بررسی گلکسی A50 سامسونگ – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

گلکسی A50 یکی از گوشی‌های میان‌رده‌ی محبوب این روزهای بازار کشورمان است که در این بررسی به‌صورت موشکافانه به نقاط مثبت و ضعف آن خواهیم پرداخت.

بازار میان‌رده‌‌ها نه‌تنها در بازار ملتهب موبایل در کشورمان بلکه در سراسر جهان محبوبیت روزافزونی دارد ازاین‌رو بخش میان‌رده‌ها عموما شلوغ‌ترین دسته‌ محصولات در سبد کالای شرکت‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. گوشی سری A در سال‌های اخیر نمایندگان شایسته‌ای برای سامسونگ بوده‌اند و کره‌ای‌ها بخش عمده‌ای از تسلط خود بر بازار را مدیون این سری هستند. سامسونگ نمایندگان سال ۲۰۱۹ را با سیستم نام‌گذاری جدید و برخی تغییرات کلیدی مانند حذف گواهی IP و توجه بیشتر به ترندهای بازار روانه‌ی بازار کرده است؛ تا به امروز ۹ گوشی از سری A معرفی شده‌اند. چهار گوشی A10، A20، A20e و A30 اقتصادی‌های این سری هستند و گلکسی A70 و گلکسی A80 بالارده‌های آن محسوب می‌شوند؛ تناسب بین مشخصات فنی و قیمت A50 را یکی از محبوب‌ترین اعضای این خانواده‌ کرده است. ازاین‌رو ما نخست به بررسی این گوشی خواهیم پرداخت.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

گوشی‌های قدیمی‌تر سری A را عموما با ۴ ویژگی‌ می‌شناسیم؛ نمایشگر باکیفیت، ضد آب بودن، شارژدهی عالی و طراحی فلزی؛ چهار موردی هستند که به‌نوعی امضای سری A محسوب می‌شدند. کره‌ای‌ها برای پیروی از ترند بازار، استفاده از شیشه را پیش گرفته‌اند و برای کاهش هزینه‌ها دیگر سراغ دریافت گواهی IP68 نرفته‌اند. سامسونگ از تراشه‌ی اکسینوس ۹۶۱۰ در گلکسی A50 استفاده کرده که نسبت به تراشه‌ی استفاده‌شده در سری M قدرت‌مند است؛ از طرفی دوربین فوق‌عریض نیز تقریبا در تمام ساخته‌های جدید کره‌ای‌ها به چشم می‌خورد. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر و رابط کاربری شسته‌و‌رفته One UI از دیگر مواردی است که در این بررسی به آن‌ها خواهیم پرداخت. در ادامه می‌توانید مشخصات فنی دقیق این گوشی را درکنار برادر ارزان‌‌ترش گلکسی A30 مشاهده کنید:

گلکسی A50 توسط دفتر سامسونگ در ایران برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

طراحی

گوشی‌های سری A از نظر مولفه‌های طراحی شباهت زیادی به گوشی‌های ترند بازار پیدا کرده‌اند؛ سامسونگ به‌دلیل U شکل بودن بریدگی بالای نمایشگر نام Infinty-U را برای آن درنظر گرفته و از واژه‌‌ی ۳D glasstic برای معرفی جنس قاب پشتی دستگاه استفاده کرده است؛ ترکیب شیشه و پلاستیک با ایجاد بافت زیبایی در پشت دستگاه، بازتابی رنگین‌کمان شکلی ایجاد می‌کند؛ پوشش قاب پشتی مستعد خش‌پذیری است. ازاین‌رو، توصیه‌ی می‌کنیم از قاب محافظ استفاده کنید. گوشی با وزن مناسب ۱۶۶ گرمی خود و انحناهای قاب‌پشتی به خوبی در دست می‌نشیند و مشکلی از این بابت ندارد. شباهت A50 از نظر طراحی به M30 قابل‌انکار نیست؛ بااین‌حال ما گلکسی A50 را در ایجاد حس کیفیت موفق‌تر می‌دانیم. بیرون‌زدگی دوربین‌های پشتی دستگاه بسیار کم‌ است و هیچ لقی محسوسی در استفاده از گوشی روی سطح صاف نخواهیم داشت.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

همچنین گوشی از نظر لغزنده بودن در دست امتیاز قبولی دریافت می‌کند و نسبت به نمونه‌های شیشه‌ای عملکرد بهتری دارد؛ البته لک‌پذیری همچنان در این گوشی‌ها محسوس است. اطلاعاتی در وب‌سایت سامسونگ مبنی بر استفاده‌ی این شرکت از گوریلا گلس برای پوشش شیشه‌ی جلویی منتشر نشده؛ طبق انتظار خبری از چراغ اعلان در جلوی گوشی نیست و سامسونگ تنها به قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) برای نمایش اعلان اکتفا کرده است. حاشیه‌‌ای در طرفین و بالای نمایشگر مشاهده نمی‌شود اما بخش پایینی به مانند دیگر میان‌رده‌ها برای قرارگیری تجهیزات نمایشگر حاشیه‌دار طراحی شده؛ ۸۵ درصد بخش جلویی دستگاه توسط نمایشگر پوشانده شده است. کیفیت اتصالات بخش‌های مختلف و فریم پلاستیکی دستگاه مناسب ارزیابی می‌شود و محل کلیدهای پاور و تغییر حجم صدا نیز به خوبی انتخاب شده است. 

حسگر اثر انگشت اپتیکال با قابلیت اتکای نه چندان بالا

سامسونگ برای احراز هویت در گلکسی A50 همانند سری S به سراغ حسگرهای زیر نمایشگر رفته است؛ این حسگرها به‌صورت طبیعی با سرعت کمتری نسبت به نمونه‌های خازنی مرسوم اثر انگشت‌ را شناسایی می‌کنند و قابلیت اتکای کمتری نیز دارند. این حسگرها مدرن‌تر به نظر می‌رسند اما حتی با وجود فشار مناسب و تمیز بودن دستگاه گاهی شما را ناامید می‌کنند؛ در بررسی‌های ما با انگشت‌های متفاوت به‌طور میانگین از هر ۱۰ تلاش ۲ یا ۳ تلاش در بار اول به شکست منجر می‌شود؛ لازم به ذکر است که کره‌‌ای‌ها از حسگر اپتیکال به‌جای نمونه‌ی اولتراسونیک گلکسی اس ۱۰ در این گوشی استفاده کرده‌اند. استفاده‌ی بهینه از حسگر به زمان نیاز دارد؛ به این معنی که انگشت کاربر باید به شکل صحیح و برای بازه‌ی زمانی خاصی روی حسگر قرار بگیرد. سامسونگ همچون گوشی‌های سری M از سه جایگاه در خشاب سیم‌کارت بهره گرفته است، به این معنی که امکان استفاده‌ی هم‌زمان دو سیم‌کارت و کارت حافظه وجود دارد. 

اگر از کاربران قدیمی سری A هستید، مقاوم نبودن دستگاه دربرابر نفوذ آب برای شما یک عقب‌گرد محسوب می‌شود اما ما حذف این قابلیت را برای پایین نگاه داشتن قیمت کار چندان نادرستی نمی‌دانیم؛ تقریبا هیچ‌یک از رقبا نیز گواهی‌های IP را کسب نکرده‌اند. لبه‌ی پایینی دستگاه میزبان خروجی اسپیکر مونو، درگاه USB نوع C و جک ۳.۵ میلی‌متری صدا است. شایان ذکر است که گلکسی A50 در چهار رنگ مشکی، سفید، آبی و نارنجی روانه‌ی بازار شده است و نسخه‌ی مشکی در اختیار ما قرار گرفت.

نمایشگر و اسپیکر

گوشی سامسونگ گلکسی A50 از نمایشگری ۶.۴ اینچی با پنل سوپر امولد بهره می‌برد؛ این پنل در کمتر گوشی زیر ۳۰۰ دلار در بازار یافت می‌شود و هنوز در گذر این سال‌ها برگ برنده‌‌ی گوشی‌های سامسونگ نسبت به رقبا محسوب می‌شود. رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل یا همان +FHD برای یک میان‌رده‌ کافی به نظر می‌رسد و تصاویر نیز به‌لطف تراکم ۴۰۳ پیکسل در هر اینچ شارپ به نظر می‌رسند. وجود تنظیمات مربوط‌به حالات رنگ و پشتیبانی از فضاهای گسترده‌ی رنگی در این گوشی را یک نکته‌ی مثبت می‌دانیم که در ادامه بیشتر به آن خواهیم پرداخت. در بحث زاویه‌ی دید نیز گلکسی A50 نمره‌ی قبولی می‌گیرد و بازتاب نور از سطح نمایشگر نیز در حدی نیست که به تجربه‌ی کاربر لطمه بزند. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

گلکسی ای ۵۰ در آزمایش سنجش روشنایی ما در هر دو الگوی ۱۰۰ درصدی سفید و ۵۰ درصدی سفید و مشکی با ثبت حداکثر روشنایی ۶۴۰ و ۸۲۰ نیت عملکرد بسیار خوبی دارد؛ این ارقام در حالت تنظیم خودکار نور نمایشگر به دست آمده است. در حالت دستی نیز روشنایی‌ها در دو حالت مذکور به ۵۴۷ و ۶۶۰ نیست می‌رسد که باز هم رقمی عالی محسوب می‌شود؛ اگر زمان زیادی را در فضای خارجی و زیر نور خورشید سپری می‌کنید، حتما برای خوانایی بیشتر، تنظیم خودکار روشنایی را فعال کنید. ذات پیکسل‌ها در نمایشگرهای اولد دستیابی به مشکی کاملا عمیق را ممکن می‌کند؛ ازاین‌رو در عمل کنتراست نمایشگر A50 را بی‌نهایت فرض می‌کنیم: تا دو رقم اعشار نوری از پیکسل‌ها در زمان نمایش الگوی سیاه ساطع نمی‌شود. حداقل روشنایی نمایشگر نیز با محدود شدن به ۲.۳ نیت در بین بهترین‌‌‌های بازار قرار می‌گیرد؛ گوشی‌های هواوی بهترین عملکرد را در بحث حداقل روشنایی و فیلتر کردن نور آبی دارند. سامسونگ ۴ حالت کالیبره‌ی رنگ را در تنظیمات تعبیه کرده است:

  • Adaptive Display: حالت پیش‌فرض و مناسب برای انواع محتوا
  • AMOLED Cinema: متناسب با فضای DCI P3 و مناسب برای مشاهده‌ی محتوای ویدئویی
  • AMOLED Photo: متناسب با فضای رنگی Adobe RGB و مناسب برای مشاهده‌ی عکس
  • Basic: حالت پایه و متناسب با sRGB
عملکرد نمایشگر محصولات میان‌رده و اقتصادی
محصول / پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت استاندارددقیق‌ترین حالت
گلکسی A50۲.۳۰۶۶۰۰۸۲۰۵۲.۴ (AMOLED Cinema)
گلکسی M30۲.۴۰۶۳۰۵.۷۲.۹ (Video)
گلکسی M20۲.۸۳.۶۵۳۲۸۸۹.۹۵.۶۵.۶
پی اسمارت ۲۰۱۹۱.۲۳.۷۳۲۰۳.۷۳۲۰۸۶.۵۵.۸۱.۴ (Normal)
پی ۳۰ لایت۰.۶۴۳۰۵۴۳۰۵۷۶۵۲.۴ (Normal)
وای ۷ پرایم ۲۰۱۹۲.۹۳.۸۴۷۳۳.۸۴۷۵۱۲۵۵.۸۵.۸
وای ۹ ۲۰۱۹۱.۷۳۳۸۰۳۳۵۰۱۲۷۶.۸۲.۵ (Normal)
نوکیا X7۵.۸۳.۴۴۳۰۴.۴۶۵۳۰۱۲۵۱.۶۵.۴ (Dynamic)
ردمی نوت ۷۰.۶۴.۲۴۱۰۴.۲۴۱۰۹۷.۷۶.۴۳.۴ (Standard)
نوا ۳۰.۷۵۲.۷۳۵۰۲.۹۵۳۲۵۱۳۰۸.۵۴.۸ (Normal Mode)
گلکسی A7 2018۳۰۶۰۶۰۹۶۰۱۰.۱۱.۹ (AMOLED Photo)
موتو X4۵۳.۹۲۴۰۰۵.۵۵۲۰۱۰۲۵.۲۵.۲ (Standard Mode)
نوکیا ۶.۱۱.۴۴.۴۴۰۴۴.۱۲۴۰۹۲۶.۴۶.۴
نوکیا ۷ پلاس۲.۱۳.۳۳۳۶۲.۸۷۲۴۱۱۰۱۴.۶۴.۶
ردمی نوت ۵۰.۸۷۲.۹۵۳۶۷۳۳۷۲۱۲۴.۴۴.۳۴ (Standard Mode)
ردمی نوت ۵ پلاس۰.۸۳۳.۲۳۷۷۴.۵۲۴۰۵۱۲۴۴.۷۴.۲ (Standard Mode)
آنر ۹ لایت۱.۸۳.۰۲۳۵۲۳.۰۲۳۵۲۱۱۶.۶۶.۹۶.۹
هواوی Y7 پرایم ۲۰۱۸۱.۶۲.۰۲۳۱۰۲.۰۲۳۱۰۱۵۳.۵۸.۵۸.۵
نوا ۳e۱.۴۲۳.۰۳۳۲۵۳.۰۳۳۲۵۱۰۷۴.۸۴.۸
اکسپریا XA2 اولترا۴.۸۲۴.۷۵۶۰۳۴.۷۵۶۰۳۱۲۷۵.۷۳.۸ (Standard Mode)
اکسپریا XA2۳.۴۲۴.۲۶۴۸۲۴.۲۶۴۸۲۱۱۳۶.۴۴.۱ (Standard Mode)
ردمی نوت ۵A۱.۲۳.۴۵۳۹۱۳.۵۰۴۰۰۱۱۶
آنر ۷X۲.۶۶۲.۰۴۲۹۰۲.۰۹۲۹۲۱۴۲
پی اسمارت۲.۴۳۳.۹۴۵۲۲۳.۹۵۵۲۲۱۳۲۵.۶۵.۶
ذن‌فون مکس پلاس۶.۵۳.۵۸۳۷۸۳.۲۳۳۵۴۱۰۵.۶
اکسپریا XA1 اولترا۲۳.۳۳.۹۵۴۷۰۳.۹۶۴۷۰۱۱۸
گلکسی A8 پلاس ۲۰۱۸۲.۵۳۰۵۶۸۰۷۹۵
گلکسی A8 2018۲.۶۰۰۵۷۰۰۷۶۳
آنر ۹۲.۴۸۳.۸۷۴۷۹۳.۸۷۴۸۰۱۲۴
میت ۱۰ لایت۲.۴۲۱.۹۲۲۷۹۱.۹۲۲۸۳۱۴۷
اکسپریا XA1 پلاس۳۲۳.۵۲۴۳۲۳.۶۱۴۴۳۱۲۲

* تمامی نتایج جدول بالا را دیجیتال مارک با ابزاری مخصوص به‌دست آورده است.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

نمایشگر سوپر امولد؛ همه‌ی آنچه که از نمایشگر یک میان‌رده می‌خواهید

بیشترین پوشش رنگی طبق انتظار مربوط‌به حالت Adaptive Display است که به ترتیب برای sRGB و DCI P3 به ۱۴۴.۷ و ۹۷.۹ اندازه‌گیری شد. حالت‌های AMOLED Cinema و AMOLED Photo نیز با تطابق خوبی با فضای گسترده‌ی DCI P3 دارند و پوشش ۹۵.۷ و ۹۰.۳ درصدی گواه این موضوع است. حالت Basic به در نمایش رنگ‌های اشباع و زنده طبق انتظار ضعیف‌تر عمل می‌کند؛ این حالت تنها ۷۵.۶ درصد فضای DCI P3 و ۹۳.۷ فضای sRGB را پوشش می‌دهد. در بحث خطای نمایش رنگ‌ها به ترتیب حالت‌های Cinema و Basic با میانگین ۲.۴ و ۲.۹ بهترین عملکرد را دارند و حالت Adaptive Display بیشترین خطا را ثبت می‌کند. 

تک اسپیکر A50 از نظر بلندی صدا کاملا رضایت‌بخش عمل می‌کند اما همچنان ضعف در تولید صداهای بم در آن مشهود است. دیستورشن یا اعوجاج در حد قابل‌قبولی می‌ماند اما ناتوانی اسپیکر در باز تولید برخی فرکانس‌ها مانع از تبدیل شدن A50 به یک گزینه‌ی خوب در این بخش می‌شود. هدفون‌های همراه گوشی به هیچ‌وجه دوست‌داران موسیقی را راضی نخواهد کرد. ازاین‌رو توصیه می‌کنیم از هدفون‌های بهتری استفاده کنید. در پایان این بخش لازم به ذکر است که دالبی‌اتموس (تنها در استفاده از هدفون‌) و UHQ upscaler تفاوت محسوسی در صدای خروجی ایجاد نمی‌کنند.

نرم‌افزار و رابط‌کاربری

خوشبختانه گلکسی A50 برخلاف نمایندگان سری M سامسونگ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید پای و رابط کاربری بهینه‌شده‌ی One UI روانه‌‌ی بازار شده است؛ شباهت‌های طراحی بین Samsung Experience و One UI به‌راحتی قابل تشخیص است اما بسیاری از المان‌های طراحی نیز با هدف استفاده‌ی راحت‌تر از گوشی با یک دست به این نسخه اضافه شده است. آیکون‌ها کمی نسبت به گذشته تغییر کرده‌اند و هنوز هم طیف وسیعی از پوسته‌ها و آیکون‌ها برای انتخاب در دسترس شما است. پیش از مشاهده‌ی ویدئوی بررسی رابط کاربری One UI باید اشاره کنیم که سامسونگ با این رابط کاربری پس از مدت‌ها یکی قدم بزرگ در راستای اصلاح تجربه‌ی کاربری برداشته است.

One UI و امیدهای تازه به رابط کاربری گوشی‌های سامسونگ

پنل اعلان‌ها به‌صورت تمام صفحه‌نمایش داده می‌شود و می‌توان به‌راحتی با یک‌بار سوایپ در صفحه هوم به آن دسترسی داشت. اپلیکیشن‌های اخیر به‌صورت افقی چیده شده‌اند و امکان جابجایی بین آن‌ها به‌سادگی امکان‌پذیر است. نوشته‌ها، آیکون‌ها و دیگر موارد به‌نوعی جایگذاری شده‌اند که به‌راحتی دیده و انتخاب شوند اما شاید این مسئله در ابتدا کمی برای کاربر ناآشنا به‌نظر برسد اما به مرور به این تغییرات عادت خواهید کرد. سیستم ناوبری مبتنی بر ژست‌های حرکتی همان سیستم ناپخته‌ی تجربه‌شده در گلکسی M30 و M20 است و هنوز برای تبدیل شدن به آنچه در آیفون‌ها و حتی گوشی‌های جدید وان‌پلاس تجربه کردیم، راه زیادی پیش روی دارد. 

دوربین

انتظارات از دوربین‌ گوشی‌های میان‌رده با شیب کمتری نسبت به پرچمداران افزایش یافته است؛ به همین دلیل عموما به کسانی که عکاسی موبایل اولویت مهمی برای آن‌ها محسوب می‌شود، خرید میان‌رده‌های ارزان توصیه نمی‌شود. گلکسی A50 از یک حسگر ۲۵ مگاپیکسلی IMX 576 با پیکسل‌های ۰.۹ میکرومتری و یک لنز ۲۷ میلی‌متری با f/1.7 برای ثبت عکس‌های عادی استفاده می‌کند؛ این لنز فاقد لرزشگیر اپتیکال است. همانند دیگر ساخته‌های جدید سامسونگ شاهد استفاده از یک لنز فوق‌عریض ۱۳ میلی‌متری با زاویه‌ی دید ۱۲۰ درجه و فوکوس ثابت هستیم؛ حسگر ۸ مگاپیکسلی این دوربین عکس‌هایی با رزولوشن ۳۲۶۴ در ۲۴۴۸ ثبت می‌کند. دوربین سوم و ۵ مگاپیکسلی گلکسی A50 تنها برای ثبت عمق و کمک به ایجاد جلوه بوکه استفاده می‌شود و امکان عکاسی با آن وجود ندارد. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

سامسونگ از یک حسگر ۲۵ مگاپیکسلی و لنزی ۲۵ میلی‌متری با f/2.0 برای دوربین سلفی A50 بهره گرفته است؛ به‌دلیل فوکوس ثابت بودن این دوربین، برای ثبت عکس‌های باجزئیات حتما باید چهره فرد در فاصله‌ی مناسبی از دوربین قرار بگیرد. گلکسی A50 به‌صورت پیش‌فرض عکس‌هایی با رزولوشن ۱۲ مگاپیکسل را توسط دوربین‌های اصلی و سلفی دستگاه ثبت می‌کند؛ بنابراین در صورت نیاز به ثبت تصاویر ۲۵ مگاپیکسل باید از حالت ۴:۳H به‌جای ۴:۳ استفاده کرد؛ در این صورت برخی قابلیت‌ها از جمله عکاسی HDR برای کاربر غیرفعال می‌شود. 

نمونه تصاویر دوربین اصلی و اولتراواید گلکسی A50

گلکسی A50 به‌صورت پیش‌فرض قادر به فیلم‌برداری با رزولوشن ۴K نیست؛ به‌دلیل پشتیبانی پردازنده و حسگر کاربر می‌تواند به کمک اپلیکیشن‌های فیلم‌برداری از چنین قابلیتی استفاده کند. سامسونگ همچنین قابلیت فیلم‌برداری صحنه‌آهسته با نرخ ۴۸۰ فریم‌بر‌ثانیه و رزولوشن ۷۲۰p را برای کاربران فراهم کرده است. تغییر دوربین‌های عادی و فوق‌عریض به کمک آیکون‌های درخت در صفحه‌ی اصلی نرم‌افزار دوربین قابل تغییر است؛ فیلم‌برداری با دوربین اولتراوایدد نیز امکان‌پذیر است و در هر دو حالت لرزشگیر اپتیکال برای خنثی کردن لرزش‌‌ها وارد عمل می‌شود.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

سامسونگ فعال‌سازی HDR را به تنظیمات دوربین برده است و دسترسی به آن از صفحه‌ی اصلی امکان‌پذیر نیست؛ اما جابجایی راحت بین حالت‌های عکاسی و فیلم‌برداری و چینش آیکون‌ها در این بخش را یک نکته مثبت می‌دانیم. قابلیت «Scene Optimizer» به‌صورت پیش‌فرض در حالت «Photo» فعال است اما در عمل تفاوت ملموسی در عکس‌های گرفته‌شده ایجاد نمی‌کند. 

تفاوت دوربین اصلی و اولتراواید در شب 

عکس گرفته شده با دوربین اصلی در شب

عکس گرفته شده با دوربین اولتراواید در شب

تفاوت تصاویر ۲۵ و ۱۲ مگاپیکسلی دوربین اصلی

عکس ۲۵ مگاپیکسلی گرفته شده با گلکسی A50

عکس ۱۲ مگاپیکسلی گرفته شده با گلکسی A50

برای بزرگ‌نمایی، روی تصاویر کلیک کنید

عکس‌های گرفته‌شده با دوربین اصلی دستگاه در نور کافی از نظر جزئیات متوسط ارزیابی می‌شوند؛ این مسئله در نگاه اول شاید چندان به چشم نیاید اما در زوم و کراپ ۱۰۰ درصد به‌راحتی می‌توان از دست رفتن جزئیات بافت‌ها و به اصطلاح سافت شدن آن‌ها را دید. از نظر گستره‌ی دینامیکی و رنگ‌‌ها دوربین گلکسی A50 نمره‌ی قبولی می‌گیرد؛ در برخی از سناریو‌ها شاهد فرانوردهی (Overexpusere) هستیم؛ این پدیده در بسیاری از کهشکانی‌های سامسونگ دیده می‌شود. دوربین اولتراواید نیز با وجود ثبت عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی و رنگ‌های زنده، قادر به ثبت قابل‌قبول جزئیات بافت‌‌ها نیست؛ اگر سطح توقع خود را پایین‌تر بیاورید، دوربین اولتراواید این گوشی عکس‌های جذابی برای شما ثبت خواهد کرد. تفاوت زیادی بین عکس‌های ۱۲ و ۲۵ مگاپیکسلی گرفته‌شده در روز دیده نمی‌شود؛ تفاوت اندکی که در کراپ ۱۰۰ درصدی دیده می‌شود، برای بسیاری از افراد ارزش حجم ۲ برابری تصاویر را ندارد. 

نمونه تصاویر سلفی و Live Focus

متاسفانه خبری از حالت مخصوص عکاسی شب در نرم‌افزار دوربین نیست. عکس‌های گرفته‌شده باز هم جزئیات چندانی ارائه نمی‌دهند و نویز هم آنطور که باید، کنترل نمی‌شود. عکس‌های گرفته‌شده با دوربین اولتراواید عملا به‌دلیل تاریک بودن آن‌ها قابل‌استفاده نیستند؛ ازاین‌رو توصیه می‌کنیم تنها به دوربین اصلی اکتفا کنید. حالتی به نام پرتره در A50 نخواهید یافت و Live Focus برای چنین کاری درنظر گرفته شده است؛ تشخیص‌مرزها برای یک گوشی میان‌رده‌ با قیمت زیر ۳۰۰ دلار مناسب است و جلوه بوکه (امکان تغییر نوع آن وجود دارد) رضایت‌بخش پیاده‌سازی می‌شود. پس از درک درست فاصله‌ی مناسب از دوربین سلفی قادر به ثبت عکس‌های بازجزئیاتی هستید؛ حالت‌های مختلف جلوه بوکه نیز به خوبی با الگوریتم نرم‌افزاری در دوربین سلفی پیاده‌سازی می‌شوند. 

سخت‌افزار و عملکرد

دیدن نام اکسینوس ۹۶۱۰ شاید شما را به یاد تراشه‌های پرچم‌دار سامسونگ بیاندازد؛ اما حقیقت این است که این تراشه یکی از اعضای خانواده سری ۷ اکسینوس محسوب می‌شود؛ این تراشه‌ی میان‌رده برای نخستین بار در گلکسی A50 به کار گرفته و در ساخت آن فرایند ساخت ۱۰ نانومتری استفاده شده است. سامسونگ برای بهبود عملکرد این تراشه در پردازش‌‌های شبکه عصبی موردنیاز برای تصاویر از واحد مختص به آن بهره گرفته است. در کاتالوگ معرفی این تراشه به تاثیر مثبت این تراشه در عکاسی و تشخیص هوشمند بارها اشاره شده است اما در عمل تفاوت محسوسی را شاهد نبودیم. کره‌ای‌ها در اکسینوس ۹۶۱۰ واحد گرافیکی بهتری نسبت به تراشه ۷۹۰۴ استفاده‌شده در گلکسی M30 و M20 بهره گرفته‌اند. در ادامه می‌توانید مشخصات فنی کامل این تراشه را مشاهده کنید.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

مشخصات فنی پردازنده‌‌ی اکسینوس ۹۶۱۰
CPUچهار هسته‌ی A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز
چهار هسته‌ی A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز
GPUآرم Mali-G72MP3
حافظه‌ی رمLPDDR4X
رابط حافظه‌ی ذخیره‌سازیUFS 2.1 وeMMC 5.1
پردازنده‌ی سیگنال تصویردوربین عقب و جلو تا ۲۴ مگاپیکسل
دوربین دوگانه تا ۱۶ مگاپیکسل
ان‌کُد / دی‌کُدان‌کُد ۲۱۶۰p با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه
دی‌کُد ۲۱۶۰p با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه
مودمLTE Cat.12/13
دانلود ۶۰۰ مگابیت‌برثانیه
آپلود ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
فرایند ساخت۱۰نانومتری

اکسینوس ۹۶۱۰؛ رقیبی شایسته برای اسنپدراگون ۶۶۰

همان‌طور که مشاهده می‌شود، این تراشه از ۴ هسته‌ی قدرتمند A73 با فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز و ۴ هسته‌ی کم‌مصرف A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز بهره می‌برد. گلکسی A50 مورد بررسی دیجیتال مارک مدل پایه‌ی این محصول با ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی است؛ مدل دیگر این گوشی با ۶ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی روانه‌ی بازار شده است. به‌دلیل جایگاه اختصاصی برای حافظه‌ی جانبی Micro SD نگرانی چندانی بابت کمبود حافظه وجود ندارد. باتوجه‌به پشتیبانی تراشه‌ی اکسینوس ۹۶۱۰ از رابط UFS 2.1، سامسونگ از چنین حافظه‌‌‌ای در A50 بهره گرفته است. در ادامه می‌توانید عملکرد A50 در انتقال اطلاعات را مشاهده کنید:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
سامسونگ گلکسی A50۴۹۴.۸۱۹۲.۵۵۱۰۳.۵۲۱۸.۹۶
سامسونگ گلکسی M30۲۸۰.۳۵۱۰۱.۴۶۶۴.۸۹۶۱.۲
سامسونگ گلکسی M20۳۰۹.۹۷۱۴۳.۶۶۷.۷۷۴۵.۴۷
هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹۲۹۷.۵۱۵۹.۸۴۴.۱۵۷۸.۲۴
هواوی پی ۳۰ لایت۳۰۴.۵۱۲۱۶.۱۹۶۵.۷۳۴۹.۰۳
هواوی Y7 Prime 2019۲۹۴.۵۲۱۲۲.۵۸۴۸.۵۱۱۷.۹۸
هواوی Y9 2019۲۸۵.۶۱۲۰۰.۱۵۸.۰۲۶۸.۶۱
نوکیا X7۲۹۱.۰۲۰۸.۳۵۸۴.۲۱۱۷.۰۶
ردمی نوت ۷۲۷۳.۶۵۱۱۹.۹۹۴۹.۶۶۱۵.۸۶
نوا ۳۸۷۹.۸۳۱۷۶.۵۳۱۵۰.۵۳۱۵۷.۷۶
گلکسی A7 2018۲۹۴.۷۱۱۰۲.۸۲۷۲.۷۸۱۵.۲۵
موتو ایکس ۴۲۶۹.۱۲۰۲.۳۸۶۵.۳۹۸۰.۴۳
نوکیا ۶.۱۲۷۷.۰۴۱۱۶.۳۹۴۱.۸۴۱۵.۰۲
نوکیا ۷ پلاس۲۷۶.۱۸۲۰۲.۵۵۵۵.۵۴۱۷.۶۴
ردمی ۵ پلاس۲۸۰.۵۲۲۱۱.۴۱۶۰.۰۷۱۷.۷۹
ردمی نوت ۵۲۵۲.۴۱‍‍۱۲۶.۲۴۷.۰۱۱۳.۷۹
آنر ۹ لایت۲۶۷.۵۴۱۳۰.۷۱۶۷.۹۵۶۵.۰۷
وای ۷ پرایم ۲۰۱۸۲۶۱.۲۳۱۱۹.۵۲۳۶.۴۵۸.۵۱
نوا ۳e۲۹۶.۲۱۲۰۱.۶۶۴۳.۸۷۲.۶۱
اکسپریا ایکس ای ۲ اولترا۲۸۷.۵۵۱۴۱.۲۴۷۶.۲۹۱۰.۱۵
اکسپریا ایکس ای ۲۲۶۷.۹۳۱۲۷.۸۵۴۳.۷۶۱۳.۱۷
اکسپریا ایکس‌ ای وان اولترا۲۶۲.۸۴۸۵.۳۹۴۲.۳۷۱۲.۱۹
گلکسی ای ۸ پلاس۲۹۲.۲۱۹۹.۱۳۷۱.۳۵۹.۳۱
گلکسی ای ۸۲۹۹.۲۶۸۶.۶۷۸.۲۸۱۰.۱۳
آنر ۹۲۸۱.۷۲۹۷.۷۱۲۸.۳۸۱۳.۸۵

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

باتوجه‌به تعداد و نوع هسته‌ها و استفاده از واحد گرافیکی جدید در این تراشه عملکرد خوبی را برای میان‌رده‌ی محبوب سامسونگ متصور هستیم اما برای اطمینان، ما در دیجیتال مارک بنچمارک‌های مختلفی را برای شبیه‌سازی اعمال روزانه و وظایف گرافیکی اجرا می‌کنیم. آزمون‌های گرافیکی (GFXBench و ۳DMark) و آزمون پردازنده‌ی مرکزی (GeekBench) و در آزمون‌های کلی (Antutu و PCMark) میان‌رده‌‌ی جدید کره‌ای‌ها را به چالش کشیده‌ایم که در ادامه می‌توانید نتایج آن را مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
محصول / بنچمارکAnTutu 7/6۳DMark

PCMark
Work 2.0

GeekBench 4GFXBench
IceStorm
Unlimited
Sling Shot Extreme Overall / Web Browsing Single / MultiAztec Ruins Vulkan – Normal Tier / OffscreenManhattan 3.1 / OffScreen Car Chase / OffScreenT-Rex / OffScreen
OpenGL(Onscreen / Offscreen (FPS
گلکسی A50

۱۴۴۸۴۸

۱۶۵۲۰۱۳۰۱۵۸۳۹
۵۲۶۹
۱۶۶۶
۵۱۴۶
۷.۹
۹.۷
۱۳
۱۴
۸.۳
۹.۱
۳۷
۴۱
گلکسی M30۱۰۶۴۰۰
۱۳۲۲۸۵۸۴۵۱۴۲
۵۳۳۵

۱۳۲۰
۴۲۲۲

۴.۳
۴.۸
۴.۳
۴.۹
۷
۷.۹
۲۲
۲۵
گلکسی M20۱۰۶۵۴۵
۱۳۲۴۸۵۸۱۵۱۲۰
۵۳۴۰
۱۳۱۸
۴۱۴۲
۲.۳
۲.۶
۲.۴
۲.۶
۳.۸
۴.۳
۱۲
۱۴
پی اسمارت ۲۰۱۹ (Performance)۱۴۰۳۹۶
۲۱۸۵۱۹۶۳۶۷۲۷
۷۸۲۰
۱۵۵۹
۵۴۱۲
۴.۹
۵.۷
۱۲
۱۴
۶.۷
۷.۵
۳۶
۳۵
پی اسمارت ۲۰۱۹۱۲۴۹۶۰
۱۶۴۴۷۸۰۶۵۶۳۰
۵۶۳۴
۱۵۱۳
۵۰۰۳
۴.۹
۵.۷
۱۱
۱۲
۶
۶.۵
۳۰
۳۲
هواوی پی ۳۰ لایت
(Performance)
۱۴۰۳۱۶
۲۲۰۶۶۹۷۵۷۰۷۳
۷۶۶۹
۱۵۶۰
۵۴۲۷
۵.۰
۵.۷
۱۳
۱۴
۶.۹
۷.۷
۳۷
۳۵
هواوی پی ۳۰ لایت۱۳۱۰۸۵
۱۷۰۹۷۸۱۷۵۹۷۳
۵۷۲۳
۱۵۴۴
۵۱۱۲
۴.۹
۵.۷
۱۳
۱۴
۶.۹
۷.۷
۳۵
۳۴
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۹۷۲۵۴۷
۱۲۴۷۶۴۴۶۴۴۷۴
۴۶۶۵
۷۵۶
۳۷۹۸
۶.۱
۳.۳
۱۳
۶.۰
۶.۷
۳.۴
۳۲
۲۱
هواوی وای ۷ پرایم ۲۰۱۸ ۵۹۷۸۹
۴۵۸۱۵
۵۸۴۶۳۹۷۰
۴۴۸۸
۶۷۱
۲۸۰۱
۱۰
۴.۶
۵.۳
۲.۵
۲۶
۱۶
هواوی Y9 2019 ۱۲۶۱۲۸
۲۰۳۶۲۹۳۶۷۱۰۰
۷۷۷۶
۱۶۱۸
۵۵۱۷
۴.۷
۵.۳
۱۰
۱۱
۶.۰
۶.۷
۲۶
۲۹
نوکیا X7۱۷۰۳۲۹
۲۸۸۶۰۱۸۳۵۶۶۳۱
۶۳۶۴
۱۸۴۰
۵۹۰۰
۱۲
۱۳
۲۲
۲۳
۱۲
۱۳
۵۷
۶۶
ردمی نوت ۷ ۱۴۰۶۹۵
۲۶۲۵۷۱۳۳۱۶۳۴۱
۵۹۰۱
۱۶۲۸
۵۸۱۱
۷
۸
۱۳
۱۵
۷.۷
۹.۱
۴۴
۵۰
نوا ۳۱۹۸۳۸۲
۳۰۹۲۴۲۷۹۷۷۳۷۵
۷۸۲۹
۱۸۸۲
۶۴۲۰
۱۵
۲۱
۳۱
۳۲
۱۹
۲۱
۶۰
۱۲۳
گلکسی A7 2018 ۱۲۱۳۶۱
۱۵۱۴۶۷۳۸۵۴۴۳
۵۳۴۱
۱۵۱۴
۴۱۳۷
۴.۵
۴.۹
۹.۴
۱۰
۵.۷
۶.۳
۲۹
۳۲
موتو ایکس ۴۸۹۳۸۸
۷۰۰۱۹
۱۶۷۷۸۸۲۶۵۰۵۹
۵۴۳۸
۸۳۳
۴۱۰۸
۵.۵
۵.۱
۱۰
۹.۶
۵.۸
۵.۳
۳۱
۲۹
نوکیا ۶.۱۸۴۲۴۴
۷۱۳۷۸
۱۶۰۶۸۴۸۵۵
۴۹۲۳
۸۸۱
۴۲۳۰
۱۰
۹.۶
۵.۹
۵.۵
۳۰
۳۰
نوکیا ۷ پلاس۱۳۴۸۲۴
۱۱۵۷۱۳
۲۶۱۴۲۶۱۰۳
۵۶۰۲
۱۶۵۰
۵۸۲۶
۱۴
۱۵
۸.۵
۹
۴۷
۵۰
ردمی ۵ پلاس۷۶۵۴۶
۶۰۰۸۷
۱۳۶۴۱۴۸۹۹
۵۱۴۰
۸۷۰
۳۸۷۱
۶.۲
۶.۴
۳.۴
۳.۵
۱۷
۲۳
ردمی نوت ۵۱۱۴۴۵۳
۹۱۸۵۹
۱۹۷۶۹۵۶۰۲
۵۳۰۰
۱۳۴۰
۴۹۴۰
۹.۷
۱۰
۶.۰
۶.۳
۳۴
۳۵
آنر ۹ لایت۸۹۰۶۲
۵۰۴۱۲
۸۱۱۵۵۰۵۳
۵۸۹۳
۹۳۳
۳۷۰۹
۵.۴
۵.۴
۳.۲
۳.۲
۱۹
۱۹
هواوی نوا ۳e۸۸۱۳۰
۷۰۱۷۹
۱۱۹۱۶۴۹۰۷
۵۱۶۵
۹۲۷
۳۶۹۲
۵.۳
۵.۱
۳.۱
۳.۲
۱۹
۱۹
گلکسی A8 پلاس
۷۶۹۸۲
۱۴۰۹۱۴۸۵۹
۴۸۰۸
۱۵۰۰
۴۲۱۳
۹.۶
۹.۹
۵.۸
۶.۰
۳۱
۳۳
پی اسمارت۸۷۷۴۷
۶۶۲۹۳
۱۲۴۸۴۴۹۱۰
۵۰۳۴
۹۳۹
۳۶۸۴
۵.۴
۵.۴
۳.۲
۳.۲
۱۹
۱۹
گلکسی A8
۷۶۵۴۳
۱۴۲۶۱۴۹۷۲
۵۰۵۵
۱۵۰۱
۴۱۷۵
۹.۵
۹.۹
۵.۸
۶.۰
۳۱
۳۳

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

در بنچمارک‌های مربوط‌به کاربری‌های روزمره تقریبا عملکرد مشابهی بین اکسینوس ۹۶۱۰ و اسنپدراگون ۶۶۰ استفاده‌شده در ردمی نوت ۷ وجود دارد. در آزمون‌های گرافیکی نیز عملکرد بسیار بهتر این تراشه نسبت به نمونه‌ی استفاده‌شده در M30 یعنی ۷۹۰۴ به چشم می‌خورد؛ در قیاس با اسنپدراگون ۶۶۰ عملکرد گرافیکی به‌طور فاحشی بهتر نبوده و می‌توانیم این دو تراشه را در یک کلاس قرار دهیم. گلکسی A50 سامسونگ قطعا قوی‌ترین میان‌رده‌ی بازار نیست و هنوز یک پله پایین‌تر از رقبای مجهز به اسنپدراگون ۷۱۰ و نمونه‌های جدید مجهز به ۷۳۰ قرار می‌گیرد اما کاربران عادی مشکلی از نظر اجرای بازی‌های محبوب و البته نه چندان گرافیک‌محور و انجام کارهای روزمره نخواهند داشت. Mali-G72 MP3 و پردازنده مرکزی هر دو قادر به اجرای بازی‌‌های روز هستند اما در عناوینی مانند Asphalt 9: Legends و PUBG Mobile در تنظیمات گرافیکی بالا با افت فریم رو‌به‌رو خواهید شد؛ بازی‌های این‌چنینی را می‌توان با تغییر تنظیمات روان و بدون افت فریم آزاردهنده تجربه کرد. اما با فاکتور گرفتن از عنوان‌های این‌چنینی تجربه‌ بازی‌های روز بدون مشکل چندانی با A50 امکان‌پذیر است. 

باتری

با کاهش ۱۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی ظرفیت باتری نسبت به M30 و M20 شاید عده‌ای A50 را حتی در بین برادرانش از پیش بازنده بدانند اما تراشه‌ی استفاده‌شده در این گوشی کم‌مصرف‌تر از برادران ارزان‌ترش است. باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی گلکسی ای ۵۰ نزدیک به ۲ ساعت زمان برای شارژ شدن توسط شارژر ۱۰ واتی موجود در جعبه نیاز دارد؛ البته این گوشی از شارژ سریع ۱۵ واتی نیز پشتیبانی می‌کند که شما می‌توانید با خرید جداگانه از آن بهره‌مند شوید. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

محصول / آزمایشنمایشگرباتریویدئو GFXBench
Manhattan 3.1
PCMark
Work 2.0
GeekBench
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتساعتBattery LifeTime
(min)
LongTerm Performance
(Frame)
ساعتامتیاز
مدت‌زمان
گلکسی A50۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۰۵۳۳.۲۴۶۸.۹۱۱:۲۳۴۳۴۰
۷:۵۴
گلکسی M30۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۲۰۲۳۴۸۵۷.۶۱۳:۵۳۷۱۲۵
۱۴:۳۰
گلکسی M20۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۴:۲۰۲۳۸۸۴۳.۲۱۱:۰۰

۷۶۴۹
۱۴:۲۰

پی اسمارت ۲۰۱۹۶.۲۱ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۴۰۰۱۰:۰۶۳۴۱.۲۵۵۴.۸۷:۵۲۴۲۷۵
۷:۴۲
پی اسمارت۵.۶۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۹:۱۰۳۳۶.۸۳۱۴.۲۵:۲۰
هواوی پی ۳۰ لایت۶.۱۵ اینچ
۲۳۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰۱۱.۰۶۳۱۰۵۵۸.۹۷:۳۷۴۱۰۵
۷:۳۰
هواوی Y7 Prime 2019۶.۲۶ اینچ
۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۴۰۴۵۴.۱۷۷۹.۹۱۱:۵۵۵۷۵۷
۱۶:۳۷
هواوی Y9 2019۶.۵ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۷۴۵۲.۳۵۳۸.۰۸:۳۲۴۴۰۱
۸:۰۶
نوکیا X7۶.۱۸ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰۱۱:۰۶۳۶۵.۶۱۳۵۰۸:۳۱۵۳۴۴
۸:۴۹
ردمی نوت ۷۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۲:۳۰۳۷۴.۵۷۸۲.۹۹:۵۱۴۰۳۸
۷:۰۸
نوا ۳۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۵۰۱۱:۴۰FailedFailed۹:۲۱۲۵۵۶
۴:۴۶
گلکسی ای ۷ ۲۰۱۸۶.۰ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۴:۱۷۳۴۹.۱۲۴۰.۹۷:۵۳۳۷۷۳
۵:۲۷
موتورولا موتو ایکس ۴۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۱:۰۷۳۱۳.۶۶۳۹.۶۱۰:۵۳۳۸۵۱
۸:۱۱
نوکیا ۶.۱۵.۵ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۰:۱۸۳۲۰.۷۶۲۶.۸۷:۴۴۳۰۰۵
۶:۴۰
نوکیا ۷ پلاس۶.۰ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۸۰۰۱۲:۳۵۳۳۸.۸۸۴۸.۶۱۱:۱۹۳۹۵۳
۷:۰۸
ردمی ۵ پلاس۵.۹۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۳:۳۲۶۵۳.۱۳۸۱.۰۱۲:۳۸۵۲۵۱
۱۲:۰۰
ردمی نوت ۵۵.۹۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۵:۲۸۵۵۵.۱۶۰۱.۰۱۳:۵۹۶۰۵۳
۱۱:۰۶
آنر ۹ لایت۵.۶۵ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۸:۲۰۲۶۴.۰۳۱۷.۵۶:۱۲۳۲۷۴
۶:۳۹
هواوی Y7 پرایم ۲۰۱۸۵.۹۹ اینچ
۱۴۴۰ × ۷۲۰ پیکسل
۳۰۰۰۷:۰۸۲۹۳.۷۶۴۶.۶۵:۴۸۲۳۹۹
۷:۲۲
هواوی نوا ۳e۵.۸۴ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۹:۲۰۲۸۳.۶۳۳۰.۴۵:۲۳۳۲۵۰
۶:۱۴
سونی اکسپریا XA2 اولترا۶.۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۸۰۱۲:۳۰۳۶۲.۰۶۴۵.۲۸:۲۰۴۶۹۰
۱۰:۴۳
سونی اکسپریا XA2۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۱:۰۶۳۵۸.۳۶۴۷.۹۸:۱۹۴۷۰۱
۹:۰۵
سونی اکسپریا XA1‌ اولترا۶.۰ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۲۷۰۰۱۱:۰۷۳۴۹.۳۴۰۹.۰Failed
هواوی میت ۱۰ لایت۵.۹ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰۹:۰۵۳۰۶.۸۲۵۲.۰۵:۳۸. —
سامسونگ گلکسی A8 پلاس۶.۰ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰۱۶:۳۵۵۱۴.۶۲۵۴.۰۹:۵۲
سامسونگ گلکسی A8۵.۶ اینچ
۲۲۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۴:۱۰۳۸۶.۵۲۴۵.۲۷:۳۲

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

شارژدهی مناسب و جای خالی شارژر سریع 

سه آزمون باتری PCMark برای شبیه‌سازی کارهای روزمره، GeekBench برای سنجش شارژدهی در پردازش‌ها و GFXBench برای به چالش کشیدن باتری در وظایف گرافیکی همگی در روشنایی ۲۰۰ نیتی اجرا شده‌اند. همچنین آزمون پخش فیلم نیز با غیرفعال بودن تمام اتصالات و در روشنایی مذکور با یک ویدئو HD انجام شد که گلکسی A50 با ثبت ۱۶ ساعت و ۲۰ دقیقه عملکرد بسیار خوبی در این بخش از خود نشان می‌دهد. همان‌طور که در جدول بالا نیز مشخص است، گلکسی A50 عملکرد بسیار خوبی در بحث شارژدهی دارد اما هنوز M30 از این نظر عملکرد درخشان‌تری ارائه می‌دهد: به‌طور میانگین گلکسی A50 یک روز شما را در استفاده‌ی روزمره همراهی خواهد کرد. طی انجام آزمون گرافیکی GFXBench، دمای دستگاه از ۳۹ درجه سانتی‌گراد فراتر نمی‌رود که رقمی کاملا مناسب محسوب می‌شود.

جمع‌بندی

با کمی تامل به‌سادگی می‌توان به این اصل پی برد که «بهترین بودن» در دنیای گوشی‌های هوشمند وابستگی شدیدی به نیاز شما دارد؛ به این معنی که عملا نمی‌توان محصولی یافت که در تمام جوانب عالی و کم‌نقص باشد؛ ازاین‌رو بهتر است پیش از هر چیز نیازهای خود را مرور کنیم. گلکسی A50 با استفاده از تراشه‌ی قوی‌تر یکی از نقص‌های بزرگ سری M را از میان برداشته و مهم‌تر از آن به‌صورت پیش‌فرض با رابط کاربری جدید کره‌‌ای‌ها یعنی One UI روانه‌ی بازار شده است. در بحث طراحی نیز با تکرار ترند این روزها یعنی بریدگی قطره‌ای رو‌به‌رو هستیم و مولفه‌ی طراحی خاصی جز حسگر زیر نمایشگر در طراحی وجود ندارد. حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر A50 در سرعت و قابلیت اتکا بودن حتی نزدیک نمونه‌های خازنی مرسوم نمی‌شود؛ اگر از القاء حس متفاوت بودن آن گذر کنیم این حسگر شما را چندان راضی نخواهد کرد. 

سامسونگ گلکسی ای 50 / Samsung Galaxy A50

شارژدهی گلکسی ای ۵۰ شاید به اندازه‌ی M50 عالی نباشد اما بدون شک یکی از بهترین‌های بازار محسوب می‌شود؛ فقدان شارژر ۱۵ واتی در جعبه‌ی دستگاه آزاردهنده است. نمایشگر این گوشی نیز همان‌چیزی است که از سوپر امولدهای سامسونگ انتظار دارید؛ روشنایی بالا، خوانایی زیر نور خورشید،‌ مشکی عمیق و حالت‌های رنگی متنوع ویژگی‌های وسوسه‌کننده‌ی این نمایشگر هستند. دوربین را نمی‌توان به‌عنوان نقطه‌ی مثبت گلکسی A50 به حساب آورد و واژه‌ی متوسط برای توصیف آن کافی است؛ فقدان حالت شب و بدون استفاده ماندن دوربین واید در شب درکنار سلفی‌های خوب و عکس‌هایی با گستره‌ی دینامیکی و رنگ مناسب موارد هستند که در بخش دوربین به آن‌ها اشاره شد. 

برای خرید گلکسی A50، می‌توانید به فروشگاه‌های اینترنتی عرضه‌‌کننده‌ی آن در بخش محصولات مراجعه کنید. همچنین شما می‌توانید برای اطلاع از آخرین قیمت گوشی‌های موبایل در بازار، اطلاع از مشخصات فنی دقیق، مشاهده‌ی مقایسه محصول و مطرح کردن سوالات خود در مورد این محصول به صفحه‌ی آن در بخش محصولات دیجیتال مارک مراجعه کنید.

نکات مثبت

  • نمایشگر اولد با روشنایی بالا و دقت خوب
  • رابط کاربری بهینه‌شده One UI و اندروید ۹ پای
  • پردازنده‌‌ی قدرتمند
  • شارژدهی خوب باتری
  • جایگاه اختصای برای کارت حافظه
  • دوربین سلفی توانمند در روز

نکات منفی

  • عملکرد نه چندان خوب دوربین در شب به‌خصوص دوربین اولترا واید
  • فقدان شارژر سریع در جعبه دستگاه
  • غیرقابل اتکا بودن حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر
  • استاندارد مقاومت دربرابر نفوذ مایعات برخلاف نسل‌های گذشته
  • فقدان چراغ اعلان

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپقروشگاه اینترنتینقد و بررسی لپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه