امروزه لپتاپهای بسیار باریک و سبکوزنی تحت عنوان اولترابوک به بازار آمدهاند. در این مقاله به بررسی ۱۰ مورد سبکترین اولترابوکهای موجود میپردازیم.
لپتاپ فوقباریک در گذشتهی نه چندان دور، کلمهی خیلی آشنایی نبود و اگر به دنبال چنین دستگاهی بودید مکبوک ایر اپل جز معدودترین گزینههای موجود در بازار در کنار تعدادی لپتاپ نه چندان توانمند و کارآمد، بود. اما، امروزه وضعیت تغییر کرده است. لپتاپهای باریک بسیار متنوع و باکیفیتی در بازار وجود دارند. نوتبوکهای فوق باریک که امروزه به اولترابوک شهرت دارند میتوانند ضمن برآورده کردن انتظارات شما، جای بسیار کمتری را در کیف شما اشغال کنند.
با بالا گرفتن رقابت اولترابوکها، طراحان و مهندسین تمام تلاش خود را برای سبکتر و قابل حملتر کردن این دستگاهها انجام دادند. در این مقاله دیجیتال مارک به معرفی بهترین گزینههای دنیای اولترابوکها برای کاربرانی میپردازد که به دنبال محصولی سبک با قابلیت حمل بالا هستند.
مقالههای مرتبط:
از بهترین لپتاپ فوق سبک بازار چه انتظاراتی داشته باشیم؟
لپتاپهای فوق سبک یا اولترابوکها مناسب افرادی هستند که به دنبال یک لپتاپ باکیفیت، قدرتمند و شیک میگردند که هنگام حمل آن نیز با مشکل مواجه نشوند. نوتبوکهایی که در این دسته قرار میگیرند کمحجم بوده و معمولا کمتر از ۱.۵ سانتیمتر قطر و ۱۳۶۰ گرم وزن دارند.
اولترابوکها عموما از مواد پیشرفته و مستحکمی ساخته میشوند. آلومینیوم، آلیاژ منیزیوم و فیبر کربن از جمله موادی هستند که بدنهی اولترابوکها را تشکیل میدهند تا شاهد استحکام بالای آنها باشیم. بیشتر اولترابوکها نمایشگری ۱۳ اینچی دارند؛ اما برخی از آنها، از انواع ۱۴ و ۱۵ اینچی نیز بهره میبرند. در ادامه به معرفی برخی از سبکترین محصولات فعلی دنیای لپتاپ و اولترابوکها میپردازیم.
اولترابوکهای ۱۵.۶ اینچی
اولترابوکهای ۱۵.۶ اینچی را میتوان نسخهی بزرگتری، قدرتمندتر و مجهز به باتری حجیمتر نمونههای ۱۳ اینچی اولترابوکها دانست. البته در این بین محصولات دیگری نیز وجود دارد که با استفاده از پردازندههای کممصرف، نمایشگر بزرگتر را به عنوان تنها تفاوت با انواع ۱۳ اینچی، در خود میبینند که البته با قیمت به صرفهتر در دسترس کاربران قرار میگیرند. برای مقایسه بد نیست بدانید که لپتاپهای ۱۵.۶ اینچی رایج بازار وزنی بین ۲.۲ تا ۲.۹ کیلوگرم دارند.
الجی گرم ۱۵
این محصول را میتوان سبکترین لپتاپ ۱۵ اینچی دنیا لقب داد. الجی گرم با وزن ۱.۱ کیلوگرمی از بسیاری اولترابوکهای ۱۳ اینچی نیز سبکتر است و همچنین از عمر باتری بسیار خوبی نیز بهره میبرد. نسخهی پایهی این لپتاپ دارای پردازندهی Intel Corei5 7220U و رم ۸ گیگابایتی است و از نمایشگری ۱۵.۶ اینچی با رزولوشن فول اچدی بهره میبرد. مجهز بودن به پورت یواسبی نوع C و سیستم صدای DTS از سایر مشخصات الجی گرم ۱۵ اینچی به شمار میرود.
سامسونگ نوت بوک ۹
اولترابوک ۱۵ اینچی سامسونگ با ۱.۲۸ کیلوگرم اگرچه به سبک وزنی الجی گرم نیست، اما همچنان جزو سبکترین لپتاپهای جهان به شمار میرود. همچنین عمر باتری ۱۲ ساعتی از دیگر نکات مثبت سامسونگ نوتبوک ۹ است. نمایشگر نسخهی پایهی این دستگاه دارای رزولوشن فول اچدی بوده و از زاویهی دید بالایی برخوردار است.
ایسوس ویوو بوک S15
با وزن ۱.۶ کیلوگرم، محصول ایسوس حرف زیادی برای گفتن در این زمینه در برابر محصولات الجی و سامسونگ در این لیست ندارند. با این حال اولترابوک ۱۵ اینچی ایسوس با قیمت پایهی ۸۰۰ دلاری گزینهی به مراتب به صرفهتری برای کاربران خواهد بود. این در حالی است که پردازندهی مشابه، حافظهی SSD و عمر باتری مناسب آن را در بخش توان پردازشی در سطح برابری با رقبای سبکوزنتر از خود قرار میدهد.
اچ پی اسپکتر X360
سری اسپکتر را میتوان به جرات یکی از بهترین و خوشساختترین اولترابوکهای جهان دانست. این لپتاپ ۱۵ اینچی با بدنهی فلزی باکیفیت، سختافزاری توانمند، نمایشگر ۴K، و باتری عظیم ۸۰ واتساعتی، گزینهی بسیار جذابی برای علاقهمندان به اولترابوکها به شمار میرود. امکان سفارشیسازی با پردازندههای Core i5 و Core i7 اینتل، تا ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و یک ترابایت حافظهی ذخیرهسازی از دیگر نکات برجستهی بخش سختافزار این اولترابوک به شمار میروند. با وجود بستهی باتری حجیم، وزن ۱.۹۵ کیلوگرمی نسخهی ۱۵ اینچی اسپکتر X360 تا حدودی قابل توجیه است؛ اما در مقابل سایر گزینههای این فهرست آن را به هیچ وجه محصولی سبکوزن معرفی نمیکند.
دل XPS 15
سری XPS دل همواره جز بهترین لپتاپهای موجود در بخشهای مختلف است و نسخهی ۱۵ اینچی آن نیز از این قاعده مستثنی نیست. این محصول از یک نمایشگر بسیار با کیفیت بهره میبرد و طراحی آن بسیار چشمنواز و منحصربهفرد است. از نظر عملکرد، دل XPS 15 میتواند بدون اینکه شما را با مشکل مواجه کند از پس تمام وظایف روزمره بربیاید. پردازندههای توانمند زیر HQ اینتل بزرگترین نقطهی قوت این لپتاپ در برابر رقبای خود است که عموما در این رده از پردازندههای کممصرف سری موبایل بهره میبرد. باتری حجیم، نمایشگر Full HD و قیمت پایهی ۱۰۰۰ دلاری از دیگر مشخصات اولترابوک دِل است. XPS 15 نیز همانند اسپتکر X360 به دلیل تجهیز به باتری حجیم، با ۲.۰۵ کیلوگرم جزو سنگینوزنهای این دسته محسوب میشود؛ اما در نظر داشته باشید که همچنان لپتاپی با سختافزاری بسیار توانمند و عمر باتری عالی خواهید داشت.
اپل مکبوک پرو ۱۵
مکبوکهای اپل همواره در بخش طراحی جز پیشتازان بازار بودند و این موضوع در رابطه با نسخهی ۱۵ اینچی ۲۰۱۷ این لپتاپ نیز صادق است. نسخهی ۱۵.۴ اینچی مکبوک تنها ۱.۸۴ کیلوگرم وزن دارد تا با وجود تجهیز به پردازندهی توانمند سری HQ اینتل، واحد گرافیکی رادئون پرو AMD و باتری حجیم، همچنان جز سبکترین محصولات بازار باشد. طراحی ساده و بسیار جذاب و نمایشگری بینظیر از دیگر نقاط قوت لپتاپ اپل است. البته برای خرید این محصول باید آماپگی پرداخت قیمت بسیار بالای آن را داشته باشید. جایی که برای نسخهی ابتدایی اپل مبلغ ۲۴۰۰ دلار را از خریداران دریافت خواهد کرد.
اولترابوکهای ۱۳ اینچی
آگر به دنبال سبکترین نمونهی موجود در دنیای اولترابوکها هستید، محصولات ۱۳ اینچی بهترین بخش از بازار هستند که در کنار تنوع بسیار خوب، عمر باتری و نمایشگری با ابعاد بسیار مناسب را در کنار وزن اندک در اختیار کاربران قرار میدهند. اولترابوکهای این رده عموما از پردازندههای کممصرف سری موبایل اینتل بهره میبرند و با حجم باتری بیش از ۴۰ وات ساعت، عمر باتری بیشتر از ۸ ساعت را به ارمغان میآورند. در ادامه به معرفی برخی از سبکترین محصولات ۱۳ اینچی دنیای اولترابوکها میپردازیم.
مایکروسافت سرفیس لپتاپ
مایکروسافت چند سالی است که به تولید محصولات اختصاصی و البته بسیار باکیفیت خود روی آورده است. سرفیس لپتاپ جدیدترین محصول این شرکت در ردهی اولترابوکها است که از بدنهی فلزی باکیفیت، نمایشگر باکیفیت و لمسی، پردازندهی سری موبایل اینتل و باتری حجیم با عمر ۱۴ ساعت، بهره میبرد. مایکروسافت موفق شده است تا تمامی مولفههای یاد شده را در بدنهای ۱.۲۷ کیلوگرمی جای دهد تا محصولی جذاب و البته با قابلیت حمل بالا در دسترس کاربران قرار گیرد.
دل XPS 13
XPS یکی از شناختهشدهترین نامها در عرصهی اولترابوکها است. دِل از همان نسل اول، اولترابوک خود را با طراحی جذاب، سختافزاری قدرتمند، نمایشگری عالی و وزن اندک روانهی بازار کرد تا بخش بزرگی از این بازار رقابتی را از آن خود کند.
XPS 13 در نسل جدید خود پا را فراتر نیز گذاشته و با کاهش حاشیههای صفحه نمایش، بدنهای با ابعاد کوچک و وزن کم را به ارمغان آورده است. در واقع با نگاه به این مدل ۱۳ اینچی در وهلهی اول گمان میبرید که با دستگاهی ۱۱ اینچی روبهرو هستید. بدنهی دل ایکسپیاس ۱۳ از ترکیب آلومینیوم و فیبر کربن ساخته شده است تا در کنار کاهش وزن، تجربهی کاربری بهتری را نیز به ارمغان بیاورد. قیمت آغازین ۹۹۹ دلاری در کنار وزن ۱.۲۱ کیلوگرمی، XPS 13 را به یکی از بهترین اولترابوکهای جهان تبدیل میکند.
ایسوس ذنبوک ۳
ذنبوک ۳ با نمایشگر ۱۲.۵ اینچی، کوچکترین محصول این لیست را تشکیل میدهد که به اعتقاد بسیاری باید در برابر مکبوک ۱۲ اینچی قرار بگیرد. اما نباید فراموش کرد که این اولترابوک به جای استفاده از پردازندههای سری Core m به کار رفته در مکبوک، از نمونههای توانمندتر Core i سری موبایل بهره میبرد که در سایر اولترابوکها نیز استفاده میشود. نمایشگر Full HD، حداکثر حافظهی رم ۱۶ گیگابایت، تا ۵۱۲ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی SSD نیز از دیگر دلایلی است که ذنبوک ۳ ایسوس را مستحق حضور در این لیست و در مقابل بزرگان قرار میدهد. در طرف دیگر وزن ۹۰۰ گرمی ذنبوک ۳ اولترابوک ایسوس را به یکی از سبکترین محصولات بازار تبدیل میکند و البته قیمت آغازین ۹۰۰ دلاری آن نیز ارزش خرید این محصول را تا حد زیادی افزایش میدهد.
الجی گرم ۱۳
الجی گرم با بدنهای از آلیاژ نانوکربن منیزیوم و وزن ۹۶۰ گرمی خود، یکی از سبکترین محصولات دنیای لپتاپها است. وزن اندک و محبوبیت این باعث شد تا الجی نسخههای ۱۴ و ۱۵.۶ اینچی آن را نیز با فرمول مشابهی تولید و به بازار عرضه کند. البته سبکترین بودن تنها ویژگی الجی گرم نیست. نمایشگر فول اچدی مناسب، پردازندهی توانمند اما کممصرف Core i5 و Core i7 سری U اینتل و عمر بالای باتری از سایر مشخصات این لپتاپ فوق باریک است.
اچ پی اسپکتر ۱۳
اچپی در زمان رونمایی از اسپکتر ۱۳، آن را به عنوان باریکترین لپتاپ جهان معرفی کرد. اسپکتر ۱۳ در کنار ضخامتی بسیار اندک، وزن بسیار کمی نیز به همراه دارد تا بدین ترتیب یکی از بهترین گزینههای موجود در بخش قابلیت حمل بالا باشد. البته اسپکتر ۱۳ در کنار وزن اندک (۱.۱۱ کیلوگرم)، طراحی زیبایی نیز دارد تا کاربران سختپسند نیز آن را گزینهی ایدهآلی بیابند.
در کنار ویژگیهای طراحی و ظاهری قابل توجه، اسپکتر ۱۳ از مشخصات سختافزاری مناسبی نیز بهره میبرد. امکان سفارش با جدیدترین پردازندههای نسل هشتم و کممصرف اینتل، صفحهنمایش ۴K و ۱۶ گیگابایت حافظهی رم، باعث شده است تا اولترابوک جذاب اچپی در این زمینه نیز حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. به لطف پردازندهی کممصرف، این اولترابوک توانایی شارژدهی تا ۱۰ ساعت را به همراه دارد تا خیال کاربران از بابت عمر باتری آن نیز راحت باشد. این لپتاپ در نسخهی پایهی خود تنها ۱۱۵۰ دلار قیمت دارد تا از لحاظ اقتصادی نیز گزینهی به صرفهای باشد.
اچپی اسپکتر X360
سری اسپکتر طی سالهای گذشته نام زیادی برای خود دستوپا کرده است. این موضوع به حدی رسیده است که بسیاری از کارشناسان نسل جدید این اولترابوک را بهترین نمونهی فعلی جهان میدانند. زبان طراحی زیبا، کیفیت ساخت بالا، تجهیز به جدیدترین نمونهی پردازندهی موبایل اینتل، نمایشگر باکیفیت و قیمت پایهی ۱۰۰۰ دلاری برخی از دلایل موفقیت این لپتاپ است. البته با حضور اسپکتر ۱۳، وزن ۱.۳ کیلوگرمی اسپکتر X360 آن را در جایگاه دوم سبکوزنترین محصول اچپی قرار میدهد. اما نمایشگر لمسی با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه و قلم اکتیو همراه دستگاه، برتریهای نسخهی ۱۳ اینچی اسپکتر X360 نسبت به برادر لوکستر خود است.
اپل مکبوک پرو ۱۳
اپل در نسل جدید مکبوکهای پرو، تمام توان خود را برای کاهش ابعاد و وزن آنها به کار گرفت. این موضوع به حدی بود که کوپرتینو نشینها در کنفرانس رونمایی از نسل جدید مکبوک، نسخهی ۱۳ اینچی آن را از لحاظ ابعاد و وزن با مکبوک ایر مقایسه کرد. مکبوک پرو ۱۳ یکی از کاملترین لپتاپهای بازار است که ترکیبی از بدنهای بسیار باکیفیت و خوشساخت، نمایشگری عالی، پردازندهی توانمند اینتل، کیبورد و تاچپد بسیار کارآمد، عمر باتری خوب و وزن مناسب را به همراه دارد. وزن ۱.۳۷ کیلوگرمی نسخهی ۱۳ اینچی مکبوک با اینکه در مقابل سبکوزنهای این بخش چندان قابل توجه نیست، اما همچنان یکی از گزینههایی با قابلیت حمل خوب و البته کیفیت مثالزدنی است که ارزش خرید بالایی دارد. البته برای خرید این محصول باید آمادگی پرداخت مبلغ پایهی ۱۵۹۹ دلاری را داشته باشید که مکبوک پرو ۱۳ را ۳۰ درصد گرانتر از میانگین این بخش میکند.
سامسونگ نوتبوک ۹
همانطور که نسخهی ۱۵ اینچی نوتبوک ۹ سامسونگ جز سبکترین نمونههای موجود میان رقبای خود بود، نسخهی ۱۳ اینچی این محصول نیز تنها با ۸۲۰ گرم یکی از سبکترین اولترابوکهای ۱۳ اینچی جهان است. وزن اندک مانع از تجهیز نوتبوک ۹ به سختافزاری توانمند نشده است و کاربران امکان سفارش آن با پردازندهی Core i7 اینتل، ۱۶ گیگابایت حافظهی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی SSD را دارند که تنها ۱۲۰۰ دلار هزینه در بر خواهد داشت که بدین ترتیب آن را یکی از به صرفهترین اولترابوکهای ۱۳ اینچی جهان میکند.
البته سامسونگ نوتبوک ۹ در بخش باتری توانایی رقابت با بهترینهای این رده از اولترابوکها را ندارد. باتری ۳۰ وات ساعتی این لپتاپ امکان پخش مداوم فیلم ۱۰۸۰P تا ۶ ساعت را دارد که در برابر ۱۰:۳۰ ساعت مکبوک پرو ۱۳ قابل توجه نیست.
لنوو یوگا سری ۹۰۰
یوگا ۹۲۰، جدیدترین عضو سری ۹۰۰ یوگا از همان المانهای همیشه موفق این رده از محصولات لنوو بهره میبرد. بدنهای خوشساخت و زیبا، تجهیز به سختافزاری توانمند، نمایشگر لمسی با قابلیت استفاده از قلم فعال، عمر باتری بسیار خوب و قیمت آغازین ۱۱۹۹ دلاری، از جمله مولفههایی است که یوگا ۹۲۰ را به محصولی با ارزش خرید بالا تبدیل میکند. البته لازم به ذکر است با این حال که اولترابوک لنوو با وزن ۱.۳۷ کیلوگرم جز محصولات سبکوزن محسوب میشود، اما برخی از رقبای آن با وزن کمتر از ۱.۱ کیلوگرم گزینهی بسیار جذابتری برای کاربرانی به شمار میروند که به دنبال اولترابوکی با قابلیت حمل بالا هستند.
لنوو تینکپد ایکس وان کربن ۱۴ اینچی
با این که در این بخش به معرفی لپتاپهای ۱۳ اینچی پرداخته شده است، اما لیستی که به معرفی سبکترین اولترابوکها بپردازد و فاقد تینکپد X1 کربن باشد، اعتبار چندانی نخواهد داشت. این اولترابوک ۱۴ اینچی از انواع تجاری فوقسبک به شمار میرود. لنوو X1 کربن محصولی فوق باریک و حرفهای است که شاید تنها مشکل آن برچسب قیمت بالای آن باشد. البته این به معنی عدم ارزش خرید آن نیست؛ بلکه از آنجایی که این مدل به دلیل ویژگیهایی که دارد مخصوص کاربران تجاری طراحی و قیمت آن نیز متناسب با بودجهی اهالی تجارت تعیین شده است. طراحی این محصول از همان زبان آشنای سری تینکپد بهره میبرد که حس و حال محصولی کلاسیک با قابلیتهای نوین را میدهد. ایکس وان کربن با نمایشگر ۱۴ اینچی خود، ابعادی نزدیک به محصولات ۱۳.۳ اینچی را دارد تا با وزن ۱.۱۵ کیلوگرمی خود، محصولی با نمایشگر بزرگتر، وزن کمتر و بدنهای باکیفیتتر در مقایسه با رقبای خود به کاربران ارایه دهد.
نظر شما در رابطه با محصولات بالا چیست؟ آیا اولترابوک شاخص دیگری در نظر دارید که در این لیست حضور ندارد؟ دیدگاههای خود را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
دیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیسورفیسسونیلنوو
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.