اندروید ۲۰ برابر داده بیشتری نسبت ‌به iOS جمع‌آوری می‌کند – دیجیتال مارک

صرف ‌نظر از اینکه مشغول استفاده از آیفون باشید یا دستگاهی اندرویدی، بهتر است بدانید گوشی شما به‌صورت مداوم داده‌هایی نظیر مکان، شماره تلفن و جزئیات شبکه‌ی محلی شما را برای اپل یا گوگل ارسال می‌کند. به‌ گزارش ArsTechnica، پژوهشگری اخیرا مقایسه‌ی دقیقی بین اطلاعاتی که اندروید برای گوگل و آیفون برای اپل ارسال می‌کند، انجام داده است.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد اندروید و iOS به‌صورت ۲۴ ساعته داده ارسال می‌کنند (حتی در شرایطی که مشغول استفاده از دستگاه نیستید)؛ اما سیستم‌عامل موبایل گوگل تقریبا ۲۰ برابر بیشتر از سیستم‌عامل موبایل اپل اطلاعات جمع‌آوری می‌کند.

داگلاس لیت، از اعضای دانشگاه ترینیتی ایرلند و پژوهشگر این پروژه، می‌گوید iOS و اندروید داده‌های تله‌متری را حتی در زمانی ‌که کاربر در دستگاه لاگین نکرده است، برای شرکت مادر ارسال می‌کنند. ادعای جالب‌تر این است که لیت می‌گوید اندروید و iOS حتی زمانی‌ که کاربر به‌‌صراحت در تنظیمات حریم خصوصی مشخص کند که نمی‌خواهد اطلاعاتش جمع‌آوری شود، اطلاعات را برای گوگل و اپل می‌فرستند.

اندروید هر ۱۲ ساعت در آمریکا ۱٫۳ ترابایت داده از کاربران جمع‌آوری می‌کند

اندروید و iOS همچنین وقتی کاربر کارهای ساده‌ای مثل قرار دادن سیم‌ کارت در گوشی یا جست‌و‌جو در منوی تنظیمات انجام می‌دهد، داده‌هایی در اختیار گوگل و اپل می‌گذارند. حتی در حالت استراحت، هر دستگاه به‌طور میانگین هر ۴٫۵ دقیقه یک بار به سرور Back-End خود متصل می‌شود.

البته ارسال داده به اپل و گوگل صرفا توسط سیستم‌عامل گوشی انجام نمی‌گیرد. اپلیکیشن‌ها یا سرویس‌های از پیش ‌نصب‌شده نیز ارتباطاتی با سرور برقرار می‌کنند؛ حتی در زمانی‌ که باز نیستند و مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. iOS به‌صورت خودکار داده‌هایی از سیری، سافاری و آی‌کلاد برای اپل می‌فرستد و اندروید از طریق کروم، یوتیوب، گوگل داکس، گوگل مسنجر، سیفتی‌هاب، ساعت گوشی و نوار جست‌و‌جوی گوگل داده‌هایی در دسترس این شرکت مانتین‌ویویی قرار می‌دهد.

جدول زیر، مجموعه‌ای از داده‌ها را نشان می‌دهد که وقتی کاربر در دستگاه لاگین نکرده است، برای گوگل و اپل ارسال می‌شود:

داده جمع آوری شده توسط اندروید / Android و آی او اس / iOS

لیت می‌گوید اندروید حجم زیادی از داده‌های دستگاه را جمع‌آوری می‌کند و از این حیث بیشتر به چشم می‌آید. هنگام روشن شدن، دستگاه اندرویدی حدودا یک مگابایت داده برای گوگل می‌فرستد؛ اما داده‌ی ارسال‌شده‌ی iOS برای اپل ‌هنگام روشن کردن آیفون تنها ۴۲ کیلوبایت است. هنگام بیکار بودن گوشی، اندروید تقریبا هر ۱۲ ساعت یک مگابایت داده برای گوگل می‌فرستد؛ اما حجم داده‌ی ارسال‌شده برای اپل در همین بازه‌ی زمانی حدودا ۵۲ کیلوبایت است. صرفا در ایالات متحده، اندروید در مجموع هر ۱۲ ساعت ۱٫۳ ترابایت داده از کاربران جمع‌آوری می‌کند؛ این عدد برای iOS برابر با ۵٫۸ گیگابایت است. 

پس از رسانه‌ای شدن نتایج تحقیقاتی داگلاس لیت، گوگل در بیانیه‌ای با این نتایج مخالفت کرد و گفت تحقیقات برای فهمیدن داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط هر سیستم‌عامل، بر اساس روش‌هایی ناقص انجام شده‌اند. گوگل همچنین گفت جمع‌‌آوری داده یکی از عملکردهای اصلی هر دستگاهی است که به اینترنت متصل می‌شود.

گوگل می‌گوید «نقص‌هایی در روش این پژوهشگر برای اندازه‌گیری حجم داده پیدا کرده است» و با این ادعا که اندروید ۲۰ درصد داده‌ی بیشتر از آیفون در دسترس گوگل قرار می‌دهد، «مخالف است». گوگل می‌گوید نتایج تحقیق خطای زیادی دارد و این شرکت نگرانی‌های خود را درباره‌ی روش جمع‌آوری داده‌ها، پیش از انتشار عمومی نتایج تحقیق، با پژوهشگر در میان گذاشته است. 

مقاله‌های مرتبط:

گوگل می‌گوید خودروهای مدرن به‌صورت منظم داده‌هایی درباره‌ی قطعات، وضعیت امنیتی و زمان‌بندی سرویس برای شرکت سازنده ارسال می‌کنند و نحوه‌ی کارکرد گوشی‌های هوشمند به همین صورت است. این شرکت می‌گوید گزارش جدید به این نوع ارتباطات اشاره می‌کند و این ارتباطات به اطمینان حاصل کردن از به‌روز بودن اندروید و iOS و کارکرد درست سرویس‌ها کمک می‌کنند.

به گفته‌ی نماینده‌ی گوگل، این ادعا که کاربر می‌تواند در سیستم‌عامل اندروید جلوی ارائه‌ی داده‌های تله‌متری دستگاهش به گوگل را بگیرد، نادرست است. گوگل به داده‌‌های تله‌متری به‌عنوان داد‌ه‌هایی اساسی برای کارکرد درست گوشی هوشمند نگاه می‌کند. مثلا داده‌هایی که توسط سرویس Device Configuration جمع‌آوری می‌شوند برای به‌روزرسانی و رفع مشکلات امنیتی سیستم‌عامل مورد نیاز هستند. گوگل به‌صراحت می‌گوید تحقیقاتی که لیت انجام داده، برخی از انواع خاص از داده‌ها مثل UDP و QUIC را که به‌طور معمول توسط گوشی‌ها ارسال می‌شوند اندازه نگرفته است. 

فردی به نمایندگی از اپل می‌گوید این شرکت به ‌شکل شفاف درباره‌ی داده‌هایی که از دستگاه‌ها جمع‌آوری می‌کند حرف می‌زند و پژوهش لیت اشتباه انجام شده است. طبق ادعای این سخنگو، اپل نمی‌تواند مکان کاربر را پایش کند و در صورتی که داده‌های مرتبط به مکان را جمع‌آوری کند، به کاربر اطلاع می‌دهد. 

داگلاس لیت می‌گوید تحقیقاتش را با استفاده از پیکسل ۲ مجهز به اندروید ۱۰ و آیفون ۸ مجهز به iOS 13.6.1 انجام داده است. آیفون ۸ با استفاده از آسیب‌پذیری Checm8 جیلبریک شده بود. خدمات گوگل پلی روی  پیکسل ۲ فعال بود. لیت می‌گوید جمع‌آوری داده در هر دو سیستم‌عامل نگران‌کننده است؛ چون این داده‌ها به نام، آدرس ایمیل، اطلاعات کارت بانکی و حتی شاید دستگاه‌های دیگری که کاربر دارد مرتبط هستند. همچنین ارتباط مداوم با سرور Back-End آدرس IP دستگاه و مکان جغرافیایی عمومی را برملا می‌کند.

نتایج تحقیقات داگلاس لیت را می‌توانید در وب‌سایت این پژوهشگر مشاهده کنید. 

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه