سال جدید، پرچمدار جدید، ادعایی آشنا: «این گوشی عکاسی را متحول میکند»؛ از سالهای دور تاکنون این ادعا را بارها و بارها از زبان شرکتهایی از چین و کرهی جنوبی تا فنلاند و ایالات متحده شنیدهایم. حال نوبت به سامسونگ رسیده است تا زبان به ستایش قدرت عکاسی کهکشانیهای جدیدش از خانوادهی محبوب و پرفروش گلکسی S بگشاید؛ محصولاتی که بهجای «۱۱»، عدد «۲۰» را مقابل اسامیشان میبینند تا بهنوعی آغازگر فصلی جدید از نوآوریهای این شرکت در دههی ۲۰۲۰ باشند.
سامسونگ امسال بهجای معرفی جایگزینی برای گلکسی S10e، پرچمدار اقتصادیاش در سال ۲۰۱۹۷ استراتژی کاملا متفاوتی را در پیش گرفت. عضو سوم خانوادهی گلکسی S20 با پسوند «اولترا»، طلایهدار تمام گوشیهای هوشمند سامسونگ در سال جاری خواهد بود؛ پرچمدار تمامعیاری که ویترینی از دستاوردهای فنی کرهایها بهشمار میآید.
آیا اتصال ۵G، نمایشگر ۱۲۰ هرتزی، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی، زوم بدونافت کیفیت تا سقف ۱۰ برابر و امکان ضبط ویدئوهای ۸K میتواند برچسب قیمتی ۱۴۰۰ دلاری گلکسی S20 اولترا را توجیه کند؟ برای یافتن پاسخ این سؤال و سوالات مشابه دیگر در ادامه با بررسی گوشی سامسونگ همراه دیجیتال مارک باشید.
طراحی
بین تمام واژگانی که میتوان به ظاهر قطور و غولپیکر گلکسی S20 اولترا، بهویژه نمای پشتی، نسبت داد، احتمالا «زیبا»، آخرین آنها باشد؛ اما سامسونگ چنین نمیاندیشد و کهکشانیهای جدیدش را در کنار عناوینی همچون «هوشمند» و «توانمند»، «زیبا» نیز میداند. البته ما نیز مادامیکه نمای جلوی گلکسی اس ۲۰ اولترا را مقابل دیدگانمان داریم، با کرهایها همنظریم!
روندی که سال گذشته بهدست گوگل و اپل پایهگذاری شد، اکنون در پرچمداران جدید سامسونگ با شدت بیشتری دنبال میش ود. مجموعهی دوربین پشتی در هر سه عضو خانوادهی گلکسی S20 درون مستصیلی بهرنگ مشکی و برآمده از سطح بدنه قرار دارد؛ اما برآمدگی و ابعاد این مستطیل در نسخهی اولترا به اوج خود میرسد، بهگونهای که بهتنهایی نتیجهی کار طراحان سامسونگ را زیر سؤال میبرد.
ماژول دوربین نزدیک به ۵۰ درصد از سطح نیمهی بالایی گلکسی S20 اولترا را در اختیار خود دارد و برآمدگی ۲ میلیمتری آن کار با گوشی روی سطح میز را تجربهای آزاردهنده بدل میسازد. برآمدگی عظیم پشتی بهترتیب از بالا به پایین دوربین اولتراواید، دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی و دوربین تلهفوتوی ۴۸ مگاپیکسلی را در کنار فلش LED و ماژول تشخیص عمق یا DepthVision را در خود جای میدهد و عبارت Space Zoom 100X را برای تأکید قابلیتهای بزرگنمایی گوشی، روی سطحش میبیند.
از ماژول بحثبرانگیز دوربین که بگذریم، در نمای پشتی گلکسی S20 اولترا ویژگی چشمگیر دیگری نمیتوان یافت. ناگفته پیدا است که پرچمدار سامسونگ چارچوبی فلزی و بدنهای از جنس شیشه دارد. هرچهار ضلع شیشهی پشتی انحنادار هستند؛ اما دو ضلعی کناری با خمیدگی شدیدتری بهسمت چارچوب دستگاه پیشروی کردهاند تا بهدستگرفتن گوشی، حسی درخور قیمت آن بهارمغان بیاورد و اندکی بر ارگونومی پرچمدار غولپیکر سامسونگ بیافزاید.
جثهی عظیم گلکسی S20 اولترا را به هیچوجه نمیتوان نادیده گرفت؛ نمایشگر ۶/۹ اینچی با وجود حاشیههای بسیار باریکش، از پرچمدار سامسونگ دستگاهی غولپیکر میسازد که کمتر کسی میتواند آن را با یک دست مدیریت کند. ابعاد گلکسی اس ۲۰ اولترا به ۸/۸ × ۷۶ × ۱۶۶/۹ میلیمتر و وزن آن به ۲۲۲ گرم میرسد؛ بنابراین گوشی سامسونگ ۱۰/۳ میلیمتر بلندتر، ۱/۹ میلیمتر عریضتر، یک میلیمتر ضخیمتر و ۴۷ گرم (!) سنگینتر از گلکسی اس ۱۰ پلاسِ ۶/۴ اینچی است.
پس از شِکوه دربارهی ابعاد گوشی، سراغ طراحی نمای جلو میرویم! نمایشگر ۶/۹ اینچی گلکسی S20 اولترا ۸۹/۹ درصد از نمای مقابل را در اختیار دارد و پوششی از نوع گوریلا گلس ۶ از پنل محافظت میکند. حاشیههای مجاورِ سه ضلع نمایشگر بسیار باریک و ضخامت حاشیهی پایینی آن کمتر از ۳ میلیمتر است. طراحان سامسونگ تا حدود زیادی از شدت خمیدگی کنارههای نمایشگر کاستهاند؛ بنابراین لمس تصادفی نمایشگر بهندرت پیش میآید.
دوربین سلفی تکی اس ۲۰ اولترا برخلاف نسل گذشته، داخل حفرهای با قطر کمتر از ۳ میلیمتر در میانهی لبهی بالا قرار دارد تا ضمن حفظ تقارن نمای جلویی گوشی، مزاحمت ناچیزی در تجربهی بصری دستگاه ایجاد کند. حسگر اثر انگشت خانوادهی اس ۲۰ همانند نسل قبل از نوع اولتراسونیک است و زیر نمایشگری در مجاورت لبهی پایین دارد. سامسونگ حین انجام فرایند رجیستر اثر انگشت از کاربر میخواد تا از محافظ نمایشگر استفاده نکند، این فرایند حدود ۳۰ ثانیه بهطول میانجامد؛ اما سرعت کارکرد حسگر و قابلیت اتکای آن بهتر از گذشته ارزیابی میشود.
چارچوب آلومینیومی گلکسی S20 اولترا ظاهر آشنایی دارد و در عینحال تغییراتی را نیز بهخود میبیند. گوشههای گرد، پوشش براقِ همرنگ بدنه و ضخامت کمترِ دو ضلع کناری چارچوب نسبت به لبههای بالا و پایین براثر پیشروی پنلهای شیشهای پشتی و جلویی از کنارهها، بارِ دیگر تکرار شده است؛ اما اکنون دیگر خبری از کلید اختصاصی بیکسبی نیست و هر دو کلید کنترل صدا و پاور به لبهی سمت راست منتقل شدهاند.
حذف کلید اختصاصی بیکسبی، بهمفهوم کمرنگتر شدن حضور دستیار دیجیتالی سامسونگ نیست؛ در حقیقت کلید کنونی با یکبار فشردهشدن بیکسبی را فرامیخواند و با دو بار فشردهشدن نیز دسترسی به دوربین را در اختیار کاربر میگذارد. اکنون تنها راه خاموشکردن یا راهاندازی مجدد گلکسی اس ۲۰ اولترا استفاده از کلید نرمافزاری موجود در مرکز اعلانات یا نگهداشتن همزمان کلید پاور و کلید کاهش حجم صدا است.
با قرارگیری کلیدهای فیزیکی در سمت راست گوشی، لبهی چپ فریم عاری از هرگونه کلید یا درگاهی شده است. در لبهی بالایی گوشی، روزنهی میکروفون، درگاه سیمکارت / کارت حافظه (مشترک با سیمکارت دوم) بهچشم میخورد و لبهی پایینی نیز از دریچهی اسپیکر، پورت USB 3.2 Type-C و روزنهی دوم میکروفون میزبانی میکند.
در گلکسی اس ۲۰ اولترا خبری از رنگهای خاص و گرادیانی نیست و کرهایها آن را در دو رنگ سادهی خاکستری و مشکی براق بهفروش میرسانند؛ بنابراین مانند اغلب گوشیهای شیشهای دیگر، گلکسی اس ۲۰ اولترا نیز مستعد جذب لک و اثرانگشت است. پرچمدار جدید سامسونگ گواهی IP68 را در اختیار دارد و بهادعای شرکت سازنده میتواند تا ۳۰ دقیقه در عمق ۱/۵ متری آب دوام آورد.
نمایشگر و اسپیکر
انتظارات همواره از سامسونگ بهعنوان رهبر بازار نمایشگرهای OLED سایز کوچک زیاد بوده است و پنلهای ساخت این شرکت را در پرچمداران زیادی تا به امروز دیدهایم. در بحث عملکرد، نمایشگر گوشیهای سامسونگ بهخصوص پرچمدارانش را همواره ستودهایم اما کرهایها اینبار چه تدارک دیدهاند. نمایشگر ۶.۹ اینچی گلکسی اس ۲۰ اولترا بزرگترین نمونهای است که سامسونگ تا به حال در سری اس و نوت از آن استفاده کرده است. حفرهی کوچک دوربین سلفی باعث شده است که نسبت نمایشگر به بدنهی گوشی به ۹۰ درصد برسد. حداکثر رزولوشن قابل انتخاب توسط کاربر در این نمایشگر ۲۰ به ۳۲۰۰ در ۱۴۴۰ پیکسل است که تراکم ۵۱۱ پیکسل در هر اینچ را بههمراه دارد.
وانپلاس ۷ پرو به همگان ثابت کرد که نرخ نوسازی تصویر بالاتر از ۶۰ هرتز تا چه میزان در تجربهی کاربری مؤثر است بنابراین استفادهی دیگر شرکتهای از چنین ویژگی چندان دور از ذهن نبود؛ سامسونگ برای کهکشانیهای جدید خود از پنلی با برخ نوسازی ۱۲۰ هرتز بهره گرفته است که با ترکیب شدن با نرخ ۲۴۰ هرتزی دریافت لمس بار دیگر استانداردهای نمایشگر را در بحث تجربه کاربری تغییر داده است. سامسونگ نمایشگر جدید خود را Dynamic AMOLED 2X مینامد که عبارت «۲X» در آن اشاره به دو برابر شدن نرخ نوسازی تصویر نسبت به نسلهای گذشته دارد.
سامسونگ نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی را تنها به رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۰۸۰ یا FHD+ محدود کرده است؛ نرخ نوسازی تهدیدی جدی برای شارژدهی گوشی محسوب میشود و این تصمیم سامسونگ در راستای کاهش مصرف باتری بوده است. سامسونگ از تنظیم خودکار فرکانس نمایش تصویر (همانند پیکسلهای جدید) بهره نگرفته است و روشی مشابه وانپلاس را در پیش گرفته است. چنین نمایشگری و روان بودن انیمیشنها و اسکرولها نهتنها تجربهی کاربری را بهشدت لذتبخش کرده است بلکه ترکیب آن با نمونهبرداری لمس ۲۴۰ هرتزی گلکسی اس ۲۰ را به گزینهای کمنظیر برای گیمرها مبدل کرده است.
طبق انتظار سامسونگ بهعنوان بزرگترین حامی HDR10+ همچون دیگر پرچمداران اخیرش از این استاندارد در سری S20 بهره گرفته است. پشتیبانی از HDR10+ بهمعنی توانایی پخش محتوای با متادیتای داینامیک و Tone Mapping پویا است. روشنایی بالا و پشتیبانی پنل نمایشگر از فضای رنگی گسترده گلکسی اس ۲۰ اولترا و برادرانش را به گزینههایی کمنظیر در نمایش محتوای HDR مبدل کرده است.
در آزمایش روشنایی ما با الگوی ۵۰ درصد سفید و مشکی، گلکسی S20 اولترا عملکردی تقریبا مشابه با گلکسی نوت ۱۰ پلاس داشت و حتی اختلاف روشنایی در بخشهای بالایی و پایینی نیز همچنان قابل ثبت بود؛ روشنایی نمایشگر در حالت تنظیم دستی برای نیمههای بالا و پایینی به ترتیب ۵۲۰ و ۵۸۰ نیت به دست آمد. اما نمایشگر گوشیهای سامسونگ به جهش فوقالعاده روشنایی در حالت تنظیم خودکار نور مشهور هستند؛ در حالت موسوم به Adaptive Brightness روشنایی بخشی پایینی نمایشگر به ۱۱۵۰ نیت میرسد. روشنایی نمایشگر در هنگام استفاده از الگوی ۱۰۰ درصد سفید نیز به با رسیدن به ۸۹۰ نیت فوقالعاده بهنظر میرسد.
روشنایی نمایشگر در تست ۵۰ درصد اندکی کمتر از گلکسی نوت ۱۰ پلاس به دست آمد اما در آزمایش با الگوی ۱۰۰ درصدی شاهد رکوردشکنی گلکسی اس ۲۰ اولترا بودیم؛ خوانایی نمایشگر در فضای باز با فعال بودن حالت تنظیم خودکار عالی است. روشنایی حداقل ۱.۹ نیتی نمایشگر گلکسی اس ۲۰ اولترا و فیلتر نور آبی استفاده از آن در محیطهای کمنور را حتی برای کاربران حساس آسانتر کرده است؛ البته هنوز اطلاعاتی در مورد استفاده از DC Dimming در نمایشگر این گوشی در دست نیست.
دو حالت کالیبره رنگ Vivid و Natural تنها مواردی هستند که در تنظیمات نمایشگر به چشم میخورند؛ حالت پیشفرض Vivid پوشش کاملی از فضای رنگی نسبتا گستردهی DCI P3 و sRGB ارائه میکند؛ به ترتیب ۹۹.۶ درصد و ۱۴۷.۵ درصد توسط دستگاه ثبت شد. دمای رنگ سفید در این حالت متعادلتر از نسلهای گذشته شده است اما هنوز حالت سردی رنگ سفید قابل تشخیص است؛ البته سامسونگ در حالت Vivid امکان تغییر دمای رنگ را تعبیه کرده است. حالت Natural که براساس فضای رنگی sRGB تنظیم شده است برای کاربرانی مناسب است که بهدنبال رنگهای طبیعیتر و اغراق کمتر هستند. در بحث دقت رنگ نمونهی مورد آزمایش ما تقریبا مشابه گلکسی نوت ۱۰ پلاس و گلکسی اس ۱۰ پلاس عمل کرد؛ در حالت Natural و Vivid به ترتیب خطاهای ۳ و ۵.۳ بهدست آمد. وانپلاس ۷ پرو در این بخش موفقتر از گلکسی اس ۲۰ اولترا عمل میکند.
با وجود حاشیههای بسیار باریک نمایشگر، خانوادهی گلکسی اس ۲۰ از اسپیکر استریو بهره میبرند؛ کانال اصلی اسپیکر در لبهی پایین بدنه و کانال ثانویهی آن داخل شکاف بسیار باریکی بین نمایشگر و فریم فلزی گوشی در لبهی بالا قرار دارد. اگرچه شفافیت و حجم صدای خروجی اسپیکر بسیار عالی و در ردیف بهترینهای بازار قرار دارد، نبود توازن بین حجم صدای دو کانال، افکت استریو را اندکی کمرنگ میکند.
گلکسی اس ۲۰ بهمدد Dolby Atmos تجربهی صدای فراگیری را در اختیار کاربر قرار میدهد و امکان سفارشیسازی صدا از طریق اکولایزر ۹ خطی خود را برای او بهارمغان میآورد؛ هرچند که با فعالسازی Dolby Atmos، اندکی نویز، بهویژه در موسیقی راک و متال به صدا افزوده میشود. متأسفانه در خانوادهی اس ۲۰ خبری از جک هدفون نیست؛ اما ایرفونهای AKG مبتنیبر Type-C همراه دستگاه، تجربهی موسیقایی مناسبی را حاصل میکند.
نرمافزار و رابط کاربری
پرچمدار جدید، نرمافزار جدید؛ خانوادهی گلکسی S20 نخستین دستگاههای پرچمدار سامسونگ بهشمار میآیند که بهصورت پیشفرض به سیستمعامل اندروید ۱۰ و رابط کاربری One UI 2.0 مجهز شدهاند. One UI 2.0 را میتوان نمونهی تکاملیافته و بهینهشده از نسخهی پیشین دانست؛ بنابراین بدیهی است که One UI 2.0 برای کاربر کهکشانیهای سامسونگ حسوحال آشنایی داشته باشد. از جملهی مهمترین تغییرات One UI 2.0 میتوان به مواردی همچون ژستهای حرکتی بهبودیافته، تم تیرهی فراگیر، صفحهی لاکاسکرین پویا و اصلاحات رابط کاربری در جهت رفع مزاحمت گوشی و افزایش بهرهوری کاربر اشاره کرد.
دیجیتال مارک پیشتر در مقالهای جامع، تمام تغییرات ریز و درشت One UI 2.0 را نسبت به گذشته زیر ذرهبین قرار داده است؛ بنابراین در بررسی پیشرو به شرح قابلیتهای رابط کاربری نمیپردازیم.
دوربین
با وجود تعلقداشتن به یک خانواده، گلکسی اس ۲۰ اولترا مجموعهی دوربین کاملا متفاوتی را در بطن خود دارد. دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، دوربین تلهفوتوی پریسکوپی با حسگر ۴۸ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و ماژول عمقسنج سهبعدی TOF بههمراه دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی، مشخصات نامی دوربین چهارگانهی پشتی و دوربین جلویی گلکسی S20 اولترا بهشمار میآید.
دوربین اصلی گلکسی اس ۲۰ اولترا از حسگر جدیدی موسوم به ISOCELL Bright HM1 استفاده میکند که لنز وایدی (۲۶ میلیمتری) با f/1.8 و لرزشگیر اپتیکال را مقابل خود میبیند. این حسگر ۱۰۸ میلیون پیکسل ۰/۸ میکرومتری را روی سطحش دارد و قطر آن به ۱/۱.۳۳ اینچ میرسد؛ بنابراین ابعاد آن بیش از ۳ برابر نسل گذشته است؛ تغییری که به جذب نور بیشتر و ثبت عکسهای بهتر در محیطهای کمنور میانجامد. براساس ادعای سامسونگ، تجهیز حسگر به فناوریهای Smart-ISO و Nonacell نیز به ثبت ویدئوهای ۸K «شفاف و پویا» و عکسهایی پروضوح کمک میکند.
Nonacell نسخهی ارتقایافتهی فناوری Tetracell سال ۲۰۱۷ بهشمار میآید که امکان استفاده از فیلترهایی با آرایهی ۲×۲ را فراهم میکرد. حال فناوری جدید امکان استفاده از فیلترهای ۳×۳ با رنگ یکسان را فراهم میآورد؛ بدین ترتیب امکان تجمیع دادههای حاصل از ۹ پیکسل مجاور و ایجاد پیکسلی تکی با ابعاد بسیار بزرگتر ۲.۴ میکرومتری در دسترس خواهد بود که بهگفتهی سامسونگ جذب نور را بیش از ۲ برابر میکند.
نقطهضعف Nonacell شکاف بیشترِ بین پیکسلها حین ثبت رنگهای متفاوت خواهد بود؛ بدین ترتیب، الگوریتم موزائیکیسازی مجدد (re-mosaic) پیکسلها که در شرایط نوری بسیار ایدهآل، سعی در شبیهسازی نتیجهی حاصل به حسگری با فیلتر بایر ۱×۱ عادی با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسل را دارد، با چالشهای دشواری مواجه خواهد شد؛ بنابراین در عمل نتیجهی حاصل هیچگاه با حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی عادی برابری نخواهد کرد.
سامسونگ میگوید فناوریهای دیگری همچون Smart-ISO به دستیابی به «بهترین نتایج تحت هر شرایط نوری» کمک میکنند. کرهایها ادعا میکنند که دوربین اصلی گلکسی اس ۲۰ اولترا بهلطف فناوری HDR پیشرفتهاش برای هر پیکسل مدت نوردهی متفاوتی را تعیین میکند و همین موضوع امکان پیشنمایش بیدرنگ HDR را فراهم میسازد.
براساس اعلام شرکت سازنده، حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی گلکسی اس ۲۰ اولترا بهجای استفاده از پردازندهی گوشی، از «بلوک سختافزاری یکپارچه»ای برای تبدیل پیکسلها کمک میگیرد. از قابلیتهای دیگر حسگر HM1 میتوان به لرزشگیری الکترونیکی تصویر با استفاده از ژیرسکوپ، فناوری تشخیص فاز Super-PD و زوم ۱۲ مگاپیکسلی تا سقف ۳ برابر بدون افت کیفیت اشاره کرد.
Space Zoom عبارتی است که بهصورت گسترده در کمپینهای تبلیغاتی گلکسی S20 بهویژه نسخهی اولترا برای نمایش توانایی آنها در بزرگنمایی بهکار میرود. سامسونگ قابلیت بزرگنمایی خانوادهی اس ۲۰ را به دو دستهی Hybrid Optic Zoom و Super Resolution Zoom تقسیم میکند که با گلکسی S20 اولترا مورد نخست تا سقف ۱۰ برابری و مورد دوم تا ۱۰۰ برابر صورت میگیرد.
گلکسی S20 اولترا برای انجام بزرگنمایی به دوربین جدید ۴۸ مگاپیکسلی و ۱/۲.۰ اینچی با پیکسلهای ۰/۸ میکرومتری و اتکا دارد. این حسگر بسته به شرایطی مانند سطح روشنایی و نسبت بزرگنمایی، بهترتیب یکی از دو راهکار تجمیع پیکسلها با نسبت ۴ به یک یا موزائیکیسازی مجدد را بهکار میگیرد؛ راهکار نخست برای ایجاد عکسهای ۱۲ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۱/۶ میکرومتری و راهکار دوم برای عملکرد مستقل پیکسلها و استفاده از کراپ حسگر با هدف بزرگنمایی هیبریدی بالغ بر ۱۰ برابر استفاده میشود.
دوربین ۴۸ مگاپیکسلی گلکسی اس ۲۰ اولترا لنز تلهفوتویی با لرزشگیر اپتیکال، f/3.5 و سازوکار پریسکوپی را مقابل خود میبیند؛ سازوکاری که پیشتر با پی ۳۰ پرو هواوی نیز تجربه کرده بودیم. لنز تلهفوتوی اس ۲۰ اولترا که سامسونگ آن را «تاشده» مینامد بهکمک یک منشور، نور را با زاویهی ۹۰ درجه از بین چندین المان بهسمت حسگر میتاباند تا بدین ترتیب فاصلهی کانونی افزایش یابد و گوشی امکان بزرگنمایی اپتیکال تا سقف ۴ برابر را داشته باشد.
خانوادهی گلکسی S20 حسگر دوربین اصلی گلکسی نوت ۱۰ با وضوح ۱۲ مگاپیکسل، قطر ۱/۲.۵۵ اینچ و پیکسلهای ۱/۴ میکرومتری را در دوربین اولتراوایدشان بهکار میگیرند. این حسگر اکنون مقابل خود لنزی ۱۳ میلیمتری با دیافراگم f/2.2 و زاویهی دید ۱۲۰ درجهای میبیند. مانند بسیاری دیگر از پرچمداران موجود در بازار، دوربین اولتراواید گلکسی S20 نیز فاقد فوکوس خودکار و لرزشگیر اپتیکال است.
اپلیکیشن دوربین گلکسی اس ۲۰ ظاهر و کارکردی مشابه با سایر گوشیهای سامسونگ دارد؛ اما بهلطف رابط کاربری One UI 2.0، بهبودهایی جزئی تجربه کرده است که از بین آنها میتوان به تغییر ظاهر آیکونها و نوع چینش حالتهای پیشفرض دوربین اشاره کرد. رابط کاربری دوربین اکنون حالتهای Photo (عکاسی خودکار)، Video (فیلمبرداری خودکار) و حالت جدید SINGLE TAKE بههمراه گزینهی More برای دسترسی به سایر حالتها را در اختیار کاربر میگذارد؛ اما میتوان چیدمان حالتها را بهدلخواه تغییر داد.
همانطور که از نام آن نیز برمیآید، حالت SINGLE TAKE بهکمک هوش مصنوعی، تا مدتی بالغ بر ۱۰ ثانیه و با مجموعهای از حالتهای دوربین از سوژهی مورد نظر محتوایی مانند تایملپس، ویدئوی وارونه یا عکس ثبت میکند و از بین آنها محتوای منتخب را برمیگزیند؛ اما کاربر میتواند این انتخاب را تغییر دهد.
مانند بسیاری دیگر از اپلیکیشنهای دوربین، با سوایپ در نیمهی پایین رابط کاربری، میتوان بین حالتهای پیشفرض دوربین جابهجا شد. با لمس گزینهی More میتوان به حالتهای زیر نیز دسترسی داشت:
- Pro: حالت عکاسی حرفهای با امکان تغییر سطح ISO در محدودهی ۵۰ تا ۳۲۰۰، سرعت شاتر در محدودهی یک به ۱۲۰۰۰ تا ۳۰ ثانیه، تنظیم پارامترهایی همچون دما، اشباع، فام، کنتراست، سایهها و هایلایتها، تراز سفیدی در محدودهی ۲۳۰۰ تا ۱۰ هزار کلوین، نوردهی در محدودهی +۲/-۲EV و نوع فوکوس
- Panorama: ثبت عکسهای فوق عریض پانوراما
- Pro Video: فیلمبرداری حرفهای با امکان تغییر پارامترهای مشابه عکاسی حرفهای
- Food: عکاسی از غذا با رنگهای جذابتر
- Night: حالت عکاسی در محیطهای تاریک با نوردهی طولانیتر تا سقف ۳۰ ثانیه با تمام دوربینها
- Live Focus: عکاسی از سوژههای جاندار و بیجان با افکت بوکه و امکان تنظیم شدت آن
- Live Focus: فیلمبرداری از سوژه با پیادهسازی افکت بوکه
- Super Slow-Mo: فیلمبرداری فوق آهستهی ۹۶۰ فریمبرثانیهای در بازههای زمانی کوتاه
- Slow Motion: فیلمبرداری آهسته
- Hyperlapse: ضبط تصاویر هایپرلپس
در کنار حالتهای مختلف عکاسی و فیلمبرداری، در منوی More گزینههای Bixby Vision برای تشخیص سوژه با کارکردی مشابه گوگل لنز و AR Zone نیز بهچشم میخورد که مورد دوم یک هاب برای دسترسی به قابلیتهای متنوع مبتنی بر واقعیت افزوده اعم از AR Doodle برای نقاشی روی سوژه حین عکاسی یا فیلمبرداری، ایجاد اموجی و استیکرهای شخصیسازیشده بسته به چهرهی کاربر، Quick Measure برای اندازهگیری ابعاد سوژه و Styling برای امتحانکردن عینکهای مختلف روی چهره بهشمار میآید.
در صفحهی پیشفرض رابط کاربری دوربین، امکان دسترسی مستقیم به قابلیت Scene Optimizer، برای تنظیم خودکار پارامترهای عکاسی با تشخیص سوژه بهکمک هوش مصنوعی، فلش، تایمر، نسبتهای مختلف تصویر از جمله ۳:۴ با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسلی، منوی تنظیمات و زیباسازی چهره در کنار قابلیت متحرکسازی عکس (Motion photo) وجود دارد.
با سوایپ بالا یا پایین روی منظرهیاب میتوان بین دوربین پشتی و دوربین جلو جابهجا شد؛ درحالیکه سه آیکون مجزا نیز برای جابهجایی بین دوربین واید، اولتراواید و تلهفوتو نیز بهچشم میخورد. با لمس گزینهی تلهفوتو، دوربین به بزرگنمایی هیبریدی ۵.0X سوئیچ میکند و بهصورت همزمانی چندین گزینهی بزرگنمایی پیشفرض نیز در قالب نواری عمودی ظاهر میشود که به کاربر امکان انتخاب از بین نسبتهای بزرگنمایی زیر را میدهد:
نسبتهای بزرگنمایی در شرایط نوری ایدهآل:
- ۰.۵X
- ۱.0X
- ۲.0X
- ۴.0X
- ۱۰X
- ۳۰X
- ۱۰۰X
نسبتهای بزرگنمایی در شرایط نوری ضعیف:
مطابق انتظار، گلکسی اس ۲۰ اولترا عکسهای ۰.۵X و ۱.0X را صرفنظر از شرایط نوری محیط بهترتیب با دوربینهای اولتراواید و اصلی میگیرد. همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، دوربین اصلی بهمدد فناوری Nonacell با ادغام هر ۹ پیکسل مجاور، وضوح عکس در محیطهای روشن و تاریک را به ۱۲ مگاپیکسل میرساند؛ اما چنانچه شرایط نوری بسیار ایدهآل باشد، نرمافزار دوربین پیشنهاد میدهد که کاربر با انتخاب نسبت تصویر ۱۶:۹ با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسلی، «تمام جزئیات تصویر» را بهدست آورد؛ عکسهایی که براساس ادعای سامسونگ حتی تا کراپهای ۳ برابری نیز کیفیت و جزئیاتشان را از دست نمیدهند. وضوح ۱۰۸ مگاپیکسل نیز با الگوریتم موزائیکیسازی مجدد (re-mosaic) حاصل میشود که سازوکار آن را پیشتر توضیح دادیم.
براساس بررسیهای ما، از محیطهایی با شرایط نوری ایدهآل گرفته تا تاریکی مطلق، گلکسی اس ۲۰ اولترا در تمامی شرایط نوری، فرایند بزرگنمایی ۴، ۱۰، ۳۰ و ۱۰۰ برابری را با دوربین تلهفوتو انجام میدهد. بزرگنمایی ۴ برابری بهصورت اپتیکال و بهلطف لنز ۱۰۳ میلیمتری صورت میگیرد؛ اما در بازهی ۴ تا ۱۰ برابری، دوربین سراغ الگوریتم re-mosaic میرود و با ساخت تصویری ۴۸ مگاپیکسلی، با نسبت بزرگنمایی موردنظر، کراپی ۱۲ مگاپیکسلی را روی حسگر ایجاد میکند. گلکسی اس ۲۰ اولترا برای بزرگنمایی ۲.0X از الگوریتم re-mosaic و دوربین اصلی بهره میبرد و خروجی را بهصورت عکسی ۱۲ مگاپیکسلی درمیآورد.
عکسهای واید، اولتراواید و زوم گلکسی S20 اولترا در شرایط نوری ایدهآل
مجموعهی شمارهی یک
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
مجموعهی شمارهی ۲
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
مجموعهی شمارهی ۳
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
عکسهای واید، اولتراواید و زوم گلکسی S20 اولترا در شرایط نوری ضعیف
مجموعهی شمارهی یک
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
مجموعهی شمارهی ۲
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
مجموعهی شمارهی ۳
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
برخلاف تصور ابتدایی نگارنده و براساس بررسیهایمان، گلکسی اس ۲۰ اولترا برای ثبت عکسهای با افکت بوکه (Live Focus) چه در طول روز، چه در تاریکی، از دوربین اصلی بهره میبرد. پرچمدار سامسونگ حتی با پوشاندن ماژول ToF یا تلهفوتو نیز پیغام خطایی را بهنمایش نمیگذارد. حالت عکاسی Live Focus برای سوژههای جاندار و بیجان و در فواصل ۳ تا ۵ متری از آنها بهکار میآید و گوشی امکان ثبت عکسها با نسبت بزرگنمایی ۱.0X یا ۲.0X را در اختیار کاربر قرار میدهد. نرمافزار دوربین علاوهبر تغییر شدت افکت بوکه، امکان شخصیسازی فُرم افکت را فراهم میکند.
طی سالهای اخیر، الگوریتم پردازش تصویر سامسونگ در شرایط نوری ضعیف، اغلب رقابت را به راهکار شرکتهایی همچون گوگل و هواوی واگذار میکرد؛ اما بهنظر میرسد که اینبار شرایط متفاوت باشد. حسگرهای بزرگ، پردازندهی قدرتمند و لرزشگیر اپتیکال (در دو دوربین واید و تلهفوتو) به گلکسی S20 اولترا اجازه میدهد تا در محیطهای تاریک نیز توانمند ظاهر شود. حالت Night در خانوادهی گلکسی S20 چندین عکس را بسته به میزان روشنایی با نوردهی حداکثر ۳۰ ثانیهای میگیرد و با تلفیق آنها، عکس نهایی را روشن، پر از جزئیات و با نویز اندک تولید میکند.
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
در گلکسی اس ۲۰ اولترا خبری از ماژول عمقسنج مجزا برای دوربین سلفی نیست؛ اما کرهایها ماژول سلفی ۱۰ مگاپیکسلی نسل گذشته را به نمونهای ۴۰ مگاپیکسلی با پیکسلهای ۰/۷ میکرومتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز تغییر دادهاند که مقابل خود لنزی واید با دیافراگم تنگترِ f/2.2 را میبیند و از طریق الگوریتم تجمیع پیکسلها، عکسها را بهصورت پیشفرض با وضوح ۱۰ مگاپیکسلی میگیرد. گلکسی اس ۲۰ اولترا حتی روی دوربین سلفی نیز امکان استفاده از حالت Night را در اختیار کاربر میگذارد که نتیجهی آن روشنتر شدن تصویر و بالا رفتن سطح جزئیات است. دوربین سلفی توانایی ضبط ویدئوهای ۴K با نرخ ۳۰ و ۶۰ فریمبرثانیه یا ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را نیز دارد.
*برای دیدن عکسها در ابعاد بزرگ، روی آنها کلیک کنید.
پرچمدار تمامعیار سامسونگ در زمینهی فیلمبرداری نیز حرفهای بسیاری برای گفتن دارد. فیلمبرداری با وضوح خارقالعادهی ۸K با نرخ ۲۴ فریمبرثانیه نیازمند حسگری با وضوح کمینهی ۳۳ مگاپیکسل است؛ بنابراین گلکسی S20 اولترا برای نیل بهچنین هدفی، کراپی ۳۳ مگاپیکسلی روی دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلیاش بهوجود میآورد. بدین ترتیب فیلمبرداری با وضوح ۸K تنها با دوربین اصلی میسر بوده و در چنین حالتی، افکتهای ویدئویی و قابلیت تعقیب سوژه با فوکوس خودکار در دسترس نخواهند بود.
متأسفانه وبسایت آپارات امکان بارگذاری ویدئو با نرخ ۴K و صدالبته ۸K را ندارد؛ بنابراین ویدئوهای ۴K با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه (هر سه دوربین واید، اولتراواید و تلهفوتو) و ۸K با نرخ ۲۴ ثانیهی (صرفا دوربین اصلی) گلکسی S20 اولترا را در وبسایت یوتیوب بارگذاری کردهایم که در صورت تمایل میتوانید از لینکهای زیر آنها را تماشا کنید.
اس ۲۰ اولترا با هر سه دوربینش امکان فیلمبرداری UHD با وضوح ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل و FHD با وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه را میدهد؛ اما دسترسی به نرخ ۶۰ فریمبرثانیه در هر دو وضوح، تنها با دوربین اصلی میسر خواهد بود. از سوی دیگر قابلیت حذف لرزش تصویر Super steady، ویدئو با افکت بوکه Live Focus Video و تعقیب سوژه با فوکوس خودکار نیز تنها با فیلمبرداری ۱۰۸۰p@30fps در دسترس کاربران قرار دارد.
ویدئوی نمونه با قابلیت Super Steady
ویدئوی نمونه با قابلیت Live Focus Video
اس ۲۰ اولترا در حالت کلی فیلمبرداری با وضوحهای زیر را امکانپذیر میکند:
فیلمبرداری با مجموعهی دوربین عقب:
- ۸K@24fps با وضوح ۴۳۲۰×۷۶۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- UHD@60fps با وضوح ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- UHD@30fps با وضوح ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- FHD@60fps با وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- FHD@30fps با وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- HD با وضوح ۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- Full با وضوح ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
- ۱:۱ با وضوح ۱۴۴۰×۱۴۴۰ پیکسل
نسبتهای بزرگنمایی در شرایط نوری ضعیف:
- UHD@60fps با وضوح ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- UHD@30fps با وضوح ۲۱۶۰×۳۸۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- FHD@60fps با وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- FHD@30fps با وضوح ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- HD با وضوح ۷۲۰×۱۲۸۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۶:۹
- Full با وضوح ۱۰۸۰×۲۴۰۰ پیکسل
- ۱:۱ با وضوح ۱۴۴۰×۱۴۴۰ پیکسل
گلکسی اس ۲۰ قابلیتهایی همچون ضبط ویدئو با فرمت بهینه و فشردهتر HEVC و ضبط ویدئو با استاندارد +HDR10 برای بهینهسازی کنتراست و رنگها را نیز در اختیار کاربر میگذارد که قابلیت دوم تنها در نرخ ۳۰ فریمبرثانیهای FHD و UHD در دسترس است و با فعالسازی آن کاربر نمیتواند از تعقیب سوژه با فوکوس خودکار استفاده کند.
گالری عکسهای گلکسی S20 اولترا در طول روز
گلکسی S20 اولترا بهلطف حسگرهای بزرگ و الگوریتم پردازش تصویر بهبودیافتهاش در طول روز عکسهای فوقالعادهای با هر سه دوربین پشتی ثبت میکند؛ عکسهایی با رنگهای جذاب و گسترهی دینامیکی وسیع که جزئیات در آنها حفظ شده است. بهلطف استفادهی سامسونگ از حسگر دوربین اصلی گلکسی اس ۱۰ در پس لنز اولتراواید پرچمدار جدیدش، دوربین اولتراواید S20 اولترا با وجود نور کافی، در زمینهی گسترهی دینامیکی و رنگها پابهپای دوربین اصلی میآید. دوربین تلهفوتوی ۴۸ مگاپیکسلی گوشی بهخوبی از الگوریتمهای Tetracell و Re-mosaic برای ثبت عکسهایی با بزرگنمایی ۴ تا ۱۰ برابری استفاده میکند؛ هرچند که چنین سطحی از بزرگنمایی، لرزهها را تشدید میکند و گاهی این لرزهها حتی در روشنی روز به ثبت عکسهای محو میانجامد. از سوی دیگر، وجود ماژول ToF تا حدود زیادی بر دقت تفکیک سوژه و پسزمینه در عکسهای بوکه میافزاید.
گالری عکسهای گلکسی S20 اولترا در طول شب
سامسونگ الگوریتم عکاسی در تاریکی را دستخوش تغییراتی قرار داده است و اکنون گلکسی S20 اولترا با تمام دوربینهای میتواند از حالت Night استفاده کند. اگرچه حسگرهای بسیار بزرگ بهکاررفته در پسِ دوربین اصلی و تلهفوتو بهخودی خود، به ارتقاء کیفیت عکسها در محیط کمنور کمک میکنند، عکاسی با حالت Night به عکسهایی روشنتر با جزئیات بیشتر میانجامد که گسترهی دینامیکی نیز تاحدودی بهبود مییابد؛ هرچند که از دیدگاه نگارنده، تفکیک منابع مصنوعی نور در الگوریتم Night سامسونگ بهخوبی رقبا نیست. بزرگنماییهای ۴ و ۱۰ برابری اس ۲۰ اولترا حتی در تاریکی نیز جزئیات بسیاری (طبیعتا نه در سطح عکسهای روز) را بهارمغان میآورند، هرچند که در این وضعیت نویز نیز بهمیزان نسبتا زیادی افزایش مییابد.
کارایی و عملکرد
بسته به بازار عرضه، قلب تپندهی خانوادهی گلکسی اس ۲۰ یکی از دو پردازندهی اسنپدراگون ۸۶۵ (عموما بازار چین و آمریکا) یا اکسینوس ۹۹۰ (بازارهای بینالمللی از جمله ایران) خواهد بود. پیشتر در مقالهای جامع، مشخصات و ویژگیهای پردازندهی اختصاصی سامسونگ را شرح دادهایم؛ بنابراین در مقالهی پیشرو به ارائهی جدولی از مشخصات فنی آن در برابر سایر پردازندهی پرچمدار موجود در بازار بسنده میکنیم.
سامسونگ میگوید گلکسی S20 بهمدد پردازندهی اکسینوس ۹۹۰ تا ۲۰ درصد بهبود در عملکرد GPU و CPU نسبت به نسل گذشته تجربه خواهد کرد. علاوهبر این، پردازندهی یادشده بهلطف مودم مجزای اکسینوس ۵۱۲۳ اتصال ۵G با سرعتی بالغ بر ۷/۳۵ گیگابیتبرثانیه و بهکمک ISP جدیدش امکان فیلمبرداری ۴K با نرخ ۲۴ فریمبرثانیه را خواهد داشت.
گلکسی اس ۲۰ اولترا در سه نسخهی ۱۲۸ | ۱۲، ۲۵۶ | ۱۲ و ۵۱۲ | ۱۶ گیگابایت بهفروش میرسد و نخستین گوشی هوشمند دنیا با رم LPDDR5 بهشمار میآید که سرعت و بهینگی بیشتری را نسبت به نمونهی LPDDR4X رایج بهارمغان میآورد، از سوی دیگر، حافظهی ذخیرهسازی UFS 3.0 نرخ خواندن و نوشتن را بهمیزان چشمگیری افزایش میدهد که نتیجهی آن را میتوان در مواردی همچون نصب سریعتر اپلیکیشنها جستوجو کرد. رم ۱۲ گیگابایتی تجربهی چندوظیفگی کمنظیری را بهارمغان میآورد؛ بهطوری که بهندرت میتوان شاهد بارگذاری مجدد اپ خاصی بود.
عملکرد حافظهی ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایتی گلکسی اس ۲۰ اولترا در ادامه آمده است:
عملکرد حافظهی ذخیرهسازی ابزارهای موبایل پرچمدار | ||||
---|---|---|---|---|
مدلها / عملکرد | نرخ خواندن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) | نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) | نرخ خواندن تصادفی (مگابایتبرثانیه) | نرخ نوشتن تصادفی (مگابایتبرثانیه) |
گلکسی S20 اولترا | ۱۶۳۷/۹۳ | ۷۰۳/۱ | ۲۰۸/۵۱ | ۲۲۸/۵۸ |
گلکسی S10 پلاس | ۷۹۳/۷۴ | ۱۹۴/۶۳ | ۱۳۸/۵۷ | ۲۴/۱ |
الجی جی ۸ اس | ۷۹۰/۰۸ | ۱۷۸/۵۳ | ۱۳۷/۷۵ | ۲۹/۴۸ |
می ۹تی پرو | ۸۴۶/۵ | ۱۸۸/۶۵ | ۱۴۳/۳ | ۱۲۸/۲۶ |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۱۵۹۵ | ۶۸۹ | — | — |
آیفون ۱۱ پرو | ۱۵۳۱ | ۶۵۷ | — | — |
آیفون ۱۱ | ۱۱۹۷ | ۵۰۴ | — | — |
آیفون XS Max | ۱۶۴۲ | ۵۲۵ | — | — |
گلکسی نوت ۱۰ پلاس | ۱۵۱۱/۹۵ | ۵۸۷/۷۷ | ۲۰۳/۰۸ | ۲۰۵/۳۹ |
وانپلاس ۷ پرو | ۱۴۷۵/۸۲ | ۳۸۵/۱ | ۱۷۶/۴ | ۲۷/۸۸ |
شیائومی می ۹ | ۷۶۶/۴۱ | ۱۹۱/۷۶ | ۱۴۸/۳۸ | ۱۱۴/۳ |
هواوی پی ۳۰ پرو | ۸۵۰/۴۶ | ۲۵۱/۰۱ | ۱۴۹/۲۶ | ۱۵۵/۵۳ |
*تمامی بنچمارکهای ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.
بهبود ۱۰۰ و ۵۰ درصدی در آزمون خواندن ترتیبی و تصادفی در کنار افزایش ۲۶۰ و ۸۵۰ درصدی سرعت نوشتن ترتیبی و تصادفی بهلطف حافظهی UFS 3.0، تأثیر چشمگیری بر سرعت نصب اپلیکیشنها و در نهایت ارتقاء تجربهی کاربری گوشی میانجامد. گلکسی اس ۲۰ اولترا حتی نوت ۱۰ پلاس را نیز پشتسر میگذارد.
سامسونگ اجازهی تغییر وضوح نمایشگر گلکسی اس ۲۰ اولترا را بین حالتهای پیشفرض +WQHD و +FHD میدهد؛ موضوعی که تأثیر شگرفی بر عملکرد گرافیکی دستگاه میگذارد. از سوی دیگر کرهایها برای نخستینبار در وضوح +FHD امکان افزایش نرخ نوسازی نمایشگر به ۱۲۰ هرتز را نیز فراهم کردهاند که با نرمتر کردن فرایند جابهجایی بین منوها یا اسکرول در صفحات مختلف، تجربهی بینهایت لذتبخشی را بهارمغان میآورد.
برای ارزیابی کارایی گلکسی S20 اولترا از آزمونهای نرمافزاری متداول دیجیتال مارک کمک میگیریم. آزمونهای زیر کارایی کلی گوشی (Antutu 7 و PCMark)، عملکرد پردازندهی مرکزی (GeekBench) و بازدهی گرافیکی گوشی (۳DMark و GFXBench) زیر ذرهبین قرار میدهند و همگی بهصورت Offscreen اجرا میشوند؛ بنابراین وضوح یا نرخ نوسازی نمایشگر تأثیری بر نتیجهی حاصل نخواهد داشت. در هر صورت آزمونهای زیر با تنظیمات پیشفرض نمایشگر (نرخ ۶۰ هرتزی و وضوح +FHD) اجرا شدهاند.
جدول بنچمارک ابزارهای موبایل پرچمدار | |||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
محصول / بنچمارک | AnTutu 8 | ۳DMark | PCMark Work 2.0 | GeekBench 5 | GFXBench | ||||
IceStorm | Sling Shot Extreme OpenGL | Overall / Web Browsing | Single / Multi | Aztec Ruins Vulkan High Tier | Manhattan 3.1 | Car Chase | T-Rex | ||
Unlimited | Unlimited | (Onscreen / Offscreen (FPS | |||||||
گلکسی S20 اولترا | ۵۲۷۴۲۹ | ۷۱۶۳۲ | ۷۲۳۰ | ۱۰۴۰۲ ۹۲۵۳ | ۹۱۷ ۲۷۷۴ | ۲۰ ۲۰ | ۵۹ ۸۵ | ۴۵ ۵۱ | ۶۰ ۲۰۰ |
گلکسی اس ۱۰ پلاس (۲۲۸۰ × ۱۰۸۰) | ۴۱۴۰۸۰ | ۵۶۴۹۷ | ۴۵۵۳ | ۷۶۰۲ ۸۳۴۲ | ۷۵۶ ۲۰۹۲ | ۱۹ ۱۵ | ۵۷ ۶۷ | ۴۰ ۴۳ | ۶۰ ۱۶۹ |
الجی جی ۸ اس | ۴۳۰۷۱۸ | ۶۳۶۲۵ | ۶۲۸۴ | ۹۲۹۰ ۷۰۸۹ | ۷۳۴ ۲۶۸۴ | ۲۵ ۱۶ | ۵۸ ۶۴ | ۳۹ ۴۲ | ۶۰ ۱۶۷ |
می ۹تی پرو | ۴۴۵۰۰۹ | ۶۰۵۵۵ | ۵۸۲۹ | ۹۵۴۹ ۷۸۰۴ | ۷۳۶ ۲۷۸۰ | ۲۳ ۱۶ | ۵۷ ۶۷ | ۳۶ ۴۲ | ۶۰ ۱۶۶ |
شیائومی می ۹ | ۴۳۸۶۰۸ | ۶۰۵۴۵ | ۵۸۲۳ | ۸۸۸۲ ۷۵۴۱ | ۶۶۷ ۲۵۳۷ | ۲۳ ۱۵ | ۵۲ ۵۷ | ۳۵ ۳۹ | ۶۰ ۱۴۱ |
بلکشارک ۲ پرو | — | ۸۵۷۹۵ | ۶۸۴۰ | ۸۰۱۴ ۶۵۰۷ | ۷۶۷ ۲۶۸۲ | ۲۶ ۱۸ | ۵۹ ۷۸ | ۴۰ ۴۷ | ۶۰ ۱۸۵ |
وانپلاس ۷ پرو (۹۰ هرتز) | ۴۷۲۲۷۲ | ۷۰۱۰۲ | ۶۰۷۱ | ۹۱۹۶ ۷۳۲۰ | ۷۲۱ ۲۶۴۰ | ۱۳ ۱۶ | ۱۹ ۴۰ | ۳۱ ۶۶ | ۶۰ ۱۶۰ |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۵۴۷۱۹۳ | ۹۷۰۱۴ | ۶۴۱۱ (Metal) | — | ۱۳۱۰ ۳۳۶۸ | ۴۵.۳ ۲۸.۸ | ۵۹.۲ ۱۰۰.۱ | ۴۹.۶ ۶۴.۶ | ۵۹.۸ ۲۸۶.۷ |
آیفون ۱۱ پرو | ۵۴۶۰۰۵ | ۹۶۷۱۲ | ۶۴۳۸ (Metal) | — | ۱۳۱۵ ۳۳۶۱ | ۴۵.۳ ۲۸.۴ | ۵۹.۹ ۱۱۶.۳ | ۴۸.۹ ۶۲.۷ | ۶۰.۰ ۲۹۷.۱ |
آیفون ۱۱ | ۵۲۲۱۷۰ | ۹۷۱۶۹ | ۶۵۵۸ | — | ۱۳۲۶ ۳۲۶۲ | ۵۹.۹ ۳۱.۶ | ۶۰.۰ ۱۰۴.۶ | ۶۰.۰ ۷۱.۶ | ۶۰.۰ ۲۷۲.۲ |
آیفون XS Max | ۴۵۳۰۸۹ | ۷۷۴۲۸ | ۴۲۰۱ | — | ۱۱۰۸ ۲۶۱۸ | ۳۴.۴ ۱۸.۴ | ۵۰.۵ ۶۶.۳ | ۳۲.۱ ۴۰.۹ | ۵۹.۹ ۱۹۷.۸ |
گلکسی نوت ۱۰ پلاس (۲۲۸۰ × ۱۰۸۰) | ۴۵۴۳۲۲ | ۵۰۱۵۸ | ۵۱۶۱ | ۹۰۲۸ ۸۳۱۴ | ۷۲۸ ۲۰۸۶ | ۲۰ ۱۷ | ۵۷ ۷۱ | ۳۸ ۴۲ | ۶۰ ۱۷۰ |
هواوی پی ۳۰ پرو (Performance) | ۳۹۶۲۰۰ | ۵۴۳۳۳ | ۴۴۹۳ | ۹۳۱۰ ۱۰۰۹۳ | ۶۸۱ ۲۲۸۷ | ۱۶ ۱۳ | ۴۹ ۵۶ | ۲۹ ۳۳ | ۶۰ ۱۳۷ |
*تمامی بنچمارکهای ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.
از پردازشهای CPU-محور و GPU-محور گرفته تا کارایی کلی گوشی در کاربریهای روزمره، گلکسی اس ۲۰ اولترا بهمدد پردازندهی اکسینوس ۹۹۰ در تمامی بنچمارکهای نرمافزاری بهبود چشمگیری نسبت به نسل گذشته تجربه میکند؛ اما مورد عجیب، به ثبت نتایج متناقض حین تکرار آزمونها بازمیگردد، بهعنوان مثال در آزمونی مانند T-Rex offscreen از بنچمارک GFXBench ما نتیجهی ۱۰۶ و ۱۴۶ فریمبرثانیه را نیز در کنار عدد ۲۰۰ فریمبرثانیهی ثبتشده در جدول، بهدست آوردیم یا در مورد بنچمارک GeekBench امتیاز تکهستهای گاهی به حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نیز میرسید.
بهلحاظ تئوری، نرخ نوسازی نمایشگر باعث تغییر توان پردازشی پردازنده نمیشود؛ اما پایینبودن آن میتواند کاربر را از تجربهکردن تمام این توان پردازشی محروم سازد؛ بدین مفهوم که چنانچه پردازندهای، محتوای گرافیکی را با نرخ ۱۲۰ فریمبرثانیه رندر کند؛ کاربر روی نمایشگر ۶۰ هرتزی، با نرخ بهمراتب کمتری این محتوا را تماشا خواهد کرد.
تفاوت عملکرد گلکسی S20 اولترا در نرخهای ۶۰ و ۱۲۰ هرتزی و وضوح +WQHD و +FHD | ||||
---|---|---|---|---|
وضوح نمایشگر | GFXBench | |||
Aztec Ruins Vulkan High Tier | Manhattan 3.1 | Car Chase | T-Rex | |
Vulkan | OpenGL | |||
۱۴۴۰ × ۳۰۴۰ پیکسل ۶۰ هرتز | ۱۴ | ۴۵ | ۲۷ | ۶۰ |
۱۰۸۰ × ۲۲۸۰ پیکسل ۶۰ هرتز | ۲۰ | ۵۹ | ۴۵ | ۶۰ |
۱۰۸۰ × ۲۲۸۰ پیکسل ۱۲۰ هرتز | ۲۷ | ۷۹ | ۴۵ | ۱۱۹ |
برای ارزیابی تفاوت عملکرد گوشی در وضوحهای مختلف و تأثیر ارتقاء نرخ نوسازی نمایشگر، آزمونهای Onscreen بنچمارک GFXBench را با هر دو حالت +FHD و +WQHD و نرخهای ۶۰ و ۱۲۰ فریمبرثانیه روی گلکسی اس ۲۰ اولترا اجرا میکنیم.
ازآنجاکه آزمون PCMark Work 2.0 با شبیهسازی کاربریهای روزمره، امتیازی را به عملکرد دستگاه نسبت میدهد؛ بنابراین آزمون یادشده را با دو نرخ نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز، روی گلکسی اس ۲۰ اولترا اجرا میکنیم تا بهنوعی تجربهی لذتبخش حاصل از ارتقاء نرخ نوسازی را در مواردی همچون وبگردی به تصویر بکشیم.
تفاوت عملکرد گلکسی S20 اولترا با دو نرخ نوسازی ۶۰ و ۹۰ هرتز | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
نرخ نوسازی | امتیاز کلی | وبگردی | ویرایش ویدئو | ویرایش اسناد | ویرایش عکس | کار با دادههای حجیم |
۱۲۰ هرتز | ۱۲۱۳۳ | ۱۲۶۹۸ | ۷۶۰۰ | ۱۰۷۱۹ | ۲۹۹۱۴ | ۸۴۹۷ |
۶۰ هرتز | ۱۰۴۰۲ | ۹۲۵۳ | ۶۲۸۷ | ۱۰۶۹۱ | ۲۸۴۰۴ | ۶۸۹۲ |
در قسمت تنظیمات باتری امکان تغییر پروفایل مصرف انرژی برای دستیابی به عملکرد کلی بهتر یا عمر باتری بیشتر وجود دارد. پروفایلهای انرژی در فبلت جدید کرهایها بدین شرح هستند:
- High performance: وضوح +WQHD (قابل تغییر)، ۱۰ درصد روشنایی بیشتر نمایشگر، بدون محدودیت سرعت CPU، دیتا و رهگیری موقعیت پسزمینهای فعال، صفحهنمایش همیشهروشن فعال، سرعت سیستمی بیشتر
- Optimized: وضوح +FHD (قابل تغییر در تنظیمات نمایشگر)، سرعت سیستمی عادی، سایر تنظیمات مشابه پروفایل قبلی
- Medium power saving: وضوح +FHD (قابل تغییر)، ۱۰ درصد روشنایی کمتر نمایشگر، سرعت CPU محدود به ۷۰ درصد، دیتا و رهگیری موقعیت پسزمینهای غیرفعال، صفحهنمایش همیشهروشن غیرفعال
- Maximum power saving: وضوح +HD (قابل تغییر)، سایر تنظیمات مشابه پروفایل قبلی
برخلاف آنچه پیشتر با پرچمداران هواوی تجربه کردیم، حالت High performance بر سرعت کارکرد پردازنده نمیافزاید؛ اما با اِعمال تغییرات نرمافزاری، اندکی سرعت کلی سیستم را بهبود میدهد؛ بنابراین بنچمارکهای CPU و GPU-محور تفاوت چشمگیری را بین دو حالت .High perf و Optimized ثبت نمیکنند؛ اما PCMark تا حدودی میتواند این تفاوت را بهتصویر بکشد.
تفاوت عملکرد گلکسی S20 اولترا در دو پروفایل باتری High performance و Optimized | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
نرخ نوسازی | امتیاز کلی | وبگردی | ویرایش ویدئو | ویرایش اسناد | ویرایش عکس | کار با دادههای حجیم |
.High perf | ۱۰۴۰۲ | ۹۲۵۳ | ۶۲۸۷ | ۱۰۶۹۱ | ۲۸۴۰۴ | ۶۸۹۲ |
Optimized | ۱۰۹۲۸ | ۱۰۰۱۰ | ۶۴۵۱ | ۱۱۴۶۳ | ۳۱۱۸۲ | ۶۷۵۲ |
تبدیل رزولوشن ویدئو، یکی دیگر از آزمونهایی است که بهکمک اپلیکیشن Adobe Rush برای ارزیابی واقعگرایانهتر پردازندهی گوشیهای هوشمند اجرا میکنیم. در این آزمون، ویدیوی ۹ دقیقهای معیار دیجیتال مارک با رزولوشن ۴K به ویدیویی با رزولوشن Full HD و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه تبدیل میشود. گلکسی اس ۲۰ اولترا بهمدد پردازندهی قدرتمند اکسینوس ۹۹۰ در آزمون تبدیل ویدئو ۳۳ درصد سریعتر از نسل گذشته عمل میکند و به زمانی کمتر از طول خود ویدئو برای تبدیل وضوح آن به Full HD نیاز دارد.
تبدیل ویدئو ۴K به Full HD | |
---|---|
مدل گوشی | زمان موردنیاز (ثانیه:دقیقه) |
گلکسی S20 اولترا | ۷:۲۰ |
گلکسی S10 پلاس | ۱۰:۵۷ |
* تمامی نتایج بهدستآمده حاصل از آزمایشهای دیجیتال مارک در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.
پیشتر مشاهدات خود دربارهی نتایج متناقض بنچمارکها روی گلکسی S20 اولترا را با شما بهاشتراک گذاشتیم. حال اجازه دهید تا با تحتفشار گذاشتن گوشی، پایداری عملکرد آن را تحت بار پردازشی مداوم زیر ذرهبین قرار دهیم. در این مرحله، آزمون گرافیکی سنگین Sling Shot Extreme OpenGL ES3.1 را ۱۰ بار بهصورت متوالی روی گوشی با وضوح +FHD و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز اجرا میکنیم. این آزمون، محتوای گرافیکی را با رزولوشن ۱۴۴۰ × ۲۵۶۰ پیکسل رندر میکند و با رزولوشن یکسان با صفحهنمایش گوشی بهنمایش میگذارد.
حفظ سطح عملکرد و پایداری آن کماکان در پرچمداران سامسونگ امری چالشبرانگیز است. نمودار فوق نشان میدهد که گلکسی اس ۲۰ اولترا در مرحلهی دوم ۱۰ درصد و از مرحلهی ششم، ۵۴ درصد افت را نسبت به امتیاز ابتدایی تجربه میکند. براساس دادههای حاصل از بنچمارک ۳DMark، دمای دستگاه نیز در مرحلهی پایانی به حدود ۴۱ درجهی سلسیوس میرسد که نسبتا داغ محسوب میشود.
باتری
نمایشگر ۶/۹ اینچی پروضوح و روشن، مودم ۵G و پردازندهای قدرتمند، گلکسی اس ۲۰ اولترا برای پاسخ دادن به نیاز چنین قطعات پرمصرفی، به باتری بسیار حجیمی نیاز دارد؛ بنابراین کرهایها سرآمدِ خانوادهی اس ۲۰ را به باتری غولپیکر ۵۰۰۰ میلیآمپرساعتی مجهز کردهاند و مدعی هستند که اس ۲۰ اولترا با این باتری همواره همراه کاربر خواهد بود.
ازآنجاکه گلکسی S20 اولترا بهصورت پیشفرض با وضوح +FHD، نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی و پروفایل باتری Optimized بهدست کاربر میرسد؛ بنابراین آزمونهای شارژدهی دیجیتال مارک را با حفظ همین شرایط روی گوشی اجرا کرده، سپس برای نمایش تأثیر نرخ نوسازی، آزمونها را با شرایط جدید تکرار میکنیم.
محصول / آزمون | نمایشگر | باتری | ویدئو | GFXBenchManhattan 3.1 | PCMark Work 2.0 | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ابعاد و رزولوشن | میلیآمپرساعت | دقیقه:ساعت | طولعمر باتری (دقیقه) | عملکرد طولانیمدت (فریم) | افت عملکرد (درصد) | دمای بیشینه (درجهی سلسیوس) | دقیقه:ساعت | |
گلکسی S20 اولترا FHD و نرخ ۶۰ هرتز | ۶/۹ اینچ ۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۵۰۰۰ | ۱۸:۰۷ | ۳۳۳/۵ | ۱۳۲۷ | ۶۳/۹ | ۴۳/۵ | ۱۰:۳۴ |
الجی جی ۸ اس | ۶/۲۱ اینچ ۲۲۴۸ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۳۵۵۰ | ۱۴:۳۵ | ۲۳۲/۸ | ۲۷۴۹ | ۲۳/۹ | ۴۱/۳ | ۱۱:۲۳ |
شیائومی می ۹تی پرو | ۶.۳۹ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۴۰۰۰ | ۲۱:۲۸ | ۲۷۵/۸ | ۲۵۰۳ | ۲۹/۶ | ۴۰∼ | ۱۲:۴۱ |
بلکشارک ۲ پرو | ۶.۳۹ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۴۰۰۰ | ۱۲:۱۷ | ۱۵۱/۴ | ۳۳۳۹ | ۸∼ | ۵۲/۵ | ۹:۵۷ |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۶.۵ اینچ ۲۶۸۸ × ۱۲۴۲ پیکسل | ۳۹۶۹ | ۱۶:۲۳ | ۳۸۱/۶ | ۳۰۱۳.۷ | — | — | — |
آیفون ۱۱ پرو | ۶.۳۹ اینچ ۲۴۳۶ × ۱۱۲۵ پیکسل | ۳۰۴۶ | ۱۴:۰۳ | ۲۵۱/۱۸ | ۳۰۹۶.۳ | — | — | — |
آیفون ۱۱ | ۶.۱ اینچ ۱۷۹۲ × ۸۲۸ پیکسل | ۳۱۱۰ | ۱۲:۱۷ | ۶۹۲/۹۷ | ۳۷۱۸.۲ | — | — | — |
گلکسی نوت ۱۰ پلاس | ۶.۸ اینچ ۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۳۰۰ | ۱۵:۲۵ | ۲۲۹/۶ | ۱۲۴۳ | ۳۸/۳ | ۴۵/۵ | Failed |
وانپلاس ۷ پرو (۹۰ هرتز) | ۶.۶۷ اینچ ۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۰۰۰ | ۱۴:۱۷ | Failed | Failed | — | — | ۹:۵۲ |
شیائومی می ۹ | ۶.۳۹ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۳۳۰۰ | ۱۴:۲۰ | ۱۹۳/۳ | ۲۴۳۶ | — | — | ۱۱:۵۴ |
هواوی پی ۳۰ پرو (Performance) | ۶.۴۷ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۴۲۰۰ | — | ۳۷۱/۷ | ۱۲۸۷ | ۵۷/۷ | ۴۵ | — |
هواوی پی ۳۰ پرو | ۲۰:۰۰ | ۵۸۵/۴ | ۱۴۲۱ | ۴/۷ | ۴۱ | ۱۱:۳۶ | ||
گلکسی اس ۱۰ پلاس | ۶.۴ اینچ ۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۱۰۰ | ۱۶:۳۵ | ۲۳۹/۲ | ۲۲۸۴ | ۳۵/۴ | ۴۰/۴ | ۱۰:۴۲ |
آیفون XS Max | ۶.۵ اینچ ۲۶۸۸ × ۱۲۴۲ پیکسلبراینچ | ۳۱۷۴ | ۱۴:۳۱ | ۲۷۳/۲۵ | ۲۷۲۵ | ۲۲/۹ | — | — |
*تمامی بنچمارکهای ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.
برای اجرای آزمون پخش ویدئوی معیار دیجیتال مارک با وضوح HD، ابتدا اتصالات بیسیم دستگاه را غیرفعال میسازیم، صدای اسپیکر را قطع میکنیم و روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار میدهیم. گلکسی اس ۲۰ اولترا با وضوح +FHD و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز در این آزمون ۱۸ ساعت و ۷ دقیقه دوام آورد که نتیجهی کمنظیری بهحساب میآید؛ اما با تغییر تنظیمات نمایشگر و رساندن نرخ نوسازی به ۱۲۰ هرتز، شارژدهی پرچمدار کرهایها در آزمون پخش فیلم با افتی ۲۰ درصدی به ۱۴ ساعت و ۲۵ دقیقه کاهش مییابد.
تفاوت شارژدهی گلکسی S20 اولترا با دو نرخ نوسازی ۶۰ و ۱۲۰ هرتز | ||
---|---|---|
نرخ نوسازی / آزمون | پخش ویدئو | PCMark Work 2.0 |
۱۲۰ هرتز | ۱۴:۲۵ | ۸:۳۱ |
۶۰ هرتز | ۱۸:۰۷ | ۱۰:۳۴ |
گلکسی S20 Ultra در آزمون گرافیکی و ۳۰ مرحلهای GFXBench ناتوانیاش در امر حفظ عملکرد تحت بارهای پردازشی شدید را بیشاز پیش نمایان میکند و با بیش از ۶۰ درصد افت در عملکرد، حتی از پرچمداران نهچندان کارآمد سال گذشته همچون جی ۸ اس نیز عقب میماند؛ اما در زمینهی مدت شارژدهی عملکرد متوسطی دارد.
آزمون Work 2.0 Battery از بنچمارک PCMark با شبیهسازی کاربریهای روزمره نظیر وبگردی، ویرایش عکس، فیلم و اسناد، میتواند در قالب معیاری استاندارد، مدتزمان روشنماندن دستگاه را در استفادههای نیمهسنگین تخمین بزند. اس ۲۰ اولترا با شرایط پیشفرض در آزمون PCMark مدتزمان ۱۰ ساعت و ۳۴ دقیقه را ثبت کرد؛ اما با تغییر نرخ نوسازی به ۱۲۰ هرتز، افتی ۲۰ درصدی را در شارژدهی شاهد هستیم.
کرهایها با کنار گذاشتن شارژر ۱۵ واتی گلکسی اس ۱۰، اکنون گلکسی S20 را بهصورت پیشفرض با شارژر سریع ۲۵ واتی همراه کردهاند. براساس بررسیهای ما، گلکسی اس ۲۰ اولترا با شارژر ۲۵ واتی خود طی ۳۰ دقیقه بهمیزان ۶۳ درصد شارژ میشود و برای شارژ کامل به ۶۱ دقیقه زمان نیاز خواهد داشت. اگر شارژر ۲۵ واتی شما را بهوجد نمیآورد، باید بگوییم که سامسونگ شارژر دیگری را نیز بهصورت جداگانه با توان ۴۵ وات بهفروش میرساند. گلکسی اس ۲۰ اولترا با فناوری شارژ بیسیم سریع ۱۵ واتی نیز سازگاری دارد و میتواند با حداکثر توان خروجی ۹ وات، نقش یک پاوربانک بیسیم را برعهده داشته باشد.
جمعبندی
بیشک گلکسی S20 اولترا کمنقصترین پرچمدار سامسونگ تابهامروز و یکی از نزدیکترین گزینهها به گوشی هوشمند ایدهآل بسیاری از افراد است؛ دستگاهی که یکی از روشنترین نمایشگرهای بازار را با رنگهای چشمنواز در بطن خود دارد، بهمدد نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی همین نمایشگر، تجربهی کاربری کمنظیر و لذتبخشی را بهارمغان میآورد، مجموعهی دوربین قدرتمندش در شرایط نوری مختلف، عکسهایی پر از جزئیات، با وضوح بسیار و رنگهای جذاب ثبت میکند و پشتیبانی از اتصال ۵G پرچمدار سامسونگ را به محصولی آیندهنگرانه بدل میسازد؛ هرچند که این آینده برای ما تا مدتهای مدیدی در دسترس نباشد!
فاحشترین نقاط ضعف گلکسی S20 اولترا را میتوان در طراحی آن جستوجو کرد؛ برآمدگی قطور، زمخت و مربعی دوربین حتی با درنظرگرفتن عملکرد فوقالعادهی آن در شرایط نوری مختلف نیز کاربر را تسکین نمیدهد و به کنار آمدن او کمک نمیکند. از سوی دیگر باید به وزن ۲۲۰ گرمی و ابعاد ۶/۹ اینچی گوشی اشاره کرد که مدیریت دستگاه را حتی برای افرادی با دستان بزرگ نیز به امری چالشبرانگیز بدل میسازد. فراتر از بحثهای مربوط به ارگونومی، مسئلهی قیمت پیش میآید؛ سامسونگ برای گلکسی S20 اولترا مبلغ کمرشکن و نجومی ۱۴۰۰ دلار را طلب میکند؛ مبلغی که تمام گلایههای قبلیمان پیرامون گوشی را به حاشیه میراند و گلکسی S20 اولترا را از فهرست آرزوهای بسیاری از ما نیز خط میزند.
نکات مثبت
- نمایشگر AMOLED با روشنایی فوقالعاده و رنگهای چشمنواز
- تجربهی کاربری کمنظیر بهمدد نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نمایشگر
- عملکرد فوقالعادهی مجموعهی دوربین اصلی در طول روز و شب
- بزرگنمایی با افت اندک جزئیات تا سقف ۱۰ برابر
- فیلمبرداری ۴K با هر سه دوربین پشتی
نکات منفی
- برآمدگی زمخت دوربین، برآمدگی زمخت دوربین و برآمدگی زمخت دوربین!
- ارگونومی نامناسب گوشی براثر وزن زیاد و ابعاد غولپیکر آن
- افت چشمگیر عملکرد تحت بارهای پردازشی مداوم
- فروش جداگانهی شارژر ۴۵ واتی
- قیمت بسیار زیاد
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپقروشگاه اینترنتینقد و بررسی لپ تاپ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.