کمپانی Jaybird با عرضه هدفونهای جدید X3 و Freedom، سعی داشته هدفونهای مناسبی برای افراد فعال و ورزشکاران تولید کند. آیا آنها در این راه موفق بودهاند؟
اگر از آن دسته از افرادی باشید که همیشه به دنبال هدفونهای مخصوص ورزش بودهاید، به احتمال بسیار زیاد با برند جیبرد (Jaybird) آشنایی دارید. شرکتی که به دلیل ساخت هدفونهای وایرلس شهرت زیادی پیدا کرده است و بخصوص هدفون Jaybrid X2، به یکی از محبوبترین نمونههای مورد انتخاب ورزشکاران تبدیل شد. حال Jaybird، با عرضهی هدفون X3 و برادر بزرگتر آن با نام فریدم (Freedom)، سعی داشته ضمن برطرف کردن مشکلات نسخهی قبلی، ویژگیهای جدیدی نیز به این دو هدفون جدید وایرلس اضافه کند. اما آیا این جیبرد در این راه موفق بوده و محصولات خوب و جذابی را روانهی بازار کرده است؟
یکی از اولین نکاتی که هنگام مواجهه با X3 با آن روبهرو میشوید، تغییر قیمت آن نسبت به نسل قبلی خود است. جیبرد تصمیم گرفته است که هدفونهای جدید خود را، با قیمت کمتری در مقایسه با زمان عرضهی X2 روانهی بازار کند. این تصمیم جیبرد، در دورانی که عموم شرکتهای فعال در این حوزه به فکر بالا بردن قیمت محصولات خود هستند، نشان از تعهد بالای آنها به خواستههای طرفداران و مشتریان خود است. هدفون جیبرد ایکس ۲، با در نظر گرفتن نیازهای ورزشکاران ساخته شده بود و البته ایکس ۳ نیز از این قاعده مستثنی نیست. از همان ابتدا که جعبهگشایی جعبه را انجام میدهید، متوجه کاربری خاص آن میشود؛ این هدفون، بیشتر از اینکه برای عاشقان صدا باشد، برای افرادی توسعه یافته که سبک زندگی فعالی دارند. برندون جانسون و لاورن فلشمن، ورزشکارانی هستند که جیبرد از آنها برای تبلیغ هدفون خود استفاده کرده است و همین مساله به شما نشان میدهد که با محصولی مختص ورزشکاران روبهرو هستید. از طرف دیگر، هدفون بیسیم جیبرد فریدم (Jaybrid Freedom)، که در حقیقت محصول بالارده این شرکت محسوب میشود، قیمت بالاتری نسبت به X3 دارد و همچنین طراحی آن، کمی از «مخصوص ورزش» فاصله گرفته است؛ به نوعی به جای اینکه خود را به عنوان هدفونی ورزشی صرف معرفی کند، به عنوان هدفونی برای تمام استفادههای روزمره شناخته میشود.
افتادن هدفونهای جیبرد از روی گوش اتفاقی نادر است
مهمترین نکته در رابطه با هدفونهای مخصوص ورزشکاران و کسانی که سبک زندگی فعالی دارند، نحوه قرارگیری آنها درون گوش است و از آنجایی که هر دوی این هدفونها بدون سیم هستند، نیفتادن آنها از گوش، مهمترین و اصلیترین چالش طراحان محسوب میشود. محصول قبلی جیبرد، از این حیث فوقالعاده بود و این شرکت ناموآشنای صنعت هدفون نشان داده که در X3 و Freedom نیز همین رویه را حفظ کرده است و به جرات میتوان گفت که این هدفونها، بهترین نمونههای بدون سیم و موجود در بازار، از این لحاظ هستند. جیبرد برای اطمینان از قرارگیری راحت هدفونها در هر لالهی گوشی و عدم افتادن آنها طی فعالیتهای ورزشی، چندین تمهید خاص تدارک دیده است.
اولین ویژگی، کوچکتر کردن اندازه هدفونها نسبت به نسل قبلی است. این اقدام، باعث شده است که علاوه بر اینکه X3 راحتتر درون گوشهای کوچک قرار گیرد، شما به راحتی میتوانید از کلاه یا کلاه ایمنی (در هنگام استفاده از این هدفونها روی دوچرخه یا موتورسیکلت) استفاده کنید. این نکته، در رابطه با Freedom بسیار مشهودتر است. به دلیل اینکه باتری مدل Freedom بر خلاف هدفون X3 (که باتری درون ایربادهای چپ و راست تعبیه شده است)، روی ریموت قرار گرفته است، ایربادهای این هدفون، نسبت به X3 بسیار کوچکتر هستند و بسیار راحتتر درون گوش جای میگیرند.
ویژگی دوم، سَریهای متعدد و مختلفی است که جیبرد درون جعبه هر دوی این هدفونها قرار داده است. علاوه بر سَریهای معمولی که در سه اندازهی کوچک، متوسط و بزرگ در اکثر هدفونهای جدید شاهد هستیم، جیبرد در X3 و Freedom، دو مدل سری دیگر (باز هم هر کدام در سه اندازه مختلف) نیز قرار داده است. مدل اول، سریهای مخصوصی هستند که دارای قلابی منعطف هستند که درون گوش درونی شما قرار میگیرند. در مدل X3، این سریها طراحی کمی متفاوتی نسبت به Freedom دارند. به این ترتیب که بخش منعطف آنها، انحنای بیشتری دارد. اما در هر دو مدل، این سریها به نحو فوقالعادهای وظیفه خود را انجام میدهند و از افتادن هدفونها از درون گوش، جلوگیری میکنند. مدل دوم، سریهایی از جنس فوم هستند که شباهت بسیار زیادی به Ear Plug هایی دارند که معمولا در هواپیماها برای جلوگیری از شنیدن صداهای آزار دهنده استفاده میشوند و شکل درونی گوش را به خود میگیرند. در ابتدای استفاده از این هدفونها، برای پیدا کردن مناسبتترین، امنترین و بهترین سری، که در عین حال صدای تولید شده توسط هدفون را خراب نکند، ممکن است با دشواری مواجه شده و مجبور شوید چندین بار آزمون و خطا انجام دهید؛ اما هنگامی که بهترین ترکیب را پیدا کردید، میتوانید مطمئن باشید که افتادن هدفونها از درون گوشتان، اتفاق بسیار نادری خواهد بود.
یکی دیگر از ویژگیهای بسیار جالب محصولات جدید Jaybird، نحوه قرار گرفتن آنها روی گوش است. مانند بسیاری از هدفونهای بدون سیم، گوشیهای این هدفون، از طریق یک سیم به همدیگر متصل هستند و کافی است شما سیم آن را پشت گردن بیندازید و از هدفونهای خود استفاده کنید. اما جیبرد، به شما اجازه میدهد که به طور دیگری نیز X3 و Freedom خود را استفاده کنید. از طریق گیره مدیریت کابلی که جیبرد درون جعبه قرار داده است، میتوانید هدفون را مانند یک هدبند استفاده کنید. این نوع استفاده از هدفون، باعث میشود که امکان افتادن آنها از درون گوش شما، تقریبا به صفر درصد برسد و مناسب زمانی است که قصد انجام ورزشهایی با تحرک بسیار بالا را دارید. جیبرد نام طراحی Over the Ear را برای این نوع استفاده از هدفونهایش برگزیده است.
یکی دیگر از ویژگیهای جالب توجه هدفونهای جیبرد، اپلیکیشن آن با نام MySound است. این اپلیکیشن که برای iOS و اندروید در دسترس است، چند امکان ویژه دارد. اکولایزری که در این برنامه وجود دارد، به شما اجازه میدهد که صدایی را که میشنوید، به هر نحوی که میخواهید، شخصیسازی کنید. همچنین چندین پروفایل پیشفرض اکولایزر نیز در این اپلیکیشن وجود دارد که میتوانید با انتخاب آنها، صداهای مختلف را آزمایش کنید. از طرف دیگر، میتوانید با متصل کردن حساب اسپاتیفای خود به این اپلیکیشن، به لیستهای پخش مختلفی که توسط جامعه استفاده کنندگان از جیبرد ساخته شده است، دسترسی پیدا کنید.
به لطف استفاده از بلوتوث ۴.۱، اکنون توانایی این را دارید که در آن واحد، دو دستگاه را به هدفونهای خود متصل کنید. به طور مثال، تبلت و گوشی هوشمندتان به طور همزمان قابلیت اتصال به هدفونهایتان را دارند. از طرف دیگر، اگر شما و دوستتان هر دو این هدفونها را داشته باشید، میتوانید به طور همزمان هر دوی آنها را به یک دستگاه وصل کنید و از شنیدن موسیقی، لذت ببرید. این ویژگی بخصوص برای زمانی مفید است که نمیخواهید دو گوشی را با خود حمل کنید. یکی دیگر از ویژگیهای خوب این هدفونها، این است که پس از انتخاب یک پروفایل خاص، این پروفایل روی خود هدفون ذخیره میشود و فارغ از دستگاهی که هدفون را به آن متصل میکنید، پروفایل روی هدفون شما، تنظیم است. فقط ای کاش که جیبرد قابلیت تنظیم چند پروفایل را روی این هدفونها قرار میداد. البته یکی از مشکلاتی که گاهی اوقات در آزمایشهای ما اتفاق میافتاد، قطع شدن ارتباط هدفون با گوشی هوشمند بود که البته این اتفاق رایج در میان هدفونهای بدون سیم، در محصولات جیبرد به طور متعدد رخ نمیداد که استفاده از آنهارا آزار دهنده کند.
عمر باتری عالی ۸ ساعته
باتری، همیشه یکی از مهمترین مشخصهها در انتخاب یک هدفون وایرلس بوده است و جیبرد در این زمینه نیز بسیار عالی عمل کرده است. طبق ادعای این کمپانی، شما میتوانید با هر بار شارژ X3، به مدت ۸ ساعت به موسیقی گوش دهید و در آزمایشهای ما نیز، X3 توانست تقریبا ادعای جیبرد را ثابت کند. از طرف دیگر، در مدل Freedom، شما با یک بار شارژ، میتوانید به مدت ۴ ساعت به آهنگ مورد علاقه خود گوش بدهید که البته تفاوتی که Freedom با X3 دارد، در نحوهی شارژر آنها است. شارژر Freedom، در حقیقت یک پاور بانک نیز محسوب میشود و شما با اتصال آن میتوانید تا ۴ ساعت بیشتر به موسیقی گوش دهید و عملا همان ۸ ساعت عمر باتری X3 را به دست بیاورید. اما این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از هدفون فریدم در حالیکه پاور بانک مخصوص آن متصل است، کمی وزن کلی هدفون را بالا میبرد و ممکن است هدفون کمی گوش شما را اذیت کند.
اما یکی از نکات منفی هدفونهای X3 و Freedom شارژر آن است. مدتی است که بسیاری از سازندگان هدفونهای بدونسیم، روی هدفونهای خود، یک درگاه مایکرو یو اس بی تعبیه میکنند تا شما بتوانید هر کجا باشید و تنها با یک کابل Micro USB، هدفون خود را شارژ کنید. اما جیبرد رویه دیگری را انتخاب کرده است. آنها درون جعبه X3، شارژر مخصوصی قرار دادند که نحوه کار آن تقریبا با نحوه شارژ دستبندهای سلامتی یکسان است. شما بخش ریموت X3 را روی این شارژر قرار میدهید و آن را از طریق یک کابل مایکرو یو اس بی، شارژ میکنید. در Freedom نیز نحوه شارژ دقیقا به همین صورت است با این تفاوت که شارژر فریدم، بسیار بزرگتر از نمونهی تعبیهشده برای X3 است و آن هم به دلیل وجود باتری اضافه درون آن است. این اقدام جیبرد، از آن جهت نکته منفی محسوب میشود که شما باید همیشه شارژر خود را همراه داشته باشید و اگر آن را گم کنید، عملا نمیتوانید از هدفون خود دیگر استفاده کنید. در صورتیکه در هدفونهای مشابه، شما به راحتی با یک کابل مایکرو یو اس بی که در هر خانهای پیدا میشود، میتوانید هدفون خود را شارژ کنید.
مانند تمام هدفونهای بیسیم، جیبرد ریموت کنترلری روی این هدفونها قرار داده است که تمام فرآیند کنترل هدفون اعم از روشن و خاموش کردن، پاسخ به تماسها، پخش و متوقف کردن موسیقی و رد کردن ترک، از طریق این بخش انجام میگیرد. یکی از موارد عجیب، نحوه رد کردن ترکها از طریق ریموت این هدفونها است. در اکثر قریب به اتفاق هدفونهای بدونسیم و با سیمی که روی سیمشان ریموت وجود دارد، شما با دوبار فشردن دکمه وسط (همان دکمه خاموش / روشن)، میتوانید به آهنگ بعدی بروید اما در X3 و Freedom برای رد کردن آهنگ، باید دکمه زیاد کردن صدا را برای چند ثانیه نگه دارید که خود این مساله، کمی عجیب است.
کیفیت صدای بسیار خوب
جیبرد در هدفون X3 و Freedom از درایورهای ۶ میلیمتری استفاده کرده است که به خوبی قادر به تامین نیاز کاربران هستند و توانایی تولید صدای بسیار خوبی را دارند. این نکته زمانی جالبتر میشود که بدانیم این هدفونها با در نظر گرفتن ورزشکاران ساخته شده و شاید بتوان گفت در میان هدفونهای ورزشی، محصولات ساخت جیبرد توانایی تولید یکی از بهترین صداها را دارند. فرکانسهای میانه و زیر، دارای دقت خیلی خوبی هستند اما ویژگی که در صدای این هدفونها بسیار به چشم میآید، بیس فوقالعاده خوب آن است که میتواند به شما انرژی مضاعفی در هنگام ورزش ارائه کند. البته این نکته را نیز توجه داشته باشید که بسته به نوع سری که انتخاب کردهاید، صدای دریافتی شما نیز تفاوت خواهد دشت. با تمام این تفاسیر، هدفونهای جدید جیبرد، توانایی تولید یکی از بهترین صداها را در میان هدفونهای ورزشی دارند و اپلیکیشن MySound نیز به شما اجازه میدهد که به هر نحوی که دوست دارید، صدای خود را شخصیسازی کنید. در آزمایشهای جامع ما، تفاوت محسوسی بین صدای X3 و Freedom مشاهده نشد.
هدفونهای بدون سیم X3 و Freedom جیبرد، انتخابهای بسیار مناسب برای افرادی با سبک زندگی فعال هستند. قابلیت شخصیسازی صدا، ویژگیهای مربوط به بلوتوث ۴.۱، عمر باتری مناسب، نحوه قرارگیری در کنار صدایی بسیار عالی، X3 و Freedom را به هدفونهای بسیار عالی تبدیل کرده است و تنها باید مراقب باشید که شارژر آن را گم نکنید زیرا در این صورت، عملا شارژ کردن هدفونتان امکانپذیر نخواهد بود.
هدفونهای بیسیم جیبرد ایکس ۳ و فریدم توسط شرکت اسپیرو برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است و میتوانید آنها را به ترتیب با قیمت ۵۷۰٬۰۰۰ و ۶۴۰٬۰۰۰ تومان خریداری کنید.
نکات مثبت
- جاگیری فوقالعاده در گوش
- قیمت مناسب نسبت به رقبا
- صدای خروجی بسیار خوب
نکات منفی
- نیاز به شارژر مخصوص
- قطع شدن گهگاه ارتباط هدفون با دستگاه
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
منبع
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.