تتر یک «استیبل کوین» ترکیبی رمزارز-پول فیات و قیمت آن معادل یک دلار آمریکا است. این رمزارز توسط شرکت تتر لیمیتد (Tether Limited) صادر میشود. تتر رمزارزی مبتنی بر تکنولوژی بلاکچین است و کوینهای در گردش آن با مقدار معادل پول فیات (پول سنتی) پشتیبانی میشوند. کوینهای تتر، کوینهای بومی شبکه تتر هستند و تحت نماد USDT ترید میشوند.
لوگوی تتر (USDT)
استیبل کوین چیست و چرا تتر مهم است
نوسانهای روزانه در رمزارزها زیاد است و باعث میشود نتوان از آنها برای کارهای اصلی استفاده کرد. نوسان رمزارز باعث رونق سرمایهگذاری در آن میشود؛ اما استفاده از رمزارزها را بهعنوان وسیلهای برای معامله محدود میکند.
نوسان مانند شمشیری دولبه است. افزایش قیمتها باعث جذب سرمایهگذاران میشود؛ همانند ۲۰۱۷ که قیمتها سر به فلک کشید. نوسان همچنین باعث مهاجرت سرمایهگذاران میشود؛ برای نمونه قیمت بیتکوین در سهشنبه سیاه ۲۰۲۰ با افتی بیش از ۵۰ درصد همراه بود. اثر نامطلوب افت قیمت که بر حجمها و بهرهها اثر میگذارد در بازار رمزارزها نیز احساس شده است.
برای دیدن آیندهای که در آن ارزهای دیجیتال بهصورت روزمره استفاده میشوند باید مشکل نوسان حل شود و در اینجا است که تتر وارد میدان میشود. تتر که نوعی استیبل کوین است، ساخته شده تا از نظر قدرت خرید به اندازه کافی باثبات باشد یا نوسان جزئی داشته باشد و از این طریق مالکان را به خرج کردن بهجای نگهداری توکنها تشویق کند.
به بیان ساده، تتر رمزارزی است که قیمتی معادل دلار آمریکا دارد
استیبل کوینهای مانند تتر برای تراکنشهای روزمره ضروری هستند. بدون ثبات، فروشنده از ترس افت قیمت به دلیل نوسان در مورد فروش کالا و خدمات دچار تردید میشود، این امر یکی از دلایلی است که رمزارزها هنوز مقبولیت عام پیدا نکردهاند. رمزارزهایی مانند بیت کوین، اتریوم و لایت کوین برای چندین نوع تراکنش ازجمله پرداخت آنلاین استفاده شدهاند؛ اما به دلیل نوسان بالا برای انتقالات روزانه مطمئن نیستند.
تتر دارای مزایایی است که پیشینیان فاقد آن بودند؛ تبدیل ارز فیات به رمزارز بهصورت بهایی متقابل که باعث آسان شدن معاملات میشود. در بیشتر استیبل کوینها، توکنها معادل یک ارز فیات هستند، ۱ تتر برابر یک دلار است. هر کس میتواند هرگاه که بخواهد، یک دلارش را به یک تتر تبدیل کند.
جالب است بدانید که تتر به ایجاد دستههای جدیدی از استیبل کوینها کمک کرد. امروزه چندین نوع استیبل کوین داریم، استیبل کوینهایی که برابر کالاهای اساسی هستند مانند کوینهایی معادل طلا (XAUT)، الماس (PAXG) یا نفت.
از کجا میتوان تتر (USDT) خرید
به دلیل محبوبیت تتر و قرار داشتن در بین ده کوین برتر از نظر ارزش بازار، کاربران میتوانند در اکثر صرافیهای رمزارز بینالمللی یا داخلی اقدام به خرید تتر کنند.
روش دیگر تهیهی این کوین، ترید کردن در صرافیها یا والتهایی است که از امکان سواپ (مبادله کوین به کوین) پشتیبانی میکنند.
چگونه میتوان تتر ماین کرد
اگر میخواهید تتر استخراج کنید باید بدانید که امکان این کار وجود ندارد. تنها شرکت پشتیبان تتر است که میتواند کوین جدید صادر کند. این کار به خاطر ثابت ماندن نرخ آن در مقابل دلار است؛ بدون کنترلی مرکزی حفظ این ثبات امکانپذیر نیست.
کارمزد تتر
انتقال پول سوئیفت (Swift) بسیار پرهزینه است، کارمزدهای سوئیفت بهطور متوسط حدود ۲۰ تا ۳۰ دلار است، اما هزینهی کارمزد انتقال تتر بین والتهای تتر صفر است، بااینحال هنوز کارمزدهای استاندارد شبکهی بلاکچین در هنگام انتقال وجود دارد.
سرعت تراکنش تتر
سرعت تراکنشهای تتر به شبکهای که انتقال در آن انجام میشود بستگی دارد و عوامل مختلفی مانند ازدحام شبکه و کارمزد صرفشده باعث تغییر این زمان میشود. برای مثال در زیر سرعت انتقال در دو شبکه مختلف مقایسه شده است:
- در پروتکل ERC-20 (بلاکچین اتریوم) تعداد تراکنشهای لازم ۲۰ تأیید و زمانی برابر ۵ دقیقه صرف شده است. (با صرف کارمزد بیشتر این زمان تا چندین ثانیه قابل کاهش است.)
- در لایهی OMNI (بلاکچین بیت کوین) برای ۴ تأیید حدود ۴۰ دقیقه زمان صرف شده است.
والتهای تتر
والتهای زیادی از USDT پشتیبانی میکنند. در انتخاب والت باید به نوع والت (موبایل، سختافزاری، دسکتاپ، کاغذی)، ویژگیها و امنیت آن دقت کرد. قبل از انتخاب والت بهخوبی در این زمینه تحقیق کنید. برای نمونه ۶ والت برتر تتر در ۲۰۲۱ در زیر آمده است:
- مای اتر والت والت (MyEtherWallet)
- امنی والت (OmniWallet)
- تتر والت (Tether Wallet)
- کوینومی (Coinomi)
- اگزودوس (Exodus)
- لجر نانو اس (Ledger Nano S)
پروتکلهای انتقال تتر کدام است و تتر روی کدام شبکهها کار میکند
توکنهای تتر بهعنوان توکن دیجیتال روی بلاکچینهای بیت کوین (پروتکل Omni و Liquid)، اتریوم، آیاس، ترون، الگوراند، بیت کوین کش (BCH) و امیسگو (OMG) ساخته شده است. پروتکلهای انتقال شامل نرمافزاری متن باز است که برای صدور یا بازخرید توکنهای رمزارز با بلاکچین در ارتباط هستند.
توکنهای تتر در ابتدا روی شبکه بیت کوین و روی لایه Omni بهعنوان پروتکل انتقال ساخته شدند تا تراکنش ارزهای سنتی را که به توکن تبدیل شدهاند، امکانپذیر کنند. ازآنجاکه نسخهی اولیهی توکن تتر روی بلاکچین بیت کوین است، ثبات و امنیت ذاتی قدیمیترین شبکهی بلاکچین را به ارث میبرد.
توکن تتر روی بلاکچین اتریوم و تحت پروتکل ERC-20، وجود تتر را در قراردادهای هوشمند و اپلیکیشنهای نامتمرکز روی اتریوم امکانپذیر میکند. بهعنوان یک توکن استاندارد ERC-20، این نوع توکن را میتوان به هر آدرس اتریوم ارسال کرد.
توکنهای تتر روی چند پروتکل انتقال مختلف وجود دارد و کاربران باید قبل از ارسال تتر، بهدقت مقصد و پروتکل انتقال را بررسی کنند
- آدرسهای روی لایهی Omni با رشتهای از کاراکترهای هگزا دسیمال شروع میشوند.
- آدرسهای روی اتریوم (USDT ERC-20) با «0x» شروع میشوند.
- آدرسهای روی ترون (USDT TRC-20) با «TX» شروع میشوند.
تاریخچهی تتر
تاریخچهی تتر با پروژهی ریلکوین (Realcoin) شروع میشود. ریلکوین رسالهی سفید (وایت پیپر) در جولای ۲۰۱۴ وارد بازار شد. این رسالهی سفید به چند دلیل باعث ایجاد جنبشی عظیم در میان جامعهی کاربران شد. علاوه بر جنبههای انقلابی تکنیکی، منتشرکنندگان این رسالهی سفید جزو معتبرترین نامهای بازار بودند. رسالهی سفید تتر از بروک پیرس (Brock Pierce)، ریو کالینز (Reeve Collins) و کریگ سیلارز (Craig Sellars) نام برده است. نام ریلکوین زیاد دوام نیاورد و در نوامبر ۲۰۱۴، استارتاپی در سانتا مونیکا اسم جدید تتر را معرفی کرد.
تتر در لغت به معنی بستن و متصل شدن است و برابری قیمت تتر با دلار را میرساند. تتر با سه رویکرد وارد بازار شد و سه استیبل کوین را بهعنوان استراتژی ورودش معرفی کرد. کوین ابتدا یواستتر نام داشت که معادل ۱:۱ دلار آمریکا بود. کوین دوم قیمتی معادل یورو (EURT) و کوین سوم بر ین ژاپن (ینتتر) تمرکز داشت.
سازندهی تتر
کوینهای تتر توسط شرکت تتر لیمیتد صادر میشود و طبق گفتهی وبسایت تتر، براساس قوانین جزایر ویرجین بریتانیا اداره میشود. این شرکت در هنگکنگ ثبت شده است.
مدیرعامل این شرکت، ژان لودویکوس وان در ولد، مدیرعامل صرافی بیتفینکس نیز هست که به دستکاری قیمت بیت کوین و تتر متهم شده است.
تتر چگونه کار میکند
اتصال قیمت رمزارز به پول واقعی آسان به نظر میرسد؛ اما این کار بنا به دلایل زیادی بهشدت مشکل است. برای انجام این کار شرکت هنگکنگی تتر لیمیتد ادعا کرد که به ازای هر USDT، مقدار دلاری معادل را در خزانه نگهداری میکند، زمانی که صدور UDST از میلیاردها عبور کرد، این ادعا بهشدت موشکافی شد. در مارس ۲۰۱۹، شرکت تتر پشتوانهی USDT را به وام تغییر داد تا به شرکتهای دیگر مشارکت کنند. باوجود این تغییر، تتر برترین استیبل کوین دنیا باقی مانده است.
مزایا و معایب تتر
تتر یکی از برجستهترین رمزارزهای بازار است. این ارز دیجیتال با فراهم کردن انعطافپذیری مضاعف، در بسیاری از صرافیها محبوب جایگزینی برای دلار است. در زیر به برخی از مزایای تتر اشاره شده است:
استراتژی خروج
نوسان بازار در حوزهی رمزارز امری بسیار جدی است. وقتی «خرسها» شروع به کنترل بازار میکنند، سرمایهگذاران تنها چند گزینه برای انتخاب دارند، آنها میتوانند سرمایههایشان را بفروشند و به پول فیات تبدیل کنند. این فرایند زمانبر و شامل بیشترین هزینهی کارمزد است؛ یا آنها میتوانند در بازار خرسی بمانند و ضرر را قبول کنند. تتر گزینهی سوم را به معادله اضافه میکند: تبدیل به تتر و پرهیز از کارمزد و نوسان.
کاهش اصطکاک (کارمزد)
ازآنجاکه تتر سرمایهای در شبکهی بلاکچین است، تبدیل بیت کوین یا سایر رمزارزها به تتر بهسادگی تبدیل بیت کوین به اتریوم است؛ این تبدیل راهی بدون اصطکاک رأی سرمایهگذاران معرفی کرده است تا بتوانند از نوسان پرهیز کنند و در بازار رمزارز باقی بمانند.
حواله کردن
مانند سایر رمزارزها، تتر میتواند سیستم تراکنش بینالمللی را متحول کند. USDT را میتوان بدون نیاز به تبدیل به سایر پولها یا پرداخت کارمزد اضافی به هر نقطه از دنیا فرستاد. نکته در این است که فرستادن جهانی تتر بهسادگی بیت کوین است.
حسابداری
مزیت اصلی دیگر تتر، استفاده از آن برای شیوهای برای پرداخت در امور حسابداری است. از زمان آغاز بیت کوین، همواره از استفاده از آن برای پرداخت به دلایل حسابداری، سردرگمی وجود داشته است. تاجران که در قبال کالا یا خدمات با رمزارز پرداخت را انجام میدهند، اغلب بهای پرداخت را بر حسب دلار محاسبه میکنند. استیبل کوینها این نگرانی را رفع میکنند؛ زیرا معادل پول فیات هستند.
رمزارز ترانزیتی
مهم است که بدانید تتر انتقال پول واقعی را به پول دیجیتال آسان کرده است. این امر در بعضی از نقاط دنیا بسیار مهم، در بعضی از مناطق مشکل و در بعضی از کشورها غیر قانونی است. برای تمامی این مناطق و کشورهای اشارهشده، تتر انتخابی هوشمندانه است.
حواشی تتر
ارتباط تتر با صرافی بیتفینکس (Bitfinex)
صرافی بیتفینکس در ژانویه ۲۰۱۵ اولین صرافی بود که تتر را روی پلتفرم خود معرفی کرد. این استیبل کوین بهسرعت موفق شد و صرافی بیتفینکس به دلیل این توکن، شاهد فعالیت عظیم کاربران بود. این صرافی در زمینهی ترید تتر حرف اول را میزد.
اما زمان زیادی طول نکشید تا محققان در مورد تسویهشوندگی تتر شروع به پرسش کنند. تتر اولین استیبل کوین بازار بود و موفقیت بینظیر آن خالی از نگرانی نبود. این نگرانیها باعث کاوش عمیق محققان در ارتباط بین تتر و بیتفینکس شد.
ابتدا این قضیه مطرح شد که تتر توسط گردانندگان صرافی بیتفینکس صادر شده است. منتقدان میگفتند چنین ارتباط نزدیکی نباید وجود داشته باشد؛ اما قضیه عمیقتر شد. ترس از اینکه شرکت تتر لیمیتد واقعا معادل دلاری تمامی کوینهای تتر در جریان را نگه نداشته باشد، ایجاد شد. این شایعات برای ماهها ادامه داشت.
نقش تتر در دستکاری قیمتهای بازار بیت کوین
در ژانویه ۲۰۱۷، تتر کوینهای بیشتری را وارد بازار کرد که برابر ۸۵۰ میلیون توکن جدید بود. این شرکت در طول چند ماه کوینهای در گردش را افزایش داد. این امر با صعود قیمتهای رمزارزها همراه بود و باعث شد که منتقدان بحث دستکاری در قیمت را مطرح کنند.
نیکولاس ویور محقق ارشد مؤسسه فناوری کامپیوتر کالیفرنیا در مصاحبه با CNBC گفت: «طی چند ماه گذشته، مقدار عظیمی تتر ساخته شده است و به صرافی بیتفینکس منتقل شده است و احتمالا صرف خرید بیت کوین و سایر رمزارزها شده است. معتقدم که این کار باعث بالا نگه داشتن قیمت شده است».
در راستای این ادعا، شخصی ناشناس پستی مبنی بر تحلیل آماری منتشر کرد که رابطهی بین قیمت بیت کوین و تتر را نشان میداد، نتیجه این بود که هر وقت که قیمت بیت کوین سقوط میکند، تتر جدید ساخته میشود و بدینصورت قیمتها بالا نگه داشته میشود.
از هک تتر تا مانعتراشی
در نوامبر ۲۰۱۷، پس از انجام هاردفورک، هک تتر منجر به سرقت ۳۱ میلیون دلار تتر شد. در ژانویه ۲۰۱۸، شرکت تتر مانع بازدید برای حصول اطمینان از وجود ذخایر ارزی شد، در عوض پس از دریافت احضاریه توسط نهادهای نظارتی، راهش را با شرکت حسابرس جدا کرد. نگرانی از وجود پشتوانهی کافی در ذخایر این شرکت هنوز وجود دارد.
جنبهی تاریک تتر
در آوریل ۲۰۱۹، دادستان کل نیویورک شرک iFinex را متهم کرد که شرکت مادر تتر لیمیتد است و کارگزار صرافی رمزارز بیتفینکس ۸۵۰ میلیون دلار متعلق به سرمایهگذاران را مخفی کرده است. دادگاه میگوید که این پولها بدون قراردادی برای بازپرداخت پولهای کاربران به شرکت پانامایی به نام Crypto Capital Corp داده شده است. بیتفینکس متهم است که ۷۰۰ میلیون دلار از پولهای نقد خزانه را برای پوشاندن پولهای گمشده استفاده کرده است.
ریسکهای تتر
پرسشهایی در مورد امن بودن شبکه و نامتمرکز بودن سیستم تتر وجود دارد، به نگاه به سازوکار عملکرد تتر، مشخص است که سیستم آن به توانایی و تمایل شرکت تتر برای حفظ برابری آن با دلار وجود دارد. اگر فرض کنیم کاربران بخواهند USDT خود را بفروشند و یکی از صرافیها به دلار ذخیرهشده در مقابل USDT کاربران که در خزانهی شرکت تتر است، دسترسی پیدا کند، وظیفهی تأمین دلار برای صرافی در زمانی معقول به عهدهی تتر است. همین امر باعث میشود که تتر سیستمی کاملا متمرکز باشد که با ادعای آن در تضاد است.
***
این مقاله حاوی توصیه یا پیشنهاد اقتصادی دیجیتال مارک نیست. خطر از دست دادن سرمایه در هر سرمایهگذاری وجود دارد و سرمایهگذار باید پس از مطالعه و تحقیق، تصمیم نهایی را خود اتخاذ کند و مسئولیت تبعات آن را بر عهده بگیرد.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.