بررسی سونی اکسپریا XA1 – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

بررسی گوشی هوشمند اکسپریا XA1 سونی، محصول میان‌رده‌ای که به‌عنوان جانشین اکسپریا XA با سخت‌افزار قوی‌تر روانه بازار شده است.

سونی در نمایشگاه MWC 2016 تمام تلفن‌های هوشمند جدیدش را تحت سری اکسپریا ایکس معرفی کرد تا سری‌های میان‌رده و بالا رده‌ی خود را در یک سری قرار دهد. این انتخاب بر مبنای سیاست جدید کمپانی ژاپنی بود تا به سونی کمک کند بخش گوشی‌ هوشمندش را از ضرردهی به حالت سوددهی برساند.

در سیاست جدید سونی، تمرکز روی محصولات میان‌رده و بالارده است و دیگر محصولی برای بازار پایین‌رده عرضه نمی‌شود. طبق آخرین گزارش مالی که سونی منتشر کرده، بخش موبایل این کمپانی توانسته است از وضعیت ضرر دهی خارج شده و به سودده شود. با اینکه هنوز میزان این سوددهی کم است، اما نشان از صحت سیاست‌های جدید این شرکت دارد.

در نمایشگاه MWC 2016، سونی در کنار محصولات بالارده از دو گوشی هوشمند میان‌رده به نام‌های اکسپریا XA و XA اولترا رونمایی کرد. برخلاف مدل‌های بالارده‌ای که همراه با این دو محصول معرفی شدند، اکسپریا XA و XA اولترا از سخت‌افزار قدرتمندی برخوردار نبودند؛ اما آنچه این دو تلفن هوشمند را نسبت به رقبایشان متمایز می‌ساخت، دوربین توانمند بود.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

هدف این شرکت ژاپنی از معرفی اکسپریا XA و XA اولترا، عرضه محصولاتی میان‌رده بود که بتوانند دوربینی قدرتمند در اختیار کاربرانشان قرار دهند.

پس از موفقیتی که سری اکسپریا ایکس در سال ۲۰۱۶ داشت، سونی در نمایشگاه MWC 2017 از نسل بعدی این محصولات رونمایی کرد. یکی از این گوشی‌های هوشمند، اکسپریا XA1 نام دارد که جانشین اکسپریا XA است. در ادامه نگاهی به مشخصات سخت‌افزاری اکسپریا XA1 خواهیم داشت.

مشخصات / گوشی اکسپریا XAاکسپریا XA1
پردازندهMediatek MT6755 Helio P10Mediatek MT6757 Helio P20
سیستم‌عاملAndroid 6.0.1Android 7.0
حافظه‌ی رم۲GB۳GB
صفحه نمایش۵-inch IPS LCD, 720 x 1280 pixels
۵-inch IPS LCD, 720 x 1280 pixels
حافظه ذخیره‌سازی۱۶GB۳۲GB
microSDUp to 256GBUp to 256GB
دوربین اصلی۱۳ MP, f/2.0, phase detection autofocus, LED flash۲۳ MP, f/2.0, 24mm, phase detection and laser autofocus, LED flash
دوربین جلو۸ MP, f/2.0, 1/4″ sensor size, autofocus, 1080p, HDR۸ MP, f/2.0, 23mm, autofocus, 1/4″ sensor size, 1080p
ارتباطات۴G LTE, dual-band Wi-Fi ac/a/b/g/n, GPS, NFC, Micro USB, Bluetooth 4.1۴G LTE, dual-band Wi-Fi ac/a/b/g/n, GPS, NFC, USB-C, Bluetooth 4.2
سیم کارتNano SIMNano SIM
باتریNon-removable Li-Ion 2300 mAh
Non-removable Li-Ion 23۰۰ mAh
وزن۱۳۷ g۱۴۳ g
ابعاد۱۴۳.۶ x 66.8 x 7.9 mm۱۴۵ x 67 x 8 mm
رنگ‌هاWhite, Graphite Black, Lime Gold, Rose GoldWhite, Black, Gold, Pink

طراحی

زبان طراحی اکسپریا XA1 نسبت به نسل پیشین دستخوش تغییرات کمی شده است. همچون اکسپریا XA، در اکسپریا XA1 نیز شاهد حاشیه‌ی کم در چپ و راست نمایشگر هستیم که باعث می‌شود اکسپریا XA1 جلوه‌ی خاص و زیبای به خود بگیرد. لبه‌‌های خمیده‌ی نمایشگر نیز زیبایی بهتر گوشی تاثیر گذار هستند. این خمیدگی همچنین باعث می‌شود تا زمان کار کردن با گوشی حس بهتری به کاربر منتقل شود.

اما در اکسپریا XA1 نیز شاهد حاشیه‌ی نسبتا زیاد در بالا و پایین گوشی هستیم که کمی عجیب به نظر می‌رسد و مشخص نیست که سونی چرا در کاهش این حاشیه‌ها تلاش نمی‌کند. با این حال به دلیل ابعاد مناسب گوشی، حاشیه‌های بالا و پایین در عملکرد گوشی چندان تاثیر گذار نیستند و به راحتی و با استفاده از یک دست می‌توان از گوشی استفاده کرد. 

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

البته حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر باعث می‌شوند تا در هنگام تماشای فیلم یا اجرای بازی‌ها که گوشی را در حالت افقی استفاده می‌کنید، در دست گرفتن گوشی ساده‌تر شود. با این حال در دنیای امروز گوشی‌های هوشمند که شرکت‌ها نسبت به کاهش حاشیه‌ی دور نمایشگر محصولات خود اقدام می‌کنند و کاربران نیز از گوشی‌ها با حاشیه‌ی کم استقبال بیشتری می‌کنند، شاید بهتر باشد که سونی نیز برای کاهش حاشیه‌های دور نمایشگر بیشتر تلاش کند.

در اکسپریا XA1 همچون نسل قبل از فریم فلزی به همراه پوشش پلاستیکی در پشت دستگاه استفاده شده است. سونی در حاشیه‌ها و پشت اکسپریا XA1 از پلاستیک مات استفاده کرده است که برخلاف مدل قبلی، اثر انگشت را جذب نمی‌کند. 

در لبه‌ی راست می‌توان دکمه شاتر، دکمه گرد پاور و راکر ولوم صدا را مشاهده کرد. بین دکمه پاور و راکر ولوم صدا فاصله‌ی مناسبی وجود دارد تا در استفاده از آن‌ها به مشکل برنخورید. در سمت چپ، درگاه کارت حافظه میکرو اس‌دی و سیم‌کارت نانو وجود دارد که البته به کاربر اجازه می‌دهد بدون آنکه نیاز به حذف کارت حافظه میکرو اس‌دی داشته باشد، از دو سیم‌کارت نانو استفاده کند.

در قسمت بالای اکسپریا XA1 جک هدفون ۳.۵ میلی‌متری تعبیه شده است. در نهایت می‌توان به بلندگو و درگاه USB-C در بخش پایینی گوشی اشاره کرد. پنل جلوی اکسپریا XA1 نسبت به XA تغییرات زیادی نداشته و تنها می‌توان به تغییر جزئی در جایگاه دوربین سلفی اشاره کرد.

از نظر ابعاد، اکسپریا XA1 کمی از نسل پیشین خود بزرگ‌تر شده است. ضخامت این تلفن هوشمند ۸ میلی‌متر است که برای محصولات این رده مناسب ارزیابی می‌شود. اکسپریا XA1 با وجود اینکه ۱۴۳ گرم وزن دارد، گوشی خوش‌دست و سبکی محسوب می‌شود. برخلاف اکسپریا XA که از لبه‌های گرد برخوردار بود، در اکسپریا XA1 از لبه‌های تخت استفاده شده است.

اکسپریا XA1 محصولی با پتانسیل زیاد است. ضخامت مناسب، حاشیه‌های طرفین اندک نمایشگر که جلوه‌ی زیبایی به پنل جلویی آن بخشیده و انحنای بسیار خوب لبه‌ها در راستای افزایش راحتی هنگام کار با گوشی، نقاط مثبت طراحی اکسپریا XA1 سونی هستند. اما حاشیه‌های بالا و پایین نمایشگر کمی زیاد‌تر از حد انتظار به نظر می‌رسند.

نمایشگر

در اکسپریا XA1 از یک نمایشگر ۵ اینچی استفاده شده است که از رزولوشن ۷۲۰ در ۱۲۸۰ پیکسل بهره می‌برد. این ترکیب، تراکم ۲۹۴ پیکسل در هر اینچ را به ارمغان می‌آورد. در محصول سونی از پنل IPS LCD استفاده شده است که به کاربر اجازه می‌دهد از زوایای مختلف بتواند نمایشگر را مشاهده کند و از جزئیات به نمایش درآمده لذت ببرد.

از چنین نمایشگری در اکسپریا XA نیز استفاده شده بود و تقریبا با آنچه در اکسپریا XA1 مشاهده می‌کنیم، تفاوتی ندارد. نمایشگر استفاده‌شده در اکسپریا XA1 فاصله‌ی زیادی با استاندارد پرچم‌داران این روز‌های دنیای موبایل دارد؛ با این حال می‌تواند کیفیت قابل قبولی به کاربر ارائه دهد.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

روشنایی حداکثر نمایشگر در حد قابل قبولی است تا در زیر نور مستقیم خورشید نیز بتوانید از گوشی استفاده کنید در شرایط نوری عادی نیز متون به راحتی قابل خواندن هستند و رنگ‌ها نیز با دقت قابل قبولی به نمایش در می‌آیند. سونی تلاش کرده است حاشیه‌های دو طرف نمایشگر را به حداقل برساند که به‌خوبی موفق به انجام این امر شده است. 

با این حال باید اذعان کرد با توجه به رده‌ی قیمتی اکسپریا XA1، سونی می‌توانست از نمایشگری به‌مراتب باکیفیت‌تر استفاده کند. بسیاری از رقبای XA1 در کنار قیمت پایین‌تر، نمایشگر بهتری دارند.

اسپیکر

در وهله‌‌ی اول و با مشاهده‌ی گوشی گمان خواهید کرد که سونی از اسپیکر‌های استریو در پنل جلویی استفاده کرده است؛ اما کاربرد موارد تعبیه‌شده تنها به اسپیکر مکالمات صوتی و میکروفن محدود می‌شود. تقریبا تغییری در جایگاه اسپیکر نسبت به اکسپریا XA اعمال نشده است.

اسپیکر اصلی اکسپریا XA1 در بخش پایینی این گوشی هوشمند قرار دارد. البته شاید بهتر بود با توجه به حاشیه‌های زیاد بالا و پایین نمایشگر، اسپیکرها در پنل جلوی گوشی تعبیه می‌شدند. 

کیفیت صدای اسپیکر اکسپریا XA1 چندان خوب نیست و حجم صدای خروجی نیز متوسط است.

دوربین

یکی از ویژگی‌های مشترک تلفن‌های هوشمند سونی، بهره بردن از دوربین اصلی باکیفیت است. درواقع سونی همیشه تلاش کرده است گوشی‌های هوشمندی به بازار عرضه کند که از دوربینی قدرتمند و با کیفیت بهره می‌برند.

این روند در اکسپریا XA1 نیز تکرار شده است. سونی در نسل پیشین این گوشی هوشمند از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی استفاده کرد که از سرعت فوکوس و شاتر بالایی برخوردار بود. حال، شاهد استفاده از یک حسگر ۲۳ مگاپیکسلی IMX300 در اکسپریا XA1 هستیم. این سنسور در اکسپریا زد ۵ نیز استفاده شده بود. از امکانات دوربین اصلی XA1 می‌توان فوکوس هیبریدی و لنز با دیافراگم f/2.0 اشاره کرد.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

استفاده از دوربین پرچمدار سابق سونی در گوشی میان‌رده نوید تجربه‌ی عکاسی خوب با XA1 را می‌دهد. با این حال اگر به دنبال فیلم‌بردای ۴K هستید، ایکس ای وان حداکثر در رزولوشن فول‌اچ‌دی فیلم‌برداری می‌کند. 

حالت تنظیمات خودکار به حدی کار با دوربین اصلی را راحت می‌کند که حتی اگر تجربه‌ای در عکاسی نداشته باشید، باز می‌توانید تصاویر باکیفیتی ثبت کنید. همچنین حالت تنظیمات دستی به شما آزادی عمل زیادی برای عکاسی به سلیقه‌ی دلخواهتان می‌دهد.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

در حالت عکاسی، کیفیت تصاویر در نور عادی بسیار خوب است؛ اما ایرادی که می‌توان گرفت این است که رنگ‌‌ها کمی به سردی میل می‌کنند. همچنین زمانی که بخواهید در شرایطی با نور کم عکاسی کنید، نویزهای موجود به‌شدت کیفیت عکس را کاهش می‌دهند. اکسپریا XA1 می‌تواند در حالت ۱۰۸۰p با ۳۰ فریم بر ثانیه فیلم‌برداری کند.

در بخش دوربین سلفی اکسپریا XA1 از یک نمونه‌ی ۸ مگاپیکسلی استفاده شده است که دارای کیفیت نسبتا مناسبی است و اجازه می‌دهد تصاویر سلفی باکیفیتی ثبت کنید.

در مجموع می‌توان گفت اکسپریا XA1 دوربینی دارد که در کمتر میان‌رده‌ای می‌توان یافت. شاید نویز تصاویر در محیط‌های تاریک زیاد باشد، اما در شرایطی که نور به اندازه کافی باشد، کیفیت تصاویر ثبت‌شده با دوربین اکسپریا XA1 در حد بسیار خوبی خواهد بود.

نرم‌افزار و رابط کاربری

اکسپریا XA1 مبتنی بر اندروید ۷.۰ است و این سیستم‌عامل با رابط کاربری سونی سفارشی‌سازی‌ شده است. خوشبختانه رابط کاربری گوشی اکسپریا ایکس ای ۱ با رابط کاربری اندروید خام، تفاوت‌های بسیار کمی دارد. همچون گذشته رابط کاربری سونی بسیار سریع و روان است. منوی تنظیمات، نوار اعلانات و بسیاری از بخش‌های دیگر رابط کاربری مانند اندروید خام هستند. طراحی آیکون‌ها نیز از لبه‌های تیزی که در گذشته شاهد آن بودیم، فاصله گرفته و شکل دایره‌ای دارد.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

هوم اسکرین گوشی نسبت به گذشته تغییر زیادی نکرده است و شاهد ویژگی مشابه جستجوی اسپات‌لایت در آن هستیم. کافی است صفحه نمایش را به سمت پایین لمس کنید تا نوار جستجو در کنار اپلیکیشن‌های پراستفاده پیش‌ روی شما قرار بگیرد. همچنین لیستی از اپلیکیشن‌های پیشنهادی در این بخش وجود دارد تا در صورت نیاز به‌صورت مستقیم آن‌ها را از  پلی‌استور نصب کنید.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

سونی اپلیکیشن‌ها و قابلیت‌های جذابی به گوشی میان‌رده‌ی اکسپریا ایکس‌ای ۱ اضافه کرده است که از بین آن‌ها می‌توان به Movie Creator برای ساخت ویدئو از تصاویر و امکان بک‌آپ گیری از داده‌ها، اپلیکیشن‌ها، پیامک‌ها و سایر اطلاعات اشاره کرد.

با گوشی اکسپریا XA1، تقریبا به تمام قابلیت‌های اندروید ۷ دسترسی خواهید داشت. شما می‌توانید به‌صورت هم‌زمان دو اپلیکیشن را در کنار هم اجرا کنید. البته امکان تغییر ابعاد پنجره‌ها وجود ندارد و صفحه به دو نیم تقسیم می‌شود. از نظر عملکرد می‌توان گفت کار با اکسپریا XA1 بسیار نرم و روان است و در طول چند روزی که برای بررسی در اختیارمان قرار داشت، حین استفاده از آن با مشکلی مواجه نشدیم.

بازده و عملکرد

اکسپریا XA1 نسبت به اکسپریا XA از لحاظ سخت‌افزاری ارتقاء یافته است. در اکسپریا XA از تراشه هلیو پی ۱۰ استفاده شده بود که از پردازنده ۸ هسته‌ای بهره می‌برد؛ اما سونی در اکسپریا XA1 از تراشه هلیو پی ۲۰ استفاده کرده است. این تراشه از ۸ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 بهره می‌برد؛ این هسته‌ها به دو خوشه‌ی ۴ تایی با فرکانس‌های ۲.۳ و ۱.۶ گیگاهرتز تقسیم شده‌اند و آن‌ها را واحد پردازش گرافیکی Mali-T880MP2 همراهی می‌کند. حافظه‌ی رم و حافظه‌ی داخلی در اکسپریا XA1 به‌ ترتیب به ۳ و ۳۲ گیگابایت ارتقاء یافته است.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

 پی ۲۰ با لیتوگرافی ۱۶ نانومتری ساخته شده و از لحاظ عملکرد در سطح اسنپدراگون ۶۲۵ است. این در حالی است که پی ۱۰ از لیتوگرافی ۲۸ نانومتری بهره می‌برد. باید گفت اکسپریا XA1 از نظر عملکرد توانایی اجرای تمام اپلیکیشن‌ها و اکثر بازی‌های اندرویدی را دارد و تنها در بازی‌های سنگین با افت فریم محسوس مواجه می‌شود.

در وب‌گردی یا انجام کارهای مختلف، با اکسپریا XA1 مشکلی نخواهید داشت. در مدتی که از این گوشی هوشمند استفاده می‌کردیم، با مشکلاتی از قبیل گرم شدن بیش از حد گوشی یا لگ و تأخیر در اجرای اپلیکیشن‌ها مواجه نشدیم و وب‌گردی نیز بدون هیچ‌گونه کاهش سرعتی امکان‌پذیر بود. تنها در اجرای برخی از بازی‌ها با کاهش سرعت فریم روبه‌رو شدیم.

در ادامه نتایج بنچمارک‌های مختلفی را که روی گوشی اکسپریا XA1 اجرا کرده‌ایم، با شما به اشتراک می‌گذاریم:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
تلفن / تبلت

AnTutu 6

۳DMark IceStorm

PCMark Work2.0
/Overall
Web Browsing

Geekbench 4
/Single
Multi

GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreenn

GFXBench
/Car Chase
Offscreen

GFXBench
/T-Rex
OffScreen

Vellamo
/Browser
Metal

CFBench
v1.3

Sony Xperia XA1

۵۹,۴۴۸۸,۲۳۶

۸۱۹

۳,۷۳۹

۱۵ FPS

۶.۲ FPS

۷.۵ FPS

۳.۷ FPS

۳۲ FPS

۲۲ FPS

۳,۷۰۶

۱,۳۸۲

۶۱,۶۴۴

Nokia 6

۴۴۸۳۳۹۴۴۴

۳۶۷۱

۴۰۲۶

۶۴۷

۲۷۹۱

۲.۵ FPS

۲.۵ FPS

۴.۵ FPS

۴.۶ FPS

۱۵ FPS

۱۶ FPS

۱۲۱۸

۱۱۸۲

۳۶۹۲۸

Honor 6X

۵۶۶۹۱۱۱۶۱۹

۴۳۲۳

۴۷۹۲

۷۸۷

۳۱۹۸

۴.۶ FPS

۴.۸ FPS

۳.۰ FPS

۲.۸ FPS

۱۹ FPS

۱۹FPS

۲۶۷۱

۱۵۱۱

۶۴۶۹۳

Galaxy A8 2016

۸۵۸۹۰۱۷۶۵۸

۴۴۵۶

۴۵۷۸

۱۴۱۹

۴۱۵۲

۶.۰ FPS

۱۱.۴ FPS

۶.۳ FPS

۶.۳ FPS

۳۳ FPS

۳۹ FPS

۳۹۲۶

۱۵۴۶

۷۴۶۸۹

Galaxy A7 2017

۶۰۵۰۶۱۳۰۷۰

۳۹۶۹

۴۲۲۵

۷۶۵

۳۹۳۹

۹.۰ FPS

۹.۰ FPS

۵.۲ FPS

۵.۲ FPS

۳۳ FPS

۳۴ FPS

۳۲۹۰

۱۲۹۲

۵۹,۶۸۹

Galaxy A5 2017

۵۹۹۴۹۱۳۴۰۶

۳۷۸۳

۷۶۶

۳۹۴۷

۴.۹

۹.۰

۵.۲

۵.۲

۲۷

۳۴

۳۳۱۰

۱۲۶۶

۵۸,۲۸۴

Redmi 4 Prime

۶۳۴۵۸۱۵,۶۸۷

۴,۲۴۶

۴,۱۸۹

۸۳۵

۳,۱۲۵

۳.۶FPS

۶.۱FPS

۲.۳FPS

۲.۴FPS

۸.۹FPS

۱۶.۳FPS

۴۳۵۲

۳۴۲۵

۶۶,۳۴۹

Galaxy J7 Prime

۴۰,۱۵۳۵,۰۴۷

۳,۱۲۴

۳,۰۳۸

۶۵۴

۲,۳۱۹

۲.۳FPS

۴.۹FPS

۱.۸FPS

۱.۸FPS

۷.۲FPS

۱۲FPS

۲,۵۷۸

۱,۱۴۵

۳۱,۳۷۹

Galaxy J5 Prime

۳۳,۳۵۳۴,۸۲۱۳,۲۶۷۵۹۰

۱,۶۶۲

۱.۷FPS

۳.۸FPS

NOT

Supported

۶.۷FPS

۱۱FPS

۲,۴۷۲

۱,۰۸۹

۲۵,۳۹۴
Huawei Honor 8۸۸,۷۳۹۱۷,۹۳۹

۴۹۱۶

۲۹۵۲

۷۵۲۵۰
Huawei Nova Plus۶۲۵۰۸۱۴۰۲۴

۳۲۰۶

۱۴۳۴

۹۳۴۰۴
Xperia XA Ultra۴۹۰۹۶۱۱۱۲۴

۳۳۲۴

۱۱۷۹

۵۹۱۶۳
Huawei P9 Lite۵۳۰۴۱۱۱۸۰۸

۳۳۶۸

۱۴۳۶

۶۲۷۱۰
Galaxy C5۴۸۱۰۲۱۱۳۴۵

۳۲۵۸

۱۲۶۹

۲۸۹۶۹
Neffos C5 Max۳۶۵۹۵۶۷۷۲

۲۶۴۲

۱۰۶۸

۴۳۳۲۴
Moto G4 Plus۴۷۲۸۶۱۱۵۸۹

۳۳۲۵

۱۲۶۵

۲۹۶۸۹
Galaxy A9 2016۶۳۵۸۹۱۷۲۳۵

۳۰۴۵

۱۷۵۸

۴۲۵۸۹

* بنچمارک PCMark روی این گوشی اجرا نشد که دلیل آن احتمالا پشتیبانی نکردن این بنچمارک از پردازنده‌ی جدید P20 است در آینده مجددا این بنچمارک را اجرا کرده و نتیجه‌ی آن را وارد جدول بنچمارک خواهیم کرد.

همانطور که مشاهده می‌کنید اکسپریا XA1 توانسته در بنچمارک‌ها عملکرد نسبتا خوبی داشته باشد و از محصولاتی نظیر نوکیا ۶ و آنر ۶ ایکس بازده بالاتری دارد. 

باتری

یکی از ویژگی‌هایی که معمولا کاربران از گوشی‌های هوشمند میان‌رده انتظار دارند، برخوردار بودن از باتری با ظرفیت بالا است؛ اما به نظر می‌رسد این موضوع در مورد اکسپریا XA1 صدق نمی‌کند. سونی در گوشی اکسپریا XA از باتری با ظرفیت ۲۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده کرد و جانشین این گوشی هوشمند، یعنی اکسپریا XA1 نیز از همان ظرفیت باتری برخوردار است؛ البته به‌ لطف بهینه‌سازی‌های نرم‌افزاری و پردازنده با لیتوگرافی و مصرف پایین‌تر باعث شده است تا طول عمر باتری XA1 در سطح قابلی قبولی باشد. مدیاتک ادعا می‌کند هلیو پی ۲۰ تا حدود ۲۵ درصد کم‌مصرف‌تر از هلیو پی ۱۰ است.

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

 اکسپریا XA1 می‌تواند با هر بار شارژ کامل یک روز کاری را دوام بیاورد. در آزمایش رایج دیجیتال مارک، اکسپریا XA1 را تا ۱۰۰ درصد شارژ کردیم و سپس ویدیویی را به‌صورت ممتد در شرایطی که شدت روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد تنظیم شده و شبکه‌های بی‌سیم غیرفعال شده بودند، پخش کردیم که در این شرایط، باتری اکسپریا XA1 موفق شد تا ۱۰ ساعت دوام بیاورد.

نام گوشی هوشمندنمایشگرظرفیت
(mAh)
ویدیو
(h)
وب‌گردی
(h)

GFXBench
Manhattan3.1
Battery LifeTime

GFXBench
Manhattan3.1
LongTime Peformance
PC Mark
(h)
Sony Xperia XA1۷۲۰p/”5.0۲۳۰۰۱۰۹:۵۰۲۹۸.۴min۹۱۶.۸Frame
Nokia 6۱۰۸۰p/”5.5۳۰۰۰۱۲۱۱:۲۰۹:۱۵
Huawei Honor 6X۱۰۸۰p/ “5.5۳۳۴۰۱۱:۰۶۱۰:۳۰۱۰:۱۹
(Samsung Galaxy A8 (2016۱۰۸۰p/ “5.7۳۳۰۰۱۲:۱۰۱۲:۳۰
(Samsung Galaxy A7 (2017۱۰۸۰p/ “5.7۳۶۰۰۱۹:۱۰۱۶:۳۶۱۲:۵۲
(Samsung Galaxy A5 (2017۱۰۸۰p/ “5.2۳۰۰۰۱۲:۴۰۱۴:۲۰۶:۵۵
Xioami Redmi 4 Prime۵.۰′ /۱۰۸۰p۴,۱۰۰۱۰:۱۰۱۶:۱۵۸:۳۴
Samsung Galaxy J7 Prime۵.۵″ / ۱۰۸۰p۳,۳۰۰۱۴:۱۰۹:۰۷
Samsung Galaxy J5 Prime۷۲۰p / “5.0۲,۴۰۰۱۶:۳۰۹:۱۴
Huawei Mate 9۵.۹″ / ۱۰۸۰p۴,۰۰۰۱۴:۱۵۱۲:۵۰۹:۲۲
Huawei Honor 8۵.۲″ / ۱۰۸۰p۳,۰۰۰۹:۰۰۱۰:۴۰
Huawei Nova Plus۵.۵″ / ۱۰۸۰p۳,۳۴۰۱۱:۰۰۱۰:۵۰
Motorola Moto Z۵.۵″ / QHD۲,۶۰۰۸:۵۰۶:۵۰
Xiaomi Mi 5s۵.۱۵″ / ۱۰۸۰p۳,۲۰۰۱۳:۰۰۱۲:۱۰
Apple iPhone 7۴.۷″ / ۷۵۰p۱,۹۶۰۹:۲۰۱۰:۰۰
Sony Xperia XZ۵.۲″ / ۱۰۸۰p۲,۹۰۰۹:۰۰۹:۲۰
Apple iPhone 7 Plus۵.۵″ / ۱۰۸۰p۲,۹۰۰۱۴:۲۰۱۲:۰۰
Sony Xperia XA Ultra۶.۰″ / ۱۰۸۰p۲,۷۰۰۸:۵۰۸:۰۰
Huawei P9 Lite۵.۲″ / ۱۰۸۰p۳,۰۰۰۱۱:۰۶۱۱:۳۰
Samsung Galaxy C5۵.۲″ / ۱۰۸۰p۲,۶۰۰۸:۲۰۹:۰۰

با مشاهده نتایج باید گفت  عملکرد اکسپریا XA1 از لحاظ مصرف باتری نسبت به نسل پیشین خود بهتر شده است و نیاز اکثر کاربران را به خوبی پوشش می‌دهد. 

جمع‌بندی

اکسپریا ایکس ای وان یکی از گوشی‌های خوش ساخت و زیبای بازار میان‌رده‌ها است. این گوشی دوربین توانمند و پردازنده‌ی قوی دارد و نمایشگر آن نیز هرچند از نظر رزولوشن در سطح رقبای خود نیست اما کیفیت قابل قبولی را در شرایط مختلف ارائه می‌کند. 

سونی ایکسپریا xa1 / sony xperia xa1

اما تنها مانع بر سر راه فروش اکسپریا ایکس ای وان قیمت نسبتا بالاتر آن در مقایسه با رقبا است که در بازار میان‌رده‌ها تاثیر بسیاری در انتخاب مصرف‌کننده‌ دارد. 

نکات مثبت

  • رابط کاربری نرم و روان
  • دوربین اصلی و سلفی توانمند
  • خوش‌دستی و راحتی کار با گوشی
  • طراحی ظاهری زیبا

نکات منفی

  • نبود سنسور اثر انگشت
  • اسپیکر ضعیف

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : sonyاپل xاچ پیاکسپریاایسرایفون 8ایفون xجعبه گشایی موبایلدیجیتالدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیسامسنوگسرفیسسونیفروش موبایلنقد و بررسی موبایلنوت 8
admin
ارسال دیدگاه