بررسی لپ‌تاپ N550JV ایسوس – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

{autotoc}لپ‌تاپ‌های سری N ایسوس عموما برای کاربردهای چندرسانه‌ای مثل تماشای فیلم، بازی‌‌های سنگین گرافیکی، گوش دادن و ویرایش موزیک و… تولید می‌گردند و از کیفیت ساخت مناسبی برخوردارند. این سری لپ‌تاپ‌های ایسوس عموما سخت‌افزاری قدرتمند و کیفیت صوت و تصویر بالایی دارند، اما طراحی آنها چندان ظریف و سبک نیست و عموما وزن و ضخامت زیادی دارند.

N550JV-CM198 یکی از جدیدترین محصولات سری مالتی‌مدیای لپ‌تاپ‌های ایسوس است که مجهز به یک پردازنده قوی جدید، کارت گرافیک پرقدرت، حافظه رم بالا، حافظه داخلی زیاد و اسپیکرهایی با کیفیت مجهز شده است. این لپ‌تاپ که با قیمت تقریبی چهار میلیون تومان در بازار کشور موجود است، توسط دفتر ایسوس در ایران در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفت تا در بوته نقد و بررسی قرار گیرد.

طراحی و سخت‌افزار

بخش‌های اصلی بدنه لپ‌تاپ N550JV ایسوس از جنس آلومینیوم است. پشت بخش نمایشگر لپ‌تاپ از جنس آلومینیوم است که روی آن یک لایه رنگ تیره طرح دار قرار گرفته که به زیبایی دستگاه کمک بزرگی کرده است. این بخش در لبه‌ها خمیده شده تا نمایشگر در داخل آن قرار گیرد. ایرادی که در طراحی این بخش وارد است آن‌که در اثر استفاده از دستگاه، اثر انگشتان کاربر بر روی بدنه پشتی دستگاه باقی‌مانده و همیشه لک‌هایی روی آن قابل مشاهده است. بنابراین اگر بخواهید ظاهر دستگاهتان همیشه تمیز و زیبا باشد، باید به صورت مداوم بدنه پشتی را تمیز کنید! در وسط این بخش نیز لوگوی ایسوس به رنگ نقره‌ای قابل مشاهده است.

قسمت زیرین دستگاه از جنس پلاستیک باکیفیت ساخته شده و علاوه بر شبکه‌های هوا برای خروج حرارت، در قسمت جلوی آن نیز یک اسپیکر بزرگ تعبیه شده است. وقتی درب لپ‌تاپ را باز می‌کنید اولین موضوعی که توجه شما را جلب می‌کند طراحی مشبک بدنه در دو گوشه فوقانی صفحه کلید است. این بخش‌ها در واقع خروجی اسپیکرهای قدرتمندی هستند که در این لپ‌تاپ مالتی‌مدیا گنجانده شده‌اند. در مرکز این بخش‌ها نیز دکمه پاور (در سمت راست) و دکمه Instant On (در سمت چپ) قرار گرفته‌اند.

بر خلاف پشت نمایشگر که رنگ تیره دارد. بدنه دستگاه در بخش صفحه‌کلید کاملا نقره‌ای است. به جز دکمه‌های صفحه‌کلید، که از جنس پلاستیک ساخته‌ شده‌اند، بقیه بخش‌های بدنه تماما آلومینیومی است. به لطف نمایشگر بزرگ صفحه عریض N550، ایسوس توانسته یک صفحه‌کلید جزیره‌ای مناسب به همراه کلیدهای اختصاصی اعداد را در سمت راست صفحه کلید بگنجاند.

Asus VieSonic

در زیر کیبورد شاهد یک تاچ‌‌پد بزرگ و عالی هستیم که کار با آن بسیار راحت است. بر خلاف پشت دستگاه، بدنه داخلی به هیچ عنوان اثر انگشت را نمایان نکرده و همیشه ظاهر تمیز و زیبای خود را حفظ می‌کند.

یکی از نکات قوت ایسوس در طراحی لپ‌تاپ‌های جدید استفاده از دو رنگ کلاسیک برای بخش‌های مختلف است که به شکل قابل قبولی آنها را با هم ترکیب می‌کند. N550JV نیز از این قاعده مستثنی نیست. بخش نمایشگر دستگاه همچون بخش پشتی نمایشگر تیره رنگ است. طراحی نمایشگر به ساده‌ترین شکل ممکن صورت گرفته است: یک صفحه لمسی براق با لوگوی بزرگ ایسوس در زیر و یک وب‌کم در بالای آن! حاشیه نمایشگر اندکی ضخیم است که باعث می‌شود اندکی از زیبایی دستگاه کاسته شود.

لبه‌های دور N550 پر است از انواع پورت‌ها و ورودی‌ها و خروجی‌های متنوع! بدنه بخش صفحه‌کلید در لبه‌ها خمیده شده تا یکپارچگی آن حفظ شود. گوشه‌های تیز ایجاد شده نیز به نرمی و دقت تراش خورده و جلا داده شده‌اند تا زیبایی بدنه دو چندان گردد.

Asus N550JV

مشخصات سخت‌افزاری N550JV-CM198 ایسوس

  • پردازنده Core i7 4700HQ اینتل (Haswell) با فرکانس کلاک ۲.۴ گیگاهرتز
  • حافظه رم ۸ گیگابایت اختصاصی DDR3 تا ۱۶ گیگابایت رم اشتراکی
  • ۱ ترابایت دیسک سخت با سرعت ۵۴۰۰ دور بر دقیقه
  • کارت گرافیک انویدیا Geforce GT750M با حافظه اختصاصی ۴ گیگابایت
  • صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچ لمسی از نوع IPS با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل
  • وزن ۲.۶ کیلوگرم و ابعاد ۳۸۳ در ۲۵۵ در ۲۷.۷ میلی‌متر
  • باتری ۴ سلولی لیتیوم پلیمر
  • دارای درایو نوری Blu-Ray Writer
  • مجهز به اسپیکرهای Bang & Olufsen ICEpower
  • فاقد سیستم عامل
  • قیمت تقریبی ۴,۰۰۰,۰۰۰ تومان

در لبه سمت راست دستگاه،  قفل کینگستون،  درایو نوری Blu-Ray Writer، یک درگاه USB 3.0 و شیار کارت حافظه SD قرار داده شده است. در لبه جلو چراغ‌های LED نمایش وضعیت، تعبیه شده‌اند و جز آنها چیز دیگری قابل مشاهده نیست. لبه سمت چپ دستگاه شلوغ‌ترین و احتمالا پر استفاده‌ترین بخش این لپ‌تاپ است. در این بخش یک سوکت تغذیه الکتریکی و در کنار آن جک اختصاصی ایسوس برای ساب‌ووفرهای SonicMaster این کمپانی قرار دارد. وصل نمودن این ابزار جانبی به لپ‌تاپ باعث می‌شود تا صدای خروجی حجم و عمق بیشتری پیدا کند. یک پورت اترنت، خروجی HDMI و DisplayPort و در کنار آنها دو درگاه USB 3.0 دیگر در سمت چپ N550JV خودنمایی می‌کنند.

Asus Port N55JV

N550 یک لپ‌تاپ مالتی‌مدیا است که با هدف ارائه محتوای صوتی-تصویری به بهترین شکل طراحی گشته است. استفاده از پردازنده و کارت گرافیک قدرتمند، اسپیکرها و سیستم صوتی پیشرفته و کیفیت تصویر مناسب گواهی بر این مدعا است که N550 یکی از قدرتمندترین و جدیدترین لپ‌تاپ‌های سری مالتی‌مدیا در بازار است. اما همه این موارد باعث شده که این محصول به یک لپ‌تاپ سنگین و نه چندان ظریف تبدیل گردد که کمی حمل و نقل آن را دشوار می‌کند.

در مجموع می‌توان کیفیت ساخت این لپ‌تاپ را خوب و طراحی آن را بالاتر از حد متوسط ارزیابی کرد. اما اگر دنبال یک محصول ظریف، باریک و سبک هستید، دور N550 را خط بکشید. اگر از لپ‌تاپ انتظار نمایش قدرت بالا و عملکردی سریع را دارید و از آن بیشتر در منزل یا در محل کار استفاده می‌کنید و نیازی به جابجایی زیاد آن ندارید، N550JV می‌تواند یک گزینه خوب برای شما باشد، ولی اگر زیاد مسافرت می‌کنید یا به هر دلیلی باید لپ‌تاپتان را با خود همیشه و در همه جا همراه داشته باشید، باید به دنبال گزینه سبک‌تر و البته ضعیف‌تری باشید.

صفحه نمایش

نمایشگر N550JVاز نوع IPS LCD بوده و رزولوشن آن Full HD است. از آنجایی که سایز نمایشگر دستگاه ۱۵.۶ اینچ است، رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل آن منجر به تراکم ۱۴۱ پیکسل بر اینچ می‌گردد که تجربه قابل قبولی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. کنتراست تصویر مناسب است و به لطف بهره‌گیری از پنل IPS رنگ‌ها در آن بسیار طبیعی به نمایش در می‌آیند.

windows 8 asus laptop

زاویه دید افقی و عمودی نمایشگر بسیار خوب هستند و تمام این موارد N550 را به ابزاری ایده‌‌آل برای تماشای محتوای ویدئویی در رزولوشن Full HD تبدیل می‌کند. روی پنل نمایشگر یک محافظ شیشه ای مقاوم براق قرار گرفته تا تصاویر زیباتر و درخشان به نمایش درآیند. N550 از لمس ۱۰ انگشتی پشتیبانی کرده و حساسیت لمسی مناسبی دارد که تجربه کار با ویندوز ۸ را لذت‌بخش‌تر می‌کند.

شدت روشنایی نمایشگر در حد عالی نیست، اما قابل قبول است و می‌توان  در محیط‌های پرنور با آن کار کرد. روشنایی ۲۷۵ نیت این دستگاه از اکثر لپ تاپ‌های هم‌رده رقیب‌اش روشن‌تر است.

در مجموع نمایشگر این دستگاه برای یک لپ‌تاپ سری مالتی‌مدیا خوب است و به لطف استفاده از پنل IPS، دقت خوبی در نمایش صحیح رنگ‌ها و زاویه دید مناسبی دارد.

طراحی لولای این لپ‌تاپ به شکلی است که بخش نمایشگر دستگاه تا ۱۳۵ درجه خم می‌شود تا بتوان در هر شرایطی به راحتی با آن کار کرد.

اسپیکرها و سیستم صوتی

بهره‌گیری از سیستم صوتی Bang & Olufson ICEpower و اسپیکرهای پرقدرت باعث شده تا حجم و کیفیت صدای خروجی این لپ‌تاپ به اصلی‌ترین نقطه قوت آن تبدیل شود. ایسوس در مجموع چهار اسپیکر قدرتمند را در این دستگاه تعبیه نموده که تجربه متفاوتی از تماشای فیلم‌ یا موسیقی را ارائه می‌نماید.

اسپییکر ایسوس

حجم و بیس صدای خروجی بسیار زیاد است و کیفیت و شفافیت صدا بسیار عالی است. هنگام گوش دادن به موسیقی صدای سازها به صورت تفکیک شده و بدون نویز به گوش می‌رسند. متاسفانه ما دستگاه Subwoofer ایسوس را در اختیار نداشتیم تا بتوانیم آن را نیز آزمایش نماییم، اما پیش از این مدل مشابه آن را در کامپیوترهای All in One ایسوس تجربه کرده بودیم و استفاده از این ابزار، عمق صدا را بیشتر کرده و بیس آن را گوش‌نوازتر می‌کند.

ایسوس یک نرم‌افزار برای انتخاب حالت‌های مختلف پخش صدا، ارائه نموده که با نصب آن بر روی دستگاه می‌توانید صدای خروجی را برای حالت‌هایی مثل تماشای فیلم، بازی، موزیک و… بهینه نمایید. این نرم‌افزار در واقع یک اکولایزر است که تنظیمات پیش فرض را بر روی خروجی صدا اعمال می‌کند و البته اگر کاربر حرفه‌ای هستید می‌توانید از آن برای اعمال تنظیمات سفارشی بهره ببرید.

دو اسپیکر پرقدرت در گوشه‌های بالای صفحه‌کلید قرار گرفته اند و دو اسپیکر دیگر نیز در لبه جلویی لپ‌تاپ تعبیه شده‌اند. چینش مناسب اسپیکرها باعث شده تا هیچ اغتشاشی در صدای خروجی به گوش نرسد.

در مجموع می‌توان گفت که اگر به دنبال لپ‌تاپی با کیفیت و حجم صدای بسیار خوب هستید، N550JV یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما است.

صفحه کلید و تاچ‌پد

کیبورد دستگاه از نوع جزیره‌ای است و فاصله بین کلیدها بسیار خوب در نظر گرفته شده است. این صفحه کلید ارگونومی مناسبی دارد، با این حال به نظر می‌رسد که دکمه‌ها اندکی کوچک هستند و اگر در طراحی آن از دکمه‌های بزرگ‌تر استفاده می‌شد، بی‌شک تجربه تایپ کردن راحت‌تری در اختیار کاربر قرار می‌گرفت. خوشبختانه ارتفاع دکمه‌ها مناسب است و این موضوع باعث شده تا تایپ کردن با آن لذت بخش شود. خوشبختانه ایسوس بر روی کیبورد دستگاه حروف فارسی را نیز حک کرده تا کاربران ایرانی بتوانند راحت‌تر از این دستگاه استفاده نمایند.

صفحه کلید ایسوس

کیبورد با بدنه دستگاه هم‌رنگ است تا طراحی آن یکپارچه با بدنه به نظر برسد. دکمه‌های صفحه کلید پلاستیکی هستند و در هنگام تایپ صدای زیادی تولید نمی‌کنند.

ایسوس از کیبورد جزیره‌ای بر روی N550 استفاده نموده ولی نوع چیدمان دکمه‌ها به شکلی است که به نظر می‌رسد چندان در برابر نفوذ مایعات و غبار مقاومت بالایی نداشته باشند.

صفحه کلید این لپ‌تاپ مجهز به نور پس‌زمینه نیز هست. نور پس زمینه سفیدرنگ است و به کمک آن می‌توان در محیط‌های کم نور براحتی تایپ کرد. بر روی کیبورد دکمه‌های کنترل نور پس‌زمینه قرار گرفته‌اند که با استفاده از آنها می‌توان میزان نور پس‌زمینه کلیدها را کم و زیاد کرد.

تاچ‌پد N550 اندازه مطلوبی دارد. دکمه‌های فیزیکی در زیر آن به صورت پنهان قرار گرفته‌اند. جنس فلزی آن باعث می‌شود تا انگشت به راحتی بر روی آن حرکت کند. در صورتی که درایور تاچ‌پد را نصب کنید می‌توانید علاوه بر دستورات چندلمسی استاندارد ویندوز ۸ از ژست‌های حرکتی اختصاصی ایسوس نیز بهره ببرید که کارایی استفاده از تاچ‌پد را بیشتر می‌کنند.

keybaord asus

اکثر ژست‌های تا‌چ‌پد ایسوس با دو یا سه انگشت اجرا می‌شوند و  در کنار صفحه لمسی نمایشگر شما را بی‌نیاز از ماوس می کنند. به عنوان مثال برای اسکرول بر روی صفحه می‌توانید با دو انگشت تاچ‌پد را لمس نموده و به سمت بالا و پایین یا چپ و راست بکشید تا عمل اسکرول عمومی و افقی انجام شود. همچنین از لبه‌های تاچ‌پد می‌توانید برای فعال نمودن نوار چارم‌بار ویندوز و دیگر امکانات آن بهره ببرید.

قدرت و بازده

ایسوس در N550JV از یکی از قدرتمندترین پردازنده‌های موجود در بازار (البته در شاخه موبایل) استفاده نموده است. پردازنده نسل چهارمی Core i7 4700HQ اینتل نه تنها قدرت پردازشی بسیار بالایی داشته بلکه مصرف انرژی بهینه‌ای نیز دارد. هنگام استفاده معمولی همه چیز به سرعت انجام می‌گیرد و به لطف سیستم انتقال حرارت مناسب، دستگاه در پردازش‌های سنگین و اجرای اپلیکیشن‌هایی که از منابع سخت‌افزاری کار زیادی می‌کشند، تاخیری ایجاد نکرده و بدنه آن نیز داغ نمی‌شود.

N550JV علاوه بر پردازنده گرافیکی مجتمع اینتل از یک کارت گرافیک انویدیا GeForce 750M با چهار گیگابایت حافظه اختصاصی نیز بهره می‌برد. این ویژگی این لپ‌تاپ را به یک ابزار مناسب برای افراد علاقه‌مند به بازی‌ نیز تبدیل می‌کند. مسلما قدرت پردازش گرافیکی آن به پای محصولات اختصاصی ویژه گیمرها نمی‌رسد، ولی می‌تواند نیازهای یک گیمر نه چندان حرفه‌ای که دوست دارد بازی‌های سنگین را به نرمی روی دستگاه خود بازی کند، برطرف سازد. همچنین گرافیست‌ها و افراد علاقه‌مند به ویرایش ویدئو و تصویر نیز می‌توانند بدون هیچ دغدغه‌ای کارهای خود را روی این دستگاه انجام دهند.

این لپ‌تاپ فاقد سیستم‌عامل است و ما ترجیح دادیم که برای آزمایش آن، سیستم‌عامل ویندوز ۸ را روی آن نصب کنیم. مراحل دریافت و نصب صحیح و کامل درایورها اندکی دشوار است و ایسوس می‌توانست با ارائه یک DVD شامل فایل‌های مورد نیاز، کاربر را از مشکلات نصب اپلیکیشن‌های اختصاصی و درایورها راحت کند. طی آزمایش ما، ویندوز ۸ طی مدت‌زمان ۱۶ ثانیه به طور کامل لود شد که با توجه به آن که این دستگاه از دیسک سخت ۵۴۰۰ دور بر دقیقه استفاده می‌کند، عملکرد بسیار خوب این دستگاه را نشان می‌دهد.

در ادامه می‌توانید امتیاز کسب شده توسط این لپ‌تاپ را در بنچمارک‌های مختلف مشاهده کرده و با سایر رقبا مشاهده نمایید:

لپ تاپ۳D Mark 2006PC Mark 2007۳D Mark 2011Nova
Bench
۳D Mark 2013
Ice / Cloud / Fire
Asus N550JV۱۴,۰۷۶۳,۶۴۰۲,۱۱۸ ۶۷,۴۵۴ / ۷,۳۷۱ / ۱,۵۱۵
Acer Aspire S7 2013۶,۱۶۶۵,۴۰۸۹۰۳۶۸۹۱۶,۳۶۵ / ۴,۶۳۴ / ۷۰۶
Lenovo T430۹,۷۹۲۲,۷۰۴۱,۲۱۸۷۷۸۳۳,۵۱۹ / ۳,۶۶۳ / ۴۸۹
Fujitsu AH552/SL ۵,۵۸۰ ۲,۹۸۸ ۶۶۱  
TransformerBook TX 300 – i5 ۲,۰۸۱۲,۴۵۰۵۵۰  
Samsung 550P5C-S02۱۳,۰۳۸۲,۲۳۹۲,۳۵۹  
Samsung 900X3C-A02۵,۵۲۰۳,۶۳۰ ۵۴۳  
Sony VPC-SA33GX/BI۳,۷۶۸۳,۲۴۶   
Samsung 530U3C-A02 ۳,۸۱۵ ۱,۲۸۸   
Samsung 300E5Z-A01۶,۰۷۳۱,۷۸۸   
Samsung 530U2A۳,۰۶۱۱,۴۹۱   
Asus K53SV۹,۳۴۸۲,۲۸۲   
۱۵.۶ – Samsung Series 7۹,۷۲۰۲,۲۸۲   
Apple MacBook Pro – 17۸,۹۷۱   
Samsung RV-509۳,۸۵۷   

همان طور که در جدول مشاهده می‌شود، در اکثر بنچمارک های گرافیکی و به لطف به کار گیری کارت گرافیک مستقل، نتایجی که این لپ‌تاپ کسب نموده نسبت به سایر محصولات بسیار بالاتر است. در مورد نتایج بنچمارک PC Mark نیز (در صورتی که آن را با سایر لپ تاپ‌های مجهز به دیسک سخت مقایسه کنید) شرایط به همین منوال است اما کامپیوترهای که به درایو SSD مجهز شده‌اند امتیاز مناسب‌تری را کسب نموده‌اند.

 پردازنده‌های سری HQ اینتل بر خلاف سری U و M، عملکرد پردازشی را فدای توان مصرفی پایین نمی‌کنند، به همین دلیل عمر باتری این لپ‌تاپ اندکی از محصولات جدید هم قیمت خود پایین‌تر است. N550JV در ازای این نقص، قدرت فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌کند که در کمتر محصولی می‌توان آن را مشاهده کرد.

طول عمر باتری

 همان طور که گفته شد به لطف تجهیز N550JV به پردازنده نسل چهارم اینتل، مصرف انرژی آن بهینه است و باتری آن عملکرد قابل قبولی را ارائه می‌کند. گفتیم که پردازنده‌های سری HQ اینتل از سری High Performance بوده و کارایی و عملکرد پردازشی را فدای بهینه‌سازی توان مصرفی نمی‌کنند. اما با این حال با باتری ۴ سلولی این لپ‌تاپ می‌توانید در استفاده معمول تا حدودا ۵ ساعت بدون نیاز به شارژ مجدد با آن کار کنید.

باتری ایسوس لپ تاپ

در تست Battery Eater باتری این لپ‌تاپ ۲ ساعت و ۴۳ دقیقه دوام آورد که با توجه به رده قیمتی و این که با لپ‌تاپی از سری چندرسانه‌ای مواجهیم عملکرد قابل قبولی محسوب می‌گردد. همین جا لازم است ذکر کنیم که اگر برای شما مصرف بهینه به کارایی بالا ارجحیت دارد می‌توانید به سراغ اولترابوک‌ها بروید که هم سبک‌تر و باریک‌تر هستند، هم کارایی مناسبی را ارائه می‌دهند و هم مصرف بهتری دارند. البته اگر بخواهید یکی از اولترابوک‌های برتر بازار را خریداری نمایید باید اندکی سر کیسه را شل‌تر کنید.

در تست پخش متناوب فیلم Full HD N550 توانست حدودا چهار ساعت دوام بیاورد که زمان قابل قبولی محسوب می‌شود.

لپ تاپ / طول عمر باتریBattery Eaterپخش متناوب فیلم Full HDاستفاده روزمره
Asus N550JV۲:۴۳۴:۰۲۵:۲۰
Acer Aspire S7 2013۳:۵۱۶:۰۶۷:۵۵
Lenovo T430 -i7۱:۲۸۳:۱۰۴:۰۰
Fujitsu AH552/SL۱:۱۹۲:۱۳۳:۳۰
 TransformerBook TX300 ۳:۱۵+۱:۴۲ ۳:۴۸+۲:۱۰ ۸:۰۰
Samsung 550P5C-S02۲:۰۵۲:۴۵۳:۳۰
Samsung 900X3C-A02 ۳:۳۸ ۴:۱۹ ۷:۰۰
Sony VPCSA33GX/BI۱:۳۷+۱:۲۹۲:۵۲ + ۲:۵۸۴:۳۰ + ۴:۳۰
Samsung 530U3C-A02۳:۱۲۵:۳۰۶:۰۰
Samsung RF511-S06۱:۱۲۲:۵۱۳:۴۵
Samsung 300E5Z-S01۳:۰۱ ۳:۳۲ ۴:۴۵
Samsung Ultrabook 530U2A۲:۰۰۴:۰۴۵:۰۰
Asus K53SV۱:۳۴۳:۰۷۴:۰۰
۱۵.۶ – Samsung Series 7۲:۵۸۴:۵۶۵:۳۰

حافظه ذخیره‌سازی

حافظه ذخیره‌سازی یک ترابایتی N550JV از نوع دیسک سخت (HDD) با سرعت ۵۴۰۰ دور در دقیقه است. انتظار می‌رود در چنین لپ‌تاپ قدرتمندی از حافظه هیبریدی یعنی ترکیب SSD و HDDاستفاده شود تا سیستم‌عامل و نرم‌افزارهای کاربردی بر روی حافظه SSD قرار گرفته و علاوه بر افزایش سرعت بوت دستگاه عملکرد کلی دستگاه نیز افزایش یابد. حافظه HDD پرظرفیت نیز برای ذخیره فایل‌های چند رسانه‌ای مورد استفاده قرار گیرد. اما ایسوس ترجیح داده تا از حافظه SSD در این لپ‌تاپ استفاده نکند و در عوض قیمت کلی سیستم را کاهش دهد. نکته مایوس کننده در باره حافظه ذخیره سازی N550JV عدم استفاده از دیسک سخت ۷۵۰۰ دور در دقیقه است که خود اختلاف قیمت چندانی با ۵۴۰۰ دور در دقیقه استفاده شده در این لپ‌تاپ ندارد.

نتایج آزمایش HD Tune Pro نشان می‌دهد که حداکثر سرعت نوشتن اطلاعات در دیسک سخت این لپ‌تاپ، ۱۰۷.۵ مگابایت بر ثانیه و حداقل سرعت آن ۱۸.۳ مگابایت بر ثانیه است. در نهایت میانگین سرعت انتقال اطلاعات نیز ۸۰.۵ مگابایت بر ثانیه برآورد شد که چندان نتیجه جالبی نیست ولی با توجه به سرعت دور دیسک و حجم حافظه بالای آن قابل قبول است.

نتایج بنچمارک HD Tune Pro نیز در جدول زیر قابل مشاهده است:

لپ‌تاپ / سرعت انتقال اطلاعاتنوع حافظهحداکثر سرعتحداقل سرعتمیانگین
Asus N550JVHDD۱۰۷.۵MB/s۱۸.۳MB/s۸۰.۵MB/s
Acer Aspire S7 2013SSD۹۳۲.۶MB/s۷۶۶.۶MB/s۹۱۵.۸MB/s
Lenovo T430HDD۱۳۵.0MB/s۵.۵MB/s۹۶.۲MB/s
Fujitsu AH552/SLHDD ۸۶.۷MB/s ۸.۱MB/s ۷۰.۳MB/s
 TransformerBook TX 300SSD+HDD ۲۲۹.0MB/s ۱۷۸.۷MB/s ۲۱۳.۳MB/s
Samsung 550P5C-S02HDD ۱۱۲.۳MB/s ۰.۹MB/s ۷۶.۹MB/s
Samsung 900X3C-A02SSD۳۲۸.۱MB/s۳۰۰.۴MB/s۳۰۵.۱MB/s
Sony VPCSA33GX/BISSD ۱۷۷.۸MB/s۱۴۹.۵MB/s۱۲۹.۹MB/s
Samsung 530UCSSD ۳۳۲MB/s ۲۱۷MB/s ۲۷۸.۴MB/s
Samsung 350U2AHDD ۸۷.۴MB/s ۳۳.۲MB/s ۶۶.۵MB/s
Asus K53VHDD ۹۲Mb/s ۲۲MB/s ۷۵MB/s
Samsung 300E5ZHDD۱۰۶MB/s۱.۲MB/s۶۸.۹MB/s

جمع بندی

در مجموع می‌توان گفت که N550JV-CM198 ایسوس یک لپ‌تاپ مناسب برای طرفداران کاربردهای چندرسانه‌ای مثل گرافیست‌ها، علاقه‌مندان فیلم و سینما، موسیقی و گیمرها است. استفاده از یک پردازنده قدرتمند و بروز در کنار یک کارت گرافیک اختصاصی قدرتمند باعث شده که این لپ‌تاپ نه تنها برای کاربردهای روزمره مثل وبگردی و تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی، بلکه برای پردازش‌های نسبتا سنگین محاسباتی و گرافیکی نیز مناسب باشد. در کنار بازدهی بالا عمر باتری این دستگاه نیز قابل قبول است و می‌تواند نیاز روزمره شما را پاسخگو باشد.

Asus Laptop N550JV

بخش عمده‌ای از بدنه دستگاه از جنس آلومینیوم است و دستگاه استحکام بالایی دارد. سیستم انتقال حرارت نیز به خوبی کار می‌کند و صدای زیادی از فن‌های خنک‌کننده آن شنیده نمی‌شود. در مدت زمانی که دستگاه را بررسی می‌کردیم در حین تست BatteryEater نیز چندان متوجه داغ شدن بدنه دستگاه نشدیم. با این وجود وزن و ضخامت دستگاه باعث شده تا طراحی ظریفی نداشته و جابجایی آن نیز کمی دشوار باشد.

پشتیبانی از بلو-ری می‌تواند برای بسیاری از علاقه‌مندان به محتواهای ویدئویی خوشحال‌کننده باشد. در کنار آن اسپیکرهای فوق‌العاده قدرتمند و با کیفیت و سیستم صوتی Bang & Olufson یکی از اصلی‌ترین نقاط قوت این لپ تاپ محسوب می‌گردند.

کیبورد دستگاه چندان راحت نیست ولی تاچ‌پد آن بسیار راضی‌کننده و مناسب است. نمایشگر دستگاه کیفیت قابل قبولی دارد اما عالی نیست. با این وجود فاکتورهای مثبتنی همچون صفحه لمسی، زاویه دید بسیار خوب، پنل IPS و رزولوشن قابل قبول از نقاط برجسته آن محسوب می‌گردند که تجربه لذت‌بخشی برای تماشای فیلم‌های Full HD را ارائه می‌کند.

حافظه رم دستگاه ۸ گیگابایت از نوع DDR3 است که در عملکرد کلی دستگاه تاثیر بسیار مثبتی دارد. همچنین دستگاه مجهز به یک هارد با حجم یک ترابایت است که تنها ایرادش شاید سرعت دور پایین آن باشد.

نکات قوت

  • کیفیت ساخت مناسب
  • اسپیکرها و سیستم صوتی بسیار قدرتمند و منحصر به فرد Bang & Olufson ICEpower
  • نمایشگر لمسی IPS با رزولوشن قابل قبول و زاویه دید خوب
  • قدرت و بازده بسیار عالی

نکات ضعف

  • کیبورد نه چندان راحت
  • وزن، ضخامت و حجم زیاد دستگاه و طراحی نه چندان جذاب عضلانی
  • عدم استفاده از حافظه ذخیره سازی SSD یا HDD با دور بر ثانیه بالا

در تهیه این بررسی مسعود یوسف نژاد مشارکت کرد.


این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد


منبع

admin
ارسال دیدگاه