بررسی لپ‌تاپ میان‌رده‌ی X553 ایسوس در دیجیتال مارک

{autotoc}لپ‌تاپ X553MA جدیدترین میان رده‌ی ایسوس است که با طراحی زیبا و بدنه‌ی باریک چشم‌های خریداران را به سوی خود جذب خواهد کرد. در ادامه‌ی مطلب سعی می‌کنیم تا شما را با این محصول جالب از ایسوس آشنا کرده و نقاط قوت و ضعف آن را برشماریم.

لپ‌تاپ X553 توسط دفتر ایسوس در ایران در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفت تا مورد نقد و بررسی قرار گیرد.

همیشه ایسوس سعی داشته با تنوع بخشیدن به محصولات خود برای هر مصرف کننده‌ای محصولی مناسب با خواسته‌هایش را به قیمت مناسب عرضه کند. بسیاری از کاربران خانگی نیازی به پردازنده‌ی قوی یا گرافیک بالا در لپ‌تاپ ندارند و برای آن‌ها قابلیت‌های دیگری مهم است. زیبایی ظاهری، عمر بالای باتری، صدای مناسب و سبکی و قابل حمل بودن. X553 برای افرادی ساخته شده است که بیشتر به وب گردی می‌پردازند یا به تایپ مقالات و چت کردن با دوستان علاقه دارند و در نهایت به تماشای فیلم و پخش موسیقی با لپ‌تاپشان می‌پردازند. پردازنده‌ی این لپ‌تاپ یکی از ۴ هسته‌ای‌های کم مصرف از خانواده‌ی Bay Trail اینتل است. شنیدن نام پردازنده‌ی ۴ هسته‌ای ساخت اینتل ما را به یاد نتایج خیره کننده‌ بنچمارک‌های سخت‌افزاری پردازنده‌های قدرتمند i7 این شرکت می‌اندازد، اما از این لپ‌تاپ اصلا نباید چنین انتظاری داشته باشید و طبق مثل معروف هر گردی گردو نیست و هر ۴ هسته‌ای i7 نمی‌شود. پردازنده‌ی Bay Trail به کار رفته در این دستگاه Pentium N3530 نام دارد که به عنوان جانشین پردازنده‌های اتم برای استفاده در نت‌بوک و الترا پی‌سی‌های کم مصرف عرضه می‌شوند.

طراحی

ایسوس در محصولات جدیدش سعی کرده به زبان طراحی و شخصیت خاص خودش دست پیدا کند که نتیجه‌ی طراحی صنعتی مهندسان این شرکت در X55 کاملا مشخص است. اولین مشخصه‌ی ظاهری که پس از گشودن این لپ‌تاپ به چشم می‌آید بدنه‌ی سفید صدفی و صفحه کلید جزیره‌ای مشکی است که کنتراست زیبایی از سیاه و سفید را به وجود می‌آورد. در زیر صفحه کلید تاچ پد سفید بزرگی قرار گرفته که کمی به سمت چپ دستگاه مایل است.

دکمه‌های فیزیکی مانند تاچ پدهای محصولات اپل در زیر صفحه‌ی لمسی قرار دارد و اگر نخواستید از قابلیت‌های چند لمسی استفاده کنید، می‌توانید با فشار دادن قسمت پایین تاچ‌پد به آن‌ها دسترسی داشته باشید. بالای صفحه کلید در سمت چپ دکمه‌ی ۴ گوش سفید رنگ پاور و در سمت راست برند سونیک مستر که به کیفیت بالای صدای دستگاه اشاره می‌کند، درج شده است. در نگاه اول بدنه‌ی دستگاه صاف و بدون پستی و بلندی به نظر می‌رسد که فقط دکمه‌های صفحه کلید از آن بیرون آمده‌اند اما اگر با دقت بیشتری نگاه کنیم انحنای به سمت بیرون زیبایی را در سمت چپ و راست صفحه کلید موجب شده تا کناره‌ها به اندازه‌ی ارتفاع صفحه کلید بالا بیایند و هنگام بستن در لپ‌تاپ فاصله‌ای بین نمایشگر و بدنه باقی نماند. در سمت چپ دستگاه از بالا به پایین ابتدا ورودی برق سپس LAN و VGA بعد از آن HDMI، درگاه USB 3، ورودی کارت حافظه‌ی SD، درگاه USB 2 و ورودی میکروفن و هدفون قرار دارد. در سمت چپ فقط درب DVD Writer به چشم می‌خورد و در قسمت جلو سمت چپ دستگاه ۲ چراغ LED برای نشان دادن روشن بودن دستگاه و فعالیت هارد مخفی شده‌اند.

در کف دستگاه دو خروجی صدای اسپیکر دیده می‌شود و بجز آن هیچ محفظه‌ای وجود ندارد. لولای به کار رفته در این لپ‌تاپ کیفیت و استحکام خوبی دارد و بسیار شبیه به لپ‌تاپ‌های اپل است. تخلیه‌ی هوای گرم نیز از طریق فضایی که بین لولا و بدنه وجود دارد صورت می‌گیرد. با بستن درب لپ‌تاپ لایه‌ی بالایی سفید دیده می‌شود و بقیه دستگاه کاملا مشکی که همین کنتراست بالا و تیز شدن قسمت جلوی دستگاه کمی آن را نازک‌تر نشان می‌دهد. البته شاید از لپ‌تاپ‌های معمول اندکی نازک‌تر باشد، اما با توجه به پردازنده‌ی به کار رفته در آن و در مقایسه با اولترابوک‌ها ضخامت آن زیاد است که احتمالا دلیل آن وجود درایو اپتیکال است.

Asus X553

بدنه‌ی سفید رنگ روی دستگاه از پلاستیک با کیفیت و مقاومی ساخته شده و روی آن هاشورهای دایره‌ای وجود دارد که به سمت مرکز، جایی که برند ایسوس درج شده می‌روند و باعث اصطکاک بهتر دستگاه با دست می‌شود. لپ‌تاپ X553 حدود ۲.۳ کیلوگرم وزن دارد که در رده‌ای بقیه لپ‌تاپ های ۱۵ اینچی قرار می‌گیرد. این در حالی است که انتظار می‌رود لپ‌تاپ با پردازنده‌ی کم مصرف بی‌تریل وزن و ضخامت در حد اولترابوک‌ها داشته باشد.

مشخصات فنی لپ‌تاپ X553 ایسوس

  • پردازنده Pentium N3530 با معماری Bay Trail
  • سیستم‌عامل ویندوز ۸.۱
  • حافظه‌ی رم ۸ گیگابایت DDR3
  • اسپیکر استریو با پشتیبانی از فناوری Sonic Master
  • میکروفون
  • وب کم ۱ مگاپیکسل
  • صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچ با رزولوشن اچ‌دی معادل ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل
  • بلوتوث و وای فای ۸۰۲.۱۱ac
  • شبکه اترنت گیگابیت

صفحه نمایش

نمایشگر ۱۵.۶ اینچی این دستگاه مانند اکثر لپ‌تاپ های موجود در بازار از رزولوشن اچ‌دی بهره می‌برد. بنابراین از نظر وضوح نمی‌توان ایرادی بر آن گرفت اگرچه صفحه‌ی براق آن نور را به خوبی انعکاس می‌دهد و استفاده از دستگاه را در مناطق پرنور سخت می‌کند.

Asus Laptopn X553

کیفیت نمایشگر در حد قابل قبولی است البته اگر از روبرو به آن نگاه کنید. از آنجایی که پنل نمایشگر این لپ‌تاپ از نوع TN است زاویه‌ی دید محدودی دارد و اگر کمی زاویه نمایشگر را تغییر دهید، رنگ‌ها به هم‌ریخته شده و از دقت نمایش تصاویر کاسته می‌شود.

حداکثر نور پس‌زمینه این نمایشگر در حد متوسطی است و برای استفاده در محیط‌های داخلی کاملا مناسب است. از آنجایی که صفحه نمایش لپ‌تاپ براق است در محیط‌های پرنور عملا استفاده از آن مشکل می‌شود و اشیاء اطراف نمایشگر در تصویر مشاهده می‌شوند.

در کل صفحه نمایش در محیط‌های داخلی و آن زمانی که از روبرو به تصویر نگاه می‌کنید تصویر قابل قبولی را ارائه می‌کند اما در شرایط دیگر کیفیت تصویر چنگی به دل نمی‌زند. صفحه‌نمایش لپ‌تاپ نیز لمسی نیست.

نرم‌افزار

نمونه‌ای که در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفت، سیستم‌عامل ویندوز ۸.۱ بر روی آن نصب بود.

مهم ترین نرم‌افزارهای پیش نصب شده بر روی این دستگاه درایورهای آن هستند که امکاناتی مانند ارتقاء نرم‌افزاری بایوس دستگاه یا کالیبراسیون مانیتور و تنظیم خروجی صدا را انجام می‌دهند. به جز این‌ها ایسوس چند نرم‌افزار کم کاربرد را نیز پیشفرض بر روی دستگاه نصب کرده است مانند فضای ابری خود ایسوس یا نسخه‌ی آزمایشی آنتی‌ویروس McAfee و چند نرم افزار دیگر.

البته ایسوس نرم‌افزاری به نام Installation Wizard را همراه X553 عرضه کرده که با اتصال به اینترنت می‌تواند نرم‌افزارها و درایورها را به روز رسانی کند.

اسپیکر و سیستم صوتی

مانند اکثر محصولات جدید ایسوس X553 نیز به یک جفت اسپیکر استریو مجهز شده است که از تکنولوژی Sonic Master پشتیبانی می‌کنند. این اسپیکرها در سمت راست و چپ قسمت پایین لپ‌تاپ قرار دارند و صدای خوب و قابل قبولی را ارائه می‌دهند. در حقیقت کیفیت صدا نقطه‌ی قوت این دستگاه است، اگرچه با زیاد کردن حجم صدا مقداری از کیفیت آن کاسته می‌شود، اما اگر حجم صدا زیر ۷۰ درصد تنظیم شود از ترکیب کیفیت مناسب و حجم قابل قبول صدا بهره‌مند خواهید شد. علاوه بر اسپیکرها به لطف درایور صدای Realtek کیفیت بسیار خوبی را با هدفون نیز تجربه خواهید کرد. کیفیت صدای خروجی مناسب باعث می‌شود تا این لپ‌تاپ میان‌رده مناسب افرادی شود که به دنبال استفاده از آن، برای انجام امور چند رسانه‌ای هستند.

صفحه کلید و تاچ پد

صفحه کلید X553 جزیره‌ای است و کلیدها به رنگ مشکی در بین قالب سفید پیانویی جای گرفته‌اند که شکل شمایل مناسبی را به لپ‌تاپ بخشیده‌اند. صفحه کلید فاقد نور پس زمینه است بنابراین در تاریکی باید از نور صفحه نمایش برای دیدن کلیدها استفاده کرد. امروزه اکثر لپ‌تاپ‌ها به صفحه‌کلید چیکلت با طراحی جزیره‌ای مجهز می‌شوند تا مایعات و گرد و غبار به راحتی به داخل صفحه کلید نفوذ نکند و کیفیت صفحه کلید به مرور کم نشود. فاصله بین کلیدها در صفحه کلیدِ X553 مناسب است و به همین دلیل تایپ دو دستی با آن به سادگی انجام می‌شود البته قبل از آن باید تاچ‌پد را خاموش کرد چرا که تاچ‌پد بزرگ باعث می‌شود تا کف دست با آن برخورد کند. با این حال پس از چند روز استفاده از این لپ‌تاپ عادت می‌کنید که دستان خود را چطور بر روی صفحه کلید قرار دهید که با تاچ‌پد برخورد نکند.

X554 Laptop

مثل بقیه لپ‌تاپ ها برای کنترل حجم صدا، یا روشن، خاموش کردن شبکه بی سیم یا کم و زیاد کردن شدت روشنایی نور نمایشگر باید از کلیدهای ترکیبی Fn بعلاوه کلیدهای F1 تا F10 استفاده کرد.

در زیر صفحه کلید تاچ پد بزرگی قرار گرفته که از دستورات چند لمسی پشتیبانی می‌کند. این تاچ‌پد می‌تواند تا حدودی جای خالی صفحه نمایش لمسی در ویندوز ۸ را پر کند و کاربر از طریق لمس چند انگشتی دستورات مورد نظر خود را اجرا کند. اما پردازنده‌ی نه چندان قوی بکار گرفته شده در این لپ‌تاپ باعث می‌شود تا بعضی اوقات ژست‌های لمسی با کمی تاخیر اجرا شوند.

سطح تاچ‌پد یک تکه است یعنی دکمه‌های چپ و راست بصورت مجزا وجود ندارند و در زیر فضای لمسی قرار گرفته‌اند. در زمان استفاده از تاچ‌‌پد مشکلی مشاهده نکردم و در تمام موارد نشانگر ماوس با دقت در مسیر مورد نظرم قرار گرفت.

طول عمر باتری

برای بررسی طول عمر باتری روال همیشگی که شامل دو آزمایش مختلف پخش ویدیو پشت سر هم و نرم افزار Battery Eater است را انجام دادیم. در هر دو آزمایش شدت روشنایی نور نمایشگر را روی ۵۰ درصد تنظیم شده و شبکه‌ی وای-فای خاموش بود. در تست پخش ویدیو، فیلم Thor با رزولوشن ۱۰۸۰p را به صورت پشت سر هم پخش کردیم که X553 توانست ۴ ساعت و در آزمایش Battery Eater به میزان ۲ ساعت و ۱۵ دقیقه دوام آورد. این طول عمر باتری برای یک لپ‌تاپ کم مصرف نسبتا پایین است.

قدرت و بازده

پردازنده‌ی N3530 در این لپ‌تاپ بکار گرفته شده که از خانواده پنتیوم و از سری Bay Trail  اینتل است. این پردازنده دارای ۴ هسته‌ی ۲.۱۶ گیگاهرتز است که در حالت Burst تا ۲.۵۸ گیگاهرتز بصورت موقت افزایش می‌یابد. این پردازنده ۲ مگابایت حافظه‌ی کش دارد. پردازنده‌های Bay Trail براساس لیتوگرافی ۲۲ نانومتری ساخته می‌شوند و بیشتر قرار است از آن‌ها در لپ‌تاپ‌های جایگزین نت‌بوک‌ها یا تبلت‌های ویندوز استفاده شود. حداکثر مصرف انرژی در N3530 حدود ۷.۵ وات است و اگر تولیدکنندگان سخت‌افزار بخواهند می‌توانند مصرف انرژی را روی ۴.۵ وات حفظ کنند، البته در این حالت پردازنده‌ روی کلاک پایین‌تری کار خواهد کرد. پردازنده‌ی N3530 حداکثر از ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم پشتیبانی می‌کند و ایسوس نیز همین میزان حافظه‌ی رم را برای لپ‌تاپ X553 در نظر گرفته است. اینتل یک پردازنده‌ی گرافیکی Intel HD را نیز با CPU بِی‌تریل خود مجتمع کرده که با فرکانس پایه‌ ۳۱۳ مگاهرتز کار می‌کند و قادر است در حالت بِرست با حداکثر فرکانس ۸۹۶ مگاهرتز کار کند.

asus X553

لپ‌تاپ X553 فاقد کارت گرافیک مستقل است و وظیفه پردازش گرافیکی را GPU مجتمع شده با پردازنده‌ی اصلی برعهده می‌گیرد. به این ترتیب نباید به هیچ‌وجه اجرای بازی‌های امروزی را از لپ‌تاپ X553 انتظار داشت. پردازنده‌ی بی‌تریل نیز برای انجام امور سنگین چندان مناسب نیست و بیشتر برای استفاده‌های اداری، وب‌گردی، تماشای ویدیو، گوش دادن به موسیقی و اموری از این دست طراحی و ساخته شده است.

پس به خاطر داشته باشید اگر هنگام خرید لپ‌تاپ بعدی فروشنده به شما گفت که دستگاه به پردازنده‌ی ۴ هسته‌ای مجهز است، مطمئن شوید پردازنده‌ی پیشنهادی از کدام خانواده است. تفاوت قدرت و بازده بسیار زیادی بین یک پردازنده‌ی پنتیوم با یک پردازنده Core i است و البته قیمت این محصولات نیز به شکل محسوسی با یکدیگر فرق می‌کند.

با وجود سخاوت ایسوس در به کار بردن ۸ گیگابایت رم و ۱.۵ ترابایت حافظه‌ی ذخیره سازی دیسک سخت، به علت ضعف پردازنده بعضی اوقات حتی در امور معمولی نیز با لگ و تاخیر مواجه می‌شوید. ایسوس در این دستگاه از باتری قویی استفاده نکرده ولی مصرف کم پردازنده باعث شده عمر باتری نسبتا خوبی را شاهد باشیم. در حقیقت مهمترین عامل مصرف انرژی در این دستگاه نمایشگر آن است. این پردازنده‌ی کم مصرف و ضعیف دستگاه را در رده‌ی نت‌بوک‌ها قرار می‌دهد البته با نمایشگری بزرگتر. با این حال X553 به راحتی قادر است تا ویدیو در رزولوشن ۱۰۸۰p را پخش کند، بنابراین در امور مولتی مدیا با آن دچار مشکل نخواهید شد.

متاسفانه در اجرای بنچمارک ۳D Mark 2011 و ۲۰۱۳ با این سیستم به چند بار خطا برخورد کردیم اما بقیه‌ی نتایج را می‌توانید در جدول زیر مشاهده کنید و با بقیه محصولات بررسی شده توسط دیجیتال مارک مقایسه کنید:













لپ‌تاپ۳D Mark 2006PC Mark 2007۳D Mark 2011Nova
Bench
۳D Mark 2013
Ice / Cloud / Fire
ASUS X553 ۱,۹۸۸ ۱,۶۰۱ ۴۹۰
Lenovo Flex 2 ۱۰,۱۰۱۲,۷۹۰۲,۳۱۶۶۸۴۴۷,۲۸۰ / ۵,۸۳۶ / ۱,۲۸۸
Lenovo Yoga 2 Pro ۵,۷۱۱۵,۲۷۴۱,۳۷۳۷۰۴۵۶۹ / ۳,۴۱۲ / ۲۳,۰۹۶
Lenovo ThinkPad Tablet 2 ۴۶۳۱,۲۱۵۲۲۲
Asus ET2321 AIO ۸,۸۰۷۳,۷۸۴۱,۸۹۳۶۵۴۱۲,۲۳۰ / ۴,۴۹۴ / ۱,۰۳۲
Acer Aspire S7 2013 ۶,۱۶۶۵,۴۰۸۹۰۳۶۸۹۱۶,۳۶۵ / ۴,۶۳۴ / ۷۰۶
Lenovo T430 ۹,۷۹۲۲,۷۰۴۱,۲۱۸۷۷۸۳۳,۵۱۹ / ۳,۶۶۳ / ۴۸۹
Fujitsu AH552/SL  ۵,۵۸۰ ۲,۹۸۸ ۶۶۱  
TransformerBook TX 300 – i5  ۲,۰۸۱۲,۴۵۰۵۵۰  
Samsung 550P5C-S02 ۱۳,۰۳۸۲,۲۳۹۲,۳۵۹  
Samsung 900X3C-A02 ۵,۵۲۰۳,۶۳۰ ۵۴۳  

 

بنچمارک ۳D Mark 2006 که در آن تمرکز بر روی پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) است:

 

بنچمارک PC Mark نشان دهنده‌ی قدرت پردازشی دستگاه است که در آن سرعت حافظه‌ی ذخیره سازی، قدرت پردازنده‌ی گرافیکی، سرعت انتقال اطلاعات در حافظه‌ی رم و قدرت پردازنده‌ی اصلی (CPU) تاثیر گذار است:

 

بنچمارک Nova benchmark  که تمرکز اصلی آن روی قدرت پردازنده‌ی گرافیکی است:

 

جمع بندی

لپ تاپ Asus X553 از نظر قدرت و بازده در سطح بالای قرار ندارد و قادر نیست با لپ‌تاپ های رده بالای امروزی رقابت کند. به همین دلیل قیمت نهایی ارزش آن را برای خرید تعیین خواهد کرد. این محصول هنوز وارد بازار کشور نشده اما ایسوس قرار است آن را با قیمت رقابتی در کشور عرضه کند. طراحی و جنس بدنه X553 جذاب و قابل قبول است، وزن و اندازه‌ی مناسبی به عنوان یک لپ‌تاپ ۱۵ اینچی دارد. متاسفانه نمایشگر این نوت بوک نیز خیلی جذاب نیست و هر چند رنگ‌ها در آن نسبتا دقیق نمایش داده می‌شوند اما زاویه‌ی دید محدودی دارد. البته اکثر لپ‌تاپ‌های میان‌رده‌ی بازار از صفحه‌نمایشی در همین کلاس بهره می‌برند.

X553 Asus

تاچ پد و صفحه کلید این لپ تاپ بسیار خوب طراحی شده و از کار کردن با آن‌ها لذت خواهید برد. تاچ پد به دقت و بصورت صحیح دستورات را دریافت می‌کند و فاصله و ارتفاع کلیدهای کی‌برد نیز مناسب است، همچنین طراحی با کنتراست سیاه و سفید آن، شمایلی با کیفیت و شیک به آن بخشیده است. عمر باتری این لپ‌تاپ مناسب است و به لطف پردازنده‌ی فوق‌العاده کم مصرف آن اگر نمایشگر خاموش شود تقریبا دستگاه مصرفی نخواهد داشت.

با توجه به مشخصات فنی X553 می‌توان گفت این لپ‌تاپ برای افرادی مناسب است که بیشتر به نت گردی و کارکردن با اسناد آفیس می‌پردازند و توقع استفاده از نرم‌افزارهای سنگین و گرافیکی یا بازی‌های سنگین را از لپ‌تاپ خود ندارند. بدنه‌ی این دستگاه زیبا و خوش ساخت است. نمایشگر آن شفاف است بنابراین اگر می‌خواهید در محیط‌های پرنور به وب‌گردی بپردازید بهتر است به سراغ مدل‌هایی با صفحه نمایش مات بروید. این مدل هنوز در ایران توزیع نشده و نسخه‌ی تست کارخانه به دست دیجیتال مارک رسیده است بنابراین ممکن است نسخه‌ای که وارد کشور می‌شود مشخصات نسبتا متفاوتی داشته باشد.

نقاط قوت

  • کیفیت ساخت و طراحی خوب
  • صفحه کلید و تاچ‌پد مناسب
  • درایو اپتیکال و درگاه‌های متنوع ورودی و خروجی
  • اسپیکر با کیفیت

نقاط ضعف

  • نمایشگر براق با شدت روشنایی کم و زاویه دید محدود
  • استفاده از پردازنده‌ی نه چندان قوی از سری BayTrail در یک لپ‌تاپ ۱۵ اینچی


این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد


منبع

admin
ارسال دیدگاه