هومپاد، نخستین تلاش اپل در سال ۲۰۱۸ برای ورود به بازار بلندگوهای هوشمند، با استقبال چندانی روبهرو نشد و برچسب قیمتی ۳۵۰ دلاری آن، هرکسی را که «قیمت محصول» میان اولویتهایش بود، به انتخاب گزینهی دیگری میان محصولات گوگل و آمازون مایل میکرد.
حالا دومین هومپاد اپل با پسوند «مینی»، از ابعاد کوچکتر و البته قیمت کمتر خود درمقایسهبا نسل گذشته خبر میدهد. این اسپیکر هوشمند برای بررسی بهدست دیجیتال مارک رسیده است تا نگاهی به آن داشته باشیم.
اسپیکر هوشمند هوم پاد مینی اپل از سوی فروشگاه اپل وان برای بررسی دراختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.
طراحی
هومپاد مینی از چارچوب طراحی هومپاد بزرگتر پیروی میکند؛ اما ظاهر متفاوتی دارد. هومپاد مینی بهلطف طراحی گرد و ابعاد کوچکش، ظاهر بسیار جمعوجورتر و دوستداشتنیتری از هومپاد قبلی دارد.
پنل لمسی تختی بالای هومپاد مینی بهچشم میخورد که با یکبار ضربه به بخش میانی آن میتوانید موسیقی را پخش یا متوقف کنید، با دوبار ضربه زدن قطعهی بعدی را پخش کنید و سهبار ضربه به قطعهی قبلی بازگردید. کاربر با لمس و نگهداشتن انگشت خود روی بخش میانی میتواند بهصورت دستی سیری را فرابخواند و دو علامت مثبت و منفی نیز برای کم/زیاد کردن میزان صدا کاربرد دارد.
پنل لمسی هومپاد مینی بهسادگی لک یا آثار انگشت را جذب میکند؛ پس دستمال میکروفایبر فراموش نشود! با فراخوانی سیری، ترکیب رنگی جالبی روی پنل بهنمایش درمیآید؛ اما چنانچه فاصلهی زیادی با اسپیکر داشته یا آن را روی سطحی با زاویهی بیشاز ۳۰ درجه قرار داده باشید، متوجه وضعیت پنل نخواهید شد. از طرفی با هربار تغییر حجم صدا، نور روی پنل حالت تپشی بهخود میگیرد که ترجیح میدادیم با تغییر شدت نور، کاربر را از میزان صدا مطلع میکرد تا بدین ترتیب نیازی به مراجعه به آیفون وجود نداشته باشد.
برخلاف محصولات گوگل و آمازون، روی بدنهی هومپاد مینی کلید فیزیکی مربوط به غیرفعال کردن میکروفنها بهچشم نمیخورد و کاربر برای این کار باید به اپلیکیشن Home در آیفون خود مراجعه و از بخش مربوط به دستگاه، گزینهی “Listen for “Hey Siri را غیرفعال کند.
همانند هومپاد قبلی، از بدنهی هومپاد مینی نیز کابل کنفی خارج شده است که ۱٫۸ متر طول دارد و برای اتصال به آداپتور از درگاه USB Type-C بهره میگیرد. درست عکس آیفونها، آداپتور ۲۰ واتی برای استفاده از هومپاد مینی در جعبهی محصول وجود دارد که البته پشتیبانینکردن هومپاد مینی از آداپتورهایی با خروجی کمتر از ۲۰ وات این اقدام اپل را عاقلانهتر میکند.
باتوجه به اتصال دائمی کابل به هومپاد مینی، امکان استفاده از کابل بلندتر فراهم نیست؛ از سوی دیگر در صورت بروز هرگونه مشکلی برای کابل، کاربر (بهویژه در ایران) با چالشهای جدی مواجه خواهد شد.
هومپاد مینی برای شنیدن صدای کاربر از چهار میکروفن در چهار جهت خود بهره میگیرد که با همراهی چیپ S5، حتی در فاصلههای زیاد با صداهای مزاحم نیز بهسرعت متوجه دستور کاربر میشود. انتقال صدا بهکمک میکروفنهای هومپاد مینی در مکالمه نیز ستودنی است؛ اما صدای فرد مقابل تا حدی به خودش بازمیگردد.
کیفیت صدا
سرتاسر هومپاد مینی را بلندگوها احاطه کردهاند. مادامی که هیچ سطحی در نزدیکی دستگاه قرار نگرفته باشد، پخش ۳۶۰ درجهی صدا در آن میتواند تجربهی فوقالعادهای را برای شما رقم بزند؛ اما بدونشک با قرار دادن دستگاه کنار دیوار یا در قفسهی دیواری، خود را بخش قابل توجهی از تجربهی خوب صدای ۳۶۰ درجهی هومپاد مینی محروم میکنید؛ بنابراین اگر همین حالا مکانی بسته برای اسپیکر هوشمندتان درنظر گرفتهاید، شاید نگاهیبه محصولات آمازون و گوگل با طراحی مایلتر خالی از لطف نباشد.
امکان Stereo Pair با دو هومپاد نیز وجود دارد که با جداسازی کانالهای صوتی، تجربهی صدای استریو را دراختیار شما میگذارد؛ اما توجه کنید که با اتصال دو هومپاد به یکدیگر، فقط یکی از آنها به وظایف مربوط به سیری و درخواستهای شما میپردازد.
بهمحض پخش موسیقی روی هوم پاد مینی، از کیفیت، بیس و حجم صدای آن باتوجه به ابعادش متعجب خواهید شد. هومپاد مینی بهخوبی میتواند تجربهی لذتبخشی از صدا برای شما داشته باشد.
رقبای هومپاد مینی را میتوان به دو دسته تقسیم کرد. دستهی اول رقبایی نظیر گوگل نست مینی و آمازون اکو دات هستند که ابعادی مشابه، اما برچست قیمتی کمتر از نصف برچست قیمتی هومپاد مینی دارند. دستهی دوم اسپیکرهای بزرگتری نظیر گوگل نِست Audio و آمازون اکو هستند که برچسب قیمتی آنها نزدیک به هومپاد مینی است. بهطور خلاصه هومپاد مینی دربرابر رقبای هماندازهی خود عملکرد بسیار بهتری دارد؛ اما بدونشک درمقایسه با رقبای همقیمت، عرصه را واگذار میکند.
ویژگیها و اکوسیستم اپل
اگر قصد دارید از هومپاد مینی با دستگاههای غیراپلی استفاده کنید، باید بدانید که ناکام خواهید شد. اپل همچون اسپیکر هوشمند بزرگترش، استفاده از هومپاد مینی را به دستگاههای اکوسیستم خود محدود کرده است؛ اما مثل همیشه، عضو جدید هومپادها خالی از ویژگیهای جذاب برای کاربران اکوسیستم اپل نیست.
هومپاد مینی برای راهاندازی به یک آیفون، آیپاد یا آیپد نیاز دارد که نسخهی سیستمعامل آنها iOS 14 یا iPadOS 14 باشد. از طرفی اپل در هومپاد مینی برای استریم صدا صرفا از AirPlay بهره میگیرد؛ بنابراین عملا استفاده از هومپاد مینی با دستگاههای اندرویدی غیرممکن میشود.
با نزدیک کردن آیفونتان به هوم پاد مینی میتوانید پخش هرفایل درحال پخشی را به هومپاد واگذار کنید یا با تکرار این کار پخش فایل درحال پخش را مجدداً به اسپیکرهای آیفون بسپارید. اپل در هر محصولی از سال ۲۰۱۹ (بهجز آیفون SE 2020) تراشهی U1 را قرار داده؛ اما فعلا بهروزرسانی موردنیاز برای انتقال پخش موسیقی بهکمک تراشهی U1 منتشر نشده است؛ بنابراین کاربران دستگاههای فاقد تراشهی U1 نیز، از قابلیت Transferring to HomePod بهره میبرند.
قابلیت Income از دیگر ویژگیهای برجستهی هومپاد مینی بهحساب میآید که داشتن چند هومپاد در اتاقهای مختلف منزل، لازمهی استفاده از آن است. بهموجب قابلیت Income، با درخواست شما، نزدیکترین هومپاد بخشی از صحبتهایتان را ضبط و در دیگر هومپادهای منزل پخش میکند.
پیشتر اپل در هوم پاد، استفاده از سرویسهای استریم موسیقی را به اپل موزیک محدود کرده بود؛ اما هومپادها حالا از سرویسهای دیگر نیز پشتیبانی میکنند. در حال حاضر پاندورا تنها سرویس استریم موسیقی متفرقهی سازگار با هومپاد بهحساب میآید؛ اما باوجوداینکه اسپاتیفای پایثابت شکایتهای علیه اپل با مضمون انحصارطلبی این شرکت کوپرتینیویی بوده، تاکنون ویژگی یادشده را برای کاربران هومپاد فراهم نکرده است.
جمعبندی
برخلاف هومپاد، هومپاد مینی برچسب قیمتی دستیافتنیتری دارد. عملکرد موسیقایی آن را باتوجه به ابعادش میتوان خیلی خوب دانست؛ از سوی دیگر ویژگیهای مربوط به اکوسیستم اپل در آن کمنظیر است؛ اما پیشاز انتخاب یک بلندگوی هوشمند، باید نیازهای خود را بشناسید.
اگر دنبال گزینهای مقرونبهصرفه هستید، نِست مینی گوگل میتواند گزینهی مناسبی باشد. اگر قصد استفاده از اسپیکر هوشمند برای هوشمندسازی منزل را دارید، محصولات آمازون بهدلیل پشتیبانی بیشتر از محصولات خانههوشمند، میتوانند گزینهی بهتری باشند. اگر کیفیت و حجم صدای خوب در بازهی قیمتی ۹۹ دلار برایتان اهمیت دارد، گوگل نست Audio و آمازون اکو میتوانند تجربهی بهتری از صدا در بازه قیمتی مشابه برای شما رقم بزنند؛ اما اگر کاربر اکوسیستم اپل هستید و بهدنبال گجتی برای تکمیل تعامل بین محصولات اپلی میگردید، قطعا هومپاد مینی میتواند گزینهای ایدهئال برای شما باشد.
توجه کنید که برای راهاندازی هومپاد مینی به فعال بودن «تأیید دو مرحلهای» اپل آیدیتان نیاز دارید؛ اگر با این موضوع آشنا نیستید، خالی از لطف نیست نگاهی به ویدئوی ساخت اپل آیدی و نکات مهم آن بیاندازید.
اسپیکر هوشمند هوم پاد مینی از سوی فروشگاه اپل وان برای بررسی دراختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.
نکات مثبت
- صدای گوشنواز و رسا با توجه به ابعاد کوچک اسپیکر
- یکپارچگی عمیق با اکوسیستم اپل
- طراحی جمعوجور و جذاب
- برچسب قیمتی معقولتر درمقایسهبا هومپاد
نکات منفی
- غیرقابل استفاده خارج از اکوسیستم اپل
- کابل متصل به بدنه
- کیفیت صدای نازلتر درمقایسهبا رقبای همقیمت
- قابلیتهای محدود سیری درمقایسهبا گوگل اسیستنت و الکسا
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپقروشگاه اینترنتینقد و بررسی لپ تاپ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.