سایت فون آرنا بهتازگی رندرهای مفهومی سهبعدی و جذابی از آیفون ۱۱ و سیستمعامل iOS 13 در حالت محیط تاریک رابط کاربری منتشر کرده است.
به نظر میرسد پس از سالها بالاخره سلطهی فناوری LCD بر دنیای گوشیهای همراه به روزهای پایانی خود نزدیک میشود. با کاهش قیمت پیوستهی نمایشگرهای OLED در چند سال گذشته، شرکتهای بیشتری به استفاده از این فناوری، حتی در گوشیهای میانردهی خود روی آوردهاند.
این روند سختافزاری حتی توسعهی برنامههای کاربردی، بازیها و حتی دو سیستمعامل عمدهی گوشیهای همراه را هم تحتتاثیر قرار داده است. باتوجهبه این ویژگی پنلهای OLED که پیکسلهای سیاه در آن بهطورکامل خاموش میشوند، توسعهدهندگان زیادی اکنون به ترکیب «حالت تاریک» (Dark Mode) با فناوری جدید و ویژگیهای مثبت آن میاندیشند.
مقالهی مرتبط:
در گذشته هم برنامهها یا تمهایی وجود داشتند که همهچیز را در گوشیها تیرهتر میکردند، ولی اکنون که OLED کمکم به فناوری رایجی تبدیل میشود، شرکتها به سمت توسعهی رابطهای کاربری متمایل شدهاند که برای استفادهی شبانهی کاربران مناسبتر باشند.
تقریبا همهی شرکتهای بزرگ مثل گوگل، سامسونگ و اپل میخواهند حالت تاریک یا «حالت شب» (Night Mode) را بهصورت پیشفرض به محصولات خود اضافه کنند. استارت این کار در اندروید پای (Android Pie) و One UI سامسونگ زده شده و شایعات زیادی به گوش میرسد مبنی بر اینکه اپل مشغول کار روی حالت مشابهی برای iOS ۱۳ است.
وبسایت فونآرنا با انتشار تصاویری که براساس اطلاعات و شایعات موجود تهیه شدهاند، طراحی احتمالی حالت شب یا حالت تاریک را در iOS 13 در آیفون XI (یا آیفون ۱۱) به تصویر کشیده است.
iOS 13 حالت تاریک اختصاصی خواهد داشت
مقالههای مرتبط:
با نگاهی اجمالی به آیکونوگرافی iOS میتوان بهراحتی متوجه شد این آیکونها که بر مبنای منطق زیباییشناسی رنگی iOS طراحی شدهاند، هیچ تناسبی با حالت تاریک گوشیهای همراه ندارند. بنابراین، آنها دوباره با رعایت همهی ظرافتهای دستورالعملهای اپل طراحی شدند تا ضمن حفظ هویت رنگی خود، با رنگ سیاه زمینه نیز تطابق داشته باشند؛ البته، تمام همهی ویژگیهای آن رعایت نشده است.
بهطور مثال، آیکونهای Mail و Facetime که در نسخههای دیگر بهصورت پیکتوگرامهای سفید در پسزمینهای رنگی دیده میشوند، در اینجا با رنگهای مختلف پر شده و در پسزمینهای تیره قرار گرفتند. این تغییررنگ به حفظ هویت رنگی آنها در iOS کمک میکند و باعث میشود که پیدا کردن آنها در نمایشگر آسانتر باشد و در عین حال، به اصول زیباییشناسی حالت تاریک نیز وفادار ماندهاند. انتظار نمیرود که اپل واقعا به همین روش عمل کند، ولی این سبک طراحی هم بهنظر زیبا است.
تعداد و نحوهی قرارگیری دوربینها، نمایشگر تمام صفحه، ناچ و رنگآمیزی آیکنها در حالت تاریک از نکات سؤال برانگیز آيفون ۱۱ و iOS 13 هستند
چون مردم معمولا پیش از خواب و بلافاصله پس از بیدار شدن و نیز، چندین و چند بار در طول شب به گوشیهای خود سر میزنند، باید کاری کرد که شبکیهی چشم کاربران از آسیب ناشی از خیرهشدنهای طولانی به نمایشگرهای روشن در امان باشد. باتوجهبه شایعات اخیر مبنی بر تصمیم اپل برای استفاده از OLED حتی در محصولات میانردهی خود، بهنظر منطقیتر است که این قابلیت را بهطورمستقیم در خود iOS 13 بگنجانند تا اینکه یک قابلیت جانبی برای آن در نظر بگیرند که بهصورت دستی فعال شود. کاربران زیادی از این تصمیم اپل استقبال کردهاند.
اپل، سال پیش، حالت تاریک را در macOS Mojave معرفی کرد و بهاحتمال خیلی زیاد آن را در iOS بعدی نیز تکرار میکند. حالا که صحبت از این موضوع شد، ذکر این نکته هم قابل تامل است که iOS 13 مهمترین بهروزرسانی برای سیستمعامل گوشیهای همراه اپل است و شاید همراهبا آیفون ۱۱ (iPhone 11) در سپتامبر پیش رو معرفی شود. شاید هم علاقمندان این فرصت را پیدا کنند که زودتر از این تاریخ شاهد انتشار نسخهی بتای آن باشند. iOS 12 دوازدهم سپتامبر سال پیش برای استفادهی همگان منتشر شد، ولی نسخههای بتای آن از ابتدای ژوئن همان سال در اختیار برنامهنویسان و علاقمندان قرار گرفته بود.
آیفون ۱۱ احتمالا سه دوربین اصلی دارد
مقالهی مرتبط:
تا به اینجا فقط دربارهی سیستمعامل صحبت شد. در مورد تغییرات احتمالی مدل بعدی آیفون چطور؟ ماههای گذشته شایعات زیادی به گوش میرسید که حاکی از آن بودند که اپل برای مدل بعدی خود به سه دوربین فکر میکند. هنوز جزئیات آن فاش نشده است، ولی در صورت درست بودن شایعات، بهاحتمال زیاد آیفون بعدی شامل یک دوربین معمولی، یک دوربین با زاویهی باز و یک دوربین تلهفتو باشد.
موضوع کنجکاویبرانگیز دیگر آن است که در آیفون ۱۱، چینش ماژول دوربینهای پشت به چه شکلی خواهند بود. آیا چینش عمودی دوربینها که در آیفون X معرفی شد همچنان حفظ میشود یا اینکه اپل به سبک افقی مدلهای پیشین خود رجوع میکند. انتخاب اپل هرچه که باشد، جالبتر این است که آیا فلش را میتوان داخل لبههای کناری قاب خود دوربین جا داد یا خیر.
دیگر خبری از ناچ نمایشگر نیست؟
آیکونهای رنگی iOS که بر مبنای اصول زیباییشناسی iOS طراحی شدهاند، هیچ تناسبی با حالت تاریک ندارند
منتقدان، بهخاطر وجود یک ناچ یا همان بریدگی نسبتا قابلتوجه در قسمت بالای نمایشگر آيفون ۱۰ بهشدت به طراحی آن تاخته بودند؛ ولی این ناچ از زمان معرفی خود بارها و بارها در محصولات زیادی تکرار شد. حالا بهنظرمیرسد که اهالی این صنعت آمادگی برداشتن یک گام دیگر به سمت استفاده از نمایشگرهای تمام صفحه را دارند؛ نمایشگر تمام صفحه بهمعنی استفاده از دوربین درون یک روزنه داخل نمایشگر است.
شایعات میگفتند که اپل، یا ناچ آیفون بعدی را کوچکتر میکند یا آن را بهطورکامل حذف میکند. کنار گذاشتن کامل آن به این معنی است که اپل باید از دوربینهای پانچ-هول یا دوربینهای زیر نمایشگر استفاده کند. احتمال استفاده از دوربینهای زیر نمایشگر خیلی کم است؛ این فناوری که در حال حاضر وجود دارد، هنوز آمادهی استفاده نیست.
البته احتمال عرضهی آیفونی با دوربین سلفی پانچ-هول کاملا منتفی نخواهد بود. بااینحال، هنوز معلوم نیست که آیا کوپرتینوییها علاقهای به پیوستن به این روند جهانی دارند یا خیر. اگر آیفون بعدی از یک نمایشگر پانچشده استفاده کند، شباهت زیادی با پرچمدار فعلی سامسونگ و سایر محصولات در بازار خواهد داشت. به همین دلیل، در این رندرهای مفهومی ناچ همچنان حفظ و فقط کمی اندازهی آنها کوچکتر شده است.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.