مدیران اجرایی ایسوس در جدیدترین کنفرانس این شرکت که با حضور سرمایهگذاران برگزار شد، اعلام کردند عرضهی پردازندهی گرافیکی انویدیا در سهماههی نخست سال جاری میلادی بیشازپیش افت کرده است. بهعنوان نتیجهی این اتفاق، یکی از بزرگترین تأمینکنندگان قطعات رایانهی شخصی در دنیا انتظار دارد کمبود کارت گرافیک در بازار ادامه پیدا کند.
به گزارش تامز هاردور، ایسوس میگوید دلایل مختلفی باعث کاهش عرضهی کارت گرافیک شدهاند که یکی از آنها بازده کمتر از حد انتظار پردازندههای گرافیکی جدید انویدیا بوده است. یکی از مدیران اجرایی ایسوس میگوید: «بزرگترین مشکل فعلی در بازار پردازندهی گرافیکی کمبود محصولات انویدیا است. در سهماههی نخست امسال، عرضهی پردازندههای گرافیکی انویدیا با افت فصلی مواجه شد. به خاطر همین موضوع، شاهد افزایش قیمت کارت گرافیک هستیم.»
بر اساس دادههای مؤسسهی Jon Peddie Research، انویدیا در سهماههی چهارم سال ۲۰۲۰ توانسته است حدوداً ۹٫۱ میلیون واحد پردازندهی گرافیکی مستقل برای پلتفرم دسکتاپ تولید کند؛ یعنی حدوداً یک میلیون واحد بیشتر از پردازندههای گرافیکی این شرکت در سهماههی چهارم سال ۲۰۱۹.
به خاطر تقاضای بسیار زیاد برای رایانهی شخصی و کارت گرافیک گیمینگ در سهماههی سوم و چهارم سال ۲۰۲۰ قیمت کارت گرافیک به شکلی محسوس بالا رفته است؛ هیچیک از دو شرکت انویدیا و AMD طی چند وقت اخیر نتوانستهاند نیاز بازار را تأمین کنند. پس از افزایش قیمت ارز دیجیتال، تقاضا برای کارت گرافیک از سوی ماینرها نیز افزایش پیدا کرد تا قیمت آن بیشازپیش بالا برود. در حال حاضر تقریبا غیر ممکن است بتوانید کارت گرافیک مدرن را با قیمت استاندارد تهیه کنید.
ایسوس اعتراف میکند که نمیتواند تخمین بزند چه تعداد از کارتهای گرافیکی که به بازار عرضه میکند در نهایت به دست ماینرها میافتد. از یک طرف استخراج اتریوم با استفاده از پردازندهی گرافیکی چندان صرفهی اقتصادی ندارد و از طرفی دیگر طی چند ماه اخیر بهوضوح علاقهی شدید ماینرها به پردازندههای گرافیکی را دیدهایم، تا حدی که شماری از ماینرها شروع به استخراج رمزارز با استفاده از نوتبوک گیمینگ کردند. بدین ترتیب دلیل اصلی کمبود کارت گرافیک در بازار کمبود قطعات اولیه است؛ البته ماینرها بهوضوح روی اتمام سریع موجودی پردازندههای گرافیکی در خردهفروشیها اثر محسوسی میگذارند.
مقالههای مرتبط:
از زاویهی دید انویدیا، کاهش عرضهی پردازندهی گرافیکی در سهماههی اول ۲۰۲۱ در مقایسه با سهماههی پایانی ۲۰۲۰ منطقی به نظر میرسد. شرکتهای تولیدکنندهی تراشه که کارخانهی اختصاصی ندارند باید از قبل ظرفیت تولیدی کارخانههایی مثل TSMC و سامسونگ را رزرو کنند. بهطور معمول فروش کارت گرافیک در سهماههی سال میلادی به اوج میرسد، در سهماههی پایانی افت میکند و باری دیگر در سهماههی نخست سال بعد با افت مواجه میشود.
ایسوس میگوید بازده پردازندههای گرافیکی امپر انویدیا در کارخانههای سامسونگ کمتر از حد انتظار است و همین موضوع باعث میشود توانایی انویدیا برای افزایش سریع عرضهی پردازنده، محدود باشد.
یکی از مدیران اجرایی ایسوس میگوید سخت است اکنون بخواهیم پیشبینی کنیم که شکاف بین عرضه و تقاضا در بازار پردازندهی گرافیکی تا چه زمانی ادامه پیدا میکند. اگر بازده پردازندههای گرافیکی انویدیا در کارخانهی سامسونگ واقعا کمتر از حد انتظار باشد، قطعا وضعیت بازار پردازندهی گرافیکی بدتر از این میشود.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.