وضعیت قرمز برای هوای تهران؛ استاندار باید تصمیم بگیرد – دیجیتال مارک

به گزارش ایسنا، براساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، درحال حاضر کیفیت هوای تهران با شاخص میانگین ۱۶۲ در شرایط ناسالم برای همه افراد است همچنین کیفیت هوا تقریبا در تمامی ایستگاه‌های سنجش در مناطق مختلف پایتخت در وضعیت قرمز قرار دارد. در این شرایط این شرکت نسبت به خودداری از ترددهای غیرضروری تأکید کرده است.

 آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در حال‌ حاضر کیفیت هوا در ایستگاه‌های اقدسیه (منطقه ۱)، پونک، پیروزی (منطقه ۱۳)، تربیت مدرس (منطقه ۶)، ستاد بحران (منطقه۷)، شادآباد (منطقه ۱۸)، شریف (منطقه ۲)، شهرداری منطقه ۲۰، شهرداری منطقه ۲، شهرداری منطقه ۴، شهرداری منطقه ۱۰، شهرداری منطقه ۱۱ و شهرداری منطقه ۲۱ ناسالم برای همه افراد است.

علاوه بر این کیفیت هوا در برخی ایستگاه‌های دیگر ازجمله شهرداری منطقه ۲۲، پارک رازی (منطقه ۱۱)، پارک سلامت (منطقه ۱۷)، پارک شکوفه (منطقه ۱۴)، پاسداران (منطقه ۳)، دانشگاه تهران (منطقه ۶)، دانشگاه شهید بهشتی (منطقه ۱)، شهرداری منطقه ۱۵ و شهرک چشمه (منطقه ۲۲) برای همه افراد ناسالم گزارش شده است. تنها دو ایستگاه کیفیت هوا ازجمله ایستگاه‌ شهرداری منطقه ۱۵ و گلبرگ (منطقه ۸) بیانگر هوای ناسالم برای گروه‌های حساس هستند.

شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود. بر اساس این تقسیم‌بندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا “پاک”، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا “قابل قبول(سالم) یا متوسط”، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا “ناسالم برای گروه‌های حساس”، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا “ناسالم برای همه گروه‌ها”، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا “بسیار ناسالم” و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا “خطرناک” است.

همچنین روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با صدور اطلاعیه‌ای از اوج‌گیری آلودگی هوا و قرار گرفتن کیفیت هوای تهران در شرایط ناسالم برای همه خبر داد و از عموم شهروندان درخواست کرد که از ترددهای غیرضروری در سطح شهر اکیداً خودداری کنند.

در اطلاعیه روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران آمده است:

 شاخص ۲۴ ساعت گذشته کیفیت هوای تهران ۱۶۵ بوده است همچنین از ابتدای سال جاری امروز (۱۰ دی) اولین روزی است که به علت افزایش آلاینده ذرات معلق، شاخص کیفیت هوا به شرایط ناسالم برای همه رسیده و این در شرایطی است که از ابتدای سال تنها دو روز ( طی روزهای ۲۶ تیر و اول مرداد) شرایط ناسالم برای همه را شاهد بودیم که البته آلودگی هوا طی هر دو روز به دلیل افزایش آلاینده «ازن» بود. در حال حاضر با توجه به انباشت آلاینده‌ها، کیفیت هوا در بیشتر مناطق تهران در محدوده ناسالم قرار دارد و عدم وزش باد مؤثر سبب تجمع آلاینده‌ها شده است و کیفیت هوا در بیشتر نواحی در وضعیت نامطلوب خواهد ماند همچنین با افزایش ترافیک شامگاهی، تداوم وضعیت ناسالم در بیشتر مناطق تهران دور از انتظار نیست.

روابط عمومی شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پایان اطلاعیه خود مجدد از عموم شهروندان ساکن در ۲۲ منطقه تهران درخواست کرده است که تا جای ممکن – به جز موارد ضروری – از منازل خود خارج نشوند.

مدیریت آلودگی هوای تهران است

عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط زیست در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت:

امروز وضعیت آلودگی هوای تهران برای همه اقشار قرمز است و در این شرایط استاندار تهران باید بر اساس اختیارات خود تصمیم بگیرد. در چنین شرایطی باید از رفت‌و‌آمد خودروهای دیزلی جلوگیری و فعالیت نیروگاه‌ها کنترل شود. ما نمی‌توانیم به صرف اینکه برق می‌خواهیم تولید کنیم و گاز نداریم، مازوت دهیم و هوای شهر را به این روز بیندازیم. ستاد ملی مقابله با کرونا در این زمینه شنبه تصمیماتی اتخاذ کرد و دادستان تهران صراحتا اعلام کرد هیچکس حق ندارد قانون را زیر پا بگذارد. در تهران قانون هوای پاک در حال زیر پا گذاشته شدن است و مسئول رسیدگی به آن دادستانی کل است.

 سوخت مازوت در افزایش آلایندگی بسیار مؤثر است

به گزارش تسنیم؛ هرساله با ورود به فصولِ سرد سال و آغاز روند کاهش دما در کلان‌شهرها، از جمله تهران، این شهر با معضل آلودگی هوا بیش‌ازپیش دست به گریبان می‌شود، در این میان یکی از کانون‌های بزرگ انتشار آلاینده در شهر تهران نیز نیروگاه‌ها هستند که در برخی مواقع با مصرف سوخت “مازوت” به‌جای گاز باعث تشدید آلودگی هوای تهران می‌شوند. از طرف دیگر با توجه به قرارگیری در فصول سرد سال شاهد پدیده‌ای به‌نام “وارنگی هوا” نیز هستیم که بر شدت آلودگی هوا در کلان‌شهرهای کشور، به‌خصوص شهر تهران می‌افزاید اما نکته قابل تأمل در این زمینه، سوخت نیروگاه‌هاست، زیرا با شدت گرفتن مصرف گازِ خانگی، نیروگاه‌‌ها نیز برای تأمین برق مورد نیاز، مجبور به استفاده از سوخت “مازوت” هستند که آثار مخرب و بلندمدتی برای هوای شهرها به‌دنبال دارد.

سید مهدی میرزایی‌قمی رئیس “مرکز هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست” با انتقاد از استفاده نیروگاه‌ها از سوخت آلاینده “مازوت” به‌خصوص در فصول سرد سال، اظهار کرد:

تأکید ما در سازمان محیط زیست این است که نیروگاه‌ها و صنایع سنگین اصلاً از سوخت مازوت استفاده نکنند. گاهی اوقات کمبود سوخت و افت فشار گاز باعث می‌شود سوخت زیان‌آور مازوت در نیروگاه‌‌ها و کارخانه‌ها جایگزین گاز طبیعی شود البته نیروگاه‌ها نیز بعضاً ناچار به استفاده از این سوخت هستند زیرا تولید برق کشور نباید متوقف شود.

 یکی از مهم‌ترین راهکارهای استفاده نکردن از سوخت مازوت در نیروگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ، کاهش مصرف گاز در خانه‌ها است. مردم باید در فصولِ سرد سال نسبت به صرفه‌جویی در گاز طبیعی اهتمام بیشتری داشته باشند تا نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها نیز مجبور به استفاده از سوخت‌‌های جایگزین از جمله مازوت نباشند.

از اوایل مهر ماه امسال، نشست‌هایی را با وزارت نیرو و شرکت گاز در زمینه یافتن راهکارهایی برای جلوگیری از به‌کارگیری سوخت مازوت در نیروگاه‌ها داشته‌ایم که این جلسات همچنان ادامه دارد.

حدود ۲۰ درصد از نیروگاه‌های کشور از سوخت مازوت استفاده می‌کنند، افزود: ما در سازمان محیط زیست تلاش می‌کنیم این میزان روند کاهشی داشته باشد زیرا سوخت مازوت، سوختی سرطان‌زا و برای سلامتی انسان‌ها مضرّ است بنابراین باید روندی برای استفاده نکردن از سوخت در نیروگاه‌ها و کارخانه‌ها در پیش گرفته شود.

در تلاش هستیم با پیدا کردن راهکارهایی، نیروگاه‌ها و کارخانه‌های بزرگ، حتی‌الامکان در فصول سرد سال که شاهد وارونگی هوا و ساکن بودن آن هستیم، از سوخت مازوت استفاده نکنند اما همچنان بهترین راهکار صرفه‌جویی در مصرف گاز خانگی از سوی مردم است.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه