لپتاپ فوق باریک ریزر بلید استلث (Blade Stealth) با پردازندهی نسل هفتمی اینتل و طراحی چشمنواز خود، گزینهی وسوسهکنندهای برای علاقهمندان این برند محسوب میشود.
برند ریزر و تجهیزات آن در دنیای گیمرها به اندازهی کافی شناختهشده است؛ بهطوری که محصولات این برند آمریکایی بهخوبی راه خود را به خانهی علاقهمندان به بازی باز کردهاند. کیفیت محصولات این برند همواره زبانزد بوده است. با این حال ساخت لپتاپهایی با وزن و ابعاد کوچک دشواریهای خاص خود را دارد. آیا ریزر از تجربهی دراماتیک خود در تولید اولین اولترابوکش درس گرفته و استلث رقیبی شایسته برای بزرگان بازار اولترابوکها است؟ برای پاسخ به این سؤال، با بررسی ریزر بلید استلث ۱۲.۵ اینچی همراه دیجیتال مارک باشید.
بلید استلث، لپتاپ ۱۲.۵ اینچی ریزر با بدنهی فلزی، نمایشگر QHD و پردازندهی نسل هفتمی اینتل، عضوی از خانوادهی اولترابوکها محسوب میشود. اگر این محصول را به خودی خود در لباس یک لپتاپ گیمینگ ببینیم، قطعا در عمل انتظارات ما را برآورده نخواهد کرد. فقدان کارت گرافیک مجزا در استلث باعث شده است با یک اولترابوک مبتنی بر ویندوز روبهرو باشیم.
بازار اولترابوک آیندهی لپتاپها را تشکیل خواهد داد؛ بهطوری که شرکتهای مختلف تمام تلاش خود را برای ساخت محصولات سبکتر و نازکتر به کار گرفتهاند. بلید استلث پا را فراتر از یک اولترابوک سبک نگذاشته؛ از این رو با رقبای سرسختی همچون دل XPS 13، اسپکتر ایکس ۳۶۰ اچپی و مکبوکهای اپل مواجه است. اما اگر گیمر باشید، بلید استلث راهکاری برای جلب رضایت شما دارد که در بررسی پیش رو به آن خواهیم پرداخت. در جدول زیر میتوانید مشخصات کامل سختافزاری این لپتاپ را مشاهده کنید:
مشخصات / مدل | ریزر بلید استلث مدل ۲۰۱۷ |
---|---|
نمایشگر | ۱۲.۵ اینچی با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل |
پردازندهی گرافیکی | اینتل HD Graphics 620 |
پردازندهی مرکزی | Intel Core i7 7500U |
حافظهی داخلی | ۵۱۲ گیگابایت SSD |
رم | ۱۶ گیگابایت DDR4 |
سیستم عامل | ویندوز ۱۰ نسخهی ۶۴-بیت |
ارتباطات | Killer Wireless AC 1535 |
ورودیها و خروجیها | دو درگاه USB نوع A |
صوتی | بلندگوهای استریو |
امکانات ویژه | نرمافزار ریزر ساینپس برای کنترل نور پسزمینهی کیبورد |
باتری | باتری داخلی لیتیوم-یون پلمیر با ظرفیت ۵۳.۶ واتساعت |
ابعاد | ۲۰۶ × ۳۲۱ × ۱۳.۱ میلیمتر |
وزن | ۱.۳ کیلوگرم |
لپتاپ ریز بلید استلث توسط فروشگاه روژسا برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.
طراحی
اولین چیزی که در نگاه اول به استلث ۱۲.۵ اینچی نظر شما را به خود جلب میکند، طول زیاد آن است؛ این لپتاپ با طول ۳۲۱ میلیمتری خود حتی از مکبوک پرو ۱۳ اینچی اپل نیز بلندتر است. استلث جدید نسبت به نسل پیشین خود تفاوتی در شاسی ندارد. کیفیت ساخت این لپتاپ همانند دیگر محصولات ریزر مثالزدنی است؛ با این حال انتظار داشتیم که این شرکت در جهت بهبود مؤلفههای طراحی نسل پیشین، قدمهای بلندتری بردارد.
طراحی کلی دستگاه مشابه چیزی است که پیش از این در لپتاپهای گیمینگ ریزر دیدهایم. استفاده از رنگ مشکی مات و شاسی محکم دستگاه، چیزی جز کیفیت ساخت بالا را تداعی نمیکند. همانند دیگر محصولات ریزر، لوگوی این برند روی درب دستگاه نقش بسته است؛ شاید اگر یک گیمر نباشید، استفاده از رنگ سبز را در میان بدنهی سراسر مشکی استلث نپسندید؛ با روشن شدن دستگاه این لوگو روشن میشود و رنگ روشنتری به خود میگیرد.
ماشینکاری بدنهی فلزی دستگاه به گونهای بوده است که لبههای آن همانند نام این برند تیز باشند. چهار گوشهی استلث بر خلاف لبههای دستگاه، منحنی طراحی شدهاند. خطوط روی درب دستگاه به زیبایی هرچه بیشتر این لپتاپ کمک میکند. ابعاد دستگاه شاید به نظر بزرگ برسد؛ اما با بلند کردن آن، قطعا سبک بودن آن را تحسین خواهید کرد؛ ضخامت ۱۳ میلیمتری و وزن ۱.۳ کیلوگرمی ریزر بلید استلث از نکات مثبت آن به شمار میروند. البته وزن و ضخامت دستگاه اندکی نسبت به قبل افزایش یافته است که میتوان دلیل آن را افزایش ظرفیت باتری دانست.
برای باز کردن بلید استلث نیازی به گرفتن بخش پایینی آن نیست و میتوان با یک دست بهراحتی درب آن را باز کرد؛ خوشبختانه به لطف نوارهای زیر بلید استلث، باز کردن درب لپتاپ بدون لیز خوردن و بهسادگی صورت میگیرد. پس از باز کردن دستگاه، نامیدکنندهترین المان طراحی استلث یعنی حاشیههای زیاد اطراف نمایشگر خودنمایی میکند؛ ۲۳ میلیمتر حاشیه در طرفین نمایشگر برای یک اولترابوک که قرار است رقیبی برای مکبوک و دل XPS باشد چندان جالب نیست؛ حاشیهی دو طرف نمایشگر در XPS 13 تنها ۷ میلیمتر است.
لولای سیاهرنگ دستگاه با وجود پلاستیکی بودن، به ظاهر یکپارچهی این لپتاپ صدمهای نزده و آنتن ماژول WLAN در این قسمت گنجانده شده است. خوشبختانه ریزر در بخش لولا خوب عمل کرده و کمترین مشکلی از نظر لق زدن نمایشگر مشاهده نمیشود.
محل قرارگیری اسپیکرها همانند مکبوکهای اپل و در کنار صفحهکلید است؛ با این تفاوت که رنگ مشکی دستگاه باعث شده است کمتر نمایان باشند. ریزر علاوه بر دو خروجی هوای پشت دستگاه، خروجیهای کوچکی نیز در پشت لولای بلید استلث قرار داده است. چراغ LED کوچکی نیز در سمت راست لبهی جلویی دستگاه گنجانده شده که برای اطلاع از وضعیت دستگاه از آن استفاده میشود. بدنهی مشکی دستگاه به شدت مستعد جذب اثر انگشت است که از این رو، تمیز نگاه داشتن آن کمی آزاردهنده خواهد بود.
عموما با نازک شدن لپتاپها از تعداد پورتهای آنها کاسته میشود، این مسئله در پارهای از اوقات مشکلساز میشود. ریزر بلید استلث در هر یک از طرفین خود یک درگاه USB 3.0) Type A) دارد. ریزر تنها از یک درگاه USB نوع C در این اولترابوک استفاده کرده است که خوشبختانه این درگاه به لطف تاندربولت ۳ و سرعت انتقال دادهی ۴۰ گیگابیت بر ثانیه، علاوه بر شارژ کردن استلث، قابلیت اتصال واحد گرافیکی خارجی را نیز به این لپتاپ میدهد. پورت HDMI 2.0 و جک ۳.۵ میلیمتری صدا دیگر پورتهای این دستگاه به شمار میروند.
در پایان این بخش باید گفت طراحی و کیفیت ساخت بلید استلث یکی از بهترینها در نوع خود است؛ با این حال از برخی مشکلات کوچک در طراحی رنج میبرد که امیدوار هستیم در نسلهای بعدی برطرف شود.
نمایشگر
ریزر از پنل شارپ موسوم به IGZO در بلید استلث استفاده کرده است. این پنل LCD را پیش از این در محصولات مختلفی همچون آیپدهای اپل و محصولات دل دیدهایم. رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ در این نمایشگر، تراکم ۲۳۵ پیکسل بر اینچ برای بلید استلث به ارمغان آورده است؛ این تراکم پیکسل برای نمایشگر یک لپتاپ مناسب ارزیابی میشود. از نظر ما ابعاد کوچک نمایشگر این لپتاپ ایدهال نیست و آیتمهای موجود در ویندوز ۱۰ در حالت استاندارد بسیار کوچک هستند؛ بنابراین بهتر است در هنگام استفاده از بلید استلث، تنظیمات اسکیلینگ نمایشگر در ویندوز را برای رسیدن به بهترین حالت تغییر دهید.
نمایشگر لمسی این لپتاپ بهخوبی به فرامین لمسی کاربر پاسخ میدهد و کوچکترین مشکلی از این نظر وجود ندارد. ریزر از نمایشگر براق در این اولترابوک استفاده کرده که در پارهای اوقات بازتاب نور از آن آزاردهنده است؛ خوشبختانه زاویهی دید نمایشگر بلید استلث کاملا رضایتبخش است و شما را راضی خواهد کرد. در آزمایشهای ما کوچکترین مشکلی از نظر Backlight bleed در این نمایشگر مشاهده نشد.
رنگها در نمایشگر QHD این لپتاپ زنده و با طراوت هستند؛ رنگ مشکی عمیقی که نمایشگر استلث ارائه میدهد یکی از نکات مثبت آن به شمار میرود. حداکثر روشنایی نمایشگر در آزمایشهای ما ۲۶۷ نیت اندازهگیری شد که یک عدد معمولی برای لپتاپی در این رده محسوب میشود؛ با این حال نسبت کنتراست Native محاسبهشده برای این نمایشگر فراتر از بسیاری از رقبا است؛ البته نسبت کنتراست ۱۲۴.۲ این نمایشگر در مقابل مکبوک پرو حرفی برای گفتن ندارد با این حال هنوز هم در بازار هدف، این اولترابوک مناسب است.
حداقل روشنایی یک نمایشگر بهعنوان معیاری برای استفادهی راحتتر از آن در محیطهای تاریک، از اهمیت ویژهای برخوردار است. متأسفانه ریزر بلید استلث نتیجهی ناامیدکنندهای در این بخش کسب کرد؛ حداقل روشنایی ۷.۴۲ نیتی نمایشگر این لپتاپ تقریبا دو برابر مکبوک پرو ۱۳ اینچی امسال است. اگر نمایشگر اصلیترین معیار شما در انتخاب اولترابوک باشد، نسخهی ۴K بلید استلث انتخاب بهتری خواهد بود.
صفحهکلید و ترکپد
ساخت کیبورد و ماوس گیمینگ، یکی از اصلیترین فعالیتهای ریزر به شمار میرود؛ بهطوری که تجهیزات این برند خوشنام برای گیمرها کاملا شناختهشده هستند. ریزر یکی از نخستین برندهایی به شمار میرود که لپتاپهایی با نور پسزمینهی اختصاصی برای صفحهکلید عرضه کرد؛ یکی از ویژگیهای متمایزکنندهی بلید استلث، استفاده از صفحهکلیدی با قابلیت شخصیسازی است.
پیش از آنکه کار با بلید استلث را شروع کنیم، آمادهی تجربهی کیبوردی مشابه ریزر بلیدهای بزرگتر بودیم؛ اما متأسفانه صفحهکلید این اولترابوک با آنچه در لپتاپهای دیگر ریزر دیده بودیم تفاوتهای زیادی داشت. مهمترین و اصلیترین مشکل صفحهکلید این لپتاپ، کم بودن ارتفاعی است که کلید پس از فشردن پایین میرود؛ چنین مشکلی حتی برای اولترابوکی با ابعاد استلث ۱۲.۵ قابل چشمپوشی نیست. علاوه بر سطحی بودن فشردن کلیدها، فقدان بازخورد مناسب هم به تجربهی تایپ فرد لطمه میزند؛ با این حال نمیتوان تجربهی تایپ با استلث را بد دانست.
فاصلهی کلیدهای پلاستیکی صفحهکلید این لپتاپ برای چنین دستگاهی مناسب است. با وجود استفاده از کلیدهایی با سایز کامل، کوچک بودن کلیدهای جهت چندان مناسب به نظر نمیرسد. صفحهکلید ریزر استلث قابلیت شخصیسازی کامل دارد؛ بهطوری که کاربر قادر به انتخاب رنگ هر یک از کلیدها به سلیقهی خود است. به ادعای ریزر، این صفحهکلید از ۱۶.۸ میلیون رنگ پشتیبانی میکند.
برای شخصیسازی رنگها و قابلیتهای این صفحهکلید، باید از نرمافزار «Razer Synapse» استفاده کرد. وقتی برای اولین بار وارد بخش تنظیم نور صفحهکلید شوید، تا مدتها سرگرم تغییر افکتها و رنگها خواهید شد. افکتهای موجی شکل، رنگ ثابت و تغییر متناوب رنگها تنها بخشی از تنظیمات رنگ پسزمینهی کلیدها به شمار میروند. روشنایی نور پسزمینهی کلیدها را میتوان از طریق این نرمافزار و کلیدهای در نظر گرفتهشده میتوان تغییر داد. با فشردن کلید «Fn» تمام افکتها و کلیدها بهجز ردیف بالایی خاموش میشوند، اما نکتهی عجیب در این بخش روشن نشدن آیکونهای روی این کلیدها است؛ پیدا کردن دکمهی مورد نظر در این حالت و در یک محیط تاریک کمی مشکل خواهد بود.
برخی از اپلیکیشنها و بازیها با این نور پسزمینهی صفحهکلید یکپارچه شدهاند؛ برای مشاهدهی اپلیکیشنها و بازیهای سازگار و کسب اطلاعات بیشتر دربارهی قابلیت «Chroma»، بد نیست سری به وبسایت ریزر بزنید.
ترکپد همواره پاشنهی آشیل لپتاپهای ویندوزی در رقابت با مکبوکهای اپل بوده است. ریزر در بلید استلث از ترکپدی با ابعاد ۱۰.۵ در ۶.۵ سانتیمتر استفاده کرده که این ابعاد برای یک لپتاپ ۱۲.۵ اینچی مناسب است و مشکلی از نظر ابعاد برای اجرای ژستهای حرکتی وجود نخواهد داشت. خبری از کلیدهای جداگانه در این ترکپد نیست و ریزر این کلیدها را با نیمهی پایینی آن ادغام کرده است. . این ترکپد حداکثر از چهار انگشت پشتیبانی میکند.
ما بارها ترکپدهای Precision را به خاطر عملکرد کمنقص آنها تحسین کردهایم. از این رو هنگام دیدن نام Synaptics در مشخصات استلث کمی ناامید شدیم؛ اما ترکپد این لپتاپ در تجربهی چندروزهی ما از استلث رضایتبخش بود. با استفاده از «Synaptics Control panel» امکان کنترل بیشتر روی سرعت و ژستهای حرکتی ترکپد وجود خواهد داشت. فشردن کلیدهای این ترکپد به نرمی صورت میگیرد و با صدای خوشایند کلیک و بازخورد خوبی همراه است.
اسپیکر و دوربین
همانطور که در بخش طراحی ذکر شد، اسپیکرهای استریوی بلید استلث در طرفین صفحهکلید قرار گرفتهاند. حجم و شفافیت صدای خروجی برای یک لپتاپ با این ابعاد رضایتبخش است، با این حال در حجم صدای حداکثری دستگاه کمی افت کیفیت مشاهده میشود؛ اما این افت به اندازهای نیست که بتوان آن را یک ضعف بزرگ برای این لپتاپ به شمار آورد.
حجم صدای خروجی از اسپیکرهای استلث در حالت کلی برای مشاهده ویدئو در یک اتاق کوچک مناسب است و نباید انتظار زیادی از آن داشت. با وجود اینکه شاهد اسپیکرهای به نسبت خوبی در این لپتاپ هستیم؛ ولی هنوز هم رقبایی همچون مکبوکهای اپل و سرفیسلپتاپ در این رده بهترین خروجی صدا را دارند.
دوربین دو مگاپیکسلی استفادهشده در این لپتاپ تنها برای چت ویدئویی و مواردی از این دست مناسب است. این دوربین قادر به ضبط ویدئوییهای با رزولوشن تمام اچدی است. عکسهای گرفتهشده با این دوربین نیز چندان شارپ نیستند و رنگهای ثبتشده در تصاویر در حد متوسطی قرار دارند.
نرمافزار
بازار اولترابوکهای ویندوزی روز به روز در حال گسترده شدن است و هر سال شاهد مدلهای متنوع از سازندگان مختلف هستیم. بارها و بارها در بررسیهای خود به فقدان بلوغ در بخش لمسی ویندوز اشاره کردیم؛ در نمایشگر لمسی ریز بلید استلث به دلیل ابعاد کوچک آن، آیکونها در حالت استاندارد بسیار کوچک به نظر میرسند و استفاده از برخی اپلیکیشنها با این وضعیت، گاه آزاردهنده میشود.
در ریزر بلید استلث بهصورت پیشفرض با نرمافزار «Razer Synapse» راهی بازار میشود. برای استفاده از این ابزار کاربردی ابتدا باید اقدام به ساخت یک حساب کاربری کرد؛ پس از ساخت حساب کاربری و ورود به این نرمافزار، بسته به اینکه کدام محصول ریزر را استفاده میکنید با تنظیمات مرتبط با آن روبهرو خواهید شد. در بخشهای قبل به نور صفحهکلید و قابلیتهای مرتبط با آن در Synapse پرداختیم، تنظیمات این بخشها بسیار متنوع و کامل هستند و پرداختن به آن از حوصلهی بحث خارج است.
در بخش «Keyboard» میتوان برای هر یک از کلیدهای آن یک وظیفه تعریف کرد. تعریف ماکروها و مدیریت آنها نیز یکی از بخشهای مفید درنظر گرفته شده برای گیمرها در این نرمافزار است. بخش «Stats & Heatmaps» با تحت نظر گرفتن و ثبت کلیکهای ماوس و کلیدهای فشردهشده در بازیها، آنالیزی از آن را در اختیار کاربر قرار میدهد.
بازده و عملکرد
شاید با شنیدن نام ریزر برای یک لپتاپ، ناخودآگاه به یاد بازی و انجام کارهای سنگین روی آن بیافتید؛ اما داستان در مورد بلید استلث کمی متفاوت است و لپتاپی با این مشخصات بههیچوجه پاسخگوی نیازهای یک گیمر نخواهد بود. ریزر از یک پردازندهی نسل هفتی Core i7 از سری U استفاده کرده است؛ این پردازندهی ۱۵ واتی نسل هفتم (کبی لیک) شرکت اینتل، با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری تولید شده است؛ فرکانس پایه و توربوی این پردازنده به ترتیب ۲۷۰۰ و ۳۵۰۰ مگاهرتز است.
واحد پردازش گرافیکی در i7 7500U از نوع HD Graphics 620 است و تنها برای اجرای بازیهای ساده جوابگو خواهد بود و بههیچوجه نمیتوان انتظار اجرای روان و با جزئیات بازیهای نسل جدید را از آن داشت. یکی از نکاتی که ریزر در تبلیغات بلید استلث روی آن تأکید داشت استفاده از داک Razer Core (ریزر کور) برای تبدیل این لپتاپ به یک محصول گیمینگ بود. به لطف این داک ۵۰۰ دلاری، کاربر قادر به استفاده از کارت گرافیک دسکتاپ برای اجرای بازی در استلث خواهد بود. این داک به کمک درگاه تاندربولت ۳ به لپتاپهای دارای این پورت متصل میشود. کارت گرافیک اکسترنال، تنها یک راهکار برای بهبود عملکرد بلید استلث در بازیها است؛ راهکاری که هزینهای اضافه به کاربر تحمیل میکند و رقبا نیز قادر به استفاده از آن هستند.
لپتاپی که برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفت، از ۱۶ گیگابایت حافظهی رم از نوع LPDDR3 با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز بهره میبرد که کاملا برای اجرای بازیها و چندوظیفگی مناسب و کافی است. در طی بررسی و گرفتن بنچمارکهای مختلف روی این اولترابوک، مشکل خاصی از نظر تولید صدا توسط فنهای دستگاه به چشم نخورد. دمای نقاط مختلف دستگاه در استفادهی روزمره در حد قابل قبولی پایین میماند؛ اما هنگامی که لپتاپ را تحت بار قرار دادیم، افزایش دما در قسمت چپ و بالای دستگاه بهراحتی حس میشد. ما طبق روال بررسیهای گذشته خود در دیجیتال مارک، طیف وسیعی از بنچمارکها را روی این لپتاپ اجرا کردیم که نتایج آن را برای مقایسه در جدول زیر آوردهایم:
نتایج بنچمارکهای بلید استلث تقریبا مشابه اولترابوکهای رقیب است. این نتایج بهوضوح نشان میدهند که ریزر بلید استلث در حالت عادی به دلیل استفاده از پردازندهی سری U و فقدان کارت گرافیک مجزا، نهتنها از نظر عملکرد نزدیک به لپتاپهای گیمینگ بازار نیست بلکه چیزی فراتر از دیگر اولترابوکهای رقیب ارائه نمیدهد.
بازده و عملکرد حافظهی ذخیرهسازی
سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات در حافظهی ذخیرهسازی علاوه بر تأثیرگذاری بر عملکرد کلی دستگاه، به کاهش زمان بوت شدن آن نیز کمک شایانی میکند؛ با استفادهی چندروزه از بلید استلث بهراحتی میتوان عملکرد سریع و کمنقص حافظهی ذخیرهسازی آن را حس کرد. مدلی که برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفت، از حافظهی اساسدی ۵۱۲ گیگابایتی PCIe ساخت شرکت سامسونگ (MZVLW512) بهره میبرد.
به لطف پشتیبانی از رابط NVMe، این حافظهی اساسدی در تست CrystalDiskMark به سرعت خواندن فوقالعادهی ۳۱۰۰ مگابایت بر ثانیه دست پیدا میکند. این عدد تقریبا مشابه مدل پایهی مکبوک پرو ۱۳ (نسخه ۲۰۱۷) است با این حال عملکرد بینقص بلید استلث در بخش نوشتن، آن را به یکی از بهترینهای در این رده مبدل کرده است. طبق روال بررسیهای اخیر، برای ارزیابی سرعت نوشتن و خواندن حافظهی ذخیرهسازی از نرمافزارهای HD Tune Pro و CrystalDiskMark کمک گرفتهایم که شما میتوانید نتایج آن را در جدول زیر مشاهده کنید:
جدول نرخ خواندن داده توسط حافظه | HD Tune Pro | CrystalDiskMark | |||
---|---|---|---|---|---|
Maximum MB/s | Minimum MB/s | Average MB/s | Read MB/s | Write MB/s | |
Razer Blade Stealth | ۱۲۹۶.۹ | ۱۳۹۷.۴ | ۱۴۶۲.۶ | ۳۱۰۱ | ۱۵۹۳ |
MacBook Pro 13 (2017) | ۳۵۵ | ۱۲۴.۷ | ۱۹۲.۸ | ۲۹۹۶ | ۷۱۸.۹ |
Surface Laptop (128GB) | ۱۷۰.۴ | ۹۳.۷ | ۱۲۱.۶ | ۴۲۵.۶ | ۱۲۸.۲ |
Galaxy Book 10.6 | ۲۲۴.۸ | ۶۶.۲ | ۱۲۴ | ۲۷۲ | ۱۴۹ |
Surface Pro 2017 | ۱۰۴۵.۴ | ۸۲۹.۴ | ۱۰۱۷.۱ | ۱۷۱۱ | ۹۷۷.۲ |
Surface Book i7 | ۹۸۱.۵ | ۶۴۱.۹ | ۹۱۷.۸ | ۱۷۲۸ | ۱۲۴۷ |
Surface Pro 4 | ۳۳۶.۷ | ۳۰۲.۸ | ۳۲۱.۲ | – | – |
iLife ZED Air | ۹۰.۱ | ۳۸.۵ | ۷۱.۰ | – | – |
Asus ASUSPRO P2430UJ | ۱۱۰.۸ | ۴۷.۰ | ۸۳.۴ | – | – |
Lenovo E5180 | ۱۱۴.۵ | ۳۷.۶ | ۸۶.۷ | – | – |
Asus K550VX | ۱۳۲.۲ | ۵۲.۹ | ۱۰۰ | – | – |
Surface Book | ۸۴۶.۷ | ۲۰۶.۴ | ۶۳۲.۹ | – | – |
Surface Pro 4 | ۳۳۶.۷ | ۳۰۲.۸ | ۳۲۱.۲ | – | – |
Asus Transformerbook T100TAL | ۱۰۰.۱ | ۷۴.۴ | ۸۹.۵ | – | – |
Aspire Aspire E15 | ۱۱۲.۳ | ۴۶.۷ | ۸۷.۱ | – | – |
Aspire V15 Nitro | ۱۱۳.۱ | ۲۶.۴ | ۸۷.۴ | – | – |
HP ENVY 15-K007NE | ۱۱۶.۴ | ۵۵.۶ | ۹۱.۴ | – | – |
Microsoft Surface 3 | ۱۱۵.۹ | ۷۴.۵ | ۱۰۱.۲ | – | – |
ASUS ROG G551JM | ۲۹۴.۷ | ۱۸۵.۸ | ۲۶۳ | – | – |
HP Pavilion 15 P062 | ۱۱۰ | ۴۳.۶ | ۸۶.۱ | – | – |
Asus Zenbook UX303L | ۴۲۶.۶ | ۳۴۴.۳ | ۳۸۸.۹ | – | – |
Lenovo Flex 2 | ۱۱۶.۲ | ۴۸.۵ | ۸۶.۶ | – | – |
Lenovo Yoga 2 Pro | ۳۲۶.۷ | ۲۰۷.۸ | ۲۴۰.۶ | – | – |
Lenovo ThinkPad Tablet 2 | ۵۴.۲ | ۲۳.۹ | ۵۰.۵ | – | – |
ET2321 INTH | ۱۹۰.۲ | ۲۳ | ۱۳۸.۵ | – | – |
Asus N550JV | ۱۰۷.۵ | ۱۸.۳ | ۸۰.۵ | – | – |
Acer Aspire S7 2013 | ۹۳۲.۶ | ۷۶۶.۶ | ۹۱۵.۸ | – | – |
همانطور که مشاهده میکنید، نرخ خواندن و نوشتن در بلید استلث کاملا رضایتبخش و فراتر از انتظار است. با نگاهی گذرا به جدول بالا بهراحتی میتوان دریافت که با بهترین لپتاپ ویندوزی در بخش حافظهی ذخیرهسازی روبهرو هستیم.
باتری
باتری یکی از اصلیترین المانهای انتخاب یک اولترابوک محسوب میشود. ظرفیت باتری ریزر بلید استلث جدید با وجود افزایش ۲۰ درصدی نسبت به نسل قبل، نتایج درخشانی در تستهای ما به دست نیاورد. شاید روی کاغذ، یک باتری ۵۳.۶ واتساعتی برای لپتاپی ۱۲.۵ اینچی چندان بد به نظر نرسد؛ اما متأسفانه نمونهی مورد بررسی ما در عمل، نتایجی معمولی و حتی ضعیفتر از رقبای اصلی خود به دست آورد.
برای تست باتری بلید استلث ۲۰۱۷، پس از غیر فعال کردن اتصالات بیسیم لپتاپ و تنظیم روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت، ویدئویی با رزولوشن HD روی آن پخش شد؛ نمایش فیلم تا زمان خالی شدن باتری از صد تا صفر درصد ادامه داشت. ریزر بیلد استلث ۲۰۱۷ مورد بررسی ما توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۴۰۰ دقیقه (۶ ساعت و ۴۰ دقیقه) دوام بیاورد که برای رقابت با بهترینهای این بخش اصلا مناسب به نظر نمیرسد. در آزمایش Battery eater، بلید استلث با ثبت ۱۱۵ دقیقه باز هم ناامیدکننده ظاهر شد.
جمعبندی
بلید استلث محصول یکی از بازیگران خوشنام دنیای بازیهای کامپیوتری است با این حال بجز صفحهکلید جذاب آن چیزی از دنیای گیم و لپتاپهای گیمینگ با خود به همراه ندارد. فقدان کارت گرافیک مجزا، استفاده از پردازندهی سری U و مواردی از این دست باعث فاصله گرفتن این محصول از ایدهآلهای ریزر شده است.
بلید استلث به مانند دیگر محصولات برند ریزر، محصولی باکیفیت و خوشساخت است. سرعت حافظهی داخلی آن خیرهکننده و صفحهکلیدش در بین اولترابوکها بیهمتا است. اگر از علاقهمندان این برند هستید و توان هزینه کردن برای ریزر کور دارید، بلید استلث اولترابوک و محصول گیمینگ خوبی خواهد بود در غیر این صورت، رقبای سرسخت و باتجربهای همچون اپل، دل و ایسوس شانس بیشتری برای موفقیت خواهند داشت.
میتوانید لپتاپ ریزر بلید استلث را از فروشگاه اینترنتی روژسا به قیمت ۵٬۲۰۰٬۰۰۰ هزار تومان خریداری کنید. شما میتوانید از بخش لپتاپ در دیتابیس محصولات دیجیتال مارک برای مشاهده و مقایسهی قیمت و مشخصات فنی لپتاپهای مختلف از جمله ایسوس، ایسر، اپل، دل، لنوو و اچپی استفاده کنید.
نکات مثبت
- صفحهکلید با قابلیت شخصیسازی فراوان
- وزن و ضخامت کم
- کیفیت ساخت خوب و بدنهی مستحکم
- حافظهی ذخیرهسازی بسیار سریع در دو بخش خواندن و نوشتن
نکات منفی
- باتری ضعیفتر نسبت به رقبا
- کثیف شدن آزاردهندهی دستگاه
- حاشیههای زیاد نمایشگر
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی لپ تاپبررسی نوت بوکخرید ایسوس یا لنووراهنمای خرید اپ تاپ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.