با ادامهی روند افزایش قیمت گوشیهای پرچمدار توسط سامسونگ و اپل، به نظر میرسد روند بازارهای جهانی در حال تغییر است. برخی آمارها نشان میدهند که کاربران در حال روی آوردن به رقبای ارزانتر این گوشیها هستند.
چند سال پیش، بهترین گوشیهای هوشمند در بازار حدود ۵۰۰ یا ۶۰۰ دلار قیمت داشتند. اما اکنون اوضاع تغییر کرده است. بهترین گوشیها از شرکتهای برتر سامسونگ و اپل در حالحاضر دوبرابر اعداد قبلی قیمتگذاری میشوند؛ گزارشهای جدید نشان میدهند که مشتریان از این اوضاع خسته شدهاند. براساس گزارش گارتنر (شرکت پیشرو در زمینهی تحقیقات آماری و مشاورهی کسبوکار)، برندهای نوظهور چینی بهلطف قیمتهای نسبی پایین و بهبود طراحی محصولاتشان در حال رشد هستند.
اگرچه اپل در پی کاهش فروش اخیر اعلام تعداد فروش آیفون را متوقف کرده است، سامسونگ و اپل همچنان رتبههای اول و دوم تعداد تولید گوشیهای هوشمند را در اختیار دارند. گارتنر تخمین میزند که اپل ۶۴.۵ میلیون در فصل چهارم ۲۰۱۸ فروش داشته که در حدود ۱۲ درصد از سال پیش از آن کمتر است. تیم کوک به سرمایهگذاران اعلام کرده است که درآمد آیفون ۱۵ درصد کاهش داشته که سقوط شدیدی محسوب میشود؛ اما شرکت انتظار آن را داشته است. سامسونگ هم کاهش ۱۱ درصدی درآمد را در پایان سال گذشته اظهار کرد و در مورد ادامهی این روند هشدار داده است.
از طرف دیگر، شرکتهای جدید چینی گوشیهای هوشمند در حال پیشروی هستند. گارتنر پیشبینی میکند سهم هواوی از بازار به ۱۵ درصد رسیده که ۴ درصد بیش از سال گذشته است. این مقدار آنها را دقیقا پشتسر سامسونگ با ۱۷ درصد و اپل با ۱۶ درصد سهم بازار قرار میدهد. هواوی گوشیهایی با محدودههای قیمتی متفاوتی تولید میکند، اما معمولا حداقل چند صد دلار از تولیدات سامسونگ و اپل ارزانتر هستند.
جالب آن است که این رشد هواوی دقیقا در زمان تحقیقات شدید ایالات متحده از این شرکت به وقوع پیوسته است. این شرکت و مدیر مالیاش بهدلیل نقض تحریمهای ایران جریمه شدهاند و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا از احتمال وجود تکنولوژیهای جاسوسی چینیها در تجهیزات شبکهی هواوی ابراز نگرانی کردهاند. هرچند در آمریکا سهم کوچکی از بازار هواوی وجود دارد. آخرین تلاش این شرکت جهت ورود پرچمدار خود به بازار آمریکا پس از آنکه AT&T و Verizon ارائه Mate 10 را با دستور کنگره متوقف کردند با شکست مواجه شد.
مقالههای مرتبط:
مشتریان بهدنبال جایگزینهای ارزانتر برای گوشیهایی که هر روز قیمت بالاتری به خود میگیرند هستند و هواوی هم تنها شرکتی نیست که گزینههای مناسبی برای ارائه دارد. سایر شرکتهای چینی مانند اوپو، شیائومی و ویوو هم که سختافزار قابل رقابت با سامسونگ و اپل با قیمتی بسیار پایینتر عرضه میکنند در حال صعود هستند. همچنین، گارنتر اعتقاد دارد که تمایل و تعصب مصرفکنندگان هم به برندها در حال تغییر است. به شکل روزافزونی افراد بیشتری از داشتن گوشی شیائومی احساس غرور میکنند، همانطور که پیش از این نسبت به دستگاههای اپل چنین حسی داشتند. فروش گوشیهای ۱۰۰۰ nلاری شاید بهطور کامل کسبوکار شرکتهای بزرگ را تهدید نکند& اما استراتژی پایداری هم نیست. هرچند به نظر میرسد سامسونگ با تصمیم عرضهی گوشی تاشدنی ۲۰۰۰ دلاری گلکسی فولد متفاوت میاندیشد.
این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد
بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.