استارتاپ ژاپنی ساعتی هوشمند با توانایی اندازه‌گیری قندخون تولید کرده است – دیجیتال مارک

استارتاپ‌ها به نمایشگاه CES به‌عنوان فرصتی عالی برای رونمایی جدیدترین دستاوردهایشان در حوزه‌ی فناوری نگاه می‌کنند و امسال نیز در نمایشگاه CES 2021، این استارتاپ‌ها محصولات جالبی رونمایی کرده‌اند. استارتاپی ژاپنی با حضور در CES 2021 می‌گوید توانسته است یکی از مشکلات بزرگ فناوری‌های مربوط به علم پزشکی را برطرف کند و دستگاهی ارائه دهد که می‌تواند مداوم و نادرون‌رو (Noninvasive) روی قندخون نظارت کند.

استارتاپ ژاپنی Quantum Operation Inc در چند وقت اخیر روی محصولی پوشیدنی کار کرده و موفق شده است آن را به مرحله‌ی پروتوتایپ (پیش‌تولید) برساند. ظاهرا پروتوتایپ گجت پوشیدنی Quantum Operation Inc می‌تواند ازطریق مچ دقیقا ‌ میزان قندخون را اندازه بگیرد.

این پروتوتایپ مانند اپل واچ به‌نظر می‌رسد و طیف‌سنجی کوچک دارد و ازطریق این طیف‌سنج، خون را به‌منظور اندازه‌گرفتن میزان قند آن اسکن می‌کند. بیانیه‌ی مطبوعاتی Quantum Operation Inc اعلام می‌کند ساعت هوشمند این شرکت افزون‌بر اندازه‌گرفتن قندخون می‌تواند روی دیگر علائم حیاتی بدن نظیر ضربان قلب نظارت کند و حتی نوار قلب (ECG) کاربر را بگیرد. 

گجت‌هایی که بتوانند به روش نادرون‌رو قندخون را اندازه بگیرند، در علم پزشکی و صنعت پوشیدنی‌ها بسیار مهم هستند

براساس گزارش خبرگزاری انگجت، Quantum Operation Inc می‌گوید برخی مواداولیه‌ی ویژه با توانایی طیف‌سنجی به خودِ ساعت و بند آن اضافه کرده است. فردی که ساعت را به مچش می‌بندد، برای استفاده از مواد یادشده باید ساعت را روشن و با مراجعه به بخش تنظیمات، گزینه‌ای خاص را فعال کند. پس از حدودا ۲۰ ثانیه، داده‌های مربوط به سنجش میزان قندخون روی صفحه‌نمایش ساعت پدیدار خواهد شد.

شرکت Quantum انتظار دارد در آینده بتواند گجت پوشیدنی خود را به مؤسسه‌های بیمه و ارائه‌دهندگان خدمات سلامتی ارائه دهد. همچنین می‌گوید قصد دارد از داده‌هایی برای اهداف تحقیقاتی استفاده کند که از وضعیت سلامتی کاربران ساعت هوشمندش جمع‌آوری می‌شود. 

نموداره داده های قند خون

Quantum Operation نمونه‌ای از داده‌های جمع‌آوری‌شده‌ی ساعت هوشمند خود را با داده‌هایی مقایسه کرد که دستگاه اندازه‌گیری قندخون با نام FreeStyle Libre ثبت کرده است. در وضعیت فعلی، به‌نظر می‌رسد اختلاف درخورتوجهی بین این دو مجموعه از داده‌ها دیده می‌‌شود. این موضوع برای کسانی بسیار اهمیت دارد که از دستگاه‌های امروزی به‌منظور تعیین مقدار مصرف انسولین استفاده می‌کنند.

فرایند اندازه‌گیری نادرون‌رو قندخون اتفاق بسیار مهمی برای صنعت پزشکی محسوب می‌شود و به همان اندازه برای برندهای تولیدکننده‌ی گجت‌های پوشیدنی اهمیت دارد. آمار نشان می‌دهد یک نفر از هر دَه آمریکایی مبتلا به دیابت است و پزشکان هشدار داده‌اند بحران چاقی در حال افزایش است و باعث می‌شود شمار افراد مبتلا به دیابت افزایش رود. افراد دیابتی برای حفظ سلامتی‌شان مجبور هستند سراغ آزمایش‌های قندخون سرانگشتی یا دستگاه‌های مخصوص پزشکی بروند. در پنج سال اخیر، شرکت‌هایی نظیر Dexcom و Abbott موفق شده‌اند راه‌هایی بیابند تا سیستم‌های نظارت روی قندخون را به ساعت‌های هوشمند متصل کنند تا بتوان ساده‌تر به داده‌ها دسترسی پیدا کرد. 

مدت‌ها است که شرکت‌های فعال در صنعت گجت‌های پوشیدنی به‌دنبال راهکاری ساده‌تر به‌منظور نظارت روی قندخون می‌گردند که نیاز نباشد نوک انگشت زخم شود. متأسفانه هیچ‌یک از شرکت‌های حوزه‌ی فناوری تاکنون موفق نشده‌اند نسخه‌ای از این فناوری را در سطح تجاری به ‌مرحله‌ی عملی برسانند.

در سال ۲۰۱۷، شرکتی با نام PKVitality در نمایشگاه CES حضور یافت و ساعتی معرفی کرد که در پنل پشتی‌اش به مجموعه‌ای از سوزن‌ها با طول ۰٫۵ میلی‌متر مجهز بود. سوزن‌های قرارداده‌شده روی ساعت می‌توانستند مایع میان‌بافتی را از پوست جمع‌آوری کنند. بااین‌حال، این روش را نمی‌توانیم نادرون‌رو خطاب کنیم؛ زیرا سوزن‌ها وارد بدن می‌شوند. براساس برخی از گزارش‌ها، اپل برای زمان زیادی روی پلتفرمی به‌منظور نظارت روی قندخون کار کرده است و زمان آغاز تلاش‌های اپل در این حوزه به پیش از درگذشت استیو جابز برمی‌گردد.

گفته می‌شود اپل سال‌ها است روی گجت‌های پوشیدنی با توانایی اندازه‌گیری قندخون کار می‌کند

در همان سال طبق برخی شایعه‌ها، اپل آزمایشگاهی جداگانه ایجاد کرده است تا ازطریق آن تحقیقات گسترده‌ای آغاز کند. این تحقیقات در تلاش بودند راهکاری برای اندازه‌گرفتن قندخون کاربر ازطریق گجت‌های پوشیدنی پیدا کنند. سال ۲۰۱۸، خبرگزاری اپل‌اینسایدر نوشت پتنتی پیدا کرده است که به اپل تعلق دارد. این پتنت نشان می‌داد که اپل می‌کوشید از تکنیک طیف‌بینی جذبی برای نظارت روی سطح قندخون کاربر استفاده کند.

گفته می‌شود کارمندان پیشین C8 MediSensors در تیم مخفی اپل برای ساخت دستگاه قندخون حضور دارند. C8 MediSensors در اوایل دهه‌ی گذشته‌ی میلادی تلاش کرد چنین محصولی بسازد؛ اما تلاش‌هایش به‌نتیجه نرسید. شرکت‌هایی نظیر جنرال الکتریک مجموعا ۶۰ میلیون دلار در C8 MediSensors سرمایه‌گذاری کردند؛ اما این شرکت درنهایت در سال ۲۰۱۳ تعطیل شد. پروفایل C8 MediSensors در وب‌سایت MIT Tech Review مربوط به سال ۲۰۱۴ است. در این پروفایل آمده است این شرکت نتوانسته مشکل تغییرپذیری داده‌ها را برطرف کند. 

مقاله‌های مرتبط:

در سال‌های گذشته، تکنیکی با عنوان طیف‌سنجی رامان (Raman Spectroscopy) روی کار آمده است تا برخی مزایا به‌همراه بیاورد.  سال ۲۰۱۸، گروهی از محققان در دانشگاه میزوری و مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست (MIT) متوجه شدند لیزری که درون کابل فیبر نوری قرار گرفته باشد، وقتی روی مچ دست فشار داده شود، قندخون را می‌تواند بسنجد. در آن زمان، محققان گفتند این سیستم ویژه می‌تواند داده‌هایی ارائه دهد که دقتشان در حد دستگاه‌های امروزی تعیین قندخون است. 

هنوز زمان زیادی تا فرارسیدن دوران قرارگرفتن فناوری‌های این‌چنینی درون محصولات واقعی باقی مانده است؛ اما اگر Quantum نشان دهد توانسته از برخی مشکلاتی جلوگیری کند که رقبایش با آن‌ها مواجه شده‌اند و دقت فناوری‌اش را به حد مطلوب برساند، قطعا در بازار در کانون توجه قرار خواهد گرفت. 

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه