بررسی لپ تاپ ال جی گرم ۱۵ اینچی در دیجیتال مارک

ال‌جی گرم، لپ‌تاپی فوق سبک با نمایشگر بدون حاشیه و بدنه‌ی باریک است که می‌تواند انتخابی مناسب برای طیف گسترده‌ای از کاربران با کاربری‌های روزمره باشد.

وزن یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها در طراحی و ساخت یک وسیله‌ی قابل‌حمل مثل لپ‌تاپ به شمار می‌رود. وزن و ضخامت کم مهم‌ترین ویژگی‌های یک اولترابوک محسوب می‌شوند از این رو شرکت‌ها همواره به دنبال بهینه کردن محصولات خود در این دو ویژگی هستند. وزن نخستین چیزی است که پس از شنیدن نام gram به ذهن خطور می‌کند؛ ال‌جی و لپ‌تاپ‌های سری گرم آن در سال‌های اخیر استانداردهای وزنی اولترابوک‌ها را به چالش کشیده‌اند. نام ال‌جی را بارها در بین اولین‌ها و ترین‌‌ها شنیده‌ایم،‌ حال این غول کره‌ای نام خود را به عنوان تولید‌کننده‌ی سبک‌ترین لپ‌تاپ ۱۵.۶ اینچی جهان نیز ثبت کرده است.

رسیدن به یک یا چند ویژگی ممتاز عموما به از دست رفتن برخی دیگر منجر می‌شود. ال‌جی گرم لپ‌تاپ سبک، زیبا و نازکی است اما این مساله قطعا به معنای یک لپ‌تاپ بی‌نقص و کامل نیست زیرا یک لپ‌تاپ برای جلب رضایت کاربرش نیازند ویژگی‌های دیگری نیز خواهد بود. لپ‌تاپ مورد بررسی ما محصول سال ۲۰۱۷ بوده و به پردازنده‌ی نسل هفتمی Core i5 مجهز شده است. این نسخه از ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی از نوع SSD بهره می‌برد.

ال جی گرم / LG Gram

وزن فوق‌العاده اندک گرم به عنوان اصلی‌ترین ویژگی آن در نگاه اول بسیار جذاب به نظر می‌رسد اما آیا این مولفه به تنهایی رقبا را شکست خواهد داد؟ آیا ال‌جی گرم ویژگی‌های ممتاز دیگری نیز دارد؟‌ این‌ها سوالات تنها بخشی از نکاتی است که در بررسی دیجیتال مارک از نسخه‌ی ۱۵ اینچی ال‌جی گرم ۲۰۱۷ به آن‌ها پرداخته خواهد شد. پیش از شروع بررسی از شما دعوت می‌کنیم نگاهی گذرا به مشخصات این لپ‌تاپ داشته باشید:

بررسی ویدیویی

  

مشخصات / لپ‌تاپال‌جی گرم ۱۵
صفحه‌ی نمایشنمایشگر ۱۵.۶ اینچی
IPS LCD
رزولوشن۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل
تراکم ۱۴۱ پیکسل بر اینچ
نسبت تصویر ۱۶:۹
سیستم عاملویندوز ۱۰
پردازندهIntel Core i5-7200U نسل ۷
Intel Core i7-7500U نسل ۷
فضای ذخیره‌سازی۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت اس‌اس‌دی
حافظه‌ی رم۸ یا ۱۶ گیگابایت
۲۱۳۳ مگاهرتز DDR4
گرافیکIntel HD Graphics 620
دوربین جلو۷۲۰‌پی
اسپیکراسپیکرهای استریوی ۱.۰ واتی
DTS Headphone: X
پورت‌هادو عدد پورت USB 3.0 سایز کامل، یک پورت USB 2.0 سایز کامل
یک عدد پورت USB Type-C
پورت HDMI
جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون
یک درگاه میکرو اس‌دی
اترنت RJ45
شبکهWi-Fi: 802.11 ac Dual Band
LAN: 10/100 or Gigabit with RJ45 Gender
Bluetooth Wireless 4.1 technology
وزن (کیلوگرم)۱۰۹۰ گرم
ابعاد (میلی‌متر)۱۶.۸∼۱۴.۵ × ۲۲۸.۴ × ۳۵۷.۶

ال‌جی گرم توسط شرکت مادیران برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

طراحی

بدنه‌ی مات و یکپارچه‌ی ال‌جی گرم در نگاه اول شاید پلاستیکی به نظر برسد اما این غول کره‌ای از آلیاژ نانوکربن منیزیوم برای ساخت بدنه استفاده کرده است؛‌ چنین انتخاب موادی برای ساخت ال‌جی گرم یکی از دلایل وزن اندک آن محسوب می‌شود. LG gram آن حس استحکام و پریمیوم بودن لپ‌تاپ‌های بالارده‌ی آلومینیومی را نمی‌دهد با این حال هنوز هم یک محصول زیبا و خوش‌ساخت است. برای مقایسه‌ی وزن یک کیلو و هشتاد گرمی این لپ‌تاپ با دیگر رقبا می‌توان به وزن ۲.۱ کیلیوگرمی لپ‌تاپ ۱۵ اینچی XPS اشاره کرد.

سبک‌ترین لپ‌تاپ ۱۵ اینچی دنیا با طراحی زیبا و مینیمال

ال‌جی گرم در سه نسخه‌ی ۱۳،۱۴ و ۱۵ اینچی روانه‌ی بازار می‌شود، این سه مدل از نظر ظاهری مشابه یکدیگر هستند. گوشه‌های تیز، طراحی مینیمال و رنگ خاکستری خاص جلوه‌ی زیبایی به ال‌جی گرم داده است؛ ساخت لپ‌تاپی با این وزن نیازمند یک شاسی نازک و استفاده از مواد سبک است اما این موارد گاهی اوقات به استحکام و صلب به نظر رسیدن دستگاه صدمه می‌زند. خوشبختانه تغییر وضعیت چندانی در هنگام تایپ کردن و قرار گرفتن دو دست روی دستگاه مشاهده نمی‌شود اما بخش درب لپ‌تاپ آن صلبیت لازم را ندارد. خبر خوب این است که ال‌جی گرم از تست‌های MIL-STD 810G سربلند بیرون آمده و مقاوت بالایی در برابر فشار، نفوذ گرد و خاک، ارتعاش، شوک و دمای بالا دارد.

ال‌جی گرم با طول ۳۶۰  و عرض ۲۳۰ میلی‌‌متری ابعادی مشابهی با XPS 15 دارد اما ضخامت آن تقریبا ۱.۵ میلی‌متر کمتر از لپ‌تاپ دل است؛ لپ‌تاپ دل به پردازنده‌ی HQ مجهز شده و یک اولترابوک قوی محسوب می‌شود. وزن و ضخامت کم یک لپ‌تاپ،‌ طراحی لولای خاصی را می‌طلبد؛ خوشبختانه لولای استوانه‌ای ال‌جی گرم حداقل‌های لازم را دارد و لرزش زیادی در تکان‌های ساده و استفاده‌ی عادی در آن مشاهده نمی‌شود؛ لولا به گونه‌ا‌ی طراحی شده است که درب لپ‌تاپ به راحتی با یک دست و بدون گرفتن بخش پایینی آن باز می‌شود؛ با وجود این که لولای ال‌جی گرم هنوز یک سر و گردن پایین‌تر از مک‌بوک‌های اپل است اما استفاده از چنین لولایی توسط ال‌جی یک قدم مثبت است.

اولین چیزی که با باز کردن درب لپ‌تاپ نظر شما را جلب خواهد کرد، حاشیه‌های اندک دور نمایشگر است؛ ال‌جی حاشیه‌‌ی بالای نمایشگر را برای قرار دادن وب‌کم کافی ندانسته است از این رو آن را به روی لولای نمایشگر انتقال داده است؛ این مکان غیر متعارف با وجود زاویه‌ی مناسب به خوبی بالای نمایشگر نیست و همین مساله استفاده از وب‌کم را دشوارتر از نمونه‌های مرسوم کرده است. از نظر تنوع‌ با یکی از اولترابوک‌های خوب بازار روبرو هستیم؛ ال‌جی‌ گرم در کنار دو درگاه USB 3.0 به یک درگاه USB 2.0 و USB نوع C مجهز شده است؛ یکی از درگاه‌های USB نیز قادر به شارژ کردن سریع‌تر دستگاه‌های متصل به آن است. شایان ذکر است که درگاه USB نوع C دستگاه قادر به شارژ کردن دستگاه نیست و تنها برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. ال‌جی در نسل جدیدتر گرم از درگاه USB نوع C با پشتیبانی از تاندربولت ۳ استفاده کرده است.

ال‌جی همچنین خروجی فول‌سایز HDMI و درگاه میکرو اس‌دی را نیز در لپ‌تاپ فوق سبک خود تعبیه کرده است؛ استفاده از درگاه اس‌دی در ‌ال‌جی گرم تصمیم درست‌تری به نظر می‌رسد. جک ۳.۵ میلی‌متری صدا و قفل کنسینگتون نیز مجموعه‌ی پورت‌های ال‌جی گرم را کامل می‌کنند. ال‌جی همچنین یک آداپتور برای اتصال به درگاه USB نوع C و استفاده از آن برای ارتباطات اترنت درنظر گرفته است. چراغ‌های اعلام وضعیت دستگاه در لبه‌ی سمت چپ لپ‌تاپ قرار گرفته‌اند و متاسفانه در زمان استفاده از لپ‌تاپ به هیچ‌وجه قابل مشاهده نیستند.

نمایشگر

ال‌جی، ‌خود پنل استفاده شده در لپ‌تاپش را ساخته است، این پنل IPS بهترین نمونه‌ی استفاده شده در لپ‌تاپ‌های پریمیوم نیست و این مساله در اولین استفاده از آن کاملا ملموس است. تمام مدل‌های ال‌جی گرم به نمایشگرهایی با رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ مجهز شده‌اند و خبری از گزینه‌های QHD و UHD نیست؛ گرم همچنین در دو نسخه‌ی لمسی و غیر لمسی در بازار جهانی عرضه شده است؛ شایان ذکر است که نمونه‌‌ی مورد بررسی در دیجیتال مارک غیر لمسی بود. تراکم ۱۴۲ پیکسل بر اینچ برای یک لپ‌تاپ بالارده‌ی عرضه شده در سال ۲۰۱۷ و نبود گزینه‌‌ای با رزولوشن بالاتر یکی از ایرادهای وارد به این لپ‌تاپ است؛ در عمل اگر چندان به رزولوشن حساس نباشید، مرز پیکسل‌ها تنها از فاصله‌ی نزدیک قابل مشاهده خواهند بود.

نمایشگری با کنتراست مناسب و روشنایی متوسط

وقتی نمایشگر لپ‌تاپ را برای اولین بار روشن کنید دو نکته نظر شما را به خود جلب خواهد کرد؛ روشنایی نه چندان بالا و مشکی عمیق نمایشگر کاملا واضح است. برای بررسی این موارد طبق روال بررسی‌های اخیر، ال‌جی گرم را برای سنجش مولفه‌های روشنایی در آزمایشگاه دیجیتال مارک بررسی کردیم. حداکثر روشنایی نمایشگر ال‌جی گرم ۲۱۶ نیت بدست آمد که رقمی پایین‌تر از میانگین لپ‌تاپ‌های پریمیوم بازار محسوب می‌شود با این حال این رقم برای استفاده در محیط‌های داخلی و کاربردهای عادی کافی به نظر می‌رسد؛ در مقام مقایسه باید گفت مک‌بوک‌‌های اپل با رسیدن به روشنایی ۵۰۰ نیتی پرچمدار این بخش محسوب می‌شوند. عملکرد نمایشگر در تولید رنگ مشکی قابل ستایش است به طوری که نسبت کنتراست ۱۱۶ را با وجود روشنایی نه چندان بالا به ارمغان آورده است.

ال جی گرم / LG Gram

نمایشگر ال‌جی گرم به دلیل استفاده‌ از پوشش براق و روشنایی متوسط آن،‌ گزینه‌ای ایده‌آل برای استفاده در محیط‌های باز و پر نور نخواهد بود. ال‌جی در بحث زاویه‌ی دید سربلند است و لپ‌تاپ فوق باریکش به لطف پنل IPS آن زاویه‌‌ی دید مناسبی دارد؛‌ به جز در مواردی که زوایای بسیار تند به نمایشگر نگاه کنید تغییر رنگ یا کاهش روشنایی قابل توجهی مشاهده نخواهید کرد. متاسفانه حداقل روشنایی نمایشگر نزدیک به ۱۱ نیت است با این حال استفاده از قابلیت «Reader Mode» ال‌جی تا حدودی از آزاردهنده بودن این روشنایی در محیط‌های کم‌نور کاسته می‌شود. خوشبتانه خبری از نشت نور قابل توجه در نمایشگر ال‌جی گرم نیست.

دقت رنگ و توانایی تولید رنگ‌های مختلف از دیگر مولفه‌های مهم برای سنجش نمایشگر محسوب می‌شوند. در تست‌های ال‌جی گرم نزدیک به ۷۸ درصد از طیف رنگ sRGB را پوشش می‌داد؛ درصد بالاتر به معنای قابلیت نمایشگر در تولید رنگ‌های بیشتری از طیف است. خطای نمایش رنگ در این نمایشگر نیز کمی بالاتر از استانداردهای رایج در لپ‌تاپ‌های پریمیوم است؛ خطای میانگین نمایش رنگ‌ها در ال‌جی گرم ۸.۴ بود. در بین سه رنگ اصلی، بهترین عملکرد را رنگ قرمز در دقت و اشباع داشت.

صفحه کلید و ترک‌پد

ال‌جی در گرم از صفحه‌کلید کامل با کلیدهای جهت نیم سایز استفاده کرده است. برای توصیف عمق حرکتی کلیدها و بازخورد آن‌ها عبارت «رضایت‌بخش» کافی است؛ به این معنی که عمق حرکتی کلید پس از فشردن نه به اندازه‌ی بهترین‌های این بخش زیاد است که تایپ کردن را لذت‌بخش کند و نه آنقدر کم است که حس تایپ کردن را القا نکند. ال‌جی در نسخه‌ی ۱۵ اینچی گرم از دو سطح مختلف نور پس‌زمینه برای صفحه‌کلید استفاده کرده است. کلیدها در این لپ‌تاپ حساس هستند و برای فشردن آن نیاز به نیروی زیادی نیست. ابعاد کلیدها با استانداردهای این کلاس از لپ‌تاپ‌های همخوانی دارد.

ال جی گرم / LG Gram

صفحه‌کلید کامل و ترک‌پد نه چندان بزرگ با عملکردی معمولی

ال‌جی کلیدهای NumPad را با عرض کمتری طراحی کرده است تا فضای کافی برای کلیدهای اصلی لپ‌تاپ وجود داشته باشد. فاصله‌ی کلیدها از یکدیگر نیز در نسخه‌ی ۱۵ اینچی کافی است و در تایپ‌ کردن خللی ایجاد نمی‌کند.

ال جی گرم / LG Gram

تقریبا تمام رقبای مستقیم ال‌جی‌ گرم ترک‌پدهای بزرگی دارند اما ال‌جی به استفاده از یک ترک‌پد سایز متوسط با طول و عرض ۱۰.۳ و ۶.۹ سانتی‌متر اکتفا کرده است؛ با این که ابعاد ذکر شده با استانداردهای لپ‌تاپ‌های پریمیوم مطابقت ندارد اما از نظر دقت و سرعت عمل عملکرد رضایت‌بخشی ارائه می‌دهد؛ البته نمونه‌های استفاده‌کننده از درایور پرسیژن مایکروسافت علاوه بر عمکرد بهتر، برای اجرای ژست‌های حرکتی نیز مناسب‌تر هستند. سطح ترک‌پد صاف است و انگشت به راحتی روی آن حرکت می‌کند اما چسبناک بودن دست‌ها استفاده از ژست‌های حرکتی روی ال‌جی گرم را دشوار می‌کند. کلیدهای مخفی پایین ترک‌پد نیز کمی سفت به نظر می‌رسند و برای جلوگیری از پرش نشان‌گر در زمان کلیک می‌بایست دقیقا بخش پایینی ترک‌پد را فشرد.

اسپیکر و قابلیت‌های صوتی

اسپیکر در غالب اوقات نقطه‌ی قوت اولترابوک‌ها نیست و گرم نیز از این قضیه مستثنی نیست. دو اسپیکر کوچک ۱ واتی در کنارهای دستگاه قرار گرفته که صدای تولید شده توسط آن‌ها تنها برای کار در یک اتاق کوچک کافی است. این دو اسپیکر در پخش صداهای بم و تولید بیس عملکرد خوبی ندارند. البته برای بهینه کردن صدای خروجی می‌توان از اپلیکیشن «DTS Audio» استفاده کرد اما این مساله تفاوت فاحشی در تجربه‌ی صوتی فرد از اسپیکرها ایجاد نمی‌کند.

اسپیکرهای کوچک و فناوری DTS Headphone: X

خوشبختانه عملکرد ال‌جی گرم پس از اتصال هدفون به لطف پشتیبانی از «DTS Headphone: X» مناسب است. این فناوری با ایجاد صدای فراگیر ۱۱.۱ کاناله صدایی شفاف را به کاربر ارائه می‌دهد؛ برای استفاده از این ویژگی نیازی به داشتن هدفون‌های خاص و سیستم حرفه‌‌ای نیست و خروجی آن کاملا رضایت‌بخش است.

بازده و عملکرد

قلب تپنده‌ی لپ‌تاپ‌‌‌‌های گرم در سال ۲۰۱۷، پردازنده‌های نسل هفتمی اینتل موسوم به کبی‌لیک هستند؛ البته از آنجایی که Gram در دسته‌ی اولترابوک‌ها قرار می‌گیرد؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست که کره‌ای‌ها سری U از پردازنده‌های اینتل را برای آن برگزیده‌اند. این دسته از پردازنده‌ها به‌ٔ‌دلیل توان طراحی گرمایی (TDP) پایین و تعداد هسته‌های کم‌تر خود نسبت به نمونه‌های سری H، به سیستم خنک‌کننده‌ی به‌مراتب کوچک‌تری نیاز دارند و مصرف انرژی نیز در آن‌ها بسیار پایین است، وجود چنین مشخصه‌هایی در پردازنده‌ی لپ‌تاپ که اصلی‌ترین قطعه در سخت‌افزار آن به‌شمار می‌رود، زمینه را برای طراحی محصولاتی باریک‌ و سبک را فراهم می‌کند.

نسخه‌ای از لپ‌تاپ گرم که برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار دارد، از پردازنده‌ی Core i5 – ۷۲۰۰U بهره می‌برد که طی سه‌ماهه‌ی سوم سال ۲۰۱۶ به‌همراه سایر پردازنده‌های نسل هفتمی سری U روانه‌ی بازار شده است. این پردازنده‌ی ۱۴ نانومتری دو هسته‌ی پردازشی با فرکانس پایه‌ی ۲.۵ گیگاهرتز را در بطن خود دارد که به‌لطف فناوری HyperThreading در مجموع، می‌توانند به‌صورت همزمان چهار ترد را پردازش کنند.

توان طراحی گرمایی پردازنده‌ی ۶۴ بیتی Core i5 – ۷۲۰۰U معادل ۱۵ وات است که بیشترین‌ گرمای تولیدی توسط این پردازنده‌ی کم‌مصرف محسوب می‌شود. اگرچه بیشینه‌ی فرکانس کاری تراشه‌ی ۷۲۰۰U در حالت توربو (فرکانس بیشینه‌ی تنها یک هسته)، به حدود ۳.۱۰ گیگاهرتز می‌رسد؛ اما به‌دلیل پایین‌بودن TDP، نمی‌تواند به‌مدت زیادی با این فرکانس، کارکرد خود را ادامه دهد و به‌سرعت به گلوگاه عملکرد نزدیک می‌شود و به‌فرکانس پایه‌ی خود بازمی‌گردد.

ال جی گرم / LG Gram

اولترابوک سبک‌وزن ال‌جی فاقد واحد گرافیکی مجزا است و از این حیث به واحد پردازش گرافیکی مجتمع در پردازنده‌‌ی Core i5 – ۷۲۰۰U‌ موسوم به Intel HD Graphics 620 با فرکانس پایه‌ی ۳۰۰.۰ مگاهرتزی و فرکانس بیشینه‌ی یک گیگاهرتزی اتکا دارد. این GPU در مجموع از ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی مشترک‌ پشتیبانی می‌کند و بالاترین رزولوشن خروجی از آن معادل ۲۳۰۴×۴۰۹۶ پیکسل با نرخ نوسازی ۲۴ هرتز یا ۴K و ۶۰ هرتز است.

عملکرد پایین‌تر از انتظار، بهای رسیدن به وزن کم

همان‌طور که در ادامه در بخش بنچمارک‌ها نیز مشاهده خواهید کرد، مجتمع‌بودن GPU و پایین‌بودن TDP پردازنده باعث می‌شود تا این واحد صرفا گزینه‌ای قابل اتکا برای کاربری‌های روزمره، مانند تماشای فیلم، وب‌گردی، مطالعه یا ویرایش اسناد باشد و نتوان از آن انتظار اجرای بازی‌های سنگین یا انجام تسک‌های سنگین GPU-محور را داشت.

تراشه‌ی دو هسته‌ای ۷۲۰۰U به ۳ مگابایت حافظه‌ی کش سطح L3 مجهز شده است و به‌لطف معماری SmartCache اینتل، هر دو هسته به‌صورت پویا به آخرین سطح کش دسترسی دارند. تراشه‌ی نسل هفتمی به‌کاررفته در ال‌جی گرم از ۳۲ گیگابایت حافظه‌ی رم دو کاناله پشتیبانی می‌کند؛ اما ال‌جی لپ‌تاپ سبک‌وزن خود را به ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم DDR4 با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتزی مجهز کرده است که برای کاربری‌های قابل تصور برای این لپ‌تاپ، کافی به‌نظر می‌رسد.

ال‌جی لپ‌تاپ ۱۵ اینچی گرم را در دو نسخه با پردازنده‌ی Core i5 و Core i7 در کنار حافظه‌های اس‌اس‌دی ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی روانه‌ی بازار می‌کند؛ همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم، نسخه‌ی Core i5 این لپ‌تاپ با حافظه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی برای بررسی در اختیار ما قرار دارد. ما برای بررسی عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی این لپ‌تاپ، نرم‌افزارهای HD Tune Pro و CrystalDiskMark را روی آن اجرا کردیم:

 جدول نرخ خواندن داده توسط حافظه

HD Tune Pro

CrystalDiskMark

Maximum MB/sMinimum MB/sAverage MB/sRead MB/sWrite MB/s
LG Gram 15 2017۳۵۵.۵۱۷۴.۴۲۹۸.۵۵۵۵.۸۲۶۵
Ideapad 320۲۳۶.۰۷۹.۵۳۸۲.۵۵۴۷.۲۱۹۸.۴
Razer Blade Stealth۱۲۹۶.۹۱۳۹۷.۴۱۴۶۲.۶۳۱۰۱۱۵۹۳
MacBook Pro 13 (2017)۳۵۵۱۲۴.۷۱۹۲.۸۲۹۹۶۷۱۸.۹
Surface Laptop (128GB)۱۷۰.۴۹۳.۷۱۲۱.۶۴۲۵.۶۱۲۸.۲
Galaxy Book 10.6۲۲۴.۸۶۶.۲۱۲۴۲۷۲۱۴۹
Surface Pro 2017۱۰۴۵.۴۸۲۹.۴۱۰۱۷.۱۱۷۱۱۹۷۷.۲
Surface Book i7۹۸۱.۵۶۴۱.۹۹۱۷.۸۱۷۲۸۱۲۴۷
Surface Pro 4۳۳۶.۷۳۰۲.۸۳۲۱.۲
iLife ZED Air۹۰.۱۳۸.۵۷۱.۰
Asus ASUSPRO P2430UJ۱۱۰.۸۴۷.۰۸۳.۴
Lenovo E5180۱۱۴.۵۳۷.۶۸۶.۷
Asus K550VX۱۳۲.۲۵۲.۹۱۰۰
Surface Book۸۴۶.۷۲۰۶.۴۶۳۲.۹
Surface Pro 4۳۳۶.۷۳۰۲.۸۳۲۱.۲
Asus Transformerbook T100TAL۱۰۰.۱۷۴.۴۸۹.۵
Aspire Aspire E15۱۱۲.۳۴۶.۷۸۷.۱
Aspire V15 Nitro۱۱۳.۱۲۶.۴۸۷.۴
HP ENVY 15-K007NE۱۱۶.۴۵۵.۶۹۱.۴
Microsoft Surface 3۱۱۵.۹۷۴.۵۱۰۱.۲
ASUS ROG G551JM۲۹۴.۷۱۸۵.۸۲۶۳
HP Pavilion 15 P062۱۱۰۴۳.۶۸۶.۱
Asus Zenbook UX303L۴۲۶.۶۳۴۴.۳۳۸۸.۹
Lenovo Flex 2۱۱۶.۲۴۸.۵۸۶.۶
Lenovo Yoga 2 Pro۳۲۶.۷۲۰۷.۸۲۴۰.۶
Lenovo ThinkPad Tablet 2۵۴.۲۲۳.۹۵۰.۵
ET2321 INTH۱۹۰.۲۲۳۱۳۸.۵
Asus N550JV۱۰۷.۵۱۸.۳۸۰.۵
Acer Aspire S7 2013۹۳۲.۶۷۶۶.۶۹۱۵.۸

باتری

ال‌جی گرم از یک باتری ۶۰ وات‌ساعتی بهره می‌برد که از نمونه‌های به‌کاررفته در اولترابوک‌هایی همچون سرفیس لپ‌تاپ (۴۷ وات‌ساعت) و مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی (۴۹.۳ وات‌ساعت)، ظرفیت بالاتری را ارائه می‌دهد. از آنجایی که ال‌‌جی در لپ‌تاپ سبک‌وزن خود از تراشه‌ی کم‌مصرف ۱۵ واتی و نمایشگر فول اچ‌دی بهره برده است؛ از این رو روی کاغذ می‌توان از شارژدهی مناسب این لپ‌تاپ اطمینان داشت؛ به‌طوری که کره‌ای‌ها نیز مدعی هستند که این کامپیوتر می‌تواند تا ۱۲.۵ ساعت کاربر را همراهی کند؛ اما باتری این لپ‌تاپ در دنیای واقعی چه عملکردی از خود به نمایش می‌گذارد؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، تست‌های باتری دیجیتال مارک را روی این دستگاه اجرا کردیم.

ال جی گرم / LG Gram

طبق روال همیشگی بررسی‌های دیجیتال مارک، ویدیویی با رزولوشن HD را در شرایطی روی ال‌جی گرم پخش کردیم که میزان روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد قرار داشت، کلیه‌ی ارتباطات بی‌سیم لپ‌تاپ قطع شده بودند و تنظیمات عملکرد نیز در حالت Balanced قرار داشت. فرایند پخش ویدیو را تا رسیدن باتری از ۱۰۰ به صفر درصد ادامه دادیم. در این تست، ال‌جی گرم توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۰ ساعت دوام بیاورد که برای لپ‌تاپی سبک‌وزن و فوق‌ باریک، مدت‌زمان بسیار خوبی به‌حساب می‌آید؛ اما نسبت به سرفیس لپ‌تاپ و مک‌بوک پرو ۱۳ با شارژدهی ۱۲.۵ و ۱۰ ساعت و ۲۴ دقیقه‌ای اندکی پایین‌تر است.

باتری ۶۰ آمپر ساعتی و عمکلردی خوب در شارژدهی

ال‌جی گرم در آزمایش Battery Eater، با ثبت ۲۴۱ دقیقه با اختلاف بسیاری نسبت به سرفیس لپ‌تاپ (۱۷۶ دقیقه) و مک‌بوک پرو (۱۵۰ دقیقه در حالت اجرای ویندوز ۱۰)، عملکرد به مراتب بهتری را به نمایش گذاشت. کره‌ای‌ها با انتخاب قطعاتی کم‌مصرف و بهینه برای اولترابوک سبک‌وزن خود، به‌خوبی توانسته‌اند آن را از لحاظ شارژدهی، به محصولی توانمند و قابل اتکا بدل کنند؛ چرا که این لپ‌تاپ در استفاده‌‌‌های روزمره، نظیر مطالعه یا ویرایش اسناد، استریم موسیقی و تماشای فیلم، به‌راحتی می‌تواند یک روز کاری، شما را همراهی کند.

جمع‌بندی

ال‌جی همواره به دنبال ثبت‌ نام خود در لیست «ترین‌ها» دنیای فناوری است، ال‌جی گرم به عنوان لپ‌تاپی فوق سبک یکی از تلاش‌های قابل ستایش این کمپانی کره‌ای در عرصه‌ی لپ‌تاپ‌ها به شمار می‌رود. وزن اندک و طراحی مینیمال دستگاه اصلی‌ترین ویژگی ال‌جی گرم برای رقابت با بزرگان دنیای لپ‌تاپ‌ها است اما رسیدن به وزن یک کیلو و هشتاد گرمی در نسخه‌ی ۱۵ اینچی این دستگاه دست سازندگان را برای پیشرو کردن لپ‌تاپشان در بخش‌‌های بیشتر تا حدودی بسته است. استفاده از اسپیکرهای کوچک و عملکرد متوسط سخت‌افزار کم مصرف دستگاه تنها نمونه‌‌ای از چیزهایی محسوب می‌شود که ال‌جی آن‌ها را فدای وزن کرده است.

ال جی گرم / LG Gram

نمایشگر گرم در نوع خود یکی از نمونه‌های خوب برای استفاده‌ی عادی است که با وجود روشنایی کمتر از استاندارد بازار، کنتراست رضایت‌بخشی ارائه می‌دهد و رنگ مشکی را به خوبی به نمایش می‌گذارد. صفحه‌کلید و ترک‌پد LG gram پا را فراتر از عادی بودن نگذاشته‌اند و به واسطه‌ی برخی ایرادات تنها می‌توان از لفظ رضایت‌بخش برای آن‌ها استفاده کرد. نمونه‌ی مورد بررسی ما به پردازنده‌ی ۱۵ واتی سری U مجهز شده است بنابراین نباید انتظار عملکرد خوبی از آن داشت و نتایج متوسط و گاها ضعیف این لپ‌تاپ در بنچ‌مارک‌ها نیز گواهی بر همین مساله است.

استفاده از باتری ۶۰ وات ساعتی در لپ‌تاپی با این وزن و ابعاد را ستایش می‌کنیم؛ خوشبختانه در عمل نیز با یک اولترابوک خوب از نظر شارژدهی روبرو هستیم. در پایان باید گفت پیش از خرید لپ‌تاپ ابتدا باید نیازهای خود را بشناسید، اگر وزن لپ‌تاپ و حمل آن برای شما مهم است محصولی مانند گرم برای شما ساخته شده است از طرف دیگر اگر عملکرد قوی و سخت‌افزار پرچمدار را طلب می‌کنید، ال‌جی گرم بهترین گزینه‌ی شما نخواهد بود. 

شما میتوانید از بخش لپتاپ در دیتابیس محصولات دیجیتال مارک برای مشاهده و مقایسهی قیمت و مشخصات فنی لپتاپهای مختلف از جمله ایسوس، ایسر، اپل، دل، لنوو و اچپی استفاده کنید.

نکات مثبت

  • فوق‌العاده سبک و حمل آسان
  • طراحی زیبا و کیفیت ساخت خوب
  • شارژدهی خوب
  • کنتراست مناسب نمایشگر

نکات منفی

  • سخت‌افزار نه‌چندان قدرتمند
  • اسپیکرهای کوچک 

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی لپ تاپبررسی نوت بوکخرید ایسوس یا لنووراهنمای خرید اپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه