بررسی گلکسی S21 سامسونگ ؛ با گوشی پرچم‌دار جمع‌وجور کره‌ای بیشتر آشنا شوید

سال ۲۰۲۱ را با پرچم‌دارهای جدید سامسونگ آغاز کردیم. سامسونگ اولین شرکتی بود که در سال ۲۰۲۱ میلادی، گوشی‌های جدید خود را معرفی کرد؛ خانواده‌ی گلکسی S21 در جریان مراسمی آنلاین معرفی شد که سه مدل «گلکسی S21» (بدون پسوند)، «گلکسی S21 پلاس» و «گلکسی S21 اولترا» را شامل می‌شود. می‌خواهیم به سراغ ساده‌ترین مدل، یعنی گلکسی S21 برویم؛ گوشی پرچم‌داری که کوچک‌ترین، سبک‌ترین و طبیعتا، ارزان‌ترین مدل از این سری به‌حساب می‌آید. به‌نظر می‌رسد این گوشی جایگزینی برای گلکسی S20 FE باشد، چراکه از نظر دلاری هم، قیمتی مشابه آن دارد.


پیش از هر چیزی، باید بدانید که گلکسی اس ۲۱ سامسونگ تفاوت‌های فاحشی با دو مدل بزرگ‌تر دارد. برای نمونه، پشت این گوشی پلاستیکی است؛ درحالی‌که دو مدل «پلاس» و «اولترا» از شیشه‌ی مقاوم «گوریلا گلس ویکتوس» بهره می‌برند. به‌علاوه، نمایشگر مدل اولترا رزولوشن QHD و پشتیبانی از قلم S Pen را ارائه می‌دهد، درحالی‌که دو مدل دیگر به رزولوشن Full HD محدود شده‌اند و از قلم S Pen هم پشتیبانی نمی‌کنند. دوربین‌های اصلی و سلفی مدل اولترا هم برتری‌های چشم‌گیری در مقایسه با دو مدل دیگر دارد. با وجود اینکه گلکسی S21 امکانات کمتری را در مقایسه با S21 پلاس و به‌خصوص S21 اولترا ارائه می‌دهد، ولی بازهم جزو گوشی‌های گران‌قیمت بازار به‌حساب می‌آید و از نظر قیمت دلاری، در سطح آیفون ۱۲ اپل قرار دارد.

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی S21

وقتی برای اولین‌بار با گلکسی S21 مواجه می‌شوید، جعبه d کوچک آن قطعا نظرتان را جلب خواهد کرد. درست مثل آیفون ۱۲، سامسونگ هم به بهانه‌ی کمک به محیط‌زیست، شارژر و هدفون را از جعبه‌ی گوشی‌های جدیدش حذف کرد؛ بنابراین داخل جعبه، به‌جز گوشی فقط یک کابل USB نوع C و یک سوزن سیم‌کارت قرار دارد.

هم‌اندازه آیفون SE، ولی بدون آن حاشیه‌های آزاردهنده

از جعبه که بگذریم، به طراحی گلکسی S21 می‌پردازیم. مثل گلکسی S20، گلکسی S21 هم به لطف نمایشگر نه‌چندان بزرگ و حاشیه‌های باریک اطراف آن، گوشی خوش‌دست و جمع‌وجوری است که می‌توانید با یک دست هم با آن کار کنید. نزدیک به ۸۸ درصد از جلوی گوشی در اختیار نمایشگر ۶٫۲ اینچی قرار دارد. از نظر ابعاد، گلکسی S21 فقط یک سانتی‌متر بزرگ‌تر از آیفون SE 2020 است؛ درحالی‌که آیفون SE 2020 از نمایشگر ۴٫۷ اینچی و گلکسی S21 از نمایشگر ۶٫۲ اینچی بهره می‌برند.

گلکسی اس ۲۱ سامسونگ در برابر گلکسی اس ۲۰ سامسونگ

مثل پرچم‌دارهای دیگر سامسونگ، حسگر تشخیص اثرانگشت از نوع فراصوت است و زیر نمایشگر قرار دارد؛ البته حسگر جدید حدود ۷۰ درصد بزرگ‌تر از نسل پیشین است و عملکرد سریع و دقیقی دارد. اگر پوست دستتان خیلی خشک باشد، ممکن است با کمی تأخیر اثرانگشتتان را بشناسد. به‌جز حسگر اثرانگشت، قابلیت تشخیص چهره هم وجود دارد که طبیعتا در شرایط کنونی که همیشه ماسک می‌زنیم، کاربرد خاصی ندارد.

گلکسی S21 سامسونگ فقط ۱۷۰ گرم وزن دارد که برای گوشی هوشمندی با نمایشگر ۶٫۲ اینچی، وزن نسبتا سبکی به‌حساب می‌آید؛ البته آن‌قدر هم سبک نیست که در دستتان خوب ننشیند و هنگام استفاده از آن احساس ناامنی کنید.

صفحه نمایش گلکسی اس ۲۱ سامسونگ

متاسفانه رنگ مشکی زیبا و عمیقی که سامسونگ اخیرا برای بدنه پرچم‌دارهای خود توسعه داده، به مدل S21 اولترا محدود است و گلکسی S21 در چهار رنگ نوک‌مدادی، سفید، بنفش و صورتی در بازار به فروش می‌رسد. برای بررسی پیش‌رو، رنگ بنفش Galaxy S21 را در اختیار داشتیم که جزو رنگ‌های جدید در بین گوشی‌های سامسونگ محسوب می‌شود. رنگ قاب پشتی دستگاه با تغییر زاویه‌ی تابش نور، اندکی از بنفش به سمت آبی گرایش می‌یابد. ترکیب رنگ بنفش با رنگ طلایی فریم گوشی، برای برخی زیبا به‌نظر می‌رسد؛ اما برخی نیز این ترکیب را نمی‌پسندند.

پشت گلکسی S21 مثل گلکسی S20 FE از جنس «گلاستیک» ساخته می‌شود. این اصطلاح جدید که در انحصار گوشی‌های سامسونگ قرار دارد، در حقیقت همان پلاستیک است که روکشی مات مثل فلز برس خورده دارد تا زمانی‌که گوشی را در دستتان می‌گیرید، احساس بهتری به شما منتقل شود. از مزیت‌های گلاستیک می‌توانیم به تمیز ماندن و جذب نشدن اثرانگشت و چربی دست و همچنین کمتر خش افتادن روی آن اشاره کنیم. در سمت دیگر باید لیز بودن بدنه‌ی «گلاستیکی» اس ۲۱ را هم باید بیان کنیم. صرف‌نظر از مدل نام‌گذاری سامسونگ، گلکسی S21 درنهایت بدنه‌ای پلاستیکی دارد که نمی‌تواند حس اعلای گوشی‌های شیشه‌ای یا فلزی را انتقال دهد. بدنه‌ی پلاستیکی را برای گوشی پرچم‌داری در این بازه قیمتی، یک نقطه‌ضعف می‌دانیم.

گلکسی اس ۲۱ سامسونگ حین مکالمه

موضوع جدیدی که برای اولین‌بار در گوشی‌های سامسونگ شاهد آن هستیم، یکپارچگی فضای اطراف دوربین‌ها با قاب فلزی دورتادور گوشی است؛ طرحی که سامسونگ Contour Cut می‌نامد. زیبایی یا زشتی یکپارچگی قاب و برجستگی دوربین گلکسی S21 در مقایسه با مدل سال گذشته به سلیقه‌ی فرد بازمی‌گردد. ما این طراحی را حرکتی روبه‌جلو برای سامسونگ می‌دانیم؛ چراکه شکل و شمایل منحصربه‌فردی به گوشی می‌بخشد و هم به یکپارچکی طراحی دستگاه می‌افزاید.

از نظر کلیدها و درگاه‌ها، گلکسی S21 تفاوت خاصی با دیگر گوشی‌های سامسونگ ندارد. روی لبه‌ی سمت راست، کلید پاور/بیکسبی و کلیدهای کنترل صدا قرار دارند. روی لبه‌ی سمت چپ، خبری از کلید یا درگاهی نیست. لبه‌ی پایینی هم میزبان درگاه USB 3.2 Type-C است که دو طرف آن، یکی از دو بلندگوی استریو و درگاه سیم‌کارت قرار دارد. همان‌طور که انتظار داشتیم، خروجی صوتی ۳٫۵ میلی‌متری یا همان جک هدفون وجود ندارد. درگاه سیم‌کارت به‌صورت دو لبه طراحی شده و می‌توانید دو سیم‌کارت را در دو طرف آن قرار دهید، ولی متاسفانه خبری از فضای کارت حافظه microSD نیست و باید به حافظه‌ی ذخیره‌سازی گوشی اکتفا کنید. 

در نهایت، باید به گواهی IP68 گلکسی S21 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گردوغبار اشاره کنیم؛ بدین‌مفهوم که اگر گوشی شما داخل سینک ظرف‌شویی افتاد یا لیوان چایی خود را روی آن ریختید، مشکلی برای گوشی پیش نمی‌آید؛ البته به این گواهی فقط به چشم شانسی دوباره برای موارد تصادفی نگاه کنید، پیشنهاد نمی‌کنیم که با گوشی خود به استخر یا حمام بروید.


نرم‌افزار و رابط کاربری گلکسی S21

گلکسی S21 به‌صورت پیش‌فرض از اندروید ۱۱ با رابط کاربری انحصاری سامسونگ یعنی One UI استفاده می‌کند. سامسونگ برای پرچم‌دارهای جدیدش نسخه‌ی جدید One UI، یعنی One UI 3.1 را در نظر گرفته است که در حقیقت نسخه به‌روزشده One UI 3.0 با تعدادی قابلیت جدید محسوب می‌شود.

Digital Key Plus یکی از بارزترین قابلیت‌های جدید One UI 3.1 است که به کمک آن می‌توانید از گوشی خود به‌عنوان کلید دیجیتال خودرو استفاده کنید؛ البته این قابلیت فقط در مدل‌های S21 پلاس و S21 اولترا در دسترس قرار دارد. با وجود این، جای نگرانی برای کاربران گلکسی S21 وجود ندارد؛ چراکه Digital Key Plus فقط از تعداد انگشت‌شماری از خودروهای جدید شرکت BMW پشتیبانی می‌کند و به نظر نمی‌رسد که در ایران کاربرد چندانی داشته باشد.

رابط کاربری One UI روی گلکسی اس ۲۱ سامسونگ

مورد بعدی در One UI 3.1 که اتفاقا قابلیت جذابی به‌حساب می‌آید، اضافه شدن گوگل دیسکاور به صفحه‌ی هوم است؛ بدین‌صورت که اگر در صفحه‌ی اصلی به سمت چپ بروید، بخش دیسکاور گوگل، شامل جدیدترین اخبار و مقالات اینترنتی مطابق با سلیقه‌ی شما نشان داده می‌شود. اگر اهل خواندن اخبار و مقالات باشید، قطعا از وجود گوگل دیسکاور در صفحه‌ی هوم گوشی استقبال می‌کنید. اپلیکیشن SmartThings Find هم به قابلیت جدیدی مجهز شده که در صورت گم کردن گوشی، می‌توانید آخرین مکان آن را با وارد شدن به‌حساب کاربری سامسونگ خود پیدا کنید.

با Game Booster دیگر کسی نمی‌تواند مزاحم بازی کردنتان شود

برای کسانی که به بازی‌های موبایل علاقه دارند، اپلیکیشن Game Launcher سامسونگ هم به‌روز شده است. حالا می‌توانید در بخش تنظیمات، زمان بازی کردن خود را مخفی کنید تا هیچ‌وقت نبینید که چند ساعت از زندگی خود را در Call of Duty Mobile یا PUBG گذرانده‌اید. به‌لطف بهینه‌سازی رابط این اپلیکیشن اکنون می‌توانید سریع‌تر به بازی‌های خود دسترسی داشته باشید. در نهایت، هنگام اجرای بازی می‌توانید گزینه‌ی Game Booster را از نوار اعلان‌ها انتخاب کنید تا یک سری امکانات جالب به شما نشان داده شود؛ امکاناتی مثل مخفی کردن تماس‌ها و پیغام هنگام بازی و تخمین تعداد ساعاتی که تا پیش از خالی‌شدن باتری می‌توانید بازی کنید.

به جز موارد یادشده تفاوت چشمگیری دیگری بین One UI 3.0 و One UI 3.1 وجود ندارد. همه‌ی امکانات هیجان‌انگیز One UI 3.0 مانند مرکز اعلانات با امکانات جدید، آیکون‌ها و انیمیشن‌های جدید، امکانات جدید صفحه‌ی قفل و صفحه‌ی Always On و تغییرات بخش تنظیمات که پیش‌تر در گلکسی S20 دیده بودیم، در گلکسی S21 هم وجود دارد؛ بنابراین از نظر تجربه‌ی نرم‌افزاری، تفاوت چشمگیری بین S21 و گوشی‌های قدیمی‌تر مثل گلکسی S20 FE وجود ندارد. اگر می‌خواهید با نسخه‌ی جدید رابط کاربری One UI سامسونگ بیشتر آشنا شوید، حتما بررسی One UI 3.0 را در دیجیتال مارک بخوانید.

سامسونگ به‌صورت پیش‌فرض، اپلیکیشن‌های خیلی زیادی را روی گلکسی S21 نصب کرده است؛ از اپلیکیشن‌های استاندارد گوشی‌های سامسونگ که اکثرشان کپی اپلیکیشن‌های گوگل هستند گرفته تا تعدادی از اپلیکیشن‌های مایکروسافت مثل آفیس و لینکدین و همچنین یک سری اپلیکیشن محبوب دیگر مثل فیسبوک و اسپاتیفای. خبر خوب اینکه به‌راحتی می‌توانید اکثرشان را در چند ثانیه حذف کنید.


نمایشگر و بلندگوهای گلکسی S21

گلکسی S21 مانند نسل گذشته از نمایشگر ۶٫۲ اینچی با پنل Dynamic AMOLED 2X استفاده می‌کند؛ ولی برخلاف مدل سال گذشته که رزولوشن +WQHD برابر با ۳۲۰۰×۱۴۴۰ پیکسل را ارائه می‌داد، مدل امسال از وضوح ۲۴۰۰×۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد؛ بنابراین تعداد پیکسل‌ها در نمایشگر مدل جدید بیش از ۴۰ درصد کمتر شده‌اند.

صفحه نمایش گلکسی اس ۲۱ سامسونگ

در استفاده‌های روزمره، کاهش وضوح نمایشگر از QHD به FHD اهمیتی ندارد؛ چراکه هنوز هم در هر اینچ از نمایشگر S21، بیش از ۴۲۰ پیکسل قرار دارد که تقریبا با آیفون ۱۲ پرو مکس برابری می‌کند، اما اگر بخواهیم سخت‌گیرانه بررسی کنیم، باید بگوییم که اگر گلکسی S21 را کنار گلکسی S20 بگذارید و دقت نمایشگر این دو گوشی را با هم مقایسه کنید، متوجه کاهش رزولوشن در گلکسی S21 و دقت بیشتر تصاویر در گلکسی S20 خواهید شد.

اگر به یاد داشته باشید، در تنظیمات نمایشگر گلکسی S20، باید بین استفاده از رزولوشن +WQHD و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز یکی را انتخاب می‌کردید. حالا دیگر این انتخاب وجود ندارد و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز به‌صورت پیش‌فرض فعال است؛ البته هنوز هم این امکان وجود دارد که برای افزایش شارژدهی باتری، نرخ نوسازی را روی ۶۰ هرتز قفل کنید.

توجه داشته باشید که نرخ نوسازی اکنون بین ۴۸ تا ۱۲۰ متغیر است؛ براساس بررسی‌های ما، حین تماشای ویدئوی در اپلیکیشن‌هایی مثل گالری گوشی یا MX Player، نرخ نوسازی روی ۴۸ هرتز قرار می‌گیرد، به‌صورت عمومی در محیط رابط کاربری و اپلیکیشن‌های مختلف، نمایشگر با نرخ ۶۰ هرتز به‌روز می‌شود و حین تماشای ویدئوی HDR در یوتیوب نرخ نوسازی روی ۱۲۰ هرتز قرار می‌گیرد؛ البته در هر صورت چنانچه کاربر صفحه‌نمایش را لمس کند، در همان لحظه نرخ نوسازی به ۱۲۰ هرتز بازمی‌گردد.

نمایشگر S21 مثل یک نقاشی آب‌رنگ، خوش‌رنگ و لعاب و البته و اغراق‌آمیز است

از بحث رزولوشن و نرخ نوسازی که بگذریم، رنگ‌های نمایشگر گلکسی S21 هنوز هم کیفیت عالی خود را حفظ کرده‌اند و واقعا تماشای هر نوع محتوایی در گلکسی S21 لذت فراوانی به‌همراه دارد. در حالت پیش‌فرض که تنظیمات نمایشگر روی حالت «اشباع» (Vivid) قرار دارد، طیف رنگ DCI-P3 به‌طور کامل پوشش داده می‌شود، ولی رنگ‌ها اشباع شده‌اند و خطای زیادی دارند؛ دمای رنگ‌ها هم به سردی میل می‌کند. خطای میانگین نمایش رنگ‌ها هم در حالت پیش‌فرض، با اندکی بهبود درمقایسه‌با نسل گذشته به ۵ رسیده است.

اگر تنظیمات رنگ را روی حالت طبیعی (Natural) قرار دهید، خطای رنگ به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند و سردی بیش‌ازحد رنگ‌ها هم از بین می‌رود. در حالت Natural که دقیق‌ترین حالت نمایشگر گلکسی S21 به‌حساب می‌آید، طیف رنگ sRGB به‌طور کامل پوشش داده می‌شود و خطای میانگین نمایش رنگ‌ها هم ۳٫۳ است که از این نظر تفاوتی با نمایشگر گلکسی S20 ندارد.

تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های دیجیتال مارک در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

از نظر روشنایی هم تفاوت‌هایی را در مقایسه با گلکسی S20 شاهد هستیم. با افزایش دستی روشنایی نمایشگر گلکسی S21، حداکثر روشنایی در نیمه‌ی پایینی صفحه‌نمایش و به مقدار ۶۷۵ نیت می‌رسد که حدود ۱۰ درصد با روشنایی نیمه‌ی بالایی نمایشگر اختلاف دارد. در حالت خودکار مثل همیشه به اعداد بیشتری در روشنایی نمایشگر گلکسی S21 رسیدیم. در این حالت، اختلاف روشنایی بین نیمه‌ی بالا و پایین از بین رفت و حداکثر روشنایی نمایشگر ۱۱۱۵ نیت به‌دست آمد که در مقایسه با گلکسی S20 حدود ۷ درصد کمتر است. روشنایی نمایشگر در کمترین حالت به ۲٫۲ نیت می‌رسد؛ عددی که گلکسی S21 را بین بهترین‌های بازار قرار می‌دهد.

در بالا و پایین نمایشگر دو بلندگوی گلکسی S21 قرار دارند که در کنار هم می‌توانند صدای استریو و دوکاناله تولید کنند. این موضوع برای کسانی که با گوشی خود زیاد فیلم می‌بینند یا حتی موسیقی گوش می‌کنند، خبر خوبی به‌حساب می‌آید. بلندی صدا کاملا رضایت‌بخش ارزیابی می‌شود و اگر بلندی صدا را تا آخرین سطح زیاد کنید، صدا به‌راحتی فضای یک اتاق کوچک را پر می‌کند؛ اما اگر قرار باشد با حداکثر صدا به تماشای فیلم یا گوش کردن به موسیقی بپردازید، بخشی از شفافیت و کیفیت صدا را از دست می‌دهید؛ موردی که در گلکسی S21 اولترا با شدت کمتری پیش می‌آید.


عملکرد سخت‌افزاری گلکسی S21

با وجود نارضایتی کاربران، سامسونگ بازهم کهکشانی‌های جدیدش را بسته به منطقه، با یکی از دو تراشه‌ی Snapdragon 888 و Exynos 2100 به‌فروش می‌رساند؛ اما کره‌ای‌ها می‌گویند که «اکسینوس بازگشته است» و اکنون «با ارتقا عملکرد، بهره‌وری و قابلیت مبتنی‌بر هوش مصنوعی و دوربین‌محور، استاندارد جدیدی را در زمینه‌ی تجربه‌ی گوشی هوشمند پرچم‌دار رقم می‌زند». در هر صورت ما در ایران و بسیاری دیگر از نقاط دنیا از جمله اروپا، نسخه‌ی اکسینسوس گلکسی اس ۲۱ را تجربه می‌کنیم.

مشخصات فنی تراشه‌‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ در برابر رقبا
مشخصات / تراشه‌هااگزینوس ۲۱۰۰اگزینوس ۹۹۰اسنپدراگون ۸۸۸اپل A14
CPUیک هسته‌ی ۲٫۹ گیگاهرتزی Cortex-X1
۳ هسته‌ی ۲٫۸ گیگاهرتزی Cortex-A78
۴ هسته‌ی ۲٫۲ گیگاهرتزی Cortex-A55
۲ هسته‌ی ۲٫۷۳ گیگاهرتزی M5 با ۲ مگابایت کش اشتراکی L2 و ۳ مگابایت کش اشتراکی L3
۲ هسته‌ی ۲٫۵ گیگاهرتزی Cortex-A76 هرکدام با ۲۵۶ کیلوبایت کش L2
۴ هسته‌ی ۲٫۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 هرکدام با ۶۴ کیلوبایت کش L2
یک مگابایت کش اشتراکی L3 برای ۶ هسته
یک هسته‌ی ۲٫۸۴ گیگاهرتزی Cortex-X1 با یک مگابایت کش L2
۳ هسته‌ی ۲٫۴۲ گیگاهرتزی Cortex-A78 هرکدام با ۵۱۲ کیلوبایت کش L2
۴ هسته‌ی ۱٫۸۰ گیگاهرتزی Cortex-A55 هرکدام با ۱۲۸ کیلوبایت کش L2
۴ مگابایت کش اشتراکی L3 برای ۸ هسته
۲ هسته‌ی ۳ گیگاهرتزی Firestorm با ۸ مگابایت کش اشتراکی L2
۴ هسته‌ی ۱٫۸ گیگاهرتزی Icestorm
GPUMali G78MP14Mali G77MP11
۸۰۰ مگاهرتز
Adreno 650ماژول ۴ هسته‌ای اپل
کنترلر حافظهLPDDR5۴ کانال ۱۶ بیتی، ۲ مگابایت کش سیستمی
پهنای باند ۴۴ گیگابایت‌برثانیه با رم LPDDR5 2750MHz
۴ کانال ۱۶ بیتی، ۳ مگابایت کش سیستمی
پهنای باند ۵۱٫۲ گیگابایت‌برثانیه با رم
LPDDR5 3200MHz
باس ۶۴ بیتی، ۱۶ مگابایت کش سیستمی
رم LPDDR4x
ISPیک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی در آنِ واحدیک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی در آنِ واحدیک دوربین ۲۰۰ مگاپیکسلی در آنِ واحد
NPUNPU سه‌گانه به‌همراه DSP درمجموع ۲۶ تریلیون عملیات‌برثانیهNPU دوگانه به‌همراه DSP درمجموع ۱۰ تریلیون عملیات‌برثانیهCPU و GPU و DSP در مجموع ۲۶ تریلیون عملیات‌برثانیهموتور عصبی ۱۶ هسته‌ای با ۱۱ تریلیون عملیات‌برثانیه
ان‌کد/دی‌کدان‌کد ۸K30 یا ۴K120 و دی‌کد ۸K60 با کدک H.265، VP9 و AV1ان‌کد و دی‌کد ۸K30 یا ۴K120 با کدک H.265 و VP9ان‌کد و دی‌کد ۸K30 یا ۴K120 با کدک ۱۰ بیتی H.265ان‌کد و دی‌کد با کدک ۱۰ بیتی H.265 و VP9
دی‌کد با کدک AV1
مودممودم ۵G یکپارچه
دانلود و آپلود LTE بالغ‌بر ۳۰۰۰ و ۴۲۲ مگابیت‌برثانیه
دانلود و آپلود ۵G بالغ‌بر ۷۳۵۰ و ۳۶۷۰ مگابیت‌برثانیه
مودم جداگانه
دانلود و آپلود LTE بالغ‌بر ۳۰۰۰ و ۴۲۲ مگابیت‌برثانیه
دانلود ۵G بالغ‌بر ۷۳۵۰ مگابیت‌برثانیه
مودم ۵G یکپارچه
دانلود و آپلود LTE بالغ‌بر ۲۵۰۰ و ۳۱۶ مگابیت‌برثانیه
دانلود و آپلود ۵G بالغ‌بر ۷۵۰۰ و ۳۰۰۰ مگابیت‌برثانیه
مودم ۵G
دانلود بالغ‌بر ۳۵۰۰ مگابیت‌برثانیه
فرایند ساخت۵ نانومتری LPE سامسونگ۷ نانومتری LPP سامسونگ۵ نانومتری LPE سامسونگ۵ نانومتری EUV TSMC

اگزینوس ۲۱۰۰ نخستین تراشه‌ی سامسونگ است که دیگر از هسته‌های پردازشی اختصاصی شرکت کره‌ای استفاده نمی‌کند. این تراشه از ساختار CPU سه‌تایی ۱+۳+۴ به‌ترتیب با یک هسته‌ی قدرتمند Cortex X1، سه هسته‌ی میانی Cortex A78 و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Cortex A55 برای دستیابی به ۱۹ درصد بهبود در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و ۳۳ درصد در پردازش‌های چندهسته‌ای بهره می‌گیرد.

سامسونگ بالغ‌بر ۴۶ درصد عملکرد گرافیکی بهتر را با ماژول ۱۴ هسته‌ای Mali G78 پیش‌بینی می‌کند که پیشرفت شگفت‌انگیزی به‌حساب می‌آید. کره‌ای‌ها می‌گوید تراشه‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ به‌مدد فناوری جدید AMIGO نرخ فریم پایدارتری را در بازی‌ها به‌ارمغان می‌آورد؛ موردی که همواره یکی از ضعف‌های اصلی خانواده‌ی اگزینوس بود.

واحد پردازش عصبی از طراحی ۲ هسته‌ای در نسل گذشته به ۳ هسته‌ای در Exynos 2100 ارتقا یافته است. کره‌ای‌ها قدرت پردازشی هوش مصنوعی تراشه‌ی جدید را ۲۶ تریلیون عملیات‌برثانیه عنوان می‌کنند؛ اما به‌نظر می‌رسد که این عدد ترکیب قدرت پردازشی تمام ماژول‌ها از جمله CPU، GPU، NPU و DSP باشد.

گلکسی اس ۲۱ سامسونگ حین اجرای بازی

سامسونگ با به‌روزرسانی بلوک Multi-format Codec امکان دی‌کد ویدئوهای ۸K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را در تراشه‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ فراهم آورده است؛ اما انکد ویدئوهای برای فیلم‌برداری کماکان به ۸K با نرخ ۳۰ یا ۴K با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه محدود خواهد بود؛ هرچند که فیلم‌برداری ۴K گلکسی اس ۲۱ اولترا تا سقف ۶۰ فریم‌برثانیه انجام می‌شود. نکته‌ی جالب‌توجه در این زمینه، به پشتیبانی اگزینوس ۲۱۰۰ از دی‌کد ویدئوهای AV1 بازمی‌گردد که جایگزینی برای کدک VP9 در فضای وب محسوب می‌شود.

سامسونگ می‌گوید تراشه‌ی Exynos 2100 برپایه‌ی لیتوگرافی ۵ نانومتری LPE خود این شرکت تولید می‌شود. این لیتوگرافی براساس ادعای کره‌ای‌ها می‌تواند تا ۱۰ درصد افزایش فرکانس یا ۲۰ درصد کاهش مصرف انرژی را در فرکانس یکسان به‌ارمغان آورد. به‌عنوان آخرین تغییر نیز می‌توان به یکپارچگی مجدد مودم ۵G در دل تراشه اشاره کرد که براساس ادعای سامسونگ در شبکه‌های mmWave می‌تواند سرعت دانلود بالغ‌بر ۷٫۳۵ گیگابیت‌برثانیه را فراهم سازد.

گلکسی S21 در دو نسخه با حافظه‌های ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایتی UFS 3.1 به‌فروش می‌رسد که هر دو نسخه از ۸ گیگابایت رم LPDDR5 بهره می‌برند. با توجه به فقدان درگاه کارت حافظه، پیشنهاد می‌کنیم که قبل از خرید، نیازهایتان و حجم حافظه‌ی موردنیازتان را برآورد کنید.

عملکرد حافظه‌ گلکسی S21 سامسونگ دربرابر رقبا
مدل‌ها ٫ عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
گلکسی S21۱۹۰۶٫۶۸۱۳۳۱٫۰۲۳۰۹٫۳۳۲۹۰٫۲۹
گلکسی S21 اولترا۱۸۹۲٫۶۸۱۳۰۵٫۴۷۳۱۳٫۰۶۲۸۶٫۴۶
گلکسی S20 پلاس۱۶۲۹٫۱۴۷۱۱٫۸۳۲۰۱٫۸۴۲۱۹٫۱۲
گلکسی S20۱۶۱۸٫۶۸۶۹۸٫۱۶۲۰۶٫۶۹۲۲۶٫۲۹
گلکسی S20‌ اولترا۱۶۳۷٫۹۳۷۰۳٫۱۲۰۸٫۵۱۲۲۸٫۵۸
گلکسی S20 FE۱۵۷۲٫۹۵۶۷۴٫۷۷۱۹۹٫۴۴۲۳۶٫۳۲
پیکسل ۵۹۴۲٫۳۴۰۸٫۵۲۱۹۴٫۸۲۱۳٫۳۳
موتورولا ریزر ۲۰۲۰۸۷۹٫۹۴۶۹٫۱۱۵۳٫۳۷۱۳۶٫۹۱
آیفون ۱۲ پرو مکس۸۲۱۶۲۵
گلکسی زد فولد ۲۱۶۳۶٫۲۴۷۴۳٫۴۴۲۴۲٫۹۸۲۳۰٫۴۸
گلکسی نوت ۲۰ اولترا۱۷۷۲٫۴۴۷۸۱٫۵۹۱۸۸٫۷۵۲۲۸٫۴۱
گلکسی نوت ۲۰۱۷۰۶۵٫۵۵۷۷۱٫۳۲۰۹٫۱۳۲۳۹٫۴۹
آیفون ۱۲ پرو۸۱۷۱۲۵۹
آیفون ۱۲۸۱۸۴۹۵
شیائومی می ۱۰۱۳۷۴٫۳۶۶۴۹٫۴۵۲۱۳٫۸۲۲۱۷٫۴۱
موتورولا اج پلاس۱۷۱۵٫۲۱۷۵۱٫۰۴۲۲۹٫۰۳۲۰۳٫۷۹
هواوی پی ۴۰ پرو۱۸۰۹.۹۷۳۹۴٫۵۳۲۰۴٫۶۵۲۳۵٫۶۵
آیفون ۱۱ پرو مکس۱۵۹۵۶۸۹
آیفون ۱۱ پرو۱۵۳۱۶۵۷
آیفون ۱۱۱۱۹۷۵۰۴

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

سامسونگ درباره‌ی عملکرد اگزینوس ۲۱۰۰ و پیشرفت‌های آن درمقایسه‌با اگزینوس ۹۹۰ اعداد شگفت‌انگیزی ارائه می‌دهد؛ ۴۶ درصد بهبود عملکرد GPU و ۳۳ درصد بهبود عملکرد CPU، تراشه‌ی سامسونگ را به نزدیک‌ترین رقیب A14 اپل بدل می‌سازد؛ اما ادعاهای سامسونگ تا چه اندازه صحت دارند؟ برای یافتن پاسخ سوالمان، بنچمارک‌های متداول دیجیتال مارک را روی این گوشی هوشمند اجرا می‌کنیم.

عملکرد گلکسی S21 سامسونگ دربرابر رقبا
نام و کارایی بنچمارک / محصولAnTutu 8PCMarkSpeedometer 2.0۳DMarkGeekBench 5GFXBench
عملکرد کلیمرورگرپردازنده‌ی مرکزی و گرافیکیپردازنده‌ی گرافیکیپردازنده‌ی مرکزیشبیه‌ساز بازی
Sling Shot Extreme
OpenGL/Metal
Wild Life
Vulkan/Metal
Single Core
Multi Core
Aztec Ruins
Onscreen/1440p
Car Chase
Onscreen/1080p
۱۴۴۰p۱۴۴۰pOpenGLVulkanMetalOpenGLMetal
گلکسی S21
(Adaptive)
۵۹۰۱۴۶۱۴۱۹۱۸۹٫۸۸۶۷۵
OpenGL
۵۸۸۴
Vulkan
۱۰۷۰
۳۳۴۳
۴۱
۲۷
۳۷
۲۹
۵۱
۶۲
گلکسی S21 اولترا
(Adaptive)
۶۴۷۴۶۹۱۴۱۲۸۸۳٫۶۸۶۹۶
OpenGL
۵۹۶۰
Vulkan
۱۰۹۰
۳۵۰۴
۴۲
۲۸
۳۶
۲۸
۴۹
۶۰
گلکسی S20 اولترا
(
۱۲۰ هرتز)
۵۲۷۴۲۹۱۰۴۰۲۷۲۳۰
OpenGL
۹۱‌۷
۲۷۷۴
۲۵
۲۰
۴۵
۵۱
آیفون ۱۲ پرو مکس۵۸۹۲۲۷۲۰۳٫۵۷۰۲۸
Metal
۹۱۳۰
Metal
۱۵۹۲
۴۱۶۷
۴۱٫۰
۳۲٫۵
۴۳٫۲
۶۶٫۴
آیفون ۱۲۵۸۶۳۹۰۱۹۳٫۳۶۸۳۸
Metal
۹۰۴۶
Metal
۱۶۱۳
۳۹۹۷
۴۹٫۹
۳۲٫۱
۵۲٫۳
۷۰٫۹
گلکسی S20 FE
(۱۲۰هرتز)
۵۱۵۳۹۰۱۲۰۴۴۶۲٫۴۷۱۰۰
OpenGL
۴۱۶۹
Vulkan
۹۲۴
۲۷۵۱
۳۱
۲۲
۱۸
۲۰
۴۰
۴۷
پیکسل ۵
(۹۰ هرتز)
۲۸۳۸۱۰۸۸۹۲۵۱٫۰۲۹۷۵
OpenGL
Failed۵۸۶
۱۶۰۲
۸٫۸
۵٫۷
۸٫۱
۵٫۸
۱۲
۱۳
ریزر ۲۰۲۰۲۶۵۳۴۱۸۰۷۲۴۹٫۷۳۴۲۶
OpenGL
۱۶۷۰
Vulkan
۶۱۳
۱۸۹۱
۱۸٫۰
۸٫۴
۱۸٫۰
۸٫۴
۲۶٫۰
۲۱٫۰
آیفون ۱۲ پرو۵۶۶۳۰۵۱۹۸٫۷۶۷۴۳
Metal
۸۶۶۶
Metal
۱۵۹۰
۳۹۸۵
۴۷٫۱
۳۳٫۴
۴۹٫۲
۷۰٫۱
گلکسی زد فولد ۲
(Adaptive)
۵۷۷۱۱۹۱۲۳۸۷۷۳٫۷۸۰۵۰
OpenGL
۴۱۱۳
Vulkan
۹۷۷
۳۱۶۵
۲۱
۲۲
۲۱
۲۲
۲۷
۴۷
گلکسی نوت ۲۰ اولترا
(
Adaptive)
۵۰۵۲۳۲۱۲۰۸۱۶۷٫۴۷۳۲۵
OpenGL
۹۴۱
۲۷۸۴
۳۳
۲۲
۲۶
۲۱
۴۳
۴۹
گلکسی نوت ۲۰۵۰۴۷۸۹۱۰۳۴۴۶۳٫۲۷۲۴۰
OpenGL
۹۰۳
۲۷۳۶
۲۰
۲۰
۲۰
۲۰
۴۲
۵۰
موتورولا اج پلاس۵۸۵۷۴۵۱۲۰۲۸۶۸٫۵۸۲۶۶
OpenGL
۹۱۳
۳۳۸۷
۳۲
۲۱
۳۲
۲۱
۴۸
۵۲
آیفون ۱۱۵۲۲۱۷۰۶۵۵۸
Metal
۱۳۲۶
۳۲۶۲
۵۹٫۹
۳۱٫۶
۶۰
۷۱٫۶
شیائومی می ۱۰۵۶۳۸۰۶۱۰۹۴۳۷۷۸۹
OpenGL
۹۰۴
۳۳۳۷
۳۰
۲۰
۴۵
۵۰
هواوی پی ۴۰ پرو (Perf. mode) ۱۰۴۲۸۶۴۱۰
OpenGL
۷۷۹
۳۲۱۸
۱۶
۱۷
۳۱
۴۵
گلکسی S20۵۰۵۰۴۱۱۰۳۵۱۷۱۸۸
OpenGL
۹۱۲
۲۸۰۱
۲۳
۲۰
۴۴
۵۰
وان‌پلاس ۷ پرو
(۹۰ هرتز)
۴۷۲۲۷۲۹۱۹۶۶۰۷۱
OpenGL
۷۲۱
۲۶۴۰
۱۳
۱۶
۳۱
۶۶

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

مطابق انتظار عملکرد گلکسی اس ۲۱ با برادرش گلکسی اس ۲۱ اولترا یکسان است و به‌لطف تراشه‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ بالغ‌بر ۱۹ درصد در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و ۲۶ درصد در پردازش‌های چند هسته‌ای، بهتر از نسل گذشته عمل می‌کند؛ اما با وجود پیشرفت‌های به‌وجود‌آمده، آیفون ۱۲ / ۱۲ پرو با اختلاف فاحش ۴۶ درصدی در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و ۱۹ درصدی در پردازش‌های چند‌هسته‌ای، قدرتمندترین CPU را در دنیای موبایل دراختیار دارد.

عملکرد گوشی پایدارتر شده، ولی حالا باید با داغ‌شدن بدنه کنار بیاییم

پرچم‌دار جدید سامسونگ در زمینه‌ی پردازش‌های گرافیکی نیز ۲۰ تا ۴۰ درصد بهتر از نسل گذشته عمل می‌کند. برتری تراشه‌ی A14 بر اگزینوس ۲۱۰۰ در زمینه‌ی GPU کم‌رنگ‌تر است؛ اما باز هم آیفون ۱۲ / ۱۲ پرو در زمینه‌ی پردازش‌های گرافیکی حدود ۱۰ تا ۱۶ درصد بهتر از رقیب کره‌ای ظاهر می‌شود.

یکی از مشکلات همیشگی ما با تراشه‌های اگزینوس سامسونگ، پایداری عملکرد و حرارت تولیدی آن‌ها بوده است؛ اما آیا تراشه‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ تغییری در وضعیت به‌وجود می‌آورد؟ برای یافتن پاسخ تست استرس ۲۰ مرحله‌ای ۳DMark Wild Life را که حدود ۲۰ دقیقه به‌طول می‌انجامد، روی پرچم‌دار سامسونگ اجرا می‌کنیم. 

نمودار آزمون استرس گلکسی اس ۲۱ اولترا سامسونگ

نمودار تغییرات نرخ فریم گلکسی اس ۲۱ اولترا

عکس حرارتی گلکسی اس ۲۱

برای مشاهده‌ی نمودارها در ابعاد واقعی، روی آن‌ها کلیک کنید.

عملکرد گلکسی اس ۲۱ با تراشه‌ی اگزینوس ۲۱۰۰ در طول آزمایش دیجیتال مارک چند مرحله زودتر از گلکسی اس ۲۱ اولترا و به‌اندازه‌ی ۳۶ درصد افت می‌کند که درمقایسه‌با افت ۶۰ درصدی نسل پیشین با تراشه‌ی اگزینوس ۹۹۰ پیشرفت چشم‌گیری به‌حساب می‌آید؛ اما باید توجه داشت که در طول همین آزمایش که شبیه به اجرای بازی‌های گرافیکی نظیر COD Mobile است، گوشی به‌طرز محسوسی داغ می‌شود؛ به‌طوری که دمای فریم دستگاه به حدود ۴۴ درجه‌ی سانتی‌گراد می‌رسد.


باتری و شارژدهی گلکسی S21

همان‌طور که در جدول مشخصات گلکسی S21 هم می‌بینید، پرچم‌دار جدید سامسونگ مثل مدل سال گذشته از باتری لیتیومی ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند؛ درحالی‌که مدل‌های گران‌تر باتری‌های حجیم‌تری دارند. در نظر داشته باشید که گلکسی S21 درمقایسه‌با نسل گذشته تراشه‌ی کم‌مصرف‌تر و بهینه‌تری دارد و از نمایشگری با رزولوشن کمتر هم استفاده می‌کند. با وجود این، انتظار داشتیم که سامسونگ باتری حجیم‌تری را برای گوشی پرچم‌دار خود انتخاب کند.

گلکسی اس ۲۱ سامسونگ حین پخش فیلم

گلکسی S21 از فناوری شارژ سریع ۲۵ واتی (در حالت سیمی) بهره می‌برد که در مقایسه با پرچم‌دارهای دیگر، جذابیت زیادی ندارد؛ چراکه اکثر گوشی‌های پرچم‌دار از فناوری‌های به‌مراتب سریع‌تری بهره می‌برند. برای نمونه، پرچم‌دار سال گذشته‌ی شیائومی، یعنی Mi 10 به فناوری شارژ سریع ۳۰ واتی مجهز شده است. متأسفانه هیچ شارژری هم درون جعبه‌ی گلکسی S21 وجود ندارد. بد نیست بدانید که امکان شارژ بی‌سیم گلکسی S21 با توان بیش از ۱۰ وات هم وجود دارد.

به‌لطف ماهیت تطبیق‌پذیر نرخ نوسازی در نمایشگر گلکسی اس ۲۱، با انتخاب حالت Adaptive، شارژدهی این گوشی هوشمند حین پخش فیلم‌ در اپلیکیشن‌هایی همچون گالری یا MX Player درمقایسه‌با حالت نرخ نوسازی ثابت ۶۰ هرتز افزایش می‌یابد! ما توانستیم روی پرچم‌دار جدید سامسونگ بیش از ۱۸ ساعت فیلم پخش کنیم که نتیجه‌ی شگفت‌انگیزی به‌حساب می‌آید و نزدیک به ۶ ساعت بیشتر از مدت‌زمان پخش فیلم روی گلکسی اس ۲۰ است.

عملکرد باتری گلکسی S21 سامسونگ دربرابر رقبا
محصول ٫ آزموننمایشگرباتریپخش ویدئو PCMark
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتدقیقه:ساعت
گلکسی S21
(Adaptive)
۶٫۲ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۸:۱۱۸:۰۵
گلکسی S21 اولترا
(Adaptive)
۶٫۸ اینچ
۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۹:۰۷۷:۲۱
گلکسی S20 اولترا
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۹ اینچ
۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۴:۲۵۸:۳۱
گلکسی S20 پلاس
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۷ اینچ
۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۱:۳۸۷:۲۹
گلکسی S20
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۲ اینچ
۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۲:۴۲۷:۲۴
گلکسی S20 FE
(۱۲۰ هرتز)
۶٫۵ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۴:۴۱۸:۳۰
پیکسل ۵
(۹۰ هرتز خودکار)
۶٫۰ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۸۰۲۳:۴۴۱۱:۰۸
ریزر ۲۰۲۰۶٫۲ اینچ
۲۱۴۲ × ۸۷۶ پیکسل
۲۸۰۰۱۴:۴۳۸:۴۱
آیفون ۱۲ پرو مکس۶٫۷ اینچ
۲۷۷۸ × ۱۲۸۴ پیکسل
۳۶۸۷۲۰:۴۷
گلکسی زد فولد ۲
(تبلت Adaptive)
۷٫۶ اینچ
۲۲۰۸ × ۱۷۶۸ پیکسل
۴۵۰۰۱۲:۴۴۷:۰۰
گلکسی نوت ۲۰ اولترا
(Adaptive)
۶٫۹ اینچ
۳۰۸۸ × ۱۴۴۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۸:۳۴۸:۲۹
گلکسی نوت ۲۰۶٫۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۳۰۰۲۲:۱۳۱۰:۳۵
آیفون ۱۲ پرو۶٫۱ اینچ
۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل
۲۸۱۵۱۷:۱۴
آیفون ۱۲۶٫۱ اینچ
۲۵۳۲ × ۱۱۷۰ پیکسل
۲۸۱۵۱۷:۵۰
آیفون ۱۱۶٫۱ اینچ
۱۷۹۲ × ۸۲۸ پیکسل
۳۱۱۰۱۲:۱۷
شیائومی می ۱۰
(۹۰ هرتز)
۶٫۶۷ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۷۸۰۲۰:۰۳۱۲:۰۱
موتورولا اج پلاس
(۹۰ هرتز)
۶٫۷ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۹:۵۱۱۳:۵۳
هواوی پی ۴۰ پرو
(۹۰ هرتز)
۶٫۵۸ اینچ
۲۶۴۰ × ۱۲۰۰ پیکسل
۴۲۰۰۱۹:۲۱۱۲:۴۳

براساس نتایج آزمون باتری PCMark، به‌لطف استفاده از نمایشگری با ۴۰ درصد تعداد پیکسل‌های کمتر، مدت‌زمان روشن‌ماندن نمایشگر گلکسی S21 در کاربری‌های روزمره با روشنایی ۲۰۰ نیت (اسلایدر روشنایی روی ۶۰ درصد) حدود ۴۰ دقیقه از گلکسی اس ۲۱ اولترا نیز بیشتر است. در هر صورت می‌توانیم با تقریب خوبی بگوییم که چنانچه استفاده‌ی سنگین و نامتعارفی، مثل اجرای مداوم Call of Duty یا فیلم‌برداری مداوم ۴K با گوشی‌تان نداشته باشید، می‌توانید تا کمی بیش از یک روز از گلکسی S21 استفاده کنید.


دوربین گلکسی S21

روی قاب پشتی گلکسی S21 سه دوربین وجود دارد که دقیقا همان‌هایی هستند که در مدل گران‌تر، یعنی گلکسی S21 پلاس هم وجود دارند. در حقیقت سخت‌افزار دوربین گلکسی اس ۲۱ هیچ تفاوتی با نسل گذشته ندارد؛ دوربین واید و اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی، دوربین زوم ۶۴ مگاپیکسلی و دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی وظیفه‌ی ثبت عکس‌ها را در پرچم‌دار جدید سامسونگ برعهده دارند.

گلکسی اس ۲۱ سامسونگ حین عکاسی

صرف‌نظر از سخت‌افزار دوربین، اکثر قابلیت‌های مربوط به اپلیکیشن دوربین به‌روز شده‌اند. برای نمونه، قابلیت Single Take به نسخه‌ی دوم آپدیت شده است. اکنون می‌توانید با انتخاب زمانی بین ۵ تا ۱۵ ثانیه، یک فیلم چندثانیه‌ای از سوژه موردنظرتان بگیرید؛ سپس گوشی تعدادی عکس و فیلم کوتاه جذاب از دل این چند ثانیه استخراج می‌کند. در نسخه‌ی جدید، تعداد و تنوع خروجی‌ها بیشتر شده و حتی ویدیوی صحنه‌ی آهسته هم ارائه می‌شود.

قابلیت‌های همیشگی دوربین گوشی مثل عکاسی در شب، عکاسی پرتره، عکاسی از غذا، عکاسی پانوراما و عکاسی حرفه‌ای با امکان تنظیم همه‌ی المان‌های دوربین هم وجود دارد. امکان عکاسی با فرمت خام هم وجود دارد؛ البته گلکسی S21 برخلاف گران‌ترین مدل یعنی گلکسی S21 اولترا، نمی‌تواند عکاسی خام را با فرمت ۱۲ بیتی انجام دهد؛ بدین‌مفهوم که تصاویر خام ثبت‌شده با گلکسی S21 اولترا، گستره دینامیکی وسیع‌تری دارند و جزئیات بیشتری را در نور شدید و سایه‌ها نشان می‌دهند.

همان‌طور که گفتیم، پشت گلکسی S21 سه دوربین قرار دارد. دوربین اصلی به حسگر ۱۲ مگاپیکسلی ساخت سامسونگ به‌همراه لنز ۲۶ میلی‌متری با دیافراگم f/1.8، لرزشگیر اپتیکال تصویر و فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel مجهز شده است. از نظر ابعاد، تفاوتی بین حسگر دوربین اصلی گلکسی S21 و گلکسی S20 وجود ندارد و مدل جدید هم از حسگری ۱/۱.۷۶ اینچی با پیکسل‌های ۱٫۸ میکرومتری بهره می‌برد.

گالری‌ عکس‌های گلکسی S21 سامسونگ در روز

همان‌طور که انتظار داشتیم، درست مثل گلکسی S20، کیفیت عکس‌های ثبت‌شده با دوربین اصلی بسیار خوب است. عکس‌های ثبت‌شده، رنگ‌های طبیعی، نویز کم و جزئیات زیادی دارند. فوکوس خودکار تشخیص فاز هم می‌تواند روی سوژه به سرعت تمرکز کند؛ البته در برخی از بافت‌ها مثل شاخ‌وبرگ درختان، بیش از شارپ می‌شوند و بافت طبیعی خود را از دست می‌دهند.

گالری‌ عکس‌های گلکسی S21 سامسونگ در شب

تمام مؤلفه‌های عکس‌های دوربین واید در شب یا شرایط نوری ضعیف، افت می‌کنند. جزئیات کمتر و تصاویر به‌اصطلاح «سافت» می‌شوند. با وجود این، کیفیت عکس‌های ثبت‌شده در شب با گلکسی S21 هنوز هم جزو بهترین‌ها در بین گوشی‌های موبایل محسوب می‌شود. در نظر داشته باشید که به کمک قابلیت «عکاسی در شب»، می‌توان کیفیت عکس‌های ثبت‌شده در شب را تا حد زیادی بهبود ببخشید.

دوربین دوم یا همان دوربین اولتراواید حسگری ۱۲ مگاپیکسلی دارد ولی از لنزی ۱۳ میلی‌متری سوپرواید با میدان دید ۱۲۰ درجه و دیافراگم f/2.2 بهره می‌برد. برخلاف گلکسی S21 اولترا، دوربین اولتراواید گلکسی S21 فوکوس خودکار ندارد؛ بنابراین قابلیت عکاسی ماکرو در دسترس نیست.

گالری‌ عکس‌های اولتراواید گلکسی S21 سامسونگ در روز

دوربین‌های اولتراواید در اکثر گوشی‌های هوشمند، با اینکه جزو جذاب‌ترین و کاربردی‌ترین دوربین‌ها هستند، ولی معمولا خروجی باکیفیتی ندارند و اعوجاج و به‌هم‌ریختگی زیادی در تصاویر خروجی نشان می‌دهند. خوشبختانه دوربین اولتراواید گلکسی S21 جزو این دوربین‌ها نیست و می‌تواند تصاویر رضایت‌بخشی را ثبت کند. کشیدگی و اعوجاج تصاویر فقط در گوشه‌ها دیده می‌شود که قابل‌چشم‌پوشی است؛ البته مشکل «شارپ» شدن بیش‌ازحد تصاویر که الگوریتم نرم‌افزاری سامسونگ مسئولیت آن را بر عهده دارد، در مورد تصاویر اولتراواید هم دیده می‌شود.

گالری‌ عکس‌های اولتراواید گلکسی S21 سامسونگ در شب

زمانی‌که نور محیط کم باشد، عکس‌های اولتراواید افت کیفیت زیادی پیدا می‌کنند. جزئیات کم و تصاویر بیش‌ازحد سافت می‌شوند. به‌علاوه، به‌هم‌ریختگی گوشه‌های تصویر زیاد می‌شود؛ بنابراین انتظار نداشته باشید که بتوانید عکس‌های دست جمعی باکیفیتی را در شب ثبت کنید.

رابط کاربری دوربین گلکسی اس ۲۱ سامسونگ

آخرین دوربین هم که برای زوم هیبریدی سه برابری استفاده می‌شود، از حسگری ۶۴ مگاپیکسلی با ابعاد ۱/۱.۷۲ اینچ، پیکسل‌های ۰٫۸ میکرومتری، فیلتر رنگی عادی Bayer و فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره می‌برد. سامسونگ دوربین ۶۴ مگاپیکسلی گوشی را «تله‌فوتو» معرفی می‌کند؛ اما لنز ۲۹ میلی‌متری این دوربین با دیافراگم f/2.0 و لرزش‌گیر اپتیکال تنها ۱٫۱ برابر بزرگ‌نمایی را درمقایسه‌با دوربین اصلی ۲۶ میلی‌متری دستگاه به‌وجود می‌آورد، برای دستیابی به زوم ۳ برابری، گلکسی اس ۲۱ روی تصویر ۶۴ مگاپیکسلی حسگر کراپی ۱۲ مگاپیکسلی ایجاد می‌کند.

گالری‌ عکس‌های تله‌فوتو گلکسی S21 سامسونگ در روز

اگر قید کیفیت تصاویر را بزنید، می‌توانید تا ۳۰ برابر هم زوم کنید، ولی در نظر داشته باشید که هرچقدر که از زوم سه برابری به سمت زوم ۳۰ برابری می‌روید، افت کیفیت شدید و شدیدتر می‌شود؛ بنابراین چندان پیشنهاد نمی‌کنیم که از زوم بیش از سه یا چهار برابری استفاده کنید. همان‌طور که می‌دانید فقط تا زوم ۱٫۱ برابری به‌صورت اپتیکال انجام شده و بیش از آن به از کراپ تصویر استفاده می‌شود؛ درحالی‌که مدل S21 اولترا تا زوم سه برابری را به‌صورت اپتیکال انجام می‌دهد؛ بنابراین همان‌طور که در گالری تصاویر ثبت‌شده هم می‌بینید، نباید انتظار کیفیت بالا و جزئیات زیادی را در زوم‌های بیش از سه برابری داشته باشید.

گالری‌ عکس‌های تله‌فوتو گلکسی S21 سامسونگ در شب

اگر می‌خواهید در شب با زوم ۳۰ برابری عکس بگیرید، انتظار سطح خیلی پایینی از کیفیت را داشته باشید. شاید تصاویر ثبت‌شده در شب با زوم سه برابری، آن هم به لطف لرزشگیر اپتیکال تصویر، رضایت‌بخش باشند، ولی با زوم بیش از سه برابر و در درجه‌های ۱۰، ۲۰ و ۳۰ برابر تصاویری ثبت می‌شوند که حتی در نمایشگر خوش آب‌ورنگ گلکسی S21 هم، کیفیت جذابی ندارند.

گالری عکس‌های پرتره گلکسی S21 سامسونگ

قابلیت عکاسی پرتره در گوشی‌های سامسونگ به‌جای نام قدیمی Live Focus، اکنون با نام Portrait Mode شناخته می‌شود. گلکسی اس ۲۱ عکس‌های پرتره‌ی ۱x را با دوربین اصلی و عکس‌های ۲x را با دوربین زوم می‌گیرد. همه‌ی اعضای سری گلکسی S21 فاقد ماژول ToF یا همان Time of Flight برای تشخیص عمق میدان هستند؛ بنابراین مرز بین سوژه و فضای پس‌زمینه با دقت زیادی تفکیک نمی‌شود. همان‌طور که در گالری بالا و در تصویر درخت مشاهده می‌کنید، برخی از شاخ و برگ‌ها مثل پس‌زمینه‌ی تصویر محو شده‌اند و گوشی نتوانسته آن‌ها را به‌درستی تشخیص دهد.  

دوربین سلفی گلکسی S21 دقیقا همان دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی گلکسی S20 با فوکوس خودکار تشخیص فازی دو پیکسلی است که از لنزی با دیافراگم f/2.2 و فوکوس خودکار تشخیص فازی Dual Pixel بهره می‌برد. سامسونگ هیچ تغییری در بخش سخت‌افزاری دوربین سلفی گلکسی S21 ایجاد نکرده است.

گالری‌ عکس‌های سلفی گلکسی S21 سامسونگ

به نظر نمی‌رسد که سامسونگ تغییری خاصی در سخت‌افزار دوربین سلفی ایجاد کرده باشد. خروجی عکس‌ها همچنان ۶٫۵ مگاپیکسلی است و امکان عکاسی پرترههم وجود دارد. اگر بخواهیم به قابلیت‌های جذاب این دوربین اشاره کنیم، باید به امکان عکاسی سلفی واید، عکاسی پرتره، فیلم‌برداری ۴K و قابلیت جدید فیلم‌برداری Full HD با نرخ خودکار اشاره کنیم. تفاوت خاصی بین کیفیت تصاویر سلفی گلکسی S21 و گلکسی S20 وجود ندارد و همچنان تصاویر باکیفیت و واضحی ثبت می‌شود. البته قابلیت عکاسی پرتره، هنوز هم نمی‌تواند در برخی از موارد، سوژه را از محیط پس‌زمینه به درستی تفکیک کند.

از بحث عکاسی که خارج شویم، به قابلیت‌های فیلم‌برداری گلکسی S21 می‌رسیم. گلکسی S21 می‌تواند با رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه با دوربین‌های اصلی و اولتراواید یا حتی رزولوشن ۸K و نرخ ۲۴ فریم‌بر‌ثانیه با دوربین اصلی فیلم‌برداری کند. مزیت چنین رزولوشن زیادی این است که وقتی ویدیوهای ضبط‌شده را در گالری گوشی نگاه می‌کنید، به‌سادگی می‌توانید از صحنه‌های جذاب ویدئو، تصاویر باکیفیتی را استخراج کنید. فقط در نظر داشته باشید که حجم ویدیوهای ۸K بسیار زیاد و ازآنجاکه گلکسی S21 از کارت‌های حافظه پشتیبانی نمی‌کند، به نظر نمی‌رسد که فیلم‌برداری ۸K با این گوشی چندان هوشمندانه باشد.

یکی از امکانات جدید گلکسی S21 در زمینه‌ی فیلم‌برداری، اضافه شدن فیلم‌برداری Full HD با نرخ فریم خودکار است. در این حالت، به‌صورت پیش‌فرض فیلم‌برداری با نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه انجام می‌شود، ولی زمانی‌که دستگاه متوجه حرکت زیاد سوژه شود، نرخ فیلم‌برداری را به ۶۰ فریم بر ثانیه افزایش می‌دهد. قابلیت فیلم‌برداری Director’s View هم که امکان فیلم‌برداری هم‌زمان با دوربین اصلی و دوربین سلفی را فراهم می‌کند، به‌روز شده است. حالا می‌توانید دید دوربین اصلی را بین سه دوربین پشت گوشی تغییر دهید. برای نمونه می‌توانید هم‌زمان با دوربین سلفی و دوربین اولتراواید فیلم‌برداری کنید.

فیلم‌برداری ۴K و ۶۰ فریم بر ثانیه را فراموش کنید

متاسفانه جذاب‌ترین فرمت فیلم‌برداری گلکسی S21 یعنی رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، ایرادت و محدودیت‌هایی دارد. مهم‌ترین موضوع، کیفیت نه‌چندان رضایت‌بخش و رنگ‌های مرده در این حالت است. برخلاف چیزی که انتظار داشتیم، فیلم‌های ثبت‌شده با گلکسی S21 در رزولوشن ۴K و نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، جزئیات کم و گاهی به‌هم‌ریخته و رنگ‌های بی‌روحی دارند. مورد بعدی اینکه امکان فیلم‌برداری در این حالت با زوم سه برابر وجود ندارد. هنگام فیلم‌برداری ۴K و ۶۰ فریم‌برثانیه، نمی‌توانید بدون قطع کردن فیلم‌برداری، بین دوربین اصلی و دوربین اولتراواید سوییچ کنید؛ بنابراین به نظر می‌رسد که اگر به‌دنبال فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه باشید، باید به سراغ رزولوشن Full HD بروید؛ در نظر هم داشته باشید که قابلیت Steady Mode که جلوی لرزش دست را می‌گیرد، فقط در رزولوشن Full HD فعال است.

درادامه می‌توانید نمونه فیلم‌های ثبت‌شده با دوربین گلکسی S21 را در کانال یوتیوب دیجیتال مارک مشاهده کنید:


جمع‌بندی

نوبت به جمع‌بندی بررسی گلکسی S21 می‌رسد. در مدت کوتاهی که پرچم‌دار جدید سامسونگ در اختیارمان بود، تلاش کردیم تا همه‌ی جوانب آن را بررسی کنیم. همان‌طور که از مدلی جدید از سری S انتظار داشتیم، گلکسی S21 یک پرچم‌دار کامل است که در همه‌ی زمینه‌ها می‌تواند بدرخشد. اما آیا خرید گلکسی S21 را به همه پیشنهاد می‌کنیم؟ پاسخ این سؤال کاملا به گوشی حال حاضرتان بستگی دارد. اگر در حال حاضر از یکی از مدل‌های گلکسی S20، گلکسی S20 FE یا گلکسی نوت ۲۰ استفاده می‌کنید، گلکسی S21 ارتقا هوشمندانه‌ای برایتان به‌حساب نمی‌آید؛ حتی در برخی از زمینه‌ها مثل نمایشگر، وجود کارت حافظه و بدنه‌ی غیر شیشه‌ای، پسرفت هم خواهد بود.

پشت گلکسی اس ۲۱ سامسونگ

اگر قیمت دلاری را در نظر بگیریم، جدی‌ترین رقیب برای گلکسی S21، آیفون ۱۲ محسوب می‌شود؛ البته تجربه‌ی ورود گلکسی S20 FE به ایران که قیمتی مشابه گلکسی S20 FE دارد، نشان می‌دهد که گلکسی S21 هم با قیمتی به‌مراتب کمتر از آیفون ۱۲ در ایران به فروش می‌رسد؛ بنابراین در بازار ایران، نمی‌توانیم آیفون ۱۲ را رقیب مستقیم گلکسی S21 بدانیم. با وجود افت قیمتی که گلکسی S20 پس از ورود S21 به بازار خواهد داشت، به نظر می‌رسد که پرچم‌دار سال گذشته سامسونگ و حتی مدل FE آن، جدی‌ترین رقیب پرچم‌دار امسال سامسونگ باشند. اگر هم صرفا به‌دنبال بهترین گوشی اندرویدی بازار هستید و می‌خواهید بهترینِ بهترین‌ها را تجربه کنید، باید به سراغ مدل گران‌تر، یعنی گلکسی S21 اولترا بروید.

اصلی‌ترین رقیب‌های S21، گوشی‌های سال گذشته خود سامسونگ هستند 

چنانچه هیچ‌کدام از اعضای خانواده گلکسی S20 یا گلکسی نوت ۲۰ را ندارید و می‌خواهید گوشی اندرویدی جدیدی بخرید، گلکسی S21 می‌تواند یکی از بهترین انتخاب‌هایتان باشد؛ چراکه این گوشی یکی از بهترین و کامل‌ترین تجربه‌های کار کردن با سیستم عامل اندروید را در قالب بدنه‌ای جمع‌وجور و خوش‌دست و با دریایی از امکانات در اختیارتان قرار می‌دهد.

نکات مثبت

  • طراحی بهینه؛ بدنه‌ی کوچک، جمع‌وجور و خوش‌دست
  • نمایشگر باکیفیت با نرخ نوسازی زیاد و رنگ‌های عالی
  • عملکرد بسیار خوب دوربین در روز
  • سیستم‌عامل به‌روز با دریایی از امکانات و قابلیت‌های نرم‌افزاری

نکات منفی

  • کیفیت پایین و مشکلات فیلم‌برداری ۴K و نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه
  • بدنه‌ی پلاستیکی
  • نبود درگاه کارت حافظه
  • محدود بودن فناوری شارژ سریع به ۲۵ وات
  • نبودن شارژر و هدفون در جعبه

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : ایسوسبررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپجعبه گشایی موبایلدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش موبایلقروشگاه اینترنتیلنوونقد و بررسی لپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه