بررسی اکسپریا ایکس ای وان پلاس سونی در دیجیتال مارک

با بررسی گوشی اکسپریا ایکس ای وان پلاس سونی با نمایشگر ۵.۵ اینچی و پردازنده‌ی هلیو پی ۲۰ همراه باشید.

اوایل شهریور ماه و نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷ فرصتی برای سونی ایجاد کرد تا علاوه بر معرفی دو پرچمدار ایکس زد وان و ایکس زد وان کامپکت یک گوشی میان‌رده‌ با نام ایکس اِی وان پلاس را رونمایی کند. سونی کمپانی با سابقه‌‌‌ای در دنیای گوشی‌های هوشمند محسوب می‌شود؛ با این حال رقبای نوظهور چینی و بازیگران بزرگ کره‌ای کار بازار میان‌رده‌ها را در دست گرفته‌اند. Xperia XA1 Plus یکی از آخرین تلاش‌های ژاپنی‌ها برای تاثیرگذاری بر بازار میان‌رده‌ها است.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

سونی در سکوت خبری و به دور از هیاهو گوشی ایکس ای وان پلاس را در ایفا ۲۰۱۷ معرفی کرد. این گوشی با نمایشگر ۵.۵ اینچی و تراشه‌ی میان‌رده‌ی هلیو پی ۲۰ ساخت مدیاتک وارد بازار شده است؛ دو میان‌رده‌ی دیگر سال ۲۰۱۷ سونی با نام‌‌های ایکس ای وان و ایکس ای وان الترا نیز به همین تراشه مجهز شده‌اند. ایکس ای وان پلاس در حقیقت مناسب کسانی خواهد بود که ابعاد کوچک XA1 و ابعاد بزرگ فبلت ۶ اینچی XA1 Ultra نمی‌پسندند. با نگاه به بخش جدول مشخصات این گوشی به سادگی به مشابه بودن بسیاری از مشخصات سخت‌افزاری این گوشی با برادران بزرگ‌تر و کوچک‌تر آن پی خواهید بود. با بررسی دیجیتال مارک از گوشی میان‌رده‌ی اکسپریا ایکس ای وان پلاس همراه باشید.

مشخصات فنی اکسپریا ایکس ای وان پلاس
نمایشگر۵.۵ اینچی، فول اچ‌دی
IPS LCD
پردازندهمدیاتک MTK MT6757 Helio P20، هشت هسته‌ای
۴ هسته‌ی Cortex A53 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتزی + ۴ هسته‌ی Cortex A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز
حافظه‌ی ذخیره‌سازی۳۲ گیگابایت با قابلیت ارتقاء از طریق درگاه MicroSD
حافظه‌ی رم۳/۴ گیگابایت
سیستم‌عاملاندروید ۷.۰ نوقا
دوربین اصلی۲۳ مگاپیکسل، دیافراگم f/2.0، فوکوس خودکار تشخیص فاز, ۲۴ میلی‌متری
دوربین سلفی۸ مگاپیکسل، f/2.0
سیم‌کارتنانوسیم
باتری۳۴۳۰ میلی‌آمپر ساعت
ابعاد۸.۷×۷۵×۱۵۵ میلی‌‌متر
وزن۱۸۹ گرم
حسگرحسگر اثر انگشت، قطب‌نما، ژیروسکوپ، شتاب‌سنج، حسگر تشخیص نور محیط، حسگر مجاورت

گوشی هوشمندPlus Xperia XA1 توسط دفتر سونی در ایران برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

طراحی

صحبت در مورد طراحی یکنواخت گوشی‌های سونی در سال‌های اخیر دیگر تکراری شده است؛ دیگر وقت آن رسیده است که سونی زبان طراحی مدرن‌تری برای محصولات بخش موبایل به کار گیرد. بدنه‌ی چند تکه با حاشیه‌‌های زیاد در بالا و پایین نمایشگر در دورانی که رقبا به سمت طراحی‌های یکپارچه با حاشیه‌های کم حرکت می‌کنند چندان منطقی به نظر نمی‌رسد؛ خوشبختانه حاشیه‌های زیاد تنها به بالا و پایین نمایشگر مربوط می‌شود و هر سه میان‌رده‌ی سری ایکس ای از نظر حاشیه‌های دو طرف نمایشگر موفق عمل کرده‌اند. حاشیه‌های کنار گوشی با مقطع نیم‌دایره طراحی شده‌اند که استفاده از چنین نکته‌ای در طراحی به فضای بیشتر در لبه‌ها برای قرارگیری کلیدها کمک می‌کند؛ به همین دلیل نمی‌توان ایکس ای وان را از طرفین بدون حاشیه دانست.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

وقتی برای اولین بار ایکس ای وان در دست بگیرید به سرعت متوجه وزن بالای آن خواهید شد

وقتی برای اولین بار ایکس ای وان در دست بگیرید به سرعت متوجه وزن بالای آن خواهید شد. این گوشی ۵.۵ اینچی با ۱۹۰ گرم وزن حتی از برادر ۶ اینچی خود نیز سنگین‌تر است؛ باتری بسیار بزرگ‌تر نسبت به ایکس ای وان الترا یکی از اصلی‌ترین دلایل این وزن بالا به شمار می‌رود. شایان ذکر است ضخامت XA1 Plus نیز به واسطه‌ی باتری بزرگ‌تر آن بیشتر از دیگر گوشی سری ایکس ای وان است.

به جز فریم دو طرف گوشی باقی قسمت‌ها از پلاستیک ساخته شده‌اند؛ غیر یکپارچه بودن طراحی و استفاده جنس‌های مختلف در ایکس ای وان را یک نکته‌ی منفی در آن می‌دانیم. شیشه‌ی جلوی گوشی از جنس گوریلا گلس ۴ انتخاب شده که در کناره‌ها با انحنای اندکی برای قرارگیری در فریم دستگاه همراه شده‌ است. لبه‌ی سمت راست گوشی، میزبان کلیدهای تغییر حجم صدا، پاور و شاتر دوربین است. در لبه‌ی سمت چپ نیز تنها درگاه سیم‌کارت و حافظه قرار دارد که برای باز کردن این درگاه نیازی به پین مخصوص نیست و می‌توان آن را بدون هیچ وسیله‌ای باز کرد.

شاید اصلی‌ترین تفاوت ایکس ای وان نسبت به دو گوشی دیگر این سری، مجهز بودن آن به حسگر اثر انگشت است؛ فقدان حسگر اثر انگشت برای یک میان‌رده در سال ۲۰۱۷ نقص بزرگی محسوب می‌شود که خوشبختانه سونی به فکر برطرف کردن آن در ایکس ای وان پلاس بوده است. حسگر اثر انگشت و کلید پاور در ایکس ای وان با کلید پاور ادغام شده و مانند گوشی‌های پرچمدار سونی در لبه‌ی سمت راست گوشی جای گرفته است. محل حسگر و عملکرد آن رضایت‌بخش و از نکات مثبت طراحی XA1 Plus است.

خبری از اسپیکر استریو در ایکس ای وان نیست و سونی از یک اسپیکر در لبه‌ی پایین گوشی استفاده کرده است. علاوه بر اسپیکر در پایین دستگاه شاهد درگاه USB نوع C نیز هستیم. جک ۳.۵ میلی‌متری صدا نیز در لبه‌ی بالایی گوشی جایگذاری شده است. در پایان باید گفت همانند گوشی‌های گذشته‌ی سونی استفاده از گوشی با یک دست برای دست‌هایی با ابعاد معمولی به دلیل حاشیه‌های گوشی ساده نخواهد بود.

نمایشگر

سونی از یک نمایشگر ۵.۵ اینچی با نسبت ۱۶ به ۹ و روزلوشن تمام اچ‌دی در میان‌رده‌ی جدید خود استفاده کرده است. چنین رزولوشنی، تراکم ۴۰۱ پیکسل بر اینچ را برای ایکس ای وان به ارمغان می‌آورد که برای یک میان‌رده کاملا رضایت‌بخش است. بازیگران بزرگ دنیای موبایل همگی در حال مهاجرت به نسبت تصویر ۱۸ به ۹ در گوشی‌های خود هستند و میان‌رده‌ها نیز از این موج جدید بی‌نصیب نمانده‌اند؛ اما سونی همانند زبان طراحی خود هنوز به سنت‌ها پایبند بوده و از نسبت تصویر مرسوم ۱۶ به ۹ استفاده کرده است. همانند ایکس ای وان و ایکس ای وان الترا شاهد استفاده از پنل‌ IPS LCD در نسخه‌ی پلاس هستیم.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

نمایشگر ۵.۵ اینچی گوشی ۷۱.۷ درصد از سطح جلوی گوشی را در برمی‌گیرد؛ این عدد را نه می‌توان یک عیب بزرگ دانست نه آن را ویژگی مثبتی برای ایکس ای وان به شمار آورد. تصاویر و متون در نمایشگر این میان‌رده شارپ و زنده هستند با این وجود بهترین در رده‌ی خود نیستند؛ رقبای کره‌ای به دلیل استفاده از پنل‌های اولد عملکرد بهتری در نمایش زنده‌تر رنگ‌ها دارند. همچنین استفاده از گوشی در فضای باز و زیر نور خورشید با وجود روشنایی بالای نمایشگر چندان خوب نیست. نکته‌‌‌ی عجیبی که در استفاده از گوشی مورد بررسی نظر ما را به خود جلب کرد مشاهده‌ی سایه هنگام اسکرول کردن محتوا بود.

نمایشگری با روشنایی مناسب ولی مشکی نه چندان عمیق

سونی قابلیتی به نام «Image enhancement» را تنظیمات نمایشگر قرار داده است که به کمک آن می‌توان رنگ‌های چشم‌نوازتر و زنده‌تری را در هنگام نمایش محتوای ویدئویی و تصاویر مشاهده کرد. حالت «Super-vivid mode» رنگ‌هایی اشباع و اغراق شده به نمایش می‌گذارد. متاسفانه همانند ایکس زد وان شاهد قابلیتی برای فیلتر کردن نور آبی نمایشگر در این گوشی نیستیم. با توجه به حداقل روشنایی بالای نمایشگر ایکس ای وان پلاس وجود چنین قابلیتی در آن ضروری است.

همانند دیگر گوشی‌های مورد بررسی، ایکس ای وان پلاس را برای بررسی میزان روشنایی نمایشگر در آزمایشگاه دیجیتال مارک مورد بررسی قرار دادیم. حداکثر روشنایی نمایشگر ایکس ای وان پلاس چیزی از برادران پرچمدارش کم نداشته و عدد ۴۴۳ نیت را در آزمایش ما ثبت کرد. عمیق‌ترین مشکی در نمایشگرهای ال‌سی‌دی را پیش از این در پرچمداران سونی مشاهده کرده‌ بودیم اما در مورد این میان‌رده‌ی تازه از راه رسیده نمی‌توان واژه‌ای جز رضایت‌بخش به کار برد. نسبت کنتراست Native برای نمایشگر این گوشی برابر با ۱۲۲ بدست آمد.

اسپیکر

سونی در پرچمداران خود عموما از اسپیکر‌های استریو استفاده می‌کند، انتظار داشتیم با توجه به حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر ژاپنی‌ها چنین اسپیکری را در ایکس ای وان پلاس نیز به کار گیرند؛ در نگاه اول به جلوی گوشی احتمالا تصور خواهید کرد که سونی از اسپیکر استریو استفاده کرده است.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

اسپیکرهایی با صدای رسا و شفاف

اسپیکر اکسپریا ایکس ای وان پلاس با وجود استریو نبودن از نظر بلندی صدا و کیفیت خروجی آن عملکرد خوبی دارد به طوری که در این بخش یک سر و گردن از رقبای هم‌رده‌ی خود بالاتر است. کیفیت خروجی صدا در حالت اتصال به هدفون نیز رضایت بخش است و شاهد صدایی شفاف هستیم با این حال حجم صدای خروجی به اندازه‌ی کیفیت آن بالا نبوده و با یک نمونه‌ی معمولی روبرو هستیم. سونی برای ارائه‌ی بهترین میدان صوتی برای یک موسیقی خاص از قابلیتی با نام «+ClearAudio» استفاده کرده است. همچنین ویژگی «SmartAmp» برای ایجاد صدایی بلندتر و شفاف‌تر به کار گرفته شده است.

اکسپریا ایکس ای وان پلاس / xperia xa1 plus

فعال‌سازی قابلیت «+ClearAudio» و بهینه‌سازی تنظیمات صوتی از طریق بخش «Audio settings» در تنظیمات صدا در دسترس است. در صورت فعال بودن این قابلیت استفاده از اکوالایزر و برخی تنظیمات مربوط به صدای فراگیر امکان‌پذیر نخواهد بود.

رابط کاربری

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

ایکس زد وان اولین گوشی عرضه شده با اندروید اوریو بود با این حال ایکس ای وان پلاس از این نسخه‌ از اندروید محروم ماند. رابط کاربری XA1 Plus با وجود این که مبتنی بر اندروید ۷ نوقا است تفاوت چندانی با نسخه‌ی مبتنی بر اوریو ندارد. آیکون‌ها، صفحه‌ی هوم، امکانات نرم‌افزاری و اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده تقریبا مشابه چیزی است که پیش از این نیز در گوشی‌های سری X شاهد آن بوده‌ایم.

اکسپریا ایکس ای وان پلاس / xperia xa1 plus

رابط کاربری آشنا و با طعم نوقا

بخش اعلان‌ها تفاوت چندانی با اندروید خالص ندارد و در حالت پیش‌فرض تنها یک صفحه از میانبرها را میزبانی می‌کند. یکی از بخش‌های مهم رابط کاربری سونی امکان شخصی‌سازی ظاهر رابط کاربری و دریافت پوسته‌ها و آیکون‌ها است که همراه با قابلیت تغییر افکت‌های جابه‌جایی بین صفحات رابط کاربری را از یک‌نواختی بیش از حد دور کرده است. سونی برای دسترسی سریع‌تر به اپلیکیشن‌های پر استفاده و جستجوی سریع در بین اپ‌ها قابلیتی شبیه به اسپات‌لایت را رابط کاربری گوشی‌های خود گنجانده است؛ برای دسترسی به این بخش کافی است در صفحه‌ی خانه یا صفحه‌ی اپلیکیشن‌ها صفحه را به سمت پایین سوایپ کنید.

اکسپریا ایکس ای وان پلاس / xperia xa1 plus

اپلیکیشن Movie Creators نیز برای تولید و ویرایش‌ کلیپ‌های کوتاه شما در نظر گرفته شده است. در این اپلیکیشن می‌توان با انتخاب عکس‌ها و ویدئوها به آن‌ها افکت‌ و موسیقی اضافه کرد. قابلیت Smart Cleaner نیز برای بهینه‌سازی خودکار حافظه‌ی رم و فضای ذخیره‌سازی گوشی در رابط کاربری گنجانده شده است؛ این قابلیت به صورت پیش‌فرض فعال است.

بخش «Backup & reset» امکان تهیه پشتیبان از داده‌ها، اپلیکیشن‌ها، پیامک‌ها و لیست مخاطبین را به کاربر می‌دهد. پشتیبان تهیه‌شده را می‌توان روی حافظه‌ی گوشی یا در فضای ابری متعلق به‌ حساب کاربری خود ذخیره نمایید. در بخش پشتیبان‌گیری خودکار می‌توان بازه‌ی زمانی این عملیات و همچنین اطلاعات مورد نظر برای بک‌آپ گرفتن را مشخص کرد. در این بخش امکان ویرایش بک‌آپ‌ها و انجام دستی آن نیز وجود دارد. قابلیت «Smart Lock» نیز برای ۵ نوع شرط امنیتی مانند مکان، چهره و صوت برای باز کردن قفل گوشی استفاده می‌شود.

اکسپریا ایکس ای وان پلاس / xperia xa1 plus

مانند دیگر گوشی‌های بهره‌مند از اندروید نوقا، اکسپریا ایکس ای وان پلاس نیز قابلیت اسپلیت اسکرین را به همراه دارد اما تا زمان انتخاب اپلیکیشن در حال اجرا نمی‌توان از پشتیبانی شدن آن توسط این قابلیت اطمینان پیدا کرد. همانطور که انتظار می‌رود نام ایکس ای وان پلاس در برنامه‌ی سونی برای بروزرسانی به اندروید اوریو به چشم می‌خورد.

دوربین

سونی بزرگ‌ترین سازنده‌‌ی سنسور دوربین جهان است؛ با این حال در چند سال اخیر عملکرد درخشانی از نظر دوربین حتی در بین پرچمداران این شرکت به چشم نمی‌خورد. سنسور استفاده شده در ایکس ای وان پلاس همان چیزی است که در دو نسخه‌ی عادی و الترا شاهد آن بودیم؛ سنسور ۲۳ مگاپیکسلی IMX300 Exmor RS استفاده شده در این گوشی، پیش از این در اکسپریا زد ۵ نیز استفاده شده بود. همچنان خبری از دوربین دوگانه در محصولات سونی نیست و به یک سنسور ۲۳ مگاپیکسلی و لنزی با f/2.0 اکتفا شده است. دوربین ۸ مگاپیکسلی جلوی گوشی هم همانند دوربین پشتی به لنزی با f/2.0 مجهز شده و قابلیت فوکوس خودکار دارد. برخلاف پرچمداران سونی خبری از سنسور RGBC-IR و فوکوس خودکار لیزری در ایکس ای وان پلاس نبوده و تنها شاهد فوکوس خودکار تشخیص فازی هستیم.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

سنسور دوربین‌های موبایل به صورت پایه با نسبت ۴ به ۳ تولید می‌شوند از این رو استفاده از آن‌ها برای ثبت تصاویر عریض‌تر ۱۶ به ۹ بخشی از پیکسل‌های قابل ثبت توسط دوربین را نادیده خواهد گرفت. در اکسپریا ایکس ای وان پلاس در حالت نسبت تصویر ۴ به ۳ شاهد ثبت حداکثر ۲۲.۸۵ مگاپیکسل (۲۳ مگاپیکسل) هستیم از طرفی در حالت ۱۶ به ۹ با وجود افزایش عرض تصویر، ۲۰.۱۴ مگاپیکسل (۲۰ مگاپیکسل)‌ ثبت می‌شود.

اپلیکیشن دوربین همانند گوشی‌های دیگر این سری ساده و قابل فهم طراحی شده است و با یک دست و به راحتی می‌توان بین حالت‌های مختلف و دوربین‌های جلو و عقب تغییر وضعیت داد؛ سوایپ به سمت راست و چپ حالت‌های مختلف مانند عکاسی دستی، Superior Auto (عکاسی در حالت اتوماتیک)، فیلم‌برداری و حالت‌هایی مانند پانوراما، عکاسی همراه با افت‌های واقعیت افزوده و افکت‌های خلاقانه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. سوایپ به سمت پایین نیز برای انتخاب دوربین سلفی و اصلی دستگاه به کار می‌رود.

اکسپریا ایکس ای وان پلاس / xperia xa1 plus

حالت اتوماتیک یا Superior Auto در اکسپریا ایکس ای وان پلاس با درنظر گرفتن سناریوهای مختلف عکس‌های خوبی در شرایط نوری مناسب می‌گیرد؛ جزئیات در عکس‌ها به خوبی ثبت می‌شود با این حال در عکس‌برداری در محیط‌های کم نور، کاهش جزئیات و نویز در تصاویر مشخص است. عکاسی HDR نیز تنها در حالت تنظیمات دستی در دسترس است اما دوربین در صورت نیاز از قابلیت HDR در حالت خودکار نیز استفاده خواهد کرد. گستره‌ دینامیکی عکس‌های گرفته شده با دوربین ایکس ای وان پلاس رضایت‌بخش است. در طول بررسی‌های خود مشکلاتی در بخش فوکوس و تنظیم روشنایی خودکار مشاهده کردیم. سونی از قابلیتی با نام «Clear Image Zoom» در دوربین برخی گوشی‌های خود از جمله XA1 Plus استفاده می‌کند؛ امکان دستیابی به زوم بدون افت کیفیت در گوشی‌های فاقد دوربین دوگانه وجود ندارد اما سونی تلاش کرده است تا با یک الگوریتم نرم‌افزاری میزان افت کیفیت در زوم دیجیتالی را تا حد ممکن کاهش دهد. نتیجه‌ی کار نه تنها قابل مقایسه با زوم اپتیکال نیست بلکه تنها در برخی شرایط خاص بهبود در ثبت جزئیات مشاهده می‌شود.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

دوربین سلفی در نور مناسب و فضای باز عکس‌های قابل قبولی می‌گیرد اما عکس‌های گرفته شده در فضای داخلی و نور نامناسب از نظر روشنایی و نویز چندان مناسب نیستند. فوکوس دستی در حالت سلفی امکان‌پذیر نیست و فوکوس خودکار نیز عملکرد بی نقصی از خود نشان نمی‌‌دهد. قابلیت «Soft Skin Effect» در بخش سلفی با صاف‌تر نشان دادن جزئیات در چهره و پوست به دنبال ایجاد سلفی‌های زیباتر است اما توصیه می‌کنیم برای داشتن سلفی‌های طبیعی‌تر و با جزئیات‌تر حتما این گزینه را از تنظیمات دوربین غیر فعال کنید.

شاید اگر سونی از پردازنده‌های شرکت کوالکام در ایکس ای وان پلاس استفاده می‌کرد شاهد فقدان فیلم‌برداری ۴K در این گوشی نمی‌بودیم. این گوشی قادر به فیلم‌برداری فول اچ‌دی با نرخ ۳۰ فریبم بر ثانیه است. علاوه بر محدود بودن رزولوشن فیلم‌برداری، میزان جزئیات در فیلم‌برداری نیز به خوبی رقبا نیست.

گالری نمونه‌ی تصاویر اکسپریا ایکس ای وان پلاس

بازده و عملکرد

اکسپریا ایکس ای وان پلاس از نظر پردازنده مشابه دیگر گوشی‌های این سری است و به تراشه‌ی میان‌رده‌ی هلیو پی ۲۰ استفاده می‌کند؛ این تراشه‌ی هشت هسته‌ای به چهارهسته‌ی ۲.۳ گیگاهرتزی و چهار هسته‌ی کم مصرف ۱.۶ گیگاهرتزی Cortex-A53 مجهز شده است. تراشه‌ی مذکور از واحد گرافیکی Mali-T880MP2 برای پردازش گرافیکی استفاده می‌کند. از نظر میزان حافظه‌ی رم دست خریداران برای انتخاب بین مدل‌های ۴ و ۳ گیگابایتی باز است؛ ما در دیجیتال مارک نمونه‌ی نمونه‌ی ۴ گیگابایتی این گوشی را مورد بررسی قرار دادیم.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

تراشه‌ی Helio P20 MT6757 یک تراشه‌ی میان‌رده با فناوری ساخت ۱۶ نانومتری و FinFET است. بد نیست بدانید که مدیاتک مودم ال‌تی‌ایی Cat.6 را نیز برای تراشه‌ی میان‌رده‌ی خود در نظر گرفته است. خوشبختانه در استفاده‌ی روزمره، اجرای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های معمولی این تراشه شما را نامید نخواهد کرد؛ البته نباید انتظار اجرای بدون مشکل بازی‌های گرافیکی را با توجه به واحد گرافیکی استفاده شده در این تراشه داشت. به لطف حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی مدل مورد بررسی نیز مشکلی از نظر مالتی‌تسکینگ مشاهده نکردیم. در دیجیتال مارک برای آنکه عملکرد پردازشی ایکس ای وان پلاس را ارزیابی کنیم، علاوه‌ بر اجرای بازی‌های متنوع و تحت‌فشار قرار دادن گوشی، بنچمارک‌های مختلفی را نیز روی آن اجرا کردیم که در ادامه می‌توانید نتایج آن را در قیاس با سایر رقبا مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلت

AnTutu 6

۳DMark
IceStorm
Unlimited

PCMark Work2.0
Overall/Web Browsing 

GeekBench4
Single/Multi
GFXBench
Manhattan 3.1/OffScreen 
GFXBench
CarChase/OffScreen
GFXBench
T-Rex/OffScreen
Vellamo
Browser/Metal

CFBench v1.3

Xperia XA1 Plus

۶۴۶۴۸۱۲۶۱۸

۳۸۶۹
۴۰۸۹

۸۳۴
۳۷۴۲

۶.۶FPS
۶.۲FPS

۳.۹FPS
۳.۷FPS

۲۱FPS
۲۱FPS

۳۴۰۸
۱۳۷۴
۶۱۷۱۸

Neffos X1 Lite

۴۰۹۰۵۷۱۷۸

۳۲۹۱
۳۸۵۸

۶۰۴
۲۵۱۷

۸.0FPS
۳.۵FPS

۳.۹FPS
۱.۹FPS

۲۱FPS
۱۳FPS

۲۴۰۳
۹۸۹

۳۵۶۲۸

Huawei Nova 2 Plus

۶۲۰۴۸Failed

۴۸۱۶

۹۰۸
۳۵۳۴

۵.۱FPS
۴.۸FPS

۳.۱FPS
۲.۹FPS

۱۹FPS
۱۹FPS

۳۸۲۹FPS
۱۵۲۷FPS

۵۶۲۳۷

Nokia 5

۴۵۳۷۲۹۵۰۷

۳۶۳۰
۴۰۲۸

۶۷۱
۲۸۶۸

۱۰.0FPS
۴.۶FPS

۵.۲FPS
۲.۵FPS

۲۰FPS
۱۶FPS

۲۳۸۵
۱۱۸۴

۳۴۱۳۰
Nokia 6 ۴۴۸۳۳۹۴۴۴

۳۶۷۱
۴۰۲۶

۶۴۷
۲۷۹۱

۲.۵FPS
۲.۵FPS

۴.۵FPS
۴.۶FPS

۱۵FPS
۱۶FPS

۱۲۱۸
۱۱۸۲

Honor 6X

۵۶۶۹۱۱۱۶۱۹

۴۳۲۳
۴۷۹۲

۷۸۷
۳۱۹۸

۴.۶FPS
۴.۸FPS

۳.0FPS
۲.۸FPS

۱۹FPS
۱۹FPS

۲۶۷۱
۱۵۱۱

۶۴۶۹۳

Galaxy A8 2016

۸۵۸۹۰۱۷۶۵۸

۴۴۵۶
۴۵۷۸

۱۴۱۹
۴۱۵۲

۶.0FPS
۱۱.۴FPS

۶.۳FPS
۶.۳FPS

۳۳FPS
۳۹FPS

۳۹۲۶
۱۵۴۶

۷۴۶۸۹

Galaxy A7 2017

۶۰۵۰۶۱۳۰۷۰

۳۹۶۹
۴۲۲۵

۷۶۵
۳۹۳۹

۹.0FPS
۹.0FPS

۵.۲FPS
۵.۲FPS

۳۳FPS
۳۴FPS

۳۲۹۰
۱۲۹۲

۵۹۶۸۹

Galaxy A5 2017

۵۹۹۴۹۱۳۴۰۶

۳۷۸۳

۷۶۶
۳۹۴۷

۴.۹FPS
۹.0FPS

۵.۲FPS
۵.۲FPS

۲۷FPS
۳۴FPS

۳۳۱۰
۱۲۶۶

۵۸۲۸۴

Redmi 4 Prime

۶۳۴۵۸۱۵۶۸۷

۴۲۴۶
۴۱۸۹

۸۳۵
۳۱۲۵

۳.۶FPS
۶.۱FPS

۲.۳FPS
۲.۴FPS

۸.۹FPS
۱۶.۳FPS

۴۳۵۲
۳۴۲۵

۶۶۳۴۹

Galaxy J7 Prime

۴۰۱۵۳۵۰۴۷

۳۱۲۴
۳۰۳۸

۶۵۴
۲۳۱۹

۲.۳FPS
۴.۹FPS

۱.۸FPS
۱.۸FPS

۷.۲FPS
۱۲FPS

۲۵۷۸
۱۱۴۵

۳۱۳۷۹

Galaxy J5 Prime

۳۳۳۵۳۴۸۲۱۳۲۶۷۵۹۰
۱۶۶۲
۱.۷FPS
۳.۸FPS
NOT
Supported
۶.۷FPS
۱۱FPS

۲۴۷۲
۱۰۸۹

۲۵,۳۹۴
Huawei Honor 8۸۸۷۳۹۱۷۹۳۹

۴۹۱۶
۲۹۵۲

۷۵۲۵۰
Huawei Nova Plus۶۲۵۰۸۱۴۰۲۴

۳۲۰۶
۱۴۳۴

۹۳۴۰۴
Xperia XA Ultra۴۹۰۹۶۱۱۱۲۴

۳۳۲۴
۱۱۷۹

۵۹۱۶۳
Huawei P9 Lite۵۳۰۴۱۱۱۸۰۸

۳۳۶۸
۱۴۳۶

۶۲۷۱۰
Galaxy C5۴۸۱۰۲۱۱۳۴۵

۳۲۵۸
۱۲۶۹

۲۸۹۶۹
Neffos C5 Max۳۶۵۹۵۶۷۷۲

۲۶۴۲
۱۰۶۸

۴۳۳۲۴
Moto G4 Plus۴۷۲۸۶۱۱۵۸۹

۳۳۲۵
۱۲۶۵

۲۹۶۸۹
Galaxy A9 2016۶۳۵۸۹۱۷۲۳۵

۳۰۴۵
۱۷۵۸

۴۲۵۸۹

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

اعداد به دست آمده از بنچمارک‌ها عملکرد خوب ایکس ای وان پلاس را نشان می‌دهد با این حال هنوز هم میان‌رده‌های سری A امسال سامسونگ به لطف پردازنده‌های بهینه‌ی خود بهترین‌های این بخش هستند. همان‌طور که از نتایج بنچمارک‌ها پیدا است، در دنیای واقعی می‌توان از این گوشی انتظار عملکردی روان در کاربری‌های روزمره، نظیر وب‌گردی، انجام بازی‌ها داشت. خوشبختانه در هیچ یک از مراحل تست‌های ما و استفاده‌ی روزمره از گوشی شاهد داغ شدن آن نبودیم. اکسپریا ایکس ای وان پلاس با ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی عرضه می‌شود که کاربر قادر به افزایش این حافظه‌ از طریق درگاه میکرو اس‌دی و تا سقف ۲۵۶ گیگابایت خواهد بود. 

باتری

خوشبختانه سونی باتری بزرگ‌تری را در XA1 Plus نسبت به برادران کوچک و بزرگش به کار گرفته است؛ باتری ۳۴۳۰ میلی‌آمپر ساعتی استفاده شده در این گوشی تقریبا ۷۰۰ میلی‌‌آمپر ساعت بیشتر از نسخه‌ی ۶ اینچی و بزرگ XA1 ظرفیت دارد. با توجه به استفاده از پردازنده‌ی هلیو پی ۲۰، قابلیت شارژ سریع این شرکت موسوم به «Pump Express+ 2.0» نیز در ایکس ای وان پلاس به شارژ سریع‌تر آن کمک می‌کند. 

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

یکی از بخش‌های کلیدی رابط کاربری گوشی‌های سونی، بخش مربوط به باتری در تنظیمات گوشی است. در این بخش دو حالت «STAMINA mode» و «Ultra STAMINA mode» برای کاهش مصرف شارژ گوشی در نظر گرفته است؛ حالت اول با غیر فعال کردن برخی قابلیت‌های پرمصرف به ماندگاری شارژ گوشی کمک می‌کند. در این بخش می‌توان سطح محدودسازی فعالیت‌ها و همچنین شرایط فعال شدن STAMINA mode را به دلخواه تغییر داد. حالت دوم بسیاری از قابلیت‌ها و ویژگی‌ها را به‌صورت کامل غیر فعال می‌کند و تنها بخشی از قابلیت‌های ضروری را فعال نگاه می‌دارد. همچنین سونی قابلیتی با نام «Battery Care» را برای شارژ شدن بهینه برای افزایش طول عمر باتری گوشی در نظر گرفته است.

اکسپریا ایکس ای وان پلاس / xperia xa1 plus

در دیجیتال مارک برای بررسی عملکرد یک گوشی در زمینه‌ی شارژدهی، از چهار آزمون مختلف استفاده می‌کنیم. در مرحله‌ی نخست ویدئویی با رزولوشن اچ‌دی به صورت مداوم تا زمان تخلیه‌ی کامل شارژ دستگاه روی آن اجرا شده و زمان تست ثبت می‌شود؛ در این شرایط تمام ارتباطات بی سیم دستگاه قطع (حالت هواپیما) و روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم می‌شود. در آزمایش بعدی الگوریتم وب‌گردی روی گوشی متصل به شبکه‌ی وایرلس در حالتی که روشنایی نمایشگر روی عدد ۲۰۰ نیت تنظیم شده است تا اتمام کامل شارژ دستگاه ادامه پیدا می‌کند. در مرحله‌ی دوم دو بنچمارک PCMark و GFXBench روی گوشی‌های مورد بررسی اجرا می‌شوند که مورد اول برای شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربر از گوشی و مورد دوم برای سنجش توانایی پردازشی و شارژدهی آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. پیش از شروع تست‌های خود روی اکسپریا XA1 پلاس با توجه به ظرفیت باتری و پردازنده‌ی استفاده شده در آن انتظار یک عملکرد خوب را از آن داشتیم که نتایج زیر نیز صحت این موضوع را تایید می‌کنند:

نام گوشی هوشمندنمایشگرظرفیت
(mah)
ویدیو
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime
GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance
وب‌گردی
(h)
PCMark
(h)

Sony Xperia XA1 Plus

۱۰۸۰p / “5.5۳۴۳۰۱۶:۴۰۴۷۷.۵min۴۰۶.۶Frame۱۵:۲۵Failed

Neffos X1 Lite

۷۲۰p / “5.0۲۵۵۰۱۰:۰۰۲۹۴.۸min۴۹۵.0FrameTBATBA

Huawei Nova 2 Plus

۱۰۸۰p / “5.5۳۳۴۰۱۱:۴۰۲۸۸.۲min۳۱۴.۱Frame

Nokia 5

۷۲۰p / “5.2۳۰۰۰۱۵:۴۰۹:۲۰
Nokia 6۱۰۸۰p / “5.5۳۳۴۰۱۲۱۱:۲۰۹:۱۵
Huawei Honor 6X۱۰۸۰p / “5.5۳۳۴۰۱۱:۰۰۱۰:۳۰۱۰:۱۹
(Samsung Galaxy A8 (2016۱۰۸۰p / “5.7۳۳۰۰۱۲:۱۰۱۲:۳۰
(Samsung Galaxy A7 (2017۱۰۸۰p / “5.7۳۶۰۰۱۹:۱۰۱۶:۳۰۱۲:۵۲
(Samsung Galaxy A5 (2017۱۰۸۰p / “5.2۳۰۰۰۱۲:۴۰۱۴:۲۰۶:۵۵
Xioami Redmi 4 Prime۵.۰″ / ۱۰۸۰p۴۱۰۰۱۰:۱۰۱۶:۱۵۸:۳۴
Samsung Galaxy J7 Prime۵.۵″ / ۱۰۸۰p۳۳۰۰۱۴:۱۰۹:۰۷
Samsung Galaxy J5 Prime۷۲۰p / “5.0۲۴۰۰۱۶:۳۰۹:۱۴
Huawei Mate 9۵.۹″ / ۱۰۸۰p۴۰۰۰۱۴:۱۵۱۲:۵۰۹:۲۲
Huawei Honor 8۵.۲″ / ۱۰۸۰p۳۰۰۰۹:۰۰۱۰:۴۰
Huawei Nova Plus۵.۵″ / ۱۰۸۰p۳۳۴۰۱۱:۰۰۱۰:۵۰
Motorola Moto Z۵.۵″ / QHD۲۶۰۰۸:۵۰۶:۵۰
Xiaomi Mi 5s۵.۱۵″ / ۱۰۸۰p۳۲۰۰۱۳:۰۰۱۲:۱۰
Apple iPhone 7۴.۷″ / ۷۵۰p۱۹۶۰۹:۲۰۱۰:۰۰
Sony Xperia XZ۵.۲″ / ۱۰۸۰p۲۹۰۰۹:۰۰۹:۲۰
Apple iPhone 7 Plus۵.۵″ / ۱۰۸۰p۲۹۰۰۱۴:۲۰۱۲:۰۰
Sony Xperia XA Ultra۶.۰″ / ۱۰۸۰p۲۷۰۰۸:۵۰۸:۰۰
Huawei P9 Lite۵.۲″ / ۱۰۸۰p۳۰۰۰۱۱:۰۰۱۱:۳۰
Samsung Galaxy C5۵.۲″ / ۱۰۸۰p۲۶۰۰۸:۲۰۹:۰۰

خوشبختانه پردازنده‌ی کم مصرف هلیو پی ۲۰ و باتری با ظرفیت XA1 Plus در تست‌های ما عملکرد بسیار خوبی داشت به طوری که نتایج ثبت شده برای پخش ویدئو و وب‌گردی توسط این گوشی یکی از بهترین‌ها در بین گوشی‌‌های مورد بررسی ما بوده است. این گوشی در تست باتری بنچمارک جی‌اف‌ایکس بنچ هم سر بلند بود و با ثبت ۴۷۷.۵ دقیقه در بخش «Battery LifeTime» موفق‌ترین گوشی مورد بررسی ما در این بنچمارک بود. در پایان باید گفت که با استفاده‌ی روزمره، اکسپریا ایکس ای وان پلاس تا دو روز شارژدهی خواهد کرد.

جمع‌بندی

اکسپریا ایکس ای وان پلاس در ایفای امسال و برای پر کردن جای خالی بین گوشی‌های XA1 و XA1 Ultra به دور هیاهیوی خبری رونمایی شد. زبان طراحی این گوشی همانطور که انتظار داشتیم تغییری نسبت به قبل نکرده است و هنوز هم شاهد حاشیه‌‌های زیاد در بالا و پایین نمایشگر هستیم. وزن بالای گوشی به خوبی در اولین استفاده از آن حس می‌شود به طوری که وزن آن حتی از نسخه‌ی ۶ اینچی XA1 هم بیش‌تر است. سونی به استفاده از پنل ال‌سی‌دی و نسبت تصویر ۱۶ به ۹ وفادار مانده است؛ نمایشگر ۵.۵ اینچی میان‌رده‌ی جدید سونی به خصوص در بخش روشنایی عملکرد قابل قبولی دارد.

سونی اکسپریا ایکس ای وان پلاس / Sony Xperia XA1 Plus

سنسور استفاده شده همان چیزی است که پیش از این شاهد در گوشی‌های سری XA1 شاهد آن بودیم؛ عملکرد دوربین ۲۳ مگاپیکسلی این گوشی در نور کافی رضایت‌بخش و سطح جزئیات تصاویر ثبت شده با آن بالا است. شاید اصلی‌ترین دلیل افزایش وزن گوشی را بتوان ظرفیت باتری بالاتر آن نسبت به نسخه‌های دیگر دانست؛ به لطف استفاده از پردازنده‌ی کم مصرف هلیو پی ۲۰ مدیاتک، باتری ۳۴۳۰ میلی‌آمپر ساعتی این گوشی عملکرد بسیار خوبی در تست‌های ما داشت.

ایکس ای وان پلاس با نسخه‌ی هفتم اندروید، موسوم به نوقا وارد بازار شده است. متاسفانه این گوشی هیچ یک از استانداردهای مقاوت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار را کسب نکرده است. اکسپریا ایکس ای وان پلاس در مدل با ۳ و ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم وارد بازار جهانی شده است.

نکات مثبت

  • روشنایی بالای نمایشگر
  • عملکرد سریع و روان
  • حجم صدا و کیفیت مناسب اسپیکرها
  • شارژدهی عالی

نکات منفی

  • مقاوم نبودن در برابر نفوذ آب و گرد و غبار
  • یکپارچه نبودن بدنه و زبان طراحی قدیمی
  • رنگ مشکی بد نمایشگر

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : sonyاپل xاچ پیاکسپریاایسرایفون 8ایفون xایکسپلاسجعبه گشایی موبایلدیجیتالدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیسامسنوگسرفیسسونیفروش موبایلنقد و بررسی موبایلنوت 8
admin
ارسال دیدگاه