اپل شب گذشته دو گوشی قدرتمند آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس را رونمایی کرد؛ اما این دو محصول بین رقبای قدرتمند موجود چه جایگاهی دارند؟
اپل در رویدادی که بهصورت زنده دیجیتال مارک پوشش داد، جدیدترین محصولاتش را رونمایی کرد. ازجملهی این محصولات خانوادهی آیفون ۱۱ بودند که دو گوشی آیفون ۱۱ پرو و ۱۱ پرو مکس را نیز شامل میشوند. در این مطلب، این دو گوشی را با رقبایی همچون گلکسی نوت ۱۰ پلاس سامسونگ، وانپلاس ۷ پرو، هواوی پی ۳۰ پرو و شیائومی Mi9T پرو مقایسه میکنیم تا با ضعف و قوت جدیدترین گوشیهای اپل بهتر آشنا شویم.
طراحی و نمایشگر
یکی از موارد بارزی که در طراحی سری جدید گوشیهای آیفون بهچشم میخورد، تغییرنکردن زبان طراحی این گوشیها است؛ بهطوریکه سخت بتوان نمای جلو گوشیهای جدید را از نسل پیشین تشخیص داد. وجود بریدگی بزرگ در بالای نمایشگر آیفونهای جدید مؤلفهای است که در نمایشگر هیچیک از رقبای سال ۲۰۱۹ دیده نمیشود. اپل در این قسمت حسگرهایی همچون ۳D TOF را تعبیه کرده است؛ اما وجود بریدگی آنهم در این ابعاد چیزی نیست که با تحسین کاربران مواجه شود.
در سوی دیگر، رقبای اپل برای حذف ناچ از هیچ تلاشی دریغ نکردهاند. وانپلاس و شیائومی با بهکارگیری مکانیزم مکانیکی، دوربین سلفی را در بدنه و بهصورت بالاجهنده تعبیه کردهاند تا نمای جلو گوشی را بهکلی نمایشگر گوشی دربر بگیرد. هواوی ناچ قطرهای را ترجیح داده است و سامسونگ نیز این بریدگی را در ابعاد یک حفره کوچک کرده است.
مقالههای مرتبط:
طراحی پشت گوشیهای جدید اپل کمی متفاوت شده است و کادری مربعیشکل، میزبان چینش مثلثی حسگرهای دوربین شده است. همین تغییر باعث تمایز کلی آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس در بخش طراحی پشت گوشی در مقایسه با رقبا شده است.
دربارهی نمایشگر، شکی نیست باید نمایشگر وانپلاس ۷ پرو را برندهی بیچونوچرای مقایسه در این بخش دانست. محصولات مقایسهشده هرچند همگی از انواع نمایشگرهای LED بهره میبرند، تنها وانپلاس ۷ پرو و گلکسی نوت ۱۰ پلاس سامسونگ هستند که رزولوشن QHD دارند. برتری وانپلاس ۷ پرو در این بخش بهدلیل برخورداری از نمایشگر ۹۰ هرتزی است؛ هرچند نباید پشتیبانی از استایلوس را در دو گوشی اپل و گلکسی نوت ۱۰ پلاس سامسونگ نادیده گرفت.
وانپلاس ۷ پرو
شایان ذکر است اگرچه نمایشگرهای گوشیهای اپل نرخ دریافت لمس ۱۲۰ هرتزی دارند، در نرخ تازهسازی تصویر درواقع ۶۰ هرتزی هستند.
پردازنده
در مقایسهی پردازندهها، هرچند هنوز بنچمارک معتبری از پردازندهی اپل A13 در دست نیست، باید گفت این تراشه بهدلیل بهرهمندی از فناوری ساخت ۷ نانومترپلاس ازلحاظ سرعت کمنظیر است. سایر رقبا که از پردازندهی اسنپدراگون ۸۵۵ با لیتوگرافی ۷ نانومتری بهره میبرند، احتمالا ازنظر سرعت اجرا و بهینهبودن مصرف باتری در جایگاههای بعدی قرار میگیرند. البته یکی از شاخصههایی که در سرعت اجرا تأثیر زیادی میگذارد، میزان حافظهی رم است که از این لحاظ، گلکسی نوت ۱۰ پلاس و وانپلاس ۷ پرو با ۱۲ گیگابایت رم دست بالا را دارند.
اپل در توصیف تراشهی A13 آن را در تمامی قسمتها ۲۰ درصد سریعتر و حداکثر ۴۰ درصد بهینهتر از A12 اعلام کرد و این، یعنی احتمالا رقیب A13 را باید اسنپدراگون ۸۵۵ پلاس دانست که در هیچیک از گوشیهای مقایسهشده وجود ندارد.
دوربین
مقایسهی دوربین پرچمدارها به ما نشان میدهد رقبای چینی تقریبا عملکرد مشابهی در این قسمت دارند. می ۹T پرو با ترکیب سه حسگر ۴۸ و ۸ و ۱۳ مگاپیکسل و هواوی پی ۳۰ پرو با حسگرهای ۴۰ و ۸ و ۲۰ مگاپیکسلی و وانپلاس ۷ پرو با دوربین سهگانهی ۴۸ و ۸ و ۱۶ مگاپیکسل عملکرد نسبتا مشابهی در بخش دوربین دارند و شاید با مراجعه به امتیاز DxO برترین عملکرد بین این سه محصول را باید متعلق به پی ۳۰ پرو دانست.
هواوی پی ۳۰ پرو
رقیب کرهای، یعنی سامسونگ، در جدیدترین محصول خود، نوت ۱۰ پلاس، دو حسگر ۱۲ مگاپیکسلی (واید و تلهفوتو) و یک حسگر ۱۶ مگاپیکسلی را درکنار حسگر مدتپرواز بهکار گرفته است که روی کاغذ به قدرتمندی دوربین گوشی هواوی پی ۳۰ پرو نیست؛ اما بهراحتی دوربین آیفون ۱۱ پرو و پرو مکس را پشتسر میگذارد. اندازهی پیکسل بزرگتر در لنز واید و لنز اولتراواید با رزولوشن بیشتر درکنار داشتن دوربین مدتپرواز، از برتریهای دوربین نوت ۱۰ پلاس در مقایسه با رقبای آمریکایی آن است. اپل هرچند در مقایسه با سال گذشته توانسته است دوربین گوشیهای آیفون را هم در بخش دوربین اصلی و هم سلفی تقویت کند، ظاهرا رقبای این شرکت تمرکز بیشتری روی این شاخصه کردهاند.
باتری و قیمت
تلاش کوپرتینوییها برای افزایش ظرفیت باتری آیفونها درخورتحسین است؛ اما باید اذعان کرد رقبای اپل در این قسمت موفقتر عمل کردهاند. شاخصترین رقیب اپل در بخش باتری را میتوان گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۱۰ پلاس دانست. این محصول با بهرهمندی از باتری ۴,۳۰۰ میلیآمپرساعتی و شارژ ۴۵ واتی عملکرد خیرهکنندهای دارد و پی ۳۰ پرو با باتری ۴,۲۰۰ میلیآمپرساعتی و شارژ ۴۰ واتی پشتسر آن قرار میگیرد.
باتری آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس که بهترتیب ۳,۱۹۰ و ۳,۵۰۰ میلیآمپرساعت ظرفیت دارند، هر دو از شارژ ۱۸ واتی پشتیبانی میکنند؛ درحالیکه ضعیفترین رقیب آنها در این بخش، یعنی Mi 9T پرو، باتری ۴,۰۰۰ میلیآمپرساعتی دارد و از شارژ سریع ۲۷ واتی پشتیبانی میکند.
دربارهی قیمت گوشی، طبق معمول گوشیهای چینی قیمتهای مقرونبهصرفهتری دارند. در این بین، گوشی شیائومی می ۹ تی با برچسب قیمت ۴۰۰ یورویی از سایرین مقرونبهصرفهتر است. نوت ۱۰ پلاس سامسونگ با وجود قیمت ۱,۱۰۰ یورویی در گرانی به دو محصول مورد مقایسهی اپل نرسیده است و آیفون ۱۱ پرو و آیفون ۱۱ پرو مکس اپل بهترتیب با برچسبهای ۱,۱۵۰ و ۱,۲۵۰ یورویی گرانترین گوشیهای این مقایسه لقب میگیرند.
درپایان، باید خاطرنشان کرد مقایسههایی از قبیل مقایسهی سرعت عملکرد یا کیفیت دوربین نمیتوانند صرفا به مشخصات روی کاغذ محدود باشند و گوشیها باید در مقام عمل قیاس شوند. تفاوت نرمافزار گوشیهای اپل و گوشیهای اندرویدی نیز از دیگر تفاوتهایی است که میتواند در نتیجهی مقایسههایی مثل سرعت و عمر باتری و عملکرد دوربین تغییر ایجاد کند.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.