بررسی ردمی نوت ۷ – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

ردمی نوت ۷ با پردازند‌ه‌ی اسنپدراگون ۶۶۰، نمایشگری کم‌حاشیه و دوربین ۴۸ مگاپیکسلی، تجربه‌ای فراتر از برچسب قیمتی ۱۵۰ یورویی خود ارائه می‌دهد.

روزگاری صحبت از گوشی ارزان‌قیمت به معنی کیفیت پایین و سخت‌افزاری ضعیف بود اما وجود شیائومی و برخی دیگر از سازندگان چینی مفهوم جدیدی را در این بخش از بازار تعریف کردند؛ ارائه‌ی گوشی‌های قدرتمند و ارزان‌قیمت تبدیل به نماد شیائومی شده و با همین استراتژی بازارهای بزرگی همچون بازار هندوستان را تحت سلطه‌ی خود در آورده است. طبق اعلام چینی‌ها، برند ردمی از این پس با هدف تمرکز بر فروش اینترنتی به صورت مستقل عمل خواهد کرد و بازار گوشی‌های بالارده و سنتی این شرکت در انحصار شیائومی خواهد بود.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

ردمی نوت ۷ یکی از گوشی‌های این برند تازه‌ استقلال یافته با تراشه‌ی اسنپدراگون ۶۶۰ کوالکام، دوربین ۴۸ مگاپیکسلی، باتری حجیم ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی و طراحی جدید با بردیگی کوچک بالای نمایشگر اخیرا وارد بازار شده است. فارغ از مشخصات فنی ردمی نوت ۷، قیمت برگ‌برنده‌ی این گوشی به شمار می‌رود که پیدا کردن نمونه‌ی مشابه آن در سایر برندها را مشکل کرده است. اما آیا ردمی نوت ۷ کیفیت را فدای قیمت کرده است؟ دوربین ۴۸ مگاپیکسلی این گوشی تا چه اندازه توانمند است ؟ با بررسی دیجیتال مارک از ردمی نوت ۷ همراه باشید تا میان‌رده‌ی جدید چینی‌ها را موشکافی کنیم.

ردمی نوت ۷ توسط فروشگاه بنگ‌گود برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

طراحی

دوست‌داران سری ردمی به گوشی‌های فلزی عادت کرده‌اند اما ردمی نوت ۷ در راه جدیدی قدم گذاشته است. طراحی کاملا نسبت به نسل گذشته تغییر کرده است و حال پنل پشتی و جلویی دستگاه هر دو از شیشه‌ی گوریلا گلس ۵ انتخاب شده‌اند که یک نکته‌ی مثبت برای یک گوشی ارزان است. متاسفانه ردمی نوت ۷ به شدت لغزنده است و فریم پلاستیکی براق آن نیز استفاده از گوشی بدون محافظ را خطرناک‌تر کرده است؛ خوشبختانه قاب شفافی در جعبه‌ی دستگاه قرار داده شده است. شیشه‌ی جلویی دستگاه توسط یک نوار باریک سیاه‌رنگ به فریم پیوند خورده است که همین مساله ضخامت آن را به ۸.۱ میلی‌متر رسانده است.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

ردمی نوت ۷ در سه رنگ آبی، مشکی و صورتی عرضه می‌شود؛ پنل پشتی نسخه‌ی آبی رنگ مورد بررسی ما از با گرادیانی از آبی و بنفش زیبایی خاصی به این گوشی بخشیده است. عبارت «Redmi by Xiaomi» در پشت دستگاه نقش بسته است تا تبدیل شدن آن به یک برند را بیشتر نشان دهد. متاسفانه بیرون‌زدگی دوربین بیش از انتظار ما بود به طوری که حتی از قاب همراه گوشی نیز بیرون می‌زند. محل حسگر اثر انگشت در ردمی نوت ۷ را برای قرارگیری انگشت اشاره بسیار مناسب می‌دانیم؛ سرعت بازگشایی قفل گوشی با این حسگر بالاتر از رقبای هم‌قیمت بوده و در رده‌ی بهترین‌های بازار بزرگ میان‌رده‌ها قرار دارد.

طراحی زیبا و مهاجرت به استفاده از شیشه

نمایشگر ۶.۳ اینچی ردمی نوت ۷ تقریبا ۸۱.۴ درصد پنل جلویی را پوشانده که نسبت به نسل قبل پیشرفت قابل‌قبولی است. دوربین سلفی گوشی در یک بریدگی نیم‌دایره‌ای شکل در بالای گوشی قرار گرفته است؛ ما در دیجیتال مارک بریدگی نمایشگر را یک نقص طراحی می‌دانیم اما کوچک‌تر بودن آن و بردیگی‌های قطره‌ای (مشابه آنچه در ردمی نوت ۷ و وان‌پلاس ۶T می‌بینیم) را بهترین نوع آن می‌دانیم. شیائومی چراغ اعلان میان‌رده‌ی اقتصادی جدید خود را در حاشیه‌ی پایینی قرار داده است؛ علاوه بر محل عجیب این چراغ، ابعاد آن را نیز کوچک می‌دانیم.

خوشبختانه چینی‌ها تنها به درگاه USB نوع C اکتفا نکرده‌اند و با قرار دادن جک ۳.۵ میلی‌متری را مسیر صحیحی را در پیش گرفته‌اند؛ این جک در کنار فرستنده‌ی مادون‌قرمز ریموت کنترل در فریم بالایی قرار گرفته‌ است. کلیدهای تغییر حجم صدا و پاور از پلاستیک ساخته شده‌اند اما لقی خاصی در آن‌ها دیده نمی‌شود و بازخورد قابل‌قبولی دارند. با باز کردن شیار سیم‌کارت شاهد دو جایگاه برای سیم‌کارت هستیم که یکی از آن‌ها با کارت حافظه مشترک است. در پایان این بخش باید گفت، ردمی نوت ۷ به عنوان یک گوشی اقتصادی علاوه بر زیبایی، کیفیت ساخت قابل‌قبولی دارد اما مقایسه‌ی آن با گوشی‌های میان‌رده‌های گران‌قیمت بازار صحیح نیست. ما شهامت شکستن گردو (آنطور که لین‌بین، مدیرعامل شیائومی در یک ویدئو نشان داد) را نداشتیم اما به نظر می‌رسد ردمی از کیفیت ساخته‌ی خود اطمینان دارد.

نمایشگر و اسپیکر

ردمی نوت ۷ به نمایشگری ۶.۳ اینچی با بریدگی قطره‌ای در بالای آن مجهز شده است و طبق انتظار شاهد رزولوشن +FHD در آن هستیم؛ رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسلی این گوشی تراکمی بالغ بر ۴۰۹ پیکسل بر اینچ را به همراه دارد که برای یک میان‌رده‌ی اقتصادی کاملا مناسب ارزیابی می‌شود؛ بسیاری از شرکت‌ها هنوز از چنین رزولوشنی در پرچمدارانشان استفاده می‌کنند زیرا بهینه‌ترین توازن بین مصرف باتری و کیفیت تصویر را باید در این گوشی‌های جستجو کرد. شیائومی از پنل IPS LCD با نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ در ردمی نوت ۷ بهره گرفته است که بیش از ۸۱ درصد جلوی گوشی را پوشانده است.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

نمایشگری با کنتراست نه چندان بالا

ردمی نوت ۷ در تست حداکثر روشنایی دیجیتال مارک با الگوی ۵۰ و ۱۰۰ درصد سفید رقم ۴۱۰ نیت را بدست آورد که بالاتر از متوسط میان‌‌رده‌های بازار است. رنگ‌مشکی با تولید ۴.۲ نیت روشنایی عمیق نیست و همین مساله به کنتراست نمایشگر ضربه می‌زند؛ کنتراست Native ردمی نوت ۷ تنها ۹۷.۷ محاسبه شد که چندان رضایت‌بخش نیست. انتخاب تنظیم خودکار روشنایی تاثیر در حداکثر روشنایی ندارد و در این حالت نیز روشنایی به ۴۱۰ نیت محدود می‌شود. کم‌ترین روشنایی نمایشگر این گوشی تنها ۰.۶ نیت است از این رو استفاده از آن در محیط‌های تاریک چندان آزارتان نخواهد داد.

عملکرد نمایشگر محصولات میان‌رده و اقتصادی
محصول / پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت استاندارددقیق‌ترین حالت
ردمی نوت ۷۰.۶۴.۲۴۱۰۴.۲۴۱۰۹۷.۷۶.۴۳.۴ (Standard)
نوا ۳۰.۷۵۲.۷۳۵۰۲.۹۵۳۲۵۱۳۰۸.۵۴.۸ (Normal Mode)
گلکسی A7 2018۳۰۶۰۶۰۹۶۰۱۰.۱۱.۹ (AMOLED Photo)
موتو X4۵۳.۹۲۴۰۰۵.۵۵۲۰۱۰۲۵.۲۵.۲ (Standard Mode)
نوکیا ۶.۱۱.۴۴.۴۴۰۴۴.۱۲۴۰۹۲۶.۴۶.۴
نوکیا ۷ پلاس۲.۱۳.۳۳۳۶۲.۸۷۲۴۱۱۰۱۴.۶۴.۶
ردمی نوت ۵۰.۸۷۲.۹۵۳۶۷۳۳۷۲۱۲۴.۴۴.۳۴ (Standard Mode)
ردمی نوت ۵ پلاس۰.۸۳۳.۲۳۷۷۴.۵۲۴۰۵۱۲۴۴.۷۴.۲ (Standard Mode)
آنر ۹ لایت۱.۸۳.۰۲۳۵۲۳.۰۲۳۵۲۱۱۶.۶۶.۹۶.۹
هواوی Y7 پرایم ۲۰۱۸۱.۶۲.۰۲۳۱۰۲.۰۲۳۱۰۱۵۳.۵۸.۵۸.۵
نوا ۳e۱.۴۲۳.۰۳۳۲۵۳.۰۳۳۲۵۱۰۷۴.۸۴.۸
اکسپریا XA2 اولترا۴.۸۲۴.۷۵۶۰۳۴.۷۵۶۰۳۱۲۷۵.۷۳.۸ (Standard Mode)
اکسپریا XA2۳.۴۲۴.۲۶۴۸۲۴.۲۶۴۸۲۱۱۳۶.۴۴.۱ (Standard Mode)
ردمی نوت ۵A۱.۲۳.۴۵۳۹۱۳.۵۰۴۰۰۱۱۶
آنر ۷X۲.۶۶۲.۰۴۲۹۰۲.۰۹۲۹۲۱۴۲
پی اسمارت۲.۴۳۳.۹۴۵۲۲۳.۹۵۵۲۲۱۳۲۵.۶۵.۶
ذن‌فون مکس پلاس۶.۵۳.۵۸۳۷۸۳.۲۳۳۵۴۱۰۵.۶
اکسپریا XA1 اولترا۲۳.۳۳.۹۵۴۷۰۳.۹۶۴۷۰۱۱۸
گلکسی A8 پلاس ۲۰۱۸۲.۵۳۰۵۶۸۰۷۹۵
گلکسی A8 2018۲.۶۰۰۵۷۰۰۷۶۳
آنر ۹۲.۴۸۳.۸۷۴۷۹۳.۸۷۴۸۰۱۲۴
میت ۱۰ لایت۲.۴۲۱.۹۲۲۷۹۱.۹۲۲۸۳۱۴۷
اکسپریا XA1 پلاس۳۲۳.۵۲۴۳۲۳.۶۱۴۴۳۱۲۲

پیش از بررسی نمایشگر ردمی انتظار دقت رنگ بالا و پشتیبانی از فضای رنگ گسترده را نداشتیم و حدسمان نیز تا حدودی صحیح بود؛ بیشترین پوشش فضای رنگی sRGB مربوط به حالت Increased Contrast با ۹۸.۷ درصد و کم‌ترین پوشش این فضا برابر ۹۵.۲ برای حالت Standard می‌شود. خبری از پوشش فضای رنگی گسترده مانند P3 نیست اما این مساله به هیچ‌عنوان یک نقص برای گوشی ارزانی همچون ردمی نوت ۷ محسوب نمی‌شود. در بحث دقت‌رنگ حالت استاندارد با خطای ۳.۴ دقیق‌ترین حالت در فضای رنگی sRGB است و دو حالت تصویر دیگر خطای نزدیک به ۶ دارند. در مجموع باید گفت نمایشگر ردمی نوت ۷ چیز شگفت‌انگیزی ارائه نمی‌کند اما شیائومی تعادل را کاملا رعایت کرده و یک نمایشگر قابل‌قبول در این بازه‌ی قیمتی ارائه کرده است.

در بحث صدا ردمی نوت ۷ با وجود اسپیکر مونوی خود پارا فراتر از بسیاری از رقبا گذاشته است و حجم صدای بالایی ارائه می‌دهد. کیفیت و شفافیت نیز به شکل قابل‌قبولی در حجم صداهای مختلف حفظ می‌شود. حجم صدای حاصل خروجی هدفون نیز خوشبختانه مناسب است از این رو به نظر‌ می‌رسد ردمی نوت ۷ علاقه‌مندان به موسیقی را راضی نگاه خواهد داشت. بخش «Heaphones & audio effects»؛ به‌خصوص قابلیت «Mi Sound Enhancer» نیز توسط شیائومی برای بهبود تجربه‌ی صوتی در نظر گرفته شده است که علاوه‌بر تنظیم اکوالایزر، می‌توان به کمک آن صدا را با توجه به نوع هدفون (طیف کاملی از هدفون‌های شیائومی در این بخش در دسترس است) بهینه کرد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

ردمی نوت ۷ به عنوان جدیدترین میان‌رده‌ی شیائومی به صورت پیش‌فرض با اندروید پای و نسخه‌ی ۱۰.۲.۸ روانه‌ی بازار شده است. از نظر ظاهر،‌ رابط کاربری ردمی نوت ۷ مشابه چیزی است که پیش از این در دیگر گوشی‌های اجراکننده MIUI 10 دیده‌ایم. با توجه به دشوار شدن روند تغییر رام چین به جهانی در گوشی‌های شیائومی، ما در بررسی ردمی نوت به مرور نسخه‌ی چین آن پرداخته‌ایم؛ رام چین به صورت پیش‌فرض فاقد اپلیکیشن‌های گوگل است (البته کاربر قادر به نصب آن‌ها خواهد بود) اپ‌های پیش‌فرض مناسب با بازار چین در آن تعبیه شده است؛ متاسفانه امکان حذف بسیاری از این اپ‌ها وجود ندارد.

رابط کاربری MIUI 10 در ردمی نوت ۷

اندروید پای به طعم چینی

از نظر ظاهری MIUI شباهت چندانی به نسخه‌ی خالص اندروید ندارد؛ نوار اعلان‌های کاملا متفاوت، نبود صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها، منوی متفاوت اپلیکیشن‌های اخیر و انیمیشن‌های آیکون‌ها تنها برخی از موارد تفاوت‌های این رابط کاربری با نسخه‌ی اصلی اندروید است. سرعت و روانی استفاده از MIUI حتی در گوشی‌های میان‌رده‌ی شیائومی همواره موردپسند ما بوده است و ردمی نوت ۷ نیز از ایم قضیه مستثنی نیست. ژست‌های حرکتی رابط کاربری شیائومی هنوز به بلوغ کافی نرسیده است و استفاده از آن به سادگی ژست‌های iOS و OxygenOS نیست.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

ردمی نوت ۷ به سیستم تشخیص چهره نیز مجهز شده است که طبق انتظار با کمک دوربین سلفی قفل و الگوریتم‌های نرم‌افزاری قفل گوشی را باز می‌کند. حداقل باز بودن یک چشم برای عملکرد این قابلیت لازم است و در محیط‌های کاملا تاریک نیز نمی‌توان از آن استفاده کرد؛ شاید راهکار افزایش روشنایی نمایشگر یا مواردی از این دست تاحدودی می‌توانست به کم‌رنگ‌تر شدن این مشکل کمک کند که متاسفانه خبری از آن نیز در ردمی نوت ۷ نیست. برای آشنایی بیشتر با قابلیت‌های رابط کاربری MIUI شیائومی می‌توانید به بخش «نرم‌افزار و رابط کاربری» در بررسی گوشی می ۸ مراجعه کنید.

دوربین

معرفی یک گوشی با قیمت کمتر از ۲۰۰ دلار و سنسور ۴۸ مگاپیکسلی به اندازه‌ای در روزهای نخست سال ۲۰۱۹ خبرساز شد. شیائومی در ردمی نوت از یک سنسور بزرگ ۱/۲ اینچی رنگی با توانایی دریافت اطلاعات برای ۴۸ مگاپیسل بهره برده است؛ این سنسور از نظر ابعاد جایی بین سنسور اصلی میت ۲۰ پرو و سنسور استفاده شده در آیفون‌های اپل قرار می‌گیرد؛ با توجه به محدودیت ابعاد سنسور در گوشی‌های موبایل، انتظار پیکسل‌های کوچک را از یک گوشی ارزان‌قیمت مانند ردمی نوت ۷ داریم؛ البته شیائومی توسط چینش Quad Bayer و قابلیت Pixel Binning اطلاعات هر چهار پیسکل ۰.۸ میکرومتری را به یک پیکسل ۱.۶ میکرومتری تبدیل می‌کند؛ این قابلیت طبق ادعای سازندگان می‌بایست به دریافت نور بیشتر و نویز کمتر منجر شود که در ادامه این ادعا را بررسی خواهیم کرد.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

دوربین، نقطه‌ی قوت ردمی نوت ۷ در بین رقبای هم‌قیمت

شیائومی از یک سنسور ۵ مگاپیکسلی برای سنجش عمق تصاویر در تصاویر پرتره بهره می‌برد؛ لنزی با f/2.4 برای این سنسور درنظر گرفته است. هیچ‌یک از دوربین‌های ردمی نوت ۷ به لرزشگیر اپتیکال مجهز نشده‌اند که با توجه به برچسب قیمتی آن کاملا منطقی به نظر می‌رسد. پیش از پرداختن به دوربین سلفی خاطر نشان می‌کنیم، سنسور ۴۸ مگاپیکسلی ردمی نوت ۷ از نوع ISOCELL GM1 سامسونگ است. اطلاعات زیادی از دوربین سلفی در دست نیست و باید به استفاده از سنسور ۱۳ مگاپیکسلی و فقدان فوکوس خودکار در دوربین جلو اکتفا کرد. متاسفانه امکان فیلم‌برداری با رزولوشن ۴K با وجود توانایی پردانزده در ردمی نوت ۷ وجود ندارد.

زوم ۶ برابر در تصویر ۴۸ مگاپیکسل در ردمی نوت ۷

تجربه‌ی دوربین ردمی نوت ۷ به خوبی درستی این مساله که «الزاما ثبت عکس با رزولوشن‌ بالاتر به معنای کیفیت بهتر تصویر نیست» را به ما نشان داد؛ نکته نخست در مورد عکاسی ۴۸ مگاپیکسل با ردمی نوت ۷، امکان استفاده از آن در حالت «Pro» است. عکس‌های ۴۸ مگاپیکسلی ردمی نوت از نظر جزئیات  (در یک میزان بزرگ‌نمایی) تفاوت فاحشی با نمونه‌های ۱۲ مگاپیکسلی ندارند و خوشبختانه هر دو تصویر نمره‌ی قبولی دریافت می‌کنند. نویز تصاویر ۴۸ مگاپیکسلی کمی بیشتر از عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی در طول روز بود با این حال باید به شیائومی برای کنترل نویز در تصاویر روز تبریک گفت. در بحث کنتراست تصاویر عمکلرد ردمی نوت ۷ قابل‌قبول است و ما فعال بودن HDR را برای عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی بهتر در تصاویر حتما توصیه می‌کنیم.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7
شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

محدود شدن عکاسی ۴۸ مگاپیسل به حالت پرو امکان استفاده از HDR و هوش‌مصنوعی را از بین می‌برد. عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی همانند عکس‌های ۴۸ مگاپیکسلی جزئیات بالایی دارند و رنگ‌ها در هر دو تصویر قابل‌قبول است؛ لازم به ذکر است که رنگ‌ها در عکس‌های گرفته شده کمی به سردی می‌گرایند. استفاده از حالت AI به اشباع‌تر شدن اندک رنگ‌ها منجر می‌شود ولی در عمده مواقع این تغییر چندان زیاد نیست. فرانوردهی (overexposure) در برخی از سناریو‌ها و حالات مشاهده شد.

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با و بدون کمک هوش مصنوعی

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با AI روشن

AI on

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با AI‌ خاموش

AI off


نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با HDR فعال و غیرفعال

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با HDR روشن

HDR on

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با HDR خاموش

HDR off


نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ در طول شب با حالت Night و خودکار

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ با Night mode

Night mode

نمونه‌‌عکس ردمی نوت ۷ حالت خودکار

Photo mode


عکس‌‌های ۴۸ مگاپیکسلی گرفته شده در فضاهای کم‌نور نویز بیشتری نسبت به عکس‌های ۱۲ مگاپیکسلی دارند و روشنایی در آن‌ها کمتر است. خوشبختانه حالت «Night» عکس‌‌های ۱۲ مگاپیکسلی با رنگ‌های زنده و جزئیات قابل‌قبولی می‌گیرد از این رو ردمی نوت ۷ را در این بازه‌ی قیمتی را گزینه‌ی قابل‌قبول برای عکاسی شبانه می‌دانیم. تکان‌خوردن دست در حالت استفاده از Night نتیجه‌ی ایده‌آلی در پی نخواهد داشت اما با کمی تلاش می‌توان عکس‌های شایسته‌ای با این میان‌رده‌ی اقتصادی کم ادعا ثبت کرد. در شرایطی که منبع نوری مناسب در محیط وجود ندارد و دوربین به ناچار مجبور به افزایش ISO می‌شود شاهد نویز زیادی در تصاویر هستیم اما ردمی نوت ۷ در عکاسی شبانه‌ی شهری که منبع نوری در مجاورت سوژه‌ها قرار دارد نویز تصاویر برای یک میان‌رده معقول است.

نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ در طول روز


نمونه‌عکس ردمی نوت ۷ در طول شب


نمونه‌عکس سلفی ردمی نوت ۷


ردمی نوت ۷ در جداسازی پس‌زمینه و سوژه در عکس‌های پرتره توانمند است و افکت بوکه به خوبی در عکس‌ها پیاده‌سازی می‌شود. دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی ردمی نوت ۷ کاملا شما را راضی خواهد کرد و پس از مدتی عکاسی با آن و تشخیص فاصله‌ی مناسب عکس‌های با جزئیات زیاد و نویز اندک خواهید گرفت. ردمی نوت ۷ با وجود فقدان دوربین سنجش عمق در جلوی گوشی و تنها با کمک الگوریتم‌های نرم‌افزاری قادر به ثبت عکس‌‌های پرتره نیز بوده و خوشبختانه این کار را به خوبی انجام می‌دهد. در پایان باید گفت دوربین ردمی نوت ۷ فارغ از تفاوت نه چندان ملموس عکس‌های ۴۸ مگاپیکسلی و ۱۲ مگاپیکسلی و تبلیغاتی بودن آن در این بازه‌ی قیمتی توانمند و قابل اتکا است.

بازده و عملکرد

برچسب قیمتی ۱۵۰ یورویی ردمی نوت ۷ به‌صورت پیش‌فرض سخت‌افزاری ضعیف و ناکارآمد را در ذهن تداعی می‌کند؛ اما چینی‌ها با انتخاب پردازنده‌ی توانمند اسنپدراگون ۶۶۰ به‌عنوان قلب تپنده‌ی این گوشی هوشمند، شگفتی‌ساز شده‌اند. برای آن دسته از افرادی که آشنایی ندارند، کوالکام پردازنده‌های میان‌رده‌ی خود را عموما در سری ۶۰۰ عرضه می‌کند. اسنپدراگون ۶۶۰ با چهار هسته‌ی ۲.۲ گیگاهرتزی و چهار هسته‌ی ۱.۸ گیگاهرتزی Kryo 260 در کنار واحد پردازش گرافیکی آدرنو ۵۱۲ و مودم X12 (سرعت دانلود تا ۶۰۰ و آپلود تا ۱۵۰ مگابیت‌بر‌ثانیه)، در اکثر کاربری‌ها می‌تواند توان پردازشی مورد نیاز شما را برآورده سازد.

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

ردمی نوت ۷ در سه نسخه‌ی ۳ / ۳۲، ۴ / ۶۴ و ۶ / ۶۴ گیگابایت با امکان ارتقاء حافظه از طریق درگاه مشترک با سیم‌کارت دوم تا سقف ۲۵۶ گیگابایت عرضه می‌شود؛ اما ما نسخه‌ی ۳۲ گیگابایتی این گوشی با حافظه‌ی رم ۳ گیگابایتی LPDDR4X را برای بررسی در اختیار داشتیم. شما می‌توانید عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی گوشی جدید ردمی را در جدول زیر مشاهده کنید:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
ردمی نوت ۷۲۷۳.۶۵۱۱۹.۹۹۴۹.۶۶۱۵.۸۶
نوا ۳۸۷۹.۸۳۱۷۶.۵۳۱۵۰.۵۳۱۵۷.۷۶
گلکسی A7 2018۲۹۴.۷۱۱۰۲.۸۲۷۲.۷۸۱۵.۲۵
موتو ایکس ۴۲۶۹.۱۲۰۲.۳۸۶۵.۳۹۸۰.۴۳
نوکیا ۶.۱۲۷۷.۰۴۱۱۶.۳۹۴۱.۸۴۱۵.۰۲
نوکیا ۷ پلاس۲۷۶.۱۸۲۰۲.۵۵۵۵.۵۴۱۷.۶۴
ردمی ۵ پلاس۲۸۰.۵۲۲۱۱.۴۱۶۰.۰۷۱۷.۷۹
ردمی نوت ۵۲۵۲.۴۱‍‍۱۲۶.۲۴۷.۰۱۱۳.۷۹
آنر ۹ لایت۲۶۷.۵۴۱۳۰.۷۱۶۷.۹۵۶۵.۰۷
وای ۷ پرایم ۲۰۱۸۲۶۱.۲۳۱۱۹.۵۲۳۶.۴۵۸.۵۱
نوا ۳e۲۹۶.۲۱۲۰۱.۶۶۴۳.۸۷۲.۶۱
اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا۲۸۷.۵۵۱۴۱.۲۴۷۶.۲۹۱۰.۱۵
اکسپریا ایکس ای ۲۲۶۷.۹۳۱۲۷.۸۵۴۳.۷۶۱۳.۱۷
شیائومی ردمی نوت ۵A۲۶۳.۶۲۷۹.۸۹۵۷.۱۴۹.۶۹
آنر ۷ ایکس۲۹۵.۸۶۱۹۲.۳۸۵۷.۸۲۲۵.۴۸
پی اسمارت۲۶۶.۸۱۳۲.۰۲۷۱.۹۶۲۰.۵۴
ذن‌فون مکس پلاس۲۶۹.۶۸۷۲.۱۹۳۶.۸۲۱۰.۵
اکسپریا ایکس‌ ای وان اولترا۲۶۲.۸۴۸۵.۳۹۴۲.۳۷۱۲.۱۹
گلکسی ای ۸ پلاس۲۹۲.۲۱۹۹.۱۳۷۱.۳۵۹.۳۱
گلکسی ای ۸۲۹۹.۲۶۸۶.۶۷۸.۲۸۱۰.۱۳
آنر ۹۲۸۱.۷۲۹۷.۷۱۲۸.۳۸۱۳.۸۵

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

برای ارزیابی عملکرد ردمی نوت ۷، در ابتدا آزمون‌های متداول دیجیتال مارک برای دستگاه‌های میان‌رده را روی این گوشی اجرا کردیم. شما می‌توانید نتیجه‌ی به‌دست‌آمده را در جدول زیر مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
محصول / بنچمارکAnTutu 7/6۳DMark

PCMark
Work 2.0

GeekBench 4GFXBench
IceStorm
Unlimited
Sling Shot Extreme – OpenGLOverall / Web Browsing Single / MultiAztec Ruins Vulkan – Normal Tier / OffscreenManhattan 3.1 / OffScreen Car Chase / OffScreenT-Rex / OffScreen
ردمی نوت ۷۱۴۰۶۹۵
۲۶۲۵۷۱۳۳۱۶۳۴۱
۵۹۰۱
۱۶۲۸
۵۸۱۱
۷FPS
۸FPS
۱۳FPS
۱۵FPS
۷.۷FPS
۹.۱FPS
۴۴FPS
۵۰FPS
نوا ۳۱۹۸۳۸۲
۳۰۹۲۴۲۷۹۷۷۳۷۵
۷۸۲۹
۱۸۸۲
۶۴۲۰
۱۵FPS
۲۱FPS
۳۱FPS
۳۲FPS
۱۹FPS
۲۱FPS
۶۰FPS
۱۲۳FPS
گلکسی A7 2018 ۱۲۱۳۶۱
۱۵۱۴۶۷۳۸۵۴۴۳
۵۳۴۱
۱۵۱۴
۴۱۳۷
۴.۵FPS
۴.۹FPS
۹.۴FPS
۱۰FPS
۵.۷FPS
۶.۳FPS
۲۹FPS
۳۲FPS
موتو ایکس ۴۸۹۳۸۸
۷۰۰۱۹
۱۶۷۷۸۸۲۶۵۰۵۹
۵۴۳۸
۸۳۳
۴۱۰۸
۵.۵FPS
۵.۱FPS
۱۰FPS
۹.۶FPS
۵.۸FPS
۵.۳FPS
۳۱FPS
۲۹FPS
نوکیا ۶.۱۸۴۲۴۴
۷۱۳۷۸
۱۶۰۶۸۴۸۵۵
۴۹۲۳
۸۸۱
۴۲۳۰
۱۰FPS
۹.۶FPS
۵.۹FPS
۵.۵FPS
۳۰FPS
۳۰FPS
نوکیا ۷ پلاس۱۳۴۸۲۴
۱۱۵۷۱۳
۲۶۱۴۲۶۱۰۳
۵۶۰۲
۱۶۵۰
۵۸۲۶
۱۴FPS
۱۵FPS
۸.۵FPS
۹FPS
۴۷FPS
۵۰FPS
ردمی ۵ پلاس۷۶۵۴۶
۶۰۰۸۷
۱۳۶۴۱۴۸۹۹
۵۱۴۰
۸۷۰
۳۸۷۱
۶.۲FPS
۶.۴FPS
۳.۴FPS
۳.۵FPS
۱۷FPS
۲۳FPS
ردمی نوت ۵۱۱۴۴۵۳
۹۱۸۵۹
۱۹۷۶۹۵۶۰۲
۵۳۰۰
۱۳۴۰
۴۹۴۰
۹.۷FPS
۱۰FPS
۶.0FPS
۶.۳FPS
۳۴FPS
۳۵FPS
آنر ۹ لایت۸۹۰۶۲
۵۰۴۱۲
۸۱۱۵۵۰۵۳
۵۸۹۳
۹۳۳
۳۷۰۹
۵.۴FPS
۵.۴FPS
۳.۲FPS
۳.۲FPS
۱۹FPS
۱۹FPS
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ ۵۹۷۸۹
۴۵۸۱۵
۵۸۴۶۳۹۷۰
۴۴۸۸
۶۷۱
۲۸۰۱
۱۰FPS
۴.۶FPS
۵.۳FPS
۲.۵FPS
۲۶FPS
۱۶FPS
هواوی نوا ۳e۸۸۱۳۰
۷۰۱۷۹
۱۱۹۱۶۴۹۰۷
۵۱۶۵
۹۲۷
۳۶۹۲
۵.۳FPS
۵.۱FPS
۳.۱FPS
۳.۲FPS
۱۹FPS
۱۹FPS
اکسپریا XA2 اولترا۸۸۸۷۶
۷۰۰۷۹
۱۶۹۶۷۵۱۶۷
۵۳۸۷
۸۵۱
۴۱۸۶
۱۰.0FPS
۹.۷FPS
۶.0FPS
۵.۵FPS
۳۱FPS
۲۹FPS
اکسپریا XA2۸۹۳۶۵
۷۰۸۱۸
۱۶۴۹۳۴۹۳۶
۵۲۷۶
۸۵۵
۴۱۴۵
۱۰.0FPS
۹.۷FPS
۵.۹FPS
۵.۵FPS
۳۱FPS
۲۹FPS
ردمی نوت ۵A ۴۳۲۵۷
۳۴۸۱۷
۶۲۹۵۳۳۴۶
۴۱۳۳
۶۷۹
۱۸۹۱
Not SupportedNot Supported۱۴FPS
۷.۷FPS
آنر ۷X۷۱۳۰۸
۵۲۲۳۳
۱۱۱۳۱۴۸۸۸
۵۰۷۳
۹۰۴
۳۳۷۱
۴.۳FPS
۴.۳FPS
۲.۷FPS
۲.۶FPS
۱۶FPS
۱۶FPS
هواوی پی اسمارت۸۷۷۴۷
۶۶۲۹۳
۱۲۴۸۴۴۹۱۰
۵۰۳۴
۹۳۹
۳۶۸۴
۵.۴FPS
۵.۴FPS
۳.۲FPS
۳.۲FPS
۱۹FPS
۱۹FPS
میت ۱۰ لایت
۶۱۹۹۷
۱۰۰۶۲۴۹۳۰
۵۲۴۳
۸۷۰
۳۲۶۷
۴.۸FPS
۴.۸FPS
۲.۹FPS
۲.۹FPS
۱۷FPS
۱۷FPS
گلکسی A8 پلاس
۷۶۹۸۲
۱۴۰۹۱۴۸۵۹
۴۸۰۸
۱۵۰۰
۴۲۱۳
۹.۶FPS
۹.۹FPS
۵.۸FPS
۶.0FPS
۳۱FPS
۳۳FPS
گلکسی A8
۷۶۵۴۳
۱۴۲۶۱۴۹۷۲
۵۰۵۵
۱۵۰۱
۴۱۷۵
۹.۵FPS
۹.۹FPS
۵.۸FPS
۶.0FPS
۳۱FPS
۳۳FPS

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

ردمی نوت ۷ در کاربری‌های روزمره، مانند وب‌گردی، پخش فیلم، استریم موسیقی یا حتی اجرای بازی‌ اندروید سبکی مانند Monument Valley عملکرد بسیار خوبی دارد و جابه‌جایی بین محیط‌های مختلف رابط کاربری نیز در اغلب مواقع به‌نرمی صورت می‌گیرد. ردمی نوت ۷ برای کسانی که به‌دنبال تجربه‌ی کاربری رضایت‌بخش بدون پرداختن هزینه‌‌ی سرسام‌آور گوشی‌های پرچم‌دار هستند، گزینه‌ی ایده‌آلی به‌حساب می‌آید.

باتری

روی کاغذ به‌نظر می‌رسد که ردمی نوت ۷ با باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی خود، از لحاظ شارژدهی نیز کاربر را ناامید نخواهد کرد؛ چرا که تجربه‌ی پیشین ما از گوشی‌های مجهز به چنین باتری حجیمی، اغلب رضایت‌بخش بوده است. برای ارزیابی طول‌عمر باتری، پیش از هرچیزی، ابتدا ویدیویی با رزولوشن HD را در شرایطی روی ردمی نوت ۷ اجرا کردیم که روشنایی نمایشگر ۲۰۰ نیت بوده و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم در کنار خروجی صدای اسپیکر قطع شده بودند. میان‌رده‌ی چینی‌ها در این شرایط، ۱۲ ساعت و ۳۰ دقیقه شارژدهی داشت که عملکرد مناسبی به‌حساب می‌آید.

محصول / تستنمایشگرباتریویدیو GFXBench
Manhattan 3.1
PCMark
Work 2.0
GeekBench
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتساعتBattery LifeTime
(min)
LongTerm Performance
(Frame)
ساعتامتیاز
مدت‌زمان
ردمی نوت ۷۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۲:۳۰۳۷۴.۵۷۸۲.۹۹:۵۱۴۰۳۸
۷:۰۸
نوا ۳۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۵۰۱۱:۴۰FailedFailed۹:۲۱۲۵۵۶
۴:۴۶
گلکسی ای ۷ ۲۰۱۸۶.۰ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۴:۱۷۳۴۹.۱۲۴۰.۹۷:۵۳۳۷۷۳
۵:۲۷
موتورولا موتو ایکس ۴۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۱:۰۷۳۱۳.۶۶۳۹.۶۱۰:۵۳۳۸۵۱
۸:۱۱
نوکیا ۶.۱۵.۵ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۰:۱۸۳۲۰.۷۶۲۶.۸۷:۴۴۳۰۰۵
۶:۴۰
نوکیا ۷ پلاس۶.۰ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۸۰۰۱۲:۳۵۳۳۸.۸۸۴۸.۶۱۱:۱۹۳۹۵۳
۷:۰۸
ردمی ۵ پلاس۵.۹۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۳:۳۲۶۵۳.۱۳۸۱.۰۱۲:۳۸۵۲۵۱
۱۲:۰۰
ردمی نوت ۵۵.۹۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۵:۲۸۵۵۵.۱۶۰۱.۰۱۳:۵۹۶۰۵۳
۱۱:۰۶
آنر ۹ لایت۵.۶۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۸:۲۰۲۶۴.۰۳۱۷.۵۶:۱۲۳۲۷۴
۶:۳۹
هواوی Y7 پرایم ۲۰۱۸۵.۹۹ اینچ
۱۴۴۰ × ۷۲۰ پیکسل
۳۰۰۰۷:۰۸۲۹۳.۷۶۴۶.۶۵:۴۸۲۳۹۹
۷:۲۲
هواوی نوا ۳e۵.۸۴ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۹:۲۰۲۸۳.۶۳۳۰.۴۵:۲۳۳۲۵۰
۶:۱۴
سونی اکسپریا XA2 اولترا۶.۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۸۰۱۲:۳۰۳۶۲.۰۶۴۵.۲۸:۲۰۴۶۹۰
۱۰:۴۳
سونی اکسپریا XA2۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۱:۰۶۳۵۸.۳۶۴۷.۹۸:۱۹۴۷۰۱
۹:۰۵
شیائومی ردمی نوت ۵A۵.۵ اینچ
۱۲۸۰ × ۷۲۰ پیکسل
۳۰۸۰۷:۱۰Not SupportedNot Supported۷:۳۲
آنر ۷X۵.۹۳ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰۹:۰۷۲۸۸.۲۲۲۶.۱۶:۵۸
هواوی پی اسمارت۵.۶۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۹:۱۰۳۳۶.۸۳۱۴.۲۵:۲۰
ایسوس ذن‌فون مکس پلاس۵.۷ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۱۳۰۱۱:۱۴۳۵۳.۹۲۷۱.۰۹:۰۰
سونی اکسپریا XA1‌ اولترا۶.۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۲۷۰۰۱۱:۰۷۳۴۹.۳۴۰۹.۰Failed
هواوی میت ۱۰ لایت۵.۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰۹:۰۵۳۰۶.۸۲۵۲.۰۵:۳۸. —
سامسونگ گلکسی A8 پلاس۶.۰ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰۱۶:۳۵۵۱۴.۶۲۵۴.۰۹:۵۲
سامسونگ گلکسی A8۵.۶ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۴:۱۰۳۸۶.۵۲۴۵.۲۷:۳۲

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

ردمی نوت ۷ میراث‌دار شایسته برای پیشینیان در شارژدهی

نتایج بنچمارک‌ها حکایت از شارژدهی بسیار خوب ردمی نوت ۷ دارند. میان‌رده‌ی چینی‌ها در آزمون باتری PCMark که در آن شارژدهی باتری در کاربری‌های روزمره، مانند وب‌گردی یا تماشای فیلم ارزیابی می‌شود، زمان ۹ ساعت و ۵۱ دقیقه را ثبت کرد و با این نتیجه در سطح محصولاتی همچون نوا ۳ قرار گرفت. در هر صورت، محصول جدید شیائومی در کاربری‌های روزمره می‌تواند تا دو روز نیز فرد را همراهی کند. ردمی نوت ۷ از فناوری شارژ سریع Quick Charge 4.0 تا ۱۸ وات پشتیبانی می‌کند؛ اما شارژ همراه دستگاه از نوع ۱۰ واتی است و ظرف مدت ۳۰ دقیقه، شارژ باتری را از صفر به ۳۰ درصد می‌رساند؛ بنابراین کارکرد آن چندان سریع نیست.

جمع‌بندی

ردمی نوت ۷ میان‌رده‌ای ارزان برای تسخیر بازارهای بزرگ است؛ این گوشی در بحث دوربین، شارژدهی، اسپیکر و طراحی ماموریت خود را با موفقیت پایان داده است. شیائومی از اسنپدراگون ۶۶۰ به عنوان یکی از قدرت‌مندترین‌ تراشه‌های میان‌رده‌‌ی بازار است و با توجه به رابط کاربری بهینه‌شده‌ی MIUI سرعت و قدرت لازم برای این میان‌رده‌ را فراهم کرده است. طراحی ردمی نوت ۷ با بریدگی قطره‌ی، بدنه‌ی شیشه‌ای مقاوم شده با گوریلا گلس ۵ و ارائه با رنگ گرادیانی زیبا باعث شد تا به این گوشی در این بخش نمره‌ی قبولی بدهیم. 

شیائومی ردمی نوت 7 / Xiaomi Redmi Note 7

MIUI رابط کاربری گوشی‌های شیائومی، با وجود فاصله‌ی زیاد با اندروید خالص از نظر ظاهری،‌ طیف وسیعی از قابلیت‌ها را ارائه می‌کند؛ بسیاری از گوشی‌های شیائومی در بازار کشورمان با رام چینی عرضه می‌شوند که باید به این نکته توجه داشته باشید. عکس‌های گرفته شده با دوربین ردمی نوت ۷ از نظر جزئیات،‌ رنگ‌ها و المان‌های دیگر مانند کنتراست حقیقتا در این بازه‌ی قیمتی کمیاب است؛ متاسفانه فقدان فیلم‌برداری ۴K مساله‌ی مهمی است که نمی‌توان به سادگی از آن گذشت. تفاوت بین عکس‌های ۴۸ و ۱۲ مگاپیکسلی چندان زیاد نیست با این تفاوت که عکاسی حالت Night تنها در حالت ۱۲ مگاپیکسل در دسترس است و عکس‌های ۴۸ مگاپیکسل را فقط با حالت Pro می‌توان ثبت کرد. باتری در اغلب اوقات به عنوان یکی از ویژگی‌‌های سری ردمی شناخته می‌شود و استفاده از باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی در ردمی نوت جدید نیز خیال ما را از این نظر راحت کرده است.

در بازار گوشی‌های ۱۰۰۰ دلاری و تغییر مرزهای قیمت ‌این محصولات، شرکت‌هایی همچون شیائومی در اقدامی هوشمندانه بخش پایین بازار را هدف قرار داده‌اند؛ ردمی نوت ۷ یکی از همان گوشی‌هایی است که به خوبی در مسیر سال‌های گذشته شیائومی پای گذاشته است. ردمی نوت ۷ ارزش هزینه‌ای که برای آن شده است را دارد و اگر به آن به چشم یک گوشی اقتصادی نگاه شود، قطعا پتانسیل بالایی برای تصاحب بازارهای هدفش خواهد داشت. 

نکات مثبت

  • شارژدهی طولانی‌مدت باتری
  •  رابط کاربری روان و عرضه با اندروید ۹
  • دوربین با عملکرد کلی مناسب در روز و شب
  • طراحی زیبا
  • اسپیکری با حجم صدای بالا

نکات منفی

  • فقدان شارژر سریع ۱۸ واتی با وجود پشتیبانی از آن
  • فقدان فیلم‌برداری ۴K
  • کنتراست نه چندان مناسب نمایشگر

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپقروشگاه اینترنتینقد و بررسی لپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه