سامسونگ سخت در پی پسگرفتن بازار گوشیهای هوشمند میانرده است؛ ازاینرو، اخیرا با رونمایی A71 و A51 بهشدت برای رقبا خطونشان کشیده است. بااینهمه، بهترین گوشی این رده کدام است؟
سامسونگ که در بازار گوشیهای هوشمند پرچمدار رقیب جدی شرکتی همچون اپل است، در بازار میانردهها غالبا با تولیدکنندگان چینی دستوپنجه نرم میکند. A51 و A71 دو گوشی جدید سامسونگ برای رقابت در این بازار هستند که درحالحاضر، باید با گوشیهای اقتصادی سایر برندهای نامآشنای بازار رقابت کنند.
در این مطلب، دو گوشی سامسونگ گلکسی A51 و A71 را با ردمی K30 شیائومی و آنر ۹ ایکس و نوکیا ۷.۲ مقایسه و ضعفها و قوتهای هریک را بیان میکنیم.
طراحی و نمایشگر
در بحث طراحی، آنچه بیش از موارد دیگر بهچشم میخورد، نحوهی جایگذاری دوربین سلفی و چینش حسگرهای دوربین پشت است. دربارهی دوربین جلو باید گفت گوشی هواوی آنر ۹ ایکس پیشرفتهتر از سایر رقبا عمل کرده است؛ چراکه با تعبیهی دوربین سلفی در بدنه و استفاده از سیستم پاپآپ مکانیکی بریدگی یا حفرهای در نمایشگر ایجاد نکرده است. سامسونگ در دو میانردهی خود از حفره در قسمت بالای نمایشگر کمک گرفته و شیائومی که سلفی دوگانه دارد، دو حسگر را در حفرهای بیضیشکل در کنج سمت راست و بالای نمایشگر قرار داده است. دراینبین، گوشی نوکیا ۷.۲ قدیمیترین تمهید، یعنی ناچ قطرهایشکل را برای تعبیهی دوربین سلفی بهکار گرفته است.
چینش حسگرهای دوربین در پنل پشتی نقش زیادی در تعیین عیار طراحی دستگاهها دارد. در گوشیهای مقایسهشدهی ما، آنر ۹ ایکس طرحی کاملا ساده و مشابه مدلهای قدیمیتر سامسونگ مثلا A50 دارد. درعوض، نوکیا و سامسونگ در گوشیهای خود از طرح متفاوتی استفاده کردهاند. نوکیا دایرهای در وسط و سامسونگ مستطیلی در کنار را برای قرارگرفتن حسگرها در نظر گرفتهاند. شیائومی نیز با ترکیب طراحی آنر ۹ ایکس و نوکیا ۷.۲ به طرحی بینابین رسیده است که در آن چینش ستونی حسگرها در دایرهای متفاوت در وسط خودنمایی میکنند.
برندهی بلامنازع مقایسهی نمایشگرها را باید سامسونگ دانست؛ چراکه فقط A51 و A71 از نمایشگر سوپر AMOLED بهره میبرند و سایر رقبای حاضر در این مقایسه به نمایشگرهای IPS مجهز هستند. باوجوداین، نمایشگر ۱۲۰ هرتز گوشی شیائومی ردمی K30 با پوشش محافظ گوریلا گلس ۵ رقیبی جدی برای گوشیهای سامسونگ بهحساب میآید.
شیائومی ردمی K30
پردازنده
از نظر پردازنده گوشیهای سامسونگ A71 و ردمی K30 بهدلیل بهرهمندی از فناوری ساخت هشتنانومتری در ردهی بالاتری از رقبا قرار میگیرند و بین دیگر گوشیهای موجود، پردازندهی قدیمی اسنپدراگون ۶۶۰ که در نوکیا ۷.۲ بهکار رفته، میتوان ازلحاظ فناوری ساخت و بهینهنبودن هستههای پردازشی در پایینترین رده قرار داد. هستهی Kryo 260 استفادهشده در این پردازنده با وجود قدرت کافی، در مصرف باتری درمقایسهبا رقبا عملکرد مناسبی ندارد.
مقالههای مرتبط:
دوربین
دوربین یکی از بخشهای تعیینکننده هنگام خرید گوشی است. بااینحال، بررسی دوربینها روی کاغذ هیچگاه نمیتواند به کارآمدی بررسی عملی آنها باشد. برای مثال، لنزهای زایس بهکاررفته در نوکیا ۷.۲ میتوانند تمایز خاصی بین کیفیت تصاویر ثبتشده با این گوشی و رقبا ایجاد کنند؛ اما آنچه روی کاغذ مشهود است، این است که سامسونگ در A71 از حسگرهایی با رزولوشن بیشتر استفاده کرده و درست پشتسر آن شیائومی ردمی K30 قرار دارد که از همان نوع و تعداد حسگر بهره برده است.
آنر ۹ ایکس
آنر ۹ ایکس با وجود استفاده از حسگرهای ۴۸ و ۸ و ۲ مگاپیکسلی ضعیفترین دوربین موجود در مقایسهی حاضر را دارد و این موضوع دربارهی دوربین سلفی این محصول با رزولوشن تصویر ۱۶ مگاپیکسل نیز صدق میکند. در بخش سلفی، سامسونگ حسگرهای ۳۲ مگاپیکسلی را برای دو دستگاه خود استفاده کرده است؛ اما ازآنجاکه ردمی K30 از دو حسگر ۲۰ و ۲ مگاپیکسلی برای دوربین جلو استفاده کرده است، میتوان بهدلیل داشتن حسگر تشخیص عمق تصویر و عملکرد بهتر در ثبت تصاویر پرتره آن را در ردهی بالاتری قرار داد.
نوکیا ۷.۲
باتری و قیمت
در مقایسهی باتریها میبینیم که مجددا ردمی K30 و گلکسی A71 دوشادوش هم حرکت میکنند و هر دو محصول با داشتن باتری ۴،۵۰۰ میلیآمپرساعتی و پردازندهی بهینه احتمالا عمر باتری برابری خواهند داشت؛ مگر اینکه سامسونگ بهدلیل داشتن نمایشگر سوپر AMOLED کمی شارژدهی بهتری داشته باشد. درعوض، فناوری شارژ در ردمی ۲۷ واتی است که بر سرعت شارژ در سامسونگ ۲۵ واتی برتری دارد.
در بین گوشیهای مقایسهشده، نوکیا ۷.۲ بهدلیل داشتن باتری ۳،۵۰۰ میلیآمپرساعتی و پردازندهی قدیمی و نهچندان بهینه در مصرف باتری، در انتهای ردهبندی ما قرار میگیرد و A51 و آنر ۹ ایکس که هر دو از باتریهای ۴،۰۰۰ میلیآمپرساعتی بهره میبرند، در جایگاه نسبتا برابری قرار میگیرند، با این تفاوت که پردازندهی سامسونگ کمی بهینهتر عمل میکند.
دربارهی قیمت گوشی که چالشبرانگیزترین بخش بهحساب میآید، طبق معمول اکثر مقایسهها شیائومی در اقتصادیبودن حرف اول را میزند و با برچسب قیمت ۲۱۰ یورویی، بالاتر از همهی گزینههای مشابه خود قرار میگیرد.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.