جدیدترین آمار رسمی کرونا در ایران ازجمله تعداد مبتلایان و جانباختگان و نمودارهای تجمعی و روزانه شیوع این بیماری در کشور را در این صفحه بخوانید.
آمار کرونا در ایران
روند شیوع ویروس کرونا در ایران
موارد ابتلا، بهبودی و مرگ و میر روزانه کووید ۱۹ در ایران
دنیاگیری ویروس کرونا جدید (کووید ۱۹)
راهنمای قرنطینه
مهمترین مقالات دیجیتال مارک درباره ویروس کرونا
پرسشهای متداول
ویروس کرونا چیست؟
علائم کرونا جدید (کووید ۱۹) چیست؟
ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹) چگونه منتشر میشود؟
کووید ۱۹ میتواند ازطریق قطرات ریز از بینی یا دهان افراد بیمار پس از سرفه یا بازدم منتقل شود. این قطرات روی اجسام و سطوح اطراف مینشینند و سایر افراد میتوانند با لمس آنها و سپس لمس چشمان، بینی و دهان خود بیمار شوند. امکان ابتلا به کووید ۱۹ با تنفس قطرات ناشی از سرفه یا بازدم بیماران نیز وجود دارد و بههمین دلیل باید حتما از فرد آلوده بیش از یک متر فاصله داشت.
برای پیشگیری از ابتلا چه میتوان کرد؟
شستن منظم دستها با آب و صابون یا مایع ضدعفونیکنندهی الکلی میتواند ویروس را از بین ببرد. حفظ فاصلهی دستکم یک متر از فردی که سرفه یا عطسه میکند. پرهیز از لمس چشمان، بینی و دهان با دستان آلوده و رعایت مناسب بهداشت شخصی. پرهیز از حضور در شلوغیها.
آیا باید نگران کرونای جدید (کووید ۱۹) باشم؟
بیماری ناشی از عفونت کووید ۱۹ عموما بهویژه برای کودکان و بزرگسالان جوان خفیف است. بااینحال، یک نفر از هر ۵ نفر به مراقبت بیمارستانی نیاز پیدا میکند. درنتیجه نگرانی دربارهی این بیماری کاملا طبیعی است؛ اما با انجام اقدامات پیشگیرانه میتوان از ابتلا به کووید ۱۹ جلوگیری کرد.
چه کسی درمعرض ابتلا به بیماری کرونای شدید است؟
براساس شناخت کنونی ما از ویروس کرونا جدید بهنظر میآید که مسنترها و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای نظیر فشار خون بالا، بیماری قلبی، سرطان یا دیابت بیش از دیگران درمعرض ابتلای شدید به کووید ۱۹ هستند.
آیا آنتیبیوتیک در پیشگیری یا درمان کووید ۱۹ مؤثر است؟
خیر. آنتیبیوتیک تنها برای درمان عفونتهای باکتریایی مفید است و هیچ تأثیری بر ویروسها ندارد. کووید ۱۹ براثر آلودگی به ویروس ایجاد میشود؛ درنتیجه نباید از آنتیبوتیک برای پیشگیری یا درمان آن استفاده کرد.
آیا کووید ۱۹ واکسن یا راه درمان دارد؟
آیا برای محافظت از خود باید ماسک بزنم؟
هرچند دربارهی میزان کارآمدی ماسک بین دانشمندان اتفاقنظر وجود ندارد، استفاده از هر نوع پوشش صورت ازجمله ماسکهای جراحی و ماسکهای پارچهای به درجات مختلف از انتقال قطرات خارجشده از بدن دراثر تنفس، سرفه یا عطسه جلوگیری میکند. درنتیجه بهطور کلی استفاده از ماسک توصیه میشود.
دوره نهفتگی کووید ۱۹ چقدر است؟
دورهی نهفتگی بهمعنای زمان بین گرفتن ویروس و آغاز ظهور علائم بیماری است. پژوهشگران دورهی نهفتگی کووید ۱۹ را بین یک تا ۱۴ روز و در تازهترین برآورد معمولا درحدود ۵ روز تخمین میزنند.
آیا حیوانات میتوانند کووید ۱۹ را منتقل کنند؟
هرچند یک نمونه از آلودگی خفیف سگی در هنگکنگ به ویروس کرونا جدید وجود دارد، فعلا هیچ شواهدی دردست نیست که تأیید کند سگ، گربه یا هرنوع حیوان خانگی قادر به انتقال کووید ۱۹ است.
ماندگاری ویروس کرونا روی سطوح چقدر است؟
آیا شیوع کووید ۱۹ با گرمای هوا متوقف میشود؟
متغیرهای زیادی در گستردگی شیوع عوامل بیماریزا نقش دارند و نمیتوان با اطمینان گفت که گرمای هوا شیوع کووید ۱۹ را متوقف خواهد کرد. کووید ۱۹ برخلاف سرماخوردگی و آنفلوانزا بیماری جدیدی محسوب میشود و اطلاعات دربارهی آن هنوز بسیار اندک است.
اگر علائم کووید ۱۹ را داشتیم، چه کنیم؟
این موضوع به سن، نوع علائم و داشتن بیماری زمینهای بستگی دارد. اگر زیر ۵۰ سال هستید و یکی از علائم تب یا را سرفه دارید، در خانه بمانید و خود را قرنطینه کنید. اگر بیش از یک علامت (بهغیر از تنگی نفس) دارید، به پزشک مراجعه کنید. اگر ۵۰ سال به بالا هستید یا بیماری زمینهای یا تنگی نفس دارید و بههمراه آن یکی از علائم بیماری را نیز در خود مشاهده میکنید، به بیمارستان مخصوص پذیرش بیماران کووید ۱۹ در استان خود مراجعه کنید.
آیا ویروس کرونا جدید ازطریق هوا منتقل میشود؟
پژوهشی تازه به ماندگاری سهساعتهی ویروس عامل کووید ۱۹ در هوا اشاره کرده، اما این یافته در محیط آزمایشگاهی بهدست آمده است و انتقال ویروس کرونا جدید ازطریق ذرات معلق در هوا را در محیط واقعی تأیید نمیکند.
مصرف الکل تأثیری در درمان کووید ۱۹ دارد؟
خیر. الکل تنها برای ضدعفونیکردن دستها یا سطوح کاربرد دارد و درصورت ورود ویروس به بدن مصرف خوراکی الکل هیچ تأثیری در دفع آن ندارد. همچنین نوع صنعتی الکل (متانول) بهشدت سمی است و مصرف آن میتواند به مرگ منجر شود.
همچنین در ادامه میتوانید تمامی اخبار و مقالات دیجیتال مارک در خصوص ویروس کرونا را مشاهده کنید.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی لپ تاپبررسی نوت بوکخرید ایسوس یا لنووراهنمای خرید اپ تاپ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.