سونی: نیمی از بازار کنسول‌ها را با پلی استیشن ۵ به دست خواهیم آورد – دیجیتال مارک

 با وجود اینکه مشکلات فراوانی بر سر راه سونی برای تأمین تعداد مورد نیاز پلی استیشن ۵ در بازار وجود دارد؛ اما شرکت ژاپنی توانسته تجربه‌ی بسیار خوبی از فروش کنسول نسل جدید خود داشته باشد. درواقع رقابت بین کنسول‌های ایکس باکس و پلی استیشن در نسل نهم بسیار داغ‌تر از گذشته شده و در این میان هر دو شرکت مایکروسافت و سونی در تلاش هستند با اتخاذ سیاست‌های جدید به پیروزی در نسل نهم کنسول‌های خانگی دست یابند.

در حال حاضر می‌دانیم با وجود مشکلاتی که در تولید پلی استیشن ۵ وجود داشته، این کنسول فروش بسیار خوبی را از زمان عرضه تاکنون تجربه کرده است. پلی استیشن ۵ حتی سریع‌تر از تمام کنسول‌های گذشته‌ی سونی فروش کرده و توانسته رکورد پلی استیشن ۴ را در این زمینه بشکند. میزان تقاضا برای کنسول نسل نهمی سونی آن‌قدر بالا است که به محض به‌روزرسانی موجودی پلی استیشن ۵ در خرده‌فروشی‌ها، تمام آن‌ها در عرض چند دقیقه فروخته می‌شوند.

حال Push Square گزارش می‌دهد در جدیدترین اسناد سونی که جهت ارائه به سرمایه‌گذاران تهیه شده، این شرکت برنامه‌های بلندپروازانه‌ی خود را برای فروش کنسول جدید خود شرح داده است. در یکی از صفحات این اسناد اشاره شده که سهم پلی استیشن ۴ از بازار کنسول‌ها ۴۵ درصد بوده و سونی قصد دارد ازطریق فروش پلی استیشن ۵، آن را بیشتر کرده و بیش از ۵۰ درصد سهم بازار کنسول‌ها را در نسل نهم به دست آورد. در این سند همچنین می‌بینیم که سونی پیش‌بینی می‌کند میزان درآمدش از فروش نسخه‌ی دیجیتالی بازی‌ها در سال‌های آینده افزایش و از فروش نسخه‌ی فیزیکی آن‌ها کاهش یابد.

رشد فروش پلی استیشن 5

در بخش سمت راست برنامه سونی برای کسب سهم بیش از ۵۰ درصدی از بازار کنسول‌ها ز طریق فروش پلی استیشن ۵ در قالب نمودار دایره‌ای نشان داده شده است

البته به نظر می‌رسد که سونی در تصاحب ۵۰ درصد سهم بازار کار سختی در پیش داشته باشد. از طرفی مایکروسافت و ایکس باکس را داریم که از دوران کنسول ایکس باکس وان دچار تغییراتی اساسی شده و حالا با سرویس‌های گیمینگ و استودیوهای زیرمجموعه‌ی متنوع خود، رقیب سرسختی برای سونی به حساب می‌آید. در طرف دیگر نینتندو را داریم که با فروش عالی نینتندو سوییچ ثابت کرده همچنان یکی از ستون‌های اصلی صنعت کنسول‌های بازی به شمار می‌رود.

برنامه‌ی سونی برای کسب سهم بیش از ۵۰ درصدی از بازار خبر خوشی نه‌تنها برای طرفداران پلی استیشن، بلکه برای سایر بازیکنان محسوب می‌شود. رقابت داغی در نسل نهم بین سونی و رقبایش شکل خواهد گرفت و سونی تمام تلاش خود را به کار می‌بندد تا در نسل نهم دست برتر را پیدا کند و این یعنی بازی‌ها و سرویس‌های بهتر برای طرفداران سونی، مایکروسافت و نینتندو.

در گزارش دیگری، سایت خبری VGC به هزینه‌های تولید پلی استیشن ۵ اشاره می‌کند. به نظر می‌رسد سونی توانسته به کاهش هزینه‌ی تولید پلی استیشن ۵ کمک کند و درواقع از این پس با فروش کنسول نسل جدید خود به سود بیشتری نسبت به قبل دست می‌یابد. همه می‌دانند که سونی کنسول پلی استیشن ۵ را تا به امروز فقط با ضرر به فروش می‌رساند و هزینه‌ی تولید دستگاه بیشتر از ۵۰۰ دلار بوده است. اما طبیعتاً با گذر زمان قیمت خرید عمده‌ی قطعات مورد نیاز برای ساخت کنسول پایین می‌آید و این‌گونه کنسول می‌تواند با همان قیمت از قبل مشخص‌شده به سودآوری از فروش نیز دست پیدا کند. قیمت نسخه‌ی استاندارد (با قابلیت اجرای دیسک) پلی استیشن ۵ معادل ۵۰۰ دلار/۵۰۰ یورو/۴۵۰ پوند و قیمت نسخه‌ی دیجیتالی (بدون قابلیت اجرای دیسک) پلی استیشن ۵ معادل ۴۰۰ دلار/۴۰۰ یورو/۳۶۰ پوند است.

اکنون ۸۰ درصد درآمد پلی استیشن سونی حاصل فروش بازی‌ها، لوازم جانبی و سرویس‌های اشتراک PS Now و PS Plus است

جیم رایان، رئیس و مدیر اجرایی پلی استیشن اعلام کرد که در ماه جون/ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی، نسخه‌ی استاندارد پلی استیشن ۵ بدون ضرر فروخته می‌شود. به این معنی که دیگر هزینه‌ی ساخت این کنسول ۵۰۰ دلار برابر با درآمد سونی از فروش هر پلی استیشن ۵ استاندارد شده است. همچنین بعد از آن ماه به ماه هزینه تولید پلی استیشن ۵ کمتر و سود سونی از فروش هر کنسول بیشتر از قبل می‌شود.

جالب‌تر اینکه درصد بسیار زیادی از کنسول‌های پلی استیشن ۵ فروخته شده را مدل استاندارد (دیسک‌خور) تشکیل می‌دهد و مدل دیجیتالی/۴۰۰ دلاری سهم کمتری از بازار کنسول نسل ۹ سونی را به خود اختصاص داده است. جیم رایان می‌گوید طی سال‌های آینده درصد متعلق به پلی استیشن ۵ دیجیتالی بیشتر خواهد شد. اما همواره تعداد مدل‌های استاندارد پلی استیشن ۵ فروخته ‌شده به مراتب بیشتر از پلی استیشن ۵ های دیجیتالی خواهد بود. طی ۶ ماه نخست عرضه‌ی پلی استیشن ۵، دارندگان مدل دیجیتالی در مجموع ۸ درصد بیشتر از دارندگان مدل دیسک‌خور داخل پلی استیشن استور پول خرج کرده‌اند.

جیم رایان از سران بالارده بخش سرگرمی سونی

با همه‌ی این‌ها نیاز سونی به کسب سود از خود کنسول بسیار کمتر از قبل شده است. در سال مالی ۲۰۱۳ میلادی، ۴۸ درصد درآمد پلی استیشن حاصل فروش کنسول‌ها بود. در سال مالی ۲۰۲۰ میلادی فقط ۲۰ درصد از درآمد پلی استیشن را فروش کنسول‌ها تشکیل داد. بااین‌حال کسی انتظار رسیدن خود کنسول پلی استیشن ۵ استاندارد به این سرعت به سودآوری را نداشت. بالاخره چند هفته‌ی قبل مایکروسافت در جلسه‌ی رسمی دادگاه اپیک گیمز در برابر اپل اعلام کرد که فروش ایکس باکس هرگز سودی برای مایکروسافت نداشته است. دنیل احمد مدتی قبل گفت که پلی استیشن ۴ تنها کنسول سونی تا پایان نسل هشتم بود که توانست در بخشی از بازه‌ی زمانی عرضه‌ی خود با سود به فروش برسد. به عقیده‌ی او ایکس باکس سری ایکس/اس هم در آینده بالاخره از جایی به بعد با سود فروخته می‌شود.

این وسط جنس تجارت نینتندو با شرکت سونی و شرکت مایکروسافت تفاوت دارد. زیرا برای مثال کنسول‌های نینتندو سوییچ از همان روز عرضه با سود به فروش رسیدند و نینتندو هرگز حاضر نبود که برای کاهش قیمت، آن‌ها را با ضرر به فروش برساند. سونی در پایان گزارش جدید نوشت که به‌زودی فروش مستقیم کنسول و بازی‌های فیزیکی به گیمرها در اروپا را با گسترش PlayStation Direct به‌شدت بیشتر از قبل می‌کند. از دیگر اخبار بازی منتشرشده مرتبط با سونی طی ساعات اخیر می‌توان به عرضه بازی آنچارتد ۴ برای کامپیوترهای شخصی در آینده اشاره کرد.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه