گوشی های تاشدنی؛ آنچه از دنیای موبایل در سال ۲۰۱۹ انتظار داریم – دیجیتال مارک

سال ۲۰۱۹ می‌تواند سال گوشی‌های تاشدنی باشد؛ در این مقاله با گوشی‌های تاشدنی که برای ۲۰۱۹ در انتظارشان هستیم آشنا می‌شویم.

بر کسی پوشیده نیست که گوشی‌های تاشدنی در آستانه‌ی حضور در بازار هستند. بسیاری از شرکت‌ها از قصد خود برای تولید گوشی‌های تاشدنی خبر داده‌اند و حتی گوگل هم پشتیبانی از چنین دستگاه‌هایی را به اندروید اضافه کرده است. جالب اینجا است که یک شرکت ناشناخته‌ی چینی موسوم به Royole هم‌اکنون در حال ارائه‌ی گوشی تاشدنی خود در بازار این کشور است. براساس شایعات فعلی، ماه آینده در جریان کنگره‌ی جهانی موبایل (MWC) در شهر بارسلون، شرکت‌های مختلفی از جمله هواوی، موتورولا و حتی اوپو گوشی‌های تاشدنی خود را به نمایش خواهند گذاشت.

در ورای باور عمومی مبنی بر عرضه‌ی قریب‌الوقوع انواع گوشی‌های تاشدنی، هیچ‌کس نمی‌داند بهترین طراحی برای این گوشی‌ها چگونه خواهد بود. ویدئوها، تصاویر، اعلامیه‌ها و پتنت‌های مختلف نشان می‌دهند که تولیدکنندگان مختلف درصدد استفاده از طراحی‌های مختلف برای این‌گونه گوشی‌ها هستند. اگر از چهار تولیدکننده‌ی مختلف بپرسید که گوشی تاشدنی خود را چگونه طراحی کرده‌اند، به احتمال فراوان با چهار ایده‌ی مختلف روبه‌رو خواهید شد.

گوشی تاشدنی فلکس پای / FlexPai Folding Phone

برای علاقه‌مندان دنیای فناوری، این مسئله بسیار خوشایند خواهد بود. سال ۲۰‍۱۸، سالی بود که در آن اغلب تولیدکنندگان به حذف حاشیه‌های نمایشگر و استفاده از بریدگی نمایشگر (یا همان ناچ) روی آورده‌ بودند؛ در چنین شرایطی در عمل تمام گوشی‌ها ظاهر مشابهی داشتند.

در سال گذشته‌ی میلادی، دنیای فناوری شبیه به برکه‌ی کوچکی بود که در آن نشانی از موج‌های خروشان دیده نمی‌شد.  گوشی‌های فعلی به‌اندازه‌ی کافی خوب بودند و چیز جدیدی برای عرضه وجود نداشت.

اما گوشی‌های تاشدنی، که گویی از فیلم‌های علمی-تخیلی پا به دنیای حقیقی گذاشته‌اند، آمده‌اند تا معادلات را به‌هم بزنند. شرکت‌ها هم به‌دنبال طراحی‌هایی هستند که از نمونه‌های تولیدشده توسط رقبای‌شان متمایز باشد.

Royole FlexPai

شرکتی کمابیش ناشناخته از کشور اژدهای سرخ، اولین شرکتی است که گوشی‌های تاشدنی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. این شرکت که Royole نام دارد و برای گوشی جدید خود نام FlexPai را انتخاب کرده است، از ساده‌ترین طراحی ممکن استفاده می‌کند. در این گوشی، نمایشگر انعطاف‌پذیر از بیرون تا می‌شود. اگر گوشی در حالت کاملا باز قرار داشته باشد، می‌توانید از تمامی فضای نمایشگر استفاده کنید؛ اما در حالت تاشده، نیمی از فضای نمایشگر که روبه‌روی کاربر قرار دارد قابل استفاده است.

این دستگاه اولین نمونه از گوشی‌های تاشدنی به‌شمار می‌رود و همان‌طور که انتظار می‌رود، چندان کم‌نقص نیست. نرم‌افزار استفاده‌شده در این محصول با اشکالاتی روبه‌رو است و جابه‌جایی سریع به حالت تاشده می‌تواند مشکلاتی را برای استفاده از نرم‌افزار موجود ایجاد کند. لازم به یادآوری است که در زمان استفاده از FlexPai در حالت تاشده، با یک گوشی فوق‌العاده ضخیم روبه‌رو خواهیم شد. اما نگاهی به همین محصول اولیه هم می‌تواند چالش‌های پیش روی تولیدکنندگان برای ساخت گوشی‌های تاشدنی را آشکار کند.

گوشی تاشدنی سامسونگ

شرکت کره‌ای سامسونگ عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند را با خود یدک می‌کشد، همین مسئله نیز باعث می‌شود تا گوشی تاشدنی غول کره‌ای نگاه‌های بیشتری را به‌سوی خود معطوف کند. کره‌ای‌ها به‌جای استفاده از یک نمایشگر که هم در حالت تاشده و هم در حالت تانشده قابل استفاده باشد، از پیچیده‌ترین طراحی ممکن استفاده کرده‌اند. گوشی جدید سامسونگ، که اولین‌بار در جریان کنفرانس توسعه‌دهندگان این شرکت دیده شد، از یک نمایشگر بزرگ و یک نمایشگر کوچک‌تر استفاده می‌کند. نمایشگر بزرگ‌تر به‌سمت داخل تا می‌شود؛ در زمانی‌که گوشی تاشده باشد هم می‌توانید از نمایشگر کوچکتری که در سوی دیگر گوشی جای دارد استفاده کنید.

گوشی تاشدنی سامسونگ / Samsung Foldable Phone

به‌لطف این طراحی، در زمان تا شدن گوشی، نمایشگر بزرگ‌تر، با وضوح ۱۵۳۶ در ۲۱۵۲ پیکسل و نسبت تصویر ۴.۲ به ۳، در وضعیتی پنهان‌شده قرار می‌گیرد و از هرگونه آسیب در امان است. در مقابل، نمایشگر کوچک‌تر هم با وضوح ۸۴۰ در ‍‍۱۹۶۰ پیکسل و نسبت تصویر ۲۱ به ۹، حالتی شبیه به گوشی‌های سنتی را به این محصول می‌بخشد.

اما استفاده از یک نمایشگر ثانویه‌ی کوچک‌تر مشکلاتی را هم با خود به‌همراه می‌آورد. پیش‌نمونه‌ای که توسط سامسونگ به نمایش درآمد، دارای حاشیه‌های بسیار بزرگی بود. البته در اولین نگاه به این محصول جدید، کره‌ای ها گوشی خود را درون یک قاب پنهان کرده بودند و ادعا می‌کنند که در زمان رونمایی نهایی، با محصولی «خیره‌کننده» روبه‌رو خواهیم بود. اما حقیقت این است که یک نمایشگر ۴.۵۸ اینچی نمی‌تواند تمام سطح بیرونی گوشی را پوشش دهد و احتمالا حس استفاده از یک گوشی معمولی را به کاربر منتقل نخواهد کرد.

بنابر اعلام نشریه‌ی وال‌استریت ژورنال، در ابتدای اسفندماه و درکنار گلکسی اس ۱۰، شاهد پرده‌برداری از گوشی هوشمند تاشدنی سامسونگ خواهید بود. امیدواریم در جریان این رونمایی، کره‌ای‌ها ما را با کاربردهای این طراحی در دنیای واقعی آشنا کنند.

گوشی‌های تاشدنی مرز بین تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند را از بین می‌برند

معرفی گوشی تاشدنی سامسونگ یک هفته پیش از کنگره‌ی جهانی موبایل خواهد بود؛ این فاصله‌ی زمانی به سامسونگ اجازه می‌دهد تا رقیب چینی خود، هواوی را غافل‌گیر کند. چرا که براساس شایعات، هواوی هم در نظر دارد تا در جریان این کنگره از گوشی تاشدنی خود پرده‌برداری کند. البته این غول چینی سال گذشته تأیید کرده‌ بود که درصدد طراحی چنین محصولی است و حتی مصمم بود تا اولین تولید‌کننده‌ای باشد که چنین محصولی به بازار ارائه می‌کند. براساس اطلاعات منتشرشده، محصول هواوی هم مانند نمونه‌ی کره‌ای از دو نمایشگر استفاده خواهد کرد.

گوشی تاشدنی شیائومی

مقاله‌های مرتبط:

سامسونگ و Royole ایده‌های متفاوتی درباره‌ی گوشی تاشدنی خود دارند؛ اما ایده‌ی ارائه‌شده توسط شرکت چینی شیائومی به‌مراتب متفاوت‌تر از طراحی استفاده‌شده توسط این دو شرکت است. در ویدئویی که توسط این شرکت منتشر شده است، دستگاهی با یک نمایشگر را مشاهده می‌کنیم که از دو قسمت تا می‌شود. این طراحی باعث می‌شود تا گوشی تاشدنی شیائومی ظاهری جذاب، با کمترین حاشیه و لبه‌های خمیده‌ی شیشه‌ای داشته باشد؛ اما از سوی دیگر، خم شدن از دو قسمت به‌معنای بالا رفتن شانس خرابی در این محصول است.

چینی‌ها زمان دقیقی برای معرفی این محصول مشخص نکرده‌اند؛ اما احتمالا در کنگره‌ی جهانی موبایل شاهد رونمایی از این محصول خواهیم بود.

تولد دوباره‌ی گوشی‌های ریزر موتورولا

درحالی‌که نمونه‌هایی از طراحی‌های ارائه‌شده توسط سامسونگ، هواوی و Royole را دیده‌ایم؛ اما بسیاری از دیگر تولیدکنندگان هم در حال کار روی گوشی‌های تاشدنی خود هستند. برای مثال، براساس گزارش‌ها موتورولا در تلاش است تا خانواده‌ی نمادین گوشی‌های ریزر (RAZR) را با یک گوشی تاشدنی زنده کند. شرکت مادر موتورولا، لنوو، در حال بررسی طراحی‌های مختلف برای گوشی تاشدنی بوده است و نمونه‌ای تاشدنی از ریزر می‌تواند یک نامزد فوق‌العاده در این زمینه باشد.

گوشی تاشدنی ریزر / RAZR Foldable Phone

لنوو و موتورولا هنوز به‌صورت رسمی اعلام نکرده‌اند که قرار است محصول تاشدنی خود را معرفی کنند؛ اما پتنتی که مدتی پیش توسط آن‌ها ثبت شده بود نشان می‌داد که احتمالا شاهد معرفی یک گوشی از خانواده‌ی ریزر با طراحی تاشو و نمایشگری که به داخل تا می‌شود خواهیم بود. هرچند طراحی این محصول تا حدی شبیه به گوشی تاشدنی سامسونگ است، اما باتوجه‌به ساختار گوشی، در زمان استفاده از تمام نمایشگر اصلی این گوشی، با نمایشگری فوق‌العاده عریض روبه‌رو خواهیم شد. هرچند نسبت غیرمعمول طول به عرض گوشی نمی‌تواند برای انجام بازی یا نمایش ویدئو مناسب باشد؛ اما ارتفاع زیاد نمایشگر می‌تواند برای استفاده‌ی همزمان از دو اپلیکیشن مناسب باشد.

ال‌جی، اوپو و سونی

اوپو، سونی و ال‌جی سه نامزد دیگر برای معرفی گوشی‌های تاشدنی در آینده‌ی نزدیک هستند. اظهارات تلویحی یکی از مدیران بخش محصول اوپو در سال گذشته، می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای دال بر معرفی محصول تاشدنی این شرکت در کنگره‌ی جهانی موبایل باشد. در همین اظهارات، این مدیر از سونی به‌عنوان شرکت دیگری یاد کرده بود که احتمالاً در حال کار روی گوشی تاشدنی خود است. اگرچه کهنه‌کاران ژاپنی در این زمینه ساکت بوده‌اند؛ اما پتنت‌های سونی که سال گذشته پرده از آن‌ها برداشته شد نشان‌دهنده‌ی کار روی گوشی‌های تاشدنی، رول‌شدنی و حتی نمایشگرهای شفاف است.

ال‌جی و سونی فاصله‌ی بیشتری تا معرفی و عرضه‌ی گوشی تاشدنی دارند

دراین‌میان، آخرین گزینه‌ی ما ال‌جی است. هرچند شایعات مرتبط با معرفی گوشی تاشدنی ال‌جی در نمایشگاه CES به حقیقت تبدیل نشدند؛ اما عرضه‌ی تجاری تلویزیون‌های انعطاف‌پذیر این شرکت نشان‌دهنده‌ی توانایی این تولید‌کننده‌ی کره‌ای در زمینه‌ی ساخت گوشی تاشدنی است. با وجود ثبت پتنت‌های مختلف برای فبلت‌های تاشدنی و لوله‌ای و حتی ثبت‌ نام‌های تجاری همچون Mate Flex، Mate Fold، Duplex و… توسط ال‌جی، خبری از عرضه‌ی گوشی تاشدنی توسط این شرکت کره‌ای نیست.

احتمالا شرکت‌هایی نظیر ال‌جی و سونی، در مقایسه با سامسونگ و شیائومی فاصله‌ی بیشتری تا معرفی و عرضه‌ی گوشی تاشدنی دارند؛ اما تعدد پتنت‌ها و شایعات نشان می‌دهد که میان شرکت‌ها تفاهمی در رابطه با طراحی گوشی‌های تاشدنی وجود ندارد. تنها نقطه‌ی تفاهم میان شرکت‌ها این است که گوشی‌های تاشدنی از اهمیت بالایی برخوردار هستند؛ اما در ورای این تفاهم، هیچ اتفاق‌نظری پیرامون شکل و ظاهر این محصولات آینده‌نگرانه وجود ندارد.

چرا گوشی‌های تاشدنی؟

از نگاه نویسنده، نقش اصلی گوشی‌های تاشدنی این است که وسیله‌ای برای حذف تبلت‌ها باشند. هرچند تبلت‌ها ممکن است دستگاه‌های خاصی باشند؛ اما این فبلت‌ها هستند که به ابزارهایی رایج تبدیل شده‌اند. در این وضعیت، ناچیز بودن مرز میان تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند بیش‌ازپیش بر همگان آشکار شده است. آری، سیستم‌عامل و اپلیکییشن‌ها بایستی با نمایشگر بزرگ تبلت‌ها تطبیق پیدا کنند؛ اما همین نمایشگر بزرگ، تنها وجه تمایز میان تبلت‌ها و گوشی‌های هوشمند است.

مقاله‌ی مرتبط:

نمایشگر بزرگ‌تر باعث می‌شود تا تبلت‌ها ابزارهای مناسب‌تری برای طراحی، تماشای فیلم و مرور صفحات وب باشند؛ اما برای کارهای روزمره‌ای مانند تایپ کردن، در غیاب صفحه کلید‌های فیزیکی مانند نمونه‌های موجود برای آیپد پرو و پیکسل اسلیت، تجربه‌ی استفاده از تبلت‌ها چندان خوشایند نخواهد بود. در مقابل، گوشی‌های هوشمند باید کاربران خود را قادر سازند تا در غیاب میز کار و صفحه‌کلید، به ده‌ها پیام پاسخ دهند. از سوی دیگر، شکی وجود ندارد که تبلت‌ها نمی‌توانند در جیب کاربران جای گیرند. چنین محدودیت‌هایی باعث می‌شود تا همچنان مرزی میان تبلت و گوشی‌ همراه وجود داشته باشد.

موتورولا ریزر ۴ / Moto RAZR 4

گوشی‌های تاشدنی می‌توانند این مرز را از میان بردارند. اگر ایده‌ی گوشی‌های تاشدنی به‌خوبی اجرا شود، آن‌ها می‌توانند تمام وظائف تبلت‌ها را به انجام برسانند و در عین حال راحتی و انعطاف‌پذیری گوشی‌های هوشمند سنتی را هم به کاربران هدیه کنند. یکی از مهم‌ترین مواردی که در رابطه با آن کنجکاو هستیم، مدت زمان شارژدهی این محصولات است. از سوی دیگر، اگر این ایده به‌درستی به اجرا در نیاید، همه‌چیز شکل معکوس خواهد گرفت و ترکیبی از بدترین ویژگی‌ها را در این محصولات خواهیم دید. درنهایت، تولیدکنندگان موفق خواهند شد تا با بررسی نقاط ضعف و قوت، به طراحی متناسبی دست پیدا کنند. پس از پیدا شدن طراحی مناسب، تمامی شرکت‌های فعال در این حوزه از همین طراحی پیروی خواهند کرد.

تا زمانی‌که به این طراحی دست پیدا کنیم، شاهد معرفی دستگاه‌های تاشویی خواهیم بود که برخی عجیب‌وغریب و برخی دیگر شگفت‌انگیز خواهند بود. کنگره‌ی جهانی موبایل می‌تواند اولین آوردگاه اصلی این ابزارها باشد؛ جایی که رقابت در این حوزه کلید خواهد خورد.

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه