اگر اپل و امپراطوری iOS آن را کنار بگذاریم، گوگل تنها شرکت در دنیای وسیع گوشیهای هوشمند است که بهصورت کامل کنترل سختافزار و نرمافزار دستگاههایش را دراختیار دارد. خانوادهی پیکسل بهلطف یکپارچگی عمیق سختافزار و نرمافزار همواره تجربهی کاربری لذتبخش و تجربهی عکاسی کمنظیری را بهارمغان آوردهاند؛ اما هیچگاه نتوانستند از حیث طراحی و کیفیت ساخت یا کارایی کلی بهپای بهترینهای بازار برسند.
بررسی ویدئویی پیکسل ۵
برخلاف چهار نسل ابتدایی، نسل پنجم پیکسل با استراتژی کاملا متفاوتی تولید شده است. پیکسل ۵ دیگر با تعریف ما از دستگاههای پرچمدار همخوانی ندارد؛ گوشی هوشمند جدید گوگل تراشهی بالارده، نمایشگر پروضوح یا دوربین چند-۱۰ مگاپیکسلی ندارد، چرا که مدیران مانتینویو ترجیح میدهند بهجای رقابت با بهترینهای بازار، دستگاهی با مشخصات میانرده و تجربهی کاربری نزدیک به پرچمدار را روانهی بازار کنند. حال باید دید که آیا پیکسل ۵ میتواند برچسب قیمتی ۷۰۰ دلاریاش را توجیه کند یا خیر.
در ادامه با دیجیتال مارک همراه باشید تا با بررسی عمیق پیکسل ۵ از زیر و بم گوشی هوشمند جدید گوگل آگاه شویم.
طراحی و کیفیت ساخت پیکسل ۵
در طول یک سال گذشته، هیچ گوشی هوشمندی نتوانسته بود تحریریهی دیجیتال مارک را به اندازهی پیکسل ۵ هیجانزده کند؛ محصولی که بهترین نمایشگر دنیا، زرقوبرق محصولات هزار دلاری یا حتی بهترین سختافزار دنیای پرچمدارها را ندارد؛ اما بهلطف نرمافزار بهینه، دوربین توانمند و ابعاد مناسبش تجربهی کاربری خوشایندی را برای کاربر بهارمغان میآورد.
پیکسل ۵ نخستین گوشی هوشمند دنیا با بدنهی یکپارچهی آلومینیومی (بهنوعی !) است که از قابلیت شارژ بیسیم و اتصال ۵G بهره میبرد؛ طراحان گوگل برای دستیابی به چنین هدفی، کویل شارژ بیسیم را روی شاسی فلزی دستگاه قرار داده، سیم رابط آن را از طریق حفرهای در شاسی به بُرد دستگاه متصل کرده و روی آنها را با لایهی پلاستیکی (بایو رزین به زبان گوگل) نازکی پوشاندهاند. لایهی پلاستیکی روی بدنهی پیکسل ۵ با رنگ سبز زیتونی (Sorta Sage) و مشکی (Just Black) رنگآمیزی میشود که هر دوی آنها مات هستند.
طراحی مینیمالیستی، ابعاد فوقالعاده جمعوجور و وزن اندک، پیکسل ۵ را به یکی از خوشدستترین گوشیهای سال ۲۰۲۰ بدل کرده؛ ابعاد ۸ × ۷۰٫۴ × ۱۴۴٫۷ میلیمتری و وزن ۱۵۱ گرمی پیکسل ۵ از گلکسی S20 و آیفون ۱۲ نیز کوچکتر و سبکتر است. پرچمدار گوگل بهلطف ابعاد مناسب، پوشش ماسهسنگمانند و لبههای گرد بدنه بهخوبی در دست جای میگیرد، به هیچوجه از دست سُر نمیخورد و حس خوشایندی را به کاربر انتقال میدهد. از سوی دیگر، برخلاف پرچمداران شیشهای نامآشنا، آثار انگشت روی نسخهی سبز پیکسل ۵ جای نمیماند.
در نمای پشتی پیکسل ۵ تنها سه المان بهچشم میخورند: لوگوی G گوگل، حسگر اثر انگشت و ماژول دوگانهی دوربین که بههمراه فلش LED و روزنهی میکروفون با برآمدگی اندکی داخل شیشهای مربعی بهرنگ مشکی در گوشهی سمت چپ دستگاه قرار دارند. حسگر اثر انگشت در نیمهی بالایی گوشی قرار دارد، بنابراین بهراحتی و بدون جابهجا کردن دست میتوان به آن دسترسی داشت. کارکرد و سرعتعمل حسگر فیزیکی پیکسل ۵ مطابق آنچه از دستگاهی در سال ۲۰۲۰ انتظار میرود، بسیار عالی و پایدار است.
نمایشگر ۶٫۰ اینچی پیکسل با گوشههای گِردَش نزدیک به ۸۶ درصد از نمای مقابل را در اختیار دارد و پوششی مسطح از جنس گوریلا گلس ۶ از آن محافظت میکند. بهعنوان یکی از معدود گوشیهای اندرویدی بازار، حاشیههای دورتادور نمایشگر پیکسل ۵ ضخامت باریک و یکسانی دارند تا تقارن گوشی بیشازپیش حفظ شود. طراحان گوگل برای دستیابی به چنین طراحی متقارنی، دوربین سلفی را درون حفرهای کوچک در گوشهی سمت چپ و حسگر مجاورت/نور محیطی را بههمراه اسپیکر دوم در نیمهی بالایی گوشی، زیر نمایشگر قرار دادهاند.
کلیدهای کنترل صدا و پاور در لبهی سمت راست پیکسل ۵ قرار گرفتهاند و میتوان بهسادگی به آنها دسترسی داشت. گوگل بهرسم گذشته، کلید پاور را به رنگ براق انتخاب کرده است تا تضاد جالبی با رنگ مات بدنه ایجاد کند. در نیمهی پایین لبهی سمت چپ، درگاه Nano SIM پیکسل ۵ بهچشم میخورد؛ البته پرچمدار مانتینویو امکان پشتیبانی از eSIM را نیز دارد. در نهایت لبهی پایینی دستگاه از اسپیکر اصلی (دریچهی سمت راست)، پورت USB 3.1 Type-C و میکروفون مکالمه (دریچهی سمت چپ) میزبانی میکند. ایکاش پیکسل ۵ جک هدفون ۳٫۵ میلیمتری نیز میداشت!
گوگل گواهی IPX8 را از مؤسسهی IEC برای پیکسل ۵ دریافت کرده است؛ بدینمفهوم که روی کاغذ، پرچمدار گوگل قابلیت مقاومت در برابر گردوغبار و فشار عمق ۱٫۵ متری آب را بهمدت ۳۰ دقیقه دارد.
نمایشگر پیکسل ۵
پیکسل ۵ با نمایشگر ۶٫۰ اینچیاش بین دو مدل ۵٫۷ و ۶٫۳ اینچی پیکسل ۴ قرار میگیرد. این نمایشگر از پنل OLED با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسلی و نسبت تصویر کشیدهی ۱۹٫۵:۹ بهره میبرد. تراکم ۴۳۲ پیکسلبراینچی در سطح پرچمداران گرانقیمت بازار نیست؛ اما برای نمایش پروضوح تصاویر و متنها کافی است. نمایشگر OLED پیکسل ۵ از محتوای HDR با استاندارد +HDR10 و رندر رنگهای ۲۴ بیتی پشتیبانی میکند و قابلیت نوسازی تصویر با نرخ بالغبر ۹۰ هرتز را نیز دارد.
تنظیمات نمایشگر پیکسل ۵ بهصورت پیشفرض روی حالت Smooth Display قرار دارد؛ بدینمفهوم که تنها زمانی نرخ نوسازی به ۹۰ هرتز میرسد که کاربر نمایشگر را لمس کند. در تنظیمات نمایشگر امکان ثابت نگهداشتن نرخ نوسازی روی ۶۰ هرتز نیز وجود دارد، از سوی دیگر در تنظیمات Developer Options میتوان نرخ نوسازی را بهصورت ثابت روی ۹۰ هرتز قرار داد. در بخشهای بعدی در مورد تأثیر حالتهای مختلف نرخ نوسازی نمایشگر روی عملکرد و شارژدهی پیکسل ۵ صحبت میکنیم.
در بررسیهای دیجیتال مارک، از بین الگوریتمهای ۵۰ و ۱۰۰ درصد به حداکثر روشنایی ۶۳۲ نیت در حالت دستی و ۹۰۰ نیت در حالت خودکار دست یافتیم؛ اما با انتخاب حالت خودکار، حداکثر روشنایی پیکسل ۵ به ۹۰۰ نیت افزایش پیدا کرد. در این وضعیت نیمهی بالایی نمایشگر حدود ۴۰ نیت روشنایی کمتری دارد. پرچمدار گوگل در سال ۲۰۲۰ با کمترین روشنایی ۲٫۳ نیت در محیطهای تاریک نیز فشار کمی بر چشمان کاربر وارد میکند. در نمایش رنگ مشکی حتی با بالاترین دقت دستگاه روشناییسنج، به میزان روشنایی صفر نیت رسیدیم؛ موضوعی که نشان از کنتراست بسیار خوب تصویر در صفحهنمایش پیکسل ۵ دارد.
سه پروفایل رنگی Natural و Adaptive و Boosted در تنظیمات نمایشگر پیکسل ۵ وجود دارد که از بین آنها پروفایل Adaptive گزینهی پیشفرض است. براساس بررسیهای دیجیتال مارک پروفایل Natural با پوشش ۹۶٫۸ درصدی فضای رنگی sRGB و خطای میانگین ۱٫۶ دقیقترین پروفایل رنگی پیکسل ۵ بهحساب میآید. در پروفایل Natural رنگها اندکی به سردی گرایش دارند.
هیچیک از دو فضای رنگی Adaptive یا Boosted پوشش کاملی از فضای رنگی گستردهتر DCI P3 ندارند؛ بهطوریکه پوشش آنها بهترتیب به ۸۵٫۲ و ۸۶٫۵ درصد میرسد. Adaptive، پروفایل رنگی پیشفرض پیکسل ۵ در فضای رنگی sRGB خطای میانگینی معادل ۲٫۹ دارد. براساس تجربهی ما، پروفایل رنگی Adaptive رنگهای زنده و پروفایل Natural رنگهای واقع گرایانهای بهنمایش میگذارد؛ اما پروفایل Boosted بین آنها قرار میگیرد.
پیکسل ۵ از اسپیکر استریو بهره میبرد؛ اما این اسپیکرهای دوگانه با نمونههای موجود در گوشیهای هوشمند دیگر تفاوت دارند. در گوشی هوشمند گوگل کماکان کانال اصلی اسپیکر در لبهی پایین قرار دارد؛ اما برای تولید صدای کانال ثانویه، کل پنل صفحهنمایش میلرزد. کانال ثانویهی برای تماسهای تلفنی عملکرد بسیار خوبی دارد؛ اما در زمینهی پخش محتوای چندرسانهای، کوبندگی موردنیاز را ندارد.
نرمافزار پیکسل ۵
مقالههای مرتبط:
بیشک نقطهی قوت اصلی هر مدل از خانوادهی پیکسل نرمافزار آن است؛ نرمافزار بهینه و یکپارچگی بینقص پیکسل با سرویسهای گوگل، تجربهی کاربری کمنظیری را بهارمغان میآورد. پیکسل ۵ بهصورت پیشفرض با اندروید ۱۱ بهفروش میرسد و ازآنجاکه نرمافزار آن بهصورت مستقیم از سوی گوگل توسعه مییابد، به دریافت تأیید اپراتور یا شرکت تولیدکننده پیش از انتشار بهروزرسانیها نیازی نیست. گوگل میگوید پیکسل ۵ در چرخهی عمرش ۳ بهروزرسانی عمدهی اندروید و وصلههای امنیتی متعددی دریافت خواهد کرد.
پیشتر در بررسی اندروید ۱۱ بهصورت جامع ویژگیهای جدید آن را بازگو کردیم؛ بنابراین در بررسی پیشرو صرفا به کلیدیترین ویژگیهای این سیستمعامل اشارهی مختصری میکنیم. اصلیترین تغییرات اندروید ۱۱ در بخشهای «گفتوگوها»، «ثبت یا ضبط محتوا»، «ابزارهای پیشبین»، «دسترسیپذیری»، «کنترل دستگاهها» و «حریم خصوصی و امنیت» اتفاق میافتد که در ادامه بهصورت کوتاه در موردشان صحبت میکنیم.
مدیریت گفتوگوها:
- تفکیک اعلانیهی گفتوگوها از سایر موارد در نوار اعلانات
- آیکونهای شناور (Bubble) برای گفتوگوها
ضبط و اشتراکگذاری محتوا:
- فیلمبرداری از محیط سیستمعامل
- انتخاب، کپی و اشتراکگذاری متن یا عکس بین اپلیکیشنها
ابزارهایی برای پیشبینی مقصود کاربر (ویژهی گوشیهای پیکسل):
- پاسخهای هوشمند در گفتوگوها
- پیشنهاد هوشمند نام برای پوشهی اپها
- شناسایی و نمایش اپهای موردنیاز کاربر در صفحهی هوم
دسترسیپذیری:
- استفاده از Voice Access بدون نیاز به اینترنت بهکمک برچسبهای شهودی روی اپها برای جابهجایی بهتر در محیط گوشی
کنترل دستگاهها و محتوای چندرسانهای:
- اضافهشدن Google Pay و کنترل لوازم هوشمند خانه به منوی پاور
- کنترل یکپارچهی محتوای چندرسانهای در منوی اعلانات با قابلیت سوئیچ بین منابع صدا
حریم خصوصی و امنیت:
- قابلیت اعطای مجوز دسترسی به دادههای حساس نظیر موقعیت مکانی، میکروفون و دوربین تنها برای یکبار به اپها
- حذف مجوزهای دسترسی اعطاشده به اپهای بیاستفاده
عملکرد پیکسل ۵
پیکسل ۵ با تعریف کنونی ما از محصول پرچمدار نمیگنجد؛ چراکه گوگل بهجای تراشهای بالارده از خانوادهی Snapdragon 800، جدیدترین گوشی هوشمندش را با تراشهی توانمند Snapdragon 765G از خانوادهی میانردهی Snapdragon 700 بهفروش میرساند. این تراشه با لیتوگرافی ۷ نانومتری ۷LPP سامسونگ تولید میشود و نخستین محصول کوالکام با مودم ۵G یکپارچه با تراشه بهشمار میآید.
اسنپدراگون ۷۶۵G همان هستههای قدرتمند بهکاررفته در اسنپدراگون ۸۶۵ را با فرکانسی کمتر بهعنوان CPU استفاده میکند و بهلطف پردازندهی گرافیکی Adreno 620 درمقایسهبا اسنپدراگون ۷۳۰ بالغبر ۳۸ درصد بهبود عملکرد گرافیکی بهارمغان میآورد. کوالکام میگوید پردازندهی گرافیکی Snapdragon 765G حدود ۱۰ درصد از نسخهی عادی Snapdragon 765 نیز سریعتر است.
پردازندهی مرکزی (CPU) از یک هستهی ۲٫۴ گیگاهرتزی Kryo 475 Prime مبتنیبر Cortex-A76، یک هستهی ۲٫۲ گیگاهرتزی Kryo 475 Gold مبتنیبر Cortex-A76 و ۶ هستهی ۱٫۸ گیگاهرتزی Kryo 475 Silver مبتنیبر Cortex-A55 در قالب ۳ کلاستر قدرتمند، میانی و کممصرف استفاده میکند. از سوی دیگر ماژول Hexagon 696 وظیفهی پردازندهی سیگنال تصویر (DSP) را برعهده دارد. ترکیب CPU و GPU و DSP در تراشهی میانردهی کوالکام میتواند بالغبر ۵٫۴ تریلیون عملیاتبرثانیه انجام دهد.
تراشهی میانردهی کوالکام قابلیت دیکد و انکد فایلهای ویدئویی ۴K و ۱۰۸۰p بهترتیب با نرخ حداکثری ۳۰ و ۱۲۰ فریمبرثانیه را دارد و از پایپلاینهای ۱۰ بیتی HDR نیز بهره میبرد؛ اما متأسفانه پیکسل ۵ از این پایپلاینها برای ضبط ویدئوهای HDR استفاده نمیکند.
مودم یکپارچهی Snapdragon X52 از اتصال mmWave و Sub-6GHz روی شبکههای ۵G با نرخ دانلود و آپلود بیشینهی ۳۷۰۰ و ۱۶۰۰ مگابیتبرثانیه پشتیبانی میکند و بهلطف سازگاری با LTE Category 24/22 نرخ دانلود و آپلود بیشینه برابر با ۱۲۰۰ و ۲۱۰ مگابیتبرثانیه روی شبکههای LTE را نیز فراهم میآورد.
تراشهی Snapdragon 765G بهلطف کنترلر ۱۶ بیتی دوکاناله از رمهای LPDDR4X با فرکانس ۲۱۳۳ مگاهرتز و پهنای باند ۱۷٫۰ گیگابایتبرثانیه پشتیبانی میکند و از همینرو پیکسل ۵ در یک نسخه با ۸ گیگابایت رم LPDDR4X و حافظهی ذخیرهسازی ۱۲۸ گیگابایتی UFS 2.1 بهفروش میرسد؛ بدینترتیب میتوان اطمینان داشت که گوشی گوگل بهخوبی از پسِ مدیریت اپلیکیشنها در پسزمینه بربیاید. توجه داشته باشید که پیکسل ۵ امکان از درگاه کارت حافظه بهره نمیبرد.
عملکرد حافظه پیکسل ۵ دربرابر رقبا | ||||
---|---|---|---|---|
مدلها ٫ عملکرد | نرخ خواندن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) | نرخ نوشتن ترتیبی (مگابایتبرثانیه) | نرخ خواندن تصادفی (مگابایتبرثانیه) | نرخ نوشتن تصادفی (مگابایتبرثانیه) |
پیکسل ۵ | ۹۴۲٫۳ | ۴۰۸٫۵۲ | ۱۹۴٫۸ | ۲۱۳٫۳۳ |
موتورولا ریزر ۲۰۲۰ | ۸۷۹٫۹ | ۴۶۹٫۱ | ۱۵۳٫۳۷ | ۱۳۶٫۹۱ |
آیفون ۱۲ پرو مکس | ۸۲۱ | ۶۲۵ | — | — |
گلکسی زد فولد ۲ | ۱۶۳۶٫۲۴ | ۷۴۳٫۴۴ | ۲۴۲٫۹۸ | ۲۳۰٫۴۸ |
گلکسی نوت ۲۰ اولترا | ۱۷۷۲٫۴۴ | ۷۸۱٫۵۹ | ۱۸۸٫۷۵ | ۲۲۸٫۴۱ |
گلکسی نوت ۲۰ | ۱۷۰۶۵٫۵۵ | ۷۷۱٫۳ | ۲۰۹٫۱۳ | ۲۳۹٫۴۹ |
آیفون ۱۲ پرو | ۸۱۷ | ۱۲۵۹ | — | — |
آیفون ۱۲ | ۸۱۸ | ۴۹۵ | — | — |
شیائومی می ۱۰ | ۱۳۷۴٫۳۶ | ۶۴۹٫۴۵ | ۲۱۳٫۸۲ | ۲۱۷٫۴۱ |
موتورولا اج پلاس | ۱۷۱۵٫۲۱ | ۷۵۱٫۰۴ | ۲۲۹٫۰۳ | ۲۰۳٫۷۹ |
هواوی پی ۴۰ پرو | ۱۸۰۹.۹۷ | ۳۹۴٫۵۳ | ۲۰۴٫۶۵ | ۲۳۵٫۶۵ |
گلکسی S20 پلاس | ۱۶۲۹٫۱۴ | ۷۱۱٫۸۳ | ۲۰۱٫۸۴ | ۲۱۹٫۱۲ |
گلکسی S20 | ۱۶۱۸٫۶۸ | ۶۹۸٫۱۶ | ۲۰۶٫۶۹ | ۲۲۶٫۲۹ |
گلکسی S20 اولترا | ۱۶۳۷٫۹۳ | ۷۰۳٫۱ | ۲۰۸٫۵۱ | ۲۲۸٫۵۸ |
گلکسی S10 پلاس | ۷۹۳٫۷۴ | ۱۹۴٫۶۳ | ۱۳۸٫۵۷ | ۲۴٫۱ |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۱۵۹۵ | ۶۸۹ | — | — |
آیفون ۱۱ پرو | ۱۵۳۱ | ۶۵۷ | — | — |
آیفون ۱۱ | ۱۱۹۷ | ۵۰۴ | — | — |
وانپلاس ۷ پرو | ۱۴۷۵٫۸۲ | ۳۸۵٫۱ | ۱۷۶٫۴ | ۲۷٫۸۸ |
*تمامی بنچمارکهای ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.
دیجیتال مارک در بررسیهای گوشی برای پیبردن توان پردازشی خام و مقایسهی آن با سایر گوشیها از بنچمارکهای AnTutu و PCMark (سنجش کارایی کلی)، Speedometer 2.0 (عملکرد مرورگر)، ۳DMark (عملکرد GPU)، بنچمارک GeekBench (عملکرد CPU) و GFXBench (شبیهسازی اجرای بازیهای ۱۴۴۰p و ۱۰۸۰p) استفاده میکند.
نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نمایشگر پیکسل ۵ بر توان پردازشی آن تأثیری نمیگذارد؛ اما تجربهی کاربر را از مواردی همچون اسکرول در صفحات وب یا جابهجایی در محیط رابط کاربری را بهبود میدهد. از سوی دیگر چنانچه پردازندهی گرافیکی بتواند محتوای بازی خاصی را با نرخ بیش از ۶۰ فریمبرثانیه رندر کند، تنها در صورتی میتوان آن نرخ فریم را تجربه کرد که نرخ نوسازی نمایشگر نیز بیشاز ۶۰ هرتز باشد. بنچمارکهای گرافیکی موجود در جدول زیر بهجز مواردی که در آنها واژهی «Onscreen» قید شده است، از وضوح نمایشگر و نرخ نوسازی آن تأثیر نمیپذیرند و صرفا توان پردازشی دستگاه را نشان میدهند.
عملکرد پیکسل ۵ دربرابر رقبا | |||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
نام و کارایی بنچمارک / محصول | AnTutu 8 | PCMark | Speedometer 2.0 | ۳DMark | GeekBench 5 | GFXBench | |||||
عملکرد کلی | مرورگر | پردازندهی مرکزی و گرافیکی | پردازندهی گرافیکی | پردازندهی مرکزی | شبیهساز بازی | ||||||
Sling Shot Extreme OpenGL/Metal | Wild Life Vulkan/Metal | Single Core Multi Core | Aztec Ruins Onscreen/1440p | Car Chase Onscreen/1080p | |||||||
۱۴۴۰p | ۱۴۴۰p | OpenGL | Vulkan | Metal | OpenGL | Metal | |||||
پیکسل ۵ | ۲۸۳۸۱۰ | ۸۸۹۲ | ۵۱٫۰ | ۲۹۷۵ OpenGL | Failed | ۵۸۶ ۱۶۰۲ | ۸٫۸ ۵٫۷ | ۸٫۱ ۵٫۸ | — | ۱۲ ۱۳ | — |
ریزر ۲۰۲۰ | ۲۶۵۳۴۱ | ۸۰۷۲ | ۴۹٫۷ | ۳۴۲۶ OpenGL | ۱۶۷۰ Vulkan | ۶۱۳ ۱۸۹۱ | ۱۸٫۰ ۸٫۴ | ۱۸٫۰ ۸٫۴ | — | ۲۶٫۰ ۲۱٫۰ | — |
آیفون ۱۲ پرو مکس | ۵۸۹۲۲۷ | — | ۲۰۳٫۵ | ۷۰۲۸ Metal | ۹۱۳۰ Metal | ۱۵۹۲ ۴۱۶۷ | — | — | ۴۱٫۰ ۳۲٫۵ | — | ۴۳٫۲ ۶۶٫۴ |
آیفون ۱۲ پرو | ۵۶۶۳۰۵ | — | ۱۹۸٫۷ | ۶۷۴۳ Metal | ۸۶۶۶ Metal | ۱۵۹۰ ۳۹۸۵ | — | — | ۴۷٫۱ ۳۳٫۴ | — | ۴۹٫۲ ۷۰٫۱ |
آیفون ۱۲ | ۵۸۶۳۹۰ | — | ۱۹۳٫۳ | ۶۸۳۸ Metal | ۹۰۴۶ Metal | ۱۶۱۳ ۳۹۹۷ | — | — | ۴۹٫۹ ۳۲٫۱ | — | ۵۲٫۳ ۷۰٫۹ |
گلکسی زد فولد ۲ (Adaptive) | ۵۷۷۱۱۹ | ۱۲۳۸۷ | ۷۳٫۷ | ۸۰۵۰ OpenGL | ۴۱۱۳ Vulkan | ۹۷۷ ۳۱۶۵ | ۲۱ ۲۲ | ۲۱ ۲۲ | — | ۲۷ ۴۷ | — |
گلکسی نوت ۲۰ اولترا (Adaptive) | ۵۰۵۲۳۲ | ۱۲۰۸۱ | ۶۷٫۴ | ۷۳۲۵ OpenGL | — | ۹۴۱ ۲۷۸۴ | ۱۳ ۱۹ | ۱۳ ۱۹ | — | ۲۴ ۴۹ | — |
گلکسی نوت ۲۰ | ۵۰۴۷۸۹ | ۱۰۳۴۴ | ۶۳٫۲ | ۷۲۴۰ OpenGL | — | ۹۰۳ ۲۷۳۶ | ۲۰ ۲۰ | ۲۰ ۲۰ | — | ۴۲ ۵۰ | — |
موتورولا اج پلاس | ۵۸۵۷۴۵ | ۱۲۰۲۸ | ۶۸٫۵ | ۸۲۶۶ OpenGL | — | ۹۱۳ ۳۳۸۷ | ۳۲ ۲۱ | ۳۲ ۲۱ | — | ۴۸ ۵۲ | — |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۵۴۷۱۹۳ | — | ۱۴۹٫۱ | ۶۴۱۱ Metal | — | ۱۳۱۰ ۳۳۶۸ | — | — | ۴۵٫۳ ۲۸٫۸ | — | ۴۹٫۶ ۶۴٫۶ |
آیفون ۱۱ پرو | ۵۴۶۰۰۵ | — | — | ۶۴۳۸ Metal | — | ۱۳۱۵ ۳۳۶۱ | — | — | ۴۵٫۳ ۲۸٫۴ | — | ۴۸٫۹ ۶۲٫۷ |
آیفون ۱۱ | ۵۲۲۱۷۰ | — | — | ۶۵۵۸ Metal | — | ۱۳۲۶ ۳۲۶۲ | — | — | ۵۹٫۹ ۳۱٫۶ | — | ۶۰ ۷۱٫۶ |
شیائومی می ۱۰ | ۵۶۳۸۰۶ | ۱۰۹۴۳ | — | ۷۷۸۹ OpenGL | — | ۹۰۴ ۳۳۳۷ | — | ۳۰ ۲۰ | ۴۵ ۵۰ | — | |
هواوی پی ۴۰ پرو (Perf. mode) | ۱۰۴۲۸ | — | ۶۴۱۰ OpenGL | — | ۷۷۹ ۳۲۱۸ | — | ۱۶ ۱۷ | — | ۳۱ ۴۵ | — | |
گلکسی S20 | ۵۰۵۰۴۱ | ۱۰۳۵۱ | — | ۷۱۸۸ OpenGL | — | ۹۱۲ ۲۸۰۱ | — | ۲۳ ۲۰ | — | ۴۴ ۵۰ | — |
گلکسی S20 اولترا | ۵۲۷۴۲۹ | ۱۰۴۰۲ | — | ۷۲۳۰ OpenGL | — | ۹۱۷ ۲۷۷۴ | — | ۲۰ ۲۰ | — | ۴۵ ۵۱ | — |
وانپلاس ۷ پرو (۹۰ هرتز) | ۴۷۲۲۷۲ | ۹۱۹۶ | — | ۶۰۷۱ OpenGL | — | ۷۲۱ ۲۶۴۰ | — | ۱۳ ۱۶ | — | ۳۱ ۶۶ | — |
*تمامی بنچمارکهای ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.
مطابق انتظار، پیکسل ۵ در زمینهی پردازشهای CPU و GPU-محور همچون اجرای بازیهای گرافیکی با وضوح ۱۰۸۰p مقابل دستگاههای پرچمدار دیگر هیچ حرفی برای گفتن ندارد. این گوشی هوشمند بازی PUBG Mobile را با وضوح HD و نرخ ۳۰ فریمبرثانیه اجرا میکند، در بازی Call of Duty Mobile تنظیمات گرافیکی High با نرخ فریم Max یا تنظیمات گرافیکی Very High با نرخ فریم Very High را ارائه میدهد.
صرفنظر از اجرای بازیهای گرافیکی، پیکسل ۵ در کاربریهای روزمره نظیر وبگردی، ویرایش متن، استریم ویدئو یا گشتوگذار در محیط نرمافزاری دستگاه عملکرد بسیار لذتبخشی دارد؛ این موضوع را از برابری امتیاز دستگاه در بنچمارک PCMark با دستگاههای پرچمداری همچون گلکسی S20 و وانپلاس ۷ پرو نیز میتوان متوجه شد.
همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، نرخ نوسازی بالاتر، تجربهی کاربری از دستگاه را بهبود میدهد. در تنظیمات نمایشگر پیکسل ۵ میتوان نرخ نوسازی را یکی از دو حالت ۶۰ یا ۹۰ هرتز انتخاب کرد؛ اما توجه داشته باشید که در حالت پیشفرض تنها درحالتی نرخ نوسازی به ۹۰ هرتز میرسد که دست کاربر نمایشگر را لمس کند. گوگل در تنظیمات Developer Options پیکسل ۵ امکان استفاده از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی ثابت را دراختیار کاربر میگذارد. برای نمایش تفاوت عملکرد دستگاه در سه حالت یادشده، از بنچمارک PCMark استفاده میکنیم.
تفاوت عملکرد پیکسل ۵ در نرخهای نوسازی متفاوت نمایشگر | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|
نرخ نوسازی | امتیاز کلی | وبگردی | ویرایش ویدئو | ویرایش اسناد | ویرایش عکس | کار با دادههای حجیم |
۶۰ هرتز | ۸۱۵۶ | ۶۷۲۹ | ۵۴۸۹ | ۸۳۰۸ | ۱۵۸۰۲ | ۷۴۴۳ |
۹۰ هرتز خودکار | ۸۸۹۲ | ۸۰۴۳ | ۶۰۷۶ | ۸۵۲۴ | ۱۵۵۶۹ | ۸۵۷۱ |
۹۰ هرتز ثابت | ۹۰۳۳ | ۸۰۸۰ | ۶۰۷۳ | ۸۸۱۱ | ۱۷۰۴۴ | ۸۱۶۱ |
نتایج بهدستآمده نشان میدهند که نرخ ۹۰ هرتزی خودکار در مجموع حدود ۱۰ درصد و در وبگردی بالغبر ۲۰ درصد تجربهی کاربر را درمقایسهبا نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی بهبود میدهد؛ اما تفاوتهای حالت ۹۰ هرتز ثابت درمقایسهبا حالت ۹۰ هرتز خودکار چندان فاحش نیست و در مجموع حدود ۱٫۵ درصد عملکرد کلی دستگاه بهبود مییابد.
ما در دیجیتال مارک پایداری عملکرد گوشیهای هوشمند را بهکار تست استرس بنچمارک ۳DMark Wild Life میسنجیم؛ اما ازآنجاکه اجرای این بنچمارک روی گوشی پیکسل ۵ با شکست مواجه شد، بهناچار سراغ روش قدیمیمان و ۱۰ بار اجرای مداوم بنچمارک ۳DMark Sling Shot Extreme با API گرافیکی Vulkan رفتیم.
براساس آنچه از تست استرس دیجیتال مارک برمیآید، پیکسل ۵ عملکرد کمابیش پایداری دارد؛ بهطوریکه افت عملکرد دستگاه نسبت به بهترین وضعیت حدود ۵ درصد است. براساس اندازهگیریهای دیجیتال مارک، در طول آزمون استرس، دمای پشت گوشی به ۳۵٫۷ و دمای روی سطح نمایشگر آن به ۳۴٫۱ درجهی سلسیوس رسید.
باتری پیکسل ۵
باتری ۴۰۸۰ میلیآمپرساعتی پیکسل ۵ درمقایسهبا باتریهای غولآسای پارهای از رقبا چندان چشمگیر نیست؛ اما گوگل میگوید قابلیت Adaptive Battery براساس الگوی استفادهی فرد از گوشی، مصرف انرژی اپلیکیشنهای کمکاربرد را کاهش میدهد تا بدینترتیب پیکسل ۵ تمام روز کاربر را همراهی کند. از سوی دیگر براساس ادعای گوگل، با فعالسازی حالت Extreme Battery Saver شارژدهی دستگاه تا ۴۸ ساعت افزایش مییابد.
برای اندازهگیری عمر باتری پیکسل ۵، تست پخش مداوم ویدئوی HD معیار دیجیتال مارک را انجام میدهیم. در این تست روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است؛ درحالیکه کلیهی اتصالات بیسیم از جمله، دیتا، وایفای و بلوتوث بههمراه صدای اسپیکر قطع شدهاند. ازآنجاکه در حالت پیشفرض نرخ نوسازی نمایشگر پیکسل ۵ تنها در شرایطی به ۹۰ هرتز میرسد که دست کاربر صفحه را لمس کند، مدتزمان پخش مداوم پیکسل ۵ با نرخهای نوسازی ۶۰ هرتز یا ۹۰ هرتز (خودکار) تفاوتی ندارد. پیکسل ۵ با ۲۳ ساعت و ۴۴ دقیقه پخش مداوم ویدئو، به برترین محصول در بین تمام پرچمداران بررسیشده در دیجیتال مارک بدل شد.
عملکرد باتری پیکسل ۵ دربرابر رقبا | ||||
---|---|---|---|---|
محصول ٫ آزمون | نمایشگر | باتری | پخش ویدئو | PCMark |
ابعاد و رزولوشن | میلیآمپرساعت | دقیقه:ساعت | دقیقه:ساعت | |
پیکسل ۵ (۹۰ هرتز خودکار) | ۶٫۰ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۴۰۸۰ | ۲۳:۴۴ | ۱۱:۰۸ |
ریزر ۲۰۲۰ | ۶٫۲ اینچ ۲۱۴۲ × ۸۷۶ پیکسل | ۲۸۰۰ | ۱۴:۴۳ | ۸:۴۱ |
آیفون ۱۲ پرو مکس | ۶٫۷ اینچ ۲۷۷۸ × ۱۲۸۴ پیکسل | ۳۶۸۷ | ۲۰:۴۷ | — |
گلکسی زد فولد ۲ (تبلت Adaptive) | ۷٫۶ اینچ ۲۲۰۸ × ۱۷۶۸ پیکسل | ۴۵۰۰ | ۱۲:۴۴ | ۷:۰۰ |
گلکسی نوت ۲۰ اولترا (Adaptive) | ۶٫۹ اینچ ۳۰۸۸ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۵۰۰ | ۱۸:۳۴ | ۸:۲۹ |
گلکسی نوت ۲۰ | ۶٫۷ اینچ ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۴۳۰۰ | ۲۲:۱۳ | ۱۰:۳۵ |
آیفون ۱۲ پرو | ۶٫۱ اینچ ۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل | ۲۸۱۵ | ۱۷:۱۴ | — |
آیفون ۱۲ | ۶٫۱ اینچ ۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل | ۲۸۱۵ | ۱۷:۵۰ | — |
آیفون ۱۱ پرو مکس | ۶٫۵ اینچ ۲۶۸۸ × ۱۲۴۲ پیکسل | ۳۹۶۹ | ۱۶:۲۳ | — |
آیفون ۱۱ پرو | ۶٫۳۹ اینچ ۲۴۳۶ × ۱۱۲۵ پیکسل | ۳۰۴۶ | ۱۴:۰۳ | — |
آیفون ۱۱ | ۶٫۱ اینچ ۱۷۹۲ × ۸۲۸ پیکسل | ۳۱۱۰ | ۱۲:۱۷ | — |
شیائومی می ۱۰ | ۶٫۶۷ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۴۷۸۰ | ۲۰:۰۳ | ۱۲:۰۱ |
موتورولا اج پلاس | ۶٫۷ اینچ ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل | ۵۰۰۰ | ۱۹:۵۱ | ۱۳:۵۳ |
هواوی پی ۴۰ پرو (Performance) | ۶٫۵۸ اینچ ۲۶۴۰ × ۱۲۰۰ پیکسل | ۴۲۰۰ | — | ۱۱:۵۱ |
هواوی پی ۴۰ پرو | ۱۹:۲۱ | ۱۲:۴۳ | ||
گلکسی S20 پلاس +FHD و ۶۰ هرتز | ۶٫۷ اینچ ۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۵۰۰ | ۱۷:۱۳ | ۸:۵۹ |
گلکسی S20 +FHD و ۶۰ هرتز | ۶٫۲ اینچ ۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۰۰۰ | ۱۶:۴۰ | ۹:۱۹ |
گلکسی S20 اولترا +FHD و ۶۰ هرتز | ۶٫۹ اینچ ۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۵۰۰۰ | ۱۸:۰۷ | ۱۰:۳۴ |
وانپلاس ۷ پرو (۹۰ هرتز) | ۶٫۶۷ اینچ ۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل | ۴۰۰۰ | ۱۴:۱۷ | ۹:۵۲ |
برای مشاهدهی تأثیر تغییر نرخ نوسازی بر شارژدهی پیکسل ۵، تستهای باتری دیجیتال مارک را در سه حالت ۶۰ هرتز، ۹۰ هرتز خودکار و ۹۰ هرتز ثابت روی این گوشی هوشمند اجرا کردیم.
تفاوت شارژدهی پیکسل ۵ در نرخهای نوسازی متفاوت نمایشگر | ||
---|---|---|
نرخ نوسازی / آزمون | پخش ویدئو | PCMark Work 2.0 |
۶۰ هرتز | ۲۳:۴۴ | ۱۴:۵۳ |
۹۰ هرتز خودکار | ۲۳:۴۴ | ۱۱:۰۸ |
۹۰ هرتز ثابت | ۱۸:۲۰ | ۱۰:۳۵ |
براساس بنچمارک PCMark نمایشگر پیکسل ۵ با روشنایی ۲۰۰ نیتی و نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی در کاربریهای عادی نظیر وبگردی، ویرایش ویدئو یا متن میتواند بالغبر ۱۴ ساعت و ۵۳ دقیقه روشن بماند که نتیجهی کمنظیری است. با انتخاب نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی خودکار (تنظیمات پیشفرض گوشی)، این مدتزمان با کاهشی ۲۵ درصدی به ۱۱ ساعت و ۸ دقیقه رسید که با کمی اغماض با ۱٫۵ روز شارژدهی در دنیای واقعی برابری میکند. با انتخاب نرخ نوسازی ثابت ۹۰ هرتزی از Developer Options نیز مدتزمان پخش فیلم و نتیجهی تست باتری PCMark بهترتیب ۲۳ درصد و ۵ درصد کاهش یافتند.
پیکسل ۵ بهصورت پیشفرض با شارژر ۱۸ واتی بهفروش میرسد که برای شارژ کامل دستگاه به ۹۰ دقیقه زمان نیاز دارد. از سوی دیگر بهلطف راهکار خلاقانهی گوگل، گوشی هوشمند فلزی این شرکت از شارژ بیسیم ۱۲ واتی و شارژ بیسیم معکوس ۵ واتی مبتنیبر استاندارد Qi نیز پشتیبانی میکند.
دوربین پیکسل ۵
وارد سال ۲۰۲۱ شدهایم؛ اما کماکان برخی برای پیبردن به عملکرد دوربین موبایل، پیش از هرچیز، ابتدا به عدد «مگاپیکسل» نگاهی میاندازند، درحالیکه گوشیهای هوشمندی همچون خانوادهی پیکسل با وجود بهرهگیری از حسگرهای قدیمی و نهچندان توانمند، صرفا با اتکا بر قدرت هوش مصنوعی و الگوریتم پردازش تصویر کارآمد گوگل شگفتزدهمان کرده و خط بطلانی بر این باور غلط کشیدهاند؛ بنابراین مگاپیکسل بیشتر بهمفهوم دوربین توانمندتر نیست!
گوگل برای سومین سال متوالی از سختافزار یکسانی در دوربین گوشیهای هوشمندش استفاده کرده است؛ پیکسل ۵ از دوربین اصلی و سلفی پیکسل ۳ استفاده میکند و دوربین اولتراواید آن نیز از حسگر بهکاررفته در دوربین تلهفوتوی پیکسل ۴ بهره میگیرد. توجه داشته باشید که حتی حسگر دوربین اصلی پیکسل ۲ نیز تفاوت شناختهشدهای با نسلهای پس از خود ندارد! در ادامه به جزئیات مرتبط با هریک از دوربینهای پیکسل ۵ میپردازیم.
در ابتدا به رابط کاربری دوربین پیکسل ۵ نگاهی میاندازیم. همانند گذشته رابط کاربری دوربین عاری از هرگونه پیچیدگی است و بهسادگی میتوان به تمام بخشهای آن دسترسی داشت. با سوایپ به دو طرف نمایشگر میتوان بین حالتهای مختلف استفاده از دوربین شامل Night Sight (حالت عکاسی شبانه)، عکاسی Portrait، عکاسی خودکار و فیلمبرداری جابهجا شد؛ درحالیکه بهکمک کلیدی در لبهی بالایی رابط کاربری تنظیمات هرکدام از حالتها در دسترس قرار دارد.
دو اسلایدر روی منظرهیاب دوربین وجود دارد که اجازهی تنظیم بیدرنگ سایهروشن تصویر را به کاربر میدهند؛ البته چنانچه گوشی بیش از حد داغ باشد نمیتوان از این اسلایدرها استفاده کرد. اگرچه در پیکسل ۵ از دوربین تلهفوتو خبری نیست، در نرمافزار گوشی سه کلید برای جابهجایی بین دوربینهای واید، اولتراواید و بزرگنمایی ۲ برابری وجود دارد که با کشیدن انگشت روی آنها میتوان به بزرگنماییهای دیگر تا سقف ۷ برابر نیز دسترسی داشت.
دوربین اصلی پیکسل ۵ از حسگر ۱۲٫۲ مگاپیکسلی و ۱/۲.۵۵ اینچی IMX363 با پیکسلهای ۱٫۴ میکرومتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز دوگانه (Dual Pixel PDAF) بهره میبرد و در پسِ لنز واید ۲۷ میلیمتری (معادل) با گشودگی f/1.7 دیافراگم و لرزشگیر اپتیکال OIS قرار دارد. این حسگر غیر از خانوادهی پیکسل در محصولاتی همچون می میکس ۳، می ۸ و ردمی ۸ شیائومی یا نوکیا ۸٫۱ نیز بهکار رفته است!
گالری عکسهای دوربین اصلی در طول روز
دوربین اصلی در روشنایی روز عکسهایی چشمنواز با کنتراست بالا، جزئیات بسیار و گسترهی دینامیکی وسیع تولید میکند. رنگها در عکسهای پیکسل ۵ مانند نسلهای قبل اندکی به سردی میگرایند، از سوی دیگر بهنظر میرسد که اصرار گوگل بر حفظ جزئیات در سایهها، گاهی به از دست رفتن آنها در نقاط روشن تصویر میانجامد.
بهدنبال انبوه انتقاداتی که از فقدان دوربین اولتراواید در مجموعهی دوربین دوگانهی پیکسل ۴ شد که گوگل دوربین تلهفوتوی آن را در نسل بعدی با دوربین اولتراواید جایگزین کرد. در حقیقت دوربین اولتراواید پیکسل ۵ از همان حسگر ۱۶ مگاپیکسلی و ۱/۳.۰۹ اینچی IMX481 بهکاررفته در دوربین تلهفوتوی پیکسل ۴ استفاده میکند، با این تفاوت که اکنون حسگر در برابر لنز فوق عریض با میدان دید ۱۰۷ درجه و دیافراگم f/2.2 قرار دارد؛ البته میدان دید دوربین اولتراواید پیکسل ۵ بهاندازهی پرچمداران دیگر عریض نیست.
گالری عکسهای دوربین اولتراواید در طول روز
عکسهای فوقعریض پیکسل ۵ با وجود آنکه با دوربین اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی ثبت میشوند، برای همخوانی با عکسهای دوربین اصلی، با وضوح ۱۲٫۲ مگاپیکسل ذخیره میشوند. این عکسها جزئیات بسیار خوبی دارند و دقت رنگ آنها نیز با عکسهای دوربین اصلی برابری میکند؛ البته گسترهی دنیامیکی تصاویر بههمان اندازه وسیع نیست.
برخلاف نسل گذشته در دوربین دوگانهی پیکسل ۵، ماژول تلهفوتو جایی ندارد. گوگل دلیل جایگزینی دوربین تلهفوتو با اولتراواید بهجای روی آوردن به دوربین سهگانه را پایین نگهداشتن قیمت تمامشدهی گوشی عنوان میکند و میگوید قابلیت زوم نرمافزاری Super-Res میتواند فقدان دوربین تلهفوتو را جبران کند. بررسیهای ما نیز نشان میدهد که بسته به شرایط نور محیطی، عکسهای پیکسل با بزرگنمایی ۲x کیفیت مناسبی دارند؛ هرچند که نمیتوان آنها را از نظر جزئیات با عکسهای ۲x دوربینهای تلهفوتو مقایسه کرد.
گالری عکسهای ۲x در طول روز
پیشتر نیز اشاره شد که پیکسل ۵ قابلیت بزرگنمایی دیجیتال تا سقف ۷ برابر را دارد. در تصاویر زیر تفاوت سطح جزئیات و میدان دید تصاویر اولتراواید، واید، ۲x، ۴x و ۷x را مشاهده میکنید.
مقایسهی میدانهای دید مختلف
پیکسل ۵ از قابلیت عکاسی پرتره با افکت بوکه نیز پشتیبانی میکند. مطابق انتظار این عکسها با دوربین اصلی پیکسل ثبت شده و افکت بوکهی آنها نیز با اتکا بر هوش مصنوعی پیاده میشود. عکسهای پرتره با دو بزرگنمایی ۱x و ۱.۳x ثبت میشوند که در حقیقت بهترتیب کراپهای ۱٫۴ و ۲٫۰ برابری از تصویر دوربین اصلی هستند. گوگل با پیکسل ۵ امکان استفاده از الگوریتم عکاسی شبانهی Night Sight را نیز حین عکاسی پرتره فراهم میسازد. از سوی دیگر بهموجب قابلیت Portrait Light میتوان نورپردازی روی چهرهی سوژه را پس از ثبت عکسهای پرتره تغییر داد.
مقایسهی عکسهای پرترهی ۱x و ۱.۳x در طول روز
۱x
۱.۳x
مقایسهی عکسهای پرترهی ۱x و ۱.۳x در طول شب
۱x
۱.۳x
گالری عکسهای پرتره
عکسهای پرترهی پیکسل ۵ جزئیات بسیار خوب، رنگهای چشمنواز و گسترهی دینامیکی وسیعی دارند؛ اما ازآنجاکه دوربین برای تفکیک سوژه از پسزمینه صرفا به هوش مصنوعی اتکا دارد، گاهی در مورد پسزمینههای پیچیده، پیادهسازی افکت بوکه با خطا همراه است.
گالری عکسهای سلفی
پیکسل ۵ برای ثبت عکسهای سلفی به دوربین ۸ مگاپیکسلی با فوکوس ثابت و لنز f/2.0 اتکا دارد. فاصلهی کانونی معادل ۲۴ میلیمتری لنز، زاویهی دید عریضی را برای دوربین سلفی بهارمغان میآورد، از همین رو گوگل در دوربین سلفی حالت عکاسی با کراپ ۱٫۴ برابری را نیز ارائه میدهد.
عکسهای سلفی در طول روز گسترهی دینامیکی و جزئیات بسیار خوبی دارند؛ اما با تاریکتر شدن محیط، با وجود پشتیبانی دوربین سلفی از Night Sight، عکسهای خروجی افت فاحشی را در جزئیات تجربه میکنند.
گالری عکسهای دوربین اصلی در تاریکی
عکسهای دوربین اصلی در تاریکی بهلطف Night Sight نویز اندک، رنگهای نزدیک به واقعیت و گسترهی دینامیکی وسیعی دارند؛ هرچند که کماکان در پارهای از نقاط روشن تصاویر، میتوان شاهد از دسترفتن جزئیات بود.
گالری عکسهای ۲x در تاریکی
دوربین اصلی بسته به شرایط نوری محیط و سطح پیچیدگی بافت سوژه، میتواند در تاریکی شب نیز عکسهای ۲x جذابی را ثبت کند.
گالری عکسهای دوربین اولتراواید در تاریکی
فقدان لرزشگیر اپتیکال، گشودگی کمتر لنز و ابعاد کوچکتر حسگر دوربین اولتراواید، باعث افت جزئیات و سطح روشنایی عکسهای آن در تاریکی شب میشوند.
دوربین اصلی و اولتراواید پیکسل ۵ قابلیت فیلمبرداری ۴K و ۱۰۸۰p را دارند؛ اما تنها دوربین اصلی میتواند ویدئوها را با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه ضبط کند. دوربین اولتراواید در هر دو رزولوشن صرفا امکان فیلمبرداری ۳۰ فریمبرثانیه را دراختیار کاربر میگذارد. ناگفته نماند که پرچمدار گوگل برخلاف رقبا قابلیت فیلمبرداری HDR ندارد.
ویدئوهای ۴K دوربین اصلی پیکسل ۵ چه در نرخ ۳۰ چه ۶۰ فریمبرثانیه جزئیات بالا، رنگهای واقعگرایانه و گسترهی دینامیکی وسیعی دارند؛ اما سطح نویز آنها بیشتر از رقبای پرچمدار است. دوربین اولتراواید رنگهای نزدیکی به دوربین اصلی تولید میکند؛ اما گسترهی دنیامیکی و جزئیات ویدئوهای اولتراواید همسطح با دوربین اصلی نیستند.
پیکسل ۵ برای حذف لرزش از ویدئوها چهار حالت Active ،Locked ،Standard و Cinematic Pan را ارائه میدهد که بهترتیب لرزشگیر عادی مبتنیبر OIS+EIS، حذف لرزش از ویدئوی سوژههای بسیار دور، فیلمبرداری با دوربین اولتراواید برای بهبود عملکرد لرزشگیر (فقط ویدئوهای ۱۰۸۰p با نرخ ۳۰ فریمبرثانیه) و فیلمبرداری با نرخ ۶۰ فریمبرثانیه و سپس نصفکردن نرخ فریم برای دستیابی به پنهای سینمایی هستند.
جمعبندی
پیکسل ۵ جذابترین طراحی، چشمنوازترین نمایشگر، قدرتمندترین سختافزار یا کارآمدترین دوربین در دنیای گوشیهای هوشمند را ندارد، پیکسل ۵ با پرچمداران گرانقیمت بازار رقابت نمیکند و با برچسب قیمتی هزار دلاری بهفروش نمیرسد. در چنین شرایطی گوشی جدید گوگل دور از حواشی و انتظارات گوناگون، ارزش خود را نشان میدهد.
گوشی هوشمند گوگل با وجود سختافزار میانردهاش، یکی از لذتبخشترین تجربیات اندرویدی را بهارمغان میآورد، ابعاد جمعوجور و وزن سبک دستگاه، ارگونومی فوقالعادهای بدان میبخشد و دوربین قدیمی آن بهمدد الگوریتم پردازش تصویر کارآمد گوگل، دستگاههای پرچمدار را بهچالش میکشد.
نباید فراموش کرد که شرایط برای پیکسل ۵ آنقدرها هم آرمانی نیست. هماکنون که در روزهای ابتدایی ۲۰۲۱ بهسر میبریم، گوشی هوشمند ۷۰۰ دلاری گوگل رقبایی همچون آیفون ۱۲ و گلکسی S20 FE را مقابل خود میبیند که در پارهای از موارد همچون قدرت سختافزاری یا دوربین میتوانند رقیبی جدی برای آن باشند.
نکات مثبت
- تجربهی کاربری بینقص بهلطف یکپارچگی عمیق با سرویسهای گوگل
- پشتیبانی نرمافزاری عالی
- ارگونومی عالی دستگاه بهلطف ابعاد جمعوجور و وزن سبک
- شارژدهی بسیار خوب باتری
- عملکرد بسیار خوب دوربین در طول روز و شب
نکات منفی
- پردازش کند تصاویر بهدلیل بهرهگیری از تراشهی میانرده
- سختافزار قدیمی دوربین؛ عامل کمرنگ شدن برتری گوگل بر رقبا
- قیمت بالا نسبتبه مشخصات فنی
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.