بررسی نوکیا ۸ – دیجیتال مارک در دیجیتال مارک

نوکیا ۸ جدی‌ترین تلاش برند نام‌آشنای دنیای موبایل برای بازگشت به روز‌های خوش گذشته است.

دنیای گوشی‌های هوشمند طی چند سال گذشته به خوبی نشان داد که خیلی بی‌رحم‌تر از چیزی است که فعالان این حوزه تصور می‌کردند. جایی که بزرگ‌ترین برند دنیای موبایل، طی چند سال به کلی از گرد رقابت محو شد و تنها به عنوان خاطره‌ای شیرین برای کاربران باقی می‌ماند. نوکیا در بازه‌ای که گمان نمی‌کرد موج گوشی‌های هوشمند و پلتفرم‌های نوین نرم‌افزاری به سرعت جای خود را میان کاربران باز کنند، ضربه‌ی سختی خورد. در ادامه اتحاد این شرکت با مایکروسافت برای بقا نیز پاسخ‌گو نبود و در نهایت به طور کامل از دنیای گوشی‌های موبایل کنار رفت تا شاهد قدرت‌نمایی اپل، سامسونگ، هواوی و دیگر شرکت‌ها در این عرصه باشیم. نوکیا یکی از نام‌های خاطره‌انگیز دنیای فناوری به خصوص برای کاربران ایرانی است که به واسطه‌ی کیفیت ساخت خوب، پشتیبانی عالی و سخت‌افزار مناسب، همواره بر سر زبان‌ها بوده است. 

نوکیا 8 / Nokia 8

نوکیا در سال ۲۰۱۶ و با اعطای حق امتیاز برند خود به HMD Global و فاکسکان، مجددا به دنیای گوشی‌های هوشمند بازگشت. این شرکت باسابقه اما این بار برای با سلاح نوکیا به گود بازگشته تا با برند‌های قدرتمند این حوزه به رقابت بپردازد. نوکیا ۸ با تجهیز به سخت‌افزاری توانمند، بدنه‌ای باکیفیت، دوربین دوگانه و نمایشگری کم‌نقص، وارد بازار رقابتی و بی‌رحم پرچمداران دنیای موبایل شده است. اما آیا نامی آشنا و سخت‌افزاری رقابتی، تنها مولفه‌‌های لازم برای ورود و کسب موفقیت در دنیای موبایل است؟ آیا نوکیا ۸ در میان رقبای سرسخت‌ خود، قادر به برافراشته کردن پرچم نوکیا خواهد بود؟ برای یافتن پاسخ این دسته از سوال‌ها، با دیجیتال مارک و بررسی عمیق آن از نوکیا ۸ همراه باشید.

نوکیا ۸ توسط فروشگاه ما‌ی‌نوکیا برای بررسی در اختیار دیجیتال مارک قرار گرفته است.

مشخصات فنی

مشخصات فنی نوکیا ۸
نمایشگر۵.۳ اینچ، رزولوشن ۲۵۶۰×۱۴۴۰ پیکسل (۵۵۴ پیکسل بر اینچ)
پردازندهکوالکام اسنپدراگون ۸۳۵
حافظه‌ی ذخیره‌سازی۶۴/۱۲۸ گیگابایت
حافظه‌ی رم۴/۶ گیگابایت
سیستم‌عاملاندروید ۷.۱.۱ با امکان به‌روزرسانی به اندروید ۸ در آینده
دوربین اصلیدوگانه‌ی ۱۳ مگاپیکسلی، دیافراگم f/2.0، فوکوس لیزری و تشخیص فاز خودکار، لنز کارل زایس با لرزش‌گیر اپتیکال
دوربین سلفی۱۳ مگاپیکسلی، دیافراگم f/2.0، فوکوس تشخیص فاز خودکار
سیم‌کارتدو سیم‌کارت (نانوسیم) 
باتری۳۰۹۰ میلی‌آمپر ساعت
ابعاد۷.۹×۷۳.۷×۱۵۱.۵ میلی‌‌متر
وزن۱۶۰ گرم
سنسوراثرانگشت، شتاب‌سنج، ژیروسکوپ، قطب‌نما، مجاورت، فشارسنج
قیمت۶۰۰ یورو

طراحی

در حال حاضر دستورالعمل واضحی برای طراحی و تولید پرچمداران دنیای موبایل وجود دارد که عموم بازیگران بزرگ این عرصه از آن پیروی می‌کنند؛ استفاده از ترکیب فلز و شیشه در ساخت و طراحی بدون حاشیه‌ی نمایشگر. پرچمداران اپل، سامسونگ، ال‌جی و هواوی همگی به این قاعده پایبند هستند. این موضوع در حدی است که وان‌‌پلاس پس از عرضه‌ی پرچمدار سال ۲۰۱۷ خود، بلافاصله دست به بهبود طراحی آن زد و در مدت ۶ ماه، وان‌پلاس ۵T‌ را با طراحی بدون حاشیه‌ی نمایشگر به بازار عرضه کرد تا یارای رقابت با بزرگان این بخش را داشته باشد.

نوکیا 8 / Nokia 8

نوکیا ۸ در حالی که در بخش کیفیت ساخت عملکرد بسیار خوبی دارد، اما زبان طراحی قدیمی‌تر آن باعث شده است تا بسیاری آن را پرچمداری در خور ندانند. همان‌گونه که نوکیا همواره به تولید محصولاتی با کیفیت ساخت بالا شهرت داشت، در پرچمدار جدید این شرکت ترکیب شیشه و فلز را کنار گذاشته و از بدنه‌ی یکپارچه‌ی فلزی استفاده شده است که در این بخش و به اعتقاد ما، آن را از رقبای نامدار خود نیز برتر می‌کند. بدنه‌ی یکپارچه‌ی فلزی این گوشی در حاشیه‌ها با قوس و انحنای بسیار خوبی همراه شده که حس در دست گرفتن گوشی را بسیار راحت و لذت‌بخش می‌کند. با وجود استفاده از فلز، بدنه‌ی نوکیا ۸ به دلیل پرداخت خاص سطح آن، حس و حال مشابهی با روکش‌های شیشه‌ای را ارایه می‌دهد. این موضوع در کنار رنگ‌های زیبا باعث شده است تا نوکیا جلوه‌ی بصری خوبی به خصوص در بخش پشتی داشته باشد.

پرداخت خاص اچ‌ام‌دی در پوشش پشت نوکیا ۸ باعث شده تا شاهد به جا ماندن اثرانگشت در بخش بدنه باشیم. این معضل در حال حاضر گریبان‌گیر عموم پرچمداران موبایل شده است و نیازمند توجه و تمیز کردن مداوم گوشی است تا جلوه‌ی خود را حفظ کند. در حالی که بخش پشتی نوکیا ۸ طراحی زیبا و جذابی دارد، اما این موضوع در قسمت جلویی آن ادامه نیافته است. در حالی که نمایشگر بدون حاشیه یکی از مهم‌‌ترین مولفه‌های حال حاضر پرچمداران است، اما نوکیا ۸ از آن بهره‌مند نیست و همین موضوع در سال ۲۰۱۷ به نقطه ضعف طراحی تبدیل شده است. کلید‌های ناوبری نیز در بخش پایین نمایشگر تعبیه شده‌اند.

نوکیا 8 / Nokia 8
نوکیا 8 / Nokia 8

نوکیا ۸ نیز همانند بسیار از گوشی‌‌های هوشمند فعلی از استاندارد مقاومت در برابر نفوذ مایعات و گردوغبار بهره می‌برد. البته گواهی IP54 این گوشی تنها مقاومت آن در برابر پاشش آب را تضمین می‌کند و همانند انواع IP68 توانایی مقابله در برابر نفوذ مایعات در صورت قرارگیری درون آب برای مدت زمانی معین را ندارد.

یکی از بزرگ‌ترین مشکلات نوکیا ۸ در این بخش، نحوه‌ی طراحی کلید‌های میزان حجم صدا است. کلید‌های پاور و حجم صدا در نوکیا ۸، در حاشیه‌ی سمت راست آن قرار گرفته است. در حالی که استفاده از کلید پاور به راحتی امکان‌‌پذیر است، اما استفاده از کلیدهای حجم صدا به طرز عجیبی دشوار است و باید با زاویه‌ی خاصی اقدام به فشردن آن‌ها کرد. قرارگیری کلید‌ها در قوس و زاویه‌ی منفی حاشیه‌ی دستگاه را شاید بتوان علت این موضوع عنوان کرد؛ اما عملکرد بدون مشکل کلید پاور، این دلیل را کم‌رنگ می‌کند. البته پس از مدتی کاربری با نوکیا ۸، به نحوه‌ی استفاده از این گوشی و به خصوص کلید‌های میزان حجم صدا عادت خواهید کرد.

سنسور اثرانگشت نوکیا ۸ در دکمه‌ی هوم ادغام شده است. با این که عملکرد این سنسور دقیق و رضایت‌بخش است، اما سرعت آن در سطح مشابهی با دیگر پرچمداران موبایل نیست. برای ورود به گوشی باید انگشت خود را نزدیک به یک ثانیه روی دکمه‌ی هوم قرار دهید. با این که پس از اندکی کاربری با نوکیا ۸، با این تاخیر کاملا کنار خواهید آمد، اما لازم به ذکر است که در حال حاضر سایر رقبای این گوشی عمکرد بسیار سریعی در بخش سنسور اثر انگشت دارند و تقریبا به صورت آنی پس از حسگر مربوطه، وارد محیط سیستم عامل خواهید شد.

نمایشگر

فنلاندی‌ها در انتخاب نمایشگر نوکیا ۸ همچنان به سنت‌ها وفادار مانده و از نمایشگری با نسبت تصویر ۱۶ به ۹ استفاده کرده‌اند. این نمایشگر تقریبا ۷۰ درصد سطح جلوی گوشی را به خود اختصاص داده است که عدد چندان مناسبی برای یک پرچمدار در سال ۲۰۱۷ محسوب نمی‌شود. نمایشگر ۵.۳ اینچی نوکیا ۸ با رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ یکی از بهترین‌های بازار از نظر تراکم پیکسلی محسوب می‌شود؛ نمایشگری با این ابعاد و رزولوشن، تراکم ۵۵۴ پیکسل بر اینچ را برای این گوشی به ارمغان می‌آورد.

مدل‌های مختلف نوکیا با نمایشگر‌های اولد غریبه نیستند اما به نظر می‌رسد اچ‌ام‌دی هنوز اعتقادی به استفاده از این نمایشگرها ندارد؛ بدون شک نمایشگر IPS LCD استفاده شده در نوکیا ۸ یکی از نمونه‌های موفق در بین پنل‌های ال‌سی‌دی گوشی تا به امروز است. زاویه‌ی دید نمایشگر نوکیا ۸ را نمی‌توان نقطه‌ی قوت آن دانست و با نگاه از زوایای مختلف به آن کاملا تاریک‌تر شدن تصویر در آن مشخص است؛ البته این میزان از افت روشنایی چندان به تجربه‌ی شما از نمایشگر لطمه نمی‌زند. از طرفی خوانایی آن زیر نور خورشید نیز حفظ شده و با یک نمونه‌ی خوب در این زمینه روبرو هستیم؛ در این بخش نوکیا ۸ عملکردی قابل مقایسه با گوشی‌های مجهز به پنل اولد دارد.

نوکیا 8 / Nokia 8

وقتی برای اولین بار گوشی را در دست می‌گیرید به راحتی متوجه روشنایی بالا، رنگ مشکی عمیق و شارپ بودن نمایشگر آن خواهید شد. برای بررسی این موارد نوکیا ۸ را در آزمایشگاه دیجیتال مارک مورد بررسی قرار دادیم. حداکثر روشنایی نمایشگر نوکیا ۸ به ۵۶۰ نیت می‌رسد که برای یک نمایشگر با پنل ال‌سی‌دی رقم خوبی محسوب می‌شود. نمایش رنگ مشکی در این نمایشگر شاید به اندازه‌ی اولدها عمیق نباشد؛ اما در رده‌ی بهترین‌ها در بین نمایشگرهای ال‌سی‌دی قرار می‌گیرد. حداقل روشنایی ۱.۸۱ نیتی نمایشگر نوکیا ۸ نیز استفاده از آن در فضاهای تاریک را راحت‌تر می‌کند با این وجود فقدان قابلیتی برای فیلتر کردن نور آبی به تجربه‌ی کم نقص در این زمینه ضربه می‌زند.

روشنایی نمایشگرWhite, 0%Black, 100%, ManualWhite, 100%, ManualBlack, 100% AutoWhite, 100%, AutoMax Native Contrast
Nokia 8۱.۸۱۱.۱۱۵۵۲۱.۱۳۵۵۹۴۹۷
iPhone X۲.۴۳۰۷۵۰۰۹۳۰
Mate 10۱.۲۷۳.۱۷۳۱۵۳.۹۳۵۰۲۱۲۷
iPhone 8۲.۵۶۱.۸۴۵۵۰۱.۹۵۶۵۸۳۳۷
iPhone 8 plus۲.۲۶۱.۶۴۵۲۹۱.۸۷۶۲۹۳۳۶
Xperia XZ1۵.۲۱.۰۳۴۳۲۱.۱۴۷۳۴۳۰
V30۳.۷۱۰۵۹۱۰۷۰۶
Galaxy note 8۲.۸۵۰۷۳۸۰۱۰۷۴
OnePlus 5۲.۴۰۶۳۹۰۶۴۰
Xperia XZ Premium۳.۸۷۱.۳۸۴۱۱۱.۵۵۴۱۴۲۹۸
Galaxy S8 Plus۲.۳۹۰۶۹۸۰۱۱۱۹
iPhone 7 Plus۱.۵۳۱.۸۱۵۵۳۲.۲۱۶۴۷۳۰۵
LG G6۲.۵۱۰.۶۸۳۴۹۰.۸۲۳۸۹۵۱۳
Huawei P10۱.۷۳۳.۵۷۵۳۲۳.۵۰۵۳۱۱۵۲
HTC U11۴.۶۸۳.۱۸۳۹۵۳.۹۷۵۱۵۱۳۰

به لطف مشکی عمیق، نسبت کنتراست Native نمایشگر نوکیا ۸ به ۴۹۷ می‌رسد. همانطور که در جدول نیز مشخص است چنین کنتراستی در مقایسه با دیگر پرچمداران مجهز به پنل ال‌سی‌دی یک برتری محسوب می‌شود. اگر به دنبال رنگ‌های اشباع هستید، نوکیا ۸ شما را ناامید خواهد کرد. رنگ‌ها در این نمایشگر کمی به سردی گرایش دارند و متاسفانه خبری از تنظیمات برای تغییر گرمای رنگ نیست. متاسفانه فقدان تنظیمات مربوط به پروفایل‌های رنگ و فیلتر نور آبی آن هم در سال ۲۰۱۷ نه تنها ناامیدکننده بلکه آزاردهنده است.

نوکیا 8 / Nokia 8

اگر از کاربران گوشی‌های نوکیا باشید حتما با قابلیت «Glance» آشنا هستید؛ این قابلیت شبیه ویژگی نمایشگر همیشه روشن (Always-On Display) است که می‌توان از آن برای مشاهده‌ی اعلان‌ها استفاده کرد. در صورتی که سنسورهای گوشی حرکتی را حس نکنند پس از زمان مشخص و قابل تنظیمی قابلیت Glance غیرفعال می‌شود، در این حالت برای مشاهده‌ی اعلان‌ها کافی است گوشی را برداشته و در دست بگیرید.

اسپیکر

در شرایطی که بسیاری از تولیدکنندگان به استراتژی استفاده از اسپکیر مکالمه به‌عنوان اسپیکر دوم جهت ارائه‌ی تجربه‌ی صوتی استریو در محصولات خود گرویده‌اند؛ اما به‌نظر می‌رسد که فنلاندی‌ها اعتقادی به این موضوع ندارند؛ چرا که نوکیا ۸ صرفا از یک اسپیکر تک‌کاناله بهره می‌برد که در لبه‌ی پایین دستگاه و در سمت چپ پورت USB-C قرار دارد. همان‌طور که می‌توان پیش‌بینی کرد؛ این اسپیکر به‌تنهایی نمی‌تواند عملکرد چشم‌گیری را از خود به‌جای گذارد.

بلندی صدای اسپیکر نوکیا ۸ در حد متوسطی ارزیابی می‌شود؛ اما کیفیت صدای خروجی مطلوب است و از این حیث نمی‌توان چندان بر فنلاندی‌ها خرده گرفت. خوشبختانه اچ‌ام‌دی جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون را از پرچم‌دار خود حذف نکرده است؛ بنابراین می‌توانید از هدفون‌های دیگری با این گوشی استفاده کنید.

نرم‌افزار

نوکیا ۸ مانند سایر برادران خود، تجربه‌ای بسیار نزدیک به نسخه‌ی خالص اندروید را ارائه می‌دهد، در حقیقت به استثناء اپلیکیشن دوربین، باقی اپلیکیشن‌های پیش‌فرض پرچم‌دار اچ‌ام‌دی، نمونه‌هایی هستند که توسط گوگل توسعه داده شده‌اند. اگرچه ممکن است این استراتژی برای برخی خوشایند نباشد؛ اما مزایایی همچون به‌روزرسانی‌های سریع و عملکردی نرم و روان را برای گوشی به ارمغان می‌آورد.

البته آنچه با نوکیا ۸ تجربه می‌کنیم، نسخه‌ی کاملا خالص اندروید نیست و تفاوت‌هایی را با آن شاهد هستیم. یکی از مهم‌ترین و در عین‌حال خوشایندترین تفاوت‌ها، اضافه‌شدن قابلیت Glance از گوشی‌های لومیا به نوکیا ۸ است که به‌موجب آن، با هر بار حرکت‌دادن گوشی، اطلاعاتی مانند پیام‌های خوانده‌نشده، تماس‌های از ‌دست‌رفته و سایر اعلان‌ها، روی صفحه‌ی مشکی گوشی ظاهر می‌شود و پس از مدت کوتاهی محو می‌شود.

رابط کاربری نوکیا

اچ‌ام‌دی برای متمایز ساختن ظاهر، رابط کاربری نوکیا ۸، رگه‌هایی از رنگ آبی را در بخش‌های مختلف به‌کار برده است؛ به‌عنوان مثال تمام آیکون‌های سیستمی و اپلیکیشن‌های پیش‌فرض، به‌رنگ آبی هستند و همگی به فُرم دایروی نمایش داده می‌شوند. البته تمامی اپلیکیشن‌هایی که جداگانه نصب می‌شوند، رنگ و فُرم آیکون خود را حفظ می‌کنند.

اپ دراور از رابط کاربری نوکیا ۸ حذف شده است؛ اما همانند گوشی‌های پیکسل با سوایپ از روی داک پایین نمایشگر، می‌توان به لیست اپلیکیشن‌ها دسترسی داشت. پنل اعلان‌های نوکیا ۸ تفاوتی با اندروید خالص ندارد و از همان ویژگی‌های پیش‌فرض اندروید بهره می‌برد. رابط کاربری پرچم‌دار فنلاندی‌ها تعدادی ژست حرکتی را نیز نظیر بلند کردن گوشی برای رد تماس یا قطع صدای زنگ و دوبار فشردن کلید پاور برای دسترسی سریع‌تر به نرم‌افزار دوربین را ارائه می‌دهد.

نوکیا ۸ به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۷.۱.۱ عرضه می‌شود؛ اما در طول مدتی که در حال بررسی این گوشی بودیم، اچ‌ام‌‌دی به‌روزرسانی اوریو را نیز برای آن ارائه داد، این به‌روزرسانی، قابلیت‌های پیش‌فرض اندروید ۸.۰ نظیر تصویر در تصویر را به Nokia 8‌ اضافه می‌کند و به‌ادعای فنلاندی‌ها، بر سرعت بوت‌شدن گوشی می‌افزاید.

دوربین

سال‌ها پیش و قبل از عرض اندام آیفون و سری گلکسی نوت سامسونگ، نوکیا با تجهیز موبایل‌های خود به دوربین‌های توانمند، صنعت عکاسی را متحول کرد. محصولات این برند همواره به دوربین‌های قدرتمندی مجهز بوده و سرمشق سایر شرکت‌های فعال این حوزه قرار می‌گرفتند. حال نوکیا ۸ به عنوان پرچمداران فعلی گوشی‌های هوشمند این شرکت، راه سختی را پیش‌رو دارد. این گوشی نه تنها باید همچنان نام نوکیا را به عنوان محصولی با دوربین توانمند زنده نگه دارد، بلکه اکنون باید با رقبای بسیار قدرتمندی اعم از آيفون ۸ پلاس، گلکسی اس ۸ پلاس و هواوی میت ۱۰ در این زمینه رقابت کند. 

نوکیا 8 / Nokia 8

نوکیا ۸ در بخش دوربین از چاشنی آشنایی بهره برده است. پرچمدار نوکیا همانند تمامی پرچمداران حال حاضر دنیای موبایل، از چینش دوربین دوگانه برای ثبت بهترین تصاویر ممکن بهره برده است و نام آشنای زایس نیز در این بین به چشم می‌خورد. نوکیا ۸ به دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی رنگی و مونوکروم با ابعاد ۱.۱۲ میکرومتر برای هر پیکسل (تنها سنسور رنگی از لرزشگیر اپتیکال بهره می‌برد) مجهز شده است و دو لنز با حداکثر گشودگی f/2.0 نیز وظیفه‌ی انتقال نور به سنسور را برعهده دارند. تصاویر ثبت شده توسط دو سنسور با یکدیگر ادغام شده تا نتیجه‌ی نهایی کنتراست و جزئیات بیشتری به همراه داشته باشد. امکان انتخاب تصویربرداری با هر یک از سنسورها یا تلفیق آن‌ها نیز در دسترس است. در صورتی که عکاسی با هر دو سنسور را انتخاب کنید، روند تصویربرداری بیشتر از حالت عادی و استفاده از یک سنسور زمان نیاز خواهد داشت.

نوکیا ۸ از دو فناوری فوکوس فازی و لیزری برای تشخیص و فوکوس روی سوژه استفاده می‌کند. با این حال سرعت فوکوس این گوشی در حد بالایی قرار ندارد و می‌‌توان آن را در مقایسه با استانداردهای امروزی دنیای پرچمداران موبایل، آهسته دانست. سیستم فوکوس نوکیا ۸ همچنین علاقه‌ی زیادی برای تغییر سوژه دارد؛ پس از انتخاب سوژه از طریق نمایشگر، پس از مدتی شاهد تلاش دوربین برای فوکوس مجدد روی سوژه هستیم که این موضوع در کنار سرعت کمتر سیستم فوکوس، در ثبت تصاویر ماکرو آزاردهنده خواهد بود.

ثبت تصاویر پرتره و ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی به یکی از مهم‌ترین المان‌های دوربین‌ گوشی‌های هوشمند تبدیل شده است. این موضوع در حدی اهمیت یافته که موسسه‌ی DxO Mark آزمایشی مخصوص برای سنجش این فناوری را به تازگی تدارک دیده است. نوکیا ۸ نیز در همین راستا از قابلیت لایو بوکه‌ بهره می‌برد که امکان تشخیص مرز سوژه و محیط را دارد. در ادامه نیز به کمک الگوریتم‌های نرم‌افزاری می‌توان میزان جلوه‌ی بوکه را تعیین کرد. نوکیا ۸ در این بخش و به کمک دو سنسور خود، عملکرد خوبی دارد؛ با این حال بزرگ‌ترین مشکل این بخش از دوربین نوکیا ۸، لنز واید آن است که در صورت نزدیک شدن به سوژه برای افزایش جلوه‌ی بوکه، با اعوجاج تصویر مواجه خواهیم شد. این در حالی است که برخی پرچمداران فعلی دنیای موبایل به واسطه‌ی لنز تله‌ی خود، قاب نزدیک‌تری به تصاویر پرتره‌ی دوربین‌های حرفه‌ای ثبت می‌کنند. بزرگ‌ترین مشکل دوربین نوکیا ۸ را می‌توان الگوریتم پردازش تصویر و شفاف‌سازی بیش از آن حد دانست. در حالی که در تصاویر ثبت شده نویز به خوبی کنترل شده است، اما شاهد جزئیات کمتری نسبت به سایر انواع قدرتمند دنیای موبایل هستیم. 

نوکیا 8 / Nokia 8

نوکیا ۸ از قابلیت‌های متعددی در بخش فیلمبرداری بهره می‌برد تا خود را گزینه‌ای بسیار مناسب در این بخش معرفی کند. امکان ضبط کلیپ‌هایی با حداکثر رزولوشن ۲۱۰۶p و نرخ ۳۰ فریم بر ثانیه، در کنار قابلیت ثبت کلیپ‌های تایم‌لپس و صحنه آهسته بهره می‌برد. اما سلاح اصلی نوکیا ۸ در این بخش، قابلیت ضبط سه‌بعدی صدا است. نوکیا پس از انحلال تیم اوزو (OZO) که به دوربین سه‌بعدی و بسیار گران آن شناخته می‌شد، از فناوری‌های ضبط صدای آن در پرچمدار خود استفاده است. نوکیا ۸ از سه میکروفن در بخش پشتی و جلوی خود بهره می‌برد که با ترکیب آن‌ها، صدایی فراگیر تولید کند. البته امکان غیرفعالی کردن این قابلیت برای کاهش حجم ویدیوهای ضبط شده نیز در دسترس است.

نوکیا برای علاقه‌مندان به دوربین سلفی، قدم بزرگی برداشته است. در حالی که عموم سازندگان دنیای موبایل از سنسورهای ضعیف‌تری برای بخش سلفی محصولات خود بهره می‌برند، نوکیا ۸ نمونه‌ی مشابه سنسور ۱۳ مگاپیکسلی دوربین اصلی را در نمونه‌ی سلفی نیز به کار گرفته است (بدون تجهیز به لرزشگیر اپتیکال) تا شاهد تفاوت بزرگی در تصاویر دوربین‌ها نباشیم. دقت مناسب رنگ‌ها، جزئیات کافی و کنتراست خوب، باعث شده است تا نوکیا ۸ به گزینه‌ای مناسب برای کاربران دوربین سلفی تبدیل شود. 

یکی از قابلیت‌های جالب دوربین نوکیا ۸، امکان ثبت همزمان تصاویر با دوربین جلو و عقب و قرار دادن هر یک در قاب است. این قابلیت که پیش‌تر در برخی گوشی‌ها مانند ال‌جی جی ۶ شاهد آن بودیم، گزینه‌ای مناسب برای کاربران شبکه‌های اجتماعی به شمار می‌رود. به لطف سنسورهای ۱۳ مگاپیکسلی مشابه دوربین سلفی و نمونه‌ی اصلی، تصاویر ثبت شده توسط دو دوربین کیفیت یکسانی داشته و شاهد یکپارچگی بهتر نتیجه‌ی نهایی هستیم. تنها نکته‌ی عجیب در این رابطه رزولوشن نهایی ۸ مگاپیکسلی تصویر است که از ترکیب دو تصویر ۱۳ مگاپیکسلی بدست آمده است. امکان فیلبرداری همزمان با هر دو دوربین و با رزولوشن ۱۰۸۰p نیز در دسترس است که در کنار جذابیت بالا، کیفیت بسیار خوبی دارد. این قابلیت برای پخش زنده‌ی برخی رویداد‌ها، بسیار کاربردی است که امکان وارد کردن اکانت یوتیوب یا فیسبوک برای این منظور نیز به صورت پیش‌فرض در اپلیکیشن دوربین فراهم شده است.

همانگونه که در بخش نرم‌افزار و رابط کاربری مطالعه کردید، نوکیا ۸ به صورت گسترده از رابط کاربری نسخه‌ی خالص اندروید بهره می‌برد؛ اما مهندسان این شرکت باسابقه و اچ‌ام‌دی، برای دوربین از اپلیکیشن اختصاصی خود بهره برده‌‌اند که در کنار راحتی کاربری، امکانات بیشتری را نیز در دسترس قرار می‌دهد. 

نمونه تصاویر ثبت شده نوکیا ۸

بازده و عملکرد

نوکیا ۸ محصولی بالارده محسوب می‌شود و اچ‌ام‌دی با علم به این نکته، توانمندترین سخت‌افزار حال حاضر دنیای موبایل را برای این گوشی در نظر گرفته است؛ بنابراین Nokia 8 از پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ بهره می‌برد که در کنار کرین ۹۷۰ و A11 Bionic، قدرتمندترین تراشه‌های حال حاضر دنیای موبایل به شمار می‌روند. نوکیا ۸ در دو نسخه با حافظه‌ی رم ۴ یا ۶ گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی روانه‌ی بازار می‌شود؛ اما نسخه‌‌ای که در اختیار دیجیتال مارک قرار دارد، مدل ۶۴ گیگابایتی این گوشی هوشمند است؛ البته اچ‌ام‌دی امکان ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی گوشی از طریق درگاه میکرو‌اس‌‌دی تا سقف ۲۵۶ گیگابایت را نیز فراهم کرده است. در ادامه می‌توانید عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی نوکیا ۸ را مشاهده کنید:

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ابزارهای موبایل پرچم‌دار
مدل‌ها / عملکردنرخ خواندن ترتیبینرخ نوشتن ترتیبینرخ خواندن تصادفینرخ نوشتن تصادفی
نوکیا ۸۶۸۹.۱۷ مگابایت‌برثانیه۲۰۴.۳۳ مگابایت‌برثانیه۱۴۶.۷۲ مگابایت‌برثانیه۱۴.۳۴ مگابایت‌برثانیه
هواوی میت ۱۰۸۲۴.۰۵ مگابایت‌برثانیه۲۰۶.۱۳ مگابایت‌برثانیه۱۷۷.۴۷ مگابایت‌برثانیه۱۵۷.۶۱ مگابایت‌برثانیه
اکسپریا ایکس‌زد وان سونی۶۷۶.۹۲ مگابایت‌ بر ثانیه۲۰۶.۴۹ مگابایت‌ بر ثانیه۱۵۷.۸۹ مگابایت‌ بر ثانیه۱۴.۸۱ مگابایت‌ بر ثانیه
ال‌جی وی ۳۰۶۸۱.۶۵ مگابایت‌ بر ثانیه۱۵۸.۳۶ مگابایت‌ بر ثانیه۷۱.۷۶ مگابایت‌ بر ثانیه۱۱.۱ مگابایت‌ بر ثانیه
اچ‌تی‌سی یو ۱۱۷۱۶.۴۱ مگابایت‌ بر ثانیه۱۶۲.۴۲ مگابایت‌ بر ثانیه۹۰.۹۵ مگابایت‌ بر ثانیه۶۵.۶۳ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی نوت ۸۷۹۰.۸۶ مگابایت‌ بر ثانیه۲۰۳.۹۱ مگابایت‌ بر ثانیه۱۲۳.۶۶ مگابایت‌ بر ثانیه۱۴.۲ مگابایت‌ بر ثانیه
گلکسی اس ۸ پلاس۷۷۲.۶۶ مگابایت‌ بر ثانیه۱۷۹.۱۱ مگابایت‌ بر ثانیه۱۲۲.۹۴ مگابایت‌ بر ثانیه۱۴.۸ مگابایت‌ بر ثانیه

* این نتایج با اجرای بنچمارک AndroBench استخراج شده‌اند.

همان‌طور که از نتایج نیز قابل مشاهده است، حافظه‌ی ذخیره‌سازی نوکیا ۸ در حالت کلی عملکردی مشابه سایر پرچم‌داران اندرویدی دارد؛ اما هواوی میت ۱۰ کماکان در این زمینه، با اختلاف قابل ملاحظه‌ای از سایر رقبای خود عملکرد بهتری را ارائه می‌دهد.

نوکیا 8 / Nokia 8

اسنپدراگون ۸۳۵ نخستین تراشه‌ی ۱۰ نانومتری کوالکام است که توسط سامسونگ و با فرایند ۱۰ نانومتری LPE FinFET تولید می‌شود. این تراشه‌ی هشت هسته‌ای و ۶۴ بیتی که در تاریخ ۲۷ آبان ۱۳۹۵ و به‌عنوان جانشینی برای تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۲۱ معرفی شد، طبق ادعای کوالکام، نسبت به گذشته ۳۵ درصد کوچک‌تر شده است و ۲۵ درصد انرژی کمتری مصرف می‌کند.

مشخصات تراشه‌‌ی نوکیا ۸ با سایر تراشه‌های بالارده
مشخصات / تراشهاسنپدراگون ۸۳۵اسنپدراگون ۸۲۱اکسینوس ۸۸۹۵اکسینسوس ۸۸۹۰
سی‌پی‌یو۴ هسته‌ی Kryo 280 با فرکانس ۲.۴۵ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Kryo 280 با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز
۲ هسته‌ی Kryo با فرکانس ۲.۱۵ گیگاهرتز
۲ هسته‌ی پردازشی Kryo با فرکانس ۱.۵۹۳ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس M2 با فرکانس ۲.۳۱۴ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶۹ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی اکسینوس M1 با فرکانس ۲.۳ و ۲.۶ گیگاهرتز
۴ هسته‌ی پردازشی Cortex-A53 با فرکانس ۱.۶ گیگاهرتز
جی‌پی‌یوAdreno 540
۷۱۰ مگاهرتز
Adreno 530
۶۲۴ مگاهرتز
Mali G71MP20 Mali T880MP12
۶۵۰ مگاهرتز
کنترلر حافظهLPDDR4XLPDDR4LPDDR4XLPDDR4
حافظه‌ی ذخیره‌سازیeMMC 5.1, UFS 2.1eMMC 5.1, UFS 2.0eMMC 5.1, UFS 2.1eMMC 5.1, UFS 2.0
مودمDown: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat13
Up: LTE Cat12
Down: LTE Cat16
Up: LTE Cat13
Down: LTE Cat12
Up: LTE Cat13
ISP۳۲ مگاپیکسل تکی
۱۶ مگاپیکسل دوگانه
۲۸ مگاپیکسل تکیدوربین عقب: ۲۸ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۲۸ مگاپیکسل
دوربین عقب: ۲۴ مگاپیکسل
دوربین جلو: ۱۳ مگاپیکسل
فرایند تولید۱۰ نانومتری FinFET۱۴ نانومتری FinFET۱۰ نانومتری FinFET۱۴ نانومتری FinFET

هسته‌‌های پردازشی اسنپدراگون ۸۳۵ از ریزمعماری اختصاصی کوالکام موسوم به Kryo 280 بهره می‌برند که با استفاده از مجموعه‌ی دستورالعمل معماری (ISA) آرم ARMv8-A توسعه‌ داده شده‌اند و در قالب یک کلاستر ۴ هسته‌ای قدرتمند (ARM Cortex A73 سفارشی‌سازی‌ شده) با فرکانس کاری ۲.۴۵ گیگاهرتز و یک کلاستر ۴ هسته‌ای کم‌مصرف (ARM Cortex A53) با فرکانس ۱.۹ گیگاهرتز، پردازنده‌ی مرکزی (CPU) تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ را تشکیل می‌دهند.

واحد پردازش گرافیکی این تراشه، نمونه‌ی ۷۱۰ مگاهرتزی آدرنو ۵۴۰ است که توسط کوالکام و برمبنای معماری بهینه‌شده‌ی آدرنو ۵۳۰ توسعه داده می‌شود و به لطف فرایند تولید ۱۰ نانومتری خود، نسبت به گذشته پایداری حرارتی بیشتری دارد. این GPU توان محاسباتی ۵۶۷ گیگافلاپس ارائه می‌دهد، ۲۵۶ واحد محاسبه و منطق (ALU) در آن گنجانده شده است و از کتابخانه‌‌‌های OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 ،DirectX 12 و Vulkan‌ پشتیبانی می‌کند. طبق ادعای کوالکام، این GPU نسبت به گذشته ۲۵ درصد سریع‌تر در رندر گرافیکی عمل می‌کند و ۶۰ برابر رنگ‌های بیشتری به نمایش می‌گذارد.

کوالکام مودم LTE اختصاصی خود موسوم به Snapdragon X16 را برای اسنپدراگون ۸۳۵ در نظر گرفته است که توانایی دستیابی به‌سرعت‌‌های Downlink بالغ بر یک گیگابیت‌ بر ثانیه (LTE Cat. 16) و Uplink معادل ۱۵۰ مگابیت‌ بر ثانیه (LTE Cat. 13) را به کاربر می‌دهد؛ یعنی ۱۰ برابر سریع‌تر از مقداری که می‌شد با مودم‌های ۴G LTE نسل اول تجربه کرد. علاوه‌ بر این، به‌ لطف پشتیبانی از استاندارد چند‌ گیگابیتی ۸۰۲.۱۱ad و وای‌فای چند ورودی چند خروجی چندکاربره (MU-MIMO)، مودم X16 تجربه‌ی دسترسی به اینترنت بی‌سیم با سرعت‌های بسیار بالا را در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

نوکیا 8 / Nokia 8

اسنپدراگون ۸۳۵ برای سنجش، فیلتر‌ کردن یا فشرده‌سازی سیگنال‌های آنالوگ و ممتد از پردازشگر سیگنال دیجیتال (DSP) کوالکام با ریزمعماری Hexagon 682 استفاده می‌کند که با هدف بهبود عملکرد و طول‌عمر باتری طراحی شده و به‌منظور بهینه‌سازی بهره‌وری، هاب سنسور All-Ways Aware کوالکام و هسته‌ی Hexagon Vector eXtensions نیز در داخل آن گنجانده شده است. اسنپدراگون ۸۳۵ را می‌توان یکی از نخستین تراشه‌هایی دانست که از کنترلر حافظه‌ی LPDDR4x با پهنای باس دو کاناله‌ی ۳۲ بیتی، پهنای باند ۲۹.۸ گیگابیت‌ بر ثانیه‌ای و فرکانس ۱۸۶۶ مگاهرتز پشتیبانی می‌کند و با رابط فلش دو کاناله‌ی UFS 2.1 برای حافظه‌ی ذخیره‌سازی سازگار است.

کوالکام برای تراشه‌ی بالارده‌ی اسنپدراگون ۸۳۵، پردازشگر سیگنال تصویر (ISP) و ۱۴ بیتی اختصاصی خود موسوم به Spectra 180 را در نظر گرفته است که از ثبت تصاویری با رزولوشن ۳۲ مگاپیکسل، لگ شاتر صفر، زوم نرم و فوکوس خودکار پشتیبانی می‌کند و رنگ‌های طبیعی و کیفیت تصاویر بالایی به ارمغان می‌آورد. تراشه‌ی بالارده‌ی کوالکام به لطف پلتفرم امنیتی Qualcomm Haven قابلیت احراز هویت کاربر و دستگاه را به ارمغان می‌آورد. این پلتفرم از سیستم‌های امنیتی مبتنی بر شاخصه‌های بایومتریک، مانند اثر انگشت، صدا، عنبیه‌ و تشخیص چهره به‌صورت کامل پشتیبانی می‌کند.

طبق روند متداول دیجیتال مارک در بررسی گوشی‌های هوشمند، برای ارزیابی عملکرد نوکیا ۸، علاوه‌بر به‌چالش کشیدن آن در دنیای واقعی و با اجرای بازی‌ها و اپلیکیشن‌های سنگین، عملکرد آن را در بنچمارک‌ها نیز زیر ذره‌بین قرار دادیم. شما می‌توانید در جدول زیر نتایج حاصل را مشاهده کنید:

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار
تلفن / تبلت

AnTutu 6

۳DMark
IceStorm
Unlimited

PCMark
Work 2.0
/Overall
Web Browsing

Geekbench 4
/Single
Multi
GFXBench
/Manhattan 3.1
Offscreen
GFXBench
/Car Chase
Offscreen
GFXBench
/T-Rex
OffScreen
Vellamo
/Browser
Metal

CF Bench
v1.3

Nokia 8

۱۷۰۰۷۴

۴۰۳۹۳

۶۷۴۴
۶۲۲۴

۱۹۱۳
۶۵۱۵
۱۸FPS
۳۹FPS
۱۲FPS
۲۳FPS

۵۶FPS
۱۰۶FPS

۷۹۷۳
۳۴۵۳

۷۱۹۲۶

Huawei Mate 10

۱۷۶۰۲۲

۳۵۹۹۵

۶۷۴۰
۷۰۰۶

۱۸۵۹
۶۴۳۷
۲۳FPS
۳۷FPS
۱۳FPS
۲۱FPS

۶۰FPS
۱۲۵FPS

۶۵۹۷
۴۰۷۴

۴۸۲۵۲۸۱

iPhone 8

۲۱۰۵۳۱

۶۴۷۶۹

۴۲۳۹
۹۱۹۶
۱۰۶FPS
۴۱FPS

۱۲۰FPS
۱۳۵FPS

iPhone 8 Plus

۲۲۳۶۹۹

۶۴۰۸۴

۴۲۸۵
۹۴۶۹
۵۹FPS
۴۸FPS

۱۱۷FPS
۱۴۰FPS

Xperia XZ1

۱۶۶۱۶۷

۳۶۷۵۲

۶۲۹۸
۶۰۴۹

۱۸۱۱
۶۵۰۸
۳۸FPS
۳۷FPS
۲۵FPS
۲۴FPS

۵۹FPS
۱۰۱FPS

۶۲۶۲
۳۴۴۲

۶۸۱۱۱

LG V30

۱۷۰۷۵۶

۳۹۵۰۶

۵۷۱۴
۵۷۰۵

۱۹۰۹
۶۳۳۰
۱۷FPS
۳۴FPS
۱۲FPS
۲۳FPS

۵۶FPS
۹۹FPS

۵۲۶۷
۳۲۱۵

۶۵۶۹۸

Galaxy Note 8

۱۷۴۳۶۴

۳۲۵۸۶

۵۱۲۱
۴۸۵۸

۱۹۹۲
۶۶۷۳
۲۳FPS
۴۳FPS
۱۳FPS
۲۶FPS

۶۰FPS
۱۲۳FPS

۷۱۱۸
۳۱۹۳

۵۸۷۸۸

iPad Pro 10.5 ۲۲۷۵۹۹۵۴۶۰۹۳۹۲۸
۹۳۲۵
۵۸FPS
۱۰۰FPS
۵۹FPS
۲۱۷FPS
OnePlus 5

۱۷۱۹۹۳

۴۱۱۶۳

۶۶۶۶

۱۹۵۳
۶۷۱۶
۴۰FPS
۴۰FPS
۲۴FPS
۲۴FPS

۶۰FPS
۱۱۳FPS

۷۳۰۳
۲۷۱۴

۶۸۸۵۱

Sony Xperia XZ Premium

۱۶۱۲۰۰

۳۹۹۲۶

۶۶۷۵
۶۲۸۷

۱۹۷۹
۵۹۲۷
۴۱FPS
۴۰FPS
۲۵FPS
۲۳FPS
۶۰FPS
۱۰۸FPS
۶۷۳۹
۳۴۲۳

۶۵۰۲۷

HTC U11

۱۷۳۹۴۶

۴۰۴۴۹

۶۸۸۷
۶۳۲۳

۱۸۹۲
۶۳۵۰
۱۴FPS
۳۱FPS
۱۰FPS
۱۹FPS
۴۸FPS
۸۹FPS
۷۰۴۴
۲۷۲۰

۶۸۳۰۳

Samsung Galaxy S8+

۱۷۳۲۸۲

۳۱۲۱۹

۵۳۰۷
۵۱۶۲

۲۰۱۹
۶۴۵۲

۲۲FPS
۳۶FPS

۱۳FPS
۲۵FPS

۵۷FPS
۱۰۳FPS

۷۵۶۵
۳۲۰۹

۵۸۱۶۵

LG G6

۱۳۰۹۶۲

*

۵۲۲۱
۴۱۵۷

۱۷۴۹
۴۱۷۰

۱۲FPS
۲۶FPS

۸.۲FPS
۱۶FPS

۴۱FPS
۶۳FPS

۴۳۶۸
۳۶۲۵

۳۴۳۷۳

Samsung Galaxy S8

۱۷۱۷۹۵

۲۸۶۵۹

۵۰۴۵
۴۷۷۳

۱۹۸۸
۶۶۲۷

۲۳FPS
۳۵FPS

۱۳FPS
۲۵FPS

۵۸FPS
۱۰۴FPS

۴۴۶۷
۳۳۴۸

۵۴۷۱۸

HTC U Ultra ۱۴۸۸۵۸۲۶۸۴۹

۶۴۸۹
۵۷۸۹

۱۶۴۵
۴۰۱۴

۴۴FPS
۲۳FPS

۱۸FPS
۱۸FPS

۵۷FPS
۶۱FPS

۵۸۸۸
۳۰۹۱

۶۷۸۹۶
Huawei P10 ۱۲۰,۸۵۲۲۲,۹۲۳

۶۲۹۹
۵۵۲۱

۱۹۲۸
۵۶۰۸

۱۸FPS
۱۷FPS

۱۲FPS
۹.۹FPS

۵۲FPS
۵۵FPS

۶۰۰۴
۲۷۳۷

۵۵,۶۳۹
Xiaomi Mi Mix ۱۳۸۶۵۴۲۶۰۹۸

۶۷۹۸
۵۹۰۲

۱۸۲۱
۴۲۹۶

۴۶FPS
۲۲FPS

۱۹FPS
۱۹FPS

۵۷FPS
۶۳FPS

۵۹۷۸
۳۱۲۴

۶۹۰۳۴
Google Pixel Xl۱۳۸,۴۲۳۲۵,۸۵۶

۶۵۸۹
۵۸۷۱

۱۴۷۸
۴۲۱۸

۴۴FPS
۲۱FPS

۱۸FPS
۱۷FPS

۵۷FPS
۶۲FPS

۵۸۴۶
۳۰۸۷

۶۸۰۲۱
Huawei Mate 9۱۲۲,۱۷۸۲۷,۴۷۱۶۳۲۱
۵۶۱۲
۱۹۴۰
۵۸۵۵
۲۰FPS
۲۰FPS
۱۲FPS
۱۱FPS
۵۷FPS
۶۲FPS

– / ۳۳۸۲

۵۹,۴۲۷
Moto Z۱۳۶۸۴۶۲۴۹۸۷۱۸FPS
۳۲FPS
۱۲FPS
۱۹FPS

۴۹۰۱
۳۴۵۸

۶۵۸۷۹
Xiaomi Mi5s۱۳۴۵۶۸۲۵۶۴۸۱۷۰۱
۳۹۹۲
۲۶FPS
۲۶FPS
۱۶FPS
۱۶FPS

۴۸۹۶
۳۳۴۵

۶۴۳۵۹
Xperia XZ۱۲۴۵۸۹۲۴۵۶۹

۴۸۵۶
۳۲۵۶

۶۴۵۸۹
Apple iPhone 7۱۶۸۲۴۲
Galaxy Note 7۱۳۲۵۸۶۲۳۹۸۹

۴۸۲۳
۲۹۵۶

۶۳۹۸۹
OnePlus 3۱۴۱۸۹۵۲۷۵۴۶

۴۹۸۶
۳۵۶۸

۶۶۵۸۷
Galaxy S7 edge۱۲۷۵۸۹۲۴۰۴۶

۴۷۸۹
۳۰۵۸

۶۵۴۸۹

Nokia 8 در بنچمارک انتوتو که تمام جنبه‌های گوشی، مانند GPU ،CPU، حافظه‌ی رم و تجربه‌ی کاربری را مورد بررسی قرار می‌دهد، به امتیاز ۱۷۰۰۷۴ دست یافت؛ امتیازی که در سال ۲۰۱۷ با بسیاری از پرچم‌داران اندرویدی تجربه‌ کرده بودیم؛ بنابراین کماکان باید در این زمینه، پرچم‌داران سال جاری اپل را پیروز میدان بدانیم. بنچمارک Ice Storm Unlimited یک تست آف‌اسکرین برای مقایسه‌ی CPU و GPU در دستگاه‌های مختلف محسوب می‌شود؛ بنابراین مواردی مانند رزولوشن نمایشگر و DPI آن، تأثیری بر نتایج ندارد، در این تست، محصول جدید اچ‌ام‌دی موفق به کسب امتیاز ۴۰۳۹۳ شد که در کنار امتیاز اچ‌تی‌سی یو ۱۱ و وان‌پلاس ۵، بهترین نتیجه‌‌ای است که پرچم‌داران اندرویدی امسال از خود به نمایش گذاشتند.

نوکیا 8 / Nokia 8

بنچمارک PCMark، عملکرد دستگاه را به‌جای الگوریتم‌های انتزاعی و غیر قابل لمس، بر اساس تسک‌های روزمره می‌آزماید. همان‌طور که مشاهده می‌کنید، نوکیا ۸ در این آزمون، امتیاز بالایی را کسب کرده و آن را از این لحاظ می‌توان رقیب میت ۱۰ دانست. بنچمارک گیک‌بنچ با محوریت بررسی عملکرد CPU در تسک‌های روزمره، در دو حالت تک و چند هسته‌ای عمل می‌کند؛ این تست نشان می‌دهد که پردازنده‌ی مرکزی نوکیا ۸ عملکردی نزدیک به سایر پرچم‌داران اندروید دارد؛ اما آیفون ۸ / ۸ پلاس و آیفون ۱۰ با پردازنده‌ی A11 Bionic، با اختلافی فاحش، بالاترین امتیاز را در دنیای گوشی‌های هوشمند در اختیار دارند.

در بنچمارک GFXBench که روی پردازش گرافیکی تمرکز دارد، آزمون‌های Car Chase ،Manhattan و T-Rex را در دو حالت آن‌اسکرین و آف‌اسکرین اجرا کردیم. نوکیا ۸ در تمامی آزمون‌ها عملکردی بسیار نزدیک به پرچم‌داران اندرویدی مبتنی بر تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۳۵ و پردازنده‌ی گرافیکی قدرتمند آدرنو ۵۴۰ دارد و در این خصوص شاید تنها بتوان گوشی وان پلاس ۵ را یک مورد استثنایی دانست که به سبب بهره‌گیری از نمایشگر فول اچ‌دی و رابط کاربری سبک‌‌تر و بهینه‌تر، عمکلرد بهتری نسبت به سایر رقبا دارد.

از بنچمارک Vellamo که توسط کوالکام توسعه داده شده است، آزمون‌های Browser و Metal را انتخاب کردیم که به‌ ترتیب، عملکرد مرورگر وب و CPU را زیر ذره‌بین قرار می‌دهند. آزمون Browser نشان می‌دهد که عملکرد نوکیا ۸ در مرورگر وب، با اختلافی فاحش از تمام پرچم‌داران اندرویدی بهتر است؛ اما نتیجه‌ی به‌دست‌آمده در آزمون Metal، نزدیک به سایر رقبای گوشی، نظیر گلکسی اس ۸ و اکسپریا ایکس‌زد وان است. در نهایت بنچمارک CF-Bench را داریم که عمدتا عملکرد پردازنده‌ی مرکزی و حافظه را مورد آزمایش قرار می‌دهد. در این بنچمارک، نوکیا ۸ امتیاز بسیار خوب ۷۱۹۲۶ را از آن خود کرد که با صرف‌نظر از امتیاز نجومی میت ۱۰، بهترین عملکرد در بین پرچم‌داران اندرویدی محسوب می‌شود.

باتری

نوکیا ۸ با نمایشگر ۵.۳ اینچی و ضخامت ۷.۹ میلی‌متری خود، محصولی کوچک محسوب می‌شود و شاید بتوان آن را به لحاظ ابعاد، با گلکسی اس ۸ مقایسه کرد، با این حال مهندسان فنلاندی اچ‌ام‌دی موفق به جا دادن یک باتری ۳۰۹۰ میلی‌آمپرساعتی در دل پرچم‌دار جدید خود شده‌اند که ظرفیت آن ۹۰ میلی‌آمپرساعت از رقیب کره‌ای بیشتر است. در حالت کلی و با توجه به تجارب قبلی، احتمالا شارژدهی متوسطی را از این پرچم‌دار فنلاندی شاهد خواهیم بود؛ اما برای رسیدن به نتیجه‌ای قابل اتکا در این زمینه، تست‌های متداول خود را روی این گوشی اجرا کردیم.

نوکیا 8 / Nokia 8

دیجیتال مارک، شارژدهی گوشی‌های هوشمند را با چهار آزمون مختلف بررسی می‌کند. ابتدا ویدیویی با رزولوشن اچ‌دی، در شرایطی به‌صورت مداوم تا زمان خاموش‌ شدن دستگاه پخش می‌شود که روشنایی نمایشگر روی ۲۰۰ نیت تنظیم شده است و تمام ارتباطات بی‌سیم با استفاده از قابلیت «حالت هواپیما» قطع شده‌اند. در آزمایش بعدی الگوریتم وب‌گردی روی دستگاه متصل به شبکه‌ی وایرلس با شدت روشنایی ۲۰۰ نیت نمایشگر اجرا می‌شود و این آزمایش نیز تا زمان خاموش شدن گوشی ادامه دارد.

و در نهایت بنچمارک PCMark‌ و GFXBench روی گوشی اجرا می‌شوند که نمونه‌ی اول، یکی از گزینه‌های توانمند در شبیه‌سازی استفاده‌ی روزمره‌ی کاربران از گوشی‌ها است و دیگری ترکیبی از توانایی پردازشی را در کنار شارژدهی بررسی می‌کند. گوشی‌های موبایل باید قادر به ارائه‌ی نتایجی مناسب در هر دو بخش باشند. برخی از برند‌ها با اورکلاک پردازنده، توان پردازشی بالایی به ارمغان می‌آورند؛ اما هنگام شرایط کاری سنگین، باتری گوشی به‌سرعت خالی خواهد شد.

گوشی / تستنمایشگرظرفیت
(mah)
ویدیو
(h)
وب‌گردی
(h)
GFXBench
Manhattan 3.1
Battery LifeTime

GFXBench
Manhattan 3.1
LongTime Performance

PCMark
(h)
Nokia 8QHD / “۵.۳۳۰۹۰۱۰:۵۵۱۰:۲۹۱۹۶.۸min۱۰۴۲Frame۸:۱۳
iPhone X۱۱۲۵p / “5.8۲۷۱۶۱۴:۴۰۱۱:۱۰۲۴۲.۲min۱۵۶۱Frame
Huawei Mate 10۱۰۸۰p / “5.9۴۰۰۰۱۳:۱۶۱۲:۱۷TBATBA۹:۴۰
iPhone 8۴.۷″ / ۷۵۰p۱۸۲۱۹:۳۵۸:۱۰۱۲۲min۳۹۹۵Frame
iPhone 8 Plus۱۰۸۰p / “5.5۲۶۹۱۱۳:۱۰۱۱:۳۰۱۷۱min۲۰۵۱Frame
Xperia XZ1۱۰۸۰p / “5.2۲۷۰۰۱۱:۳۷۹:۲۸۱۸۰.۳min۱۶۱۰Frame۶:۳۲
LG V30QHD+ / “6.0۳۳۰۰۱۲:۳۰۹:۳۶۲۳۷.۷min۸۰۲.۳Frame۸:۲۵
Galaxy Note 8WQHD+ / “6.3۳۳۰۰۱۳:۴۸۱۰:۲۵۱۷۳.۱min۸۳۳.۷Frame۶:۴۱
OnePlus 5۱۰۸۰p / “5.5۳۳۰۰۱۶:۴۵۱۱:۴۰۱۸۵.۶min۱,۹۳۷Frame۱۰:۰۰
Sony Xperia XZ Premium۴K / “۵.۵۳,۲۳۰۷:۰۰۱۰:۰۴۱۸۰.۳min۱,۷۱۸Frame۷:۴۴
HTC U11QHD / “۵.۵۳,۰۰۰۱۱:۰۴۱۰:۱۲۳۳۹.۴min۷۳۰.0Frame۷:۵۵
+Samsung Galaxy S8WQHD+ / “6.2۳,۵۰۰۱۴:۲۷۱۲:۱۶۱۵۷.۸min۸۲۷.۵Frame۹:۳۱
LG G6QHD+ / “5.7۳,۳۰۰۱۲:۳۰۸:۳۱۳۹۱.۳min۴۷۹.۵Frame۶:۲۱
Samsung Galaxy S8WQHD+ / “5.8۳,۰۰۰۱۲:۳۰۱۰:۰۵۸:۱۵
HTC U UltraQHD / “5.7۳,۰۰۰۸:۴۰۷:۳۵۵:۵۴
Huawei P10۱۰۸۰p / “5.1۳,۲۰۰۱۴:۲۴۱۲:۰۰۶:۳۰
Xiaomi Mi Mix۱۰۸۰p / “6.4۴,۴۰۰۱۴:۱۰۱۳:۴۰۱۰:۱۳
Pixel XL Google۵.۵″ / QHD۳,۴۵۰۱۱:۱۰۹:۳۰۷:۱۲
Pixel Google۵″ / ۱۰۸۰p۲,۷۷۰۱۱:۲۰۸:۱۰۶:۴۶
Huawei Mate 9۵.۹″ / ۱۰۸۰p۴,۰۰۰۱۴:۱۵۱۴:۱۷۹:۲۲
Huawei Honor 8۵.۲″ / ۱۰۸۰p۳,۰۰۰۹:۰۰۱۰:۴۰۶:۱۶
Huawei Nova Plus۵.۵″ / ۱۰۸۰p۳,۳۴۰۱۱:۰۰۱۰:۵۰۹:۱۸
Motorola Moto Z۵.۵″ / QHD۲,۶۰۰۸:۵۰۶:۵۰۴:۵۵
Xiaomi Mi 5s۵.۱۵″ / ۱۰۸۰p۳,۲۰۰۱۳:۰۰۱۲:۱۰۷:۵۵
iPhone 7۴.۷″ / ۷۵۰p۱,۹۶۰۹:۲۰۱۰:۰۰
Xperia XZ۵.۲″ / ۱۰۸۰p۲,۹۰۰۹:۰۰۹:۲۰۶:۳۱
iPhone 7 Plus۵.۵″ / ۱۰۸۰p۲,۹۰۰۱۴:۲۰۱۲:۰۰

همان‌طور که از نتایج تست‌های باتری پیدا است، نوکیا ۸ در تست‌ پایداری عملکرد جی‌اف‌ایکس بنچ (LongTime Performance)، عملکردی نزدیک به گلکسی نوت ۸ و ال‌جی وی ۳۰ دارد؛ اما به میزان قابل توجهی از گوشی‌هایی نظیر آیفون ۸/۸ پلاس، آیفون ۱۰ و وان‌پلاس ۵ پایین‌تر است، در آزمون طول عمر باتری بنچمارک جی‌اف‌ایکس بنچ می‌توان این گوشی را با گوشی‌هایی همچون وان‌پلاس ۵ و اکسپریا ایکس‌زد وان هم‌ردیف دانست؛ اما از این لحاظ، نسبت به گوشی‌های اچ‌تی‌سی یو ۱۱، ال‌جی وی ۳۰ و آیفون ۱۰ بسیار پایین‌تر است. Nokia 8 در آزمون Work 2.0 از بنچمارک PCMark که شارژدهی باتری را در استفاده‌ی روزمره ارزیابی می‌کند، عملکردی نزدیک به گلکسی اس ۸ و ال‌جی وی ۳۰ دارد؛ اما از گوشی‌هایی مانند هواوی میت ۱۰ و وان‌پلاس ۵ بسیار پایین‌تر است.

در آزمون پخش فیلم دیجیتال مارک نیز، نوکیا ۸ توانست به مدت ۱۰ ساعت و ۵۵ دقیقه شارژدهی کند که عملکردی قابل قبول است و این گوشی را در ردیف محصولاتی همچون اچ‌تی‌سی یو ۱۱ و آیفون ۸ قرار می‌دهد. در حالت کلی می‌توان گفت که نوکیا ۸ نیز مانند بسیاری از پرچم‌داران سال ۲۰۱۷، در کاربری‌های عادی که مواردی نظیر وب‌گردی، استریم موسیقی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی را دربر می‌گیرد، می‌تواند تا یک روز کاربر را همراهی کند. خوشبختانه نوکیا ۸ از فناوری شارژ سریع Quick Charge 3.0‌ کوالکام پشتیبانی می‌کند و به‌لطف شارژر ۱۸ واتی این گوشی، می‌توان ظرف مدت نیم‌ساعت، شارژ باتری آن را از صفر به ۴۸ درصد رساند.

جمع‌بندی

نوکیا ۸ از آن پرچم‌دار تمام‌عیاری که از فنلاندی‌ها انتظار داریم، فاصله دارد، در حالی که بسیاری از شرکت‌ها در سال ۲۰۱۷ پا را فراتر گذاشته، پرچم‌دار خود را با طراحی متفاوت و ویژگی‌هایی نظیر نمایشگر بدون حاشیه، سیستم تشخیص چهره و بدنه‌ی شیشه‌ای روانه‌ی بازار کرده‌اند، اچ‌ام‌دی و نوکیا که کماکان در ابتدای راه پرفراز‌ونشیب ورود به دنیای رقابتی گوشی‌های هوشمند قرار دارند، محصولی «خوب» را در اختیار کاربران قرار دادند.

نوکیا 8 / Nokia 8

البته این موضوع، لزوما به هیچ وجه به‌معنی بد بودن نیست؛ در حقیقت نوکیا ۸ از بسیاری جهات محصولی بسیار دوست‌داشتنی و جذاب است. بدنه‌ی فلزی با کیفیت ساخت بالا و ضخامت کم، نمایشگر باکیفیت و تجربه‌ای نزدیک به اندروید خالص، از جمله‌ی ویژگی‌های دوست‌داشتنی نخستین پرچم‌دار فنلاندی‌ها در دوران پساویندوزفون، به حساب می‌آیند؛ اما ممکن است صِرف وجود چنین قابلیت‌هایی، برای جلب توجه کاربرانی که در برابر چشمان خود محصولات پرزرق و برق با طراحی‌های آینده‌نگرانه‌ای را می‌بینند، کافی نباشد.

نوکیا ۸ محصولی است که ما را در خصوص‌ برنامه‌‌های اچ‌ام‌دی و آنچه برای آینده در آستین خود دارد، کنجکاوتر می‌کند؛ شاید عدد ۹، ستاره‌ی خط محصولات این شرکت باشد؛ چرا که فنلاندی‌ها پیش از این و در زمان‌هایی نه‌چندان دور، با سری ۹ از گوشی‌های هوشمند خود بارها ما را شگفت‌زده کرده‌اند.

نکات مثبت

  • نمایشگر باکیفیت
  • کیفیت ساخت بسیار خوب بدنه
  • دوربین سلفی خوب
  • قابلیت ثبت صدای سه‌بعدی
  • سخت‌افزار قدرتمند

نکات منفی

  • طراحی قدیمی
  • بر جای مانند اثر انگشت روی بدنه‌
  • فوکوس متوسط دوربین و جزئیات اندک تصویر

این مطالب صرفا از سایت zoomit کپی برداری شده است و جنبه اموزشی دارد



کلیدواژه : sonyاپل xاچ پیایسرایفون 8ایفون xجعبه گشایی موبایلدیجیتالدیجیتال مارک برترین فروشگاه اینترنتیسامسنوگسرفیسسونیفروش موبایلنقد و بررسی موبایلنوت 8
admin
ارسال دیدگاه