بررسی ردمی ۸A‌ شیائومی – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

ردمی ۸‌ای محصولی ایده‌آل برای افرادی است که به‌دنبال گوشی هوشمندی ارزان‌قیمت با کارکرد مناسب و به دور از پیچیدگی در کاربری‌های روزمره هستند.

گوشی‌های هوشمند اقتصادی سهم زیادی از بازار را به‌خود اختصاص داده‌اند. این حقیقت درکنار خط‌مشی و توانایی شیائومی در تولید محصولات مقرون‌به‌صرفه باعث شده است تا بخش بزرگی از بازار‌هایی مانند هند را با برند ردمی ازآن خود کند. شیائومی چندی پیش با جداسازی برند ردمی، تمرکز خود را بیش‌ازپیش معطوف گوشی‌های هوشمند ارزان‌قیمت و کاربردی کرد تا محصولاتی توانمند با ارزش خرید بالا به‌ارمغان بیاید. در‌این‌بین سری ردمی A خود را به‌عنوان ارزان‌ترین گوشی‌های تولیدی شیائومی معرفی می‌کنند که البته به‌لطف پیشرفت درخورتوجه سخت‌افزار‌های دنیای موبایل در سال‌های گذشته، نسل جدید آن اکنون نه‌تنها ارزان‌تر از گذشته است؛ بلکه پیشرفت سخت‌افزاری چشمگیری به‌خود دیده است تا از پس امور ساده به‌راحتی بربیاید.


با وجود کاربرد‌های گسترده‌ی گوشی‌های هوشمند، بسیاری از کاربران به‌دنبال محصولی ارزان و خوش‌ساخت فقط برای رفع نیاز‌های اصلی خود هستند. شیائومی با معرفی ردمی ۸A و برچسب قیمتی جذاب آن، این دسته از کاربران را هدف گرفته است. آیا گوشی شیائومی درکنار قیمت اقتصادی خود، توانایی رفع نیاز‌های کاربران را دارد؟ پاسخ این پرسش را درادامه‌ی بررسی خواهید یافت.

شیائومی ردمی ۸A را فروشگاه تسک میران برای بررسی دراختیار دیجیتال مارک قرار داده است.

طراحی

بزرگ‌ترین تغییر ایجادشده در ردمی ۸A درمقایسه‌با نسل پیشین آن را می‌توان در طراحی این گوشی دانست. ارزان‌ترین گوشی خانواده‌ی شیائومی اکنون مانند بسیاری از برادران گران‌تر خود از ترند روز زبان طراحی در دنیای موبایل بهره می‌برد. شیائومی تا حد ممکن حاشیه‌های اطراف نمایشگر را کاهش و برای ارائه‌ی طراحی زیبا‌تر، دوربین سلفی را نیز در بریدگی بالای نمایشگر قرار داده است. این موضوع باعث شده است ردمی ۸A حداقل در وهله‌ی اول و در ذهن مخاطب، خود را محصولی اقتصادی و ارزان نشان ندهد. 

Redmi 8A / ردمی 8A

کاهش حاشیه‌های نمایشگر درکنار افزایش جذابیت بصری، به شیائومی امکان تعبیه‌ی نمایشگری بزرگ‌تر را نیز داده است. در شرایطی که بسیاری از کاربران علاقه‌ی زیادی به خرید گوشی‌های هوشمند با نمایشگر‌های بزرگ‌تر دارند، استفاده از نمونه‌ی ۶/۲ اینچی در ردمی ۸A آن را بیش‌ازپیش جذاب‌تر کرده است. بدین‌ترتیب با ظاهر بسیار جذاب‌تری درمقایسه‌با نسل‌های پیشین این گوشی روبه‌رو هستیم.

شیائومی برای کاهش قیمت ردمی ۸A، همانند نسل پیشین در ساخت بدنه از پلاستیک بهره برده است. البته این موضوع به‌معنای کیفیت پایین بدنه نیست و شاهد استحکام و حس مناسبی هنگام دردست‌داشتن گوشی هستیم. شیائومی همچنین برای بهبود حس در‌دست‌گرفتن گوشی بافت خاصی در بخش پشت آن ایجاد کرده است تا نه‌تنها از سُرخوردن آن در دست جلوگیری شود؛ بلکه بدنه‌ی گوشی مقاومت‌ بهتری دربرابر لک‌پذیری داشته باشد. انحنای کناره‌های بدنه‌ی گوشی نیز درکنار بافت پشت آن، کمک زیادی به بهبود حس در‌دست‌گرفتن گوشی کرده است. با وجود استفاده از باتری حجیم ۵،۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی، بدنه‌ی پلاستیکی دستگاه کمک زیادی به متعادل‌سازی وزن آن کرده است تا با محصولی سنگین روبه‌رو نباشیم. 

Redmi 8A / ردمی 8A

شیائومی درگاه ورودی سیم‌کارت را رد لبه‌ی سمت چپ گوشی تعبیه کرده است و در سمت راست، کلید‌های تغییر حجم صدا و پاور را شاهد هستیم. ردمی ۸A همانند برادران گران‌تر خود از درگاه USB-C برای شارژ و اتصال به کامپیوتر بهره می‌برد تا شاهد حذف کامل درگاه قدیمی‌تر میکرو USB‌ حتی در محصولات اقتصادی شیائومی باشیم. نکته‌ی جالب در‌این‌زمینه پشتیبانی ردمی ۸A از شارژ سریع ۱۸ واتی است. البته شیائومی برای کاهش قیمت شارژر عادی ۱۰ واتی را با دستگاه عرضه می‌کند. جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون و اسپیکر نیز در بخش پایینی دستگاه و کنار درگاه شارژ قرار گرفته‌اند. 

طراحی ردمی ۸A را نمی‌توان همپای محصولات پرچم‌دار و گران‌قیمت دنیای موبایل دانست؛ اما حذف حاشیه‌ها و بهره‌گیری از نمایشگری بزرگ باعث شده است این دستگاه در وهله‌ی اول خود را به‌هیچ‌وجه محصولی ارزان‌قیمت و اقتصادی معرفی نکند. شیائومی همچنین با وجود استفاده از پلاستیک در ساخت بدنه‌، تمام تلاش خود را به‌کار گرفته است تا درزمینه‌ی کیفیت ساخت، حس نامطلوبی به کاربران منتقل نشود. پلاستیک به‌کاررفته کیفیت مناسبی دارد و دقت فراوان در مونتاژ، درنهایت نمره‌ی قبولی را برای ردمی ۸A در این بخش به‌ارمغان می‌آورد.

صفحه‌نمایش و اسپیکر

نمایشگر نقش مهمی در ارائه‌ی تجربه‌ی کاربری مناسب ایفا می‌کند؛ از‌این‌رو، استفاده از نمونه‌ی مناسب تأثیر زیادی بر موفقیت محصول در بازار خواهد گذاشت؛ اما هیچ‌کس از گوشی ۱۰۰ دلاری انتظار معجزه در این بخش ندارد. رزولوشن HD+ و روشنایی نه‌چندان زیاد و مواردی از این دست تقریبا در تمام گوشی‌های پایین‌رده به‌چشم می‌خورند. آرزوی ما برای ردمی ۸A در بررسی ردمی ۷A (امیدواریم ردمی‌های سال آینده به نمایشگرهایی با رزولوشن بیشتر مجهز شوند) برآورده نشد و ردمی ۸A نیز به نمایشگر ۶/۲ اینچی IPS با رزولوشن ۱۵۲۰ در ۷۲۰ پیکسل مجهز شده است.

Redmi 8A / ردمی 8A

این رزولوشن تراکم ۲۷۱ پیکسل در هر اینچ را به‌همراه دارد که باعث می‌شود تصاویر آن‌طورکه باید، شارپ به‌نظر نرسند؛ اما حقیقت آن است با‌توجه‌به قیمت محصول، نمی‌توان خُرده‌ای به این تصمیم شیائومی گرفت. همان‌طورکه انتظار داشتیم، زاویه‌ی دید در حد نام پنل IPS نبود و افت شدیدی در روشنایی و طراوت رنگ‌ها از زوایا شاهد بودیم. در بحث خوانایی زیر نور آفتاب نیز، ردمی ۸A عملکرد متوسطی دارد. برای بهترشدن تجربه‌ توصیه می‌کنیم تنظیم خودکار روشنایی را فعال کنید. روشنایی حداقل بسیار مناسب ۰/۶ نیتی ردمی ۸A استفاده از آن در محیط‌های تاریک را برای افراد حساس به روشنایی ممکن کرده است.

عملکرد نمایشگر محصولات میان‌رده و اقتصادی
محصول / پارامترهاحداقل روشناییحداکثر روشنایی دستیحداکثر روشنایی خودکارنسبت کنتراست Nativeخطای رنگی میانگین
سفیدمشکیسفیدمشکیسفیدحالت استاندارددقیق‌ترین حالت
شیائومی ردمی ۸A۰/۶۱/۵۲۵۰۱/۵۳۱۰۲۰۷۴/۶۲/۴ (Standard)
شاهین ۲۳/۲۳۳۴۰۳۳۴۰۱۱۳۷/۵۷/۵
گلکسی A70۲/۳۰۵۸۰۰۶۷۰۵/۶ (Vivid)۳/۸ (Natural)
ردمی نوت ۸ پرو۰/۷۵۳/۸۳۸۵۵/۱۵۳۰۱۰۳۵/۹۴/۶ (Standard)
ردمی نوت ۸۱۴/۷۴۷۰۶۶۱۳۱۰۲۵/۹۱/۸ (Standard)
شیائومی می ای ۳۴/۳۷۰۵۳۰۰۵۳۰۴/۴۴/۴
شیائومی ردمی ۷۱/۳۵۲/۵۵۲۶۵۲/۵۵۲۶۵۱۰۴۵/۵۴/۳ (Standard)
شیائومی ردمی ۷A۰/۶۲/۹۷۲۶۰۲/۹۷۲۶۰۸۷/۵۵/۳۱/۹ (Standard)
شیائومی Mi 9T۲/۹۰۷۲۰۰۹۴۰۴/۹۱/۶ (Standard)
گلکسی A80۲/۶۵۰۶۶۰۰۹۷۰۵/۳۳/۱ (Natural Mode)
Mi 9 SE۲/۱۰۶۴۲۰۱۰۰۸۴/۸۱/۹ (Standard)
گلکسی A50۲/۳۰۶۶۰۰۸۲۰۵۲/۴ (AMOLED Cinema)
گلکسی M30۲/۴۰۶۳۰۵/۷۲/۹ (Video)
گلکسی M20۲/۸۳/۶۵۳۲۸۸۹/۹۵/۶۵/۶
پی اسمارت ۲۰۱۹۱/۲۳/۷۳۲۰۳/۷۳۲۰۸۶/۵۵/۸۱/۴ (Normal)
پی ۳۰ لایت۰/۶۴۳۰۵۴۳۰۵۷۶۵۲/۴ (Normal)
نوکیا X7۵/۸۳/۴۴۳۰۴/۴۶۵۳۰۱۲۵۱/۶۵/۴ (Dynamic)
نوا ۳۰/۷۵۲/۷۳۵۰۲/۹۵۳۲۵۱۳۰۸/۵۴/۸ (Normal Mode)

* تمامی نتایج جدول بالا را دیجیتال مارک با ابزاری مخصوص به‌‌دست آورده است.

ردمی ۸A را در بحث روشنایی هم می‌توان موفق دانست و هم ناموفق؛ چراکه روشنایی حداکثر نمایشگر در حالت دستی و خودکار به‌ترتیب ۲۵۰ و ۳۱۰ نیت اندازه‌‌گیری شد. در آزمایش‌های با الگوی ۵۰ و ۱۰۰ درصد سفید تفاوتی ازنظر روشنایی دیده نشد که باتوجه‌به LCD بودن طبیعی است. نمایش رنگ مشکلی را ویژگی اصلی نمایشگر ردمی ۸A می‌دانیم که تنها ۱/۵ نیت روشنایی (در تست ۱۰۰ درصد ۱/۴ نیت) تولید می‌کند با محاسبه‌ی ساده، کنتراست Native نمایشگر ۲۰۷ به‌دست آمد که رقمی بسیار مناسب برای گوشی پایین‌رده محسوب می‌شود.

نمایشگر ردمی ۸A در بررسی‌های ما ازنظر پوشش رنگی به فضای sRGB محدود می‌شد که حتی در بین گوشی‌هایی با دو تا سه برابر قیمت نیز عجیب نیست. این نمایشگر ۹۸ درصد فضای رنگی sRGB را در حالت Automatic پوشش می‌دهد و دقت نمایش رنگ‌ها نیز در آن ۴/۶ به‌دست آمد. حالت Standard نیز به‌عنوان دقیق‌ترین حالت در گوشی‌های شیائومی دقتی برابر ۲/۶ دارد که کاملا مناسب و راضی‌کننده است؛ البته اگر سردی رنگ‌ها، به‌ویژه سفید آزارتان می‌دهد.

از محصولی با رده‌ی قیمتی ردمی ۸‌ای انتظار نمی‌رود عملکرد صوتی و موسیقایی خارق‌العاده‌ای داشته باشد. محصول اقتصادی خانواده‌ی ردمی از اسپیکر تک‌کاناله‌ای بهره می‌برد که در لبه‌ی پایین گوشی جای دارد. اگرچه بلندی صدای اسپیکر ردمی ۸‌ای زیاد است، ازحیث کیفیت و شفافیت صدا، چندان راضی‌کننده نیست. گوشی پایین‌رده‌ی شیائومی از جک ۳/۵ میلی‌متری هدفون نیز بهره می‌برد؛ اما از هدفون در جعبه‌ی گوشی خبری نیست. ناگفته نماند خروجی صدا حین اتصال هدفون به دستگاه نسبتا بلند و شفاف ارزیابی می‌شود.

رابط کاربری

شیائومی چندی پیش نسل جدید رابط کاربری خود، MIUI 11 را معرفی و درادامه روند انتشار به‌روزرسانی آن‌ را برای بسیاری از محصولات خود آغاز کرد. عملکرد شیائومی درزمینه‌ی ارائه‌ی بسته‌های به‌روزرسانی بسیار درخشان است. حتی محصولات میان‌رده‌ی سه سال قبل این شرکت مانند ردمی نوت ۴X، این به‌روزرسانی را دریافت کردند. 

Redmi 8A / ردمی 8A

مقاله‌ی مرتبط:

ردمی ۸A به‌صورت پیش‌فرض میزبان MIUI 10 برپایه‌ی اندروید پای است؛ اما به‌روزرسانی MIUI 11 برای این گوشی نیز عرضه شده است و به‌شدت پیشنهاد می‌کنیم در وهله‌ی اول این بسته‌ی به‌روزرسانی را دریافت کنید تا از جدیدترین قابلیت‌های موجود در آن بهره ببرید. چندی پیش نگاهی عمیق به رابط کاربری MIUI 11 انداختیم که پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی بیشتر با آن، این مقاله را مطالعه کنید.

شیائومی تنوع گسترده‌ای از گوشی‌های هوشمند مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی تا پرچم‌داران گران‌قیمت را در سبد محصولات خود دارد. در‌همین‌زمینه، زمان زیادی صرف بهینه‌سازی MIUI 11 با تک‌تک گوشی‌های خود کرده است. به‌لطف پردازنده‌ی مناسب و بهینه‌سازی رابط کاربری، شاهد عملکرد مناسب ردمی ۸A در بخش‌های مختلف سیستم‌عامل هستیم. اپلیکیشن‌های مختلف و انیمیشن‌‌های رابط کاربری بدون لگ و روان اجرا می‌شوند تا ردمی ۸A در این بخش نیز عملکرد خوبی از خود نشان دهد.

دوربین

ردمی ۸A به ماژول دوربین ساده‌ای مجهز شده است که تنها از یک حسگر درکنار فلاش بهره می‌برد. جایی که بسیاری از گوشی‌های هوشمند به چینش‌های سه یا چهارتایی دوربین مجهز هستند، در ردمی ۸A حسگر ۱۲ مگاپیکسلی ساخت سونی (مدل IMX363) که پیش‌تر در گوشی‌های پوکوفون و پیکسل ۳ گوگل نیز شاهد کاربردش بودیم، در پس لنزی با گشودگی دیافراگم f/1.8 به‌تنهایی مسئولیت ثبت تصاویر را به‌عهده دارد. شیائومی با استفاده از این حسگر، تنها رفع نیاز‌های اولیه را در نظر داشته است؛ به‌همین‌دلیل، نمی‌توان انتظار عملکرد قدرتمندی از ردمی ۸A‌ در بخش دوربین را داشت.

Redmi 8A / ردمی 8A

نبود ماژول‌های کمکی دوربین ضربه‌ی بزرگی به قابلیت‌های موجود زده است؛ زیرا از امکان عکس‌برداری اولتراواید یا زوم اپتیکال خبری نیست. همچنین باید قبول کرد الگوریتم پردازش تصاویر شیائومی به‌کاررفته در ردمی ۸A فاصله‌ی زیادی با نمونه‌ی توسعه‌یافته‌ی گوگل دارد. این موضوع باعث افت درخورتوجه کیفیت تصاویر پرتره و جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی آن شده است. در شرایطی که کاربر با فاصله‌ی زیاد از پس‌زمینه و به‌صورت تمام‌رخ دربرابر دوربین قرار داشته باشد، تشخیص مرز سوژه و پس‌زمینه به‌خوبی انجام می‌شود؛ اما در شرایط سخت‌تر مانند نزدیک‌بودن سوژه به پس‌زمینه، وجود افراد و اشیا‌ی مختلف در نزدیکی سوژه و ژست متفاوت آن، جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی به‌خوبی انجام نمی‌شود و مشکلاتی مانند تشخیص دقیق مرز سوژه از محیط و نحوه‌ی اعمال بوکه مشاهده می‌شود. 

ردمی ۸A در شرایط نوری مساعد تصاویر رضایت‌بخش و با جزئیات مناسبی ثبت می‌کند. درصورت فعال‌کردن HDR نیز باید در نظر داشته باشید که عملکرد کندتر پردازنده‌ و ماژول دوربین، تنها ثبت تصاویر از سوژه‌های ثابت را ممکن می‌کند. با‌این‌حال به‌لطف HDR و افزایش گستره‌ی دینامیکی، تصاویر ثبت‌شده در محیطی با نور مناسب، جذاب و کاربردی هستند. البته در نظر داشته باشید درصورت قراردادن HDR روی حالت خودکار، عموما دوربین علاقه‌ای برای فعال‌کردن آن نشان نمی‌دهد؛ ازاین‌رو، پیشنهاد می‌کنیم برای بهبود کیفیت تصاویر و درصورت امکان، همواره آن را در حالت روشن قرار دهید. 

Redmi 8A - HDR On

HDR On

Redmi 8A - HDR Auo

HDR Auto

شاید بزرگ‌ترین ضعف ردمی ۸A‌ را در این بخش، نبود حالت عکاسی در شب بدانیم. فقدان این قابلیت باعث شده است شاهد حضور گسترده‌ی نویز در تصاویر ثبت‌شده در محیط‌های کم‌نور باشیم. در این شرایط، جزئیات در حد مطلوبی قرار ندارند و تصاویر خود را حتی در نمایشگر‌های کوچک موبایل نیز بی‌کیفیت معرفی می‌کنند. درصورت وجود منبع نور در تصویر نیز شاهد بروز مشکلات زیادی هستیم؛ زیرا بخش نزدیک به منبع نور بیش‌از‌حد نوردهی می‌شود و جزئیات در آن حضوری ندارند و به‌دلیل گستره‌ی دینامیکی اندک از تشخیص جزئیات در بخش‌های تاریک قاب نیز عاجز خواهید بود.

ردمی ۸A توانایی ضبط کلیپ‌های ۱۰۸۰p با نرخ حداکثر ۳۰ فریم‌بر‌ثانیه را دارد. محتوای ویدئویی ضبط‌شده با ثبت مناسب غلظت رنگ‌ها و جزئیات کیفیت درخورتوجهی دارند؛ اما در این بخش نیز شاهد دو ضعف مهم هستیم: ۱. نبود الگوریتم مؤثر لرزش‌گیر (باتوجه‌به کاربری فیلم‌برداری روی دست در گوشی‌های هوشمند) در برخی شرایط می‌تواند آسیب زیادی به خروجی نهایی بزند؛ ۲. در شرایط نوری اندک نیز ردمی ۸A توانایی ضبط کلیپ‌هایی با جزئیات زیاد و کیفیت مناسب را ندارد.

شیائومی از حسگر ۸ مگاپیکسلی در بخش دوربین سلفی بهره برده است که در بهترین حالت، قادر به ثبت تصاویری خوب است. با این دوربین رنگ‌ها با دقت خوبی ثبت می‌شوند؛ اما کمبود گستره‌ی دینامیکی و جزئیات درکنار نویز درخورتوجه در محیط‌های کم‌نور باعث می‌شود تا نتوان به توانایی آن برای ثبت تصاویری باکیفیت همواره اتکا کرد. 

به‌طور خلاصه، دوربین ردمی ۸A را می‌توان گزینه‌ای مناسب صرفا برای رفع نیاز‌های ابتدایی کاربران دانست. اگر علاقه‌ی زیادی به عکاسی با موبایل دارید و زمان زیادی صرف اشتراک لحظه‌های خود با دوستان در شبکه‌های اجتماعی می‌کنید، پیشنهاد ما گزینه‌های توانمندتری درمقایسه‌با ردمی ۸A در بخش دوربین است؛ اما اگر صرفا کاربری ساده‌ای از دوربین گوشی هوشمند خود دارید، ردمی ۸A توانایی پاسخ‌گویی به نیازهای شما را خواهد داشت.

کارایی و عملکرد

بی‌شک نمی‌توان از دستگاهی که در کلاس اقتصادی جای می‌گیرد، انتظار توان پردازشی ایدئال داشت. ردمی ۸A درست‌ مانند نسل قبل از اسنپدراگون ۴۳۹ قدرت می‌گیرد؛ پردازنده‌ی پایین‌رده‌ای که بیش از ۱/۵ سال از رونمایی آن می‌گذرد. اسنپدراگون ۴۳۹ از ۸ هسته‌ی پردازشی ۲ گیگاهرتزی Cortex A53 به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی و از ماژول آدرنو ۵۰۵ به‌عنوان واحد پردازش گرافیکی بهره می‌برد و با فرایند ساخت ۱۲ نانومتری FinFET تولید می‌شود. این پردازنده‌ی ۶۴ بیتی برای اتصال دیتا به مودم X6 LTE Cat.4/5 کوالکام با پشتیبانی از سرعت دانلود و آپلود به‌ترتیب ۱۵۰ و ۷۵ مگابیت‌‌برثانیه اتکا دارد.

Redmi 8A / ردمی 8A

درکنار پردازنده‌ی اسنپدارگون ۴۳۹، ردمی ۸A از رم ۲ یا ۳ یا ۴ گیگابایتی بهره می‌برد. دو نسخه‌ی ابتدایی با حافظه‌ی ذخیره‌سازی داخلی ۳۲ گیگابایتی و نسخه‌ی سوم با حافظه‌ی ۶۴ گیگابایتی عرضه می‌شوند. مهندسان شیائومی درگاه اختصاصی microSD نیز برای ارتقای حافظه‌ی ردمی ۸ ای تا سقف ۵۱۲ گیگابایت تدارک دیده‌اند. توجه کنید ما نسخه‌ی ۲ گیگابایتی ردمی ۸ ای را برای بررسی دراختیار داشتیم. درادامه سرعت خواندن و نوشتن حافظه‌ی گوشی آمده است:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن ترتیبی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ خواندن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
نرخ نوشتن تصادفی
(مگابایت‌برثانیه)
ردمی ۸A۲۷۹/۷۸۱۰۷/۲۷۵۵/۷۳۱۵/۲۱
شاهین ۲۲۹۶/۹۵۱۹۰/۳۷۸۹/۵۶۲۰/۷
گلکسی A70۵۰۳/۳۲۱۹۳/۰۲۱۳۱/۰۷۲۲/۱
ردمی نوت ۸ پرو۵۲۵/۲۱۱۹۵/۹۷۱۴۹/۳۵۱۷۲/۴۳
ردمی نوت ۸۳۰۲/۴۷۲۳۷/۸۱۵۹/۷۳۱۱۴/۲۳
شیائومی می ای ۳۵۰۶/۸۱۱۹۱/۰۴۱۲۶/۴۸۱۰۳/۲۴
شیائومی Mi 9T۴۸۷/۸۱۱۸۹/۹۴۱۲۷/۸۶۹۶/۳۱
گلکسی A80۴۹۷/۱۱۱۹۱/۹۲۱۱۴/۹۴۲۱/۸۷
شیائومی Mi 9 SE۴۸۵/۲۷۱۸۴/۶۴۱۱۸/۳۲۶/۹
سامسونگ گلکسی A50۴۹۴/۸۱۹۲/۵۵۱۰۳/۵۲۱۸/۹۶
سامسونگ گلکسی M30۲۸۰/۳۵۱۰۱/۴۶۶۴/۸۹۶۱/۲
سامسونگ گلکسی M20۳۰۹/۹۷۱۴۳/۶۶۷/۷۷۴۵/۴۷
هواوی پی اسمارت ۲۰۱۹۲۹۷/۵۱۵۹/۸۴۴/۱۵۷۸/۲۴
هواوی پی ۳۰ لایت۳۰۴/۵۱۲۱۶/۱۹۶۵/۷۳۴۹/۰۳
نوکیا X7۲۹۱/۰۲۰۸/۳۵۸۴/۲۱۱۷/۰۶
نوا ۳۸۷۹/۸۳۱۷۶/۵۳۱۵۰/۵۳۱۵۷/۷۶

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

برای به‌دست‌آوردن ذهنیتی از توان پردازشی خام ردمی ۸‌ای، به‌سراغ آزمون‌های نرم‌افزاری متداول دیجیتال مارک می‌رویم. دو آزمون انتوتو و PCMark برای ارزیابی کلی، آزمون گیک‌بنچ برای سنجش کارایی CPU و درنهایت دو آزمون GFXBench و ۳DMark برای بررسی توان گرافیکی گوشی اجرا می‌شوند. متأسفانه دو آزمون انتوتو و Sling Shot Extreme در نیمه‌ی راه از کار می‌افتادند و بنچمارک گیک‌بنچ نیز روی گوشی نصب نشد؛ بنابراین، موفق نشدیم نتیجه‌ی آن‌ها را به‌دست آوریم.

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل میان‌رده و پایین‌رده
محصول / بنچمارکAnTutu 8۳DMark

PCMark
Work 2.0

GeekBench 5GFXBench
IceStorm
Unlimited
Sling Shot Extreme Overall / Web Browsing Single / MultiAztec Ruins Vulkan – Normal TierManhattan 3.1 Car ChaseT-Rex
Unlimited(Onscreen / Offscreen (FPS
ردمی ۸AFailed۱۳۲۰۴Failed۴۶۱۱
۵۰۷۶
Not Installed۶/۱
۳/۳
۱۴
۶/۴
۷/۱
۳/۵
۳۴
۲۲
شاهین ۲۱۵۵۶۹۸۱۹۰۸۷۱۱۵۳۸۰۵۶
۸۷۱۹
۲۸۵
۱۴۳۲
۶/۹
۷/۵
۱۱
۱۲
۶/۷
۷/۴
۳۳
۳۹
گلکسی A70۱۹۹۶۸۲۲۴۵۲۰۱۱۱۸۷۳۳۷
۶۷۳۴
۵۰۷
۱۶۰۶
Failed۱۳
۱۵
۶/۹
۸/۱
۳۷
۴۱
ردمی نوت ۸ پرو۲۸۱۴۶۷۳۴۰۹۰۲۰۳۸۱۰۲۰۲
۹۵۵۷
۴۹۸
۱۶۴۰
۱۳
۱۳
۱۶
۱۹
۱۱
۱۱
۴۵
۵۲
ردمی نوت ۸ ۱۶۵۶۱۹۲۳۷۸۱۱۱۲۴۶۷۱۹
۶۵۸۳
۳۱۳
۱۳۸۹
Failed۱۲
۱۳
۶/۲
۷/۰
۳۳
۳۶
شیائومی می ای ۳۱۷۳۲۵۲۲۳۶۶۰۱۱۳۲۶۶۲۶
۶۱۶۲
Failed۲۶
۱۳
۱۳
۷/۲
۵۲
۳۶
ردمی نوت ۷۱۷۲۹۷۴۲۶۲۵۷۱۴۱۰۶۳۴۱
۵۹۰۱
۷
۸
۱۳
۱۵
۷/۷
۹/۱
۴۴
۵۰
شیائومی Mi 9T۲۵۱۳۷۷۳۲۷۵۴۲۳۳۸۷۵۰۸
۷۲۰۴
۱۳
۱۶
۲۳
۲۷
۱۳
۱۶
۵۸
۷۷
گلکسی A80۳۷۷۶۲۲۳۹۳۷۰۹۹
۱۵
۱۸
۲۴
۲۵
۱۴
۱۷
۵۹
۸۴
شیائومی Mi 9 SE۲۱۹۹۷۱۳۱۶۵۳۲۲۰۹۶۸۷۵
۶۴۷۰
۱۳
۱۴
۲۴
۲۶
۱۳
۱۵
۵۸
۷۴
گلکسی A50۱۷۲۷۶۳۱۶۵۲۰۱۳۴۹۵۸۳۹
۵۲۶۹
۷/۹
۹/۷
۱۳
۱۴
۸/۳
۹/۱
۳۷
۴۱
گلکسی M30۱۳۲۲۸۵۸۴۵۱۴۲
۵۳۳۵
۴/۳
۴/۸
۴/۳
۴/۹
۷
۷/۹
۲۲
۲۵
گلکسی M20۱۳۲۴۸۵۸۱۵۱۲۰
۵۳۴۰
۲/۳
۲/۶
۲/۴
۲/۶
۳/۸
۴/۳
۱۲
۱۴
هواوی پی ۳۰ لایت
(Performance)
۲۲۰۶۶۹۷۵۷۰۷۳
۷۶۶۹
۵/۰
۵/۷
۱۳
۱۴
۶/۹
۷/۷
۳۷
۳۵
هواوی پی ۳۰ لایت۱۷۰۹۷۸۱۷۵۹۷۳
۵۷۲۳
۴/۹
۵/۷
۱۳
۱۴
۶/۹
۷/۷
۳۵
۳۴
نوکیا X7۲۸۸۶۰۱۸۳۵۶۶۳۱
۶۳۶۴
۱۲
۱۳
۲۲
۲۳
۱۲
۱۳
۵۷
۶۶
نوا ۳۲۳۱۷۰۷۳۰۹۲۴۲۷۹۷۷۳۷۵
۷۸۲۹
۱۵
۲۱
۳۱
۳۲
۱۹
۲۱
۶۰
۱۲۳

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

 ردمی ۸‌ای دستگاهی اقتصادی با توان پردازشی محدود است. این موضوع را هم باتوجه‌به نتایج آزمون‌های نرم‌افزاری، هم در کارکرد واقعی می‌توان مشاهده کرد. جابه‌جایی در محیط رابط کاربری یا اجرای اپلیکیشن‌های گوناگون روی ردمی ۸A اندکی با کندی انجام می‌شود و اثری از سرعت‌عمل محصولات پرچم‌دار یا میان‌رده‌های قدرتمند در گوشی نیست. ردمی ۸‌ای را می‌توان برای کاربرانی انتخاب مناسب دانست که استفاده‌شان از گوشی‌های هوشمند از وب‌گردی‌های کوتاه، کار با نرم‌افزارهای پیام‌رسان و پخش موسیقی فراتر نرود. 

باتری

ظرفیت باتری ردمی ۸A با ۲۵ افزایش درمقایسه‌با‌ نسل قبل، به ۵،۰۰۰ میلی‌آمپرساعت می‌رسد؛ بنابراین، جای تعجب نیست که گوشی اقتصادی جدید چینی‌ها به‌‌مدد چنین باتری غول‌پیکر و پردازنده‌ی کم‌مصرف و وضوح HD نمایشگر، شارژدهی فوق‌العاده‌ای داشته باشد. شرکت سازنده ظرفیت باتری ردمی ۸‌ای را برای ۳ روز استفاده‌ی روزمره، ۷/۵ روز پخش موسیقی و ۱۶/۵ ساعت پخش فیلم کافی می‌داند؛ اما ردمی‌ ۸‌ای در دنیای واقعی چه عملکردی از خود به‌نمایش می‌گذارد؟ برای رسیدن به پاسخ، آزمون‌های مرسوم دیجیتال مارک را روی گوشی اجرا می‌کنیم.

Redmi 8A / ردمی 8A

در آزمون پخش ویدئو، ابتدا روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار می‌دهیم و تمامی اتصالات بی‌سیم را به‌همراه صدای خروجی اسپیکر قطع می‌کنیم. ردمی ۸‌ای در چنین شرایطی ۱۴ ساعت و ۱۷ دقیقه شارژدهی داشت که بیش از ۲ ساعت از مدت‌‌زمان ادعاشده‌ی شیائومی کمتر است. در مرحله‌ی بعدی نوبت به آزمون‌های نرم‌افزاری PCMark‌ و GFX‌Bench می‌رسد از بین آن‌ها، آزمون نخست با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره در روشنایی ۲۰۰ نیت، معیاری استاندارد برای سنجش زمان روشن‌ماندن صفحه‌نمایش (SoT) به‌حساب می‌آید و آزمون دوم میزان شارژدهی و پایداری عملکرد دستگاه را زیر بار پردازشی گرافیکی و مداوم ارزیابی می‌کند.

محصول / آزمایشنمایشگرباتریویدئو GFXBenchManhattan 3.1PCMark
Work 2.0
ابعاد و رزولوشنمیلی‌آمپرساعتدقیقه:ساعتطول‌عمر باتری
(دقیقه)
عملکرد طولانی‌مدت
(فریم)
درصد افت عملکرددمای بیشینه
(درجه‌ی سلسیوس)
دقیقه:ساعت
ردمی ۸A۶.۲ اینچ
۱۵۲۰ × ۷۲۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۴:۱۷۵۵۴/۶۸۱۰/۶۰/۹۱۳۲/۵۰۱۲:۰۷
شاهین ۲۶.۲۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۹۵۰۱۱:۴۵۵۰۶/۲۶۷۲/۳۰/۲۵۳۹۷:۱۶
گلکسی ای ۷۰۶.۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۶:۴۰۴۴۹/۱۶۳۴/۳۲۴/۶۳۵.۷۱۰:۵۷
ردمی نوت ۸ پرو۶.۵۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۵۰۰۱۴:۰۳۴۳۱۱۰۲۵۳۶/۹۴۱/۲۵۸:۱۱
ردمی نوت ۸۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۳۳۷۸۶۸۹/۵۲/۵۳۷/۵۱۱:۰۲
شیائومی می ای ۳۶.۰۱ اینچ
۱۵۶۰ × ۷۲۰ پیکسل
۴۰۳۰۱۵:۲۵۳۷۸/۶۱۵۵۶۵۳۹۱۲:۴۰
شیائومی Mi 9T۶.۳۹ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۸:۱۱۳۶۸/۹۱۲۴۹۱۱۴۰۱۲:۳۷
گلکسی A80۶.۷ اینچ
۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۰۰۱۶:۳۴۳۱۷/۵۱۲۸۹۸:۲۵
شیائومی Mi 9 SE۵.۹۷ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۰۷۰۱۴:۰۵۳۰۳/۷۱۰۳۰۳۰۴۲۸:۳۶
گلکسی A50۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۴۰۰۰۱۶:۲۰۵۳۳/۲۴۶۸/۹۱۱:۲۳
گلکسی M30۶.۴ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۲۰۲۳۴۸۵۷/۶۱۳:۵۳
گلکسی M20۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۵۰۰۰۱۴:۲۰۲۳۸۸۴۳/۲۱۱:۰۰
پی اسمارت ۲۰۱۹۶.۲۱ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۴۰۰۱۰:۰۶۳۴۱/۲۵۵۴/۸۱۸/۴۴۱۷:۵۲
هواوی پی ۳۰ لایت۶.۱۵ اینچ
۲۳۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۳۴۰۱۱.۰۶۳۱۰۵۵۸/۹۴۴۴۱۷:۳۷
نوکیا X7۶.۱۸ اینچ
۲۲۸۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۵۰۰۱۱:۰۶۳۶۵/۶۱۳۵۰۰/۱۳۸/۷۸:۳۱
نوا ۳۶.۳ اینچ
۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل
۳۷۵۰۱۱:۴۰FailedFailed۹:۲۱

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را دیجیتال مارک اجرا کرده است.

در آزمون گرافیکی GFXBench، بیشترین شارژدهی را بین تمام گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده‌ی بررسی‌شده‌ی دیجیتال مارک ثبت کرد و به‌لحاظ پایداری عملکرد نیز باتوجه‌به افت ۰/۹۱ درصدی، بسیار موفق ظاهر شد. دمای بدنه‌ی دستگاه نیز در طول اجرای آزمون سنگین GFXBench، از حدود ۳۲ درجه‌ی سلسیوس فراتر نرفت که نتیجه‌ی بسیار خوبی به‌شمار می‌آید. ردمی ۸‌ای از فناوری شارژ سریع تا سقف ۱۸ وات نیز پشتیبانی می‌کند؛ اما شرکت سازنده، آن را به‌صورت پیش‌فرض با شارژر ۱۰ واتی دراختیار کاربران قرار می‌دهد.

جمع‌بندی

Redmi 8A / ردمی 8A

عرضه‌ی گوشی هوشمندی با برچسب قیمتی حدود ۹۰ دلار و عملکردی پذیرفتنی، مأموریت بسیار دشواری به‌حساب می‌آید؛ اما شیائومی به ما ثابت می‌کند می‌تواند چنین مأموریتی را با موفقیت به سرانجام برساند. ردمی ۸‌ای بدنه‌ای خوش‌ساخت و مستحکم دارد و درزمینه‌ی شارژدهی، با اختلافی چشمگیر تمامی رقبا را در سطح میان‌رده و پایین‌رده از پیش‌ رو برمی‌دارد و توان پردازشی کافی برای کاربری‌های روزمره دراختیار کاربر می‌گذارد. ردمی ۸‌ای به‌ویژه برای افرادی که غرق در دنیای فناوری نیستند و انتظارات نجومی از گوشی هوشمند ندارند، گزینه‌ی بسیار مناسبی خواهد بود.

نکات مثبت

  • شارژدهی فوق‌العاده
  • پشتیبانی از شارژ سریع ۱۸ واتی
  • کیفیت ساخت مطلوب بدنه

نکات منفی

  • دوربین ضعیف‌تر از گذشته
  • استفاده از پردازنده‌ی نسل قبل

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : بررسی تخصصی لپ تاپجعبه گشایی لپ تاپدیجیتال مارکدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیفروش لپ تاپقروشگاه اینترنتینقد و بررسی لپ تاپ
admin
ارسال دیدگاه