هوآوی قصد دارد گوشی هوشمند با نمایشگر تاشو را پیش از سامسونگ عرضه کند – دیجیتال مارک

هواوی در تلاش است تا نمایشگر انعطاف‌پذیر خود را پیش از سامسونگ بسازد و آن را در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار دهد.

روزنامه‌ی Nikkei، هفته‌ی گذشته گزارشی از چین منتشر کرد که در آن ادعا شده بود هواوی با جدیت تمام مشغول کار روی پنل‌های OLED انعطاف‌پذیر است و قصد دارد گوشی هوشمند انعطاف‌پذیر خود را پیش از سامسونگ به بازار عرضه کند. این نخستین بار نیست که چنین اخباری در مورد Huawei منتشر می‌شود. چند ماه پیش هم به دلیل انتشار خبری مشابه، شرکت چینی و برنامه‌هایش مدتی نقل محافل فناوری شدند.

در سوی دیگر این رقابت، Samsung قرار دارد. غول کره‌ای که به لطف بخش سامسونگ دیسپلی، مدت‌ها است که پیشگام عرصه‌ی طراحی و تولید نمایشگر در دنیا است، چندی پیش اعلام کرد که موفق به ساخت نخستین نمایشگر فوق منعطف و مستحکم موبایل شده است. این نمایشگر که طبق ادعای سامسونگ دارای مقاومت و پایداری بسیار بالایی است، تست‌های گوناگونی را پشت سر گذاشته و در آینده به بازار عرضه خواهد شد. ظاهرا هواوی قصد دارد با استفاده از پنل‌های OLED منعطف کمپانی چینی BOE، نخستین گوشی‌های هوشمند انعطاف‌پذیر جهان را در تعداد بسیار محدود به بازار عرضه کند. تحلیلگران معتقدند این گوشی‌های هوشمند احتمالا تا سال آینده عرضه خواهند شد.

گوشی تاشو

BOE که تا سال ۱۹۹۳ با نام شرکت الکترونیک شرقی پکن (Beijing Oriental Electronics) شناخته می‌شد، حتی برای بسیاری از علاقه‌مندان فناوری هم نامی ناآشنا است. بخش تولید نمایشگر BOE، طی سال‌های اخیر به سرعت رشد کرده است، تا جایی که این شرکت حتی مسئولیت تولید برخی از پنل‌های LCD‌ آیفون را هم بر عهده دارد. هدف بعدی BOE، روی آوردن به تولید و نوآوری در زمینه‌ی پنل‌های OLED است. به همین دلیل هواوی قصد دارد برای تامین نمایشگر‌های OLED انعطاف‌پذیر مورد نیاز خود، با این شرکت هم‌وطن همکاری کند. بسیاری بر این عقیده‌اند که نمونه‌های اولیه‌ی گوشی-تبلت‌های هیبریدی نمایش داده شده از سوی BOE هنوز پختگی لازم را ندارند. در ویدیوی زیر، می‌توان یکی از این نمونه‌ها را مشاهده کرد.

به نظر می‌رسد هواوی برخلاف سامسونگ، حاضر است تن به استفاده از نمونه‌های ناکامل و ناپخته هم بدهد. تجربه‌ی چند سال اخیر نشان می‌دهد که هیچ چیز به اندازه‌ی «اول شدن»، عطش این غول چینی را فرو نمی‌نشاند. در سال ۲۰۱۴ شایعاتی مبنی بر تصمیم اپل برای ارائه‌ی نسخه‌ای از آیفون ۶ با محافظ صفحه‌ای از جنس یاقوت کبود منتشر شد. پیش از مشخص شدن صحت و سقم این شایعه، هواوی به سرعت دست به کار شد و به امید شکست دادن آیفون، بلافاصله نسخه‌ای از پرچمدار خود یعنی P7 را مجهز به یاقوت کبود و به صورت بسیار محدود به بازار عرضه کرد. پس از چند هفته با رونمایی از آیفون ۶ بدون کریستال یاقوت کبود، مشخص شد که اپل از ابتدا چنین قصدی نداشته است و کسب مقام اول توسط هواوی نیز خیلی زود از خاطرها محو شد. سال بعد در پی شنیده شدن زمزمه‌هایی مبنی بر تصمیم اپل برای استفاده از قابلیت فورس‌تاچ در آیفون ۶s، هواوی مجددا دست به کار شد و چند هفته پیش از رونمایی آیفون، نسخه‌ای از میت اس را به فورس‌تاچ مجهز کرد که مجددا با عرضه‌ی بسیار محدود و تجربه‌ی کاربری ضعیف همراه بود.

مقاله‌های مرتبط:

به نظر می‌رسد هواوی قصد دارد امسال هم رویه‌ی سال‌های قبل خود را ادامه دهد. غول چینی قصد دارد به کمک BOE و با طی کردن یک چرخه‌ی توسعه‌ی بسیار سریع، هرچه زودتر، حتی به صورت ناقص به فناوری نمایشگر انعطاف‌پذیر دست یافته و تنها برای شناخته شدن به عنوان نخستین عرضه‌کننده‌ی گوشی هوشمند انعطاف‌پذیر، آن را به دست مشتریانش برساند. در سوی دیگر این رقابت سامسونگ قرار دارد که از چند سال پیش زمزمه‌ی عرضه‌ی گوشی با صفحه‌نمایش انعطاف‌پذیر از سوی آن به گوش می‌رسد. غول کره ای با هزینه و تلاش بسیار در بخش تحقیق و توسعه، در پی رسیدن به نمونه‌ای بی‌نقص از این نمایشگر‌ها است و حتی اگر مجبور شود باز هم عرضه‌ی گوشی انعطاف‌پذیر خود را به تعویق می‌اندازد؛ اما هرگز به ارائه‌ی تجربه‌ی کاربری محدود یا ناقص راضی نمی‌شود.

صرف‌نظر از زیبایی و جذابیت خاصی که یک گوشی انعطاف‌پذیر می‌تواند داشته باشد، سایر مزایای آن نیز بسیار بدیهی و آشکار است، اما دلایلی منطقی نیز برای تردید داشتن به موفقیت آن وجود دارد. مثلا از نظر طراحی و ظاهر، بدون شک هر نوع طراحی انعطاف‌پذیر موجب افزایش چشمگیر ضخامت دستگاه می‌شود. با وجود افزایش ضخامت، به دلیل طراحی انعطاف‌پذیر، حجم باتری قابل تعبیه در بدنه کاهش می‌یابد، در حالی که نمایشگر بزرگ‌تر شده و نیازمند انرژی بیشتر است. بسیار بعید به نظر می‌رسد که نسل اول گوشی‌های هوشمند انعطاف‌پذیر بتوانند در زمینه‌های مختلف (به خصوص در بحث کیفیت نمایشگر) عملکردی به خوبی پرچمداران قدرتمند امروزی داشته باشند.

گوشی تاشو

علاوه بر مشکلات سخت‌افزاری، برخی معضلات نرم‌افزاری نیز سر راه توسعه‌ی گوشی‌های هوشمند انعطاف‌پذیر قرار دارد. مثلا این دستگاه‌ها نیازمند رابط کاربری جدید و قابل انعطافی هستند که بتواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بدون کاستن از کیفیت تجربه‌ی کاربری، به تغییر اندازه‌ی نمایشگر پاسخ دهد. تجربه‌ی کار با نرم‌افزار این دستگاه‌ها باید فراتر از سایر گوشی‌های هوشمند باشد. آیا هواوی و سامسونگ که تخصصشان در حوزه ی سخت‌افزار است، می‌توانند چنین تجربه‌ی نرم‌افزاری خوشایندی را برای کاربران به ارمغان بیاورند؟

وبسایت ورج به سراغ مسئولان هواوی رفته و در این مورد از آن‌ها پرسیده است. مطابق انتظار، مسئول مربوطه حتی صحت کلی ماجرا را هم تایید نکرده است. پاسخ او کاملا حساب‌شده و فاقد هرگونه اطلاعات است:

ما در مورد شایعات، گمانه‌زنی‌ها و نقشه‌ی راه آینده هیچ صحبتی نداریم.

به نظر شما برنده‌ی این رقابت کیست؟ آیا برنده می‌تواند مسیر تکامل گوشی‌های هوشمند را به کلی دگرگون کند؟ دیدگاه خود را با ما و سایر دوستانتان در دیجیتال مارک به اشتراک بگذارید.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



admin
ارسال دیدگاه