انتخاب انواع لوستر و تأثیر آن در زیبایی منازل با فروشگاه ویدفکتور – دیجیتال مارک

در گذشته، لوستر به‌عنوان وسیله‌ای صرفا تجملاتی و در خانه‌های مجلل استفاده می‌شد؛ اما امروزه جزو کالا‌های ضروری هر خانه‌ای به‌شمار می‌آید که نه‌تنها در اتاق پذیرایی، بلکه در اتاق خواب و اتاق کودک و حتی آشپزخانه استفاده می‌شود. لوستر یکی از عناصر مهم طراحی دکوراسیون داخلی هر خانه‌ای است. کمبود نور کافی در منزل یکی از مشکلات اساسی در خانه است و انتخاب لوستر مناسب می‌تواند این مشکل را برطرف سازد. هرکدام از قسمت‌های مختلف خانه مانند اتاق خواب و آشپزخانه و حمام به طراحی نورپردازی مخصوص خود نیازمند است؛ درنتیجه اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب می‌تواند هویت تازه‌ای به منزل ببخشد.

تاریخچه لوستر و اصول انتخاب انواع لوستر خانگی

تاریخچه استفاده از لوستر به حدود هشت قرن قبل و تاریخچه ساخت لوستر‌ها به قرن پانزدهم برمی‌گردد که در کشور‌هایی مانند هلند، فرانسه، ایتالیا و انگلیس استفاده می‌شد. جنس لوستر‌های اولیه چوبی بود و برای روشن‌کردن آن‌ها ابتدا از شمع و سپس از گاز فاضلاب‌ها استفاده می‌شد. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی از لامپ‌های برقی برای تأمین نور لوستر استفاده شد که تاکنون ادامه دارد.

پس از چوب و آهن، در لوستر‌های اولیه از فلز برنج برای تهیه لوستر استفاده شد. فلز برنج ابتدا در ساخت لوسترهای فلاندر هلندی به‌کار رفت که در ساخت آن‌ها از طرح‌های گلدار استفاده می‌شد. لوستر‌های کریستالی سنگ در جاهایی از تاریخ به‌چشم می‌خورد که فرانسه در تولیدشان پیش‌گام بوده است. امروزه، سازندگان لوستر از فلزات گران‌بهایی مانند کوارتز با تراش‌کاری‌های ظریف و خاص استفاده می‌کنند.

نمونه‌ای از لوستر‌های قدیمی‌ در کاخ ورسای فرانسه دیده می‌شود که با آینه‌کاری‌های خاص طراحی و ساخته شده‌اند. دیگر لوستر‌های اولیه در کلیسای نتردام پاریس به‌چشم می‌خورد که معماری خاص و نورپردازی‌شان بی‌نظیر است. نمونه‌ای از لوستر‌های اولیه شیشه‌ای را می‌توان در کاخ دولما باغچه ترکیه دید که با داشتن لوستر‌های شیشه‌ای بسیار زیبا از معماری‌های زیبای ترکیه محسوب می‌شود. تاریخ ساخت این لوستر‌های شیشه‌ای مربوط به قرن نوزدهم است که انگلستان نمونه‌هایی از لوستر‌های شیشه‌ای با طراحی خاص و متفاوت را به دنیا عرضه کرد.

انواع لوستر و اصول انتخاب انواع لوستر خانگی

امروزه، لوستر‌ها در شکل‌ها و اندازه‌‌ها و طرح‌های مختلف تولید می‌شوند. برخلاف گذشته، امروزه لوستر‌ها در جنس‌های مختلف لوستر چوبی، فلزی، برنزی، برنجی و استیل و انواع سقفی، دیواری، ریسه‌ای، آویز، شاخه‌ای و اس‌ام‌دی ساخته می‌شوند. با وجود تنوع زیاد در انواع لوستر، لازمه طراحی زیبا و جذاب توجه به اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب است. فقط توجه به زیبا‌بودن لوستر مهم نیست؛ بلکه توجه به اصول نورپردازی بسیار مهم‌تر است و انتخاب لوستر نامناسب یا بی‌توجهی به مبحث نورپردازی ممکن است تأثیر منفی بر زیبایی دکوراسیون منزل بگذارد.

برای اینکه اتاق خواب فضای شیک و رمانتیک داشته باشد، باید نورپردازی‌اش مناسب باشد. اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب می‌تواند در ایجاد آرامش روح و ذهن مؤثر باشد. برای انتخاب لوستر اتاق خواب نکته‌ مهم تناسب اندازه لوستر با اندازه اتاق خواب و ارتفاع سقف است. اگر سقف بلند باشد، باید از لوستر‌هایی با آویز بلند استفاده کرد. محل نصب لوستر می‌تواند در قسمت مرکزی باشد؛ ولی می‌توان آن را در هر جای اتاق خواب نصب کرد. توجه به هماهنگی جنس لوستر با جنس وسایل داخل اتاق نیز نکته‌ای مهم است که باید در نظر گرفته شود.

سبک لوستر نیز باید با سبک وسایل داخل منزل هماهنگ باشد. برای مثال، لوستر‌های کریستالی برای اتاق خواب‌های با سبک مدرن مناسب است. برای طراحی و نورپردازی اتاق خواب کودک، می‌توان از لوستر‌های طرحدار استفاده کرد. انتخاب لوستر ساده برای اتاق خواب کودک مناسب‌تر است؛ ولی امروزه انواع لوستر‌ها با شکل‌های هندسی متفاوت باب شده‌اند. باید توجه کرد که رنگ لوستر چه در اتاق خواب و چه اتاق نشیمن یا هر جای دیگر منزل باید با رنگ وسایل داخل منزل هماهنگ باشد.

اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب نیازمند رعایت الزاماتی است که سبب می‌شود دکوراسیون جذاب‌تر و خانه دلنشین‌تر شود. رنگ لامپ‌های لوستر با کاغذ‌دیواری نیز باید هماهنگ باشد؛ مخصوصا برای اتاق خواب که آرامش ذهنی برای خواب لازم است، استفاده از ترکیبات رنگی آرام‌بخش بسیار اهمیت دارد. رنگ لامپ لوستر در اتاق خواب نباید برای چشم آزاردهنده باشد و استفاده از نور ملایم و یکنواخت برای اتاق خواب مناسب‌تر است.

ویدفکتور

اصول انتخاب انواع لوستر و نورپردازی مناسب

نورپردازی می‌تواند تأثیر زیادی بر زیبایی منزلتان بگذارد. اگر نورپردازی حرفه‌ای و قاعده‌مند انجام شود، این زیبایی دو‌چندان و حتی دیگر وسایل منزل زیباتر دیده می‌شود. نور عنصری مهم برای بهتر و زیباتر دیده‌شدن اشیاء است و هم در دکوراسیون داخلی و هم در دکوراسیون خارجی جایگاه ویژه‌ای دارد. نورپردازی نمای بیرونی ساختمان باعث جذابیت بیشتر ساختمان در شب می‌شود و تصویر بی‌نظیر و خاصی را خلق می‌کند؛ بااین‌حال، استفاده غیراصولی و نامناسب ممکن است تأثیر منفی بر زیبایی ساختمان بگذارد.

اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب باید به‌درستی اجرا شود. برای مثال در آشپزخانه و دکوراسیون غذایی استفاده از لوستر سقفی باعث می‌شود فضا کوچک‌تر به‌نظر برسد. بنابراین، باید از لوستر‌های کوچک و نقطه‌ای استفاده کرد تا لوازم دکور جذاب‌تر به‌نظر برسد. در دکوراسیون‌های داخل منزل، مخصوصا اتاق نشیمن استفاده از لوستر‌های سقفی با نور ملایم باعث می‌شود تابلو‌های روی دیوار برجسته تر شود و هنری‌تر دیده به‌نظر برسد.

استفاده از تضاد رنگی لوستر و دکوری که پایین آن قرار گرفته است، می‌تواند در روشن‌تر و برجسته‌تر نشان‌دادن اشیاء کمک کند. برای مثال، استفاده از لوستری که کلاهک بزرگ تیره داشته باشد و در قسمت پایین آن میز و وسایل ناهارخوری سفید رنگ قرار بگیرد، به بهتر دیده‌شدن و روشن‌تر‌شدن فضا کمک می‌کند. اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب، تنها روشی است که می‌توان منزل و دکور را زیباتر نشان داد و رعایت‌نکردن اصول نورپردازی و بی‌توجهی به جزئیات تأثیری منفی بر جذابیت و برجسته‌تر‌شدن دکور و اشیاء منزل خواهد گذاشت.

علاوه‌بر داخل منزل، توجه به نورپردازی در حیاط نیز مهم است، در‌واقع، نقش نورپردازی در محوطه‌سازی و پارک‌ها در زیباتر‌کردن محیط بسیار درخور‌توجه است. یکی از فضا‌هایی که می‌تواند مدنظر قرار گیرد و نورپردازی در آن با لوستر در کانون توجه طراحان است، باغچه‌ها و گل‌ها و گیاه‌های آن است. استفاده از لوستر مناسب باعث زیبایی دوچندان معماری ساختمان می‌شود. اگر در آشپزخانه سیستم‌های نوری متفاوت به‌کار رود، استفاده از چراغ‌های سقفی با نور متفاوت آن را جذاب و دلنشین می‌کند. استفاده از عناصری مانند سنگ‌های روشن که نور را بازتاب کنند، می‌توانند تأثیر بسزایی بر روشنایی نور لوستر بگذارد. نور‌های اطراف شومینه نیز می‌تواند معماری خاصی به منزل ببخشد.

ویدفکتور

اصول انتخاب انواع لوستر و کاربرد در دکوراسیون داخلی منزل

به‌طورکلی اصول نورپردازی در منزل و نحوه انتخاب لوستر مناسب نیازمند رعایت نکاتی است که درادامه به آن اشاره می‌کنیم. در انتخاب لوستر باید ارتفاع سقف مدنظر قرار گیرد و لوستر ارتفاع مناسبی از سقف و کف داشته باشد. در منازل دارای سقف بلند، از لوستر آویزی و در منازل دارای سقف کوتاه، از لوستر سقفی استفاده شود.

رنگ و سبک و اندازه لوستر باید با سبک و رنگ دیگر وسایل داخل منزل هماهنگ باشد. در اتاقی که نورش کم است، باید لوستر‌های شفاف به‌کار رود تا کمبود نور جبران شود و استفاده از لوستر‌های حبابدار برای این فضاها مناسب نیستند. برای اتاق خواب نیز از لوستر‌های پخش‌کننده نور نباید استفاده شود و بهتر است نورپردازی ملایم باشد تا چشم را اذیت نکند.

به‌طورکلی نور هر فضا متناسب با کاربری آن باید تعیین شود. برای مثال، لوستری که برای اتاق پذیرایی انتخاب می‌شود، باید پر‌نور باشد. توجه به رنگ مبل‌ها و وسایل دکوری و طول و عرض اتاق می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخاب لوستر اتاق پذیرایی ایفا کند. هماهنگی بین اجزا و لوستر باعث دلنشین‌ترشدن و شیک‌تر دیده‌شدن منزل و وسایل داخلش می‌شود و نباید این امر نادیده گرفته شود.

در انتخاب لوستر آشپزخانه، گاهی مطابق سلیقه وسایل آشپزخانه هماهنگ با پذیرایی و گاهی مستقل از پذیرایی تهیه و چیده می‌شوند. اگر وسایل متناسب با اتاق پذیرایی چیده شوند، باید لوستری که برای آشپزخانه استفاده می‌شود، با لوستر اتاق پذیرایی نیز هماهنگ باشد؛ اما اگر وسایل آشپزخانه مستقل از اتاق پذیرایی باشد، به هماهنگی با اتاق پذیرایی نیازی نیست.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه