بررسی ال جی K41S ؛ اقتصادی ترین گوشی ال جی

طراحان ال‌جی برای القاء حس شیشه، قاب پلاستیکی K41S را با پوشش براق طراحی کرده‌اند؛ البته چنین روکش براق و شیشه‌‌مانندی، معایب خاص خود را هم دارد که مهم‌ترین ایراد آن، جذب زیاد اثرانگشت و چربی دست است. اگر کمی وسواس داشته باشید، تقریبا هر دو سه ساعت یک بار باید گوشی خود را تمیز کنید. خبر بد اینکه قاب محافظی هم که داخل جعبه K41S قرار دارد، براق است و مشکل جذب اثرانگشت را حل نمی‌کند.

۸۲ درصد از نمای جلویی K41S دراختیار نمایشگر عریض و ۶٫۵۵ اینچی‌اش قرار دارد. حاشیه‌های دورتادور نمایشگر غیر از لبه‌ی پایین باریک هستند؛ بخش قابل توجهی از مساحت ۱۸ درصدی باقیمانده از نمای جلویی را حاشیه‌ی قطور پایین اشغال کرده است. بالای نمایشگر و روی بریدگی V شکل، دوربین سلفی و بالای آن، بلندگوی مخصوص مکالمه قرار دارد. حسگرهای مجاورت و روشنایی هم روی لبه نازک بالای نمایشگر مخفی شده‌اند.

دورتادور گوشی فریمی فلزی قرار دارد که با یک پله فاصله، به قاب پشتی چسبیده است؛ البته برای آنکه فاصله‌ی بین قاب پشتی و فریم دور گوشی تیز و آزاردهنده نشود، طراحان ال‌جی روکش شیشه‌مانند پشت گوشی را به‌صورت یکپارچه روی فریم هم آورده‌اند تا در کل با بدنه‌ای (به ظاهر) یکدست روبه‌رو شویم.

روی لبه‌ی پایینی بلندگوی اصلی در کنار درگاه USB 2.0 Type-C و خروجی صوتی ۳٫۵ میلی‌متری هدفون قرار دارد. لبه‌ی بالایی هم صرفا میزبان میکروفن ثانویه است. روی لبه‌ی سمت راست کلید پاور، شکاف سیم‌کارت و کارت حافظه به‌چشم می‌خورند؛ البته درگاه سیمکارت دوم و کارت حافظه microSD مستقل از هم هستند. به لبه‌ی سمت چپ می‌رسیم؛ جایی که ال‌جی K41S را با گوشی‌های دیگر متفاوت می‌کند؛ چرا که علاوه‌بر کلیدهای کنترل صدا، کلید مجزایی هم برای فراخوانی گوگل اسیستنت را در بطن خود دارد. متاسفانه جایگاه کلید دستیار دیجیتال گوگل چندان بهینه نیست و در چند روزی که از گوشی استفاده کردیم، چندین بار به‌صورت تصادفی آن را فشار دادیم.

بررسی ال جی K41S بالای قاب پشتی
بررسی ال جی K41S پایین قاب پشتی
بررسی ال جی K41S لبه پایینی و درگاه ها
بررسی ال جی K41S لبه سمت چپ و کلیدها

در کل، ال‌جی طراحی مدرن و به‌روزی را برای K41S انتخاب کرده است که در کنار بدنه‌ی خوش‌ساخت و گواهی‌نامه‌ی‌ نظامی MIL-STD 810G، آن را در بین بهترین‌های این بازه قیمتی قرار می‌دهد.


نمایشگر و بلندگوها ال جی K41S

ال‌جی K41S از نمایشگری عریض و ۶٫۵۵ اینچی IPS LCD با نسبت تصویر سینمایی ۲۰:۹ و وضوح ۱۶۰۰ × ۷۲۰ پیکسل بهره می‌برد؛ وضوحی که تراکم ۲۶۸ پیکسل‌براینج به‌ارمغان می‌آورد، چنین تراکمی نمایشگر K41S را در بین دقیق‌ترین نمایشگرهای بازار قرار نمی‌دهد، ولی باز هم عدد رضایت‌بخشی به‌حساب می‌آید و فقط زمانی‌که زیاد دقت کنید، می‌توانید پیکسل‌ها را تشخیص دهید. در بازه‌ی قیمتی K41S، فقط تعداد انگشت‌شماری گوشی با رزولوشن بیشتر وجود دارد که برای نمونه می‌توانیم به ردمی ۹ شیائومی اشاره کنیم.

بررسی ال جی K41S - بالای نمایشگر و بریدگی

ال‌جی هیچ صحبتی در مورد استفاده از شیشه‌های ضد خش و نشکن گوریلا گلس روی نمایشگر K41S نمی‌کند؛ پس به‌احتمال زیاد هیچ شیشه مقاومی روی نمایشگر K41S وجود ندارد؛ فراموش نکنید که حتما یک محافظ نمایشگر برای گوشی خود تهیه کنید.

متاسفانه تنظیماتی برای تغییر گرمی یا سردی رنگ‌های نمایشگر وجود ندارد و تنظیمات نمایشگر گوشی به گزینه‌هایی مثل فعال کردن فیلتر نور آبی (که Comfort View نام دارد) و گزینه‌های همیشگی مثل تنظیمات روشنایی، فعال کردن حالت تاریک و فعال کردن حالت «کار با یک دست» محدود می‌شود.

عملکرد نمایشگر ال جی K41S دربرابر رقبا
محصول ٫ پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت پیش‌فرضدقیق‌ترین حالت
ال جی K41S۱٫۵۵۱٫۲۵۳۵۷۱٫۱۰۳۵۱۲۸۵۴٫۶۴٫۶
پوکو M3۱٫۰۷۱٫۸۲۱۰۱٫۷۵۲۱۱۱۱۶۴٫۲۱٫۶ (Standard)
هواوی Y7a۱٫۰۸۱٫۷۸۲۸۷٫۱۱٫۷۱۲۸۶٫۴۱۶۱۲٫۷۲٫۷ (Normal)
گلکسی A12۲٫۶۵۲٫۰۲۶۰۲٫۰۲۹۵۱۴۷٫۵۴٫۲۴٫۲
گلکسی A11۱۵٫۲۲٫۵۳۳۵۲۲٫۷۳۴۳۲۱۵۸۵٫۹۵٫۹
گلکسی A21s۵٫۷۵/۴۴۹۸۵٫۵۵۹۲۱۰۸۷٫۶۷٫۶
ردمی نوت ۹ اس۰٫۷۳٫۷۵۳۳۳۵٫۲۴۸۰۹۶۵۲٫۲ (Standard)
ردمی نوت ۹۱۴٫۱۵۳۶۰۴٫۴۲۴۸۲۹۵۶٫۶۴٫۷ (Saturated)
ردمی نوت ۸ ۱۴٫۷۴۷۰۶۶۱۳۱۰۲۵٫۹۱٫۸ (Standard)

* دیجیتال مارک تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌‌‌دست آورده است.

در تست‌هایی که انجام دادیم، نمایشگر ال‌جی K41S می‌تواند کل طیف رنگ sRGB را پوشش دهد و خطای رنگ آن هم ۴٫۶ است که برای یک گوشی اقتصادی، عدد خوبی محسوب می‌شود. اما آزمون‌های ما نشان می‌دهد که رنگ‌ها در نمایشگر به‌شدت به سمت سردی میل می‌کنند؛ این مورد را بدون نیاز به دستگاه خاصی و حتی با نگاه به محیط رابط کاربری می‌توان متوجه شد.

بررسی ال جی K41S - پایین نمایشگر و حاشیه

از نظر روشنایی، نمایشگر ال‌جی K41S، تفاوت زیادی با رقبای هم‌قیمت خود مثل گلکسی A11 ندارد. براساس آزمایش‌های ما حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت دستی و خودکار به‌ترتیب به عدد ۳۵۷ و ۳۵۱ نیت می‌رسد. K41S در زمینه‌ی کنتراست، از تمام رقبای خود بهتر عمل می‌کند. از سوی دیگر باید عملکرد خیلی خوب حسگر تشخیص نور محیط اشاره کنیم؛ چنانچه روشنایی را روی حالت خودکار قرار دهید، حسگر به‌سرعت روشنایی نمایشگر را با توجه به نور محیط تغییر می‌دهد.

از نمایشگر که بگذریم به یکی از بخش‌های جذاب ال جی K41S یعنی بخش صوتی آن می‌رسیم. تک بلندگویی که روی لبه‌ی پایینی گوشی قرار دارد، صدایی مونو و کاملا معمولی مثل دیگر گوشی‌های اقتصادی تولید می‌کند؛ یعنی مادامی‌که بلندی صدا را در سطح متوسطی نگه دارید، شفافیت صدا رضایت‌بخش است، ولی اگر بلندی را روی حداکثر قرار دهید، با اعوجاج و به‌هم‌ریختگی صدا مواجه می‌شوید.

جذابیت صدا آنجایی است که گوشی را به هدفون وصل کنید. در این صورت می‌توانید گزینه‌ی DTS-X 3D Surround Sound را فعال کنید. فعال کردن این گزینه، صدا را بلندتر، دیالوگ‌ها را شفاف‌تر، بیس را بیشتر و درنهایت، صدای سه‌بعدی فراگیر را شبیه‌سازی می‌کند. این گزینه برای کسانی که با گوشی خود زیاد فیلم می‌بینند یا موسیقی گوش می‌کنند، خیلی مفید است. حتی اگر باز هم کیفیت صدا باب میلتان نبود، می‌توانید ازطریق اکولایزر دستی، کیفیت صدا را افزایش دهید.


نرم‌افزار و رابط کاربری ال جی K41S

ال‌جی K41S به‌صورت پیش‌فرض از اندروید ۹ با رابط کاربری انحصاری این شرکت با نام LG UX استفاده می‌کند. اولین باری که گوشی را روشن کردیم، پیغام وجود آپدیتی ۳۰۰ مگابایتی نشان داده شد که در توضیحات آن فقط عبارت «بهبود سرعت و عملکرد گوشی» بود. پس از دانلود و نصب کردن این آپدیت، دو آپدیت دیگر هم با حجم‌های ۱۵۰ و ۱۱۰ مگابایت دانلود و نصب شدند، ولی متاسفانه هیچ‌کدام نسخه‌ی سیستم عامل را تغییر نداد.

ال‌جی قبلا وعده داده بود که اواخر سال ۲۰۲۰ میلادی به‌روزرسانی اندروید ۱۰ را برای این گوشی منتشر می‌کند. همین حالا هم این به‌روزرسانی برای برخی از کاربران K41S در بعضی از کشورها مثل برزیل منتشر شده است؛ بنابراین به احتمال زیاد، در آینده‌ی نزدیک آپدیت اندروید ۱۰ برای مدل‌های ایران هم قابل دانلود خواهد بود. چیزی که می‌توانیم با اطمینان بگوییم، این است که ال‌جی برنامه‌ای برای انتشار اندروید ۱۱ برای گوشی K41S ندارد.

اسکرین شات ال جی K41S - هوم اسکرین و تنظیمات

به هر صورت، تا زمانی‌که ال‌جی به‌صورت رسمی آپدیت اندروید ۱۰ را برای K41S در ایران منتشر کند، باید به اندروید ۹ بسنده کنید. از نظر اجرای اپلیکیشن‌های مختلفی، محدودیت خاصی در اندروید ۹ وجود ندارد و اکثر اپلیکیشن‌ها را می‌توانید به‌راحتی اجرا کنید. شاید بتوانیم بزرگ‌ترین کمبود در اندروید ۹ را، نبود حالت Dark Mode به‌صورت پیش‌فرض بدانیم. البته کره‌ای‌ها برای جبران این موضوع، حالتی را به نام Night Mode اضافه کرده‌اند که صرفا برخی از قسمت‌های رابط کاربری را تاریک می‌کند؛ ولی تأثیری در برنامه‌های دیگر مانند کروم ندارد.

به‌روزرسانی: در آخرین لحظاتی که ال‌جی K41S در اختیارمان بود، آپدیت اندروید ۱۰ منتشر شد. با این آپدیت نه‌تنها مشکل Dark Mode برطرف شد، بلکه گزینه‌های جالب دیگری مثل تعیین رنگ دکمه‌ها، حذف کلید‌های Navigation به‌طور کامل و استفاده از فرمان‌های لمسی برای کنترل محیط رابط کاربری اضافه می‌شود.

بررسی ال جی K41S - مرورگری اینترنت

یکی از امکانات جالب رابط کاربری K41S، امکان تغییر یا شخصی‌سازی کلیدهای لمسی پایین نمایشگر است. اگر از قسمت تنظیمات گوشی وارد بخش نمایشگر شوید و گزینه‌ی Home Touch Buttons را انتخاب کنید، گزینه‌های زیادی برای شخصی‌سازی این سه کلید در اختیارتان قرار می‌گیرد. با انتخاب گزینه‌ی Gestures، این کلیدها به‌طور کامل تغییر می‌کنند و فرمان‌های لمسی و کلیدهای موقتی جایگزینشان می‌شود.

مورد جالب بعدی، گزینه‌ی Screen Pin است که از بخش تنظیمات و منوی Lock Screen می‌توانید به آن دست پیدا کنید. با فعال کردن Screen Pin، گزینه‌ای با نام Pin در صفحه‌ی اپلیکیشن‌های در حال اجرا اضافه می‌شود. با انتخاب این گزینه، اپلیکیشنی را که Pin کرده باشید همیشه در نمایشگر گوشی نشان داده می‌شود و حتی کلید هوم هم دیگر کاری نمی‌کند.

مورد جذاب بعدی، اپلیکیشن Game Launcher است. با اجرای این اپلیکیشن فهرستی از تمام بازی‌های موجود روی گوشی نشان داده می‌شود. ظاهرا این اپلیکیشن با محدود کردن سرویس‌ها و اپلیکیشن‌های در حال اجرا در پس‌زمینه، توان تراشه را برای اجرای بازی متمرکز می‌کند. به‌علاوه یک سری گزینه‌ی جالب مثل قطع کردن اعلان‌ها هنگام بازی هم وجود دارد تا بتوانید بدون مزاحمت و با خیال راحت بازی کنید.

اسکرین شات ال جی K41S - اپلیکیشن Game Launcher و تنظیمات نمایشگر

حالا که صحبت از بازی شد، بد نیست بدانید که ال‌جی به‌صورت پیش‌فرض تعداد زیادی بازی و برنامه روی K41S نصب کرده است. K41S فقط در یک مدل با ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی وارد بازار می‌شود. نکته‌ی عجیب اینکه بیش از ۱۷٫۵ گیگابایت از این ۳۲ گیگابایت در اختیار سیستم‌عامل و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض قرار دارد. با پاک کردن بازی‌های و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض اضافی، می‌توانید چیزی بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ مگابایت از حافظه داخلی را آزاد کنید، ولی همچنان کمتر از ۱۵ گیگابایت برای استفاده در اختیار دارید؛ بنابراین اگر جزو کسانی هستید که فیلم یا آهنگ‌های زیادی را روی گوشی خود نگه می‌دارند، باید یک کارت حافظه microSD تهیه کنید.


عملکرد و تجربه کاربری ال جی K41S

ال جی K41S از تراشه‌ی ۱۲ نانومتری هلیو P22 ساخت شرکت مدیاتک استفاده می‌کند؛ تراشه‌ای که سال ۲۰۱۸ معرفی شد و نزدیک به سه سال از عمرش می‌گذرد. اگر بخواهیم این تراشه را بشکافیم، باید بدانید که در دل آن، ۸ هسته‌ی کورتکس A53 با فرکانس حداکثر ۲٫۰ گیگاهرتز کار می‌کنند. در کنار این هسته‌ها، پردازنده‌ی گرافیکی PowerVR مدل GE8320 هم قرار دارد که حداکثر فرکانس آن به ۶۵۰ مگاهرتز می‌رسد.

ال‌جی K41S فقط در یک مدل آن هم با ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی و ۳ گیگابایت رم از نوع LPDDR3 به‌فروش می‌رسد. همان‌طور که پیش از این گفتیم، بخش اعظمی از حافظه‌ی ذخیره‌سازی در اختیار فایل‌های سیستمی قرار دارد؛ بنابراین درنهایت مجبور می‌شوید یک کارت حافظه microSD تهیه کنید، مگر اینکه اپلیکیشن‌های زیادی نصب نکنید و فایل‌های زیادی هم روی گوشی خود نگه ندارید.

بررسی ال جی K41S - بازی کردن

تراشه‌ی هلیو P22 جزو تراشه‌های پایین‌رده محسوب می‌شود و نتایج آزمون‌های ما هم این موضوع را نشان می‌دهد. در بنچمارک‌های مختلف، عملکرد ال‌جی K41S تقریبا هم‌سطح گوشی گلکسی A11 سامسونگ قرار می‌گرفت که اتفاقا رقیب هم‌قیمت این مدل هم محسوب می‌شود؛ البته در برخی از بنچمارک‌ها عملکرد K41S حتی از گلکسی A11 هم ضعیف‌تر بود. متاسفانه استفاده از نسخه‌ی نهم اندروید، باعث شد تا برخی از بنچمارک‌ها روی این گوشی اجرا نشوند.

عملکرد ال جی K41S دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصولAnTutu 8PCMarkSpeedometer 2.0۳DMarkGeekBench 5GFXBench
عملکرد کلیمرورگرپردازنده‌ی مرکزی و گرافیکیپردازنده‌ی گرافیکیپردازنده‌ی مرکزیشبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)
Sling Shot Extreme
OpenGL/Metal

Wild Life
Vulkan/Metal

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
۱۴۴۰p۱۴۴۰pOpenGLVulkanMetalOpenGLMetal
ال جی K41S۸۶۷۲۷۳۸۷۸۱۳٫۱۲۹۳Failed۱۳۹
۴۸۶
۴٫۱
۱٫۴
Failed۳٫۷
۲٫۸
پوکو M3۱۸۰۷۶۰۶۰۲۳۲۸٫۵۱۱۹۶۳۶۷۳۱۷
۱۴۰۶
۴٫۵
۲٫۹
۴٫۴
۲٫۸
۶٫۴
۷٫۲
هواوی Y7a۱۶۰۹۹۱۶۵۲۰۲۵٫۹۵۱۱۳۶۵۵۹۳۰۰
۱۳۲۹
۴٫۵
۲٫۹
۳٫۹
۲٫۶
۷٫۱
۸٫۳
گلکسی A12 ۱۱۳۹۲۶۵۰۳۰۱۳٫۹۳۳۸Failed۱۶۸
۹۷۶
۴٫۷
۱٫۵
۳٫۸
۱٫۲
۵٫۱
۳٫۳
گلکسی A11۹۰۹۸۹۴۷۲۰۴۹۰۱۲۷
۴۸۸
۶٫۶
۳٫۴
گلکسی A21s۱۲۹۵۶۱۵۵۲۹۱۵۹۱۴۱۵۳
۱۰۴۰
۱۰
۵٫۹
ردمی نوت ۹ اس۲۵۳۶۳۲۷۸۹۹۲۶۳۳۵۶۹
۱۶۹۱
۱۶
۱۸
۱۶
۱۸
ردمی نوت ۹۱۸۶۶۶۲۸۶۹۳۲۹٫۹۱۴۰۳۳۴۴
۱۱۶۵
۸٫۶
۹٫۷
ردمی نوت ۸۱۶۵۶۱۹۶۷۱۹۱۱۲۴۳۱۳
۱۳۸۹
Failed۶٫۲
۷٫۰

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

بنچمارک‌های گرافیکی مثل GFXBench و ۳DMark هم نشان می‌دهد که برای اجرای بازی‌های سنگین موبایل، نمی‌توانید روی K41S حساب کنید. برای نمونه، ما بازی محبوب آسفالت ۹ را روی این گوشی نصب کردیم. در حالت استاندارد که تنظیمات گرافیکی روی «پیش‌فرض» بود، بازی تقریبا رضایت‌بخش با کمی افت فریم‌ریت اجرا شد، ولی وقتی تنظیمات گرافیکی را روی حداکثر گذاشتیم، شاهد افت فریم شدید و کند شدن بازی شدیم؛ بنابراین اگر خودتان را یک گیمر موبایل می‌دانید، شاید بهتر باشد به‌دنبال گزینه‌های دیگری به‌جای ال‌جی K41S بگردید.

در نظر داشته باشید مادامی که اپلیکیشن‌های زیادی را روی گوشی نصب نکنید، عملکرد آن کم‌وبیش رضایت‌بخش است؛ گشت‌و‌گذار در منوها و باز کردن اپلیکیشن‌های مختلف با تأخیر محسوسی صورت می‌گیرد.


باتری ال جی K41S

ال‌جی برای گوشی اقتصادی خود، باتری لیتیوم-پلیمری با ظرفیت ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعت در نظر گرفته است که ظرفیت خوبی برای یک گوشی اقتصادی محسوب می‌شود. همان‌طور که قطعا می‌توانید حدس بزنید، این باتری توسط کاربر قابل تعویض نیست. ظاهرا باتری‌های قابل تعویض دیگر به تاریخ پیوسته‌اند.

بررسی ال جی K41S - تماشای فیلم

ال‌جی هیچ صحبتی درباره‌ی پشتیبانی K41S از فناوری شارژ سریع نمی‌کند و به نظر هم می‌رسد که در واقعیت هم همین‌طور باشد. داخل جعبه‌ی این گوشی، شارژی ۱۰ واتی قرار دارد که اگر بخواهد صفر تا صد ظرفیت باتری را شارژ کند، به چیزی حدود دو ساعت زمان نیاز دارد.

شارژدهی باتری پوکو ام ۳ دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایشنمایشگرباتریویدئو PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
ال جی K41S۶٫۵۵ اینچ
۱۶۰۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۲:۳۵۱۰:۱۵
پوکو ام ۳۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۶۰۰۰۱۶:۰۷۱۱:۲۴
هواوی Y7a۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۲:۲۸۱۰:۳۳
گلکسی A12۶٫۵ اینچ
۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۶:۴۸۱۰:۵۹
گلکسی A11۶٫۴ اینچ
۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۵:۲۷۱۱:۴۸
گلکسی A21s۶٫۵ اینچ
۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۸:۴۶۱۶:۲۹
ردمی نوت ۹ اس۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۲۰۱۵:۴۲۱۱:۵۳
ردمی نوت ۹۶٫۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۲۰۱۶:۳۵۸:۴۱
ردمی نوت ۸۶٫۳ اینچ
۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۳۱۱:۰۲

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

در تست‌هایی که انجام دادیم، باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی ال‌جی K41S نتوانست رقابت خوبی با مدل‌های هم‌قیمت خود داشته باشد. گلکسی A11 به‌عنوان اصلی‌ترین رقیب K41S، در پخش فیلم نزدیک به سه ساعت و در استفاده‌های سنگین نزدیک یک ساعت بیشتر دوام آورد؛ بنابراین احتمالا در استفاده‌های روزمره احتمالا گلکسی A11 کمی بیشتر شارژدهی می‌کند. نزدیک‌ترین میزان شارژدهی به K41S را گوشی هواوی Y7a دارد؛ البته باید در نظر داشته باشید که گوشی هواوی به نمایشگری Full HD مجهز شده و باید پیکسل‌های بیشتری را پردازش کند.


دوربین ال جی K41S

اما مهم‌ترین بخش K41S که اتفاقا ال‌جی هم تبلیغات زیادی در مورد آن می‌کند، به دوربین‌های این گوشی بازمی‌گردد. به‌طوری‌که شعار تبلیغاتی Shoot Your Favorite, Your Way (به‌معنی «از سوژه موردعلاقه‌تان، آن‌طوری که دوست دارید عکس بگیرید») برای K41S انتخاب شده است. در پشت K41S چهار دوربین برای عکاسی در حالت‌های مختلف قرار دارد.

بررسی ال جی K41S - عکاسی با گوشی

دوربین اصلی از حسگری ۱۳ مگاپیکسل و لنزی ۲۸ میلی‌متری با نسبت کانونی f/2.0 و پشتیبانی از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد. مورد خاص یا هیجان‌انگیزی درباره این دوربین وجود ندارد و به جز حالت «عکاسی در شب»، سایر حالت‌های عکاسی مثل HDR را ارائه می‌دهد.

نمونه عکس دوربین اصلی ال جی K41S در روز - قابلیت AI CAM

ال‌جی برای دوربین اصلی و دوربین اولتراواید K41S، بخشی به نام AI CAM یا عکاسی به کمک هوش مصنوعی را در نظر گرفته است. در این حالت، دوربین گوشی با شناسایی سوژه، تنظیمات عکاسی را تغییر می‌دهد تا تصویر بهتری ثبت شود. طبق ادعای ال‌جی، هوش مصنوعی می‌تواند حیوانات خانگی، غذاها، گل‌ها، طلوع و غروب خورشید، مناظر و شهرها را تشخیص دهد.

نمونه عکس‌های دوربین اصلی K41S در روز

دوربین اصل ال‌جی K41S در روز عکس‌های رضایت‌بخشی را ثبت می‌کند. البته رنگ‌ها کمی مرده‌اند و غلظت کمی دارند، ولی اگر از قابلیت AI CAM استفاده کنید، کیفیت رنگ‌ها بهتر و زنده‌تر می‌شود.

نمونه عکس دوربین اصلی ال جی K41S در روز - زوم دیجیتال

ال‌جی K41S دوربینی مجزا برای زوم اپتیکال ندارد و اگر می‌خواهید روی سوژه‌ی موردنظرتان زوم کنید، باید از زوم دیجیتال بهره بگیرید. البته چندان پیشنهاد نمی‌کنیم که این کار را انجام دهید؛ چراکه کیفیت تصاویر در زوم دیجیتال افت می‌کند.

نمونه عکس‌های دوربین اصلی K41S در شب

کیفیت تصاویر ثبت‌شده در شب، افت قابل‌توجهی می‌کند. جزئیات کاهش می‌یابد، فوکوس دوربین کند عمل می‌کند، گسترده دینامیکی به‌شدت محدود می‌شود. به‌علاوه جزئیات تصاویر در نور شدید مثل چراغ‌ها، کاملا از بین می‌رود.

نمونه عکس دوربین اصلی ال جی K41S در روز - قابلیت AI CAM در شب

متاسفانه حالت عکاسی در شب یا همان Night Mode هم برای جبران کمبودها وجود ندارد، ولی می‌توانید با استفاده از AI CAM تا حدودی رنگ‌ها را زنده‌تر کنید.

دوربین دوم یا اولترا واید، این روزها به یکی از محبوب‌ترین اجزای گوشی‌های هوشمند تبدیل شده است. دوربین اولتراواید ال‌جی K41S حسگری ۵ مگاپیکسلی دارد که با لنزی با نسبت کانونی f/2.2 و امکان عکاسی ۱۱۵ درجه‌ای همراهی می‌شود.

نمونه عکس‌های دوربین اولتراواید K41S در روز

مثل دوربین اصلی، کیفیت دوربین اولتراواید در روز حداقل برای گوشی هوشمندی در بازه‌ی قیمتی اقتصادی رضایت‌بخش است. جزئیات زیادی ثبت می‌شود و به‌هم‌ریختگی خیلی کمی در گوشه‌های تصویر وجود دارد. قابلیت HDR هم به‌خوبی عمل می‌کند.

نمونه عکس‌های دوربین اولتراواید K41S در شب

وضعیت تصاویر ثبت‌شده با دوربین اولتراواید در شب به‌مراتب بدتر از دوربین اصلی است. اگر نزدیک به منبع نور نباشید که تقریبا هیچ جزئیاتی ثبت نمی‌شود و حتی در مواقعی که منبع نور نزدیکتان باشد، کیفیت تصاویر ثبت‌شده پایین خواهد بود. در نظر داشته باشید که استفاده از حالت AI CAM می‌تواند مقدار ناچیزی، کیفیت رنگ‌های ثبت‌شده را بهبود ببخشد.

دوربین سوم برای عکاسی ماکرو استفاده می‌شود. این دوربین حسگری با دقت ۲ مگاپیکسل و لنزی با نسبت کانونی f/2.4 دارد. برای استفاده از دوربین ماکرو، باید وارد بخش تنظیمات اپلیکیشن دوربین شوید و سپس گزینه‌ی Macro را انتخاب کنید. ال‌جی پیشنهاد می‌کند که برای بهترین کیفیت عکاسی مایکرو، فقط چهار سانتی‌متر از سوژه موردنظرتان فاصله داشته باشید.

نمونه عکس‌های دوربین ماکرو K41S

کیفیت عکس‌های ماکرو دوربین دو مگاپیکسلی K41S بسیار رضایت‌بخش است. البته مادامی که قید عکاسی ماکرو در شب را بزنید؛ چراکه اکثر تصاویر ماکرویی که در شب ثبت کردیم، صرفا تصاویری کاملا سیاه بودند.

و آخرین دوربین که آن هم از نظر فنی، مشخصاتی شبیه به دوربین مایکرو دارد، برای عمق‌سنجی در عکاسی پرتره استفاده می‌شود. دوربین چهارم هم حسگری ۲ مگاپیکسلی با لنزی با دیافراگم f/2.4 دارد. برای عکاسی پرتره، صرفا باید در حالت‌های عکاسی، به سمت چپ بروید تا وارد بخش پرتره شوید. یکی از امکانات جالب این نوع عکاسی، امکان تغییر میزان مات بودن پس‌زمینه است که به‌سادگی و با حرکت نواری در اپلیکیشن دوربین انجام می‌شود.

نمونه عکس‌های دوربین پرتره K41S

همان‌طور که در تصاویر بالا می‌بینید، دوربین پرتره ال‌جی K41S در اکثر موارد نتایج رضایت‌بخشی را ارائه می‌دهد، ولی در سوژه‌های پیچیده مثل گلدان، نمی‌تواند به‌درستی سوژه را از پس‌زمینه تشخیص دهد؛ البته که بیش از این را هم نمی‌توان از یک گوشی اقتصادی انتظار داشت.

بررسی ال جی K41S - اپلیکیشن دوربین

برای فیلم‌برداری می‌توانید از هر دو دوربین اصلی و اولتراواید استفاده کنید؛ البته امکان سوییچ کردن بین این دو دوربین در حین فیلم‌برداری وجود ندارد. هر دو دوربین می‌توانند با حداکثر رزولوشن Full HD و نرخ ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه فیلم‌برداری کنند. حتی اگر رزولوشن را روی HD قرار دهید، باز هم خبری از فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه نیست.

درنهایت به دوربین سلفی می‌رسیم. دوربینی ۸ مگاپیکسلی که علاوه‌بر عکاسی سلفی می‌تواند با دقت Full HD هم فیلم‌برداری کند. پیش از آن‌که در مورد کیفیت این دوربین صحبت کنیم، می‌خواهیم به امکانات نرم‌افزاری آن اشاره کنیم. برای اینکه موقع عکاسی سلفی، نیازی به فشردن دکمه شاتر نباشد، ال‌جی راه‌هایی را پیش روی‌تان قرار می‌دهد؛ برای مثال، با بالا آوردن دست و مشت کردن آن، تایمر عکاسی سلفی فعال می‌شود. همچنین می‌توانید از فرمان‌های صوتی مثل ‌ال‌جی، Cheese و کیمچی (نام نوعی غذای سنتی کره‌ای) برای فعال کردن شاتر دوربین استفاده کنید.

نمونه عکس‌های دوربین سلفی K41S

دوربین سلفی هم مثل دوربین‌های دیگر ال‌جی K41S، فقط در شرایطی که نور محیط کافی باشد می‌تواند عکس‌های رضایت‌بخشی ثبت کند. در شب به‌خصوص زمانی‌که به منبع نور مثل چراغ نزدیک نباشید، کیفیت عکس‌های سلفی به‌قدری افت می‌کند که احتمالا آن‌ها را نگه ندارید. مورد بعدی قابلیت عکاسی پرتره در دوربین سلفی است که در کمال تعجب، عملکرد خوبی دارد و می‌تواند با خطای کمی، سوژه را از محیط اطراف تشخیص دهد.

نمونه عکس دوربین سلفی ال جی K41S در روز - پرتره مهرداد عیسی‌لو

نکته‌ی جالب اینکه قابلیت عکاسی پرتره سلفی در شب کار نمی‌کند؛ چراکه دوربین سلفی K41S در تاریکی نمی‌تواند سوژه را از محیط اطراف تشخیص دهد.


جمع‌بندی

بررسی‌های مرتبط:

در زمان نگارش بررسی، ال‌جی K41S کمتر از چهار میلیون تومان قیمت داشت. در این بازه‌ی قیمتی، برترین رقیب‌های گوشی اقتصادی ال‌جی، مدل‌های گلکسی A11 سامسونگ و نوکیا ۵.۳ محسوب می‌شوند. گوشی‌ اقتصادی ال‌جی برتری‌های قابل‌توجهی به رقیب‌های خود دارد که برای نمونه می‌توانیم به گواهی نظامی برای بدنه‌ی مقاوم و فناوری صوتی پیشرفته اشاره کنیم؛ اما در سمت دیگر، عملکرد ضعیف تراشه جزو مواردی است که پیشنهاد دادن ال‌جی K41S را کمی سخت می‌کند.

بررسی ال جی K41S - نمایشگر در دست

درنهایت هیچ شکی نیست که K41S ال‌جی جزو بهترین گوشی‌های زیر چهار میلیون تومان بازار محسوب می‌شود. اگر مدت زیادی را به گوش‌دادن موسیقی می‌گذرانید و نیازی به قدرت پردازشی زیادی ندارید، ال‌جی K41S می‌تواند انتخاب مناسبی برایتان باشد.

نکات مثبت

  • گواهی نظامی برای مقاومت بدنه
  •  کیفیت صدای خیلی خوب به لطف DTS-X 3D Surround Sound
  • عملکرد رضایت‌بخش دوربین‌ها در روز
  • قیمت مناسب

نکات منفی

  • تراشه ضعیف
  • عملکرد ضعیف دوربین‌ها در شب
  • کمبود حافظه داخلی در دسترس

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : ایسوسبررسی تخصصی لپ تاپبررسی تخصصی موبایلجعبه گشایی لپ تاپجعبه گشایی موبایلدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپفروش موبایلقروشگاه اینترنتی
admin
ارسال دیدگاه