نتیجه مقایسه دوربین هواوی Y9s، آنر ۹X، گلکسی A51، ردمی نوت ۸ پرو و سایر گوشی‌های میان‌رده – دیجیتال مارک

شرکت‌های مطرح دنیای موبایل تمام توانشان را برای بهبود عملکرد دوربین محصولات خود به‌کار گرفته‌اند تا با قدرت‌نمایی در این بخش، نظر خریداران بیشتری را به خود جلب کنند. این رقابت تا حدی داغ شده است که هرساله شاهد معرفی فناوری‌ و امکانات نوینی در دوربین گوشی‌های هوشمند هستیم. دیجیتال مارک طبق روال همیشگی، در مقاله‌ی حاضر عملکرد دوربین گوشی‌های میان‌رده‌ی محبوب دنیای موبایل را مقایسه است. در این آزمون از ۶ گوشی‌ میان‌رده برند‌های سامسونگ، شیائومی و هواوی استفاده شده است که برچسب قیمتی ۲/۸ تا ۴/۲ میلیون تومان را به‌همراه دارند.

سامسونگ بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌های گوشی‌های هوشمند است که توانایی بسیار بالایی در توسعه‌ی دوربین توانمند برای محصولات خود دارد. پرچم‌داران این شرکت در زمینه‌ی دوربین همواره از بهترین نمونه‌های موجود در جهان هستند. اما این موضوع به‌معنای عملکرد نامناسب گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی سامسونگ نیست. غول دنیای فناوری تلاش زیادی برای تجهیز گوشی‌های هوشمند خود به دوربینی توانمند به‌کار گرفته است که گلکسی A51 را می‌توان به‌عنوان نمونه‌ای مناسب نام برد. این گوشی میان‌رده به دوربین چهارگانه‌ی قدرتمندی مجهز شده است تا نیاز‌های کاربران در این بازه‌ی قیمتی را به بهترین شکل ممکن پاسخ دهد. گلکسی A50s نیز به‌عنوان گزینه‌ی مقرون‌به‌صرفه‌تر در این مقایسه دوربین حضور یافته است.

سامسونگ گلکسی ای ۵۱ / samsung galaxy A51

شیائومی یکی از بازیگران اصلی بخش گوشی‌های هوشمند میان‌رده است. برند اقتصادی ردمی نیز پس از محبوبیت گسترده در بازار‌های مختلف به‌خصوص کشور هند، به‌تازگی به عضوی مستقل تبدیل شد تا از تمرکز بیشتر شیائومی در تولید محصولات خوش‌قیمت اما توانمند را خبر دهد. ردمی نوت ۸ پرو یکی از اولین گوشی‌های جهان بود که به ماژول چهارگانه‌ی دوربین با حسگر اصلی ۶۴ مگاپیکسلی مجهز شده بود تا با وجود برچسب قیمتی اندک، در زمینه‌ی دوربین خود را محصولی منحصر‌به‌فرد نشان دهد. ردمی نوت ۸ نیز به‌عنوان گزینه‌ی ارزان‌تر از ماژول دوربین چهارگانه با حسگر اصلی ۴۸ مگاپیکسلی بهره می‌برد.

هواوی در سال‌های گذشته، توجه ویژه‌ای به دوربین محصولات خود کرده و همکاری با لایکا نیز به رشد درخورتوجه این بخش از گوشی‌های هوشمند هواوی منجر شده است. این شرکت در کنار پرچم‌داران توانمند خود، گوشی‌های میان‌رده‌ی جذابی نیز به بازار عرضه کرده است که در بخش دوربین حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. هواوی Y9s از جدید‌ترین میان‌رده‌های غول فناوری چین است که به‌تازگی نیز وارد بازار ایران شده است و به لطف حسگر ۴۸ مگاپیکسلی و چینش سه‌گانه دوربین، توانایی بالایی در این بخش دارد. دیگر گوشی حاضر در این رقابت، میان‌رده‌ی جدید آنر ۹x است که آن‌ هم به‌تازگی وارد بازار کشورمان شده است. میان‌رده‌ی خوش‌قیمت آنر نیز با ماژول سه‌گانه‌ی دوربین اصلی و حسگر ۴۸ مگاپیکسلی، قادر به ثبت تصاویر بسیار خوبی است.

گوشی‌های ردمی نوت ۸ و ردمی نوت ۸ پلاس توسط شرکت تسک میران برای انجام مقایسه دوربین در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته‌اند.

نکاتی که در آزمون مقایسه دوربین رعایت شدند

برای مشاهده‌ی تصاویر مقایسه‌ در اندازه‌ی اصلی، روی تصاویر کلیک کنید

نام گوشی‌های بررسی به‌شرح زیر است:

  • گوشی ۱: سامسونگ گلکسی A51
  • گوشی ۲: هواوی Y9s
  • گوشی ۳: شیائومی ردمی نوت ۸ پرو
  • گوشی ۴: آنر ۹X
  • گوشی ۵: شیائومی ردمی نوت ۸
  • گوشی ۶: سامسونگ گلکسی A50s

در نظر داشته باشید معیار‌های انتخاب دیجیتال مارک، طبیعی و نزدیک‌بودن تصاویر ثبت‌شده در مقایسه با قاب اصلی و نمونه‌ی مرجع هستند. بااین‌حال، لذت‌بردن از تصاویر کاملا موضوعی سلیقه‌ای است و شاید بسیاری از کاربران تصاویری با رنگ‌های اغراق‌شده و کنتراست بالا را بیشتر بپسندند. به همین دلیل، هدف این مقایسه‌ی دوربین بیش از اینکه انتخاب برترین دوربین گوشی‌های هوشمند باشد، نمایش الگوریتم‌های پردازش تصویر هریک از گوشی‌ها است تا کاربران را پیش از خرید با نحوه‌ی عملکرد هریک آن‌ها آشنا کند.

آزمون‌های دیجیتال مارک بخش‌های محدودی از قابلیت‌های گوشی‌های هوشمند را مقایسه می‌کند. در نظر داشته باشید که قابلیت‌های بیشتر گوشی‌های هوشمند مانند ماژول مخصوص دوربین ماکرو، لنز واید، پانوراما، ضبط کلیپ‌های صحنه آهسته، تایم لپس و حالت عکاسی رنگ‌آمیزی نوری، می‌تواند در بسیاری از شرایط آزادی عمل بیشتری به کاربران ارایه دهد. 

درادامه، توجه شما را به جمع‌بندی نتایج مقایسه‌ی دوربین پرچم‌داران دنیای موبایل از نگاه کارشناسان دیجیتال مارک و کاربران دعوت می‌کنیم. نام‌های درج‌شده در هر سطر به‌ترتیب عملکرد خود یا رأی کسب‌شده قرار گرفته‌اند.

مشخصاتانتخاب دیجیتال مارک
آزمایش ۱شیائومی ردمی نوت ۸
آزمایش ۲شیائومی ردمی نوت ۸ پرو
آزمایش ۳شیائومی ردمی نوت ۸
آزمایش ۴شیائومی ردمی نوت ۸ پرو
آزمای‍ش ۵هواوی Y9s
آزمایش ۶آنر ۹X، سامسونگ گلکسی A51
آزمایش ۷سامسونگ گلکسی A51
آزمایش ۸سامسونگ گلکسی A50s
آزمایش ۹شیائومی ردمی نوت ۸

آزمایش اول

دقت ثبت رنگ از مهم‌ترین مشخصه‌‌های دوربین‌های عکاسی است. شرکت‌های بزرگ این عرصه برای افزایش دقت‌ رنگ، سال‌ها الگوریتم‌های پردازش سیگنال خود را توسعه‌ می‌دهند و به‌طور پیوسته آن را کالیبره‌ می‌کنند. در این آزمایش، به‌دنبال گزینه‌ای با نزدیک‌ترین رنگ‌های ثبت‌شده در شرایط نوری طبیعی در مقایسه با نمونه‌ی مرجع باشید. رنگ برگ درختان و وسایل ورزشی و زمین می‌تواند معیار مناسبی برای بررسی دقت گوشی‌ها در این آزمایش باشد.

انتخاب دیجیتال مارک: شیائومی ردمی نوت ۸ (گوشی پنجم)

در آزمون اول تنها دقت مناسب ثبت رنگ‌ها مد نظر است؛ اغراق در عملیات شفاف‌سازی (sharpening) به وضوح در برخی تصاویر مانند شیائومی ردمی نوت ۸ پرو (گوشی سوم) دیده می‌شود. هواوی Y9s (گوشی دوم) و آنر ۹X (گوشی چهارم) دقت خوبی در ثبت رنگ‌ها به‌خصوص رنگ سبز چمن مصنوعی نداشتند. با این حال به اعتقاد دیجیتال مارک شیائومی ردمی نوت ۸ (گوشی پنجم) بهترین عملکرد را در این بخش از خود به‌جای گذاشته است.

آزمایش دوم

در آزمایش اول، به دقت ثبت رنگ در شرایط نوری مساعد و منبع طبیعی نور پرداخته شده است. در این شرایط، برخی الگوریتم‌های پردازشی موبایل به‌منظور تزریق رنگ و لعاب به تصاویر، بیش‌از‌حد شفاف‌سازی (Sharpening) می‌کنند و کنتراست را در مرز سوژه‌ها افزایش می‌‌دهند که درنتیجه، به تصویری مصنوعی منجر می‌شود. ثبت طبیعی رنگ از دیگر نکات الزامی این آزمایش است که دوربین‌ موبایل‌های موجود در این مقایسه، باید برای رسیدن به آن تلاش کنند.

انتخاب دیجیتال مارک: شیائومی ردمی نوت ۸ پرو ( گوشی سوم)

پیش‌تر و در مقایسه دوربین گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار نیز شاهد شکست آن‌ها در ثبت مناسب سوژه‌ی بالا بودیم. افزایش بیش از حد نوردهی و کنتراست تصویر، بزرگ‌ترین مشکل گوشی‌های هوشمند است که باعث می‌شود تصویر نهایی با وجود زیباتر شدن، اما از واقعیت فاصله‌ی زیادی بگیرد. گوشی‌های میان‌رده‌ی این مقایسه نیز در آزمون بالا همگی شکست خوردند. با این حال در این بین شیائومی ردمی نوت ۸ پرو تصویر نزدیک‌ترین به مرجع را ثبت کرده است.

آزمایش سوم

آزمایش سوم دقت رنگ‌های ثبت‌شده در شرایط نوری مساعد و منبع مصنوعی را بررسی کرده است. دوربین‌های موبایل باید بتوانند نزدیک‌ترین رنگ در مقایسه با نمونه‌ی مرجع را ثبت کنند. نبود اغراق در میزان رنگ‌ها و کنتراست تصویر مهم‌ترین مؤلفه‌های این آزمایش است.

مقایسه دوربین گوشی های میان رده

انتخاب دیجیتال مارک: شیائومی ردمی نوت ۸ (گوشی پنجم)

آزمون سوم نیز به بررسی دقت ثبت رنگ‌ها و در منابع نور مصنوعی پرداخته است. در این آزمون محصولات شیائومی بهترین عملکرد را از خود نشان دادند. با این حال شیائومی ردمی نوت ۸ (گوشی پنجم) به‌طور کلی و در بیشتر سوژه‌ها رنگ‌های طبیعی‌تری را ثبت کرده است.

آزمایش چهارم

در آزمایش پنجم، عملکرد حسگر و الگوریتم پردازش تصاویر در شرایط نوری تاریک و درنتیجه‌ی ایزو زیاد بررسی شده است. گزینه‌ای که بتواند رنگ‌ها را درکنار حفظ مناسب جزئیات و حذف مؤثر نویز دقیق ثبت کند، برترین عملکرد را خواهد داشت. برای کمک به مقایسه، برش ۲۰۰ درصدی از تصویر تهیه شده است که درادامه‌، می‌توانید مشاهده کنید.

تصویر برش‌خورده

انتخاب دیجیتال مارک: شیائومی ردمی نوت ۸ پرو (گوشی سوم)

باتوجه به پیشرفت روزافزون الگوریتم‌های پردازش تصویر و افزوده شدن حالت عکاسی Night، شاهد عملکرد عالی گوشی‌های هوشمند هستیم که آزمون بالا گواهی بر این مدعی است. گوشی‌های میان‌رده‌ی کنونی تصاویر بهتری نسبت به پرچم‌داران دو سه سال پیش ثبت می‌کنند. در آزمون چهارم، به‌طور کلی شیائومی ردمی نوت ۸ پرو (گوشی سوم) بهترین عملکرد را از خود نشان داده است. گلکسی A51 (گوشی اول) نیز تصویر مناسبی را ثبت کرده، اما اغراق در افزایش کنتراست منجر به بروز مشکلاتی در برخی سوژه‌های به‌خصوص عروسک میمون شده است.

آزمایش پنجم

باتوجه‌ به علاقه‌ی بسیار کاربران به شبکه‌های اجتماعی و درنتیجه سبک عکاسی پرتره، دوربین‌های موبایل قابلیت‌های ویژه‌ای در‌این‌زمینه معرفی کرده‌اند. در این آزمایش که در شرایط نوری مساعد و با منبع نور مصنوعی انجام شده است، ثبت جزئیات مناسب، رنگ طبیعی پوست مهم‌ترین مواردی است که باید برای مقایسه در نظر داشته باشید. 

انتخاب دیجیتال مارک: هواوی Y9s (گوشی دوم)

رنگ نزدیک‌تر پوست و جزئیات خوب تصویر ثبت شده توسط هواوی Y9s (گوشی دوم) باعث شده است تا گزینه‌ی برتر آزمون ثبت تصاویر پرتره در شرایط نوری مناسب لقب بگیرد.

آزمایش ششم

در این آزمایش ثبت تصاویر پرتره در شرایط نوری ضعیف بررسی شده است. ناگفته نماند فلاش گوشی‌ها برای بررسی توانایی آن‌ها در کنترل نویز غیرفعال شده است. ارائه‌ی تصویری رضایت‌بخش با کنترل مناسب نویز و حفظ جزئیات در کنار رنگ طبیعی پوست، مؤلفه‌های اصلی این آزمایش هستند که کاربران باید آن‌ها را بررسی کنند.

انتخاب دیجیتال مارک: آنر ۹X (گوشی پنجم)

در آزمون ثبت تصاویر پرتره در شرایط نوری تاریک، آنر ۹ ایکس (گوشی چهارم) موفق به کنترل مناسب نویز و ثبت سطح خوبی از جزئیات شده است. البته گلکسی A51 (گوشی اول) نیز در کنار ثبت خوب جزئیات، رنگ پوست را نیز نزدیک‌تر از رقبای خود به نمونه‌ی مرجع ثبت کرده است. با این حال اغراق در شارپ کردن تصویر جهت بهبود سطح جزئیات، باعث شده است تا تصویر گلکسی A51 کمی غیرطبیعی‌ به‌نظر برسد.

آزمایش هفتم

آزمون هفتم به بررسی توانایی الگوریتم گوشی‌های مذکور در ثبت تصاویر پرتره با ایجاد جلوه‌ی بوکه طبیعی اختصاص یافته است. به‌دلیل تفاوت زیاد نحوه‌ی عملکرد گوشی‌های هوشمند موجود در این مقایسه در ثبت تصاویر پرتره با لنز‌های مخصوص این کار در دوربین‌های حرفه‌ای (اختلاف فاحش فاصله‌ی کانونی) این آزمون فاقد تصویر مرجع است. در این آزمایش باید ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی طبیعی درکنار تشخیص مناسب سوژه و پس‌زمینه به‌عنوان ملاک در نظر گرفته شود.

مقایسه دوربین گوشی های میان رده

انتخاب دیجیتال مارک: گلکسی A51 (گوشی اول)

در آزمون ثبت تصاویر پرتره و ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی، گوشی‌های میان‌رده در مقایسه با براداران پرچم‌دار خود از نقطه‌ی ضعف بزرگی بهره می‌برند؛ عدم توانایی استفاده از دوربین تله‌فوتو و ایجاد جلوه‌ی بوکه. این موضوع منجر به ثبت نامناسب گِردی صورت و در نهایت غیرطبیعی شدن بوکه و عکس نهایی می‌شود. جدا از نکته‌ی مذکور، محصولات به‌کار رفته همگی عملکرد خوبی در جداسازی سوژه از پس‌زمینه داشتند. با این حال در این بین گلکسی A51 (گوشی اول) مرزبندی دقیق‌تری (به‌خصوص در بخش مو و دسته‌ی عینک) ایجاد کرده است و جلوه‌ی بوکه‌ی روان آن نیز به طبیعی‌تر شدن عکس کمک شایانی کرده است.

آزمایش هشتم

دوربین‌های سلفی یکی از مهم‌ترین بخش‌های دوربین‌ گوشی‌های هوشمند را تشکیل می‌دهد. این موضوع به تعبیه‌ی حسگر‌ و لنز‌های توانمندی در این بخش منجر شده است. درهمین‌ زمینه، آزمایش ۸ و ۹ این مقایسه‌ی دوربین به بررسی عملکرد دوربین‌های سلفی اختصاص یافته است. در نظر داشته باشید برای ثبت بیشترین میزان از جزئیات، قابلیت زیبا و شفاف‌سازی پوست در تمامی گوشی‌های غیرفعال شده است. ثبت رنگ طبیعی پوست درکنار جزئیات مناسب، معیارهای اصلی این آزمایش است که طبق آن‌ها باید توانمند‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

انتخاب دیجیتال مارک: گلکسی A50s (گوشی ششم)

در آزمون ثبت عکس سلفی در شرایط نوری مناسب، گلکسی A50s با رنگ نزدیک‌تر به مرجع و سطح خوب جزئیات، برنده‌ی آزمون لقب گرفته است.

آزمایش نهم

این آزمایش عملکرد دوربین سلفی در شرایط نوری تاریک را بررسی کرده است. در این حالت، کنترل مناسب نویز درکنار حفظ جزئیات و رنگ طبیعی پوست، وظایف اصلی دوربین‌‌ها است. نمونه تصاویر این آزمون جهت قابلیت مقایسه دقیق‌تر به‌خصوص برای بررسی میزان نویز و جزئیات، بزرگ‌نمایی شده‌اند.

انتخاب دیجیتال مارک: شیائومی ردمی نوت ۸ (گوشی پنجم)

در آزمون عکس‌برداری سلفی و شرایط نوری تاریک، هیچ یک از گوشی‌های حاضر در مقایسه موفق به ثبت رنگ طبیعی پوست نشدند. با این حال می‌توان تصویر ثبت‌شده توسط ردمی نوت ۸ را بهترین نمونه در آزمون بالا دانست.

نظر شما در رابطه با عملکرد هر یک از گوشی‌های حاضر در این بررسی چیست؟ کدام گوشی هوشمند پس از مشخص شدن نام‌ها و نتایج، شگفتی شما را به ارمغان آورد؟ دیدگاه خود را با ما و دیگر کاربران در میان بگذارید.

شما می‌توانید برای اطلاع از قیمت روز گوشی و مشخصات فنی و مقایسه‌ی محصولات مذکور از بخش محصولات دیجیتال مارک استفاده کنید. در این بخش، گالری تصاویر رسمی و اخبار و مقالات مرتبط و پاسخ به پرسش‌های رایج درباره‌ی این محصولات دردسترس شما است.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه