بررسی گلکسی M62 سامسونگ – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

مدتی پیش بررسی M51 سامسونگ را در دیجیتال مارک خواندید؛ گوشی هوشمند میان‌رده‌ای که بدون داشتن بدنه‌ای زمخت، باتری غول‌آسای ۷۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی را در بطن خود داشت و شارژدهی فوق‌العاده‌ای را دراختیار کاربر می‌گذاشت. سامسونگ اواسط اسفندماه سال گذشته، گلکسی M62 را به‌عنوان جایگزینی برای گلکسی M51 رونمایی کرد. این گوشی هوشمند که در حقیقت نسخه‌ی تغییرنام‌یافته‌ی گلکسی F62 به‌حساب می‌آید، از همان باتری غول‌آسای M51 بهره می‌برد و در باقی بخش‌ها نیز شباهت بسیاری به آن دارد.



نقطه‌ی قوت M62 تراشه‌ی قدرتمند Exynos 9825 به‌حساب می‌آید، همان تراشه‌ای که دو سال پیش در گوشی‌های پرچم‌دار گلکسی نوت ۱۰ استفاده می‌شد؛ البته این تراشه در میان‌رده‌ی جدید کره‌ای‌ها با مودم ۵G‌ همراه نیست. تراشه‌ی اگزینوس ۹۸۲۵ روی کاغذ عملکرد به‌مراتب بهتری درمقایسه‌با اسنپدراگون ۷۳۰G به‌کاررفته در گلکسی M51 به‌ارمغان می‌آورد؛ اما آیا ارتقاء تراشه به‌‌تنهایی می‌تواند خرید گلکسی M62 به‌جای M51 را توجیه می‌کند؟ با بررسی گلکسی M62 سامسونگ همراه دیجیتال مارک باشید.

گوشی هوشمند گلکسی M62 سامسونگ از سوی شرکت داریا همراه برای بررسی دراختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی M62 سامسونگ

صرف‌نظر از افزایش ۵ گرمی وزن، ابعاد گلکسی M62 سامسونگ هیچ تفاوتی با M51 ندارد؛ اما گوشی تغییرات ظاهری متعددی را تجربه می‌کند که مهم‌ترین آن‌ها رنگ‌آمیزی منحصربه‌فرد بدنه است؛ روی پنل پشتی گلکسی M62 نوارهای سبز، آبی با خاکستری عمودی وجود دارد که ضخامت آن‌ها به‌تدریج از لبه‌ی بالا کاهش می‌یابد و در نهایت در لبه‌ی پایین، رنگ نقره‌ای با خطوط رنگی بسیار باریکی برجای می‌ماند.

پشت گوشی گلکسی M62 سامسونگ در حالت ایستاده

رنگ‌آمیزی گلکسی M62 سامسونگ در نوع خود جالب است؛ اما در نگاه نخست، «پیژامه» را به یادمان می‌اندازد (!) و باعث آزار افرادی با چشمان آستیگمات می‌شود. فراموش نکنید که پنل پشتی و فریم دستگاه کماکان پلاستیکی، براق و جاذب لکه یا چربی هستند و از گواهی IP برای مقاومت در برابر آب هم خبری نیست؛ بنابراین اگر مثل ما از وجود چربی روی بدنه‌ی گوشی بی‌زارید و نگران سلامت گوشی‌تان هستید، حتما در فکر تهیه‌ی قاب برای M62 باشید.

دوربین چهارگانه پشتی گوشی گلکسی M62 سامسونگ

تغییر چینش دوربین پشتی، یکی دیگر از تفاوت‌های M62 سامسونگ با M51 است. اکنون ماژول‌های دوربین چهارگانه‌ی دستگاه به‌جای مستطیل، درون مربعی شیشه‌ای قرار دارند که با‌توجه ضخامت زیاد گوشی، برآمدگی چندانی ندارد. درباره‌ی جزئیات ماژول‌ها در بخش دوربین بیشتر صحبت می‌کنیم؛ اما ای‌کاش سامسونگ فلش LED را نیز درون برآمدگی دوربین قرار می‌داد تا وسواس فکری (OCD) کاربر را به‌چالش نکشد.

طراحی جلو و صفحه نمایش گوشی گلکسی M62 سامسونگ

نمایشگر ۶٫۷ اینچی، ضخامت ۹٫۵ میلی‌متری و وزن ۲۱۸ گرمی، گلکسی M62 را به دستگاهی نسبتا بزرگ و سنگین بدل ساخته‌اند که در دست افراد ریزاندام به‌خوبی جا نمی‌گیرد و در استفاده‌های مداوم، شاید باعث خستگی مچ دست شود؛ البته شاید باتری عظیم ۷۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و شارژدهی بسیار خوب آن، تا حدود زیادی ایرادات وارده را کمرنگ کند.

بدنه سنگین و بزرگ نسل گذشته اکنون با رنگ‌آمیزی جدیدی که پیژامه‌های قدیمی را به یادمان می‌اندازد!

۸۶٫۷ درصد از نمای جلوی M62 سامسونگ دراختیار نمایشگر ۶٫۷ اینچی‌اش است، این نمایشگر از لبه‌های کناری و بالایی دستگاه فاصله‌ی بسیار کمی دارد؛ اما حاشیه‌ی پایینی آن کمی قطور به‌نظر می‌رسد. درست‌مانند M51، حفره‌ای کوچک در وسط لبه‌ی بالایی نمایشگر از دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی گوشی میزبانی می‌کند. از صفحه‌نمایش گلکسی M62 پوششی شیشه‌ای محافظت می‌کند؛ هرچند که اطلاعاتی درباره‌ی شرکت سازنده‌ی شیشه در دست نیست.

با وجود بهره‌گیری M62 سامسونگ از پنل OLED، حسگر اثرانگشت به‌صورت یکپارچه با کلید پاور در سمت چپ فریم پلاستیکی گوشی قرار دارد. دسترسی به حسگر و کلیدهای کنترل صدا به‌سادگی صورت می‌گیرد و نیاز چندانی به جابه‌جایی دست نیست.

دریچه‌ی اسپیکر، درگاه USB 2.0 Type-C و جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون در لبه‌ی پایینی فریم قرار گرفته‌اند. گلکسی M62 سامسونگ به‌صورت هم‌زمان از دو سیمکارت و کارت حافظه‌ی microSD نیز پشتیبانی می‌کند که از لبه‌ی سمت چپ فریم می‌توانید به درگاه آن‌ها دسترسی داشته باشید.

صفحه‌نمایش و اسپیکر گلکسی M62 سامسونگ

M62 سامسونگ از پنل Super AMOLED Plus با ابعاد ۶٫۷ اینچ، وضوح ۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل، نسبت تصویر کشیده‌ی ۲۰:۹ و تراکم ۳۹۳ پیکسل‌براینچ بهره می‌برد؛ بنابراین دستگاه در نمایش تصاویر و متون با وضوح و شفافیت کافی مشکلی نخواهد داشت. متأسفانه باز هم از نرخ نوسازی بالا خبری نیست و گلکسی M62 تصاویر را با نرخ نوسازی مرسوم ۶۰ هرتز به‌نمایش می‌گذارد.

گلکسی M62 سامسونگ در حال پخش بریکینگ بد

براساس اندازه‌گیری‌های دیجیتال مارک، هنگامی که نیمی از نمایشگر گلکسی ام ۶۲ روشن باشد، حداکثر روشنایی دستی و خودکار به‌ترتیب به مقادیر میانگین ۶۱۲ و ۷۵۹٫۵ نیت می‌رسد؛ درحالی‌که با روشن‌کردن کل صفحه، حداکثر روشنایی به‌ترتیب به مقادیر ۵۵۱ و ۶۷۷ نیت افت می‌کند. توجه داشته باشید که نیمه‌ی پایینی M62 سامسونگ با اختلاف ۶۰ تا ۷۰ نیت از لبه‌ی بالایی روشن‌تر است. در آزمون حداقل روشنایی نیز، گلکسی M62 نتیجه‌ی ۲٫۲۶ نیت را ثبت کرد.

نمایشگر OLED روشن و دقیق؛ خلأ نرخ نوسازی بالا

ام ۶۲ به روشنایی ۱۰۰۰-نیتی محصولاتی مانند ردمی نوت ۱۰ یا سامسونگ A52 نمی‌رسد؛ اما باز هم در محیط‌های پرنور، خوانایی مناسبی دارد، از سوی دیگر با حداقل روشنایی ۲٫۲۶ نیتی، در محیط‌های تاریک، فشار زیادی برچشم کاربر وارد نمی‌سازد. با وجود آنکه کره‌ای‌ها درباره‌ی پشتیبانی M62 از محتوای HDR اظهارنظر نمی‌کنند، براساس بررسی‌های ما، این دستگاه با استانداردهای HDR10 و HLG سازگار است.

عملکرد نمایشگر گلکسی M62 سامسونگ دربرابر رقبا
محصول ٫ پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت پیش‌فرضدقیق‌ترین حالت
گلکسی M62۲٫۲۶۰۶۱۲۰۷۵۹٫۵۴٫۹۲٫۴ (Natural)
گلکسی M51۱٫۸۳۰۵۱۰٫۵۰۷۳۱٫۵۴٫۱۳٫۲ (Natural)
گلکسی A52 5G۱٫۸۱۰۵۴۲۰۸۳۴٫۵۵۲٫۹ (Natural)
گلکسی A72۲٫۳۶۰۶۴۶۰۱۳۱۰۵٫۵۳ (Natural)
گلکسی A52 4G۲٫۲۶۰۵۸۷۰۱۲۳۰۵٫۳۳٫۲ (Natural)
ردمی نوت ۱۰۲٫۵۵۰۶۴۶٫۵۰۱۱۰۵۳٫۲۲٫۳ (Natural)
گلکسی S20 FE۲٫۲۰۶۰۸۰۱۲۷۰۴٫۶ (Vivid)۲٫۲ (Natural)
پوکو X3۲٫۴۱۳٫۹۵۳۵۶٫۴۴٫۶۹۴۴۲۹۴٫۲۴٫۸۱٫۵ (Standard)

* دیجیتال مارک تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌‌‌دست آورده است.

مانند عموم محصولات سامسونگ، در تنظیمات نمایشگر گلکسی M62 نیز دو پروفایل رنگی Vivid (حالت پیش‌فرض) و Natural به‌ترتیب برای نمایش رنگ‌های اشباع‌شده یا طبیعی وجود دارد. پروفایل Vivid فضای رنگی DCI P3 را با دقت متوسط پوشش می‌دهد؛ درحالی‌که پروفایل Natural پوشش دقیقی از فضای رنگی sRGB دارد. رنگ‌ها در پروفایل Vivid اندکی به سردی تمایل دارند.

دیجیتال مارک روی گوشی گلکسی M62 سامسونگ

در زمینه‌ی تجربه‌ی صوتی بین دو گوشی گلکسی M62 و گلکسی M51‌ تفاوت فاحشی نیست. میان‌رده‌ی جدید سامسونگ نیز از اسپیکر استریو بی‌بهره است. صدای تولیدی اسپیکر تک‌کاناله‌ی به‌کاررفته در لبه‌ی پایینی دستگاه چه در زمینه‌ی بلندی، چه شفافیت صدا در سطح متوسطی قرار می‌گیرد. M62 سامسونگ از جک هدفون نیز بهره می‌برد؛ اما متأسفانه برخلاف M51 درون جعبه‌ی گوشی از ایرباد خبری نیست.

نرم‌افزار و رابط کاربری گلکسی M62 سامسونگ

برخلاف گلکسی M51، گوشی گلکسی ام ۶۲ سامسونگ به‌جای نسخه‌ی Core از نسخه‌ی عادی One UI بهره می‌برد. میان‌رده‌ی باتری‌محور جدید سامسونگ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.1 به‌فروش می‌رسد.

رابط کاربری و صفحه نمایش گوشی گلکسی M62 سامسونگ

One UI 3.1 تفاوت فاحشی با One UI 3.0 ندارد؛ از جمله‌ی مهم‌ترین قابلیت‌های این نسخه می‌توان به مواردی همچون اپلیکیشن به‌روزشده‌ی Game Launcher با قابلیت پایش مدت‌زمان صرف‌شده برای بازی‌ها، مخفی‌سازی تماس‌ها/پیغام‌ها و تخمین مدت‌زمان باقیمانده از شارژ باتری و اضافه‌شدن Google Discover به صفحه‌ی هوم اشاره کرد.

همه‌ی امکانات هیجان‌انگیز One UI 3.0 مانند مرکز اعلانات با امکانات جدید، آیکون‌ها و انیمیشن‌های جدید، امکانات جدید صفحه‌ی قفل و صفحه‌ی Always On و تغییرات بخش تنظیمات در One UI 3.1 وجود دارد؛ اگر می‌خواهید با نسخه‌ی جدید رابط کاربری One UI سامسونگ بیشتر آشنا شوید، حتما بررسی One UI 3.0 را در دیجیتال مارک بخوانید.

عملکرد و باتری گلکسی M62 سامسونگ

گذشته از تغییرات جزئی در طراحی، اصلی‌ترین برتری M62 سامسونگ بر گوشی M51 به مشخصات فنی آن بازمی‌گردد. گوشی باتری‌محور جدید سامسونگ اکنون از تراشه‌ی اگزینوس ۹۸۲۵ قدرت می‌گیرد؛ همان تراشه‌ای که توان پردازشی گلکسی نوت ۱۰، پرچم‌دار کره‌ای‌ها در سال ۲۰۱۹ را تأمین می‌کرد. این تراشه با فرایند ساخت ۷ نانومتری LPP خود سامسونگ تولید می‌شود و درمقایسه‌با اسنپدراگون ۷۳۰G از هسته‌هایی با فرکانس بیشتر و پردازنده‌ی گرافیکی قدرتمندتری بهره می‌برد.

مشخصات فنی تراشه گلکسی M62 در برابر گلکسی M51 سامسونگ
پارامترها / مدل گوشیگلکسی M62 (اگزینوس ۹۸۲۵)گلکسی M51 (اسنپدراگون ۷۳۰G)
پردازنده‌ی مرکزی (CPU)۲ هسته‌ی اختصاصی قدرتمند ۲٫۷۳ گیگاهرتزی M4
۲ هسته‌ی میانی ۲٫۴ گیگاهرتزی Cortex A75
۴ هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۹۵ گیگاهرتزی Cortex A55
۲ هسته‌ی قدرتمند ۲٫۲ گیگاهرتزی Kryo 470‌ مبتنی‌بر Cortex A76
۶ هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۸ گیگاهرتزی Kryo 470 مبتنی‌بر Cortex A55
پردازنده‌ی گرافیکی (GPU)ماژول ۱۲ هسته‌ای Mali G76Adreno 618
کنترلر حافظه۴ کانال ۱۶ بیتی با قابلیت پشتیبانی از رم LPDDR4X با فرکانس ۲۰۹۳ مگاهرتز۲ کانال ۱۶ بیتی با قابلیت پشتیبانی از رم LPDDR4X با فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز
قابلیت ضبط و پخش ویدئوپخش و ضبط ویدئوی ۸K30 و ۴K150
سازگاری با کدک‌های H.265/HEVC, H.264, VP9
پخش و ضبط ویدئوی ۴K30 و FHD120
سازگاری با کدک‌های H.264 & H.265
مودمShannon 5000 – LTE Cat. 20/13
حداکثر دانلود و آپلود ۲۰۰۰ و ۳۱۶ مگابیت‌برثانیه
Snapdragon X15 LTE Cat. 15/13
حداکثر دانلود و آپلود ۸۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه
فرایند ساخت۷ نانومتری LPP سامسونگ۸ نانومتری LPP سامسونگ

با وجود پشتیبانی تراشه‌ی Exynos 9825 از ضبط و پخش ویدئوهای ۴K با نرخ ۱۵۰ فریم‌برثانیه و ۸K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه، گلکسی M62 صرفا امکان ضبط ویدئوهای ۴K‌ با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را دراختیار کاربر می‌گذارد.

بازی آسفالت ۹ روی گوشی گلکسی M62 سامسونگ

متأسفانه از مودم ۵G مجزای Exynos 5100 به‌کاررفته در گلکسی نوت ۱۰ خبری نیست و M62 سامسونگ با مودم LTE مدل Shannon 5000 به‌فروش می‌رسد؛ این مودم قابلیت اتصال LTE Cat. 20/13 با حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۲۰۰۰ و ۳۱۶ مگابیت‌برثانیه را دارد.

عملکرد گلکسی ام ۶۲ سامسونگ در بنچمارک‌ها

گلکسی M62 سامسونگ در دو نسخه‌ی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی با رم ۸ گیگابایتی LPDDR4X به‌فروش می‌رسد؛ درحالی‌که امکان ارتقاء حافظه از طریق درگاه مستقل microSD نیز وجود دارد. بهره‌گیری از ۸ گیگابایت رم به M62 سامسونگ کمک می‌کند تا عملکرد بسیار مطلوبی در زمینه‌ی چندوظیفگی و مدیریت اپ‌های در حال اجرا در پس‌زمینه داشته باشد؛ به‌ندرت پیش می‌آید که حین فراخوانی مجدد یک اپ، شاهد بارگذاری مجدد آن باشید. 

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی گلکسی M62 سامسونگ دربرابر رقبا
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
گلکسی M62۱۳۷۶٫۰۹۵۶۸٫۲۱۵۶٫۳۹۱۶۵٫۷۱
گلکسی M51۵۰۰٫۴۱۱۸۹٫۸۳۱۰۶٫۵۴۹۲٫۳۶
گلکسی A52 مدل ۵G۹۲۵٫۵۳۵۰۹٫۸۱۵۱٫۲۷۱۱۹٫۴۳
گلکسی A72۵۰۷٫۳۳۲۶۷٫۸۶۱۳۹٫۳۴۱۲۵٫۶۳
گلکسی A52۵۰۵٫۲۲۲۶۶٫۹۳۱۳۶٫۹۸۱۳۰٫۸۳
گلکسی S20 FE۱۵۷۲٫۹۵۶۷۴٫۷۷۱۹۹٫۴۴۲۳۶٫۳۲
ردمی نوت ۱۰۵۱۴٫۵۲۶۸٫۶۳۱۳۴٫۹۹۱۲۲٫۸۱
پوکو X3۴۹۴٫۹۷۲۵۴٫۲۹۱۴۷٫۰۶۱۳۲٫۲۹

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

بیش از ۲ برابر حافظه و گرافیک سریع‌تر از نسل قبل

حافظه‌ی ذخیره‌سازی گلکسی M62‌ بهبود چشم‌گیری درمقایسه‌با M51 تجربه می‌کند؛ بیش‌از دو برابر افزایش در سرعت خواندن و نوشتن داده به گلکسی M62 سامسونگ کمک می‌کند تا درمقایسه‌با نسل گذشته اپ‌ها را با سرعت بیشتری اجرا کند و عملکرد تند و تیزتری برای کاربر به‌ارمغان آورد.

عملکرد گلکسی M62 سامسونگ دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصولAnTutu 8PCMarkSpeedometer 2.0۳DMarkGeekBench 5GFXBench
عملکرد کلیمرورگرپردازنده‌ی مرکزی و گرافیکیپردازنده‌ی گرافیکیپردازنده‌ی مرکزیشبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)
Sling Shot Extreme
OpenGL/Metal

Wild Life
Vulkan/Metal

Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
۱۴۴۰p۱۴۴۰pOpenGLVulkanMetalOpenGLMetal
گلکسی M62۳۴۵۸۰۴۷۲۴۳۵۲٫۸۴۱۵۴
OpenGL
۳۴۸۴
Vulkan
۸۰۸
۱۸۷۶
۲۸
۱۸
۲۰
۱۷
۲۰
۲۳
گلکسی M51۲۴۸۷۴۸۷۳۴۲۴۲٫۶۲۶۶۲
OpenGL
۹۹۰
Vulkan
۵۳۵
۱۷۲۲
۹٫۸
۶٫۷
۹٫۹
۶٫۹
۱۴
۱۷
گلکسی A52 5G
(۱۲۰ هرتز)
۲۶۲۸۵۳۹۵۲۹۴۵٫۲۲۸۵۷
OpenGL
۱۱۰۰
Vulkan
۶۴۷
۱۹۱۹
۱۰
۷٫۲
۱۱
۷٫۶
۱۶
۱۹
گلکسی A72
(۹۰ هرتز)
۲۵۵۶۹۰۸۵۷۷۴۰٫۶۲۷۰۶
OpenGL
۱۰۳۵
Vulkan
۵۴۹
۱۶۵۷
۱۰
۶٫۹
۱۱
۷٫۱
۱۵
۱۷
گلکسی A52
(۹۰ هرتز)
۲۴۱۹۷۰۸۵۱۷۳۹٫۳۲۶۹۲
OpenGL
۱۰۴۱
Vulkan
۵۳۳
۱۵۶۰
۱۰
۶٫۹
۱۰
۷٫۰
۱۵
۱۷
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۵۱۵۳۹۰۱۲۰۴۴۶۲٫۴۷۱۰۰
OpenGL
۴۱۶۹
Vulkan
۹۲۴
۲۷۵۱
۳۱
۲۲
۱۸
۲۰
۴۰
۴۷
ردمی نوت ۱۰۲۴۰۹۷۹۷۸۹۰۴۰٫۶۱۵۰۲
OpenGL
۴۸۳
Vulkan
۵۴۳
۱۶۸۰
۵٫۷
۳٫۷
۵٫۴
۳٫۶
۸٫۲
۹٫۵
پوکو X3
(۱۲۰ هرتز)
۲۸۹۶۵۰۸۱۵۳۴۴٫۱۲۸۳۳
OpenGL
۷۱۹
Vulkan
۵۶۵
۱۷۷۸
۱۱
۷٫۴
۱۱
۷٫۵
۱۷
۱۹

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

عملکرد گلکسی M62 در کاربری‌های روزمره تفاوت فاحشی با M51‌ ندارد؛ اما در زمینه‌ی پردازش‌های گرافیکی بسته به API به‌کاررفته از سوی توسعه‌دهنده، شاهد بهبودی ۵۰ تا ۲۵۰ درصدی هستیم. M62 سامسونگ در زمینه‌ی وب‌گردی نیز بیش‌از ۲۰ درصد بهتر از نسل گذشته عمل می‌کند. 

تجربه بازی گلکسی M62 سامسونگ

برای آنکه به عملکرد گلکسی M62 در بازی‌ها پی ببریم، سه بازی PUBG Mobile و Call of Duty Mobile و Asphalt 9 را روی گوشی میان‌رده‌ی سامسونگ امتحان کردیم. M62 به‌کمک تراشه‌ی Exynos 9825 می‌توانست در پاره‌ای از بازی‌های سبک‌تر نظیر Armajet به نرخ‌های نوسازی بالا دست یابد؛ اما با‌توجه به نرخ نوسازی ۶۰ هرتزی نمایشگر، بازی‌ها در بهترین حالت با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه اجرا خواهند شد.

عملکرد گلکسی M62 سامسونگ در اجرای بازی موبایل
عنوان بازی موبایلتنظیمات گرافیکی بازینرخ فریم
Asphalt 9Highest Quality
(اجرا با وضوح ۷۷۱ × ۱۷۱۴ پیکسل)
۴۵ تا ۶۰ فریم‌برثانیه
Black Desert MobileHigh Effects & Texture – Max Resolution & Frame Limit
(اجرا با وضوح ۶۰۶ × ۱۲۹۸ پیکسل)
حدود ۴۵ فریم‌برثانیه
Call of Duty MobileVery High Graphics – Max FPS
(اجرا با وضوح ۷۲۰ × ۱۶۰۰ پیکسل)
۵۰ تا ۶۰ فریم‌برثانیه

گلکسی M62 سامسونگ بازی‌های Asphalt 9 و Call of Duty Mobile را با بالاترین تنظیمات گرافیکی و نرخ ۴۵ تا ۶۰ فریم‌برثانیه اجرا می‌کند؛ اما بازی سنگین Black Desert Mobile در تنظیمات گرافیکی یکسان به نرخ فریم بیش از ۴۵ فریم‌برثانیه دست نمی‌یابد.

عمر باتری و سرعت شارژ گلکسی M62‌ سامسونگ

مدتی پیش در بررسی گلکسی M51 سامسونگ درباره‌ی شارژدهی شگفت‌انگیز باتری ۷۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی آن صحبت کردیم. حال وقت آن رسیده است تا گلکسی M62 شگفتی‌آفرینی را تکرار کند؛ چراکه این گوشی هوشمند نیز از باتری غول‌آسای ۷۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی برای تأمین انرژی موردنیازش بهره می‌گیرد. M62 سامسونگ با شارژر سریع ۲۵ واتی به‌فروش می‌رسد که برای شارژ کامل باتری به حدود ۲ ساعت زمان نیاز دارد.

باتری گلکسی M62 سامسونگ دربرابر رقبا
محصول ٫ آزمایشنمایشگرباتریویدئو PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
گلکسی M62۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۷۰۰۰۳۶:۵۷۱۸:۱۷
گلکسی M51۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۷۰۰۰۳۷:۳۰۱۸:۴۱
گلکسی A52 5G
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۳:۴۴۹:۱۶
گلکسی A72
(۹۰ هرتز)
۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۶:۳۵۱۳:۰۵
گلکسی A52
(۹۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۵:۱۷۱۱:۵۲
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۴:۴۱۸:۳۰
ردمی نوت ۱۰۶٫۴۳ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۲۵:۱۹۱۵:۱۹
پوکو X3
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۱۶۰۱۳:۲۸۱۲:۱۵

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

شارژدهی کم‌نظیر؛ درست‌مثل نسل قبل

باتری ۷۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی گلکسی M62 سامسونگ تجربه‌ی یکسانی با گلکسی M51 به‌ارمغان می‌آورد؛ در شرایطی که روشنایی نمایشگر روی حدود ۵۰ درصد قرار دارد و کلیه‌ی اتصالات بی‌سیم به‌همراه صدای اسپیکر قطع شده باشند، M62 سامسونگ به‌مدت ۳۷ ساعت ویدئوی معیار دیجیتال مارک با وضوح HD را پخش می‌کند؛ شما می‌توانید با خیالی آسوده، سه‌گانه‌ی Extended-Cut ارباب حلقه‌ها و هابیت را میان‌رده‌ی سامسونگ به‌صورت پیوسته تماشا کنید.

ثبت نتیجه‌ی حدود ۱۸ ساعت در آزمون باتری PCMark نشان می‌دهد که چنانچه کاربری شما به استفاده‌های روزمره در روشنایی حدود ۵۰ درصد محدود باشد، به‌راحتی می‌توانید با میانگین استفاده‌ی روزانه ۶ ساعت از گوشی، M62 سامسونگ را تا ۳ روز همراهتان داشته باشید. میان‌رده‌ی باتری‌محور کره‌ای‌ها در زمینه‌ی شارژدهی عالی ظاهر می‌شود.

دوربین گلکسی M62 سامسونگ

دوربین گلکسی M62 سامسونگ هیچ تغییری درمقایسه‌با گلکسی M51‌ تجربه نمی‌کند؛ میان‌رده‌ی جدید سامسونگ از ترکیب دوربین‌های واید، اولتراواید، ماکرو و عمق‌سنج به‌عنوان دوربین پشتی چهارگانه استفاده می‌کند؛ ترکیبی که در سال‌های اخیر انتخاب پیش‌فرض شرکت‌ها برای اغلب میان‌رده‌هایشان بوده است!

نرم افزار دوربین گوشی گلکسی M62 سامسونگ

دوربین واید از همان حسگر ۶۴ مگاپیکسلی IMX 682 سونی به‌کاررفته در دستگاه‌هایی همچون گلکسی M51، گلکسی A52 / A72، پوکو X3 و شیائومی Mi 10T بهره می‌گیرد. این حسگر نسبتا بزرگِ ۱/۱٫۷۳ اینچی با پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری، فیلتر رنگی Quad Bayer در پسِ لنز واید ۲۶ میلی‌متری با F/1.8 و فوکوس خودکار قرار دارد، مطابق انتظار از لرزش‌گیر اپتیکال نیز خبری نیست.

تفاوت عکس ۱۶ و ۴۸ مگاپیکسلی گلکسی M62 سامسونگ

استفاده از فیلتر رنگی Quad Bayer درون حسگر بدین مفهوم است که هر ۴ پیکسل مجاور، جزئیات را با رنگ یکسانی ثبت می‌کنند که نتیجه‌ی آن عکس‌های ۱۶ مگاپیکسلی روشن‌تری با پیکسل‌های بزرگ‌ترِ ۱٫۶ میکرومتری خواهد بود. گلکسی M62 امکان عکاسی ۶۴ مگاپیکسلی هم دارد.

گالری عکس نمونه از دوربین واید گلکسی M62 سامسونگ در نور مناسب و کم

دوربین واید M62 سامسونگ در زمینه‌ی گستره‌ی دینامیکی و سطح جزئیات عملکرد بسیار خوبی دارد؛ اما نمی‌توان آن را با گلکسی A52 هم‌تراز دانست. رنگ‌های نزدیک به واقعیت هستند و گوشی به‌صورت مناسبی نویز را کنترل می‌کند. ما از عملکرد دوربین واید M62‌ سامسونگ رضایت نداشتیم، عکس‌ها در حالت عادی تاریک و پر از نویز هستند و فعال‌سازی حالت Night نیز عکس‌ها را اندکی روشن‌تر و بسیار سافت‌تر از حالت عادی می‌کند؛ به‌طوری که جزئیات زیادی در نواحی شلوغ تصویر همچون شاخ و برگ درختان از دست می‌رود. در حالت Night امکان بزرگ‌نمایی تصویر نیز وجود ندارد.

دوربین رضایت‌بخش در روز و ناکارآمد در شب

گلکسی M62 برای جبران فقدان دوربین تله‌فوتو از ایجاد کراپ دیجیتال روی تصویر حسگر ۶۴ مگاپیکسلی استفاده می‌کند. انتظار بزرگ‌نمایی دیوانه‌وار دستگاه‌های پرچم‌دار را نداشته باشید؛ اما مادامی‌که در طول روز و با نور کافی عکاسی کنید، عکس‌های با بزرگ‌نمایی ۲ تا ۳ برابر رضایت‌بخش هستند.

گالری عکس نمونه ۲x از دوربین واید گلکسی M62 سامسونگ 

درست‌مانند گلکسی M51، دوربین اولتراواید M62‌ سامسونگ نیز از حسگر ۱۲ مگاپیکسلی ۱/۳٫۱ اینچی S5K3L6 سامسونگ و لنز ۱۲۳ درجه‌ای با دیافراگم f/2.2 بهره می‌برد؛ مطابق انتظار از فوکوس خودکار یا لرزش‌گیر اپتیکال نیز خبری نیست. عکس‌های اولتراواید در طول روز رنگ‌هایی نزدیک به عکس‌های دوربین واید دارند؛ اما نویز زیاد، گستره‌ی دینامیکی محدود و افت سطح جزئیات به‌ویژه در کناره‌های تصویر از جمله‌ی ویژگی‌های مشترک عکس‌های اولترواید است. M62 سامسونگ روی دوربین اولترواید از حالت Night پشتیبانی می‌کند؛ هرچند که عکس‌ها با نویز زیاد و جزئیات اندکشان چندان رضایت‌بخش نیستند.

گالری عکس نمونه از دوربین اولترواید گلکسی M62 سامسونگ در نور مناسب و کم

گلکسی M62 سامسونگ از دو حسگر ۵ مگاپیکسلی GC5035 با ابعاد بسیار کوچک ۱/۵٫۰ اینچ و پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتری برای عکاسی ماکرو و سنجش عمق در عکس‌های پرتره کمک می‌گیرد. هر دو حسگر در پسِ لنزهایی با دیافراگم F/2.4 قرار دارند. مادامی‌که نور فراوانی در محیط باشد، گلکسی M62 عکس‌های ماکروی رضایت‌بخشی می‌گیرد؛ اما باید دقت زیادی برای حفظ فاصله‌ی ۳ تا ۵ سانتی‌متری از سوژه داشته باشید، در غیر این صورت، عکس‌ها محو و سافت از آب درمی‌آیند؛ چراکه از فوکوس خودکار در دوربین ماکرو خبری نیست.

گالری عکس نمونه از دوربین ماکرو گلکسی M62 سامسونگ

عکس‌های پرتره با دوربین واید ثبت می‌شوند؛ امکان عکاسی از سوژه‌هایی غیر از انسان و تغییر نوع یا شدت افکت بوکه وجود دارد؛ اما نمی‌توان عکس‌ها را با بزرگ‌نمایی گرفت. مطابق انتظار از عکس‌های پرتره با دوربین واید، چهره‌ی افراد اندکی بدفُرم ثبت می‌شوند؛ اما M62‌ عملکرد رضایت‌بخشی در ثبت جزئیات و تشخیص مرز سوژه با پس‌زمینه دارد.

گالری عکس نمونه پرتره و سلفی با گلکسی M62 سامسونگ

M62 سامسونگ از ترکیب حسگر ۳۲ مگاپیکسلی و ۱/۲٫۸ اینچی IMX616 سونی به‌همراه لنز واید ۲۶ میلی‌متری با F/2.0 برای ثبت عکس‌های سلفی استفاده می‌کند. باتوجه به بهره‌گیری حسگر از فیلتر رنگی Quad Bayer انتظار می‌رود که عکس‌های سلفی ۸ مگاپیکسلی باشند؛ اما در کمال تعحب، گلکسی M62 عکس‌های ثبت‌شده را در نهایت به ۱۰ مگاپیکسل Up-scale می‌کند؛ البته یک حالت کراپ‌شده برای ثبت عکس‌های تکی نیز با وضوح ۶٫۵ مگاپیکسل وجود دارد. گستره‌ی دینامیکی و رنگ عکس‌های سلفی رضایت‌بخش است؛ اما جزئیات در سطح مطلوبی ارزیابی نمی‌شود.

گلکسی M62 غیر از دوربین ماکرو و طبیعتا ماژول عمق‌سنج (!) با تمام دوربین‌های خود می‌تواند ویدئوهای ۴K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه ضبط کند، بیت‌ریت ویدئوها بین ۴۶ تا ۴۷ مگابیت‌برثانیه متغیر است. ویدئوهای هر دو دوربین واید و اولتراواید رنگ‌های چشم‌نوازی دارند، جزئیات دوربین واید بیشتر به‌نظر می‌رسد؛ اما لرزش‌های ریزی در ویدئوهای این دوربین مشاهده می‌شود که در ویدئوهای اولتراواید وجود ندارد.

جمع‌بندی و مقایسه گلکسی M62 سامسونگ با رقبا

گلکسی ام ۶۲ در زمینه‌ی قدرت پردازشی و عملکرد پیشرفت چشم‌گیری درمقایسه‌با گلکسی ام ۵۱ تجربه می‌کند. گوشی جدید پردازش‌های گرافیکی را بین ۵۰ تا ۲۵۰ درصد بهتر از نسل گذشته انجام می‌دهد و ۲۰ درصد در وب‌گردی بهتر ظاهر می‌شود؛ اما جابه‌جایی بین منوها یا سایر کاربری‌های روزمره دچار تغییر فاحشی نشده‌اند. اگر ارتقاء تراشه و افزایش جزئی روشنایی نمایشگر را کنار بگذاریم، در باقی موارد، گلکسی M62 برتری معناداری در برابر نسل قبل خود ندارد و از سوی دیگر رنگ‌آمیزی بحث‌برانگیز دستگاه شاید برای برخی جذاب نباشد. دوربین گوشی در روشنایی روز بسیار کارآمد است؛ اما عکاسی در شب چنگی به دل نمی‌زند.



مقاله‌های مرتبط:

گلکسی M62 سامسونگ هم‌اکنون در بازه‌ی قیمتی ۸ تا ۹ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد و در این بازه رقبای قدرتمندی از خود سامسونگ، شیائومی یا حتی موتورولا دارد. درمقایسه‌با گلکسی M62، گوشی محبوب A52 برتری‌هایی نظیر نمایشگر ۹۰ هرتزی، اسپیکرهای استریو، تجربه‌ی عکاسی بهتر، گواهی IP67 برای مقاومت در برابر آب و ارگونومی بسیار بهتر را به‌نمایش می‌گذارد؛ درحالی‌که محصول دیگری همچون می ۱۰ تی شیائومی تراشه‌ی به‌مراتب توانمندتر و پایدارترِ اسنپدراگون ۸۶۵، صفحه‌نمایش ۱۴۴ هرتزی و بدنه‌ی شیشه‌ای را به رخ می‌کشد.

شما کدام گوشی را می‌پسندید؟ آیا شارژدهی فوق‌العاده و کم‌نظیر گلکسی M62 سامسونگ به‌اندازه‌ای برایتان چشم‌گیر است که برتری رقبا در سایر بخش‌ها گذر کنید؟ 

گوشی هوشمند گلکسی M62 سامسونگ از سوی شرکت داریا همراه برای بررسی دراختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

نکات مثبت

  • شارژدهی عالی و کم‌نظیر
  • تراشه‌ی به‌مراتب سریع‌تر از اغلب رقبا
  • نمایشگر OLED با روشنایی و دقت بسیار خوب
  • دوربین رضایت‌بخش در روز
  • عرضه با شارژر سریع ۲۵ واتی

نکات منفی

  • ضخامت و وزن زیاد
  • نمایشگر ۶۰ هرتز در برابر رقبای ۹۰ یا ۱۲۰ هرتزی
  • فقدان پشتیبانی از ۵G
  • عملکرد ضعیف دوربین در شب
  • اسپیکر تک‌کاناله در برابر رقبایی با اسپیکرهای استریو

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپقروشگاه اینترنتینقد و بررسی لپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه