بررسی لپ‌ تاپ ENVY 15-K007NE اچ‌ پی در دیجیتال مارک

{autotoc}اچ‌پی پس از لنوو بزرگترین تولید کننده لپ‌تاپ در دنیا است و این مساله به هیچ وجه این شرکت با سابقه را راضی نمی‌کند. به همین دلیل سعی دارد با تغییر رویه و ارایه دستگاه هایی با کیفیت و قیمت رقابتی دوباره در صدر پرفروش‌ترین برند لپ‌تاپ بازگردد.

ENVY 15-K007NE نیز از این قضیه مستثنا نیست. با بدنه‌ای فلزی و زیبا، ابعاد مناسب و سخت‌افزار قوی، قطعا حرف‌های زیادی برای گفتن خواهد داشت.

چندی پیش لپ‌تاپ دیگری از اچ‌پی با نام Pavilion 15 P062 را مورد بررسی قرار دادیم. K007NE با وجود این که از سری ENVY است اما شباهت‌های زیادی به پاویلیون ۱۵ دارد.

شرکت آوات ENVY 15-K007NE را برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار داده است، تا مورد بررسی قرار گیرد. این لپ‌تاپ که بیشتر برای  با قیمت حدودا دو میلیون و دویست هزار تومان در بازار موجود است.

13

مشخصات فنی HP ENVY 15-K007NE:

  • ابعاد: ۲.۶۷ در ۲۶.۰۲ در ۳۸.۴۵ سانتی‌متر
  • پردازنده: اینتل Core i5-4210U با فرکانس پردازشی ۱.۷ گیگاهرتز، به همراه واحد گرافیکی Intel 4400 HD
  • حافظه کش: ۳ مگابایت
  • نمایشگر: ۱۵.۶ اینچی WLED با رزولوشون ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل
  • پردازنده گرافیکی: انویدیا GeForce 840M با ۲ گیگابایت حافظه‌ی رم
  • بلندگو: ۲ اسپیکر به همراه یک عدد ساب‌ووفر با تکنولوژی Beats Audio
  • حافظه رم: ۸ گیگابایت از نوع DDR3 با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز
  • حافظه ذخیره سازی داخلی: ۱ ترابایت با سرعت ۵۴۰۰ دور بر دقیقه
  • وزن: ۲.۳۴ کیلوگرم
  • درگاه‌های ارتباطی: ۳ عدد HDMI ،USB 3.0، شیار کارت SD، خروجی هدفون/میکروفون
  • باتری: ۴ سلولی لیتیوم-یون
  • کیبورد: سایز کامل همراه با پد مخصوص شماره‌ها و نور پس‌زمینه
  • قیمت: ۲٫۱۹۹٫۰۰۰ تومان

طراحی

به طور خلاصه همانطور که از سری Envy انتظار می‌رود، طراحی لپ‌تاپ کاملا زیبا است. با بدنه‌ای از جنس‌ آلومینیوم و فایبرگلاس، K007NE نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. سطح دستگاه مقاومت خوبی در مقابل جذب چربی و اثر انگشت از خود نشان می‌دهد و به دلیل جنس فلزی آن، در برابر خم شدن نیز استحکام خوبی دارد. K007NE از همان زبان طراحی آشنای اچ‌پی پیروی می‌کند و همانند سایر لپ‌تاپ‌های این برند با زوایای قوسی شکل روبرو هستیم. به دلیل جنس فلزی وزن آن نیز سنگین است اما از یک لپ‌تاپ مالتی‌مدیای ۱۵ اینچی به همراه درایو نوری نمی‌توان وزن و ضخامت اولترابوک‌ها را انتظار داشت.

در بالای کیبورد، اسپیکرهای قدرتمند با تکنولوژی Beats Audio قرار گرفته است تا تجربه صوتی کاملا رضایت‌بخشی را فراهم کند. با اینکه اپل شرکت بیتس را تصاحب کرده، اما همچنان مجوز قراردادی که اچ‌پی با این شرکت دارد، اجازه به کار بردن بلندگو‌ها و لوگوی این کمپانی را به اچ‌پی داده است.

4

تاچ‌پد جدید و عریض اچ‌پی نیز با نام Control Zone در پایین صفحه کلید خودنمایی می‌کند. سنسور اثر انگشت نیز در سمت چپ تاچ‌پد قرار گرفته که با توجه با استفاده اکثر کاربران از انگشت اشاره دست راست برای ورود به سیستم‌عامل، به محل قرارگیری آن ایراد وارد می‌شود.

در سمت چپ دستگاه جک شبکه، خروجی HDMI، دو درگاه USB 3.0، شیار کارت SD و ورودی جریان برق قرار دارد. در سمت راست آن نیز یک عدد درگاه USB 3.0، جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون ادغام شده با میکروفون، شیار قفل Kensington، درایو DVD-RW و و دو چراغ نشانگر فعالیت پاور و HDD تعبیه شده است. درگاه‌های تعبیه شده نیاز هر کاربری را برطرف خواهد کرد. ولی برای گروهی از کاربران شاید نبود خروجی VGA مشکل‌ساز باشد که البته با آداپتور تبدیل USB به VGA می‌توان آن را حل کرد.

sides

اچ‌پی در این لپ‌تاپ برای اتصال بخش نمایشگر به بخش کیبورد، از لولای یک تکه استفاده نکرده و از دو لولای مجزا در طرفین بهره برده که فضای بین آنها خالی است. معمولا این نوع لولاها استحکام خوبی ندارند و به سختی وزن بخش نمایشگر را تحمل می‌کنند، اما در K007NE با وجود استفاده لولای دو تکه استحکام بالایی را در این بخش شاهد هستیم و در هنگام باز و بسته کردن آن تا حداکثر ۱۴۰ درجه، نمایشگر پایدار باقی می‌ماند. هم‌چنین برای باز کردن صفحه نمایش نیز باید از هر دو دست خود کمک بگیرید زیرا به دلیل مقاومت زیاد لولا‌ها هنگام باز کردن نمایشگر، کل لپ‌تاپ جابجا می‌شود.

2

صفحه کلید و تاچ‌پد

تاچ‌پد جدید و عریض با نام Control Zone بسیار بزرگ بوده و هیچ کلیدی روی آن تعبیه نشده است. طراحی کشیده شده به سمت چپ و بزرگ همین ترک‌پد لمسی هم مزیت است و هم ایراد! ایراد از این جهت که در زمان تایپ با صفحه کلید، فضای کافی برای استراحت‌ را از دست‌های شما سلب می‌کند و قطعا دست شما با آن برخورد ناخواسته خواهد داشت. تاچ‌پد لپ‌تاپی که در اختیار ما قرار داده شده بود از دقت فوق‌العاده‌ای برخوردار بود و به کوچکترین لمس‌ها نیز واکنش نشان می‌داد. مهم‌ترین قابلیت Control Zone نوار‌های طرفین آن است که برای کنترل منو‌های ویندوز ۸ تعیبه شده اند.

اچ پی

قابلیت‌های این نوار‌ها به شرح زیر است:

نوار سمت چپ:

  • با کشیدن کوتاه انگشت از چپ به راست می‌توانید بین دسکتاپ و اپلیکیشن‌های محیط مترو سوییچ کنید.
  • با کشیدن انگشت از چپ به راست و سپس ادامه حرکت به سمت راست تا‌چ‌پد می‌توانید اپلیکیشن پس‌زمینه را در کنار محیط کار فعلی خود به صورت کنار هم قرار دهید.
  • با کشیدن انگشت از چپ به راست و سپس ادامه حرکت به سمت پایین تا‌چ‌پد می‌توانید اپلیکیشن پس‌زمینه را ببندید.

نوار سمت راست:

  • با کشیدن کوتاه انگشت از راست به چپ می‌توانید منوی تنظیمات ویندوز را نمایان کنید و سپس با حرکت به بالا یا پایین بین گزینه‌های مختلف این منو حرکت کنید.

صفحه کلید لپ‌تاپ کم عمق و نرم است که شاید برای کسانی که زیاد عادت به تایپ دارند، راحت به نظر نیاید اما برای تایپ مداوم کاملا رضایت‌بخش است. نکته دیگری که باید درباره صفحه کلید این لپ‌تاپ ذکر کرد، طرز قرار دادن عجیب دکمه‌های جهت یابی سمت بالا و پایین است که نشان از تلاش اچ‌پی برای جای دادن تمام دکمه‌های جهت یابی در یک خط واحد است. از نظر ما این یک عادت بد از سمت اچ‌پی است و ممکن است در استفاده زیاد، این شکل طراحی کلید‌های جهت یابی، کاربر را به زحمت بیاندازد. اچ پی همچنین از جای دادن کلید مخصوص Scroll Lock، Pause/Break و Menu نیز در طراحی صفحه کلید این لپ‌تاپ غافل شده، در حالی که برخی ممکن است به آن‌ها نیاز پیدا کنند.

خوشبختانه فاصله‌ی بین کلیدها و ارتفاع آن‌ها بسیار خوب در نظر گرفته شده است و در زمان تایپ کردن با این لپ‌تاپ با هیچ مشکلی روبرو نخواهید شد و به راحتی کلیدها را پیدا خواهید کرد. طراحی جزیره‌ای کلیدها نیز باعث می‌شود تا مایعات و گرد و غبار نتوانند به راحتی وارد دستگاه شوند. نور پس‌زمینه نیز در محیط‌های تاریک فوق‌العاده کاربردی است و جلوه زیبایی به لپ‌تاپ می‌دهد و می‌توان آن را با کلید F5 فعال کرد. کاربری سایر کلید‌ها F نیز ایده‌آل است و تمامی نیاز‌ها را پوشش می‌دهند.

14

نمایشگر و اسپیکر

لپ‌تاپ‌های ۱۵ اینچی، درصد بالایی از نمونه‌های عرضه شده به بازار را تشکیل می‌دهند، بطوری که براساس برخی گمانه‌ زنی‌ها، نیمی از محصولات عرضه شده به بازار، جزو این گروه هستند. ENVY 15-K007NE نیز از یک صفحه‌ی نمایش ۱۵.۶ اینچی بهره می‌برد و نسبت تصویر آن نیز ۱۶ به ۹ است. علت محبوبیت این سایز، اندازه‌ی متوسط صفحه‌ی نمایش در کنار مصرف انرژی متعادل است. نکته‌ای که کمی در مورد این لپ‌تاپ آزاردهنده است، رزولوشن پایین آن است. با توجه به کاربری مالتی‌مدیا K007NE، رزولوشن ۱۳۶۶ در ۷۶۸ پیکسل ناامید کننده است. البته مدلی دیگر از همین لپ‌تاپ با رزولوشن Full HD نیز در بازار موجود است. با توجه به ظهور لپ‌تاپ‌های میان رده با رزولوشن صفحه‌ی نمایش بالاتر، این مورد را می‌توان یکی از نقاط ضعف بزرگ خواند. شاید در صورتی که این رزولوشن در یک لپ‌تاپ میان رده‌ی ۱۳ اینچی مورد استفاده قرار گرفته بود، شرایط کمی متفاوت بود و این موضوع قابل تحمل‌تر بود، اما با توجه به صفحه‌ی نمایش ۱۵.۶ اینچی، رزولوشن پایین صفحه‌ی نمایش چندان قابل قبول نیست. در مقایسه با لپ‌تاپ‌های دیگر در این اندازه، المان‌های موجود روی صفحه‌ی نمایش کمی بزرگ‌تر و فضای کاربری ناکافی به نظر می‌رسد.

1

پنل به کار برده شده از نوع TN است که زوایای دید را محدود می‌کند. روشنایی صفحه نمایش نیز ۳۴۰ نیت است که چندان چنگی به دل نمی‌زند و هم‌چنین روکش آن نیز از جنس براق است. به همین دلیل برای دیدن محتوای نمایش داده شده در محیط‌های پرنور، باید روشنایی صفحه‌ی نمایش را در بالاترین حد خود قرار دهید که ممکن است باز هم کافی نباشد.

بطور کلی صفحه‌ی نمایش مورد استفاده در این لپ‌تاپ با توجه به قیمت و محصولات رقیب موجود در بازار، می‌توانست بهتر باشد.

اچ‌پی در این محصول از دو بلندگو استفاده کرده که در قسمت بالای کیبورد قرار گرفته‌اند. با توجه به انحنای شاسی در قسمت مورد نظر، بخشی از بلندگوها رو به سوی کاربر است که این موضوع به انتقال بهتر صدا کمک می‌کند. صدای خروجی بلندگوهای این لپ‌تاپ علی‌رغم اینکه بسیار بلند است، در عین حال کمی زیر است. با بالا بردن صدای بلندگو، برخی مواقع اصوات شنیده شده نامفهوم به‌نظر می‌رسند. با توجه به استفاده از ساب‌ووفر توقع بیس زیادی را داشتیم ولی با بلند کردن صدا بیس آن به میزان زیادی کاهش می‌یابد.

نرم‌افزار

مدلی که از این لپ‌تاپ اچ پی به ایران آمده به صورت پیش فرض از سیستم عامل لینوکس بدون رابط کاربری بهره می‌برد. اما شما می‌توانید با دریافت DVD ویندوز، این سیستم عامل را بر روی لپ‌تاپ نصب کنید و از دنیای نرم‌افزار‌های مایکروسافت بهره‌مند شوید. به همراه این لپ‌تاپ نیز یک دیسک حاوی درایورهای آن ارائه می‌شود تا مشکلی از این بابت نداشته باشید.

بازده و عملکرد

مطمئنا یکی از بخش‌های موثر و مهم انتخاب لپ‌تاپ، قدرت سخت‌افزاری و بازده آن است که در این حوزه، بنچمارک‌ها برای ارزیابی این لپ‌تاپ به ما کمک می‌کنند. با توجه به پردازنده اینتل Core i5، پردازشگر گرافیکی مستقل و مقدار زیاد حافظه رم، لپ‌تاپ اچ‌پی توانسته در آزمایش‌های بنچمارک موفق ظاهر شود و عملکرد قابل قبولی از خود ارایه دهد.

 

لپ تاپ ۱۵-K007NE اچ پی از چهارمین نسل پردازنده‌های Core i5-4210U شرکت اینتل بهره می‌برد که دو هسته پردازشی همراه با دو هسته مجازی آن با سرعت ۱.۷ گیگاهرتز، مدیریت عملکرد و بازده دستگاه را به دوش می‌کشند و در حداکثر شرایط کاری به فرکانس ۲.۷ می‌رسد. این میزان قدرت پردازنده تعبیه شده در لپ‌تاپ اچ‌پی می‌تواند از پس اغلب کار‌های روزانه شما برآید و حتی نرم‌افزارهای سنگین را به شکل قابل قبولی اجرا کند. پردازنده این لپ‌تاپ با گرافیک HD 4400 اینتل مجتمع شده اما کمپانی اچ‌پی گرافیک جداگانه انویدیا GeForce 840M انویدیا را همراه با ۲ گیگابایت حافظه اختصاصی بر روی محصول خود قرار داده است. این لپ‌تاپ علاوه بر این که می‌تواند نیازهای روزمره و حرفه‌ای شما را برطرف کند، می‌تواند برای اجرای بازی‌هایی با گرافیک متوسط نیز مورد استفاده قرار گیرد.

6

در ادامه می‌توانید نتایج بنچمارک‌های دیجیتال مارک که روی لپ‌تاپ ۱۵-K007NE اچ‌پی اجرا شده را مشاهده کرده و با سایر محصولات بررسی شده در دیجیتال مارک مقایسه کنید:

۳D Mark 2013 آخرین نسخه از نرم‌افزار بررسی قدرت سخت‌افزار گرافیکی است که قدرت دستگاه را در انجام به روز ترین بازی‌ها نشان می‌دهد.

۳D Mark 2011 نسخه کمی قدیمی‌تر از این نرم‌افزار است که برای مقایسه سخت‌افزارها در بازی‌های معمولی کاربرد دارد.

بنچمارک ۳D Mark 2006 که در آن تمرکز بر روی پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) است.

بنچمارک PC Mark نشان دهنده‌ی قدرت پردازشی دستگاه است که در آن سرعت حافظه‌ی ذخیره سازی، قدرت پردازنده‌ی گرافیکی، سرعت انتقال اطلاعات در حافظه‌ی رم و قدرت پردازنده‌ی اصلی (CPU) تاثیر گذار است.

با مقدار حافظه رم ۸ گیگابایتی و ۱ ترابایت دیسک سخت، شما به این زودی‌ها نیاز به ارتقای مقدار حافظه‌های دستگاه خود نخواهید شد. همچنین برای استفاده از این لپ‌تاپ به منظور وب‌گردی و باز کردن چندین پنجره در مرورگر، باز کردن نرم‌افزار‌ها، دیدن ویدیو، شنیدن موسیقی و ایجاد محتوا با هیچ مشکلی رو به رو نخواهید شد.

دیسک سخت این لپ‌تاپ با ۸ گیگابایت حافظه SSD همراه شده تا فایل‌های سیستمی ویندوز روی آن ذخیره شود. با توجه به وجود SSD انتظار می‌رود تجربه روانی را در ویندوز تجربه کنیم که همینطور هم هست. K007NE در محیط ویندوز کاملا روان و بدون هیچ‌گونه تاخیری عمل می‌کند. در ادامه می‌توانید نتیجه تست HDD Tune Pro را بر روی این لپ‌تاپ مشاهده کنید:

 Maximum MB/sMinimum MB/sAverage MB/s
HP ENVY 15-K007NE۱۱۶.۴۵۵.۶۹۱.۴
Microsoft Surface 3۱۱۵.۹۷۴.۵۱۰۱.۲
iGreen Genesis Tab 3۲۰۳.۸۱۴۸.۶۱۵۳
ASUS ROG G551JM۲۹۴.۷۱۸۵.۸۲۶۳
HP Pavilion 15 P062۱۱۰۴۳.۶۸۶.۱
Asus Zenbook UX303L۴۲۶.۶۳۴۴.۳۳۸۸.۹
Lenovo Flex 2۱۱۶.۲۴۸.۵۸۶.۶
Lenovo Yoga 2 Pro۳۲۶.۷۲۰۷.۸۲۴۰.۶
Lenovo ThinkPad Tablet 2۵۴.۲۲۳.۹۵۰.۵
ET2321 INTH۱۹۰.۲۲۳۱۳۸.۵
Asus N550JV۱۰۷.۵۱۸.۳۸۰.۵
Acer Aspire S7 2013۹۳۲.۶۷۶۶.۶۹۱۵.۸

باتری

یکی از ارکان اصلی لپ‌تاپ‌های مالتی‌مدیا باتری آن است. با این که K007NE از پردازنده کم مصرفی بهره می‌برد ولی باتری ۴ سلولی لیتیوم یون آن کافی به نظر نمی‌رسد. در استفاده روزمره، اگر کار سنگینی با لپ‌تاپ انجام ندهید، نزدیک به ۵ ساعت می‌توانید از آن بدون نیاز به شارژ مجدد استفاده کنید.

10

در آزمایش پخش فیلم استاندارد دیجیتال مارک یک فیلم اچ‌دی را آنقدر پخش می کنیم تا باتری دستگاه از ۱۰۰ درصد به صفر برسد. با توجه به کاربری مالتی‌مدیا K007NE، این تست معیار اصلی برای بررسی باتری آن است. در این آزمایش که در حین اجرای آن تمام اتصالات مثل وای‌فای خاموش بوده و نور صفحه نمایش روی ۵۰ درصد تنظیم می‌شود، ۱۵-K007NE اچ‌پی توانست حدودا ۲۸۰ دقیقه (معادل با ۴ ساعت و ۴۰ دقیقه) را دوام بیاورد. این میزان عمر باتری برای یک لپ‌تاپ میان رده بسیار خوب ارزیابی می‌شود.

در آزمایش Battery Eater نیز این لپ‌تاپ عملکردی متوسط داشت و این موضوع نشان می‌دهد که در صورتی که از آن کارهای سنگین بکشید، نباید انتظار عمر باتری خیلی بالایی داشته باشید. در این آزمایش ۱۵-K007NE توانست ۱۰۲ دقیقه دوام بیاورد.

جمع‌بندی

اچ‌پی با ارائه‌ی لپ‌تاپ Envy 15-K007NE می‌خواهد آن دسته از افرادی را که به دنبال یک دستگاهی با ظاهر زیبا و عملکرد قابل قبول هستند، هدف قرار دهد. با قیمت ۲٫۱۹۹٫۰۰۰ تومان یک لپ‌تاپ بسیار خوب در اختیار خواهید داشت که جز نمایشگر، از هر نظر دیگری، امکانات مناسبی را ارائه می‌کند. پردازنده قدرتمند، حافظه رم بالا، دیسک سخت با حجم ۱ ترابایت همراه با ۸ گیگابایت حافظه SSD، کارت گرافیک مجزا، طراحی بسیار زیبا و مستحکم و اسپیکرهای قدرتمند با صدایی رسا همگی در کنار هم یک محصول جذاب را ایجاد کرده‌اند.

این لپ‌تاپ می‌تواند برای دانشجوها، کارمندان و افرادی که به دنبال محصولی باکیفیت با قدرت پردازشی خوب هستند مناسب باشد، چرا که با پرداخت هزینه‌ای متوسط می‌توانند محصولی کارا و باکیفیت را خریداری کنند که نه تنها از پس نیازهای روزانه‌شان به خوبی برمی‌آید، بلکه می‌تواند نرم‌افزارهای سنگین‌تر را هم اجرا کند. اما اگر گرافیست حرفه‌ای یا گیمر هستید، نباید روی آن حساب باز کنید، چرا که پردازنده سری U و کارت گرافیک متوسط آن نمی‌تواند از پس اپلیکیشن‌های سنگین گرافیکی و بازی‌هایی با گرافیک پیچیده برآید. اگر از آن دسته افراد خوره هستید که مدام با لپ‌تاپ خود مشغول هستند هم باید به سراغ محصولی با نمایشگر بهتر بروید تا چشمان شما آسیب نبیند.

نقاط قوت

  • تاچ‌پد بزرگ و صفحه کلید ارگونومیک
  • کیفیت ساخت خوب
  • اسپیکرهای قدرتمند بیتز
  • استفاده از کارت گرافیک اختصاصی انویدیا

نقاط ضعف

  • نمایشگر با رزولوشن و روشنایی پایین
  • استفاده از پردازنده سری U برای لپ‌تاپی که اولترابوک نیست

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی لپ تاپبررسی نوت بوکخرید ایسوس یا لنووراهنمای خرید اپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه