اپل از به‌کارگیری دوربین کوانتوم دات در آیفون ۱۱ منصرف شد – دیجیتال مارک

براساس گزارش‌های جدید اپل قرارداد دوربین‌های کوانتوم دات برای آیفون ۱۱ را لغو کرده است.

امروزه دوربین و قابلیت‌های آن یکی از عوامل متمایزکننده‌ی گوشی‌های پرچم‌دار به‌شمار می‌آید. هواوی اکنون یکی از پیشتازان این زمینه است که یکی از چندمنظوره‌ترین دوربین‌ها را با پرچم‌داران خود ارائه می‌دهد. دوربین‌های سامسونگ، اپل و گوگل هم کم‌وبیش در یک رده قرار می‌گیرند. آن‌ها تصاویری با کیفیت مشابه ثبت می‌کنند؛ اما فلسفه‌ی عکاسی متفاوتی دارند. حال از گوشه‌وکنار به گوش می‌رسد اپل فناوری ویژه‌ای را که قرار بود دوربین آیفون‌ها را از دوربین سایر گوشی‌ها متمایز کند، کنار گذاشته است.

هفته‌ی گذشته، ارزش سهام نانوکو (Nanoco)، شرکت بریتانیایی متخصص در فناوری کوانتوم دات، حدود ۸۰ درصد کاهش یافت. این افت قیمت پس از انتشار خبر لغو پروژه‌ی مرتبط با یک قرارداد سودآور توسط یکی از مشتریان مهم آمریکایی نانوکو اتفاق افتاد. حال براساس گزارش‌های اخیر، به‌نظر می‌رسد که این مشتری که جایی از آن اسمی برده نشده است، اپل بود.

apple

فناوری کوانتوم دات برای ارتقاء کیفیت تصاویر استفاده می‌شود

تلگراف، بدون اشاره به منبع، گزارش داد که اپل قراردادی مبنی بر توسعه‌ی فناوری کوانتوم دات (QD) برای حسگر دوربین آیفون‌های نسل بعدی با نانوکو امضا کرده بود. نانوکو که در منچستر مستقر است، شرکتی متخصص در حوزه‌ی کوانتوم دات بدون کادمیوم به‌حساب می‌آید. این فناوری معمولا برای ارتقاء کیفیت تصاویر در نمایشگرهای بزرگ مانند تلویزیون‌های با کیفیت بالا به‌کار می‌رود. گفته می‌شود که استفاده از این فناوری در دوربین آیفون می‌تواند به‌لحاظ نظری کیفیت تصاویر را بهبود ببخشد و به ارتقاء قابلیت‌های پیشرفته‌ی واقعیت افزوده بیانجامد.

نقطه‌های کوانتومی از نظر فنی نانوکریستال‌هایی از جنس مواد نیمه‌هادی با ویژگی‌های مکانیکی خاص کوانتومی هستند. آنچه که توجه تولیدکنندگان نمایشگرها و سایر صنایع فعال در حوزه‌ی اپتیک را به این فناوری جلب کرده، ویژگی‌های نوردهی آن‌ها است. به‌ویژه اینکه مواد یادشده را می‌توان طوری «تنظیم» یا «تولید» کرد که طیف‌های بسیار نازکی از نور را منتشر کنند.

در حال حاضر، کاربرد تجاری فناوری کوانتوم دات تنها محدود به فیلترهای سطح بالا است. این نقاط که در سخت‌افزارهای متداول مانند پنل‌های LCD دارای نور پس‌زمینه‌ی LED استفاده می‌شوند، به نمایش دقیق‌تر و کارآمدتر رنگ‌های پایه کمک می‌کند. کوپرتینونشین‌ها حداقل از سال ۲۰۱۳ روی کاربردهای کوانتوم دات پژوهش می‌کنند و پتنت جدیدی درباره‌ی نمایشگر LED کوانتوم دات و OLED هیبرید ثبت کرده‌اند. البته، هنوز استفاده از این فناوری در دستگاه‌های قابل‌حمل جا نیفتاده است.

apple

مقاله‌های مرتبط:

نانوکو در سال ۲۰۱۸ بدون اینکه نامی از شرکتی ببرد، اعلام کرده بود که در حال همکاری با یک شرکت آمریکایی بزرگ است. آن‌ها در ماه ژانویه اعلام کردند که قرارداد خود را طوری بسط داده‌اند که تست استرس و انجام اصلاحات پس از آن را نیز دربربگیرد. این قرارداد ارزشی برابر با ۱۷.۱ میلیون پوند (برابر با ۲۱.۷ میلیون دلار) داشت که بیش از نیمی از درآمد نانوکو را تشکیل می‌دهد و قرار بود طی دو سال پرداخت شود. در صورت موفق بودن این قرارداد و دریافت کامل مبلغ آن، نانوکو می‌توانست امکانات و تجهیزات تولید خود را گسترش دهد.

اما هفته پیش نانوکو اعلام کرد که مشتری آمریکایی این پروژه را لغو کرده و موجب خروج دسته‌جمعی سرمایه‌گذارانی که شاهد افت ارزش این شرکت از ۹۳ میلیون پوند به ۲۴ میلیون پوند بودند، از نانوکو شده است.

شرکت تحقیقات بازار BlueFin Research هفته‌ی گذشته ادعایی مطرح کرد که می‌تواند صحت این گزارش را تأیید کند؛ شرکت مزبور ادعا کرد که اپل توسعه و طراحی حسگرهای تصویری کوانتوم دات را متوقف و اعلام کرده که تولید انبوه این فناوری نیازمند هزینه‌ی بسیار زیادی است. گفته می‌شود که تولیدکنندگان آیفون به‌جای این فناوری اکنون مشغول کار روی یک سیستم نقشه‌برداری لیزری سه‌بعدی هستند؛ تقریبا چیزی مشابه TrueDepth؛ اما بعید به نظر می‌رسد که این راهکار تا ۲۰۲۰ عملی شود.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه