بررسی آیفون XS Max اپل – دیجیتال مارک

سال گذشته تیم کوک در جریان مراسم رونمایی آیفون ۱۰ از این محصول به‌عنوان آینده‌ی گوشی‌های هوشمند نام برد؛ محصولی که به‌زعم مدیرعامل اپل قرار بود درست‌ مانند نخستین نسل آیفون، طلایه‌دار مسیری باشد که صنعت گوشی‌های هوشمند در طول یک دهه‌ی آینده، طی خواهد کرد. صرف‌نظر از صحبت‌های حماسی تیم‌ کوک، iPhone X طی یک سال اخیر، یکی از بحث‌برانگیزترین ترند‌های دنیای فناوری را ترویج داد؛ امروزه صرف‌نظر از چند مدل انگشت‌شمار، کمتر پرچم‌داری را می‌توان یافت که لبه‌ی بالای نمایشگر آن، میزبان یک بریدگی نباشد! البته Notch تنها ترند حاصل از آیفون X نیست، چرا که پرچم‌دار ویژه‌ی ۱۰ سالگی برند آیفون، احراز هویت مبتنی بر شناسایی چهره و صد البته اموجی‌های پویا را نیز به فهرست علاقه‌مندی‌ تولیدکنندگان اندرویدی اضافه کرد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

سال گذشته در بررسی آیفون ۱۰ نوشتیم که این گوشی هوشمند، چشم‌اندازی از آینده‌ی محصولات آیفون را به‌ تصویر می‌کشد و قرار است تا نقطه‌ی آغازی برای ماجراجویی‌های اپل طی یک دهه‌ی آتی باشد؛ حال با رونمایی کوپرتینونشین‌ها از جانشین آیفون X بیش از پیش می‌توان به درستی گزاره‌ی یادشده پی برد. اپل پس از یک سال وقفه، بار دیگر فرمت نامگذاری شناخته‌شده‌ی خود را برای آیفون جدید به‌کار گرفت، اضافه‌شدن حرف S به‌نام این محصول به ما یادآوری می‌کند که کوپرتینونشین‌ها تنها به تغییراتی جزئی در ظاهر آیفون بسنده کرده و عمده‌ی تمرکز خود را به سخت‌افزار آن معطوف کرده‌اند.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

سران کوپرتینو در جریان گذار از طراحی قدیمی و پیش‌روی به‌سوی مدرنیته، نسل جدید آیفون X‌ را در دو نسخه‌ی ۵.۸ و ۶.۵ اینچی با نام‌های آیفون XS و آیفون XS Max معرفی کرده و آن‌ها را به‌نوعی جایگزین دو مدل آیفون ۸ و آیفون ۸ پلاس کردند تا بدین ترتیب کماکان توان پاسخگویی به نیاز بازار به گوشی‌های بزرگ را داشته باشند. حال باید دید که آیا وجود نمایشگری بزرگ به‌ عنوان تنها عامل متمایزکننده‌ی آیفون XS Max از آیفون XS می‌تواند اختلاف قیمتی ۱۰۰ دلاری بین دو مدل را توجیه کند یا خیر. در ادامه با دیجیتال مارک همراه باشید تا به بررسی عمیق iPhone XS Max بپردازیم.

گوشی هوشمند آیفون XS Max توسط فروشگاه اینترنتی اپل ان‌آی‌سی (Apple NIC) برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است. شما می‌توانید برای مشاهده قیمت خرید آیفون Xs Max در فروشگاه اینترنتی اپل اِن آی سی به سایت آن مراجعه کنید.

طراحی 

آیفون XS Max با نمایشگر وسیع ۶.۵ اینچی خود، بزرگ‌ترین گوشی هوشمند اپل محسوب می‌شود؛ از همین رو کوپرتینونشین‌ها با کنار گذاشتن پسوند «پلاس»، واژه‌ی «مکس» را به انتهای نام این مدل اضافه کرده‌اند تا بیش از پیش بر ابعاد نمایشگر آن تأکید کنند؛ البته صرف‌نظر از بزرگی پنل، آیفون ۱۰ اس مکس با ابعاد ۷.۷ × ۷۷.۴ × ۱۵۷.۵ میلی‌متری، به‌صورت جزئی پهنا و ارتفاع کمتری نسبت به آیفون ۸ پلاس ۵.۵ اینچی دارد و تنها ۰.۲ میلی‌متر از آن ضخیم‌تر است. فبلت گران‌قیمت اپل تفاوت ظاهری بسیار اندکی با آیفون X دارد و صرفا ابعاد فیزیکی آن بزرگ‌تر شده است؛ گویی طراحان کوپرتینو صرفا ابعاد مدل سه‌بعدی آیفون XS را با مقیاس خاصی، افزایش داده‌ و از آن برای تولید آیفون ۱۰ اس مکس استفاده کرده‌اند. محل کلیدهای سخت‌افزاری و ابعاد آن‌ها، ساختار بدنه، بریدگی نمایشگر و نوارهای آنتن آیفون XS Max، تفاوتی با برادر کوچک‌ترش ندارد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون XS Max با بدنه‌ای مرکب از شیشه و فولاد ضد زنگ، به‌ لحاظ ساختاری، تفاوت غافلگیرکننده‌ای با آیفون ۱۰ ندارد و همان کیفیت ساخت فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد که از محصولات Apple سراغ داریم. کوپرتینونشین‌ها ادعا می‌کنند که مقاوم‌ترین شیشه‌ی به‌ کار رفته در بین تمام گوشی‌های هوشمند را در بدنه‌ی آیفون‌های جدید استفاده کرده‌اند و جنس فریم دستگاه را نیز هم‌سطح فولاد به‌ کار رفته در تجهیزات پزشکی می‌دانند.

پس از گذشت یک سال از عرضه‌ی آیفون ۱۰، آنچه کماکان در نسل جدید این گوشی هوشمند نیز خودنمایی می‌کند، صفحه‌نمایش تمام‌صفحه با حاشیه‌های فوق‌العاده باریک و بریدگی بحث‌برانگیزی محسوب می‌شود که در لبه‌ی بالای نمایشگر برای جای دادن دوربین سلفی در کنار ماژول‌ Face ID ایجاد شده است. اپل با تا کردن پنل نمایشگر، موفق شد تا درایور آن را به زیر پنل انتقال دهد و بدین ترتیب حاشیه‌ی پایین نمایشگر را به‌طور کامل حذف کند؛ دستاوردی که تولیدکنندگان دیگر هنوز هم در پیاده‌سازی آن درمانده‌اند.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

نمایشگر آیفون جدید ۸۴.۴ درصد از نمای جلوی آن را به‌ خود اختصاص داده و از هر چهار سمت به‌استثناء بریدگی دوربین سلفی تا لبه‌های فیزیکی دستگاه کشیده شده است تا بدین ترتیب، فبلت ۶.۵ اینچی اپل، تجربه‌‌ی بصری فراگیرتری را نسبت به نسل گذشته در اختیار کاربر قرار دهد و او را درون محتوا غوطه‌ور کند. پوشش محافظ نمایشگر آیفون XS Max و پنل پشتی آن از نوع گوریلا گلس ۶ است؛ این پنل‌های شیشه‌ای ۳D به‌ لطف لبه‌های انحنادار خود، به‌زیبایی با سطح گِرد فریم دستگاه پیوند خورده و ساختار یکپارچه‌ و پیوسته‌ای را به‌وجود آورده‌اند؛ گویی کل بدنه‌ی دستگاه از ماده‌ی واحدی ساخته شده باشد، این موضوع باعث می‌شود تا در دست‌گرفتن گوشی نیز با لذتی مضاعف همراه باشد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

اگرچه ابعاد کلی iPhone XS Max تفاوت اندکی با آیفون ۸ پلاس دارد؛ اما کشیده‌شدن نمایشگر تا لبه‌های دستگاه ابعاد بزرگ نمایشگر، ارگونومی فبلت جدید اپل را تحت تأثیر قرار می‌دهد. آیفون ۱۰ اس مکس برخلاف آیفون ۱۰، محصولی نیست که در تمامی حالات بتوان با یک دست از آن استفاده کرد؛ به‌عنوان مثال برای اجرای ژست‌های حرکتی از لبه‌های پایین و بالای دستگاه جهت بازگشت به صفحه‌ی اصلی یا دسترسی به کنترل‌سنتر، به‌ناچار باید دست دیگر خود را نیز دخالت دهید، این مسأله برای کاربرانی با دستان کوچک، چالش‌برانگیزتر خواهد بود.

اپل همانند نسل قبل با اضافه‌کردن پوشش اولئوفوبیک به پنل‌های شیشه‌ای جلو و پشت آیفون XS، سعی داشته است تا آن‌ را در برابر لک و اثر انگشت مقاوم کند؛ اما در عمل چنین نیست و بدنه‌ی دستگاه به‌سرعت اثر انگشت را به‌خود جذب می‌کند. خاطرنشان می‌کنیم که آثار لک روی بدنه‌ی نسخه‌ی طلایی آیفون XS که برای بررسی در اختیار ما قرار داشت، به‌راحتی به چشم می‌خورد. برای رنگ‌آمیزی فریم فولادی آیفون XS از فرآیندی موسوم به رسوب‌دهی فیزیکی بخار (PVD) استفاده شده و نتیجه‌ی آن پوشش رنگی براقی است که با بدنه‌ی شیشه‌ای آیفون هم‌خوانی دارد. به‌کارگیری فرآیند PVD باعث شده است تا فریم آیفون XS Max حتی از بدنه‌ی شیشه‌ای آن نیز در جذب اثر انگشت، مستعدتر باشد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

المان‌های به‌کاررفته در نمای پشت آیفون XS و آیفون XS Max با آنچه از آیفون ۱۰ سراغ داریم، تفاوتی ندارد؛ همانند محصولات سال گذشته، دیگر خبری از عبارت «Designed by Apple in California» نیست و در نیمه‌ی پایین دستگاه، تنها واژه‌ی «iPhone» به‌چشم می‌خورد. به‌نظر می‌رسد که کوپرتینونشین‌ها کماکان در کارگذاری کاملِ ماژول دوربین در دل شاسی ناتوانند و دوربین دوگانه‌ی آیفون ۱۰ اس مکس با همان چینش عمودی نسل قبل، در گوشه‌ی سمت چپ دستگاه، از سطح پنل پشتی بیرون زده است، این موضوع باعث می‌شود تا به‌راحتی نتوان از گوشی روی میز استفاده کرد. غیر از دو مورد یادشده، لوگوی براق اپل نیز در میانه‌ی پنل پشتی خودنمایی می‌کند که زیر پوشش شیشه‌ای قرار دارد.

لبه‌ی سمت چپ آیفون XS Max همانند گذشته از دو کلید کنترل حجم صدا و سوئیچ نوتیفیکیشن میزبانی می‌کند، در حالی که کلید چندمنظوره و عریض Side Button و درگاه سیم‌کارت، سمت راست گوشی را اشغال کرده‌اند. با حذف‌شدن کلید هوم، تعدادی از عملکردهای آن، نظیر دسترسی به سیری و ثبت اسکرین‌شات برعهده‌ی کلید کناری قرار دارد. اپل کلید‌های فیزیکی و درگاه سیم‌کارت را نیز از جنس فولاد ضدزنگ ساخته است؛ بنابراین فشردن آن‌ها لذت مضاعفی را به‌ همراه دارد. آیفون ۱۰ اس در چین از دو سیم‌کارت فیزیکی پشتیبانی می‌کند که در آن، سیم‌کارت‌ها روی دو سوی سینی سیم‌کارت قرار می‌گیرند؛ اما در سایر دنیا می‌توان روی آن از یک سیم‌کارت فیزیکی و یک eSIM استفاده کرد. خاطرنشان می‌کنیم که ما نسخه‌ی هنگ‌کنگ آیفون XS Max را با پشتیبانی از دو سیمکارت فیزیکی در اختیار داشتیم.

در شرایطی که اپل با حذف پورت‌های USB-A از لپ‌تاپ‌های خود، آن‌‌ها را با پورت تاندربولت ۳ جایگزین کرده، آیفون‌های هزار دلاری این شرکت کماکان از پورت لایتنینگ بهره می‌برد که به‌منظور پشتیبانی از شارژ سریع، به USB 3.1 مجهز شده است. تغییر پورت لایتنینگ به USB-C می‌توانست اکوسیستم اپل را یکپارچه‌تر از گذشته کند؛ اما سران کوپرتینو هنوز هم در برابر این تغییر سودمند، مقاومت نشان می‌دهند.

در طرفین پورت لایتنینگ دو دریچه وجود دارد که یکی از آن‌ها، اسپیکر گوشی را در پسِ خود دارد و دیگری از میکروفون میزبانی می‌کند؛ البته آیفون ۱۰ اس از دو اسپیکر بهره می‌برد و نمونه‌ی دوم با اسپیکر مکالمه در لبه‌ی بالای نمایشگر یکپارچه شده است. یکی دیگر از معدود تغییرات ظاهری آیفون XS و آیفون XS Max نسبت به گذشته که کمی از تقارن آن‌ها می‌کاهد، کاهش تعداد روزنه‌های میکرون از ۶ به ۴ در لبه‌ی پایین آن‌ها است؛ چرا که کوپرتینونشین‌ها برای پیاده‌سازی فریم‌ورک ۴×۴ MIMO جهت بالا بردن سرعت اتصال LTE تا سطح گیگابیت، ناگزیر به اضافه‌کردن نوار آنتن دیگری افزون بر نوار‌های گذشته به لبه‌ی پایینی هر دو آیفون جدید شده‌اند؛ بدین ترتیب اسپیکر ۶ و میکروفون ۴ روزنه دارد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

طراحی آیفون XS Max به‌گونه‌ای است که سران کوپرتینو موفق به دریافت گواهی IP68 از مؤسسه‌ی IEC برای آن شده‌اند که نسبت به گواهی IP67 آیفون ۱۰ ارتقاء قابل توجهی محسوب می‌شود. گوشی‌ جدید اپل به‌لحاظ تئوری مقاومت خوبی در برابر نفوذ آب‌ و گردوغبار دارد و طبق ادعای سران کوپرتینو می‌تواند به مدت ۳۰ دقیقه، فشار آب را در عمق دو متری تحمل کند. فیل شیلر در جریان معرفی آیفون XS مدعی شد که این گوشی هوشمند در برابر مایعات دیگری همچون قهوه نیست مقاوم است.

اپل گوشی‌های هوشمند جدید آیفون XS و آیفون XS Max را در رنگ‌های خاکستری، نقره‌ای و نسخه‌ی جدید طلایی روانه‌ی بازار می‌کند.

نمایشگر

اپل که روزگاری نمایشگرهای بزرگ در گوشی‌ها را به باد انتقاد می‌گرفت حال خود یکی از آیفون‌های امسال را به نمایشگری ۶.۵ اینچی مجهز کرده است. اپل سال گذشته با عرضه‌ی آیفون ۱۰ مهاجرت خود را به نمایشگرهای اولد شروع کرد و امسال دو آیفون پرچمدار این شرکت با نمایشگر اولد روانه‌ی بازار شده‌اند. نمایشگرهای اولد سبک‌تر، قابل‌انعطاف، نازک و از نظر مصرف بهینه‌تر از نمونه‌های ال‌سی‌دی هستند و ویژگی‌‌های فنی آن‌ها تصاویر روشن‌تر، رنگ‌های زنده‌تر و مشکی خالص را به ارمغال می‌آورد. تنها برتری نمایشگرهای ال‌سی‌دی در شرایط کنونی به اولدها قیمت تمام‌شده‌ی پایین‌تر آن‌‌ها است که در پرچمداران این موضوع اولویت اول تولیدکنندگان گوشی نیست.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون ۱۰ اس مکس همانند نسل گذشته با نمایشگر بهینه‌شده‌ی سوپر رتینا (Super Retina) با بریدگی در بالا و خم‌شدگی برای کاهش حاشیه تولید شده است. نمایشگر ۶.۵ اینچی اولد آیفون XS مکس با رزولوشونی معادل ۱۲۴۲ در ۲۶۸۸ پیکسل و  ساب‌پیکسل‌های آشنای موسوم به دایموند تصاویر شارپی ارائه می‌دهد به طوری که در تمام فواصل استفاده از گوشی، مرز بین پیکسل‌ها مشخص نیست؛ تراکم ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ شاید به اندازه‌ی رقبای مجهز به نمایشگر QHD بالا نباشد اما کاملا شما را راضی خواهد کرد. نسبت نمایشگر به بنده‌ی این گوشی نسبت به برادر کوچک‌تر خود کمی بیشتر و در حدود ۸۴.۴ درصد است و از این نظر نیز در بین بهترین‌های بازار قرار می‌گیرد. بزرگ‌ترین نمایشگر آیفون‌ها تا به امروز به لطف نسبت تصویر ۱۹.۵ به ۹ محتوای وب‌ بیشتری را نسبت به نمونه‌های ۱۶ به ۹ ارائه می‌دهد، برای تماشای ویدئو مناسب‌تر است و کاهش تعداد اسکرول‌ها را به همراه دارد؛ با این حال امیدوار بودیم اپل تجربه‌ی رابط کاربری و اپلیکیشن‌ها را کمی با ابعاد بزرگ نمایشگر سازگارتر بکند به این معنی که مقدار محتوای نمایش داده شده در آیفون ۱۰ و ۱۰ اس مکس چندان تفاوتی با یکدیگر ندارند.

نمایشگرهای اولد به لطف کنتراست فوق‌العاده، روشنایی بالا و کنترل بیشتر روی عملکرد پیکسل‌ها گزینه‌های ایده‌آلی برای محتوای HDR (محتوای با گسترده دینامیکی بالا) هستند. پشتیبانی از فضای رنگی گسترده مانند DCI-P3 نیز به عنوان یک پیش‌نیاز برای تجربه‌ی لذت‌بخش HDR مطرح است که خوشبختانه آیفون‌های جدید نیز از پشتیبانی می‌کنند. آیفون ۱۰ اس مکس از هر دو استاندارد پیشروی HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی می‌کند از این رو طیف وسیع‌تری از محتوا را در اختیار خواهید داشت. طبق ادعای اپل، نمایشگر جدید تا ۶۰ درصد در نمایش گستره‌ی دینامیکی توانمند‌تر از آیفون ۱۰ است؛ راهکاری برای آزمودن این ادعای اپل نداشتیم با این حال بهبود این موضوع و نمایش بهتر جزئیات در سایه‌ها تا حدودی مشخص است.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

پیش از این نیز شاهد استفاده از قابلیت True Tone در آیفون ۱۰ بودیم؛ ویژگی خاصی که به لطف یک سری سنسورهای چهارکاناله دمای نور محیط را می‌سنجد و به کمک آن بهترین و طبیعی‌ترین حالت تصویر برای راحتی چشم را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این قابلیت باعث خستگی کمتر چشم در استفاده‌ی طولانی مدت از گوشی می‌شود با این حال گرم‌تر شدن رنگ‌ها و کاهش دقت نمایش کلی رنگ‌ها در صورت فعال بودن این حالت کاملا واضح است. اپل همچنین برای راحتی استفاده از گوشی در فضاهای تاریک و کاهش نور آبی آزاردهنده‌ی نمایشگر قابلیتی با نام «Night Shift» را در محصولات خود به کار می‌گیرد؛ زمان‌بندی و تغییر میزان فیلتر در این قابلیت گنجانده شده‌اند. نمایشگر آیفون ۱۰ اس مکس در تست‌های ما حداقل روشنایی ۲.۴ نیت را ثبت کرد که رقمی مناسب و مطابق با استاندردهای پرچمداران است.

آیفون‌های جدید همانند آیفون ۱۰ نرخ ثبت لمس ۱۲۰ هرتزی دارند به این معنی که سریع‌ از گوشی‌های معمولی لمس‌های کاربر را دریافت می‌کنند؛ این قابلیت با نرخ به‌روزرسانی تصویر که پیش از این در آیپد پرو ۱۰.۵ اینچی و با نام ProMotion شاهد آن بودیم متفاوت است. خوشبختانه آیفون ۱۰ اس مکش از نظر خوانایی در زیر نور مستقیم خورشید رضایت‌بخش عمل می‌کند؛ روشنایی بالا و استفاده از لایه‌های مناسب روی نمایشگر برای کاهش بازتاب نور از جمله موارد موثر روی خوانایی نمایشگر هستند. در بحث زاویه‌ی دید باز هم آیفون ۱۰ اس مکس سربلند است و میزان کاهش نور و تغییر رنگ در زوایای مختلف در زمره‌ی بهترین‌ها جای می‌گیرد. سرد شدن رنگ‌ها (Blue Shift) در نگاه از زوایای تند همچنان در نمایشگر اولد گوشی‌های از جمله آیفون ۱۰ اس مکس دیده می‌شود اما این میزان به اندازه‌ای اندک است که احتمالا هیچگاه متوجه آن نخواهید شد. اپل ما را تقریبا از مشکل‌ساز نشدن Burn-In در تجربه‌ی نخست استفاده از اولد در آیفون‌هایش خاطرجمع کرد؛ پیش‌بینی می‌شود شاهد چنین مساله‌ای نیز در آیفون‌های جدید نباشیم اما گذر زمان این مساله را مشخص خواهد کرد. اپل مدعی است که مهندسی‌هایش روی نمایشگرهای سوپر رتینا احتمال وقوع این پدیده‌ را بسیار کم کرده است.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

بدون شک وقتی صحبت از روشنایی نمایشگر در دنیای گوشی‌ها می‌شود نام اولدها به ذهن می‌آید. روشنایی حداکثر ۹۴۰ نیتی در تست‌های ما که با ۵۰ درصد فضای سفید و مشکی انجام می‌شود به خوبی برتری این نمایشگرها نسبت به ال‌سی‌د‌ی‌ها را نشان می‌دهد. در تست سفید بودن ۱۰۰ درصدی الگو نیز روشنایی ۶۳۰ نیتی ثبت شد که باز هم عددی مناسب است. روشنایی صفر نیتی رنگ مشکی که از خاصیت ذاتی اولدها و خاموش شدن پیکسل‌ها سرچشمه می‌گیرد در آیفون ۱۰ اس مکس همانند پرچمداران سامسونگ بدون نقص است. بر خلاف گوشی‌های بسیاری از برندها تفاوتی بین روشنایی حداکثر در حالت دستی و خودکار (تابانده شدن نور شدید به سنسورهای نور دستگاه) مشاهده نمی‌شود. فعال بودن حالت True Tone به دلیل کاهش گرم شدن رنگ‌ها و کمتر شدن اثر پیکسل‌های آبی روشنایی را کاهش می‌دهد.

عملکرد نمایشگر محصولات بالارده
محصول / پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگ میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت استاندارددقیق‌ترین حالت
آیفون XS Max۲.۴۰۹۴۰۰۹۴۰۱.۹۱.۹
موتو زد ۲ فورس۱۲.۳۰۶۰۵۰۷۷۰۳.۹۳.۶ (Vibrant)
گلکسی نوت ۹۲.۳۰۵۸۰۰۱۰۲۳۶.۳۲.۷ (AMOLED photo)
وان پلاس ۶۲.۶۰۶۹۴۰۱۰۴۰۷۲.۷ (DCI-P3)
اکسپریا ایکس‌زد ۲ کامپکت۵۲.۱۵۶۰۰۲.۱۳۶۰۰۲۸۰.۵۴.۳۴.۳ (Standard Mode)
پیکسل ۲ ایکس‌ال۵۰۵۹۷۰۵۹۷۲.۸۲.۲ (Natural)
پی ۲۰ پرو۳.۴۲۰۵۶۵۰۸۱۳۱.۳۱.۳ (Normal Mode)
گلکسی اس ۹ پلاس۲.۲۰۶۲۵۰۱۰۴۳۶.۶۱.۸ (AMOLED photo)
گلکسی اس ۹۲.۴۰۶۴۵۰۱۱۱۵۶.۸۱.۸ (AMOLED photo)
وان پلاس ۵تی۲.۵۰۶۴۳۰۶۴۴۷.۱۲.۱ (sRGB Mode)
گلکسی اس ۸ پلاس ۲۰۱۸۲.۵۳۰۵۶۸۰۷۹۵
گلکسی ای ۸ ۲۰۱۸۲.۶۰۰۵۷۰۰۷۶۳
آنر ۹۲.۴۸۳.۸۷۴۷۹۳.۸۷۴۸۰۱۲۴
میت ۱۰ پرو۲.۲۶۰۶۰۵۰۸۵۰۳.۴
نوکیا ۸۱.۸۱۱.۱۱۵۵۲۱.۱۳۵۵۹۴۹۷
آیفون ۱۰۲.۴۳۰۷۵۰۰۹۳۰۲.۴۲.۴
میت ۱۰۱.۲۷۳.۱۷۳۱۵۳.۹۳۵۰۲۱۲۷۶۶ (Normal Mode)
آیفون ۸۲.۵۶۱.۸۴۵۵۰۱.۹۵۶۵۸۳۳۷
آیفون ۸ پلاس۲.۲۶۱.۶۴۵۲۹۱.۸۷۶۲۹۳۳۶
اکسپریا ایکس‌زد وان۵.۲۱.۰۳۴۳۲۱.۱۴۷۳۴۳۰۲.۹۲.۹ (Standard Mode)
ال‌جی وی ۳۰۳.۷۱۰۵۹۱۰۷۰۶۵.۳
گلکسی نوت ۸۲.۸۵۰۷۳۸۰۱۰۷۴۲.۳

*کلیه‌ی نتایج بدست آمده حاصل از آزمایش‌های دیجیتال مارک در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

پوشش فضاهای رنگی گسترده و جدید‌تری مانند DCI-P3 مختص به آیفون‌ها نیست به طوری که اندروید و پرچمدارانش نیز چنین قابلیتی را دارا می‌باشند. خاطرنشان می‌کنیم که هنوز هم عموم محتوا، اپلکیشن‌ها و بخش‌‌های مختلف رابط کاربری بر مبنای فضای رنگ sRGB توسعه داده می‌شوند. توانایی نمایشگر در ارائه‌ی فضای رنگی گسترده از ملزومات نمایش ایده‌آل محتوای HDR است. برخلاف گوشی‌های اندرویدی تلاش شما برای یافتن تنظیمات مربوط به حالت رنگ در آیفون‌ها به در بسته خواهد خورد زیرا کوپرتینونشین‌ها از سیستم‌خودکار تشخیص پروفایل رنگ بهره می‌برد. متاسفانه به دلیل خودکار بودن این مساله ما قادر به استخراج میزان پوشش فضای رنگی در حالت DCI-P3 نبودیم. اپل وعده‌ی پوشش کامل فضای رنگی را در آیفون‌های جدید داده است و تست‌های ما نیز پوشش ۹۸.۷ درصدی در فضای sRGB را تصدیق می‌کند؛ البته در تست‌های ما پوشش فضای رنگی با فعال بودن قابلیت True Tone نزدیک به ۶ درصد کاهش پیدا کرد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

بررسی‌های ما حاکی از دقت بالای نمایشگر در فضای sRGB دارند به طوری که میانگین خطای ۱.۹ آیفون ۱۰ اس مکس را در بین سه گوشی برتر مورد بررسی ما تا به امروز قرار می‌دهد؛ این رقم نسبت به آیفون ۱۰ که خطای میانگینی برابر با ۲.۴ در رنگ‌‌های مختلف داشت کمی بهبود داشته است. فعال بودن حالت True Tone خطای نمایش رنگ‌ها را تا ۵.۸ افزایش می‌دهد و این مساله بیشتر در رنگ سفید به چشم می‌خورد. بخش نمایشگر را با این نکته به پایان می‌بریم که ایفون ۱۰ اس مکس ایده‌آل‌ترین نمایشگر برای دوست‌داران رنگ‌های طبیعی و اغراق نشده را با خود به دنیای گوشی‌ها آورده است که در نگاه اول شما را شیفته‌ی خود خواهد کرد.

اسپیکر

آیفون XS Max همانند گذشته از دو اسپیکر برای تولید صدا استفاده می‌کند که به‌ترتیب در لبه‌ی پایین و بریدگی نمایشگر به‌صورت یکپارچه با اسپیکر مکالمه قرار دارند؛ اما این بار برخلاف گذشته، اسپیکر موجود در لبه‌ی بالای گوشی، بهبود یافته است و شدت صدای تولیدی آن به‌صورت حدودی با اسپیکر پایین برابری می‌کند تا بدین ترتیب آیفون ۱۰ اس، گزینه‌ای مناسب برای پخش موسیقی باشد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون XS Max با صدای خروجی غنی، شفاف و عاری از نویز خود، یکی از بهترین گوشی‌های هوشمند بازار در زمینه‌ی تجربه‌ی صوتی است، این گوشی هوشمند چه در زمینه‌ی پخش موسیقی، فیلم یا بازی، خروجی صدای لذت‌بخشی را در اختیار کاربر می‌دهد. توجه داشته باشید که بلندی صدای آیفون ۱۰ اس مکس، در ردیف بهترین‌ها قرار نمی‌گیرد؛ اما کیفیت صدای خروجی آن، بسیار عالی ارزیابی می‌شود.

خلاء جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون در پرچم‌داران سال ۲۰۱۸ اپل نیز پابرجا است و اکنون با تصمیم سران کوپرتینو مبنی بر حذف دانگل پورت لایتنینگ به جک ۳.۵ میلی‌متری از جعبه‌ی آیفون ۱۰ اس مکس، بیش از پیش حس می‌شود. هدفون پیش‌فرض همراه فبلت جدید Apple نیز از حیث شفافیت و بلندی صدا، عملکرد بسیار خوبی دارد و می‌تواند رضایت طیف گسترده‌ای از کاربران را جلب کند.

نرم‌افزار و رابط کاربری

اکوسیستم iOS به عقیده‌ی بسیاری عامل اصلی گرایش به محصولات اپل است؛ یک‌پارچگی فوق‌العاده‌ی سیستم‌عامل و سخت‌افزار در محصولات مبتنی بر iOS، به‌روزرسانی‌های مرتب و بدون تبعیض در کنار گستردگی اپلیکیشن‌ها و گرایش بالای توسعه‌دهندگان به ساخت بازی و اپ برای آن تنها بخشی از ویژگی‌‌های مثبت این اکوسیستم است. iOS 12 با هدف بهبود عملکرد نسخه‌ی پیشین برای محصولات سال ۲۰۱۳ به بعد اپل منتشر شده است و بیش از آن که یک نسخه‌ی انقلابی از این سیستم‌عامل باشد یک کامل‌کننده و بهبوددهنده محسوب می‌شود. بررسی دقیق تمام ویژگی‌های iOS 12 در مقاله‌ای کامل در دیجیتال مارک منتشر شده است و از پرداختن به تمام ویژگی‌های جدید آن در این مطلب پرهیز شده است.

رابط کاربری آیفون ۱۰ اس

یک‌سال از زمان عرضه‌ی آیفون ۱۰ و ژست‌های حرکتی در آن می‌گذرد و بسیاری این سیستم‌ناوبری جدید را الگوی خود قرار داده‌اند؛ در این مدت هنوز هم کار با ژست‌های حرکتی آیفون‌ها روان‌ترین‌ و ساده‌ترین در بین گوشی‌ها است. سوایپ سریع از انتهای نمایشگر به سمت بالا (بدون نگه داشتن انگشت پس از سوایپ) نقش کلید هوم برای خروج از اپلیکیشن و بازگشت به صفحه‌ی هوم را ایفا می‌کند. سوایپ به سمت سمت راست یا چپ حول نشانگر هوم برای حرکت در بین اپ‌های در حال اجرا، استفاده می‌شود. حال نوبت به مالتی‌تسکینگ می‌رسد، برای نمایش اپلیکیشن‌‌های اجرا شده کافی است از نشانگر هوم در پایین صفحه به سمت بالا سوایپ کنید و انگشت خود را کمی قبل از برداشتن آن روی نمایشگر نگه دارید؛ برای بستن اپلیکیشن‌ها باید ابتدا کارت یکی از اپلیکیشن‌ها را در این حالت لمس کنید و انگشت خود را روی آن نگه دارید، با این کار بالای تمام کارت‌ها علامتی برای بستن آن‌ها ظاهر خواهد شد. البته با گرفتن یک اپ و سوایپ به سمت بالا نیز قادر به بستن آن خواهید بود.

کنترل‌سنتر در iOS 12 تغییر نسبت به نسخه‌ی کاملا بازطراحی شده‌ی قبلی ندارد. کنترل‌سنتر همچنان از لمس سه‌بعدی پیشیبانی می‌کند و با سوایپ به سمت پایین از راست بریدگی بالای نمایشگر در دسترس است. همانطور که بررسی آیفون ۱۰ نیز ذکر شد ما کنترل‌سنتر جدید را یکی قدم‌های رو به جلوی اپل می‌دانیم. بسیاری مدیریت اعلان‌‌ها در iOS را ضعیف‌تر از اندروید می‌دانند اما مدیریت گروهی و بهتر اعلان‌ها در نسخه‌ی ۱۲ احتمال از دست رفتن اعلان‌ها را تا حد زیادی کاهش داده است. نمایش اعلان‌ها در لاک‌اسکرین بهتر از گذشته شده است و کاربر می‌تواند نمایش آن‌ها را بسته به اهمیت محدود کند به این معنی که تنها اعلان‌هایی که برای شما مهم است در لاک‌اسکرین به نمایش در بیایند. بستن تمام اعلان‌‌ها به صورت یک‌جا نیز از تغییرات مهم این نسخه به شمار می‌رود.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

طبق ادعای اپل سرعت بازگشایی اپلکیشن‌ها تحت بار شدید تا ۲ برابر افزایش یافته است؛ تجربه‌ی خود از iOS در آیفون ۱۰ اس مکس به عنوان یک محصول قدرتمند را با عبارت «سریع، روان و پایدار» توصیف می‌کنیم. با افزایش میزان رم در آیفون‌های جدید مشکل فراخوانی دوباره‌ی اپلیکیشن‌ها در زمان اجرای تعداد زیادی اپلکیشن کمتر به چشم می‌آید. برخی از یکسان بودن تجربه‌ی iOS در ۱۰ اس مکس (به جز نمایش دو ستونه‌ی اپ Messages) با گوشی‌های کوچک‌تر خرده می‌گیرند؛ این ایراد تا حدودی وارد است اما به اندازه‌ای آزاردهنده نیست که تجربه‌ی لذت‌بخش از iOS در این گوشی را تحت تاثیر قرار دهد. مدیریت بهتر مصرف‌باتری، کنترل مصرف اپلیکیشن‌‌ها، اپ واقعیت افزوده Measure و بهبود قابلیت Do Not Disturb بخشی از تغییرات این نسخه هستند که به طور کامل در برررسی iOS 12 توضیح داده شده‌اند.

سیری سریع‌تر از گذشته درخواست شما را پردازش می‌کند و حالا به لطف قابلیت « Siri Shortcut» بیشتر از آن استفاده خواهید کرد؛ برای اضافه کردن دستورات به سیری تنها کافی است عبارتی که برای فعال‌سازی یک اپلکیشن یا قابلیت مدنظر دارید را در تنظیمات سیری وارد کنید. واقعیت افزوده با وجود تراشه‌های بهینه‌شده برای محاسبات موردنیاز آن هنوز در ابتدای راه خود در گوشی‌ها است؛ ARKit و دسترسی توسعه‌دهندگان فعال iOS به آن هنوز آنطور که باید از پتانسیل‌ها استفاده نکرده‌اند و تنوع اپ‌ها و بازی‌های مطرح در این بخش همچنان پایین است. نمایش‌هایی مانند HomeCourt ،SwiftShot و Galaga AR در رویدادهای اپل واقعا جذاب بودند اما فراگیر شدن و توسعه‌ی آن‌ها هنوز در هاله‌ای از ابهام است.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

 انیموجی به لطف رهگیری مناسب حرکت‌های چهره بدون شک دقیق‌ترین در نوع خود بود؛ این قابلیت با وجود محدودیت در استفاده به خوبی توان الگوریتم‌های نرم‌افزار و استفاده از داده‌های دوربین TrueDepth را نشان می‌داد. این قابلیت در زمان عرضه تنها ۱۲ نمونه اموجی غیر انسانی را در اختیار کاربر قرار می‌داد که این تعداد هم‌اکنون افزایش یافته و احتمالا در آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت. خوشبختانه حالا انیموجی قادر به تشخیص بیرون آمدن زبان کاربر هستند. اکنون می‌توانید تا ۳۰ ثانیه از انیموجی با طرح‌های جدید یا میموجی ذخیره کنید و برای دوستان خود در ‌مسیج بفرستید؛ پیش از این تنها امکان ذخیره‌ی ۱۰ ثانیه از حرکات وجود داشت.

میموجی نمونه‌ی انسانی، انیموجی همراه با iOS 12 به جهانیان معرفی شد؛ قابلیتی که امکان شخصی‌سازی کامل و با جزئیات کاراکتر فرد را به او می‌دهد؛ انتخاب فرم و اجزاری صورت، مدل مو، عینک‌‌، کلاه و رنگ‌ها همگی در این قابلیت ممکن شده است. شما می‌توانید از شخصیت کارتونی خود در تماس‌های ویدئویی فیس‌تایم استفاده کنید و یا ویدئوی تولید شده را با Messages برای دوستان خود بفرستید. تشخیص حرکات چهره نسبت چند پله بالاتر از نمونه‌های مشابه قرار دارد اما در لگ‌هایی در استفاده از این قابلیت در تماس ویدئویی به چشم می‌خورد. آیفون ۱۰ اس و ۱۰ اس مکس همانند نسل قبل قادر به تشخیص ۵۰ وضعیت مختلف چهره هستند. جدای از مصرف انرژی بالای این قابلیت و عملکرد بهتر آن در تشخیص حرکات نسبت به رقبای مستقیم، تشخیص حرکت لب‌ها توسط انیموجی و ایموجی هنوز کمی چالش‌برانگیز است.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max
آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون‌های امسال همگی با Touch ID خداحافظی کرده‌اند و با سیستم جدید Face ID عرضه می‌شوند. همچون سال گذشته ماژول‌های سیستم فیس‌آی‌دی شامل یک سنسور دوربین ۷ مگاپبکسلی، یک سنسور مادون قرمز، یک سنسور تشخیص فاصله، سنسور شناسایی شدت نور محیط و ماژولی با عنوان Flood Illuminator است. سرعت باز کردن قفل گوشی به کمک این قابلیت نسبت به آیفون ۱۰ بیشتر شده است اما این افزایش چندان زیاد نیست و هم‌چنان با سریع‌ترین‌های بازار فاصه دارد. فیس‌آیدی به دلیل استفاده از مادون‌قرمز همچنان در محیط‌های کاملا تاریک عملکرد خود را حفظ می‌کند اما برخی انواع عینک دودی هنوز هم چالشی برای این سیستم محسوب می‌شود.

به لطف ویژگی اضافه شده در iOS 12، کاربر حالا قادر به ثبت تو چهره برای استفاده از این قابلیت است. ایمن‌تر بودن این روش نسبت به راهکارهای تشخیص چهره‌ی رایج بیشتر است از این رو اپل آن را علاوه بر هویت‌سنجی برای پرداخت‌ها در مواردی مانند نصب اپلیکیشن‌ها به کار گرفته است. استفاده از این قابلیت در زوایا و شکلک‌های متفاوت همچنان غیر ممکن است. ویژگی مثبت Attention Aware همچنان با در آیفون‌های جدید حضور دارد و مانع از باز شدن قفل گوشی با چشم‌های بسته می‌شود؛ البته قابلیتی شبیه به آن در بسیاری از رقبای اندرویدی نیز وجود دارد. بسیاری از کاربران تاچ‌آیدی را روش سریع‌تر و راحت‌تری نسبت به فیس‌آیدی می‌دانند؛ برای استفاده از فیس‌آیدی می‌بایست گوشی در دستان شما و در فاصله‌های معینی باشد. در مجموع با همان سیستم تشخیص هویت و با برتری‌ها و مشکلات پیشین روبرو هستیم و اپل تنها کمی سرعت آن را افزایش داده است.

دوربین

در نگاه نخست به مشخصات فنی آیفون XS Max‌ ممکن است چنین تصور کنید که پرچم‌داران جدید اپل در زمینه‌ی دوربین، تغییری نکرده‌اند. فبلت ۶.۵ اینچی Apple همانند آیفون ۱۰ از دوربین دوگانه‌ای متشکل از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی با لرزش‌گیر اپتیکال تصویر استفاده می‌کند که در پسِ لنزهای ۶ لایه‌ی واید و تله‌فوتو با دیافراگم‌های f/1.8‌ و f/2.4 و فاصله‌ی کانونی معادل ۲۸ و ۵۲ میلی‌متری قرار دارند و روی آن‌ها توسط شیشه‌ای از جنس یاقوت کبود پوشانده است؛ در حالی که چینش دوربین نیز تفاوتی با گذشته ندارد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

اما سنسور اصلی آیفون ۱۰ اس ارتقاء پیدا کرده؛ بدین ترتیب که ابعاد سنسور و به‌تبع آن اندازه‌ی پیکسل‌ها از ۱/۳ اینچ و ۱.۲۲ میکرومتر در آیفون ۱۰ به ۱/۲.۵۵ اینچ و ۱.۴ میکرومتر در نسل جدید افزایش یافته، بنابراین پیکسل‌ها نور بیشتری جذب می‌کنند، اپل ادعا می‌کند که عمق پیکسل‌ها نیز از ۳.۱ به ۳.۵ میکرومتر تغییر پیدا کرده است. در کنار موارد یادشده، تعداد «پیکسل‌های فوکوس» نیز دو برابر شده است؛ نامی که اپل برای سیستم فوکوس خودکار تشخیص فاز خود استفاده می‌کند. توجه داشته باشید که سنسور دوم با ابعاد ۱/۳.۴ اینچی و پیکسل‌های ۱.۰ میکرومتری، تفاوتی با گذشته ندارد.

صرف‌نظر از تغییرات سخت‌افزاری، اپل الگوریتم پردازش تصویر دوربین را نیز ارتقاء داده است. دوربین آیفون XS با بهره‌گیری از ISP بهبودیافته‌ی A12 Bionic با ۴ فریم بافر، اکنون لگ شاتر را به صفر کاهش می‌دهد، ضمن اینکه به‌مدد ISP‌ بهبودیافته‌، سنسورهای سریع‌‌‌تر و الگوریتم‌های پیشرفته‌تر پردازش تصویر، حین ثبت عکس، ۴ فریم میانی و یک فریم با نوردهی طولانی نیز ثبت می‌شود، سپس با ترکیب‌شدن تمام فریم‌ها، عکس نهایی تولید می‌شود، اپل این قابلیت را Smart HDR می‌نامد و هدف از آن، بهبود گستره‌ی دینامیکی تصاویر، شکار بهتر سوژه‌های در حال حرکت و کاهش نویز در محیط‌های تاریک است. دوربین دوگانه‌ی آیفون را فلش بهبودیافته‌ی چهارگانه‌ی True Tone همراهی می‌کند که از سیستم تشخیص فلیکر نیز بهره می‌برد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون اکنون برای تشخیص عمق به دوربین دوم اتکا ندارد و این فرآیند را به‌لطف موتور تشخیص عمق ISP و با بهره‌گیری از داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط Neural Engine از چهره‌ی سوژه انجام می‌دهد، بدین ترتیب، آیفون XS و آیفون XS Max برای ثبت تصاویر پرتره، تنها از دوربین اصلی استفاده می‌کنند. آیفون XS به‌ کاربر امکان تغییر عمق میدان تصاویر پرتره را پس از ثبت عکس‌ها نیز می‌دهد؛ قابلیتی که پرچم‌داران اندرویدی از مدت‌ها پیش ارائه می‌دهند. ظاهرا نسخه‌ی بتای نخست iOS 12.1 در گوشی‌های سری آیفون XS، امکان تغییر میدان عمق حین ثبت عکس را نیز در بطن خود دارد.

بدون افکت بوکه آیفون ۱۰ اس

بدون افکت بوکه

افکت بوکه آیفون ۱۰ اس

با افکت بوکه

دوربین سلفی TrueDepth آیفون XS Max از همان سنسور ۷ مگاپیکسلی نسل قبل استفاده می‌کند که در پسِ لنزی با دیافراگم f/2.2 قرار دارد و اکنون به‌مدد ISP جدید، سرعت عملکرد آن دوبرابر شده است. دوربین سلفی به‌کمک دوربین IR و پرتوافکن Face ID عمق را تشخیص می‌دهد و توانایی ثبت تصاویر پرتره را دارد. یادآور می‌شویم که عمق میدان عکس‌های سلفی را نیز می‌توان پس از ثبت کردن ‌آن‌ها تغییر داد. دوربین جلوی آیفون ۱۰ اس مکس امکان ضبط ویدیوهای فول اچ‌دی با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و از قابلیت لرزش‌گیر سینمایی ویدیوها بهره می‌برد.


آیفون XS Max به‌لطف پردازنده‌ی قدرتمند خود، همانند نسل گذشته توانایی ضبط ویدیوهای ۴K با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه یا ۴K و فول اچ‌دی با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه و گستره‌ی دینامیکی وسیع‌تر را دارد؛ با این تفاوت که اکنون قابلیت ضبط استریو نیز با قابلیت تفکیک گسترده‌تر صدا به آن اضافه شده است تا بدین ترتیب ویدیوی خروجی، صدای غنی‌تری داشته باشد. دوربین پشتی نیز همانند دوربین جلو در فیلم‌برداری اچ‌دی یا فول‌ اچ‌دی، از لرزش‌گیر سینمایی بهره می‌برد. فبلت غول‌پیکر اپل توانایی ضبط ویدیوهای اسلوموشن فول اچ‌دی با نرخ ۲۴۰ فریم‌برثانیه را نیز دارد.

رابط کاربری دوربین آیفون XS Max با نسل گذشته هیچ تفاوتی ندارد و صرف‌‌نظر از قابلیت کنترل عمق میدان، ویژگی خاصی دیگری به آن اضافه نشده است. همانند قبل، با سوایپ‌کردن در منظره‌یاب می‌توان بین حالت‌های مختلف تایم‌لپس، اسلو موشن، فیلم‌برداری، عکاسی، پرتره، ثبت عکس با نسبت تصویر مربعی برای شبکه‌های اجتماعی و پاناروما جابه‌جا شد، ضمن اینکه کلید‌های زوم اپتیکال، فلش، Live Photo، تایمر، فیلترها و جابه‌جایی بین دوربین جلو و عقب در اختیار کاربر قرار دارد. در حالت پرتره، می‌توان از بین حالت‌های نورپردازی Natural ،Studio ،Contour ،Stage و Stage Mono گزینه‌ی دلخواه را انتخاب کرد. هنوز هم مانند گذشته، کلیه‌ی تنظیمات دوربین در حالت عکاسی و فیلم‌برداری، نظیر انتخاب رزولوشن ویدیو، نرخ ویدیوهای اسلوموشن و کلید فعال‌سازی Smart HDR، به‌صورت مجتمع، داخل منوی تنظیمات گوشی قرار دارند. 

تصاویر ثبت‌شده در طول روز، جزئیات فوق‌العاده بالایی دارند، نویز تصاویر در حد پایینی حفظ می‌شود و به‌لطف قابلیت Smart HDR، گستره‌ی دنیامیکی نیز وضعیت مناسبی دارد. آیفون XS در شرایطی که نور به‌اندازه‌ی کافی وجود دارد، در زمینه‌ی بازتولید رنگ‌ها و میزان شارپ‌بودن تصاویر نیز دقت بسیار خوبی از خود به‌نمایش می‌گذارد. قابلیت Smart HDR در محیط‌های تاریک نیز به‌کار می‌آید و در کنار لرزش‌گیر اپتیکال تصویر، کیفیت تصاویر خروجی را ارتقاء می‌بخشد، اما الگوریتم پردازش تصویر آیفون برای کاهش سطح نویز، به نرم‌کردن مرز بین سوژه‌ها تمایل دارد. آیفون ۱۰ اس مکس منابع نور را نیز در محیط‌های تاریک به‌خوبی مدیریت می‌کند؛ اما در حالت کلی نمی‌توان آن را در عکاسی شب، هم‌سطح رقیبی همچون هواوی پی ۲۰ پرو دانست.

تله فوتو روز آیفون ۱۰ اس

زوم اپتیکال دو برابری در طول روز

واید روز آیفون ۱۰ اس

بدون زوم در طول روز

دوربین دوم آیفون ۱۰ اس مکس که برای زوم اپتیکال دو برابری به‌کار می‌رود، درست‌مانند دوربین اصلی، تصاویری با جزئیات بالا و دقت مطلوب ثبت می‌کند؛ اما دیافراگم تنگ‌تر f/2.4 باعث می‌شود تا حساسیت آن به نقاطی از سوژه با روشنایی فوق‌العاده بالا، کمتر شود. چنانچه به استفاده از زوم اپتیکال در عکاسی شب علاقه‌مند باشید، آیفون XS Max شما را ناامید خواهد کرد؛ چرا که در این شرایط، آیفون از دوربین دوم استفاده نمی‌کند و برای ایجاد افکت زوم، تصویر خروجی از دوربین اصلی را کراپ می‌کند و همین عامل از کیفیت تصویر نهایی می‌کاهد.

تله فوتو شب آیفون ۱۰ اس

زوم دو برابری در طول شب

واید شب آیفون ۱۰ اس

بدون زوم در طول شب

تصاویر پرتره توسط دوربین دوم ثبت می‌شوند؛ اما همان‌طور که گفتیم به‌مدد پردازش‌های صورت‌گرفته توسط Neural Engine و بهبودهای پردازنده‌ی جدید سیگنال تصویر، فرآیند تشخیص عمق تصاویر به دوربین دوم اتکا ندارد، اگرچه تشخیص مرز بین سوژه و پس‌زمینه، نسبت به گذشته، پیشرفت داشته است؛ اما این فرآیند باز هم پایدار نیست و گاهی می‌توان شاهد محو شدن مرزها شد؛ به‌خصوص اگر با سوژه‌ی پیچیده‌ای همچون موهای یک شخص باشد. شما می‌توانید همانند پرچم‌داران اندرویدی، پس از ثبت پرتره، با مراجعه به اپلیکیشن Photos، شدت مات‌شدن پس‌زمینه را تغییر دهید. آیفون به‌صورت پیش‌فرض تصاویر پرتره را با f/4.5 ثبت می‌کند؛ اما شما می‌توانید آن را بین مقادیر f/1.4 (کاملا مات) و f/16 (بدون افکت بوکه) تغییر دهید. 

سلفی عادی آیفون ۱۰ اس

عکس سلفی عادی

سلفی بوکه آیفون ۱۰ اس

عکس سلفی با افکت بوکه

تصاویر سلفی آیفون ۱۰ اس مکس اگرچه در ردیف بهترین‌ها قرار نمی‌گیرد؛ اما خروجی تصاویر آن جزئیات مناسبی دارند و رنگ‌ها از طراوت خوبی برخوردار هستند. همانند نسل قبل، حالت پرتره در دوربین سلفی نیز در دسترس است و در آن، مرز بین سوژه و پس‌زمینه به‌خوبی جدا می‌شود، ضمن اینکه می‌توان شدت افکت بوکه را پس از ثبت تصویر تغییر داد.

گالری تصاویر دوربین آیفون XS Max

بازده و عملکرد

گوشی‌های هوشمند اپل معمولا در زمینه‌ی توان پردازشی، بهترین‌های بازار را به چالش می‌کشند و آیفون XS نیز به‌لطف پردازنده‌ی جدید A12 Bionic، به‌عنوان نخستین تراشه‌ی هفت نانومتری به حکمرانی بر دنیای موبایل ادامه می‌دهد. اگرچه هواوی با رونمایی از کرین ۹۸۰، پیش از اپل، عنوان سازنده‌ی نخستین تراشه‌ی هفت نانومتری را به‌خود اختصاص داد؛ اما کوپرتینونشین‌ها نخستین گوشی‌های هوشمند دنیا با چنین پردازنده‌ای را روانه‌ی بازار کردند.

اپل مانند گذشته در جریان رونمایی از آیفون‌های جدید، صرفا به بیان کلیاتی از تراشه‌ی A12 Bionic پرداخت؛ بنابراین مواردی مانند فرکانس هسته‌ها و حافظه‌ی کش که هواوی به تفصیل پیرامون آن‌ها صحبت کرد، در مورد A12 Bionic پوشیده است. در ادامه، تمام اطلاعاتی را که تا به این لحظه در مورد مشخصات فنی تراشه‌ی هفت نانومتری اپل می‌دانیم، با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

بی‌شک مهم‌ترین ویژگی SoC جدید اپل که روی عملکرد دوربین و Face ID نیز تأثیر می‌گذارد، موتور پردازش عصبی ۸ هسته‌ای این تراشه است که اکنون با پیشرفتی ۷۰۰ درصدی نسبت به A11 Bionic می‌تواند در هر ثانیه، ۵ تریلیون عملیات را انجام دهد، این واحد از محاسبات با دقت چندگانه (Multiprecision) پشتیبانی می‌کند و در پردازش‌های مربوط به یادگیری ماشینی به انجام وظیفه خواهد پرداخت.

تراشه‌ی جدید اپل پردازنده‌ی مرکزی سریع‌تر و بهینه‌تری را نیز در بطن خود دارد، درست‌مانند نسل گذشته، A12 Bionic از یک CPU شش هسته‌ای، شامل دو هسته‌ی قدرتمند ۲.۴۹ گیگاهرتزی موسوم به Vortex و چهار هسته‌ی کم‌مصرف با نام Tempest بهره می‌برد که هر ۶ هسته هم می‌توانند در آنِ واحد کار کنند. اپل مدعی است که هسته‌های قدرتمند A12 نسبت به گذشته، ۱۵ درصد سریع‌تر و ۴۰ درصد بهینه‌تر هستند، در حالی که هسته‌های کم‌مصرف، ۵۰ درصد انرژی کمتری را نسبت به گذشته مصرف می‌کنند.

اپل مدتی است که همکاری با شرکت ایمجینیشن به‌عنوان توسعه‌دهنده‌ی واحد‌های پردازش گرافیکی تراشه‌های سری A را قطع کرده و اکنون مهندسان کوپرتینو مسئولیت توسعه‌ی GPU-‌ها را برعهده دارند. تراشه‌ی A12 Bionic از واحد پردازش گرافیکی جدیدی با ۴ هسته‌ بهره می‌برد که ۵۰ درصد عملکرد بهتری دارد و پهنای باند حافظه نیز در آن افزایش یافته است، این واحد از API بهینه‌شده‌ی Metal 2 نیز پشتیبانی می‌کند.

کالبدشکافی وب‌سایت iFixit نشان می‌دهد که گوشی‌های هوشمند جدید آیفون XS و آیفون XS Max از ۴ گیگابایت حافظه‌ی رم LPDDR4X بهره می‌برند؛ در حالی که آیفون ۱۰ از ۳ گیگابایت رم استفاده می‌کرد؛ بنابراین می‌توان امیدوار بود که محصولات جدید اپل به‌لطف حافظه‌ی رم بیشتر و سیستم‌عامل بهینه‌ی iOS 12 در زمینه‌ی چندوظیفگی داشته باشند. به‌لطف کنترلر حافظه‌ی سریع‌تر A12 Bionic‌، این تراشه می‌تواند تا ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی را آدرس‌دهی کند.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

تراشه‌ی A12 Bionic‌ از پردازنده‌ی سیگنال تصویر (ISP) جدیدی نیز بهره می‌برد که بهبود‌های قابل توجهی را در عملکرد دوربین آیفون XS به‌ارمغان می‌آورد، این ماژول داده‌های بیشتری را از سنسورها جمع‌آوری می‌کند و مهم‌تر از همه، به‌لطف موتور تشخیص عمق خود می‌تواند حالت عکاسی پرتره را با تنها یک دوربین فعال کند که این ویژگی برای گوشی آیفون XR حائز اهمیت است. قابلیت تنظیم میزان Blur‌ پس‌زمینه پس از ثبت تصویر، Smart HDR و لگ شاتر صفر از جمله‌ی قابلیت‌های ISP‌ جدید است که در بخش دوربین به‌صورت مفصل در مورد آن‌ها صحبت شد.

برای ارزیابی عملکرد آیفون XS Max، به‌عنوان نخستین گوشی هوشمند دنیا با پردازنده‌ی هفت نانومتری، در ابتدا طبق روال بررسی‌های دیجیتال مارک، بنچمارک‌های نرم‌افزاری نامدار را روی آن اجرا می‌کنیم، عملکرد گوشی در اجرای بازی‌های گرافیکی سنگین را می‌سنجیم و در نهایت وضعیت افت عملکرد CPU و GPU را با اجرای مداوم دو تست GeekBench و Sling Shot Extreme آزمایش می‌کنیم.

چنانچه مشخصات فنی آیفون XS و آیفون XS Max را در بخش محصولات دیجیتال مارک مشاهده کنید، متوجه خواهید شد که اپل گوشی‌های هوشمند جدید خود را در سه نسخه با حافظه‌های ذخیره‌سازی ۶۴، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایتی روانه‌ی بازار می‌کند. سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی در نسخه‌ی ۲۵۶ گیگابایتی آیفون جدید با استفاده از اپلیکیشن PerformanceTest، اعداد فوق‌العاده‌ بالای ۱۶۴۲ و ۵۲۵ مگابایت‌برثانیه به‌دست آمد.

شما می‌توانید در جدول زیر به‌صورت تقریبی عملکرد حافظه‌ی آیفون XS Max را در برابر پرچم‌داران اندرویدی مشاهده کنید، توجه داشته باشید که سرعت خواندن و نوشتن ترتیبی گوشی‌های اندرویدی با استفاده از فایل‌ها ۳۲ و ۲ مگابایتی در قالب بلوک‌های ۲۵۶ کیلوبایتی سنجیده می‌شود؛ حال آنکه آزمون یادشده در دستگاه‌های iOS با فایلی ۹۰ مگابایتی و در قالب بلوک‌های ۱۶ کیلوبایتی صورت می‌گیرد؛ بنابراین اعداد حاصل در تست iOS، سخت‌گیرانه‌تر است.

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل پرچم‌دار
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
آیفون XS Max۱۶۴۲۵۲۵
موتو زد ۲ فورس۷۰۵.۷۸۲۰۱.۹۲۱۵۹.۰۲۸۲.۳۵
گلکسی نوت ۹۸۱۷.۷۷۱۹۴.۹۲۱۳۱.۰۵۲۱.۴
وان‌پلاس ۶۷۲۳.۱۵۲۰۳.۶۹۱۳۴.۶۵۲۱.۹۷
اکسپریا ایکس‌زد ۲ کامپکت۶۹۶.۸۹۱۹۴.۹۲۱۵۲.۷۳۱۶.۸۱
پیکسل ۲ ایکس‌ال۷۲۹.۳۲۲۱۲.۹۲۱۷۶.۷۸۲۳.۶
هواوی پی ۲۰ پرو۸۲۳.۹۳۱۹۳.۸۱۴۲.۲۱۱۵۵.۰۹
گلکسی اس ۹ پلاس۸۲۰.۶۳۲۰۷.۱۷۱۳۱.۲۷۲۲.۶۸
گلکسی اس ۹۸۱۷.۹۴۲۰۵.۶۷۱۳۱.۱۲۲۳.۱۵
وان‌پلاس ۵‌تی۷۵۰.۲۸۲۰۵.۴۱۱۳۶.۶۱۹.۴۸
آنر ۹۲۸۱.۷۲۹۷.۷۱۲۸.۳۸۱۳.۸۵
هواوی میت ۱۰ پرو۸۳۵.۰۶۲۲۰.۹۶۱۷۵.۷۴۱۷۲.۶۲
نوکیا ۸۶۸۹.۱۷۲۰۴.۳۳۱۴۶.۷۲۱۴.۳۴
هواوی میت ۱۰۸۲۴.۰۵۲۰۶.۱۳۱۷۷.۴۷۱۵۷.۶۱
اکسپریا ایکس‌زد وان سونی۶۷۶.۹۲۲۰۶.۴۹۱۵۷.۸۹۱۴.۸۱
ال‌جی وی ۳۰۶۸۱.۶۵۱۵۸.۳۶۷۱.۷۶۱۱.۱
اچ‌تی‌سی یو ۱۱۷۱۶.۴۱۱۶۲.۴۲۹۰.۹۵۶۵.۶۳
گلکسی نوت ۸۷۹۰.۸۶۲۰۳.۹۱۱۲۳.۶۶۱۴.۲
گلکسی اس ۸ پلاس۷۷۲.۶۶۱۷۹.۱۱۱۲۲.۹۴۱۴.۸

*کلیه‌ی بنچمارک‌های ذکر شده در این جدول توسط دیجیتال مارک اجرا شده است.

حال نوبت به بنچمارک‌های عملکرد پردازنده می‌رسد تا عیار آیفون ۱۰ اس مکس را با تراشه‌ی هفت نانومتری A12 Bionic بسنجند، شما می‌توانید در جدول زیر نتایج حاصل را مشاهده کنید:

*کلیه‌ی بنچمارک‌های ذکر شده در این جدول توسط دیجیتال مارک اجرا شده است.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، آیفون XS Max در تمامی تست‌های مشترک به‌جز تست Sling Shot Extreme رقبای کنونی خود را با اختلافی فاحش و بعضا ۱۰۰ درصدی پشت سر می‌گذارد؛ بدین ترتیب اکنون باید به انتظار رونمایی میت ۲۰ با تراشه‌ی هفت نانومتری کرین ۹۸۰ در ماه اکتبر بنشینیم و هم‌آورد این دو گوشی هوشمند را نظاره‌گر باشیم. 

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون XS Max در اجرای بازی‌ سنگینی مانند Asphalt 9 عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد و بازی با بالاترین جزئیات گرافیکی ممکن به‌نمایش در‌می‌آید. تنظیمات بازی فورتنایت به‌دلایلی روی آیفون XS Max، گرافیک Epic را در دسترس کاربر قرار نمی‌دهد، با بررسی‌هایی که انجام دادیم، ظاهرا هیچ‌یک از کاربران دستگا‌ه‌هایی مانند آیفون X، آیفون ۸ / ۸ پلاس یا آیپد پرو ۱۰.۵، امکان انتخاب گرافیک Epic ندارند، در هر صورت تجربه‌ی بصری ما از اجرای فورتنایت با گرافیک High و نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه روی فبلت جدید اپل، بسیار لذت‌بخش و بی‌نقص بود.

ما برای ارزیابی بازدهی آیفون ۱۰ اس مکس تحت بار پردازشی سنگین و شبیه‌سازی شرایطی که در آن گوشی به‌صورت مداوم تحت فشار است، دو آزمایش اجرا کردیم، در آزمایش نخست، عملکرد پردازنده را با ۲۰ بار اجرای مداوم بنچمارک GeekBench پایش کردیم و در آزمون دوم نیز به‌مدد اجرای مداوم تست گرافیکی سنگین ۳DMark Sling Shot Extreme، عملکرد GPU را بررسی کردیم. شما در ادامه می‌توانید نتیجه‌ی حاصل را در قالب نمودار‌هایی مشاهده کنید:

نمودار Sling Shot آیفون ۱۰ اس

همان‌‌طور که نمودار فوق نشان می‌دهد، آیفون ۱۰ اس مکس در اجرای آزمون گرافیکی سنگین Sling Shot Extreme از همان دور نخست دچار افت عملکرد می‌شود و این روند تا دور چهارم ادامه پیدا می‌کند، از دور چهارم به بعد عملکرد GPU با افت ۲۵ درصدی نسبت به امتیاز اولیه، به‌صورت حدودی پایدار می‌شود، در طول این تست، دمای بدنه‌ی دستگاه به‌خصوص پایین دوربین، به‌میزان قابل توجهی داغ می‌شود. شما در نمودار زیر نیز می‌توانید نمودار حاصل از ۲۰ بار اجرای مداوم GeekBench را مشاهده کنید، این نمودار نشان می‌دهد که عملکرد پردازنده‌ی مرکزی پایداری خوبی دارد و افتی را چه در حالت تک‌هسته‌ای چه چندهسته‌ای تجربه نمی‌کند.

نمودار GeekBench آیفون ۱۰ اس

آیفون به‌لطف تراشه‌ی قدرتمند A12 Bionic، بهینه‌سازی‌های صورت‌گرفته روی iOS 12 و افزایش حافظه‌ی رم به ۴ گیگابایت، نه‌تنها اپلیکیشن‌ها را با سرعت بیشتری اجرا می‌کند، بلکه در حفظ آن‌ها در پس‌زمینه نیز بسیار بهتر از گذشته عمل می‌کند؛ به‌طوری که در طول بررسی iPhone XS Max، ما در اغلب اوقات به‌سرعت در بین‌ اپلیکیشن‌ها جابه‌جا می‌شدیم و تنها در موارد نادری، نیاز به اجرای مجدد آن‌ها بود.

باتری

اپل در جریان رویداد سپتامبر اعلام کرد که عمر باتری آیفون XS Max حدود ۹۰ دقیقه بیشتر از آیفون ۱۰ خواهد بود؛ بدین ترتیب کاربر باید انتظار حدود ۱۵ ساعت استریم فیلم و ۱۳ ساعت وب‌گردی را از فبلت جدید کوپرتینونشین‌ها داشته باشد؛ اما بی‌شک در دنیای واقعی، اعداد ممکن است کمی متفاوت باشند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت. اگرچه شرکت سازنده جزئیات فنی مربوط به باتری آیفون ۱۰ اس مکس را نمی‌دهد؛ اما کالبدشکافی iFixit نشان می‌دهد که این گوشی انرژی مورد نیاز خود را توسط باتری دو تکه‌ای با ظرفیت ۱۲.۰۸ وات‌ساعت (۳۱۷۹ میلی‌آمپرساعت با ولتاژ ۳.۸۰ ولت) تأمین می‌کند که همانند نسل قبل به‌فُرم L در داخل دستگاه کار گذاشته شده است؛ بدین ترتیب، آیفون XS Max حجیم‌ترین باتری تاریخ آیفون را در بطن خود دارد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

دیجیتال مارک، شارژدهی گوشی‌های هوشمند را با چهار آزمون مختلف بررسی می‌کند؛ ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچ‌دی، در شرایطی به‌صورت مداوم تا زمان خاموش‌ شدن دستگاه پخش می‌شود که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بی‌سیم با استفاده از حالت هواپیما قطع شده‌اند، در این تست آیفون XS Max با ۱۴ ساعت و ۳۱ دقیقه شارژدهی، عملکردی بسیار خوب را از خود به نمایش گذاشت. در نهایت بنچمارک‌های GeekBench ،PCMark‌ و GFXBench روی گوشی اجرا می‌شوند که نمونه‌ی اول، یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها است و دو مورد دیگر، عملکرد باتری را با تحت فشار قرار دادن پردازنده‌ی دستگاه می‌سنجند. باید خاطرنشان کنیم که بنچمارک PCMark برای سیستم‌عامل iOS توسعه داده نشده است و بنچمارک GeekBench‌ نیز برخلاف نسخه‌ی اندروید، تست باتری را ارائه نمی‌دهد؛ از این رو در بخش دوم آزمون باتری به اجرای بنچمارک GFXBench بسنده می‌‌کنیم.

محصول / تستنمایشگرباتریویدیو GFXBench
Manhattan 3.1
PCMark
Work 2.0
GeekBench
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتساعتBattery LifeTime
(min)
LongTerm Performance
(Frame)
ساعتامتیاز
مدت‌زمان
آیفون XS Max۶.۵ اینچ
۲۶۸۸ × ۱۲۴۲ پیکسل‌براینچ
۳۱۷۴۱۴:۳۱۲۷۳.۲۵۲۷۲۵
موتو زد ۲ فورس۵.۵ اینچ
۲۵۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۲۷۳۰۱۴:۲۵۲۲۷.۲۱۰۱۷۱۱:۰۸۴۰۷۸
۷:۱۳
گلکسی نوت ۹۶.۴ اینچ
۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۴:۱۰۱۶۲.۴۱۶۱۹Failed*۴۳۰۰
۷:۱۰
وان‌پلاس ۶۶.۲۸ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۵:۵۰۱۸۱.۸۱۶۴۶۸:۰۳۴۰۵۳
۷:۰۸
اکسپریا ایکس‌زد ۲ کامپکت۵.۰ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۲۸۷۰۱۰:۴۰۱۶۰.۷۲۴۴۲۸:۴۴۴۰۸۶
۷:۰۴
پیکسل ۲ ایکس‌ال۶.۰ اینچ
۲۸۸۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۳۵۲۰۱۲:۲۵۲۳۱.۷۹۹۳.۸۷:۵۹۵۲۵۷
۸:۵۳
هواوی پی ۲۰ پرو۶.۱ اینچ
۲۲۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۴:۱۰۱۹۷.۴۹۳۳.۷۹:۱۹۳۳۵۰
۵:۳۵
گلکسی اس ۹ پلاس۶.۲ اینچ
۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۳۵۰۰۱۴:۱۷۱۸۷.۶۸۶۰.۷Failed
گلکسی اس ۹۵.۸ اینچ
۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۳۰۰۰۱۲:۳۰۱۵۴.۸۸۸۴.۷۶:۴۲
وان‌پلاس ۵تی۶.۰۱ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۷:۱۳۱۴۰.۳۲۰۷۵۸:۳۴
آنر ۹۵.۱۵ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۲۰۰۱۱:۰۶۱۵۸.۳۱۰۲۴۶:۳۷
هواوی میت ۱۰ پرو۶.۰ اینچ
۲۱۶۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۴۰۲۲۶.۲۸۴۸.۲۸:۳۶
نوکیا ۸۵.۳ اینچ
۲۵۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۳۰۹۰۱۰:۵۵۱۹۶.۸۱۰۴۲۸:۱۳
آیفون ۱۰۵.۸ اینچ
۲۴۳۶ × ۱۱۲۵ پیکسل
۲۷۱۶۱۴:۴۰۲۴۲.۲۱۵۶۱
هواوی میت ۱۰۵.۹ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۳:۱۶۹:۴۰
آیفون ۸۴.۷ اینچ
۱۳۳۴ × ۷۵۰ پیکسل
۱۸۲۱۹:۳۵۱۲۲۳۹۹۵
آیفون ۸ پلاس۵.۵ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۲۶۹۱۱۳:۱۰۱۷۱۲۰۵۱
اکسپریا ایکس‌زد وان۵.۲ اینچ
۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۲۷۰۰۱۱:۳۷۱۸۰.۳۱۶۱۰۶:۳۲
ال‌جی وی ۳۰۶.۰ اینچ
۲۸۸۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۲:۳۰۲۳۷.۷۸۰۲.۳۸:۲۵
گلکسی نوت ۸۶.۳ اینچ
۲۹۶۰ × ۱۴۴۰ پیکسل
۳۳۰۰۱۳:۴۸۱۷۳.۱۸۳۳.۷۶:۴۱

*کلیه‌ی بنچمارک‌های ذکر شده در این جدول توسط دیجیتال مارک اجرا شده است.

همان‌طور که نتایج نشان می‌دهند، فبلت جدید اپل به‌لطف باتری ۳۱۷۴ میلی‌آمپرساعتی خود در کنار تراشه‌ی قدرتمند و بهینه‌ی A12 Bionic در هر دو تست پخش فیلم و GFXBench عملکرد خیره‌کننده‌ای را از خود به‌نمایش می‌گذارد، این گوشی هوشمند در استفاده‌های روزمره، شامل وب‌گردی، استریم موسیقی، ثبت عکس‌های پی‌درپی و پخش فیلم، یک روز کامل می‌تواند کاربر را همراهی کند که در سال ۲۰۱۸ برای یک پرچم‌دار، نتیجه‌ی بسیار مطلوبی ارزیابی می‌شود. به‌لطف iOS 12 کاربر اکنون می‌تواند مدیریت بهتری روی مصرف باتری گوشی خود داشته باشد، بدین ترتیب که می‌تواند در قالب دو نمودار، مصرف باتری و میزان فعالیت گوشی را طی ۲۴ ساعت یا هفت روز گذشته مشاهده کرد، همچنین میزان مصرف انرژی و فعالیت گوشی به‌تفکیک تمام اپلیکیشن‌ها در دسترس کاربر قرار دارد و می‌توان زمان روشن‌بودن نمایشگر گوشی را نیز مشاهده کرد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

آیفون ۱۰ اس مکس در تست GFXBench‌ ترکیبی فوق‌العاده از شارژدهی و پایداری عملکرد را از خود به‌نمایش گذاشت، شما می‌توانید در دو نمودار زیر وضعیت افت شارژ و افت تعداد فریم‌های پردازش‌شده حین اجرای تست باتری GFXBench Manhattan 3.1 را مشاهده کنید، در این تست، محتوای گرافیکی سنگینی ۳۰ بار به‌صورت متوالی روی گوشی رندر می‌شود. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، آیفون ۱۰ اس مکس به‌لطف پردازنده‌ی فوق‌العاده قدرتمند خود، در دور نخست، حدود ۳۵۰۰ فریم را پردازش کرده؛ اما در نهایت پس از ۳۰ بار اجرای تست، تعداد فریم‌های پردازش‌شده به حدود ۲۷۰۰ می‌‌رسد.

نمودار GFXBench آیفون ۱۰ اس

آیفون XS Max از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کند؛ اما اپل همانند سال گذشته، آن را همراه یک شارژر عادی ۵ واتی ارائه می‌دهد؛ بنابراین برای شارژ سریع، ناچار به خرید جداگانه‌ی شارژر ۲۹ واتی با قیمت حدود ۵۰ دلار خواهید بود، اتخاذ چنین تصمیمی در خصوص محصولی با قیمت پایه‌ی ۱۰۰۰ دلار، در شرایطی که تولیدکنندگان اندرویدی پرچم‌دارانشان را با شارژرهای بسیار عرضه می‌کنند، بسیار عجیب است. فبلت Apple برای شارژ کامل با شارژر کوچک خود، به‌حدود ۳ ساعت زمان نیاز دارد.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

به‌لطف بهره‌بردن از بدنه‌ای شیشه‌ای، آیفون ۱۰ اس مکس همانند سال گذشته از شارژ بی‌سیم نیز پشتیبانی می‌کند و به‌لطف سازگاری آن با استاندارد رایج Qi، می‌توانید از هر پد شارژ بی‌سیمی برای شارژ این گوشی هوشمند استفاده کنید. ظاهرا به‌لطف طراحی کویل بهبودیافته، شارژ بی‌سیم آیفون‌های جدید، نسبت به گذشته با سرعت بالاتری انجام می‌شود.

جمع‌بندی

سال گذشته اپل با آیفون X پا در مسیری جدید گذاشت؛ مسیری که قرار است جایگاه برند iPhone را برای دهه‌ی آینده تضمین کند و تعریف ما از گوشی‌های هوشمند را تغییر دهد. گام نخست اپل در مسیر جدید، موفقیت‌آمیز بود، این موضوع را به‌راحتی می‌توان از تأثیری متوجه شد که آیفون ۱۰ بر صنعت گوشی‌های هوشمند گذاشت.

آیفون 10 اس مکس / iPhone XS Max

حال پس از گذشت یک سال از آن زمان، وارد مرحله‌‌ای دیگر از ماجراجویی جدید اپل شده‌ایم؛ مرحله‌ای که در آن خبری از شگفتی‌های سال گذشته نیست و کوپرتینونشین‌ها صرفا به بهبود تجربه‌ی اولیه‌ی ما از آینده‌ی آیفون می‌پردازند. آیفون XS Max پاسخ اپل به نیاز کسانی است در انتظار جایگزین آیفون ۸ پلاس بودند و از سوی دیگر، طراحی نخ‌نمای آن را برنمی‌تابیدند.

آیفون XS Max با پردازنده‌ی قدرتمند و هفت‌ نانومتری A12 Bionic، الگوریتم بهبودیافته‌ی دوربین، نمایشگر وسیع و باتری حجیم خود، تجربه‌ای ارتقاءیافته نسبت به گذشته ارائه می‌دهد؛ اما تغییرات به‌اندازه‌ای شگفت‌انگیز نیست که کاربر فعلی آیفون ۱۰ را به خرید ترغیب کند و می‌توان آن را گزینه‌ای ایده‌آل برای کاربران فبلت‌های گذشته‌ی اپل و کسانی دانست که از پرچم‌داران غول‌پیکر اندرویدی استفاده می‌کنند؛ اما به‌دنبال تجربه‌ای متفاوت هستند.

* در نگارش این بررسی حمید ملکی نیز همکاری داشته است.
* عکاس: محمدحسین جعفری

نکات مثبت

  • قدرتمندترین تراشه‌ی حال حاضر دنیای موبایل
  • نمایشگری با روشنایی بالا و رنگ‌های چشم‌نواز
  • دوربین توانمند و بهبودیافته
  • شارژدهی بسیار خوب
  • اسپیکرهای استریوی عالی

نکات منفی

  • نبود شارژر سریع همراه گوشی
  • وزن بالا و استفاده‌ی دشوار با یک دست
  • داغ‌شدن در برخی کاربردها، نظیر انیموجی و بازی‌ها
  • حذف دانگل هدفون

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



admin
ارسال دیدگاه