ARM معماری پردازنده‌ی مرکزی Cortex-A77 و پردازنده‌ گرافیکی Mali-G77 را معرفی کرد – دیجیتال مارک

کاربران گوشی‌های هوشمند همواره از بهبود پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی آن استقبال کرده‌اند. شرکت آرم امروز نسل جدیدی از این پردازنده‌ها را معرفی کرده‌است.

شرکت آرم (ARM) که بزرگ‌ترین طراح و معمار تراشه‌های گوشی‌های هوشمند جهان است، امروز رسماً نوع جدیدی از طراحی را برای گوشی‌های هوشمند معرفی کرد. هر چند مدتی است که چیپ‌هایی براساس این طراحی جدید در گوشی‌ها استفاده می‌شود، اما نسخه‌ی اصلی آن تا قبل از پایان سال مورد استفاده قرار خواهد گرفت. آنچه در این اعلان معرفی شده است پردازنده مرکزی Cortex-A77 و پردازنده گرافیکی Mali-G77 و یک پردازنده دیگر است که مصرف انرژی بسیار کمتری دارد و از یادگیری ماشین هم بهره می‌برد.

مقاله‌های مرتبط:

با شرایط امروز بازار تعجبی ندارد اگر Cortex-A77 غیر از بهبود در عملکرد، ویژگی‌های متنوع دیگری هم داشته باشد؛ البته شرکت آرم اعلام کرده است که در این نسخه عملکرد IPC نسبت به نسل‌های قبلی ۲۰ درصد بهبود خواهد داشت، اما این فقط بخشی از ویژگی‌های این پردازنده است. در Cortex-A77 سخت‌افزار و نرم‌افزار به‌صورت بهینه‌تری به کار گرفته شده‌اند و به همین دلیل این نسخه، عملکرد بسیار بهتری یادگیری ماشین دارد.

این در حالی است که شرکت آرم پردازنده‌های یادگیری ماشین را هم ارائه می‌کند. در نتیجه این سؤال پیش می‌آید که در چنین شرایطی چرا باید پردازنده مرکزی وظیفه‌ی یادگیری ماشین را داشته باشد. شرکت آرم در پاسخ به این سؤال گفته است که امروزه بیشتر گوشی‌های هوشمند پردازنده‌ی شبکه‌عصبی ندارند. درواقع حدود ۸۵ درصد از گوشی‌های هوشمند با ترکیب پردازنده و پرازنده و واحد گرافیکی پردازش‌های یادگیری ماشین را انجام می‌دهند. وقتی در پردازش نیاز به یک شتابدهنده باشد، CPU این وظیفه را به عهده می‌گیرد، حتی اگر یک پردازنده‌ی گرافیکی یا چیپ یادگیری ماشین هم در آن تعبیه شده باشد.

Cortex-A77 هم مانند هر کدام از نسخه‌های جدید پردازنده آرم در استفاده از انرژی و پردازش تصویر عملکرد بهتری نسبت به گذشته خواهد داشت. طبق ادعای آرم عملکرد این پردازنده نسبت به سال ۲۰۱۳، چهار برابر بهتر شده است.

Cortex-A77

Mali-G77 دیگر معماری معرفی شده توسط آرم که به نوعی واقعیت مجازی و دنیای بازی را هدف قرار داد است. معماری پردازنده‌ی گرافیکی جدید شرکت آرم Mali-G77  اولین نمونه‌ای است که براساس پردازنده‌ی گرافیکی Valhall طراحی شده و گفته شده است که عملکرد آن ۱٫۴ برابر بهتر از نسخه‌ی G76 خواهد بود. همچنین در مصرف انرژی ۳۰ درصد علکرد بهتر و در اجرای یادگیری ماشین و فعالیت‌های شبکه‌ای ۶۰ درصد سریع‌تر خواهد بود.

شرکت آرم همچنین در زمینه‌ی یادگیری ماشین پروژه‌ای برای ارائه دارد؛ این پروژه تریلیوم (Trillium) نام دارد و یک پلتفرم یادیگری ماشین محاسباتی است که همراه‌با پردازنده‌ی مرکزی تولیدی این شرکت فعالیت خواهد کرد. از سال گذشته که تریلیوم معرفی شد شرکت آرم تلاش کرده تا میزان مصرف انرژی آن‌را نصف کند و عملکرد مقیاسی آنرا به هشت هسته و ۳۲ تریلیون پردازش در ثانیه ارتقا دهد.

این شرکت در رونمایی  امروز اعلام کرده است که «تجربه‌ی دنیای جدید گوشی‌های هوشمند با قدرت پردازشی بیشتر و در نتیجه کاهش محدودیت‌های توسعه‌دهندگان در نوآوری‌های نرم‌افزاری آغاز خواهد شد. از نظر توسعه‌دهندگان نرم‌افزاری، پردازنده مرکزی مهم‌ترین نقش را دارد چون باید فعالیت‌هایی غیر از محاسبات کلی و محاسبات یادیگری ماشین را انجام دهد و در نتیجه باید روزبه‌روز بهبود یابد. همین نکته در مورد نرم‌افزارهای مربوط‌به واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و بازی‌های مدرن نیز صدق می‌کند.».

 

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی موبایلخرید اینترنتی موبایلفروشگاه موبایل دیجیتال مارکمعرفی برترین گوشی های موبایلموبایل اپل
admin
ارسال دیدگاه